Bundesliga - souhrn 18. kola: Senzace v Mnichově

20.01., 17:31, aktualizováno 21.01., 19:32
Komentáře a souhrny
Hráči Werderu slaví gól Weisera (© AFP)

Leverkusen pokračuje ve vítězném tažení, v Lipsku podobně jako před týdnem rozhodl až v nastavení a navýšil náskok na čele tabulky, Bayern totiž senzačně nestačil na Werder.

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1:2

21.01.2024 17:30

Góly: 26. Jordan - 47. Phillip Tietz, 51. Arne Engels

Mönchengladbach podlehl v 18. kole Bundesligy Augsburgu 1:2, a poprvé od září tak na svém hřišti nebodoval. Zápas se přitom pro domácí nevyvíjel špatně, když ve 26. minutě skóroval Jordan Siebatcheu, jenž se po zdravotních problémech prosadil i ve svém druhém utkání v novém roce. Bavoři, z jejichž lavičky utkání přihlížel náhradní brankář Tomáš Koubek, ale slepenými góly krátce po poločasové pauze duel otočili ve svůj prospěch. Vítěznou trefu zaznamenal v 51. minutě talentovaný Belgičan Arne Engels.

Fotbalisté Mönchengladbachu zahájili nový rok domácím vítězstvím nad Stuttgartem, čímž opět potvrdili, že se jim před zraky vlastních fanoušků daří. V Borussia-Parku totiž Hříbata neprohrála už osm soutěžních duelů v řadě. Tuto skvělou sérii chtěli svěřenci Gerarda Seoaneho prodloužit v utkání proti Augsburgu, který v lize nevyhrál čtyřikrát po sobě.

Bavoři ovšem začali na hřišti Borussie velmi aktivně. Už v 10. minutě Moritz Nicolas vyrážel soupeřovu střelu přímo proti noze Ermedina Demiroviče, jenž ale před odkrytou bránou napálil jen stojícího obránce. Záhy nebezpečně hlavičkoval Rubén Vargas, na jehož pokus si však skákající Nicolas počíhal. Domácí nápor soupeře ustáli a ve 26. minutě sami udeřili. Ve skrumáži po rohovém kopu se nejlépe zorientoval útočník Siebatcheu, který dotlačil míč za brankovou čáru. Po odehrané půlhodině mohl zvýšit náskok Hříbat Alassane Pléa, jeho rána ale přeletěla břevno.

Vstup do poločasu měli i po změně stran lepší hosté a tentokrát z něj vytěžili i gól. Na centr z pravé strany si našel cestu Phillip Tietz, jenž přesnou hlavičkou vyrovnal. Domácí inkasovaná branka neprobrala a po chvíli museli dokonce přihlížet další radosti Augsburgu. V 51. minutě totiž Vargas nahrál do vápna nabíhajícímu Engelsovi, který zcela osamocený nedal střelou k tyči Nicolasovi šanci. Borussia se poté do šancí propracovávala jen obtížně. Chvíli nepozornosti obránců mohl využít hlavičkující Franck Honorat, balon ale poslal pouze doprostřed brány. Další příležitost už hosté Hříbatům nenabídli a dovedli zápas do zdárného konce.

Gladbach tak proti Bavorům přišel o domácí sérii neporazitelnosti. Oba celky sehrají další ligový zápas 27. ledna. Hříbata změří síly s Leverkusenem, Augsburg se střetne s Bayernem.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Werder Brémy 0:1

21.01.2024 15:30

Góly: 59. Mitchell Weiser

Brémy v 18. kole Bundesligy šokovaly zaplněnou Allianz Arenu, když si z trávníku Bayernu Mnichov odvezly vítězství 1:0. Werder si připsal tříbodový zisk ze vzájemného utkání poprvé od roku 2008, za což mohl vděčit především aktivnímu výkonu, který korunoval zásah bývalého hráče aktuálně vedoucího celku tabulky Leverkusenu Mitchella Weisera. Die Roten se v ofenzivě nezvykle trápili a před vlastním publikem nakonec nevstřelili jediný gól, což se jim v lize stalo naposledy před téměř čtyřmi lety. Jiří Pavlenka se na velkém úspěchu svých spoluhráčů nepodílel.

Bavoři vletěli do německé nejvyšší soutěže po vánoční přestávce v plné parádě, když si doma bez větších problémů poradili s Hoffenheimem. V tomto utkání pookřál i zatím pod očekávání hrající Jamal Musiala, jenž vstřelil dva góly. Naopak Brémy v Bochumi zachránily bod vyrovnávacím gólem až v nastaveném čase. S Bayernem navíc nedokázaly naplno bodovat už 33krát v řadě.

O to zvláštněji tak působily úvodní minuty, kdy taktovku nad duelem nečekaně držel Werder, žádnou z nadějně vypadajících akcí ale ke gólové tečce nedotáhl. Duel pak na chvíli přerušily čokoládové mince v pokutovém území Manuela Neuera, které tam v rámci protestu proti fotbalové asociaci naházel domácí kotel. Chvíli nato musel brankář Mnichovských předvést takřka nadlidský zákrok, když tečovanou střelu Weisera fantasticky vytáhl na roh. Neuer sice o pár minut později inkasoval, trefa Justina Njinmaha ze samostatného úniku ale po přezkumu u videa kvůli předcházejícímu faulu neplatila. Po necelé půlhodině hry se na druhé straně ukázal Michael Zetterer, jenž za svá záda nepustil pokus Dayota Upamecana z bezprostřední blízkosti.

Co se hráčům v černých dresech nepovedlo před pauzou, to dotáhli krátce před hodinou hry. Weiser na pravé straně vápna vymotal Alphonsa Daviese, hodil si míč na levačku a nechytatelnou ranou pod břevno překonal Neuera. Bayernu pak nezbývalo nic jiného, než přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. První šanci gólově reagovat měl Harry Kane, anglický kanonýr ale přetažený centr zasáhl ve velkém záklonu a branku netrefil. Chvíli nato z hranice šestnáctky pěkně vypálil Sané, jenže jeho pokus mířící na zadní tyč zpacifikoval Zetterer. Dvě velké příležitosti ke srovnání měl i střídající Mathys Tel, napoprvé jej nicméně skvěle vychytal Zetterer a napodruhé Francouz těsně minul.

Brémy tedy nakonec náskok uhájily a po nekonečném čekání zdolaly Bayern, na což budou moci navázat 27. ledna doma proti Freiburgu. Bavoři dostanou šanci na reparát o čtyři dny dříve v dohrávce 13. kola proti Unionu Berlín.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Bayer Leverkusen 2:3

20.01.2024 18:30

Góly: 7. Xavi Simons, 56. Loïs Openda - 47. Nathan Tella, 63. Jonathan Tah, 90+1. Piero Hincapié

Fotbalisté Leverkusenu brankou z nastavení porazili v ostře sledovaném duelu 18. kola Bundesligy Lipsko 3:2 a upevnili si pozici v čele tabulky. Atraktivní utkání načal už v sedmé minutě ve výborné formě hrající Xavi Simons, a ačkoliv se Býci vrátili po soupeřově vyrovnání zpět do vedení, poslední slovo měli Die Werkself, konkrétně pak jejich obránci. Nejprve se po rohovém kopu prosadil Jonathan Tah a v nastaveném čase zařídil Farmaceutům po stejné standardní situaci další vítězství Piero Hincapié. Z českých reprezentantů se v dějišti jednoho ze zápasů národního týmu na blížícím se Euru od úvodních minut představil jen Patrik Schick.

Bayer prošel první polovinou ročníku bez jediné porážky a krátkou zimní přestávku strávil na vedoucí pozici. To se mu stalo teprve potřetí v historii, v žádném z předchozích případů však titul na konci sezony neslavil. Tentokrát se Leverkusenu po vydřené výhře nad Augsburgem postavilo do cesty Lipsko, které chtělo napravit zaváhání s Frankfurtem z úvodního duelu nového roku.

K naplnění tohoto plánu nakročila družina Marca Roseho v samém úvodu třaskavého klání. V sedmé minutě se totiž po famózním uvolnění prosadil přesnou ranou z otočky Simons a zaslouženě poslal Die Roten Bullen do vedení. Další rána pro Leverkusen přišla po půlhodině hry, kdy musel kvůli zranění střídat Jeremie Frimpong. Tlak Lipska ovšem následně mírně opadl a také Farmaceuti začali vystrkovat ofenzivní růžky. Trápila je ale nepřesná koncovka, kvůli které odcházeli do kabin bez střely na bránu.

To se změnilo prakticky hned po pauze, kdy Alejandro Grimaldo narýsoval milimetrový pas skrz malé vápno Nathanu Tellovi, jenž ranou do odkryté sítě pohodlně vyrovnal. Otočku ve skóre měl na kopačce Florian Wirtz, nebezpečnou střelu mladého Němce ale vytáhl Janis Blaswich na roh. Jeho rozehrávku Bayer nevídaně zpackal, a poslal tak Býky do protiútoku, který po přihrávce Daniho Olma gólově zakončil Loïs Openda. Svěřenci Xabiho Alonsa však na trefu domácích znovu našli odpověď. Rohový kop se jim tentokrát povedl na výbornou, centr Jonase Hofmanna totiž poslal hlavou do sítě Tah. Leverkusen se s bodem nechtěl spokojit a nakonec se po drtivém závěru radoval z výhry. V nastavení se k centru od rohového praporku protlačil Hincapié a v pádu rozhodl o triumfu Bayeru.

Leverkusen tak i po polovině soutěže zůstal na vítězné vlně. V příštím kole hostí 27. ledna Mönchengladbach, Lipsko ve stejný den zamíří na stadion Stuttgartu.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Dortmund 0:4

20.01.2024 15:30

Góly: 12. Donyell Malen, 58. Niclas Füllkrug (pen.), 61. Donyell Malen, 90+2. Youssoufa Moukoko

Dortmund zvítězili v 18. kole Bundesligy na hřišti Kolína nad Rýnem 4:0. Přerušil tak sérii nezdarů na RheinEnergieStadionu, kde v posledních třech letech nevyhrál. Klíčovými se v duelu staly úvody obou poločasů. Nejprve se ve 12. minutě prosadil nakonec dvougólový Donyell Malen a po změně stran černožlutí slepenými trefami odpor "Kozlů", kteří se nadále sklání na předposledním místě tabulky, definitivně zlomili.

Zatímco tragický prosinec bez jediné soutěžní výhry fanoušky BVB zdeptal, přestupové okno jim vlilo novou krev do žil. Velký návrat totiž hlásil Jadon Sancho, jenž se okamžitě zapojil do utkání v Darmstadtu a hned se blýskl asistencí. Posílenou ofenzivu měl za úkol zastavit Kolín, který v předchozích pěti domácích kláních nebodoval jen proti Bayernu. Tentokrát mu ale chyběl Davie Selke, autor posledních tří soutěžních branek "Kozlů".

Oba celky si v úvodu duelu musely zvykat na nepříliš dobře připravený trávník, který jim zprvu dělal velké problémy především se stabilitou. Výrazně to komplikovalo kombinační hru BVB, a tak si černožlutí ve 12. minutě pomohli standardní situací. Po skvěle sehraném signálu od rohového praporku se do přihrávky Juliana Brandta z první opřel Malen a střelou k levé tyči otevřel skóre.

Svěřenci Edina Terziće mohli přidat druhý gól po půlhodině hry, jenže proti zakončení Niclase Füllkruga z velké blízkosti se skvělým zákrokem blýskl brankář "Kozlů" Marvin Schwäbe. Závěr první půle patřil domácím, ale ani střelecká převaha jim k vyrovnání před pauzou nepomohla.

Největší příležitost Kolína tedy přišla až krátce po změně stran, kdy se na Gregora Kobela řítil sám Jan Thielmann. Švýcarský gólman Borussie ale rychlým výběhem zmenšil střelecký úhel a reflexivním zákrokem změnu skóre nepřipustil. Ještě blíže srovnání byli Die Geissböcke po projektilu Lintona Mainy zpoza vápna, technický pokus 24letého útočníka však skončil na tyči.

Nevyužité příležitosti domácí musely mrzet dvojnásob, protože v 58. minutě přišel krutý zásah do sebevědomí. Sancho po individuálním průniku vybojoval penaltu, kterou bezpečně proměnil Füllkrug. Tři minuty nato navíc přidal Malen po samostatném úniku třetí přesný zásah hostů, a definitivně tak zničil jakékoliv naděje Kolína na bodový zisk. V nastavení ještě stav kosmeticky upravil na rozdíl čtyř branek Youssoufa Moukoko.

Lednové probuzení Dortmundu tedy pokračovalo druhou venkovní výhrou v řadě. V příštím kole přivítá 28. ledna Bochum, Kolín bude hrát o den dříve ve Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Eintracht Frankfurt 2:2

20.01.2024 15:30

Góly: 61. Julian Justvan, 90+5. Oscar Vilhelmsson - 33. Niels Nkounkou, 51. Ansgar Knauff

Hesenské derby v rámci 18. kola Bundesligy mezi Darmstadtem a Frankfurtem skončilo remízou 2:2. Dlouho byli úspěchu blíže Orli, kteří se zásluhou branek Nielse Nkounkoua a Ansgara Knauffa, jemuž asistoval navrátilec na německé trávníky Saša Kalajdžič, těšili dvougólovému náskoku. Postupně jej však prohospodařili a z duelu si odnesli jen remízu. Ta se zrodila až v páté minutě nastavení, kdy konečnou podobu skóre stanovil teprve 20letý švédský útočník Oscar Vilhelmsson.

V táboře Darmstadtu se během zimní přestávky žádný zázrak neudál a na startu jarní části Bundesligy rozdílem třídy prohrál s Dortmundem. Frankfurt sice rovněž potkal silného soka, na hřišti Lipska ale předvedl poctivý výkon, který ho dovedl k překvapivé výhře. Ve velmi dobrém světle se prezentoval novic Kalajdžič, jenž v letech 2020-2022 nasázel mezi německou elitou 22 branek.

Mezi střelce se mohl již ve třetí minutě zapsat hostující Nkounkou, který projektilem z hranice šestnáctky do levé části branky donutil Marcela Schuhena vytáhnout výborný zákrok. Francouzský obránce chvíli nato po straně pronikl za domácí obranu a dostal se do bezprostřední blízkosti brány, jenže v rozhodující moment nechal pouze vyniknout připraveného Schuhena. Dočkal se až ve 33. minutě, kdy ho přesným pasem z křídla vybídl k zakončení Junior Dina Ebimbe. Orli mohli vedení zdvojnásobit, když Knauff narýsoval přihrávku na zadní tyč, na tu však žádný ze spoluhráčů těsně nedosáhl.

Krátce po změně stran se hostující mužstvo radovalo z druhého gólu. Dina Ebimbe posunul míč na střed pokutového území ke Kalajdžičovi, který obratně našel na vzdálenější tyči volného Knauffa a ten se bez problémů prosadil. Bleskovým způsobem mohl odpovědět Luca Pfeiffer, jenž ale na připraveného Kevina Trappa nevyzrál. V 61. minutě udeřil také nováček soutěže, když se tím nejlepším možným způsobem uvedl v novém působišti Julian Justvan. V 85. minutě mohlo přijít vyrovnání z kopačky Fabiana Hollanda. Kapitán domácího týmu se dostal k odraženému míči v dobré střelecké pozici, jenže dorážku nasměroval příliš vysoko. Darmstadt nakonec vyrovnat dokázal díky Vilhelmssonovi, který v páté minutě nastavení určil konečnou podobu výsledku.

Darmstadt tak postavil výsledky z předchozího víkendu na hlavu a s přemožitelem Lipska uhrál remízu. V příštím kole se představí 28. ledna na půdě Unionu, Frankfurt už o dva dny dříve přivítá Mohuč.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - VfL Wolfsburg 1:1

20.01.2024 15:30

Góly: 45+2. Moritz Jenz (vl.) - 7. Václav Černý

Hráči Wolfsburgu remizovali v 18. kole Bundesligy na hřišti Heidenheimu 1:1. Vlci si tak připomněli minulé utkání s Mohučí, kdy se taktéž už na začátku duelu ujali vedení zásluhou Václava Černého. Stejně jako před týdnem ale o rychle nabytý náskok přišli, neboť v nastavení první půle se do vlastní brány trefil Moritz Jenz. Gólman zelenobílých Koen Casteels v průběhu zápasu kapituloval ještě dvakrát, v obou případech ale videorozhodčí odhalil ofsajd.

Heidenheim si mohl svou první sezonu mezi německou elitou pochvalovat, jelikož se po 17 odehraných kolech nacházel na deváté příčce s přijatelnou ztrátou na šestou pohárovou pozici. Svěřenci Franka Schmidta navíc vstupovali do duelu proti Wolfsburgu jako tým, který čtyřikrát v řadě neprohrál. Vlci naopak tolik důvodu k radosti ani zdaleka neměli, neboť z předchozích pěti ligových klání vyhráli jen jednou.

Již v sedmé minutě navázal na gólový úspěch z minulého zápasu Černý. Toho oslovil povedeným lobem přes domácí obránce Jonas Wind a český křídelník z prvního doteku usměrnil padající míč přesně ke vzdálenější tyči. Po inkasované brance převzal iniciativu Heidenheim. Zatímco Patrick Mainka ještě z bezprostřední blízkosti těsně minul, Jan Schöppner už balon do sítě krátce nato dostal. Radost 24letému záložníkovi ale kvůli ofsajdu sebral videorozhodčí. Vlci měli štěstí i ve 26. minutě, kdy hlavička Benedikta Gimbera prosvištěla těsně vedle. V nastaveném čase první půle se ale červení vyrovnání dočkali, když si Jenz srazil přízemní centr do vlastní brány.

Po hodině hry dokonce nováčka soutěže poslal do vedení Tim Kleindienst. Německý útočník ovšem hlavičkoval z ofsajdu, a sedmý ligový zásah si proto nepřipsal. Jinak však po změně stran výrazných příležitostí značně ubylo a diváci sledovali spíše boj o střed hřiště. O něco častěji se sice do palebných pozic dostávali Vlci, většina jejich pokusů ale postrádala přesnost.

Domácí tak potvrdili dobrou formu a obrali Wolfsburg o dva body. Oba celky sehrají další ligový zápas 27. ledna. Vlci změří síly s Kolínem, Heidenheim se utká s Hoffenheimem.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfB Stuttgart 1:0

20.01.2024 15:30

Góly: 50. Matúš Bero

Hráči Bochumi porazili v 18. kole německé Bundesligy Stuttgart 1:0 a vzdálili se sestupovým příčkám. Jedinou a zároveň rozhodující branku duelu, který na zhruba půlhodinu přerušili příznivci hostů zablokováním únikového východu transparentem, vstřelil na začátku druhého poločasu slovenský reprezentant Matúš Bero. Modrobílí tak díky vítězství prodloužili sérii domácí neporazitelnosti už na šest zápasů, svého soka navíc předčili v ligovém zápase poprvé od roku 2005.

Švábové z posledních čtyř utkání zvítězili sice pouze jednou, los jim však přiřknul po sobě jdoucí zápasy s Leverkusenem a Bayernem Mnichov. Bochum se naproti tomu po nepovedeném úvodu ročníku snažila dostat do tempa, avšak stále ji trápily nevyrovnané výkony. Ofenziva domácích patřila k těm nejhorším v soutěži, proti Stuttgartu se navíc modrobílí museli opět obejít bez svého nejlepšího ligové střelce Takuma Asana.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, střelecké pokusy Jamieho Lewelinga i Denize Undava však skvěle lapil gólman domácích Manuel Riemann. Švábové svého soupeře jasně přehrávali, jejich snahy vstřelit gól se však vždy zastavily na obraně modrobílých či na pozorném brankáři Riemannovi. K zastavení nebezpečných útoků hostí si hráči Bochumi často pomáhali tvrdými zákroky, které rozhodčí neváhal trestat žlutými kartami, přičemž celkem svěřenci trenéra Thomase Letsche posbírali za první poločas tři.

Do druhého poločasu fotbalisté vyběhli s více než půlhodinovým zpožděním kvůli zablokování únikového východu banerem stuttgartských fanoušků. S dlouhou pauzou si lépe poradili domácí, už v 50. minutě se totiž mezi střelce zapsal Bero, jenž po přihrávce Christophera Antwiho-Adjeie nedal přízemní ranou brankáři hostů žádnou šanci. Možnost vyrovnání měl na kopačce Angelo Stiller, jeho pokus však zamířil těsně vedle pravé tyče. Ani Waldemar Anton, jenž se v pokutovém území objevil sám před gólmanem, branku nevsítil.

Bochum tak využila zhoršené formy Stuttgartu a připsala si plný bodový zisk. O podobný úspěch se pokusí 28. ledna proti Dortmundu, Švábové o den dříve přivítají Lipsko.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 3:2

20.01.2024 15:30

Góly: 37. Lucas Höler, 55. Vincenzo Grifo, 85. Roland Sallai - 57. Wout Weghorst, 77. Maximilian Beier

Hráči Freiburgu sice v 18. kole Bundesligy ztratili slibný dvoubrankový náskok, díky gólu ze samotného závěru ale Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě udolali 3:2. V domácím dresu se předvedl Vincenzo Grifo, jenž nejprve nahrál na úvodní trefu a po změně stran sám zvyšoval na 2:0. Počin italského útočníka na druhé straně napodobil Maximilian Beier, výkony obou zmíněných ale nakonec zastínil Roland Sallai. Ten totiž v závěrečné desetiminutovce úspěšnou dorážkou rozhodl o výhře Breisgauských Brazilců i navzdory tomu, že jeho tým hrál tou dobou v početní nevýhodě.

Hráči Hoffenheimu se stále nemohli vyhrabat z herní krize, která na ně dolehla již na začátku listopadu. Od té doby dokázal klub z regionu Kraichgau zvítězit pouze jednou z devíti klání. Trápení modrobílých chtěl prohloubit Freiburg, jenž měl výhodu domácího prostředí, kde v lize padl od startu sezony jen s Dortmundem.

Do první výrazné příležitosti se dostal v 18. minutě Andrej Kramarič. Chorvata našel přízemním centrem Kadeřábek, jenže zkušený útočník vyslal z nadějné pozice jen velmi pomalou ránu na střed. O chvíli později se v dresu Freiburgu prezentoval o poznání nebezpečnějším projektilem zpoza vápna Grifo, brankář hostů se ale zaskvěl výborným zákrokem. Italský záložník sehrál důležitou roli i v gólové akci ze 37. minuty, kdy Lucas Höler přetavil jeho nadýchaný centr efektním volejem v krásnou trefu. Krátce před odchodem do šaten mohl srovnat Beier, přízemní střelu ale z brankové čáry vykopl jeden z obránců.

V 55. minutě navýšil náskok Freiburgu skvěle hrající Grifo, který se v šestnáctce šikovně zbavil několika strážců a následně zamířil přesně do dolního rohu. S okamžitou odpovědí však přispěchal Wout Weghorst. Bývalý útočník Manchesteru United snížil skvěle umístěným přízemním pokusem. O 20 minut později se do ideální pozice na hranici pokutového území dostal Beier a bez váhání vypálil přesně pod břevno. Šance na výhru Breisgauským Brazilcům pak ještě výrazně snížil Manuel Gulde, který viděl druhou žlutou kartu. V 85. minutě však navzdory početní nevýhodě rozhodl o výhře domácích dorážející Sallai.

Freiburg tak zvládl souboj sousedů v tabulce a prohloubil soupeřovu krizi. V příštím kole 27. ledna zamíří na stadion Brém, Hoffenheim ve stejný den přivítá Heidenheim.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
18
15
3
0
50 : 14
48
2
Bayern Mnichov
17
13
2
2
52 : 16
41
3
VfB Stuttgart
18
11
1
6
38 : 23
34
4
RB Lipsko
18
10
3
5
40 : 21
33
5
Borussia Dortmund
18
9
6
3
37 : 25
33
6
Eintracht Frankfurt
18
7
7
4
29 : 22
28
7
SC Freiburg
18
8
4
6
24 : 28
28
8
TSG Hoffenheim
18
7
3
8
34 : 36
24
9
1. FC Heidenheim
18
6
4
8
27 : 34
22
10
FC Augsburg
18
5
6
7
26 : 33
21
11
VfL Wolfsburg
18
6
3
9
22 : 29
21
12
Borussia Mönchengladbach
18
5
5
8
35 : 38
20
13
Werder Brémy
18
5
5
8
25 : 31
20
14
VfL Bochum
18
4
8
6
20 : 34
20
15
Union Berlín
16
4
2
10
17 : 31
14
16
1. FSV Mainz 05
17
1
8
8
14 : 29
11
17
1. FC Köln
18
2
5
11
11 : 33
11
18
SV Darmstadt
18
2
5
11
22 : 46
11

Zbývající zápasy

19.01. 20:30
1. FSV Mainz 05 - Union Berlín

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

Černý jen tak dál

Reagovat
MarcoBanco

Bayer pozerám od gólu Taha na 2:2 a na ten herný prejav sa fakt dobre pozerá.. rovnako aj na Wirtza

Reagovat
fenixLFC

leverkusen dalsia vyhra v nadstaveni. to musi hodne boostnut sebavedomie

Reagovat
Kucka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

Reagovat
žrout

Reagovat
Bayernista18

Pěkně Bayer, snad to letos fakt urvou.

Reagovat
db18

Reagovat
20fredy20

To co ste za fanusici ?

Reagovat
Bayernista18

Liga to potřebuje a dokonce i Bayern z toho nakonec může těžit.

Reagovat
db18

Zhrzení po té píčovině, co vedení udělalo v minulé sezoně...

Reagovat
Blasphemer

Bayerista18

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
žrout

Reagovat
andrew96

Šlágr kola, soupeřem lídr tabulky... a stejně kupa volných míst.

Paklub.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
cologneFC

Reagovat
eder

Tak paklub je to v každém případě...

Reagovat
Hyrax

Reagovat
vacin

Já když vidím Jarolíma, tak si vybavuju postavy padouchů ze Čtyřlístku

Reagovat
poz3n

Schick je chvíli zdravý a přestane dávat góly

Reagovat
DidusIneptus

Bayer zaslouží pochvalu! Tak jak byl v 1.polocase slabý, tak ve druhém silný. Zápas bolel. Fysicky i psychicky. Lipsko po zápase plakalo, hlavně zraněný a vykartovaný Xavi Simons musel přijmout tvrdý direkt v nastavení!

Reagovat
sergi

Ale to "fysicky" si musel dlho študovať ako to doje*ať.

Reagovat
Kixi Syhimour

Neskutečné ten Leverkusen

Reagovat
Werkrider

Nechápu, ti kluci jsou úžasní.

Reagovat
Rudnevs

Gratulujem

Reagovat
žrout

Hrajou fakt nádherně, nemohl jsem jim nefandit i kvůli našim klukům

Snad ten titul dáte, to bych vám hodně přál.

Reagovat
KingMaster13

To by bylo takový typický, když by Kane překonal všechny rekordy co může, nasázel tam 50 golů a ten titul nakonec nevyhrál

Reagovat
žrout

Reagovat
db18

Snad to tak dopadne.

Reagovat
Hachim Mastour

Kurva to není možné. Lipsko naozaj vyhrá ligu

Reagovat
Pablos

ztráta 15 bodů ...co to je

Reagovat
db18

Reagovat
oli9

Reagovat
Bayern +

Podľa mňa ju skôr ako Tuchel vyhrá aj Hedenheim, takze možné je aj Lipsko veru

Reagovat
Hachim Mastour

Leverkusen, blbý autokorekt

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Freedo

Po 4 letech Bayern doma nedal ani gól. Nečekal bych, že se to stane zrovna proti Werderu. Ke konci byl tlak velký, ale koncovka Bayernu nebyla dobrá, hlavně ty hlavičky by se měly dávat, i když Tel to docela oživil. Pro Werder důležitá výhra.

Reagovat
Martin9719

No tak hlavně taky Zetterer žejo. Nebýt heroického výkonu Weisera tak je MOTM on.

Reagovat
Freedo

Souhlasím, hodně podržel. Hlavně ten zákrok, jak to vytáhl na tyč a pak to po odrazu ještě jednou vyrazil ven, byl famózní.

Reagovat
Busby babes

Jako nevim, jestki takhle Bayern hraje casteji proti slabsim souperum, co se hodne zatahnou, ale takove zapasy ma cas od casu i city.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobře Bayernu tak. Snad Leverkusen vyhraje titul, to máte za to že angažujete takové sráče jako je Tyšl. Antitrenér, nikdy jsem mu nepřišel na chut ani nepochopil jak ho někteří hypovali, tohle není trenér. A říkám to od počátku angažmá.

Reagovat
db18

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
oli9

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Infeld Prácheňský

Mě třeba v Chelsea chybí.

Reagovat
spider_8

Mne treba vubec. On je skvely trener, ale kdyz se podivas na jeho karieru, tak skoro vsude to pocatecnim uspechu slo do kytek. I u nas, neni nahoda, ze nejvetsi uspech udelal hned na zacatku a potom to slo postupne dolu.

Reagovat
Whitemedia

*Tušl

Thomas Patrik Tušl

Reagovat
Strakosha

Antitrenér, který dokázal vyhrát ligu mistrů. Pseudoexperte

Reagovat
Seydou Doumbia

Jeden úspěch trenéra nedělá...Lyon taky došel do semi LM, vyřadil City, Juve a nevím koho a bylo jím to k něčemu? Klub šel do sraček.

Reagovat
Strakosha

Skvělé přirovnání

Reagovat
Rudnevs

Potom je top trener aj Di Matteo

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Strakosha

Nikde nepíšu, že je Tuchel top,ale určitě to není antitrenér

Reagovat
Rudnevs

Antitrener je trochu zveličenie, to uznávam, ale taktiež ho moc nemusím a jeho cv vyzerá podľa mňa o dosť lepšie než jeho reálne kvality.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Miguel19

Vítězství pod Di Mattem byla čistá haluz.

Pod Tuchelem to bylo zasloužený.

Reagovat
fenixLFC

LM vyhral aj di matteo

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
eder

Tyšl je přeceňovaná Dachau špína. Poukazuji zde na tento fakt již několik let....

Reagovat
db18

Krásně Weiser Werder zaslouženě a Tuchel raus!

Reagovat
Rudnevs

Weiser hráč zápasu Nesledujem Brémy pravidelne, ale toto bol až moc dobrý výkon, na to že nedavno ako nechcený hráč musel do druhej ligy.

Reagovat
Seydou Doumbia

klasicky zápas kdy se hecneš proti svému bývalému týmu aby si mu ukázal že se rozhodli špatně a že ty si dobrý a oni ne...to je vždy největší motivace

Reagovat
Martin9719

Tady ta motivace ale byla extrémní. Už v první půli to byl prakticky nejlepší hráč Brém a v druhé půli předvedl ještě lepší výkon. Ne, že by hrál vyloženě špatně, z jeho centrů těží Werder jakožto nejvíce centrující tým v Bundeslize pravidelně, ale tohle byl výkon i na hráče kola.

Reagovat
andrew96

Brémy pod Wernerem mu svědčí.

Reagovat
Busby babes

Jqko... byli asi 3x za pulkou. Vyslo jim to, ale meli dost kliku. Jindy v takovem zapase dostanou 4ku.

Proti takhle hlubokymu a hlavne kompaktninu bloku se hraje hrozne spatne... a i tak mel Bayern dost slusnych situaci, ze kterych mel 2 az 3 goly dat. Smula no

Reagovat
Martin9719

Výborný defenzivní výkon bez velkých chyb které by vedli do přečíslení třeba 3x za 5 minut. Nebylo to jen o štěstí. Šance Bayern měl, ale první přicházely prakticky až začátkem poslední 1/4 zápasu. Hodněkrát vystavili útočníky do ofsajdu, při zisku míče vybojovali faul, aut. Jelikož Bayern nebyl v častokrát v tempu a v poslední 1/3 hřiště neefektivní tak to dlouho k nějakému většímu množství šancí nevedlo.

Reagovat
Busby babes

Uhel pohledu no.

Reagovat
Martin9719

To by ses musel podívat na ten zápas a ne jen na sestřih, pak bys nepsal nesmysly typu že Werder byl 4x za půlkou. Když jen z paměti si těch situací vybavím asi 7. Úhel pohledu ty vole...

Reagovat
Busby babes

ja jsem byl na stadionu

Reagovat
Martin9719

O to to je ještě horší.

Reagovat
Busby babes

hele ja to nemyslel nijak zle. v kazdem zapase si muzes vybrat neco, co ti prijde podstatny. a ty sis vybral neco jineho nez ja, chapu proc a nemam s tim problem.

Jen rikam, ze meli kliku, coz neni nic proti nicemu, tu obcas potrebujes. Ale Bayern mel dost prilezitosti dat ty 3 goly a jen rikam, ze jinej den by je dali. V nedeli ne a dobre pro Werder. ale dobre braneni... vetsinu zapasu ano, takze chapu proc to rikaj. kdyz vezmu muj uhl pohledu, tak zas nechali nekolikrat uplne volneho hrace ve vapnu co hlavickoval (a mel dat gol), tusim ze Musiala byl v prvni puli sam pred golmanem, Upamecano ve druhe... a i ten stred nekolikrat rozebrali, jen jim chybel pulkrok. myslim, ze v obou pripadech to byl Sane. proste, jen jsem si vybral jine veci na ktere se soustredit no, proto jsem psal o uhlu pohledu.

Realne je to fuk, Werder gol dal, Bayern ne. to je podstatny.

Reagovat
Werkrider

Tohle mě pobavilo

Reagovat
svw_1899

Hele taky jsem byl na stadionu. Jsem taky trochu neobjektivní, protože jsem tam byl v sektoru hostů :). Nicméně, že bysme byli 3x za půlkou a vyhráli úplně náhodně z jedný střely mi teda nepřipadalo. Jasně, Bayern držel balon, ale opravdu tlak přišel až na konci, když už jsme vedli a Bayernu teklo do bot. Já jsem byl s výkonem Werderu spokojenej, na naše možnosti to bylo fakt dobrý. Na konci samozřejmě štěstí, ale z mojeho pohledu jsme tomu šli naproti. Od začátku už se milíbilo, že njsme byli nebezpečný a jen nekopali balony na tribunu. Jinak před zápasem jsem tam jel skoro z povinnosti, dostal jsem nabídnutý lístky, kamarádi se tam chtěli podivat, tak jsem jel s očekávaním jasný prohry a trochu s obavama z přídělu. Celkově ten stadion moc rád nemám, je tam snad nejhorší sektor hostů v celý lize (strašně roztažený), atmosféra taky patří v rámci BL za mě k těm slabejm, divný okolí, atd... . Nakonec jsem samozřejmě rád, že jsem u tý výhry byl. Poprvé jsem tam byl v roce 2009, tohle byl můj 7. zápas na Bayernu a první výhra, možná v nejmíň očekávaný chvíli .

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Rudnevs

Gratulujem

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, ze Bayern drzal loptu, ale sance zacali mat az ked Werder uz vyhraval. Dovtedy bol nebezpecnejsi tim Werder bez prehanania.

Reagovat
Busby babes

viz vejs, samo 3x za pulkou je trochu nadsazka, to je jasne.

Reagovat
Mönchengladbach

Tuchelball

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Vyhodili už toho tragického kokota? Toho už od leta nevezmú ani do Championship

Reagovat
mul

Pozrel som počet bodov, ktoré by stačili na titul za posledných 10 sezón. 82 bodov by prinieslo titul v každej z nich (2. tím nikdy nemal viac). Čiže keby Bayern získal v druhej polovici sezóny rovnaký počet bodov ako v prvej, tak by mu to stačilo na titul v 10 z 10 prípadov. Herne je to síce des, ale výsledkovo sú to titulové čísla, avšak Xabi ide nadplan

Reagovat
Hachim Mastour

O môj bože Bayern

Reagovat
exot12

Zajtra bude správa, ako vyhodili Tuchela.

Reagovat
Rudnevs

Po jednom prehranom zápase?

Reagovat
Martin9719

Druhým.. v Bundeslize. A 1 Saarbrücken.

Reagovat
Martin9719

Tak se nám ta 1. Bundesliga ve spodku tabulky celkem oddělila a vypadá to na souboj 4 týmů. Ač to říkám nerad tak Kölnu věřím nejmíň. Kdyby spadnul Union tak bych se nezlobil, ale někdo musí do baráže. Což bude taky zajímavé jak se to vyvine s 2. Bundesligou, protože tam to souboj jen 3 týmů asi nebude.

Reagovat
Rudnevs

Skoda, ze presunuli Mainz - Union, na to by som bol fakt celkom zvedavy, zvlast na to, ci Siewert naviaze na dobre naznaky z Hinrunde a na “novy” Union bez Fischera ci Beckera, no za to s prim hrajucimi Hollerbachom alebo Kaufmannom.

Reagovat
Martin9719

No ono toho bude v příštích kolech víc, třeba SVW má příští asi 4 zápasy právě s týmy ze spodku, což může taky hodně zamíchat. Bayern asi druhé zaváhání v řadě nedopustí, takže Union ve středu zůstává kde je. Tyhle záchranářské souboje asi tak atraktivní herně nebudou ale výsledkově rozhodně.

Reagovat
Werkrider

Rudnevsi, už sa začíname báť o Lautern, či?

Reagovat
Rudnevs

Ja sa bojim uz dlhsie, pod Grammozisom to nie je ziadna slava, prehrat proti Pauli 0:2 sice az taka hanba nie je, ale celkovo to nevyzera dobre, zvlast ked sa teraz dviha Braunschweig. Zostup znova do tretej by mohla byt katastrofa, pozri ako dopadol Duisburg…

Buduce kolo hra Lautern tusim so Schalke a skoro by som az povedal, ze favoritom je Schalke.

Reagovat
Seydou Doumbia

A ještě jím odešel my man Boyd kterého jsem chválil jak jsem na ně byl...teda ze 150 metrů to byl Arturo Vidal

Reagovat
Rudnevs

Este k tomu k úhlavnému rivalovi-do Mannheimu

Reagovat
db18

už příchodem Kaloče

Reagovat
eder

Jakápak senzace? Nabubřelí Bavoři zas jednou dostali na prdel a tak to má být!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele