18. kolo
20.01.2024 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Skórující Niels Nkounkou (© AFP)

Asistenci navrátilce Kalajdžiče zastínilo v derby s Darmstadtem pozdní vyrovnání

Hesenské derby v rámci 18. kola Bundesligy mezi Darmstadtem a Frankfurtem skončilo remízou 2:2. Dlouho byli úspěchu blíže Orli, kteří se zásluhou branek Nielse Nkounkoua a Ansgara Knauffa, jemuž asistoval navrátilec na německé trávníky Saša Kalajdžič, těšili dvougólovému náskoku. Postupně jej však prohospodařili a z duelu si odnesli jen remízu. Ta se zrodila až v páté minutě nastavení, kdy konečnou podobu skóre stanovil teprve 20letý švédský útočník Oscar Vilhelmsson.

V táboře Darmstadtu se během zimní přestávky žádný zázrak neudál a na startu jarní části Bundesligy rozdílem třídy prohrál s Dortmundem. Frankfurt sice rovněž potkal silného soka, na hřišti Lipska ale předvedl poctivý výkon, který ho dovedl k překvapivé výhře. Ve velmi dobrém světle se prezentoval novic Kalajdžič, jenž v letech 2020-2022 nasázel mezi německou elitou 22 branek.

Mezi střelce se mohl již ve třetí minutě zapsat hostující Nkounkou, který projektilem z hranice šestnáctky do levé části branky donutil Marcela Schuhena vytáhnout výborný zákrok. Francouzský obránce chvíli nato po straně pronikl za domácí obranu a dostal se do bezprostřední blízkosti brány, jenže v rozhodující moment nechal pouze vyniknout připraveného Schuhena. Dočkal se až ve 33. minutě, kdy ho přesným pasem z křídla vybídl k zakončení Junior Dina Ebimbe. Orli mohli vedení zdvojnásobit, když Knauff narýsoval přihrávku na zadní tyč, na tu však žádný ze spoluhráčů těsně nedosáhl.

Krátce po změně stran se hostující mužstvo radovalo z druhého gólu. Dina Ebimbe posunul míč na střed pokutového území ke Kalajdžičovi, který obratně našel na vzdálenější tyči volného Knauffa a ten se bez problémů prosadil. Bleskovým způsobem mohl odpovědět Luca Pfeiffer, jenž ale na připraveného Kevina Trappa nevyzrál. V 61. minutě udeřil také nováček soutěže, když se tím nejlepším možným způsobem uvedl v novém působišti Julian Justvan. V 85. minutě mohlo přijít vyrovnání z kopačky Fabiana Hollanda. Kapitán domácího týmu se dostal k odraženému míči v dobré střelecké pozici, jenže dorážku nasměroval příliš vysoko. Darmstadt nakonec vyrovnat dokázal díky Vilhelmssonovi, který v páté minutě nastavení určil konečnou podobu výsledku.

Darmstadt tak postavil výsledky z předchozího víkendu na hlavu a s přemožitelem Lipska uhrál remízu. V příštím kole se představí 28. ledna na půdě Unionu, Frankfurt už o dva dny dříve přivítá Mohuč.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele