18. kolo
21.01.2024 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Philip Tietz (© AFP)

Gladbach se zapomněl hlavou v šatně a přihlížel bleskovému obratu Augsburgu

Mönchengladbach podlehl v 18. kole Bundesligy Augsburgu 1:2, a poprvé od září tak na svém hřišti nebodoval. Zápas se přitom pro domácí nevyvíjel špatně, když ve 26. minutě skóroval Jordan Siebatcheu, jenž se po zdravotních problémech prosadil i ve svém druhém utkání v novém roce. Bavoři, z jejichž lavičky utkání přihlížel náhradní brankář Tomáš Koubek, ale slepenými góly krátce po poločasové pauze duel otočili ve svůj prospěch. Vítěznou trefu zaznamenal v 51. minutě talentovaný Belgičan Arne Engels.

Fotbalisté Mönchengladbachu zahájili nový rok domácím vítězstvím nad Stuttgartem, čímž opět potvrdili, že se jim před zraky vlastních fanoušků daří. V Borussia-Parku totiž Hříbata neprohrála už osm soutěžních duelů v řadě. Tuto skvělou sérii chtěli svěřenci Gerarda Seoaneho prodloužit v utkání proti Augsburgu, který v lize nevyhrál čtyřikrát po sobě.

Bavoři ovšem začali na hřišti Borussie velmi aktivně. Už v 10. minutě Moritz Nicolas vyrážel soupeřovu střelu přímo proti noze Ermedina Demiroviče, jenž ale před odkrytou bránou napálil jen stojícího obránce. Záhy nebezpečně hlavičkoval Rubén Vargas, na jehož pokus si však skákající Nicolas počíhal. Domácí nápor soupeře ustáli a ve 26. minutě sami udeřili. Ve skrumáži po rohovém kopu se nejlépe zorientoval útočník Siebatcheu, který dotlačil míč za brankovou čáru. Po odehrané půlhodině mohl zvýšit náskok Hříbat Alassane Pléa, jeho rána ale přeletěla břevno.

Vstup do poločasu měli i po změně stran lepší hosté a tentokrát z něj vytěžili i gól. Na centr z pravé strany si našel cestu Phillip Tietz, jenž přesnou hlavičkou vyrovnal. Domácí inkasovaná branka neprobrala a po chvíli museli dokonce přihlížet další radosti Augsburgu. V 51. minutě totiž Vargas nahrál do vápna nabíhajícímu Engelsovi, který zcela osamocený nedal střelou k tyči Nicolasovi šanci. Borussia se poté do šancí propracovávala jen obtížně. Chvíli nepozornosti obránců mohl využít hlavičkující Franck Honorat, balon ale poslal pouze doprostřed brány. Další příležitost už hosté Hříbatům nenabídli a dovedli zápas do zdárného konce.

Gladbach tak proti Bavorům přišel o domácí sérii neporazitelnosti. Oba celky sehrají další ligový zápas 27. ledna. Hříbata změří síly s Leverkusenem, Augsburg se střetne s Bayernem.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele