19. kolo
28.01.2024 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Aktivní Králův výkon pomohl Unionu zdolat poslední Darmstadt

Hráči Unionu porazili v 19. kole Bundesligy na vlastní půdě Darmstadt 1:0 a vylepšili si náskok na sestupové příčky již na pět bodů. Na šance skoupé utkání rozhodl po změně stran teprve třetím gólem v německé nejvyšší soutěži Benedict Hollerbach. Dobrý výkon v dresu Die Eisernen podal český záložník Alex Král, který odehrál celou porci minut a ve druhé půli vymyslel hned dvě gólové příležitosti.

Union Berlín musel už dávno zapomenout na pohádku minulé sezony a přeorientoval se na boj ve spodních patrech tabulky. Před začátkem kola se dokonce nacházel na poslední příčce, která ještě zaručovala jisté setrvání v Bundeslize, a duel s Darmstadtem se tak rázem proměnil v duel o "šest bodů". Die Lilien se totiž rovněž výrazně trápili a celý peloton 18 týmů uzavírali.

V úvodní akci se představil Tim Skarke, jenž do Darmstadtu přišel na hostování právě z Unionu, jeho náběh po levém křídle ale skončil zblokovanou ranou. V 19. minutě se dral do zakončení na rohu brankoviště Kevin Behrens, v pádu mu však střela vůbec nevyšla. Jinak první poločas mnoho šancí nenabízel. Až ve 34. minutě hlavičkoval Lucas Tousart v malém vápně, avšak mířil nad. Na druhé straně taktéž na hraně brankoviště pálil hlavou Julian Justvan, stejně tak ale mezi tři tyče nazamířil.

Krátce po změně stran si Union připsal hned dvě slibné příležitosti, jenže ani jedna přesným zásahem neskončila. Nejdříve nabil Král kapitánovi Christopheru Trimmelovi, který pálil mimo. Záhy český záložník vybídl Hollerbacha, jenž při samostatném náběhu nastřelil pouze gólmana. V téměř identické situaci se ocitl německý útočník i v 62. minutě, tentokrát už ale brankáře šikovně obstřelil a otevřel skóre utkání. Po druhé trefě sahal András Schäfer, který se vyšplhal před gólmana, hlavičkoval však těsně vedle. Mrzet ho to ovšem nemuselo, hráči v červeno-bílých dresech si hubený náskok bez obtíží pohlídali.

Berlíňané tak na svém stadionu vyhráli třetí ligový duel v řadě. V příštím kole se představí 4. února na půdě Lipska, Darmstadt přivítá o den dříve Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele