13. kolo
25.11.2012 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - VfB Stuttgart 3:0

Jako tichá voda, co břehy podmílá, si v dosavadním průběhu ligového ročníku počínají fotbalisté nenápadného SC Freiburg. Bez velkého humbuku se totiž propracovali na aktuální šesté místo bundesligové tabulky. K tomu jim dopomohl povedený domácí zápas proti lehce favorizovanému VfB Stuttgart. Svěřenci trenéra Streicha se však v prvé půli ujali vedení a ve druhém poločasu udělali se Šváby rychlý proces Krmaš s Krusem.

Po lehkém oťukávání se otěží utkání nejdříve chopili hosté, kteří tak zdánlivě potvrdili své renomé ambiciózního celku, pro který by zápas s takovýmto soupeřem měl být snadnou překážkou v postupu k pohárovým příčkám. Opticky sice měli stuttgartští borci navrch, ale kvůli četným chybám v rozehrávce si nemohli připravit slibnější gólové příležitosti. Domácí se naopak dostávali do hry pozvolněji a s postupujícími minutami čím dál více hrozili jak ze svých standardních situací, tak z případných rychlých kontrů. Makiadi, Caligiuri, Schmid i Schuster - ti všichni nebyli od první branky utkání vůbec daleko.

Hráči SCF si vedle toho počínali mnohem pozorněji a nedopouštěli se tolika nepřesností jako soupeř. Po dvaceti minutách hry se naplnilo ono pověstné "nedáš - dostaneš". Kuzmanovič nejdříve orazítkoval levou tyč freiburské svatyně, aby o chvilku později společně se spoluhráči přihlížel křepčení soka z prvního gólu. Rosenthal byl faulován, avšak Freiburští se nepárali s rozehráním přímého kopu a bleskově rozehráli. Na konci rychlé souhry stál opět Rosenthal, jenž střelou z 18 metrů a skrz Kvistovy nohy otevřel gólový účet utkání.

Labbadiova družina se pokoušela na inkasovanou branku co nejrychleji odpovědět, avšak pozorná domácí obrana se za přispění zbytečných chyb VfB postarala o to, že brankář Baumann prožil vcelku poklidnou pětačtyřicetiminutovky bez výraznějšího vyrušení. Trochu jinak to vypadalo na samém počátku druhého dějství, kdy Okazaki a Molinaro byli v rychlém sledu velmi blízko vyrovnání. Jejich příležitosti však představovaly jistou výjimku - obraz hry pak totiž rychle získal podobu prvního poločasu.

Z obou brankářů to byl nadále Ulreich, kdo byl vytížen - jako například při slibném pokusu Rosenthala. Za tři minuty od tohoto souboje však již musel stuttgartský gólman vytahovat balon z brány. Ulreich neměl po přímém kopu soupeře žádnou šanci proti Krmašovi. Pak následovaly pro hosty velmi horké chvilky. V rychlém sledu přišly šance Schustera a Mujdzy - ti zatím své pokusy nedotáhli do úspěšného konce. Jinak tomu bylo v případě útočníka Kruseho, jenž dobře naložil s hlavičkovým prodloužením do Caligiuriho. O výsledky derby pak již nemohlo být pochyb a kromě závěrečného nastřelení tyče Santinim se nic výraznější již nepřihodilo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Krmas kdyz byl povolavam do repre Hubnik, kterej zahriva v 2. Bundeslize, tak proc ne Krmas, kterej pravidelne hraje zaklad v tymu, ktery zda se Bundesligu jen tak opustit nehodla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele