Bundesliga - souhrn 13. kola

23.11.2012, 22:30, aktualizováno 25.11.2012, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern doma rozprášil Hannover a pojistil si vedení v tabulce. Druhý už je Dortmund, který uspěl v Mainzu a k posunu mu pomohla i remíza Schalke s Frankfurtem. Nerozhodně skončily i souboje Wolfsburgu s Werderem, Fürthu s Norimberkem a Augsburg s Gladbachem. Freiburg odstřelil Stuttgart, Leverkusen uspěl na půdě Hoffenheimu...

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1:1

25.11.2012 17:30

Góly: 5. Sascha Mölders - 85. Patrick Herrmann

Fotbalisté Augsburgu získali velice cenný bod nad Gladbachem, ovšem stále mají na kontě pouze jednu výhru, a i když získali svůj sedmý bod, tak se nachází o bod za předposledním Fürthem. Přitom domácí ještě pět minut před koncem vedli, ovšem poté inkasovali a další odpověď už nalézt nedokázali. Gladbach tak nakonec vzhledem k průběhu zápasu byl rád za bod a se sedmnácti body zůstává na jedenáctém místě, střed tabulky je ale hodně vyrovnaný.

Domácí se dostali do vedení hned v 5. minutě a od té doby nebylo po velkých šancích ani vidu, ani slechu. Avšak s blížícím se koncem se Augsburg s vidinou druhého vítězství zatáhl do obrany a hosté přitlačili, nakonec se dočkali vytouženého vyrovnání. Poslední celek tabulky využil hned své první vážnější situace, když se gólově prosadil Sascha Mölders. Ten se po rychlé kombinaci dostal po centru do vápna k hlavičce a přesně zakončil.

Do konce prvního poločasu bylo k vidění hodě nepřesností a zkažených přihrávek, poté se hráči obou týmů často vystavili ofsajdu. V závěrečné čtvrthodině bylo k vidění několik slibných střel ze střední vzdálenosti, avšak ani jedna nemířila mezi tři tyče. Po změně stran se obrázek hry nezměnil, až postupem čau začali hrát domácí defenzivněji. Augsburg ale dokázal využívat rychlých protiútoku a na soupeřově polovině měl několik standardek.

Soupeře se snažil rychlou kombinační hrou přehrávat. jenže žádnou velkou možnost si nevypracoval. Poté ale převzal iniciativu Gladbach a měl také možnost několika standardních situací a rohových kop, jenže do ničeho vážnějšího se nedostal a spasila je až 85. minuta. Z první výraznější šance hostů skóroval Patrick Herrmann, který po rychle rozehrané akci zakončil podél brankáře Mohameda Amsifa. Do konce zápasu s už pak nic výraznějšího nestalo.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:2

25.11.2012 17:30

Góly: 59. Fabian Johnson - 15. Lars Bender, 38. Daniel Carvajal

Statistika budiž potvrzena! Bayer dokázal navázat na velmi úspěšnou bilanci s Hoffenheimem, a po těsném vítězství proti koncernovému celku zaknihuje osmý tříbodový zápis v pouhých devíti střetnutích. TSG zůstává na barážové příčce.

Velitel domácí kocábky Markus Babbel se musel na poslední chvíli obejít bez zraněného Tima Wieseho, jemuž vystavilo stopku zranění kolena, mezi třemi tyčemi se tak po delší době ukázal Koen Casteels. Premiéru v základní sestavě si pak připsal Vincenzo Grifo. To na druhé straně se od pohárového vystoupení v Charkově vsadilo opět na tradiční opory a k vidění tak bylo rovnou osm změn!

Farmaceutický celek podával od první chvíle zkušenější výkon, pravidelně chytal soupeřovy akce ještě daleko před vlastním pokutovým územím, avšak sám byl pro koncernový celek rovněž stejně tak neškodný. Defenziva TSG ale znovu jen ukazovala, proč je na tom v letošní sezóně tak bídně: Castro rozehrál volný přímý kop, po několika vyhraných hlavičkách se dostal k míči Bender a šajtlí překonal Casteelse - 0:1.

Akcie domácího mužstva držel nad vodou především skvěle hrající Roberto Firmino, který si chvílemi dělal s obránci Bayeru, co se mu zrovna zachtělo. Právě brazilský šikula mohl po půlhodině hry srovnat krok, avšak svůj projektil namířil jen do břevna Lenovy branky! Hoffenheim pravidelně hrozil i ze standardních situací, které povětšinou zahrával Salihović, ani z této herní varianty však kýžené srovnání nepřišlo. Naproti tomu sedm minut před odchodem do kabin udeřilo na opačné straně: Carvajal vyškolil Johnsona, narazil si se Schürrlem, poté ještě přelstil i Casteelse a pohodlně do opuštěné branky zavěsil - 0:2.

Jestliže první dějství ukončila skvěle zahraná standardka Salihoviče, se kterou si však pohotový Leno poradil, tak to druhé z nastoupeného trendu ani o kousek neubralo. Volland hned záhy hledal čerstvě příchozího Derdiyoka (přišel spolu se Schipplockem posílit nevýraznou ofenzivu), ten však na kulatý nesmysl nedosáhl. Nakonec se však Babbelovi svěřenci zasloužené trefy dočkali: Firminův centr hlavou prodloužil Vollland za sebe na Johnsona, který udělal pár kroků do hřiště a přesnou ranou snížil na 1:2.

Kýžená branka pochopitelně dolila celku z Kraichgau čerstvou krev do žil a na obrazu hry to bylo rozhodně znát. Vytrvalý tlak ukončil rohový kop, po kterém zakončoval z bezprostřední blízkosti Schipplock, prostor branky ale nenašel! Definitivně rozhodnout mohl vzápětí Schürrle, jehož volný přímý kop ovšem zaťukal jen na břevno hoffenheimské branky! Ze stejné situace pak jen těsně minul Castro!

Domácí snaha však nekončila. Srovnat krok mohl opět Schipplock, který se po Firminově nabídce ocitl sám před hostujícím brankářem, razantní zakončení se však neukázalo jako to pravé ořechové a bývalý útočník VfB branku přestřelil! Závěrečné minuty už se pak odehrávaly pod taktovkou Werkself, která se držela na útočné polovině a zkušeně si držela soupeře na distanc, pokusy Usamiho a Firmina pak byly neškodné.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfB Stuttgart 3:0

25.11.2012 15:30

Góly: 22. Jan Rosenthal, 67. Pavel Krmaš, 73. Max Kruse

Jako tichá voda, co břehy podmílá, si v dosavadním průběhu ligového ročníku počínají fotbalisté nenápadného SC Freiburg. Bez velkého humbuku se totiž propracovali na aktuální šesté místo bundesligové tabulky. K tomu jim dopomohl povedený domácí zápas proti lehce favorizovanému VfB Stuttgart. Svěřenci trenéra Streicha se však v prvé půli ujali vedení a ve druhém poločasu udělali se Šváby rychlý proces Krmaš s Krusem.

Po lehkém oťukávání se otěží utkání nejdříve chopili hosté, kteří tak zdánlivě potvrdili své renomé ambiciózního celku, pro který by zápas s takovýmto soupeřem měl být snadnou překážkou v postupu k pohárovým příčkám. Opticky sice měli stuttgartští borci navrch, ale kvůli četným chybám v rozehrávce si nemohli připravit slibnější gólové příležitosti. Domácí se naopak dostávali do hry pozvolněji a s postupujícími minutami čím dál více hrozili jak ze svých standardních situací, tak z případných rychlých kontrů. Makiadi, Caligiuri, Schmid i Schuster - ti všichni nebyli od první branky utkání vůbec daleko.

Hráči SCF si vedle toho počínali mnohem pozorněji a nedopouštěli se tolika nepřesností jako soupeř. Po dvaceti minutách hry se naplnilo ono pověstné "nedáš - dostaneš". Kuzmanovič nejdříve orazítkoval levou tyč freiburské svatyně, aby o chvilku později společně se spoluhráči přihlížel křepčení soka z prvního gólu. Rosenthal byl faulován, avšak Freiburští se nepárali s rozehráním přímého kopu a bleskově rozehráli. Na konci rychlé souhry stál opět Rosenthal, jenž střelou z 18 metrů a skrz Kvistovy nohy otevřel gólový účet utkání.

Labbadiova družina se pokoušela na inkasovanou branku co nejrychleji odpovědět, avšak pozorná domácí obrana se za přispění zbytečných chyb VfB postarala o to, že brankář Baumann prožil vcelku poklidnou pětačtyřicetiminutovky bez výraznějšího vyrušení. Trochu jinak to vypadalo na samém počátku druhého dějství, kdy Okazaki a Molinaro byli v rychlém sledu velmi blízko vyrovnání. Jejich příležitosti však představovaly jistou výjimku - obraz hry pak totiž rychle získal podobu prvního poločasu.

Z obou brankářů to byl nadále Ulreich, kdo byl vytížen - jako například při slibném pokusu Rosenthala. Za tři minuty od tohoto souboje však již musel stuttgartský gólman vytahovat balon z brány. Ulreich neměl po přímém kopu soupeře žádnou šanci proti Krmašovi. Pak následovaly pro hosty velmi horké chvilky. V rychlém sledu přišly šance Schustera a Mujdzy - ti zatím své pokusy nedotáhli do úspěšného konce. Jinak tomu bylo v případě útočníka Kruseho, jenž dobře naložil s hlavičkovým prodloužením do Caligiuriho. O výsledky derby pak již nemohlo být pochyb a kromě závěrečného nastřelení tyče Santinim se nic výraznější již nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - 1. FC Norimberk 0:0

24.11.2012 15:30

Góly: -

Předposlední celek tabulky nedokázal zvítězit ani v jedenáctém zápase v řadě za sebou a s osmi body tak zatím zůstává na předposledním sedmnáctém místě tabulky a po zítřejší dohrávce Augsburgu může klesnout na poslední příčku. Norimberk naopak nedokázal navázat na skvělé vystoupení s Bayernem a podruhé za sebou remizoval, s třinácti body se tak zatím nachází na patnáctém místě tabulky, v neděli ho ale ještě může přeskočit Hoffenheim.

Diváci na stánku ve Fürthu branku neviděli a mnoha šancí se těž nedočkali. Nicméně utkání bylo velice vyhecované a vyrovnané, rozhodčí dokonce udělil dvě červené karty a na obou týmech bylo vidět, že jsou hodně nervózní. V úvodu zápasu se oba celky rozehrávaly a do útoku se příliš dostat nemohly, míč se většinou zdržoval ve středu hřiště. Norimberk měl balón častěji na kopačkách, pohlednou akci ale nedokázal vymyslet.

První důležitý okamžik se urodil ve 34. minutě, kdy domácí neproměnili obrovskou šanci. Po krásné přihrávce za obranu šel sám na gólmana Raphaela Schäfera Gerald Asamoah, jenže po hezké kličce na gólmana přišla také druhá, která však již byla zbytečná a Asamoah následně přišel o míč. O minutu později hosté hráli v deseti po naprosto zbytečném a nevybíravém faulu Markuse Feulnera, který uviděl přímou červenou kartu.

Ihned na to byl znovu ve velké šanci Asamoah, jenže osamocený nedokázal propálit skvělého Schäfera. Po změně stran se nic nedělo a po hodině hry přišel další velmi důležitý moment zápasu. Síly na hřišti se vyrovnaly, když Sercan Sararer dostal druhou žlutou kartu a musel také předčasně do kabiny. Hosté si první gólovku vytvořili v 65. minutě, kdy brankář Max Grün nedokázal po centru udržet míč.

Jenže Plattenhardt pálil pouze do jednoho z obránců a Pinola následně dorážel těsně vedle. Norimberk měl poté několik nadějných možností a průniků, kdy nejvíce obranu Fürthu zlobil Tim Klose a Polter. Jenže k žádnému vážnému ohrožení branky už nedošlo a skóre tak zůstalo neměnné.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:2

24.11.2012 15:30

Góly: 4. Marco Caligiuri - 11. Robert Lewandowski, 43. Robert Lewandowski

Borussen znovu ukázali velkou psychickou odolnost, a přestože na hřišti Mainzu museli už po chvíli dotahovat, tak trpělivostí nakonec dokázali utkání otočit, a zapisují si tak na své konto třetí výhru na hřištích soupeřů v řadě! Díky zaváhání konkurentů se pak BVB posouvá na druhou příčku!

Ještě než se stačili někteří pozdě příchozí diváci, v napěchované Coface Areně, usadit do svých sedaček, už se mohli radovat: Soto vyslal z otočky pas na rozběhnutého Caligiuriho, ten byl u kulatého nesmyslu dříve, než Hummels a parádní křižnou ranou do vzdálenější šibenice nedal Weidenfellerovi šanci zasáhnout - 1:0. Borussen odpověděli trpělivostí a držením míče na svých kopačkách.

Vytrvalost záhy přinesla žlutočerné družině zasloužené ovoce. Schmelzer ve dvanácté minutě odcentroval do pokutového území, kde na přední tyči usměrnil míč do branky akrobatickým zakončením Reus - 1:1. BVB vyrovnávací branka nalila čerstvou krev do žil a domácí se museli rázem především soustředit na zadní vrátka. Ten samý hráč mohl o chvíli později utkání definitivně přetočit, avšak po Kubově centru nedokázal vměstnat balón mezi tři tyče. Zahrozilo však i na opačné straně, Hummels nabídl velkou možnost Müllerovi, ten však přízemní střelu nenamířil do branky!

Po půlhodině hry přišly velké chvíle rakouského reprezentanta Andrease Ivanschitze. Tvořivý středopolař nejdříve pálil z hranice penalty, vymezený prostor však nenašel, aby vzápětí neuspěl ani s akrobatickým zakončením přes hlavu! Už tak problematický střed dortmundské zálohy následně utrpěl další ztrátu - souboj s Noveskim odnesl Gündogan, který po velké snaze o návrat nakonec musel přepustit své místo Leitnerovi.

Falcké mužstvo častokrát dostávalo velké příležitosti naservírované jako na zlatém podnosu, takřka bez vlastního přičinění. To se potvrdilo i ve čtyřicáté první minutě, kdy mohl po Götzeho ztrátě opět zakončoval Ivanschitz, zpoza vápna ale prostor tří tyčí o chlup minul! Přišel tak trest: Götze našel Lewandowskiho, jenž si s vyběhnuvším Wetklem poradil jako starý mazák a chytrým lobem otočil na 1:2.

Do druhého dějství udělal domácí lodivod Thomas Tuchel překvapivou změnu, když místo střelce Caligiuriho poslal na trávník Risseho. Mimo jiné i tato rošáda domácí straně pomohla, Mainz měl rázem více ze hry, svoji snahu však vzápětí prohospodařil lacinými individuálními ztrátami, které naopak posadily na koně Borussii. Jednu z chyb mohl potrestat Lewandowski, tváří v tvář ovšem na domácího strážce branky recept nenašel! V padesáté čtvrté minutě potom ukázal svoji největší přednost střídající Risse, když se protáhl po pravé straně, jeho centr však odvracel za minutu dvanáct obětavý Reus (vracel se po standardní situaci).

Také nadále pokračovala územní převaha Borussen, ovšem dalších zajímavých příležitostí už bylo jen velmi pomálu. Domácí ekipa však Schwarzgelb, svým nulovým ofenzivním příspěvkem, úlohu značně usnadnila a s přicházejícím závěrem utkání už začínalo být zřejmé, že hosté těsné vedení uhájí. Nepřesná střela Risseho a hlavička střídajícího Rukavytsyi už na tom nic nezměnily.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 1:1

24.11.2012 15:30

Góly: 64. Bas Dost - 35. Marko Arnautović

Klaus Allofs se ve svém premiérovém utkání proti bývalému zaměstnavateli kýženého vítězství nedočkal, Brémy se dokonce ujaly vedení, to však nakonec i díky početnímu oslabení neudržely, a berou s VfL jen bod za remízu 1:1.

Po chvilkovém okoukání začalo mít přístavní mužstvo herně navrch a především z křídelních prostorů dostávalo die Wölfe pod tlak. Na zajímavé momenty jsme tak nemuseli příliš dlouho čekat: Arnautović po chvilce našel Petersena, ten se otočil kolem Kjaera, tvrdým projektilem však na Benaglia recept nenašel! Ani to ale domácí neprobudilo, ovšem strážce koncernové branky mohl i přesto zůstávat takřka bez práce.

Třicátá minuta pak znamenala mírné otočení kormidla a VfL následně začalo výrazně hrozit z rychlých protiútoků, které měl povětšinou na starost Diego. Jeden takový zakončoval Hasebe, který i za pomoci Sokratise nasměroval mičudu do tyče Mielitzovy branky! Záhy pak zaťukala branková konstrukce podruhé, tentokráte zásluhou Dosta! Tyto momenty pak mohly automobilový celek mrzet, což se okamžitě potvrdilo: Elia nacentroval do vápna, kde na opačné straně vápna našel volného Arnautoviče, který už neměl se zakončením tolik práce - 0:1.

Krátká přestávka z kursu příliš neubrala - domácí se snažili za každou cenu srovnat krok, to však Werderu otevíralo zadní vrátka k rychlým protiútokům. Jedna akce ale všechno změnila: Vieirinha se na hřišti ohřál sotva dvě minuty, když ho poslal k zemi Schmitz, pro kterého se jednalo již o druhou žlutou a tím pádem červenou kartu! Čerstvě příchozí hráč pak, i za pomoci Diega, dopravil balón před branku, kde už si Dost věděl rady - 1:1.

Vyrovnávací trefa pochopitelně Wolfsburgu přinesla ještě více chuti a Schaafovi svěřenci rázem nevěděli, kam dřív skočit. Diegova rána však byla na poslední chvíli zastavena na brankové čáře, neuspěl ani Dost, jemuž vystavil stopku skvěle reagující Mielitz! Dvě obrovské šance měl i Olić, strážce brémské svatyně ovšem nepřekonal! Osm minut před koncem pak Hunt ze standardky napálil břevno, načež z dálky nenašel vymezený prostor de Bruyne!

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:1

24.11.2012 15:30

Góly: 11. Klaas-Jan Huntelaar - 13. Stefan Aigner

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt potvrdili svou pověst týmu, jenž je ochoten hrát na riziko a dokáže zaujmout aktivní hrou i na hřišti favorita. Tím Schalke 04 rozhodně bylo, avšak v první půli hráli prim právě nebojácní hosté. Ve druhém dějství se Königsblauen zvedli a výrazně dali zapomenout na utrápené vítězství nad řeckým Olympiakosem v LM. Jejich závěrečný tlak však nic nezměnil na remízovém výsledku 1:1.

Armin Veh před utkáním sliboval aktivní a nebojácný přístup své jedenáctky a nutno uznat, že jeho svěřenci tento slib do puntíky plnili již od úvodního hvizdu. Byli to právě hosté, kdo se jako první dostal do zajímavějších zakončení, Schalke pro svůj rozjezd potřebovalo více času. Trpělivost se však Königsblauen vyplatila a v 11. minutě rozvlnili síť Trappovy brány. Celá gólová situace začala u chybujícího Aignera, jemuž míč utekl k číhajícímu Holtbymu. Německý záložník svou vynikající přihrávkou nabil kanonýrovi Huntelaarovi, jenž po zpracování balonu na hranici vápna přesně pálil na vzdálenější tyč. A jak už u něj bývá zvykem - pálil přesně.

Dlouho se však domácí ze své branky neradovali. Hned za dvě minuty totiž nacentroval dlouhý míč do malého vápna Oczipka. Adresátem tohoto nákupu nebyl nikdo z hráčů v modrém a nebráněný Aigner suše trkl balon do protipohybu gólmana Unnerstalla, čímž odčinil svou chybu u prvního gólu zápasu. Po vyrovnání bylo k vidění velmi pohledné utkání, které se vyznačovalo napadáním i snahou obou mužstev o bleskový přechod do ofenzívy. Mezi mnohými zajímavými akcemi stojí za zmínku zejména efektní průnik Japonce Inuie, po jehož sólu přes několik hráčů následovala rána Matmoura. Ta by mohla mít gólové parametry, kdyby jen nebyla zblokována obětavým pádem Fuchse.

Nejednu zajímavou šanci měli na svých kopačkách či hlavách i Stevensovi svěřenci, často se však modří ocitali v ofsajdu. Ačkoliv se hra Königsblauen vyznačovala skvělými přihrávkami a dravými kontry, měli v prvním poločasu navrch hosté, kteří zle zkoušeli odolnost ne vždy jisté obrany S04. Vyloženou tutovku měl na noze Aigner, kterého svou kolmou přihrávkou skrze několik hráčů oslovil Inui. Aigner se však své příležitosti natolik zalekl, že ve skluzu nasměroval míč před bezbranným Unnerstallem mimo domácí svatyni. A protože kombinující Matmour s Jungem zapomněli pálit, odcházela obě mužstva do kabin za vyrovnaného stavu.

Do druhého dějství vstoupilo Schalke dravě a pohotově napadalo rozehrávku soupeře. Orli na to zareagovali snahou o zklidnění hry. Přesto se však Vehova ekipa dostala pod tlak a frankfurtští zadáci často tahali za záchrannou brzdu až v posledním možném okamžiku. Směrem dopředu pak byly veškeré snahy hostů snadno eliminovány a Eintracht se zmohl jen na nakopávané míče. Po hodině hrací doby se hra znovu vyrovnala - tlak Königsblauen pozvolna opadl a vytížená defenzíva hesenského celku si mohla zapsat jedničku s hvězdičkou.

Následovala klidnější fáze, v níž vyčnívala hlavička pozapomenutého Huntelaara, kterého svým pasem našel Uchida. Následující minuty se nesly ve znamení převahy domácího mužstva, vyložené gólové šance se však nedostavovaly. Nejvíce o sobě dával vědět vystřídavší Fin Pukki - nejprve trochu ukvapenou ránou zpoza šestnáctky, posléze svým dravým průnikem v ústrety brankáři Trappovi. Jak akční byl úvod tohoto utkání, tak neméně napínavý byl i jeho závěr. O ten se postarali domácí borci, kteří svého soupeře přimáčkli téměř na malé vápno. Ale protože Pukkiho gólovku vytěsnil mistrně Trapp a své šance nedotáhl ani Huntelaar, rozešly se oba celky smírně.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hannover 96 5:0

24.11.2012 15:30

Góly: 3. Javi Martínez, 24. Toni Kroos, 37. Franck Ribéry, 63. Dante, 67. Mario Gómez

Díky euforickému nasazení a koncentrovanému výkonu může FC Bayern slavit drtivou výhru nad nebohými hosty z Dolního Saska. Ti teprve před dvěma dny sehráli své utkání v rámci Evropské ligy, což se na jejich herním projevu proti favoritovi utkání zákonitě muselo projevit. Výsledek 5:0 tak byl ještě milosrdný, domácí fotbalisté mohli bez problému zvítězit i vyšším rozdílem.

Trenér Hannoveru Mirko Slomka se oproti utkání s Twente Enschede odhodlal ke změně hned na čtyřech postech, trenér bavorského giganta Heynckes pak dal na hrotu od začátku šanci Mandžukičovi. On a jeho spoluhráči se pak do svého soupeře pustili hned od úvodního hvizdu. Müller ještě svou střelou z krátké vzdálenosti nechal vyniknout gólmana Zielera, krátce nato však šel německý rekordman do vedení. Po rohovém kopu prodloužil Schweinsteiger přesně na Javiho Martíneze, jenž svými nůžkami trefil svou první bundesligovou branku.

Výstavní gól zdravě rozproudil Bavorům krev v žilách. S ostřelováním hannoverské branky se prezentoval Kroos. Mladý německý reprezentant se musel nadvakrát zastřelovat, aby jeho třetí pokus skončil tam, kde má. Na hranici vápna pálil nikým nebráněn do levého rohu - 2:0. Slomka neotálel a nechal rozcvičovat svou lavičku, k čemuž ho přiměly jak chyby jeho svěřenců na trávníku, tak neutichající pressing domácího mužstva. Po jedné z takových chyb stihl do poločasu padnout ještě třetí gól. Schmiedebach daroval balon Müllerovi, jenž vyzval k zakončení v šestnáctce stojícího Ribéryho. A Francouz se v poslední době mýlí jen málokdy - 3:0.

Slomka se snažil hru oživit nasazením Abdellaoueho a Schulze, na průběh hry to však mělo jen pramalý dopad. Mnichované toho ve druhém dějství svému rivalovi dovolili snad ještě méně než v prvé pětačtyřicetiminutovce a hostující jedenáctka si prakticky nemohla oddychnout. Na další (s jistotou očekávanou) branku si musely ochozy Allianz-Arény počkat do 63. minuty, kdy se svého prvního ligového zásahu dočkal po Španělovi i brazilský zadák Dante. Ten svou hlavičkou na zadní tyči zužitkoval Kroosův přímý kop.

Borci FCB však ani po tomto gólu neměli dost - poslední branku na cestu do dolnosaské metropole hostům přibalil navrátilec Gomez. Reprezentační útočník se po pouhých 30 sekundách pobytu na trávníku prosadil v souboji s Hagguim a z ostrého úhlu rozvlnil síť nešťastného Zielera popáté. Neuer pak svým zákrokem proti Dioufovi nedopřál hostům ani jeden čestný zásah. A protože Ribéry s Gomezem další branky po svých slibných šancích nepřidali, skončila poprava Šestadevadesátek "jen" 5:0.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Hamburger SV 2:0

23.11.2012 20:30

Góly: 45. Robbie Kruse, 63. Stefan Reisinger

Nováčkovský souboj o kýžené vítězství na domácím hřišti nakonec vyhraje Düsseldorf, který i s řádnou porcí štěstí porazil Hamburk a po dlouhé době se opět posouvá vzhůru. Domácí tři body tak nadále postrádá už jen Fürth.

Utkání začalo vinou pyrotechnického vystoupení v hostujícím sektoru, kde chytlo i několik vlajek a hřiště poté zaplavil hustý kouř, oproti původnímu začátku o několik minut později, ani to však nic nezměnilo na převaze HSV. Akce přístavního celku však, stejně jako ty na opačné straně, postrádaly jakékoliv finální vyústění. Nejvíce tak vyprodanou Esprit Arenu zaujalo vynucené střídání Rafaela van der Vaarta.

Když už se čtyři minuty před odchodem do kabin na přístavní celek štěstí přeci jen usmálo a Bergovu hlavičku dorážel do sítě Mancienne, byla radost Rothosen předčasná, neboť bývalý anglický mládežnický reprezentant už stál při střele v ofsajdu. Následně pak branku nenašel Beister. Už v nastavení Son hrubou chybou založil rychlý kontr, na jehož konci Kruse, i s přispěním Aoga, nedal Adlerovi šanci zasáhnout - 1:0.

Po změně stran začalo tempo hry konečně nabírat na obrátkách. Z ničeho nic se ocitl v nadějné možnosti Garbuschewski, avšak na hostujícího strážce branky recept nenašel! Jinak se však hrálo podle hamburských not. Arslan sice ještě pálil do boční sítě, ovšem zanedlouho měl před sebou stoprocentní šanci Berg, ani jemu se ale s ukazatelem skóre pohnout nepodařilo, střílel jen do Giefera!

Hostující družina se však nevzdávala a v 55. minutě se dočkala zasloužené odměny: Westermann se opřel do volného přímého kopu a za pomoci Kruseho dopravil mičudu do branky - ta však znovu nebyla uznána - Berg si totiž ve zdi pomohl nedovoleně! HSV i nadále tlačilo a zejména Beister si na levé straně dělal, co se mu zamanulo, kýžené finální vyústění ovšem chybělo. Po hodině hry pak přišel trest: Reisinger předvedl skvělou individuální akci, obelstil nejdříve Westermanna a po něm i druhého stopera, načež nechytatelně překonal i vyběhnuvšího Adlera - 2:0. Křečovitá snaha Rothosen už pak na zdramatizování nestačila.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov13111138:534
2.Borussia Dortmund1374228:1425
3.Schalke 041373323:1524
4.Eintracht Frankfurt1373326:1924
5.Bayer Leverkusen1373323:1824
6.SC Freiburg1354419:1419
7.Werder Brémy1353521:1918
8.Hannover 961352625:2517
9.1. FSV Mainz 051352616:1617
10.Hamburger SV1352612:1617
11.Borussia Mönchengladbach1345419:2417
12.VfB Stuttgart1344514:2316
13.VfL Wolfsburg1343613:2015
14.Fortuna Düsseldorf1335513:1814
15.1. FC Norimberk1334610:1813
16.TSG Hoffenheim1333719:2812
17.Greuther Fürth1315710:238
18.FC Augsburg131489:237

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (153)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koukam že se Hamburk dostává znova do starých kolejí,jinak dneska Bayern!

Reagovat
Bayern +

Dnes sme po dvoch mensich odmlkach podali opat fantasticky vykon korunovany este krajsim vysledkom. Zapas bol pozeratelny takmer po celych 90 minut, v porovnani s Frakfurtom som si ho neskutocne uzil. Vykony jednotlivych hracov nema zmysel nejak hodnotit, vsetci to proste odmakali. Javi dobyl cely stred, fantazia, Dante si ma ziskava cim dalej, tym viac, sucasnymi vykonmi krajana Luiza z CFC schovava do vrecka. Vyzdvihnut mi neda Alaba, ten chlapec je zviera, nakoniec som rad, ze sa ustalil na LB, kde moze vyniknut pravidelne. Velmi ma tesi aj navrat Supermaria, gol bol exkluzivny. Skoda len, ze sa netrafil Műller.

FC Bayern!

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Javi nejlepší hráč zápasu, takhle si představuju výkon středního záložníka. Jestli to bude dakhle dál pokračovat, tak to byla dobrá investice.

Reagovat
Pospovič

přesně tak, dnes naprosto neskutečný výkon !

Reagovat
db18

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na Bundesligu se paradne sazi

Reagovat
One-Real

neproměňování tutovek v závěru mi zkazilo tiket (Schalke)

Reagovat
smazaný uživatel

ja mel - Norimberk 02, Wolfsburg 10, Dortmund 2 a Schalke jsem se bal a nedaval

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bys dal na každý bundesligový zápas Bayernu handicap 3:0, určitě bys neprodělal.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak! bundesliga je proste nejlepsi... tu soutez cim dal vic zboznuju!

Reagovat
smazaný uživatel

misto soutez ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

ja tiež Bundes ide strašne nahor už ma dokonca ani nebavi Premier league ,,, stale pozeram len Bundesligu je proste naj !

Reagovat
SaianSupaCrew

Reisinger

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund už na 2 místě. a teď pomaličku ukrájet náskok Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem hráli famozně. Martinez dal gol nůžkama, Gomez se trefil po 27 fteřinách po nástupu na hřiště a to ještě po dlouhé pauze způsobené zraněním, Kroos, Ribery a Dante dali gol taky. Ohromně jsem se dneska při hře Bayernu bavil a jako dlouhodobý fanoušek Bayernu jsem na Bayern dneska ještě dvojnásobně hrdý. Miluju Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Po takovýhlech zápasech snad každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Akurát mne sa moc dneska nedarilo, nedal som gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bayern je fakt někde jinde, široký kádr a lehká liga... luxus pro ně.

Reagovat
smazaný uživatel

lehka liga?

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohledu Bayeru určitě, vede o 9 bodů. Dortmund mu nestačí a nedivím se, naopak za to jak Bayern v létě posílil klobouk dolů. A lehká liga taky proto, co jsem dnes viděl, Hannover hrál na úrovni Pescary a to jsou 7, účastnící El. ..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernu*

Reagovat
smazaný uživatel

za týden se uvidí, jak Dortmund Bayernu nestačí

Reagovat
jv

Potom bych strašně rád viděl Pescaru v EL, třeba zrovna na místě Hannoveru.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by vedl i v Premier League nebo Primeře. Možná ne s takovým náskokem, ale vedl.

Reagovat
smazaný uživatel

v PL asi jo, ale PD by byli pořád za Barcou

Reagovat
smazaný uživatel

Smele tvrzeni, ze by Bayern vedl PL :)

Reagovat
jv

Vážně není daleko od pravdy...

Reagovat
stas87

no juventus je podobne suverenny ako bayern,zvysok je len vyrovnany komparz...

Reagovat
db18

škoda, že jsou tak lehké i evropské poháry, takže prostě nenajdeme měřítko

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud opravdu hrálo sedm stejných hráčů jako ve čtvrtek, tak bych to nebral jako měřítko, ale spíš jako srandazápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ma tento rok proste super silny kader tym to je

BL urcite nie je lahka i ked si to tak celkom zrejme ani nemyslel. ved je to najnavstevovanejsia liga sveta ktora sa hra v najmodernejsich arenach vobec. uz len to predsa musi byt zaruka kvality.

i ked ja si pamatam este "staru" BL 90-tych rokov a ta sa mi pacila viac. Ran SAT1 Fussball som si ani jednu sobotu nenechal ujst. dnes uz je BL ovela viac komercna zalezitost a uz nema take to zvlastne caro ake mala z mojho pohladu vtedy.

Reagovat
jv

Oproti jiným ligám ho má pořád, suverénně.

Reagovat
JozkokozleJ

Nostalgia po BL z obdobia bezstarostnej mladosti je pochopitelna, ma to vzdy väcsie caro. Akurat dnes som pozeral na ESPN Classic suhrny sezon PL z 90-tych rokov. To bola parada, tie typicke anglicke dalekonosne bomby... nadhera. V tomto spominam na pondelnajsie Euroligy na STV 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Euroligy boli časy :)

Reagovat
jv

Za lehkou ligou se budeš muset vrátit zase o sekci výš.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme za týden

Reagovat
smazaný uživatel

ze 7 Bundesligových mužstev v LM a EL asi všech 7 postoupí - strašně lehká liga

Reagovat
smazaný uživatel

To možná jo, ale i tak ta vyrovnanost je menší než v PL či SA.

Reagovat
jv

Podle jednoho zápasu to přeci nemůžeš takhle rozsoudit.

Reagovat
stas87

ja som videl pescaru proti juventusu,od bayernu by dostala 11..

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduju více zápasů, ale je to prostě trapas a opakovaný, když se vyhraje rozdílem třídy a nejedná se to tým o záchranu...

Reagovat
smazaný uživatel

schválně jestli víš, jak Bayern hrál minulé kolo?

Reagovat
smazaný uživatel

O to nejde, ale když se podíváš na BL a SA, tak pravděpodobnost debaklů a rozdílu třdy je vyšší, což je podle mě prostě špatně. Už loni jsem si všímal takových výsledků jako 5:0 třeba 2. s 6., kde by se měl hrát vyrovnaný duel. A stejně nechápu co vás tak štve na tom, že Bayern má letos super tým a luxus náskok a je v lehké lize, takže se může dostat dál v LM

Reagovat
JozkokozleJ

Vadi im akurat tvoja jednoducha provokacia "je v lehke lize". Tvojim zmyslanim by pre sucasny Bayern neexistovala tazka liga (max. PD).

A porovnavat Hannover s Pescarou? No to uz nie je ani vtipne... skor dalsia trapna provokacia.

Reagovat
jv

Přesně, provokace za provokací, přičemž doufá, že se mu povede vyvolat sáhodlouhou diskuzi, ale při takovýchto argumentech to asi nevyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

člověk tu přijde pochválit Bayern a je za provokatéra, bravo kluci.

Reagovat
JozkokozleJ

Jasne, nepochopeny genius

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to neporovnavaj takto, makaroni uz pri 1-0 zvolnia tempo a pri 2-0 prestavaju hrat.

preto tak malo debaklov.

Reagovat
db18

"lehká liga" >> Bayern remizoval s týmem, který hraje o sestup >> "o to nejde"

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
irik

To je ale tím, že italská špička výrazně slabší, než Bayern.

Reagovat
jv

Taky by to šlo takhle vyjádřit.

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je lepši

Reagovat
smazaný uživatel

Lehká liga :D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D: Pán je vtipálek. Společně s premier legue určitě nejtežší liga. I týmy ze zadu tabulky jsou schopné obrat o body kohokoli. Jako jasně Bayern je v téhle sezóně válec ale lehká liga? Bitch please.

Reagovat
EL Gringo

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem shlednul vsech 5 golu bayernu, vse nadherne goly... 2x prvni gol v lize (martinez, dante).. gomez po zraneni 1 zapas a za 30 sekund je to tam... pak dale mohuc krasny gol primo do sibenice.. dnesni kolo super!!

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Lewa dal krásný gol

Reagovat
JozkokozleJ

Krasny gol dal hlavne Brinkmann za Cottbus, ktory konecne porazil Braunschweig.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes sympaticky vykon Bayernu, hlavne to odhodlani Martineze nevynechat zadny souboj at uz vzadu nebo vepredu, dnes opravdu hvezda zapasu, snad to nebyla jen ta jedna povestna vlastovka, ktera jaro nedela, jinak vsechny goly luxusni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chápu to správně, že Abdellaoue v hannoveru v posledních týdnech hraje jen 2. housle?

Reagovat
smazaný uživatel

Autor článku by si mohl zopakovat vyjmenovaná slova po M...ale MÝLIT se je lidské

Reagovat
Arne

Tak Bayern si zastřílel, pobavil se a odpočinul se, dá se říct... Čekal jsem, že asi tři body zůstanou v AA, ale po takovým debaklu rozhodně ne.

První věc, nechápu proč Hannover proti Twente nešetřil opory, když už mu o nic nešlo, pak to vypadá takhle jako v druhý půli, kdy už si s ním Bayern jen pohrával. Za druhý, kde nechali tu svojí trpělivost a kvalitu ve finální fázi? Chápu, že gól ve třetí minutě tě nalomí, ale kdo jinej by měl zachovat klid a dál hrát svojí hru než oni. Takhle otevřenou jsem jejich obranu pod Slomkou ještě neviděl. A pokud už se teda pokusili na ně vlítnout a ono jim to částečně vycházelo, mělo to bejt 1:1 a ne že po ca. stejným počtu šancí je to 3:0.

Bayern až na šílenejch dvacet minut mezi první a druhou brankou výborný výkon, to se musí nechat... Nebudu chválit ty, kteří jsou chváleni skoro každej víkend (s výjimkou Alaby, on je prostě neskutečnej, do dvou let nejlepšího LB světa), ale dvě posily - Dante a Martínez prostě fantazie neskutečná, i kdyby žádný branky nedali.

Co se týče atmosféry, tak Hannover má některý moc pěkný chorály, takový jižanský, pro mě neoposlouchaný... To jádro vydrželo zpívat celou dobu i po pátým gólu, ale co je mínus - bylo jich zoufale málo. Navíc tam, kde jsem seděl já a kde byl oficiálně taky hannoverskej kontingent, tak při gólech dobrá polovina na nohou a jásala.

Bayern tradičně nic extra, ale o trochu lepší než jak ho znám. Je ale hodně znát i na tribunách, jak ten titul chtějí - gól Mainzu se slavil pomalu stejně hlasitě jako ty Bayernu + popěvěk "Deutscher Meister wird der FCB" byl jednoznačně tím, při kterým se zapojoval nejvíce částí celý arény.

Reagovat
Pospovič

jsi tam byl ? Jak si sehnal lístky ?

Reagovat
Arne

Přes web Hannoveru, jinak nemožný nebo moc drahý.

Reagovat
Pospovič

jo takhle na kolik ten lístek vyšel ?

Reagovat
Arne

35 € do třetího prstence

Reagovat
Pospovič

celkem slušné ale nevím jestli bych se dokázal tvářit jako fanoušek hostujícího týmu

Reagovat
Arne

Hele nemusel bys, vůbec.

Reagovat
Pospovič

tak když jsem byl naposledy proti Kaiserlauternu tak se moc přátelsky netvářili, navíc tam bylo i pár potyček (malé pošťuchování jen) a asi bych se neodvážil

Reagovat
Arne

Tak srovnávat Hannover a FCK ve vztahu k Bayernu, to tě nemůže ani napadnout.

Reagovat
jv

Reagovat
Pospovič

taky pravda

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
jv

Dante hraje od začátku skvěle a odnese to jeden z dvojice Boateng - Badstuber. Holgera bych asi nejradši nechal nalevo, ale tam to přes Alabu taky nepůjde, na stoperu se mi pak víc líbí Boateng, akorát Badstuber prostě hrát musí...

Reagovat
JozkokozleJ

Zatial mal Jupp stastie, ze toto riesit nemusel, vzdy bol niekto z nich zraneny. Nezavidim mu situaciu, az budu vsetci OK.

Reagovat
Arne

Badstuber na kraji radši ne, on a Alaba, to je jako den a noc... Až budou hrát pod tlakem na Nou Campu nebo někde, tak dvojice Badstuber - Dante nemusí být to úplně ideální.

Reagovat
jv

Právě no. Taky bych tam proto radši viděl Boatenga, ale Holger je odchovanec a docela Juppův oblíbenec, přes to asi vlak nepojede.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim.. Každopádně už se tady objevil originál.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mi tam nižší soutěže (Chemnitz,Magdeburg,Zwickau,Erfurt,Halle,..)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Frankenderby nic moc...

Reagovat
Arne

Slušnej start... Nechápu moc tu sestavu, proč Brooks musel uvolnit místo Hubníkovi a máme další stoperskou dvojici, ale co už, na to už jsme si nějak zvykli.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som tie nevynutene zmeny nepochopil (Luhukay asi umoznil ukazat sa Hubnikovi na ceskom pohranici ). Kazdopadne start naramny.

Inak takto si presne pamätam Sylvestra v drese Slovanu Bratislava. Do medzihry vyborny, ale percentulane vyuzitie tutoviek asi tak 10 %.

Reagovat
Arne

To byl on, jak tam přestřelil? Já vůbec nechápu, kde se zapomněli obě DM, to byla strašná díra a Hubníka bych ani nevinil, že vystoupil a pak tam chyběl.

Já bych nejradši dvojici Lusti - JAB nedělil, Felix na svým postu a Hollanda místo Klugeho, který má má střevní problémy... Ale zase by asi nepadl první gól no.

Reagovat
jv

Nemohl místo Schulze dostat šanci Sami? To je na tom tak špatně?

Reagovat
JozkokozleJ

Allaguimu podla mna tazko najst post. Po uvodnych pokusoch sa nakoniec vykrystalizovala formacia 4-2-3-1 a na podhrote uraduje Ronny. 4-4-2, ako spociatku vyzeralo, ze bude Hertha hrat, by Allaguimu sedela. Na kridle si ho prilis predstavit neviem, hlavne smerom dozadu.

Rozcvicoval sa tam Mukhtar, takze ak dojde na kridle k zmene, pojde najskor on.

Reagovat
Arne

Asi tak... Až třeba Jos přejde na 4-4-2, tak tam se pro něj otevře prostor, ale do jednočlennýho hrotu on není ideální řešení a navíc teď přes Ramose zkrátka cesta nevede.

Reagovat
jv

Jasný. Tak za rok už by ale měl být platný, i když se vrátí Lasagne. Stejně by měl potom hrát na hrotu on, ne?

Reagovat
Arne

Asi jo, ale kdo ví, v jakým rozpoložení se vrátí... Pokud se bude hrát na dva, tak Lasagne (Wagner) - Ramos (Allagui) mi přijde docela slušný obsazení.

Reagovat
jv

Rozhodně, to obstojí i v BL.

Reagovat
JozkokozleJ

Zatial si ale neviem predstavit, ze sa hralo na dva hroty. To by musel doprostred stvorclennej zalohy Ronny a to by jeho "zly den" bol vidiet desatnasobne viac, nez na pozicii AM.

Reagovat
Arne

To by on musel hrát na levý záloze, odkud by se stahoval do středu a tvořil (něco jako Kaká v repre před dvěma lety)... Jinak si to nedovedu moc představit, jak by to mohlo jinak fungovat s ním v sestavě.

Jos právě ale říkal, že chce tak hrát, 4-2-3-1 má být dočasný, dokud nebudeme "herně dostatečně dominantní"...

Reagovat
Arne

Už tam jde, jsem na něj zvědavej... Naše desítka budoucnosti.

Jinak penalta byla? Já jsem si zrovna odběhl a viděl jsem jen provedení.

Reagovat
jv

Jasná, ten hráč tam byl pozdě.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som si najprv vravel, co to piska... podla opakovacky jasny faul.

Reagovat
JozkokozleJ

Luhukay zjavne odmieta Hollanda na DM a vidi v nom LB. I som niekde cital pochvalne vyjadrenia Josa na Hollanda a je pravda, ze robi pokroky. Ked sa to porovna s jeho prvymi zapasmi na LB, je momentalne o dost lepsi.

Stoperska dvojica mala ostat, to ano (hoc priznam sa, povedome tam nejak neverim Lustenbergerovi, aj ked ho ako hraca mam rad). Ak by ale ostala pohromade, nebolo by koho na DM (Bastians?), za predpokladu ze plati to, co som pisal v prvom odstavci. Na zaciatku sezony hrali v jednom zapase, asi Paderborn doma, spolu Hubnik s Brooksom a prilis si nerozumeli, mozno preto hodil Luhukay vedla Hubnika (ked uz musel Lusti na DM) Bastiansa. Ale to su len moje spekulacie.

Reagovat
Arne

Na druhou ligu je podle mě Lusti ideální, v bundeslize, kde budeme zalezlí (pokud postoupíme) to může být jiná písnička... Na DM by mohl zaskočit Knoll. Vedle Klugeho je mimo i Morales, dostal redku za rezervu.

Reagovat
jv

Je fakt, že jsem toho poslední dobou moc neviděl (zápasy Herthy), ale z toho mála se mi Ronny líbí čím dál víc.

Reagovat
jv

To se nepovedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Freiburgu budu rád i za remízu, hezky je dneska rozebrali.

Reagovat
stas87

preco si vytvaras vopred alibi?kader mate niekde inde a stuttgart to domacim dnes velmi ulahcil..tolko nevynutenych strat ako malo dnes vfb som dlho nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas viděl hlavně skvělý presink domácích.

Reagovat
stas87

to mas pravdu,problemom vfb bol prechod cez stre ihriska,ked to neslo kombinacne tak bol stuttgart nuteny nakopavat ale vsetky hlavy sbierali domaci ktory ani nesetrili krokom a poctivo sa vracali,hostia spravili prilis vela chyb v rozohravke a takto domacim pomahali,velmi rozpacity vykon stuttgartu

Reagovat
jv

Bohužel Bruno udělal stejnou chybu jako Slomka - po EL nenechal hráče odpočívat (Slomka je měl ale nechat právě v Evropské lize), Hannover tak dostal trest v Mnichově a vy dneska. Akorát Sami to udělal dobře a Bayer i díky tomu bere tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/603886_10151129810151611_2017068555_n.jpg

Hezky pěkně Schalke. P.S. ti frajeři mají kukly, co nosívali chachaři před deseti lety...

Reagovat
db18

ta flaga prý taky shořela (z toho důvodu, že se skupina ruší, protože 90% členů má po derby zákaz vstupu na stadion)

Reagovat
db18

a vlajka HSV byla zapálena omylem

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to už mi bylo vysvětleno

Reagovat
smazaný uživatel

Ale přitom bordel dělalo BvB... Ale jen kvůli tomu, že oni mají zákaz mi příjde divný, že si spálí vlastní vlajku. To bych třeba raději vyrobil velký transparent (viz.: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/409678_10151062808720837_843970723_n.jpg) a bral bych to na stadion jako podporu...

Reagovat
db18

tak jsem to zatím četl - možná k tomu vydají také nějaké "oficiální" stanovisko, jako teď fanoušci HSV

Reagovat
db18

...tak nakonec to nebyla vlajka "Hugos", ale nějaký reklamní banner...

...ale ta pyro akce na stadionu udělala docela velký rozruch mezi normály a ultras (a Unnerstall se postavil na stranu normálů, ikdyž se ho ultras zastávali, když na něj normálové pískali)

Reagovat
smazaný uživatel

Unnerstall je nějaká skupina fanoušků?

Reagovat
db18

Unnerstall je gólman

Reagovat
smazaný uživatel

Tam už nechytá Hildebrant?

Reagovat
db18

momentálně ne

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně je to děvka prodejná Chce se vetřít do přízně normálů, kteří ho vypískali a ultras, kteří za ním stáli, tak teď jim ukázal "záda"

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart sedí nebo je zraněný?

Reagovat
DieFohlenBMG

sedi hraje polter

Reagovat
jv

Po výkonech, který předváděl, se ani nejde divit, že sedí.

Reagovat
DieFohlenBMG

hrajou stejně blbě i bez něj

Reagovat
jv

Na tom nesejde, ale Polter si tu šanci prostě zaslouží, horší to už nebude.

Reagovat
DieFohlenBMG

ufff to semi ulevilo, prohrát s augsburgem by byla ostuda

Reagovat
Ed_Hazard

Raz tu niekto spomínal že je vytvorený nejaký špeciálny účet na youtube kde sú po každom kole zostrihy z BL a chystá sa to aj pre PD. Vie niekto názov?

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
stas87

pouzivatel video nespristupnil vo vasej krajine,da sa to nejak obist?

Reagovat
db18
Reagovat
DieFohlenBMG

řešení: u videa Stačí nahradit / watch v = část s / v

Reagovat
db18

já než to pochopil a aplikoval, tak mi to naskočilo

Reagovat
db18

aha - to je poslední video ještě nebylo omezeno

Reagovat
OnderCZ

Já to zatím pořád nechápu.

Reagovat
DieFohlenBMG

/watch?feature=endscreen&v= tohle nahradíš timhle ..../v/.. pak by ti to mělo jit

Reagovat
OnderCZ

Díky, vyzkouším.

Reagovat
smazaný uživatel

Bud jsem mi to nefunguje nebo jsem uplně hloupý jak má tedy vypadal tato URL aby mi to běželo? dík

http://www.youtube.com/watch?v=ZflCWhhcOpE&list=PLykXdRRd47IVkw6ESnEFCLBDe9laVDRMA&index=1&feature=plpp_video

Reagovat
jv

Díkes, to se bude hodit.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DieFohlenBMG

nevim, ale taky by mě to zajímalo

Reagovat
Robbie

jak hraje Carvajal ?

Reagovat
jv

Lepší se zápas od zápasu, hlavně dopředu je skvělej, dneska si dal dokonce branku, když po narážečce obešel i brankáře a do prázdný zavěsil.

Reagovat
Robbie

díky snad za dva roky bude mít na Real ikdyž tomu moc neveřím

Reagovat
OnderCZ

Taky bych to viděl jako ideální scénář, ale nevím nevím, jak to dopadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele