19. kolo
27.01.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Andrej Kramarič (© AFP)

Heidenheim prodloužil lednovou sérii totožných remíz. Jurásek se debutu nedočkal

Fotbalisté Hoffenheimu remizovali v 19. kole Bundesligy s Heidenheimem 1:1. Domácí si sice ze začátku užívali míče na kopačkách více než jejich soupeř, nicméně úvodní branky se dočkali hosté poté, co Eren Dinkci chladnokrevně zakončil samostatný únik. Vyrovnání přišlo ještě v závěru první půle, kdy nařízenou penaltu proměnil Andrej Kramarič, jehož pokutový kop zajistil modrobílým, na rozdíl od minulého vzájemného střetnutí, pouze bod. Pavel Kadeřábek odehrál něco málo přes hodinu, zatímco nová akvizice Hoffe David Jurásek do duelu nezasáhla.

Pro českého fanouška se stal Hoffenheim ještě zajímavějším týmem, když do něj před pár dny zamířil 23letý reprezentant Jurásek. První zkouškou pro bývalého hráče Zbrojovky či Slavie mohl být Heidenheim, jenž se v tabulce nacházel hned za Hoffe. Tyto celky se sice v soutěžním klání střetly pouze jednou, nicméně to přineslo velmi zajímavých 90 minut. Nováček soutěže totiž neudržel slibné dvougólové vedení a v závěru vystřelil TSG vítězství zkušený Kramarič.

V úvodu jednoznačně na míči dominovali hráči v modrém, přičemž první zajímavou šanci měl Wout Weghorst, jenž z úrovně penalty trefil pouze jednoho z blokujících obránců. Na druhé straně hrozil Dinkci, ten ale také mířil pouze do protihráče, a tak následoval jen rohový kop. Odchovanec Brém se o několik minut později vyhnul ofsajdové pasti a v souboji jeden na jednoho s Oliverem Baumannem bez větších problémů uspěl. V závěru nastavení prvního dějství dostal parádní příležitost na srovnání Kramarič, který naprosto s přehledem proměnil pokutový kop po ruce Benedikta Gimbera.

Krátce po pauze mohli domácí stav utkání otočit, avšak Maximilian Beier z blízkosti brankáře Heidenheimu nepřekonal. Zanedlouho to zpoza pokutového území zkusil rakouský reprezentant Florian Grillitsch, i proti němu byl ale Kevin Müller úspěšný. Mladý Beier měl příležitost na reparát jen o chvíli později, jenže ani tentokrát nedokázal tutovku proměnit. Střelec vyrovnávací branky nebyl daleko od druhé, když z dálky jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. V úplném závěru mohli hosté pořádně poděkovat Müllerovi, jenž vytáhl hlavičku střídajícího Mariuse Bültera, která měla gólové parametry.

Hoffenheim tak s nováčkem získal jen bod. V dalším kole se střetne 4. února s Wolfsburgem, Heidenheim už o dva dny dříve přivítá Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele