Bundesliga - souhrn 19. kola: Lipsko opět bez bodu

26.01., 22:29, aktualizováno 28.01., 19:29
Komentáře a souhrny
Deniz Undav (© AFP)

Lipsku se leden nepovedl a nebodovalo ani na třetí pokus, ve Stuttgartu schytalo pětibrankovou nadílku. Bayern veze body z Augsburgu a snížil manko na Leverkusen, který se rozešel smírně s Gladbachem.

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3:1

28.01.2024 17:30

Góly: 6. Niclas Füllkrug (pen.), 72. Niclas Füllkrug, 90+1. Niclas Füllkrug (pen.) - 45. Nico Schlotterbeck (vl.)

Fotbalisté Dortmundu navázali na nedávné úspěchy a v 19. kole Bundesligy zvítězili nad Bochumí 3:1. O dalším tříbodovém zisku pro Borussii rozhodl zkušený útočník Niclas Füllkrug, jenž nejprve v sedmé minutě s přehledem proměnil pokutový kop a po změně stran odčinil dalšími dvěma brankami zaváhání spoluhráče Nica Schlotterbecka, který v závěru první půle nešťastně tečoval míč do vlastní sítě. Svěřenci Edina Terziče tak odvrátili hrozbu třetí remízy s Blau-Weiss v řadě a v roce 2024 udrželi stoprocentní úspěšnost ve sbírání bodů.

Borussia se v novém roce předváděla v mnohem lepším světle než v prosinci a jako jediná spolu s Leverkusenem neztratila v prvních dvou lednových kolech ani bod. Navíc při svých výhrách vstřelila sedm branek a udržela dva čisté štíty. Velký podíl na těchto úspěších měly i skvěle adaptované posily Jadon Sancho a Ian Maatsen.

Domácím se povedlo navázat na předchozí výkony už v prvních minutách. Manuel Riemann totiž při výběhu srazil soupeře a BVB získalo výhodu pokutového kopu. K penaltovému puntíku se postavil Füllkrug, při rozběhu si zkušeně počkal na brankářův skok a poté poslal míč přesně ke druhé tyči. K navýšení náskoku měl blízko Maatsen, ale s jeho pumelicí si Riemann poradil. Borussia svého soupeře po celý první poločas přehrávala, vedení však neudržela. Na konci úvodního dějství totiž srazil centr ze strany za záda vlastního brankáře Schlotterbeck.

Vyrovnání Bochum nabudilo a druhou půli začala velmi aktivně. Patrick Osterhage se uvolnil na hranici vápna, jeho pumelice ovšem minula pravou tyč. Ještě lepší příležitost spoluhráči vytvořili Christopheru Antwi-Adjeimu, který střílel z penaltového puntíku, nicméně Alexander Meyer se natáhl a pokus vytěsnil. Nakonec to byli domácí, kteří se ujali vedení. V 72. minutě se přes dva obránce procpal k hlavičce Füllkrug a zamířil přesně k levé tyči. Dvougólový střelec v nastavení zaznamenal hattrick, když se postavil ke druhé penaltě v utkání a znovu si počkal na pohyb brankáře, aby pokutový kop úspěšně proměnil.

Dortmund si tak do tabulky připsal další tři body. Příští zápas jej čeká už 2. února s Heidenheimem, Bochum o den později vyzve Augsburg.

Více informací k zápasu

Union Berlín - SV Darmstadt 1:0

28.01.2024 15:30

Góly: 62. Benedict Hollerbach

Hráči Unionu porazili v 19. kole Bundesligy na vlastní půdě Darmstadt 1:0 a vylepšili si náskok na sestupové příčky již na pět bodů. Na šance skoupé utkání rozhodl po změně stran teprve třetím gólem v německé nejvyšší soutěži Benedict Hollerbach. Dobrý výkon v dresu Die Eisernen podal český záložník Alex Král, který odehrál celou porci minut a ve druhé půli vymyslel hned dvě gólové příležitosti.

Union Berlín musel už dávno zapomenout na pohádku minulé sezony a přeorientoval se na boj ve spodních patrech tabulky. Před začátkem kola se dokonce nacházel na poslední příčce, která ještě zaručovala jisté setrvání v Bundeslize, a duel s Darmstadtem se tak rázem proměnil v duel o "šest bodů". Die Lilien se totiž rovněž výrazně trápili a celý peloton 18 týmů uzavírali.

V úvodní akci se představil Tim Skarke, jenž do Darmstadtu přišel na hostování právě z Unionu, jeho náběh po levém křídle ale skončil zblokovanou ranou. V 19. minutě se dral do zakončení na rohu brankoviště Kevin Behrens, v pádu mu však střela vůbec nevyšla. Jinak první poločas mnoho šancí nenabízel. Až ve 34. minutě hlavičkoval Lucas Tousart v malém vápně, avšak mířil nad. Na druhé straně taktéž na hraně brankoviště pálil hlavou Julian Justvan, stejně tak ale mezi tři tyče nazamířil.

Krátce po změně stran si Union připsal hned dvě slibné příležitosti, jenže ani jedna přesným zásahem neskončila. Nejdříve nabil Král kapitánovi Christopheru Trimmelovi, který pálil mimo. Záhy český záložník vybídl Hollerbacha, jenž při samostatném náběhu nastřelil pouze gólmana. V téměř identické situaci se ocitl německý útočník i v 62. minutě, tentokrát už ale brankáře šikovně obstřelil a otevřel skóre utkání. Po druhé trefě sahal András Schäfer, který se vyšplhal před gólmana, hlavičkoval však těsně vedle. Mrzet ho to ovšem nemuselo, hráči v červeno-bílých dresech si hubený náskok bez obtíží pohlídali.

Berlíňané tak na svém stadionu vyhráli třetí ligový duel v řadě. V příštím kole se představí 4. února na půdě Lipska, Darmstadt přivítá o den dříve Leverkusen.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 0:0

27.01.2024 18:30

Góly: -

Gólman Matěj Kovář udržel ve svém bundesligovém debutu v rámci 19. kola čisté konto, když Leverkusen na domácím hřišti remizoval s Mönchengladbachem 0:0. Nadějného brankáře doplnil v základní sestavě Patrik Schick, ani on však nedokázal gólově zužitkovat herní převahu Bayeru. Náskok Farmaceutů v čele tabulky se tak kvůli výhře dotahujícího se Bayernu zúžil na dva body. Třetí z enklávy českých fotbalistů Adam Hložek naskočil do utkání v 84. minutě. V kádru hostů naopak chyběl zraněný Tomáš Čvančara.

Leverkusen si i po zimní pauze držel fantastickou sérii výher. Na rozdíl od "pohodových" podzimních úspěchů však v prvních dvou lednových kolech vydřel tři body až v nastavení. Proti Mönchengladbachu už Bayer toužil po klidnějším vítězství, ke kterému mu měl pomoct i Schick, jenž ale po parádním představení v Bochumi střelecky mlčel.

Svěřenci trenéra Xabiho Alonsa byli od úvodu zápasu aktivnějším týmem a rovněž si vypracovali první vážnější příležitost. Nadiem Amiri si navedl balon k hranici pokutového území a ze své pravé nohy vyslal tvrdou ránu letící pod břevno, kterou konečky prstů vyškrábnul Moritz Nicolas. Kovář musel poprvé zasahovat ve 22. minutě, kdy ho střelou zevnitř šestnáctky prověřil Luca Netz. Jen o minutu později zahodil Leverkusen tutovku. Schick na úrovni penalty připravil gólovku pro Floriana Wirtze, který ve stoprocentní šanci před odkrytou bránou trefil jen gólmana Nicolase. Blízko úvodní trefy byl i Alejandro Grimaldo, jehož projektil z hranice pokutového území prosvištěl těsně kolem levé tyče.

V 57. minutě spálil Bayer další velkou příležitost ke skórování. Konkrétně to byl Jeremie Frimpong, který se po průnikové Wirtzově přihrávce ocitl prakticky sám před brankářem Nicolasem, ale křižnou střelou minul zadní tyč. O chvíli později se ve vápně dostal k volnéḿu míči Grimaldo, a přestože měl hodně času na přípravu zakončení, usměrnil svou ránu jen nad břevno. Od tohoto okamžiku byla Borussia pod obrovským tlakem a velmi těžko se dostávala byť jen z vlastní poloviny hřiště. Leverkusen však výraznou herní převahu ve tři body přetavit nedokázal, a zápas tak žádnou branku nepřinesl.

Bayer tak doma nečekaně jen remizoval. V dalším kole Leverkusen zavítá 3. února do Darmstadtu, Gladbach ve stejný den vyzve Bayern.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Heidenheim 1:1

27.01.2024 15:30

Góly: 45+7. Andrej Kramarić (pen.) - 29. Eren Dinkci

Fotbalisté Hoffenheimu remizovali v 19. kole Bundesligy s Heidenheimem 1:1. Domácí si sice ze začátku užívali míče na kopačkách více než jejich soupeř, nicméně úvodní branky se dočkali hosté poté, co Eren Dinkci chladnokrevně zakončil samostatný únik. Vyrovnání přišlo ještě v závěru první půle, kdy nařízenou penaltu proměnil Andrej Kramarič, jehož pokutový kop zajistil modrobílým, na rozdíl od minulého vzájemného střetnutí, pouze bod. Pavel Kadeřábek odehrál něco málo přes hodinu, zatímco nová akvizice Hoffe David Jurásek do duelu nezasáhla.

Pro českého fanouška se stal Hoffenheim ještě zajímavějším týmem, když do něj před pár dny zamířil 23letý reprezentant Jurásek. První zkouškou pro bývalého hráče Zbrojovky či Slavie mohl být Heidenheim, jenž se v tabulce nacházel hned za Hoffe. Tyto celky se sice v soutěžním klání střetly pouze jednou, nicméně to přineslo velmi zajímavých 90 minut. Nováček soutěže totiž neudržel slibné dvougólové vedení a v závěru vystřelil TSG vítězství zkušený Kramarič.

V úvodu jednoznačně na míči dominovali hráči v modrém, přičemž první zajímavou šanci měl Wout Weghorst, jenž z úrovně penalty trefil pouze jednoho z blokujících obránců. Na druhé straně hrozil Dinkci, ten ale také mířil pouze do protihráče, a tak následoval jen rohový kop. Odchovanec Brém se o několik minut později vyhnul ofsajdové pasti a v souboji jeden na jednoho s Oliverem Baumannem bez větších problémů uspěl. V závěru nastavení prvního dějství dostal parádní příležitost na srovnání Kramarič, který naprosto s přehledem proměnil pokutový kop po ruce Benedikta Gimbera.

Krátce po pauze mohli domácí stav utkání otočit, avšak Maximilian Beier z blízkosti brankáře Heidenheimu nepřekonal. Zanedlouho to zpoza pokutového území zkusil rakouský reprezentant Florian Grillitsch, i proti němu byl ale Kevin Müller úspěšný. Mladý Beier měl příležitost na reparát jen o chvíli později, jenže ani tentokrát nedokázal tutovku proměnit. Střelec vyrovnávací branky nebyl daleko od druhé, když z dálky jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. V úplném závěru mohli hosté pořádně poděkovat Müllerovi, jenž vytáhl hlavičku střídajícího Mariuse Bültera, která měla gólové parametry.

Hoffenheim tak s nováčkem získal jen bod. V dalším kole se střetne 4. února s Wolfsburgem, Heidenheim už o dva dny dříve přivítá Dortmund.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - RB Lipsko 5:2

27.01.2024 15:30

Góly: 25. Enzo Millot (pen.), 30. Deniz Undav, 48. Jamie Leweling, 56. Deniz Undav, 75. Deniz Undav - 32. Benjamin Šeško, 55. Loïs Openda

Fotbalisté Stuttgartu porazili v 19. kole Bundesligy před vlastními fanoušky Lipsko 5:2. Ústřední postavou přímého souboje o třetí příčku tabulky se stal útočník domácích Deniz Undav, jenž zaznamenal hattrick, a parádně tak zastoupil absentujícího kanonýra Serhoua Guirassyho. Býkům se sice podařilo dvakrát snížit, na své první body v roce 2024 však nedosáhli.

Týmy Stuttgartu a Lipska nezažívaly dobrý vstup do nového roku. Z pozice třetího a čtvrtého celku tabulky totiž prohrály oba úvodní lednové zápasy, a na záda jim už tak dýchal ve formě hrající Dortmund. Důležité střetnutí o zvednutí sebevědomí a uhájení pozice v první čtyřce se dalo považovat za šlágr kola.

Hned od startu utkání bylo zřejmé, že si oba celky uvědomují důležitost zápasu. Avšak první zajímavý moment patřil divákům, když na hřiště ve 13. minutě naházeli tenisové míčky, a hra tak musela být na několik okamžiků přerušena. Zhruba polovina první půle nabídla rohový kop domácích, při kterém bránící Mohamed Simakan zahrál rukou a rozhodčí Sven Jablonski po konzultaci s technologií VAR nařídil pokutový kop. Tíhu okamžiku na sebe vzal Enzo Millot a penaltu bez problému proměnil. Opařené Lipsko muselo o pár chvil později zkousnout další potíž, neboť ve 30. minutě se po střele z hranice vápna prosadil Undav, a zvýšil tak vedení Švábů. Die Roten Bullen však nic nezabalili a o pouhé dvě minuty později dokázali vstřelit kontaktní gól. Po rohovém kopu si míč ve vápně našel nehlídaný Benjamin Šeško a hlavou překonal Alexandra Nübela.

Druhý poločas začal ve stejných notách, jelikož domácím stačily tři minuty k navýšení vedení. Po sklepnutém centru se ke gólové střele dostal záložník Jamie Leweling. Naději na úspěch Lipska vykřesal v 55. minutě Loïs Openda, když po úniku překonal gólmana Nübela. Hosté ale usnuli na vavřínech, neboť hned v zápětí opět inkasovali. Trefil se znovu Undav, který skóroval po centru Chrise Führicha, a dal tak klubu z města automobilů klid na kopačky. Čtvrthodiny před koncem se tentýž hráč prosadil znovu, čímž zkompletoval hattrick. Hosté se snažili vrátit do utkání, ani střídání ovšem nepřineslo chtěné ovoce.

Stuttgart si tak připsal do tabulky velmi důležité tři body. V dalším kole jej čeká 3. února Freiburg, Lipsko se o den později utká s Unionem Berlín.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 2:3

27.01.2024 15:30

Góly: 52. Ermedin Demirović, 90+4. Ermedin Demirović (pen.) - 23. Aleksandar Pavlović, 45+5. Alphonso Davies, 58. Harry Kane

Bayern přehrál v bavorském souboji 19. kola Bundesligy Augsburg 3:2 a dotáhl se na vedoucí Leverkusen. Fanoušky favorita nejprve zaskočila nařízená penalta pro domácí či inkasovaný gól, v obou případech však ve prospěch hostů zahrál verdikt videorozhodčího. Z nepřesvědčivého úvodu se Mnichovští oklepali po premiérovém ligovém příspěvku Aleksandara Pavloviče z 23. minuty. I díky zásahu 19letého záložníka pak Die Roten směřovali k výhře, jenže v samém závěru nabídli soupeři hned dvě penalty. Jednu z nich faulem zavinil gólman Manuel Neuer, ten ale prokázal své schopnosti a zneškodnil ji.

Ligová bavorská derby na půdě Augsburgu nebyla v nedávné době pro Die Roten příliš veselou záležitostí, neboť z posledních čtyř pouze jednou vyhráli a hned dvakrát nezískali ani bod. Fuggerstädter však nyní přivítali Bayern v pozici, kdy se německý kolos v tabulce stále nacházel "až" na druhé příčce a potřeboval sbírat výhry.

Augsburg v duchu nedávných slavných vítězství doma proti Bayernu začal od počátku šlapat na plyn. Poté, co nebylo po ruce Matthijse de Ligta daleko k pokutovému kopu, dostal dokonce Elvis Rexhbecaj míč do sítě. Jeho trefa však byla odvolána pro těsný ofsajd. To mohlo menší z bavorských klubů mrzet o poznání víc ve 23. minutě, kdy se v závaru před jeho brankou nejlépe zorientoval mladíček Pavlovič a poslal mnichovský celek do vedení. Jako blesk z čistého nebe udeřil Bayern v samém závěru nastavení. Alphonso Davies si navedl míč na střed a přízemní jedovkou k tyči nedal Finnu Dahmenovi čuchnout.

Druhá půle přinesla domácím kýžené snížení. V 52. minutě si Ermedin Demirovič naběhl na centr do vápna a razantní hlavičkou vykřesal pro Augsburg naději. Do dobré možnosti se krátce před hodinou hry protáhl po středu hřiště Leroy Sané, který ale sobecky nepřihrál Harrymu Kaneovi do lepší pozice a místo toho pálil sám. Angličan se však radoval již za minutu, a to když dostal balon od Jamala Musialy před prázdnou bránu. Gól byl sice přezkoumáván pro ofsajd, ale nakonec byl potvrzen. Po následné klidnější pasáži trefil střídající Mathys Tel z úniku tyč. Augsburg se nakonec z penalty mohl dočkat alespoň snížení, a to poté, co Neuer trefil při zákroku jednoho ze soupeřů do hlavy. Legendární gólman ale tygřím skokem své zaváhání napravil a Svena Michela z pokutového kopu vychytal. Šanci na reparát dostal po faulu na svou osobu střelec Demirovič - ten už svou penaltu nekompromisně proměnil.

Bayern tedy hodil nedávná selhání ve venkovních bavorských derby za hlavu a zvítězil. Jeho příštím soupeřem bude 3. února Mönchengladbach, Augsburg ve stejný den vyzve Bochum.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 3:1

27.01.2024 15:30

Góly: 9. Marvin Ducksch (pen.), 53. Justin Njinmah, 90+3. Julián Malatini - 28. Vincenzo Grifo (pen.)

Fotbalisté Brém zvítězili v 19. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Freiburgem 3:1. Úvodní poločas doprovodila jedna proměněná penalta na každé straně. Po změně stran zvrátil nerozhodný stav na stranu zelenobílých Justin Njinmah, jenž po vydařeném hostování ve třetiligové rezervě Borussie Dortmund z minulého roku oslavil v aktuálním ročníku již čtvrtý bundesligový zásah. Werder tak natáhl sérii neporazitelnosti na šest utkání, což Jiří Pavlenka již tradičně sledoval pouze z lavičky náhradníků.

Werderu se v minulém kole povedl obdivuhodný kousek, když vyhrál na hřišti úřadujícího šampiona Bayernu Mnichov. Zelenobílí tak bodovali již popáté za sebou a pomalu unikali záchranářským bojům. Slušnou formou se ovšem mohl pochlubit i Freiburg, který v předchozích třech střetnutích s Brémami zvítězil a v tabulce útočil na pohárové příčky.

Vstup do utkání vyšel lépe hráčům v zelenobílých dresech. Marvin Ducksch měl být adresátem nahrávky, kterou do pokutového území vyslal Njinmah. Dvojnásobný německý reprezentant ale akci nezakončil, jelikož byl v poslední chvíli zatažen za dres. Pokutový kop, který posvětil i videorozhodčí, proměnil Ducksch nekompromisní ranou k levé tyči. Hosté mohli vyrovnat z ničeho nic, když přesný centr dopadl na hlavu Lucase Hölera, jenž se šikovně uvolnil a nasměroval balon na branku. Michael Zetterer ale svůj tým podržel a předvedl skvělý reflexivní zákrok. Ve 28. minutě už však německý gólman nestačil na střelu, kterou z penaltového puntíku vyslal Vincenzo Grifo. Po tomto gólu převzal otěže zápasu Freiburg, další zásah v první půli ale nepřidal.

Vyrovnaný stav vydržel do 53. minuty, kdy si vedení vzaly zpět Brémy. Po povedeném přechodu do útoku přihrál Romano Schmid na volného Njinmaha, který napřáhl zpoza pokutového území a překonal gólmana Noaha Atubola, jenž si na střelu sice sáhl, vytěsnit ji však už nedokázal. Aktivní Njinmah zkusil přidat třetí zásah o chvíli později, tentokrát však mezi tři tyče nezacílil. Bádenský celek se snažil jednogólové manko smazat, obrana Werderu byla ale zformována pevně a svého soka do blízkosti brány prakticky nepouštěla. Domácí naopak mohli přidat další branku, když Leonardo Bittencourt málem překvapil Atubola střelou z velké vzdálenosti, která se nakonec snesla na břevno. Zápas uzavřel gól Juliána Malatiniho po velké chybě hostující obrany.

Brémy si tak po Bayernu smlsly i na Freiburgu a upevnily si pozici v klidném středu tabulky. Další zápas je čeká 3. února s Mohučí, bádenský celek se střetne ve stejný den se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 1:1

27.01.2024 15:30

Góly: 40. Kevin Paredes - 37. Faride Alidou

Fotbalisté Wolfsburgu remizovali v 19. kole Bundesligy na domácí půdě s Kolínem nad Rýnem 1:1. Na hřišti se od začátku zápasu pohyboval také Václav Černý, který byl svědkem nevídané situace. Po 15 minutách hry byl míčem do hlavy zasažen pomezní sudí, jehož musel v rozhodcovském týmu nahradit amatérský fotbalista sledující utkání z tribuny Tobias Krull. Po krátké vynucené pauze otevřel skóre hostující Faride Alidou, na jehož trefu odpověděl velmi rychle Kevin Paredes. Vlci tak v novém roce stále neokusili jiný soutěžní výsledek než právě remízu 1:1.

Wolfsburg stihl v lednu posbírat jen dva body za remízy v Mohuči a Heidenheimemu. První výhru v novém roce tak mohli Vlci vybojovat na svém hřišti, kam si chtěl lednovou formu přenést český reprezentant Černý. Ten totiž ve zmíněných duelech zaznamenal jediné dvě branky svého týmu. Kolín v minulém kole selhal proti Dortmundu, schytal čtyřgólový výprask a nadále se krčil u dna tabulky.

První velkou šanci měli Vlci už ve druhé minutě, když dostal Mattias Svanberg v prostoru pro penaltu možnost dorazit nepovedenou střelu Černého, z první ale pálil mimo tři tyče. Velká nepříjemnost a několikaminutové přerušení utkání přišlo po čtvrthodině hry, kdy jeden z bránících hráčů Kolína při pokusu o odkop trefil hlavu pomezního rozhodčího. Toho musel nahradit čtvrtý sudí, na jehož místo nastoupil amatérský fotbalista sledující zápas z ochozů. Fotbalová radost přišla až v 38. minutě, kdy okolo penaltového puntíku hlavičkoval Alidou, jenž svůj pokus umístil nechytatelně k levé tyči a poslal Kolín do vedení. Srovnání však přišlo o dvě minuty později, když z hranice malého vápna zakončoval neomylně Paredes.

Druhé dějství začalo v opoznání klidnějším duchu, kdy se oba týmy střídaly v držení míče, avšak bez větší ofenzivní snahy. Méně záživnou pasáž přerušil po 21 minutách domácí Jonas Wind, jeho hlavička zamířila jen těsně vedle levé tyče. Na druhé straně přišla šance až v 82. minutě, kdy Jan Thielmann zakončoval mezi nohama obránce, avšak pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Závěrečnou šanci si připsal Paredes, který z první uvnitř malého vápna pálil do gólmanova ramene.

Vlci tak i potřetí v novém roce remizovali. V příštím kole je čeká 4. února Hoffenheim, Kolín o den dříve vyzve Frankfurt.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 1:0

26.01.2024 20:30

Góly: 73. Mario Götze

Hráči Frankfurtu využili v 19. kole Bundesligy výhody domácího prostředí k výhře 1:0 nad Mohučí. Vyrovnané utkání bylo strohé na gólové příležitosti, Orli se však trefy dočkali v 73. minutě, kdy míč úspěšně dorazil do sítě hrdina Německa z mistrovství světa 2014 Mario Götze. Zásah 31letého záložníka zároveň utnul šestizápasovou sérii remíz Die Nullfünfer na hřištích soupeřů v lize, přičemž hosté zůstali utopení na 16. příčce.

Frankfurt pokračoval v trendu nekonzistentnosti výkonů i po Novém roce, když nejprve vyzrál na Lipsko a týden poté pouze remizoval s Darmstadtem. Tentokrát jej na domácí půdě čekala Mohuč, která stále bojovala o přežití v nejvyšší soutěži. Úspěšná zatím příliš nebyla, jelikož sedmkrát v řadě nezvítězila a v tabulce se nacházela na 16. příčce.

Vyrovnaný úvod zápasu přinesl první vážnější šanci až ve 27. minutě, kdy do nadýchaného centru z pravé strany položil hlavu Junior Dina Ebimbe, jenže mířil těsně vedle hostující branky. Další příležitost měli opět Orli, Ansgar Knauff ovšem zakončoval v těžké pozici, a tak do svého pokusu nedokázal vložit dostatečnou razanci, která by Robinu Zenterovi nadělala větší problémy. Do konce nepříliš atraktivního poločasu si již ani jeden z celků vážnější šanci nevytvořil a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal stejně opatrně jako ten první. V 64. minutě se připomněl Frankfurt, poté co se po hezké přihrávce dostal k zakončení Niels Nkounkou, jeho pokus ovšem zamířil jen vedle Zenterovy brány. Po osmi minutách již Orli hostujícího gólmana překonali, když se na hranici ofsajdu dostal k míči Götze a nadvakrát jej dopravil do sítě.

Utkání tak dotáhl do vítězného konce Frankfurt. Oba celky svedou další ligovou bitvu 3. února. Mohuč vyzve doma Brémy, Orli změří síly s Kolínem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
19
15
4
0
50 : 14
49
2
Bayern Mnichov
19
15
2
2
56 : 18
47
3
VfB Stuttgart
19
12
1
6
43 : 25
37
4
Borussia Dortmund
19
10
6
3
40 : 26
36
5
RB Lipsko
19
10
3
6
42 : 26
33
6
Eintracht Frankfurt
19
8
7
4
30 : 22
31
7
SC Freiburg
19
8
4
7
25 : 31
28
8
TSG Hoffenheim
19
7
4
8
35 : 37
25
9
Werder Brémy
19
6
5
8
28 : 32
23
10
1. FC Heidenheim
19
6
5
8
28 : 35
23
11
VfL Wolfsburg
19
6
4
9
23 : 30
22
12
Borussia Mönchengladbach
19
5
6
8
35 : 38
21
13
FC Augsburg
19
5
6
8
28 : 36
21
14
VfL Bochum
19
4
8
7
21 : 37
20
15
Union Berlín
18
5
2
11
18 : 32
17
16
1. FC Köln
19
2
6
11
12 : 34
12
17
1. FSV Mainz 05
18
1
8
9
14 : 30
11
18
SV Darmstadt
19
2
5
12
22 : 47
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
Kincl

Gladbach

Reagovat
Hachim Mastour

Gladbach

Reagovat
Werkrider

Ten betonársky volejbalový výkon od Gladbachu nebol dnes to co nás stálo body. Byla to naše neschopnost a to, že Patrik neměl za celý zápas skoro nic.

Střely 28:4, ale snad jediná nebyla nějak nebezpečná, všechno mimo, nebo do rukavic brankáře.

Reagovat
Rudnevs

Do bodky suhlas, zdielam aj tvoje pocity, strasne ma tento zapas nasral, rovnako ako vcera Schalke.. za mna je to aj chyba Alonsa s Rolfesom, ze si to nepostrazili aspon nejakym hostovanim. Ma sice prist ten Iglesias ci kto, ale to uz je neskoro. Uz v minulych zapasoch bolo jasne, ze to uhrali len tak tak a ze pokial budu hrat takto nadalej, tak im to raz nevyjde. Ti Cesi su obaja uplne z formy a Xabi tam nema koho dat. Penazi maju dost, mozu si predsa dovolit prestupy, to neni ako u nas.

Pokial aj tento titul prepadne Bayernu, futbalovy boh neexistuje.. to uz vsak vieme od 2001.

Reagovat
Salfovic

Stačila tehdy Schalke v předposledním kole se Stuttgartem remíza ?

Reagovat
Rudnevs

Stacilo by to, bodovo by mali s Bayernom na rovnako, plus sme mali lepsie skore. Vtedy bol aj ten gol proti VfB tusim v poslednej minute, to je take typicke pre Schalke a vlastne aj pre Leverkusen.. vzdy ked slo o titul, stalo sa nieco taketo.

Reagovat
Salfovic

Tehdy mě to nasralo kvůli Němému. A Schalke má alespoň nějaké ty pravěké tituly.

Reagovat
Rudnevs

Noo za cias Adolfa H. sa nam celkom darilo Preto si niektori mylne myslia, ze Schalke bol jeho oblubeny klub.

Reagovat
Salfovic

OT: Nevíš jakou má Mnichov 1860 přibližně návštěvnost ve třetí lize ?

Reagovat
Rudnevs

Zhodou okolnosti som tam sam tuto sezonu bol proti Aue a bolo to plne alebo skoro plne. On ten Grünwalder Stadion nie je velmi velky, cize na tretiu ligu tak akurat. Zaplnia to dost, ale zaroven neni nemozne zohnat listky.

Reagovat
Salfovic

By mě zajímalo, jaké by měl návštěvy v AA. Ale to je vlastně fuk, když je Bayern vyštípal.

Koukal jsem se na ty Hitlerovský ročníky a překvapilo mě, že za války jednou vyhrál Rapid Vídeň.

Reagovat
Rudnevs

No ano, vtedy sa nemeckých líg zúčastňovali aj kluby z územii, ktoré Hitler anexoval. Napríklad aj FC Metz a Racing Strasbourg, museli si ponemčiť mená na FV Metz a Rasensportclub Straßburg alebo tak niečo Možno tam si RB vzalo inšpiráciu na ich Rasenballsport

Bayern ich nevyštípal, ale po zostupe by pre nich AA bola nákladná a zbytočná, tak odišli sami. Nikdy ten štadión aj tak moc nemuseli.

Reagovat
Salfovic

Jenže vrátit by se tam mohli jen se souhlasem Bayernu, ne ?

Reagovat
Rudnevs

Nemyslím, že sa niekedy vrátia. Aspoň tak skoro nie. On Bayern s tým ani nejaky veľký problém nemá, už vtedy išli TSV dosť naproti, problém je skôr, že samotný štadión je pre 1860 proste drahý. Neoplatí sa. Dokonca aj 2. BL by mohli hrať na Grünwalder, DFL to povolila. Neni to síce ideál, ale lepšie riešenie než sa vrátiť.

Reagovat
letitfly

Já teda nevim, ale Schick nedostal pořádnej balon. Furt to tam pytlíkovali u čáry, případně středem hrál jen Wirtz. A co by Xabi chtěl od Hložka, když ho tam pravidelně dává v 85. minutě. Dneska si tam prostě na těch 5 minut stoupnul do totálně zhuštěnýho vápna a stejně za těch 8 minut dokázat protlačit do gólovky Tellovi a dostat se sám k jedný hlavičce.

Reagovat
doshcz

Reagovat
doshcz

Schick tam mel minimalne dve nahravky do jasny golovky ktery spoluhraci zazdili a sam za celej zapas nedostal poradnej mic. Centr na nej zacnou davat az pet minut pred koncem kdyz uz si jinak nevedej rady. S nim na hrotu musej hrat jinak, nez s dynamickym Bonifacem. A jinak teda v tomhle zapase mel mit Frimpong jasnej hatrick a nemuseli bysme se vubec o nicem bavit

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
STR

střel mnoho ale k ničemu. První poločas tam mělo něco padnout.

Reagovat
Müllered

Neverkusen je zpět.

Jako bonus jsem se bavil u zápasu Bayernu.

Reagovat
johnn

Len sa nepozeral.

Reagovat
Werkrider

"Immer Zweiter" aspoň jsou cíle vždycky jasné.

Reagovat
johnn

Frimpong mohol dať najmenej dva góly.

Reagovat
andrew96

VfL

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Klid, ještě to bude dlouho bitka.

Reagovat
Rudnevs

No ja ti neviem.. dnes som z toho mal fakt zly pocit, Leverkusen dopredu uplne bezradny, marna snaha cely zapas. A takto tazko si pocinaju uz par zapasov. Ak Bayern vyhra vzajomny zapas, tak je asi hotovo…

Reagovat
andrew96

Bezradný, ale herně pořád dominující. A Gladbach je znám hlubokým blokem i proti slabším soupeřům. Celkem jsem čekal, že jím to bude sedět – že Werkself zamknou těsně před vápnem.

Na Bayern ale Leverkusenu pořád věřím.

Reagovat
Rudnevs

Ucelny futbal od Gladbachu, ale nie som rad, ked takto timy hraju proti timom, ktorym prajem. Vzdy ma to akurat nastve, ma to v sebe nieco nefutbalove a zle sa na to potom pozera. Ale samozrejme nie som vcerajsi, chapem ich taktiku a vymysleli to rozumne.

Ako aj pisem nizsie i vyssie, Leverkusen ma teraz strasne uzky kader. To sa im podla mna vypomsti. Nejake posily prist musia.

Reagovat
DidusIneptus

Bayer nemá šanci proti Bayernu. To je nesmysl.

Reagovat
Rudnevs

Okej zas az takto by som to asi neformuloval

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Whitemedia

Proč Xabi tak nerad střídá?

Reagovat
Rudnevs

Nema tam absolutne koho dat, polovica striedacky su hraci, ktory na Kickeri ani nemaju vlastnu fotku Skrz APN ma Bayer uzky kader a vedenie asi zaspalo s posilami.

Reagovat
Whitemedia

Je pravda, že jsem si toho opakovaně všiml až v posledních týdnech, takže tohle vysvětlení by asi šlo. Hlavně se mi ale nechce procházet starší zápasy, tak ti prostě budu věřit.

Reagovat
Sigma Olomouc

Bayer má opravdu úzký kádr momentálně

Reagovat
Salfovic

To Bayern taky.

Reagovat
Sigma Olomouc

No jo no

Reagovat
Salfovic

Konečně.

Reagovat
DidusIneptus

O5 neporažení Nejlepší obrana je útok to dnes v plné parádě předvedl Bayer proti Gladbachu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Obrovská ztráta dvou bodů dnes, to hodně přispěje Bayernu k titulu. OK výkon, ale ta koncovka... Kovář i přes pár nejistých zákroků .

Přišlo mi to jen, nebo komentátor fandil Bayeru?

Reagovat
Salfovic

Proč chytal Kovář? Vždyť Hradecký minule nic neposral, ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

Nevím, asi Kovářovi chtěl dát Xabi šanci nebo třeba měl Hradecký zdravotní problémy v rozcvičce

Reagovat
STR

Jak to vidíte se Stuttgartem příští rok l, kdyby letos uhrál Liga Mistrů. Mám takový pocit, ze to bude příští rok zase spodek tabulky ale alespoň by si finančně polepšila. Pokud by hráli jen Evropskou ligu bylo by to ještě horší.

Reagovat
Martin9719

Záleží jak se rozprodá kádr. Už ukázali že hra rozhodně nestojí jen na Guirassym, ale zdárně mu sekunduje i Undav od kterého se nečekalo na začátku sezony asi nic. Hoeneß vštěpil týmu dominantní styl a na rozdíl třeba od Unionu má k dispozici větší kvalitu. Zhroutit se to samozřejmě může kdykoli, ale u VFB nikdo nemůže říct, že je otázka kdy jim dojde štěstí.

Reagovat
Godwinson

Toho Roseho meli uz davno vyhodit. Ma tym s tak ohromnym potencialem a hraje s tim takovou sracku.

Reagovat
fenixLFC

to si vravim uz rok a pol, odkedy som ich videl prvykrat nazivo. a furt je to to iste, ten chlap absolutne nevie postavit taktiku a reagovat na to ze to co chce hrat nedava zmysel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
oli9

Leverkusen

https://youtu.be/Fq0pIS3jcfY?si=BIKp2hK6ncEgQH-w

Sorry ale jen z tohohle sestřihu těch šancí.. By například Bayern dal fakt 2 góly..

Ty šance byly... Hkavne to jak Schick posunul na to malé vápno

Mraky času všechny šance ale žalostné zakončení

Reagovat
vladino10

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Martin9719

Füllkrug první hattrick

Reagovat
Whitemedia

Jsem rád, že se Maatsenovi daří, on je to výbornej hráč, jen měl teď půl roku smůlu na kreténa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele