19. kolo
27.01.2024 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Marvin Ducksch (© AFP)

Po penaltové excelenci rozjásal Brémy útočník ošlehaný třetí ligou

Fotbalisté Brém zvítězili v 19. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Freiburgem 3:1. Úvodní poločas doprovodila jedna proměněná penalta na každé straně. Po změně stran zvrátil nerozhodný stav na stranu zelenobílých Justin Njinmah, jenž po vydařeném hostování ve třetiligové rezervě Borussie Dortmund z minulého roku oslavil v aktuálním ročníku již čtvrtý bundesligový zásah. Werder tak natáhl sérii neporazitelnosti na šest utkání, což Jiří Pavlenka již tradičně sledoval pouze z lavičky náhradníků.

Werderu se v minulém kole povedl obdivuhodný kousek, když vyhrál na hřišti úřadujícího šampiona Bayernu Mnichov. Zelenobílí tak bodovali již popáté za sebou a pomalu unikali záchranářským bojům. Slušnou formou se ovšem mohl pochlubit i Freiburg, který v předchozích třech střetnutích s Brémami zvítězil a v tabulce útočil na pohárové příčky.

Vstup do utkání vyšel lépe hráčům v zelenobílých dresech. Marvin Ducksch měl být adresátem nahrávky, kterou do pokutového území vyslal Njinmah. Dvojnásobný německý reprezentant ale akci nezakončil, jelikož byl v poslední chvíli zatažen za dres. Pokutový kop, který posvětil i videorozhodčí, proměnil Ducksch nekompromisní ranou k levé tyči. Hosté mohli vyrovnat z ničeho nic, když přesný centr dopadl na hlavu Lucase Hölera, jenž se šikovně uvolnil a nasměroval balon na branku. Michael Zetterer ale svůj tým podržel a předvedl skvělý reflexivní zákrok. Ve 28. minutě už však německý gólman nestačil na střelu, kterou z penaltového puntíku vyslal Vincenzo Grifo. Po tomto gólu převzal otěže zápasu Freiburg, další zásah v první půli ale nepřidal.

Vyrovnaný stav vydržel do 53. minuty, kdy si vedení vzaly zpět Brémy. Po povedeném přechodu do útoku přihrál Romano Schmid na volného Njinmaha, který napřáhl zpoza pokutového území a překonal gólmana Noaha Atubola, jenž si na střelu sice sáhl, vytěsnit ji však už nedokázal. Aktivní Njinmah zkusil přidat třetí zásah o chvíli později, tentokrát však mezi tři tyče nezacílil. Bádenský celek se snažil jednogólové manko smazat, obrana Werderu byla ale zformována pevně a svého soka do blízkosti brány prakticky nepouštěla. Domácí naopak mohli přidat další branku, když Leonardo Bittencourt málem překvapil Atubola střelou z velké vzdálenosti, která se nakonec snesla na břevno. Zápas uzavřel gól Juliána Malatiniho po velké chybě hostující obrany.

Brémy si tak po Bayernu smlsly i na Freiburgu a upevnily si pozici v klidném středu tabulky. Další zápas je čeká 3. února s Mohučí, bádenský celek se střetne ve stejný den se Stuttgartem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele