13. kolo
24.11.2012 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:1

Fotbalisté Eintrachtu Frankfurt potvrdili svou pověst týmu, jenž je ochoten hrát na riziko a dokáže zaujmout aktivní hrou i na hřišti favorita. Tím Schalke 04 rozhodně bylo, avšak v první půli hráli prim právě nebojácní hosté. Ve druhém dějství se Königsblauen zvedli a výrazně dali zapomenout na utrápené vítězství nad řeckým Olympiakosem v LM. Jejich závěrečný tlak však nic nezměnil na remízovém výsledku 1:1.

Armin Veh před utkáním sliboval aktivní a nebojácný přístup své jedenáctky a nutno uznat, že jeho svěřenci tento slib do puntíky plnili již od úvodního hvizdu. Byli to právě hosté, kdo se jako první dostal do zajímavějších zakončení, Schalke pro svůj rozjezd potřebovalo více času. Trpělivost se však Königsblauen vyplatila a v 11. minutě rozvlnili síť Trappovy brány. Celá gólová situace začala u chybujícího Aignera, jemuž míč utekl k číhajícímu Holtbymu. Německý záložník svou vynikající přihrávkou nabil kanonýrovi Huntelaarovi, jenž po zpracování balonu na hranici vápna přesně pálil na vzdálenější tyč. A jak už u něj bývá zvykem - pálil přesně.

Dlouho se však domácí ze své branky neradovali. Hned za dvě minuty totiž nacentroval dlouhý míč do malého vápna Oczipka. Adresátem tohoto nákupu nebyl nikdo z hráčů v modrém a nebráněný Aigner suše trkl balon do protipohybu gólmana Unnerstalla, čímž odčinil svou chybu u prvního gólu zápasu. Po vyrovnání bylo k vidění velmi pohledné utkání, které se vyznačovalo napadáním i snahou obou mužstev o bleskový přechod do ofenzívy. Mezi mnohými zajímavými akcemi stojí za zmínku zejména efektní průnik Japonce Inuie, po jehož sólu přes několik hráčů následovala rána Matmoura. Ta by mohla mít gólové parametry, kdyby jen nebyla zblokována obětavým pádem Fuchse.

Nejednu zajímavou šanci měli na svých kopačkách či hlavách i Stevensovi svěřenci, často se však modří ocitali v ofsajdu. Ačkoliv se hra Königsblauen vyznačovala skvělými přihrávkami a dravými kontry, měli v prvním poločasu navrch hosté, kteří zle zkoušeli odolnost ne vždy jisté obrany S04. Vyloženou tutovku měl na noze Aigner, kterého svou kolmou přihrávkou skrze několik hráčů oslovil Inui. Aigner se však své příležitosti natolik zalekl, že ve skluzu nasměroval míč před bezbranným Unnerstallem mimo domácí svatyni. A protože kombinující Matmour s Jungem zapomněli pálit, odcházela obě mužstva do kabin za vyrovnaného stavu.

Do druhého dějství vstoupilo Schalke dravě a pohotově napadalo rozehrávku soupeře. Orli na to zareagovali snahou o zklidnění hry. Přesto se však Vehova ekipa dostala pod tlak a frankfurtští zadáci často tahali za záchrannou brzdu až v posledním možném okamžiku. Směrem dopředu pak byly veškeré snahy hostů snadno eliminovány a Eintracht se zmohl jen na nakopávané míče. Po hodině hrací doby se hra znovu vyrovnala - tlak Königsblauen pozvolna opadl a vytížená defenzíva hesenského celku si mohla zapsat jedničku s hvězdičkou.

Následovala klidnější fáze, v níž vyčnívala hlavička pozapomenutého Huntelaara, kterého svým pasem našel Uchida. Následující minuty se nesly ve znamení převahy domácího mužstva, vyložené gólové šance se však nedostavovaly. Nejvíce o sobě dával vědět vystřídavší Fin Pukki - nejprve trochu ukvapenou ránou zpoza šestnáctky, posléze svým dravým průnikem v ústrety brankáři Trappovi. Jak akční byl úvod tohoto utkání, tak neméně napínavý byl i jeho závěr. O ten se postarali domácí borci, kteří svého soupeře přimáčkli téměř na malé vápno. Ale protože Pukkiho gólovku vytěsnil mistrně Trapp a své šance nedotáhl ani Huntelaar, rozešly se oba celky smírně.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ten ubohej Frankfurt neni Schalke schopný porazit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele