18. kolo
21.01.2024 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči Werderu slaví gól Weisera (© AFP)

Bayern doma senzačně nestačil na Brémy, Weiser po letech rozjásal Leverkusen

Brémy v 18. kole Bundesligy šokovaly zaplněnou Allianz Arenu, když si z trávníku Bayernu Mnichov odvezly vítězství 1:0. Werder si připsal tříbodový zisk ze vzájemného utkání poprvé od roku 2008, za což mohl vděčit především aktivnímu výkonu, který korunoval zásah bývalého hráče aktuálně vedoucího celku tabulky Leverkusenu Mitchella Weisera. Die Roten se v ofenzivě nezvykle trápili a před vlastním publikem nakonec nevstřelili jediný gól, což se jim v lize stalo naposledy před téměř čtyřmi lety. Jiří Pavlenka se na velkém úspěchu svých spoluhráčů nepodílel.

Bavoři vletěli do německé nejvyšší soutěže po vánoční přestávce v plné parádě, když si doma bez větších problémů poradili s Hoffenheimem. V tomto utkání pookřál i zatím pod očekávání hrající Jamal Musiala, jenž vstřelil dva góly. Naopak Brémy v Bochumi zachránily bod vyrovnávacím gólem až v nastaveném čase. S Bayernem navíc nedokázaly naplno bodovat už 33krát v řadě.

O to zvláštněji tak působily úvodní minuty, kdy taktovku nad duelem nečekaně držel Werder, žádnou z nadějně vypadajících akcí ale ke gólové tečce nedotáhl. Duel pak na chvíli přerušily čokoládové mince v pokutovém území Manuela Neuera, které tam v rámci protestu proti fotbalové asociaci naházel domácí kotel. Chvíli nato musel brankář Mnichovských předvést takřka nadlidský zákrok, když tečovanou střelu Weisera fantasticky vytáhl na roh. Neuer sice o pár minut později inkasoval, trefa Justina Njinmaha ze samostatného úniku ale po přezkumu u videa kvůli předcházejícímu faulu neplatila. Po necelé půlhodině hry se na druhé straně ukázal Michael Zetterer, jenž za svá záda nepustil pokus Dayota Upamecana z bezprostřední blízkosti.

Co se hráčům v černých dresech nepovedlo před pauzou, to dotáhli krátce před hodinou hry. Weiser na pravé straně vápna vymotal Alphonsa Daviese, hodil si míč na levačku a nechytatelnou ranou pod břevno překonal Neuera. Bayernu pak nezbývalo nic jiného, než přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. První šanci gólově reagovat měl Harry Kane, anglický kanonýr ale přetažený centr zasáhl ve velkém záklonu a branku netrefil. Chvíli nato z hranice šestnáctky pěkně vypálil Sané, jenže jeho pokus mířící na zadní tyč zpacifikoval Zetterer. Dvě velké příležitosti ke srovnání měl i střídající Mathys Tel, napoprvé jej nicméně skvěle vychytal Zetterer a napodruhé Francouz těsně minul.

Brémy tedy nakonec náskok uhájily a po nekonečném čekání zdolaly Bayern, na což budou moci navázat 27. ledna doma proti Freiburgu. Bavoři dostanou šanci na reparát o čtyři dny dříve v dohrávce 13. kola proti Unionu Berlín.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (6)

Přidat komentář
DidusIneptus

V tomto zápase se nejedná o Bayern vs. Werder, nýbrž Bayern vs. Bayer!

Reagovat
DidusIneptus

Bayer 04 Leverkusen

Reagovat
Gerd 13

Katastrofa! Tuchel raus!!

Reagovat
mkrivak

Já bych neřekl, že je to Tuchelem, první je potřeba vynadat hráčům Bayernu, vzít jim všechny odměny, aby se začali snažit, v dnešním zápase tam nebyla bojovnost nasazení, zkratka vůbec nic

Reagovat
milan78

writz + flick do bayernu a bude klid

Reagovat
Rich

Ostuda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele