Bundesliga - preview 6. kola

20.09.2013, 09:28, aktualizováno 22.09.2013, 08:41
Previews
Freiburg prožívá hodně mizerný start do sezony, zatím je předposlední a ze sestupových pozic by rád zmizel po souboji s Herthou. Nejlépe na tom nejsou ani Stuttgart a Eintracht Frankfurt, minimálně jeden z nich dnes rozšíří svou šestibodovou sbírku...
SC Freiburg - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Evropská liga, domácí soutěž a DFB-Pokal. Přesně takový je sled zápasů Freiburgu, který se po remíze s Libercem na evropské scéně musí rychle přeorientovat na ligu, kde na něho čeká staronový nováček Hertha BSC.

Pouhých 13,5 hodiny po konci zápasu s Libercem (2:2) na půdě Evropské ligy už se SCF na tiskové konferenci plně soustředilo na nadcházející utkání s Herthou. Takhle nabitý program momentálně svěřence Christiana Streicha "za odměnu" čeká a to se ještě příští týden objevuje v kalendáři ostře propírané utkání DFB-Pokalu na půdě velkého stuttgartského rivala.

Zmíněná obnovená pohárová premiéra však nedopadla pro domácí úplně nejlépe - Freiburg dokonce vedl o dvě branky, Liberec ale po změně stran srovnal krok a po vyloučení Karima Guédého se dokonce ještě o bodový zisk mohl strachovat. "My jsme se vlastně podepsali pod všechny čtyři góly," sarkasticky poznamenal Streich, jenž si chce z inkriminovaného souboje odnést jen to pozitivní. "Hertha i přes porážku odehrála se Stuttgartem dobrý zápas, momentálně hraje skvělý fotbal," pochválil soupeře zkušený lodivod. "Obrana a kompaktnost jsou základními prvky úspěchu," nabádá Streich.

Jak už bylo nakousnuto, Hertha má za sebou těsnou porážku se Stuttgartem a ještě předtím odjela s prázdnýma rukama z Volkswagen Areny, čímž trochu devalvovala výtečný nástup, kdy se po třech zápasech držela se sedmi body na špici ligového pelotonu. Právě na MAGE SOLAR Stadionu se však Staré dámě dlouhodobě daří - bádenský tým zde ze šesti pokusů uspěl pouze jednou jedinkrát (květen 2001)!

Na tuto statistiku by tradiční bundesligový účastník jistojistě rád navázal a znovu se tak vrátil na úspěšnou vlnu. "Všichni víme, jak rychle se situace ve fotbale mění," řekl kapitán Fabian Lustenberger, jehož tým byl i přes porážku za výkon proti VfB chválen doslova ze všech stran. "To dělá ten smutek trochu stravitelnější, avšak za samotnou chválu body nedostaneme," uvědomuje si Jens Luhukay. "Budeme nadále hrát tímto způsobem," slíbil.

Zraněný kotník opět nepustí do hry čerstvou posilu Vladimíra Daridu, jenž si tak na svůj debut ve Freiburgu musí ještě počkat. Chybí také Mujdža (koleno), Terrazzino, Hedenstad a Pilař (všichni rehabilitace po zranění).

Stará dáma se minimálně na půl roku musí obejít bez služeb Alexandera Baumjohanna, který má za sebou plastiku předního zkříženého vazu. Nadále schází ještě Ndjeng (chodidlo).
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Diagne, Ginter, C. Günter - Schuster, Fernandes - Schmid, Coquelin - Freis, Hanke
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, J. van den Bergh - Lustenberger, Hosogai - Skjelbred, Ronny, Ben-Hatira - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:30)
Druhým nedělním zápasem bude střetnutí ve Stuttgartu, kde místní celek vyzve frankfurtský Eintracht, který má domácí ekipě co vracet, neboť z posledních tří vzájemných zápasů nedokázal vytěžit ani bod.

Ambiciózní švábský tým nedokázal ani přes odvolání Bruna Labbadii, jehož místo zaujala klubová legenda a bývalý obránce Thomas Schneider, odvrátit vyřazení ze 4. předkola Evropské ligy a po remíze na půdě Mercedes-Benz Areny (2:2) se musí pro letošní sezónu bez duelů na evropském kolbišti obejít. Okamžité zlepšení však nastalo na ligovém poli: VfB nejprve vypráskalo nedalekého rivala z Hoffenheimu (6:2), aby poté dovezlo tři body z Berlína.

Nastoupený trend by nyní Stuttgart rád udržel a posunul se opět do vyšších pater ligového pelotonu, konkrétně chtějí domácí atakovat místa zaručující postup do evropských pohárů (momentálně Švábi ztrácí tři bodíky). "Musíme nadále vylepšovat obrannou činnost," apeluje na své ovečky Schneider. "Frankfurt se zvedl a čeká nás tak těžká zkouška," doplnil.

Začátek tohoto ročníku se sice Orlům nevydařil podle ideálního scénáře, avšak paradoxně na rozdíl od VfB se všechno špatné obrátilo vytouženým postupem do druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěže (Eintracht si poradil s ázerbájdžánským Qarabağem Ağdam). Před týdnem si hosté navíc přivezli cenné vítězství z Weserstadionu (0:3) a hned nato udolali stejným poměrem i Bordeaux.

Pohárový úspěch však rychle střídá koncentrace na další mač proti Stuttgartu, který není pro hesenskou družinu zrovna nejoblíbenějším protivníkem (z posledních deseti vzájemných bitev dokázali Orli opanovat jednu jedinou!). "Stuttgart zvládl vyhrát poslední dva zápasy a jen tím potvrdil, že má opravdu dobrý tým," pochválil soupeře Armin Veh, který se Šváby dokázal před šesti lety vybojovat Meisterschale. "Na rozdíl od domácích jsme se na vzájemné utkání nemohli připravovat tak dlouho, přesto si ale věříme," zdůraznil ostřílený kormidelník.

Koleno - přesně to je nejčastěji skloňovaná část těla ve Švábsku. Problémy s tímto kloubem hlásí Niedermeier a Didavi, které momentálně "doplnil" Leitner, jenž by se ovšem na rozdíl od prvních dvou jmenovaných mohl do duelu zapojit. Hrát ještě nemůže ani Marco Rojas.

Výčet zraněných nebudí radost ani na opačné straně. Mimo hru zůstávají tradiční opory Bastian Oczipka, Pirmin Schwegler a Alexander Meier. Připravena nebude rovněž dvojice Kittel - Rosenthal a otazník ještě visí nad použitím Sebastiana Rodeho (kotník).
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Haggui, Rüdiger, Boka - Gentner, Kvist - Traoré, Ti. Werner, Maxim - Ibišević
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Djakpa - Rode, Russ - Aigner, Barnetta, Inui - Kadlec
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Hamburk a Brémy toho mají leccos společného - dva velké, tradiční kluby ze severu země, jejichž nedávné pohárové úspěchy v poslední době přikryla vleklá krize. Ve vzájemném zápase tak půjde dost možná o víc než jen "pouhé" tři body..

Zatímco ve Werderu nahradil dlouholetého maršála Schaafa nový kouč Robin Dutt už v létě, v Hamburku se ke změně odhodlali až nyní. Thomase Finka, který v minulém kole vedl hrdý klub do drtivé porážky s Dortmundem (2:6), prozatím nahradili Rodolfo Cardoso a Tomás Rincón. Domácí vstupují do utkání z patnáctého místa, Werder je čtrnáctý.

"Nyní záleží pouze na tom, abychom získali tři body a zapomenuli na vše, co se stalo v minulosti," nechal se Cardoso slyšet na předzápasové tiskové konferenci. "Není podstatné, abychom hráli zvláště pěkný fotbal." Takovýto pragmatický přístup je ostatně pochopitelný - Hamburk momentálně nepotřebuje oslňovat fanoušky, důležité je sbírání bodů. "Potřebujeme na hřišti 11 válečníků. Tři body jsou nutností," zdůrazňoval kouč.

Totéž si však říkají i v Brémách - po slibném úvodu sezony se opět projevily staré bolesti Schaafova týmu, zejména kiksující a propustná obrana, a po třech porážkách v řadě se Werder propadl tabulkou až k sestupovým vodám. Opět. V týdnu se Duttův tým soustředit na analyzování změn v soupeřově táboře, které proběhly po výměně trenérského osazenstva.

Trenér nicméně přiznává: "Otázkou není, co udělá Hamburk, ale co musíme udělat my, abychom získali body. Víme, s jakou taktikou proti nám vyrukují, tím jsme si jisti. Dává nám to zároveň více času přemýšlet sami nad sebou. S hráči jsme hodně řešili důvody tříbrankové porážky s Frankfurtem," vrací se Dutt k poslednímu utkání.

Hostující kouč zároveň slibuje určité změny v sestavě, které mají zamezit dalšímu úpadku; určitě se to bude týkat útočníka di Santa, který je vykartovaný. Domácím se vrací Marcell Jansen, početná marodka však zahrnuje i Diekmeiera, Mancienneho nebo Rajkoviće.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Lam, Djourou, Westermann, Jansen - Badelj, Jiráček - Beister, Van der Vaart, Calhanoglu - Lasogga
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Prödl, Caldirola, García - Makiadi, F. Kroos - Yildirim, Hunt, Ekici - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Pokud by Mainz doma s rozjetým Leverkusenem odevzdal všechny body, bude mít jeho start do sezony přesně zrcadlový průběh - nejprve tři výhry, poté tři porážky. Zvrátit tento trend je pro Tuchelovu družinu úkolem číslo jedna.

Zatímco Bayer drží s dvanácti body třetí příčku, Mainz, který po úvodních třech zápasech opanoval čelo tabulky, je pátý, přičemž případná výhra domácích by oba soupeře v tabulce bodově srovnala. Leverkusen, který v týdnu debutoval v novém ročníku Ligy mistrů prohrou 2:4 na hřišti Manchesteru United, prý čeká v zaplněné Coface Areně hotové peklo.

Utkání je beznadějně vyprodané, a kouč Thomas Tuchel apeloval na fanoušky, aby měli hlasivky připravené ve stavu nejvyšší pohotovosti. "Chci na tribunách slyšet co největší hluk," potvrdil Tuchel na předzápasové tiskové konferenci. "Pokud máte pocit, že fanoušci jsou součástí týmu na hřišti, hodně vám to pomůže. Potřebujeme publikum, které bude koukat na zápas očima hráčů i celého klubu."

Tuchel nemluví jen tak do větru - z doby, kdy v Mainzu coby hlavní trenér začínal, dobře pamatuje ukázkový příklad toho, jak důležitou roli může fanouškovská podpora sehrát. "Prohrávali jsme 0:1 s Herthou a v ochozech bylo ticho," vzpomíná. "Potom se utrhl Adriano Grimaldi a šel na bránu, a (brankář Herthy) Jaroslav Drobný odpálil míč na tribunu. Najednou se stadionem začal ozývat obrovský hluk, fanoušci nás tlačili za úspěchem. Hráči mi to po zápase sami potvrzovali - zničehonic cítili, že mohou se zápasem něco udělat," dokládá Tuchel.

Mainz ve vzpomínaném utkání nakonec zvítězil 2:1. "Když váš soupeř spáchá dva nepříjemné fauly, publikum na to okamžitě zareaguje. Ve vzduchu je cítit očekávání pro domácí tým a velká hrozba pro ten hostující," uzavírá charismatický kouč, kterému mimo jiné bude stále chybět zraněný dánský internacionál Niki Zimling.

Tuchelova obšírná řeč o důležitosti fanouškovské podpory není pro Leverkusen nic nového - na Old Traffordu to v úterý nebylo jiné, a domácí United dokráčeli k pohodlné výhře. Právě když se drzý soupeř osmělil a vyrovnal na 1:1, spustili fanoušci Rudých ďáblů hotovou tirádu; o pět minut později už Manchester znovu vedl, a deset minut před koncem svítilo na tabuli skóre 4:1.

"Jsme připraveni podat v Mainzu mnohem lepší výkon než v úterý," nechal se slyšet kouč Sami Hyypiä. "Mainz hraje hodně silný, nátlakový a intenzivní fotbal. Musíme se na to pořádně připravit," plánuje bývalý legendární obránce, jenž se bude muset obejít bez služeb zraněných Gonzala Castra a Jense Hegelera. Dobrou zprávou je však zdravotní stav Larse Bendera, který je připraven nastoupit.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Svensson, Noveski, Park - Baumgartlinger, Moritz - N. Müller, Choupo-Moting, Soto - Okazaki
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Wollscheid, Toprak, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Sam, Kießling, Son
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Rychle se oklepat ze středeční porážky v Neapoli a navázat šestou výhrou v řadě na skvělý bundesligový start - takový je cíl Borussie Dortmund před sobotním výletem na hřiště Norimberku.

Sezona se přitom pro Kloppův tým vyvíjela báječně - sedm zápasů a sedm výher ve všech soutěžích zajistilo Dortumndu neohrožené vedení v ligové tabulce, avšak zápas v Neapoli, který domácí opanovali výhrou 2:1, znamenal tvrdý pád na zem. Loňský finalista Ligy mistrů tak musí hned od začátku dohánět manko. Ideální odpovědí by samozřejmě měl být tříbodový zisk v Norimberku; v takovém případě by Borussia odskočila druhému Bayernu na pět bodů (a postavila tak obhájce titulu před zápasem na Schalke pod tlak).

"Chceme získat body, abychom se udrželi na čele tabulky," vyjádřil se jasně sportovní ředitel Michael Zorc. "Poslední dobou jsme to v Norimberku nikdy neměli jednoduché, ale většinou jsme na úspěch dosáhli. Chceme se po těžkém venkovním utkání v Lize mistrů, které se nám nepovedlo, vrátit zpět na vítěznou vlnu. Abychom to však dokázali, musíme být stoprocentně soustředění," varuje.

Kouč Jürgen Klopp, který byl v Itálii za nevhodné chování vykázán na tribunu, navíc musel řešit nepříjemnosti ve středu obrany - Matse Hummelse zradil stehenní sval a musel z utkání odstoupit předčasně, a protože Sokratis je zraněný, byl na pozici stopera zatažen defenzivní záložník Sven Bender. Problémy má navíc i Neven Subotić, který v zápase utržil ránu do obličeje, a na marodce zůstávají také Piszczek, Kehl a Gündogan.

Oproti tomu v útoku má impulzivní lodivod možností hned několik - v Neapoli si mohl dovolit nechat na lavičce Pierre-Emericka Aubameyanga, a podle odhadu serveru kicker.de zůstane gabonský internacionál mimo základní jedenáctku i dnes. Ofenzivní trojka pod Lewandowskim by tak měla nastoupit ve složení Blaszczykowski, Mchitarjan, Reus.

Domácí kouč Michael Wiesinger si dortmundskou premiéru v novém ročníku Ligy mistrů nenechal ujít - zápas sledoval v televizi, a sobotního střetnutí se dle vlastních slov nemůže dočkat. "Myšlenka na padesátitisícový dav v ochozech je pro nás dostatečnou motivací," těší se trenér, kterého nadchla atmosféra na stadionu San Paolo a nyní očekává podobně zaplněný Frankenstadion. Utkání určitě zmeškají Balitsch, Uphoff, Ildiz, Mendler a Marcos Antonio, kteří nebyli zařazeni na soupisku, zatímco Gebharta s Feulnerem drží mimo hru zdravotní problémy a Mak podstoupil těsně před zápasem zátěžové testy.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Schäfer - Chandler, Nilsson, Pogatetz, Plattenhardt - Stark, Hasebe, Drmic, Kiyotake, Hloušek - Ginczek
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mchitarjan, Reus - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.75 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Fotbalisté Wolfsburgu letos opět předvádějí velmi nevyrovnané výkony a buď předvedou naprosto famózní výkon proti favoritovi, nebo selžou proti jasnému outsiderovi. V tuto chvíli získali v pěti zápasech šest bodů a nacházejí se v dolních patrech Bundesligy. Hoffenheim je na tom oproti minulému ročníku o mnoho lépe a v pěti dosavadních duelech prohrál pouze jedinkrát. Díky tomu je s osmi body na 7. místě německé ligy.

Vlci na úvod nestačili na Hannover a podlehli mu 0:2, ovšem v následujícím domácím duelu naprosto deklasovali favorizované Schalke po výsledku 4:0. Doposud ovládli obě dvě domácí utkání a získali plný počet šesti bodů, ovšem na stadionech soupeřů nezískali ze tří pokusů ani bod. Hoffenheim předvedl fantastický výkon při výhře 5:1 nad Hamburkem, vcelku slušně se předvedl i proti Gladbachu, Norimberku či Freiburgu.

V letošní sezóně vyznává velmi ofenzivní styl hry, což se mu vymstilo jen na půdě do té doby trápícího se Stuttgartu. Kvůli několika hrubým chybám podlehl protivníkovi jasně 2:6. V loňských vzájemných zápasech byl o něco úspěšnější Wolfsburg, který nejprve na půdě Hoffenheimu zvítězil 3:1, poté se v odvetě dělily body po remíze 2:2.

Domácí trenér Dieter Hecking nemusí řešit příliš velké starosti s marodkou, na ní se totiž nachází pouze Dost. Postrádat ale bude také Luize Gustava, který během pěti minut obdržel dvě žluté karty v duelu s Leverkusenem. "Nemůžeme být se svými výkony naprosto spokojení, rádi bychom navázali na předvedou hru se Schalke. Určitě bychom si rádi udrželi domácí neporazitelnost, ke které by nám opět měli pomoci skvělí fanoušci," uvedl krátce.

Hosté jsou na tom, co se týče oslabení, mnohem hůře. Hrát stále nemůže po autonehodě Vukčevič, mimo hru je též Ludwig se Salihovičem. Do sestavy by se mohli vrátit Rudy s Modestem, velice nepravděpodobný je však start nemocného Elyounoussiho a nastoupit by neměl ani Roberto Firmino kvůli částečnému natržení postranního vazu v kotníku. "Chtěli bychom potvrdit dobrou formu po utkání s Gladbachem, jenže nás čeká hodně těžké vystoupení. Wolfsburg doma neztratil ani bod, a i když má slabiny v obraně, tak je dokáže nahradit perfektní ofenzivní hrou a přesnou koncovkou," řekl trenér Markus Gisdol.

V základní sestavě domácího výběru by měl nastoupit český krajánek Jan Polák, který letos startoval v pěti bundesligových zápasech.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Polák, Perišič - Vieirinha, Diego, M. Schäfer - Olič
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, F. Johnson - Polanski, Rudy - Volland, Herdling, Elyounoussi - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.00 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Augsburg začal sezonu dvěma prohrami, ale pak už to šlo ráz na ráz - tři body poprvé, podruhé, potřetí, klubový rekord a vystřelení na šesté místo v tabulce. Jak si Weinzierlův tým povede v Hannoveru?

Rovněž domácí celek získal v sezoně prozatím 9 bodů, a je o skóre čtvrtý; mezi oba dnešní soupeře se vmáčknul ještě Mainz. Pro Augsburg jde o historický okamžik - bavorský klub, který načal teprve třetí bundesligovou sezonu, ještě nikdy třikrát za sebou nevyhrál. Nyní se to povedlo díky triumfu nad Freiburgem (2:1) z minulého kola, a záložník Daniel Baier tvrdí, že současnou formou svého klubu překvapen není.

"Všichni víme, že nás dlouho podceňovali a dělali si z nás srandu, ale nás se to nikdy nedotklo," tvrdí Baier v rozhovoru pro magazín Kicker. "Zůstali jsme vždy skromným týmem, a to nám přináší úspěchy. Teď se nám daří velmi dobře, a v žádném případě nejde pouze o štěstí." Právě skromnost je však třeba tváří v tvář nečekané formě zachovat, a zkušený středopolař si to dobře uvědomuje. "Získali jsme devět bodů, které se nám budou hodit v boji o záchranu," uzavírá.

Hannover zatím patří k těm předvídatelnějším celkům soutěže - hraje-li doma, zvítězí, vyjede-li ven, prohraje. Niedersachsenstadion patří k nejnedobytnějším tvrzím v Německu, Hannover zde hraje poslední tři sezony výborně, a právě zde letos získal všech devět dosavadních bodů. Podaří se drzému Augsburgu tento trend prolomit?

"Doma disponujeme silou, o které každý ví. Z cíle vyhrát každý jeden zápas před vlastními fanoušky jsme udělali naši prioritu," nechal se nedávno slyšet sportovní ředitel Dirk Dufner. Velká část hannoverského úspěchu je dílem forvarda Mame Dioufa, s nímž klub momentálně jedná o prodloužení smlouvy, a Dufner poodkrývá: "Mame tvrdí, že je v Hannoveru šťastný a chce ukázat, jak moc je pro náš tým důležitým hráčem. My si samozřejmě přejeme, aby zůstal."

Senegalský kanonýr nastoupil za klub ke 42 zápasům a vstřelil 20 branek; Augsburg však díky poraněnému chodidlu neohrozí (a stejně jako minule na Bayernu, kde domácí favorit vyhrál 2:0, jej zastoupí Didier Ya Konan). Hosté stále čekají na návrat Bobadilly, který je v rekonvalescenci po zranění kolena.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Sané, Pocognoli - Andreasen, Prib - Stindl, Huszti - Ya Konan, Sobiech
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier, Hahn, Vogt, Halil Altintop, Holzhauser - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Fotbalisté Bayernu Mnichov zavítají na půdu Schalke a ve šlágru kola se čeká boj na ostří nože. Oba celky se v německé lize v lásce zrovna nemají. Loňský vítěz Ligy mistrů zatím předvádí vyrovnané výkony a z pěti zápasů vybojoval hned 13 bodů, překvapivě remizoval pouze na půdě Freiburgu. Naopak Schalke se celkem trápí a se sedmi body se nachází ve středu tabulky, ovšem jeho forma je v poslední době mnohem lepší.

Oba dva výběry mají za sebou první utkání v základní skupině Ligy mistrů a nutno říci, že ho zvládli na výbornou. Schalke po matném prvním poločase přidalo v tom druhém a nakonec snadno zdolalo rumunskou Steauu 3:0. Ani soupeř Plzně v základní skupině D neměl příliš velké problémy s ruským CSKA Moskva a zdolal ho stejným poměrem 3:0. V loňských vzájemných utkáních jasně dominoval mnichovský Bayern.

Ten si z prvního zápasu z Gelsenkirchenu odvezl všechny tři body po výhře 2:0, na domácím stánku zvítězil ještě suverénnějším výsledkem 4:0. Tento souboj bude velmi pikantní pro dva bratry, kteří si ve vzájemném měření sil určitě nic nedají zadarmo. Kevin-Prince Boateng letos přestoupil z milánského AC do Schalke, o více jak rok a půl mladší Jerome Boateng působí již třetí sezónu v Bayernu.

Jerome na tiskové konferenci uvedl, že mezi ním a jeho bratrem vládne velká rivalita. "Oba chceme dokázat, kdo je z nás dvou lepší," uvedl krátce. Kevin-Prince jeho slova naprosto potvrzuje: "Rozhodně nemyslím na to, že je Jerome můj rodinný příslušník. Určitě nemůžu tvrdit, že nebudu ve vzájemných soubojích tvrdý. Byl bych velice zklamaný, kdyby Jerome do tohoto utkání nedal všechno," uvedl odhodlaně.

Schalke se výsledkově zvedlo od vítězství nad řeckým PAOK, od té doby neinkasovalo ve třech zápasech ani jednu branku a kromě rumunského celku dokázalo v lize zdolat silný Leverkusen i konkurenční Mainz. Bayern překonal rekord Bundesligy v počtu neprohraných zápasů v řadě, nyní jich má na kontě již 30.

Kevin-Prince věří, že jeho celek může zvítězit. "Pochopitelně si uvědomujeme, že Bayern má mnoho top hráčů, ale stát se může cokoliv. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet." Speciální náboj bude mít tento duel i pro reprezentačního brankáře Německa Manuela Neuera, který působil v Gelsenkirchenu šest let a právě odtud přestoupil před více jak dvěma lety za 18 miliónů eur do mnichovského celku.

Domácí trenér Jens Keller bude stále postrádat důležitého útočníka Huntelaara, mimo hru jsou také Obasi, Papadopoulos, Annan, Fuchs a Hoogland. "Bude to velké utkání a očekávám skvělou hru," uvedl Keller na tiskové konferenci. "Pochopitelně nám výrazně schází Huntelaar, na to se však nemůžeme vymlouvat. Každý hráč dobře ví, do čeho jde a musí si to srovnat v hlavě. Nicméně naše sebevědomí je vysoké a můžeme se dočkat dalšího velkého úspěchu," dodal optimisticky.

Jeho protějšek Pep Guardiola stále nemůže počítat s hvězdným Mariem Götzem, mimo hru je také Javi Martinéz s Thiagem. Götze už začal trénovat s míčem a mohl by se brzy vrátit, v nejbližší době by mohl být připraven i Martinéz.

Utkání bude řídit německý arbitr Manuel Gräfe. Veltins Arena by měla být beznadějně vyprodaná, více jak šedesátitisícové publikum toto utkání pořádně okoření.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Aogo - Neustädter, Höger - Farfan, K.-P. Boateng, Draxler - Szalai
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba - Lahm - Robben, T. Müller, T. Kroos, Ribery - Mandžukič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.50 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Braunschweig  (pátek 20:30)
Ani ve svém šestém dějství na nás německá nejvyšší soutěž nezapomněla s předkrmem, který nabízí pohled do Borussia-Parku, kde se budou chtít Hříbata proti Braunschweigu za každou cenu vrátit na úspěšnou vlnu.

Doposud paradoxní sezónu prožívá Mönchengladbach, kterému se před vlastními fanoušky daří na výbornou (vítězství nad Hannoverem a Brémami), ovšem soupeřova hřiště jsou zatím pro Favreho ovečky nejspíše zakletá. Die Fohlen odehrála venku tři zápasy a žádné další body na konto z nich nepřitekly a případné domácí zaváhání by tak Gladbach mrzelo o to více.

Na rozdíl od Bayernu a Leverkusenu, což jsou přeci jen "přijatelné" porážky, však Borussia podlehla i Hoffenheimu, který tím zároveň sám ukončil trápení na vlastním hřišti. "Nehráli jsme špatně, ale inkasovali jsme zbytečné góly. To je náš problém," prohlásil Favre, který by rád navázal na předchozí výkony na domácí půdě. "Bude na nás, abychom navázali na výkon, kterým jsme se prezentovali v předchozích dvou zápasech na domácím hřišti," dodal.

Hostující nováček se mezi elitu nevrátil zrovna dvakrát přesvědčivě a po pěti utkáních má na kontě pouhopouhý jeden jediný bodík, když naposledy konečně bodoval a s Norimberkem si rozdělil férově po bodu (1:1). Celkově už Braunschweig desetkrát lovil mičudu ze sítě a při kombinace se dvěma vstřelenými brankami (nejhorší bilance) má Eintracht rozhodně co zlepšovat...

Primárním cílem dolnosaského týmu je jistě navázat na výkon z předchozího zápasu s "der Clubem" a zejména opětovně bodovat. "Potřebujeme udržet silnou ofenzivu Borussie na uzdě," klade důraz Torsten Lieberknecht, jenž si uvědomuje nemalou kvalitu soupeře.

Stejně jako před týdnem se může Borussia spolehnout na kompletní osazenstvo, mimo hru nezůstává nikdo z důležitých členů správně fungujícího soukolí. Druhé straně potom schází Marcel Correia a Jan Hochscheid, přičemž oba dva zmíněné přibrzdilo svalové zranění.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Domínguez, Daems - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael, M. Kruse
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Petković - Kessel, Bičakcić, Dogan, Reichel - Kratz, Theuerkauf, M. Caligiuri - Elabdellaoui, Bellarabi - Kumbela
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund550015:415
2.Bayern Mnichov54109:213
3.Bayer Leverkusen540111:612
4.Hannover 9653028:79
5.1. FSV Mainz 0553028:89
6.FC Augsburg53025:79
7.TSG Hoffenheim522114:138
8.Hertha BSC52129:67
9.Schalke 0452127:97
10.VfB Stuttgart520310:86
11.Borussia Mönchengladbach520311:106
12.VfL Wolfsburg52037:76
13.Eintracht Frankfurt52037:96
14.Werder Brémy52033:86
15.Hamburger SV511310:154
16.1. FC Norimberk50325:83
17.SC Freiburg50237:112
18.Eintracht Braunschweig50142:101
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Mönchengladbach - Eintracht Braunschweig
sobota 15:301. FC Norimberk - Borussia Dortmund
sobota 18:30Schalke 04 - Bayern Mnichov
neděle 15:30SC Freiburg - Hertha BSC
neděle 17:30VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (132)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak Braunschweig prehral 3-krát o gól, skrat prišiel jedine proti HSV, s Norimbergom prvý bodík....neviem Gladbach je doma veĺmi silný ale niečo mi tu nesedí... Ale rád by som bol za 1tku

Reagovat
HSV1887

Hraje se Nordderby a Eurosport zas dává ten vyj.. Doofmund

Reagovat
stas87

nordderby uz neslubuju dramu,vela golov a skvely futbal,ludia si prave ziadaju branky a utocnu hru,hsv aj werder mozu snivat o casoch ked prehanali spicku,tak to proste je

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, Der Club taky neslibuje nějakou atraktivní podívanou. Jasně, já jsem rád, že nebudu muset BVB streamovat, ale dávat BVB místo Mainz - Bayer nebo Nordderby je zhovadilost. Jenže jak už bylo tady, nebo na ES zmiňováno, Eurosport2 Bundesliga má strašně moc diváků v Polsku, kde je zájmem číslo jedna BVB.

Reagovat
stas87

no ale der club nema o tolko horsi herny prejav ako werder ci hsv asi by som nordderby nevysielal lebo cakam holomajznu z oboch stran,ak niekto vyhra tak tesne a po haluzi

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Na Dortmund a Bayern bude logicky koukat nejvíc lidí, takže pokud se tyhle dva týmy nebudu krýt, budou v teevizi..

Reagovat
smazaný uživatel

já se jim nedivím...z té hry co oba dva zatím předvádějí akorát tak bolí oči..

Reagovat
db18

Ani není vyprodáno

Reagovat
Arne

FC proti FCK, vyprodáno... To bude mnohem lepší mač než večerní bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to se těším, poprvé v sezoně mrknu na 2. BL.

Reagovat
stas87

pekne predstavenie od uionu podarene choreo,inak ja dam prednost unionu s greutherom,z mojho pohladu zaujimavejsi zapas

Reagovat
smazaný uživatel

nene - Gladbach dneska bude taky pěkné představení

Reagovat
stas87

tak co köln-klautern?dobry futbal?v berline dost sanci,jedina vyuzita-köhler ale s velkou smolou pre hostov,prihraval ale prihravka trafila mavraja a od neho odrazom köhlerovi do behu podla mna viac ma z hry greuther,union brejkuje

Reagovat
Arne

Mně ze začátku nešel Eurosport (kua na co si vás platim?) a pak jsem musel tisknout materiály na zejtra, takže až teď... Co tam dělal Fürth před tím vyrovnáním? To vypadalo, jak kdyby frajer ani gól dát nechtěl..

Reagovat
stas87

neviem co robil,tutova sanca,dorazku mal upratat pod brvno...ale dokazal este prihrat,greuther ale lepsi,uz vedie union uz musi tvorit a to akosi nejde...v nedelu som pozeral zapas s bochumom,polcas lebo viac som nevydrzal,odflaknuty zapas,podobne ako werder proti eintrachtu,dneska uplne ine,nebe a dudy

Reagovat
stas87

goran šukalo co nedal azemi ale luxusne zakoncenie gorana

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý polčas od Greutheru

Reagovat
stas87

stieber a azemi kraluju..aj ked stieber zalozil brejk po ktorom padol prvy gol :))

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Stieber má bundesligové parametre, v druhej BL by mal jednoznačne patriť k najlepším krídlam...dnes to pekne ukazuje

Reagovat
stas87

a vsimam si ze stieberovi tie prehadzovacky brankara idu,loni sa myslim takto presadil v hannoveri a teraz poistil vyhru prijemna zmena v zaklade kde dneska bol oproti minulemu zapasu azemi,s nim to vyzeralo ovela lepsie tak snad od toho neupusti

Reagovat
smazaný uživatel

Len som zvedavý, dokedy sa na špicy udržia, predsa len, Kolín má káder značne kvalitnejší a aj Lautern by som radil kvalitou pred Greuther... Snáď sa túto sezónu nikto neutrhne ako vlani Hertha a rozdajú si to o postup všetci traja až do posledného kola

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
stas87

jasny faul stuffa,rozhodca to necha tak a o par sekund znizuje terodde...no aspon bude zaujimavy zaver,keby weilandt ci kto to bol nedal zrdku tak drama nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Kto chce pomôcť a sledovať novinky o Nemeckom futbale tak sa pridajte, ťažko sa zháňajú kvalitný ľudia, pritom stránok o nemeckom futbale SK/CZ je ako prstov na jednej ruke: https://www.facebook.com/nemeckyfotbalczsk?hc_location=stream

Reagovat
db18

Hm, tak už tam mam německou stránku o českym fotbale, tak k tomu teď přijde i česká o německym...

Reagovat
Pipo123

Caute borci, ako vidíte zápasy Wolfsburg - Hoffe, HSV - Werder a Hannover - Ausburg, naložil som za 50e na výhru vlkov, že v zápase HSV - Werder dajú obaja aspoň gól a vo výhru Hannoveru, spravilo to pekný kurz 6,70 nakoľko tomu veríte ?

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom reálne, ale toto je Bundesliga a môže sa stať hocičo, inak pri forme Werderu (5 zápasov, 3 góly) mám obavy o ten vstrelený gól na ihrisku súpera, navyše to je dosť dôležitý zápas, ale je to hlavne nordderby a možno hráčov vyburcuje fantastická atmosféra k útočnému futbalu. Tie ostatné tipy sú skoro tutovky

Reagovat
smazaný uživatel

s tím jakou formu teďkom má Volland je docela možné, že Hoffe ve Wolfsburgu i vyhraje. Na druhou stranu jim zase chybí Firmino a venku nejsou tak silní jako doma, ale stejně ten zápas vidím hodně těsně a možná dokonce spíš remíza

Reagovat
Bayernista18

Volland!

Reagovat
Bayernista18

To by vyjít mělo, ale radši bych dal oba gól v Mohuči než v Hamburku, to by bylo jistější.

Reagovat
stas87

trosku info k finkovi a hsv:

kühne ma nejaku spolocnost,je vasnivym fanusikom hamburku a prave on dokazal pritiahnut spät vaarta,uz pred tym financne pomohol klubu aby kupil guerrera,aoga ci jansena alebo heika,kühne vie ze navratnost tychto investovanych peniazi je mala a zaroven vie ze ak by ich klub vyhodne predal tak si prachy zoberie spät ale klub ich mat nebude...udajne on byl velkym kritikom finka a snazil sa aby trenerom nebol,to iste udajne chcel navrhnut v pripade kreuzera,fink skoncil,kreuzer mozno tiez skonci...v januari buduceho roka bude diskusia o tom akym smerom by sa hsv malo uberat,pripravuje sa restruktualizacia klubu s tym ze by hsv bolo akciova spolocnost a oddelila sa tak od modelu ktory je teraz fungujuci,je to preto lebo kühne dlhodobo kritizuje sucasneho predsedu jarchowa,s byvalym predsedom rieckhoffom toto maju v plane,cize kühne si zrejme predstavuje ze sa dostane do predstavenstva a peniazmi co ma si zaisti vplyv na rozhodvanie

vsetko toto co som napisal sa uplne nemusi zakladat na pravde,su to spekulacie tak aby ma nikto nebral za slovo ze to tak bude,je to zaujimavy stret a pohlad na vec ked clovek hsv nefandi,tie vztahy tam budu dost spatne,nepaci sa mi ze kühne si chce zaplatit miesto v predstaventstve,uvidime kolko ludi pre svoj zamer ziska,ak sa mu to podari tak by to asi znamenalo väcsi priliv peniazi do klubu ale zaroven s tym je otazne kolko si klub sam zarobi,aby vydaje neboli väsie ako prijmy,to asi kühnemu zatial nedochadza,nemoze z nicoho superit s bvb ci bayernom a dotovat to,to by neskoncilo dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

S tím Bayernem je to jak naschvál...

Reagovat
smazaný uživatel

základní sestava BVB

1 Weidenfeller

4 Subotic

6 Bender

11 Reus

16 Blaszczykowski

17 Aubameyang

19 Großkreutz

25 Sokratis

29 Schmelzer

34 Ducksch

37 Durm

jak to bude poskládané se těžko odhaduje: možná nějak takhle:

Weidenfeller-Durm,neven, Sokratis,Schmelle-Bender-Kuba,Kevin,Marco,Auba-Duksch

ale může to být úplně jinak

Reagovat
db18

Sokratis

Lewa

a tu zálohu bych viděl asi na: Bender - Kuba, Kevin - Marco ...a před nima Auba s Dukschem (případně stromeček: Kuba, Kevin - Auba, Marco - Duksch)

Reagovat
smazaný uživatel

to doufám teda, že ne... Kuba na DM prosím ne

Reagovat
db18

Bender DM, Kuba s Kevinem by byli na krajích zálohy

Reagovat
slovaňáák

Spíš to vidím na klasický rozestavení s tím, že uprostřed bude vedle Bendera Kevin. Ale úplně šťastný řešení to není, Kevin je ve středu hřiště marnej.

Reagovat
Centrofixka

Durm a Ducksch dostanú šancu od začiatku, bolo by načase vyskúšať aj Hofmanna

Reagovat
Bayernista18

Co to sakra je?Jestli mi podělaj tiket ...

Reagovat
db18

HSV: https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/541805_10151631554534117_573256598_n.jpg

Als Backup auf der Bank: Drobny, Sobiech, Calhanoglu, Arslan, Rudnevs, Lasogga, Zoua

hned 3 útočníci na lavičce...

Reagovat
stas87

ten tah je dobre hovado westermann+lam,to bude priechodne si myslim,snad nas nebudu prilis prehravat v zalohe...lebo v zalohe prehravame zapasy,nepodrzime loptu,nedokazeme si pripravit sancu,je to netrpezlive a na nahodu,dneska ale hrame so superom co ma dost problemov,to by duttovi mohlo pomoct,väcsi tlak je na nich

Reagovat
db18

A to mu je teprv 17, takže s velkou pravděpodobností ještě něco nabere

...jinak aby nakonec nebyl klíčovým příchod Calhanoglua (ale s vdV bude těžký, aby vás nepřehrávali )

Reagovat
stas87

mielitz-fritz-lukimya-caldirola-garcia-ignjovski-makiadi-kobylanski-hunt-elia-petersen

cakal by som özcana ale kobylanski je velke prekvapenie,na lavicke aj ayicicek tak snad dutt uz nejaku trvalejsiu sancu mladikom da,skuseny hraci nas prilis netiahni a horsie to byt nemoze

Reagovat
db18

Garcia zatím vypadá dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne Wollscheid v základe Bayeru ...

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez si vyberam zapas Mainz - Leverkusen. Vidim tam najväcsi predpoklad vyborneho futbalu. Zvedavy som i na R. Kruseho, ako mu to bude v zostave Leverkusenu klapat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý výber Robbie dnes určite zabojuje, Sonove kvality síce nedosahuje, ale záskok je to kvalitný...

Reagovat
db18

Ale začnu s Nordderby - možná časem přepnu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

velmi netradicne pojetie meine perle mam zaber na dvoch typkov ktory s gitarami spievaju a nic ine

Reagovat
smazaný uživatel

Marco snad to nebude nic vážného

joa a Schmelle to trefil teda nádherně

Reagovat
Centrofixka

Reus Myslím že pre Hofmanna bude ten odohratý polčas zatiaľ najdlhší priestor aký dostal, apropo s Gundom to ako vyzerá?

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
db18

Takhle volný Petersen... To se Heiko s Tahem skvěle dohodli... a to HSV ještě může mluvit o štěstí, že těch gólů nedostalo víc - a u Beistera pochybuju, že to dohraje, toho by měli trenéři vyndat co nejdříve

Reagovat
db18

...na druhou stranu tam vlastně měla být penalta, akorát Badelj padal docela divně, tak to nevypadalo, že by tam k doteku vůbec došlo

Reagovat
stas87

caldirola ho prisliapol ale badelj hodil piruetku a dost okate padol,stark bol navyse blizko,tu nam trosku pomohol

Reagovat
JozkokozleJ

V Mainzi zrejme rozhodnute. Dvakrat chladnokrvne zakoncenie Kruseho, hlavne to prve a klasika od Noveskeho, s tym, ze dnes to bol len polovlastny gol.

Je to sice Bundesliga, ale v drese Mainzu nevidim dnes nikoho, kto by to zlomil a navyse chyba burcovac Baumgartlinger.

Reagovat
stas87

naprosto perfektna prva polhodina!!! neviem co dutt s chlapcami cez tyzden spravil ale pristup vsetkych je uplne iny ako minuly tyzden,hunt dokonca hra timovo a snazi sa,stoperi naprosto perfektny,novacik garcia isty,hra s prehladom a neboji sa za tento polcas toho predviedol viacej ako gebre za pol sezony mozno ze tato obrana bude spolu hrat aj nadalej,stoperi isty,ziadne chyby a ani vymyslanie,snad len jedna mala chybicka pri rozohravke ktoru ale napravil fritz odkopom,clemens je dnes dost aktivny smerom dopredu,viac ako obvykle,iggy a makiadi sa rozbiehali pomaly ale teraz opanuju stred ihriska,vcasnim pristupovanim k badeljovi znemoznuju domacim zacat akcie zo stredu a rincon nie je aboslutne kreativny,je to taky posuvac lopt,ak by hral jiracek v strede tak by to bolo lepsie,cez fritza si prilis nekopol ebo jansen mu nepomaha,elia skvely vrati sa,odmaka to a prida aj nadstavbu,prijemne prekvapenie,fakt som nateseny na druhy polcas,snad nebudeme zalieznuty ale pridame hned druhy gol

Reagovat
db18

Kobylanski >> Gebre

a za Rincóna Arslan to tam měl spíš už poslat Calhanoglua a Jiráčka dát na post Rincona...

Reagovat
stas87

elia out,ekici in to je tiez chyba,teraz hrame brejkovo,s mehmetom to tak dobre nepojde ako s eliom,no uprimne nechapem preco hra gebre ale snad uz to nedojebe jiracek je utopeny,nema podporu,ale zasa fritz mu zacina nestihat..

Reagovat
db18

A teď ještě Prödl za Hunta, to už chcete uzavřit - ale nevím, jestli zrovna s tím, koho máte vzadu to je dobrý nápad

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečná zdržovačka der Club

Reagovat
OVi.77

Reagovat
blaugrana

Klopp tu zostavu dneska namiešal. Omfg.

Reagovat
stas87

prödl na hrotu,sam na vapne a trafi vedla,uz pred tym nils v tutovke a tiez neda...

ale teraz: tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooor uz som myslel ze dodrbana akcia,adler premachol a nils paradne zasluzena pecat na tri body

Reagovat
db18

Mi vypadl přenos a už jsem si řikal, že se nic nestane

Reagovat
stas87

mne sa to zacalo sekat ku koncu,mal som holandcinu a to ich chrochtanie bol asi roh,adler vybehol na roh,mielitz chytil lopti,pockal kym adler dobehne na polovicu,potom vykopol,adler loptu premachol,makiadi ju zachytil,zakombinoval s petersenom a nils potom asi meter za vapnom loptu podkopol a ta zapadla do branky

Reagovat
Bayern +

Fussballgott!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám po očku, ale tempo zápasu koukám vynikající.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou góly.

Reagovat
Spasitel

Schalke tie góly

Reagovat
Bayern +

Mandžaaaa! Ale strašne komický gól, Höwi sa asi pýta...

Reagovat
smazaný uživatel

Pep nejdříve propleskne Thiaga, pak zaškrtí Ribéryho a dneska napláca na zadek Boatengovi. Slušné skóre.

Reagovat
Pipo123

ďakujem hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lahm v zaloze takhle zabijet nejlepsiho pravyho beka, chci zpet jeho zakladani akci na prave strane

Reagovat
OVi.77

Brzo čekám Neuera v záloze

Reagovat
JozkokozleJ

Jedine dobre, ze mu to dnes nejde. Snad si vykonmi na DM vynuti navrat na RB.

Reagovat
smazaný uživatel

No on dnes DM ani nehraje, tam je osamocenej Schweinsteiger

Reagovat
celeb

Bavori bravo !

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kily

paráda

loni jsem byl za zimu nemocnej jenom jednou a přišel kvůli tomu o Dacjuka, letos snad zůstane u Norimberku v kombinaci s SGD a dál už budu mít klid, nejhorší je, že si budu muset i dál pamatovat to, že arnemu dlužím kebab

Reagovat
smazaný uživatel

Čeče ale dva takové poznatky.

Byli sme v pár hospodách a nikdo a nikde (!!!) nepil tvrdý alkohol, jenom pivo (ze kterýho byla pak většina účastníku najebaná jak carský důstojník). No a druhá věc že vlastně těch hospod bylo jak šafránu a všichni (ať už rodiny s dětmi či party) degustovali venku na čerstvém vzduchu. A vlastně třetí poznatek, nikde nebyl žádný non stop, jak to známe v našich končinách.

Každopádně parádní zážitek, hezký stadion (takové větší Teplice) a hlavně fanatici hostí

Reagovat
Kily

se to, jak loni dopadl Niklis, rozkřiklo po celém Německu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na jeho čest, on se zniklisoval po tvrdým, to mají Němci ještě co dohánět

Reagovat
stas87

nasiel si to co si hladal?

Reagovat
smazaný uživatel

Na to důležité sem samozřejmě zapomněl Ale aspoň sem si je dal na stadioně.

Reagovat
stas87

je povinnost mat tam kartu ako na dyname?ci zahlung na mieste?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele vůbec čeče, platí hotově přímo na kase

Reagovat
Kily

asi jedou na jistotu, aby se jim pak nestalo, že někdo bude chtít s odstupem času fotit místo, kde případné oběti rozdýchávaly své přecenění sil kdo vůbec jel? Arne mi psal o osmi lidech, ty a vojda jste tři a pak musel jet určitě ještě někdo, kdo dneska ráno cestoval z Plzně do Jindřichova Hradce

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, když sme šli ze stadionu, tak tam bylo tolik namrdaných lidí, že sem to snad nezažil ani na Baníku. Váleli se po zemi, museli se navzájem držet a večer to pokračovalo se zbytkem města

Hele, odsuď ještě SuperFrankie s kámošem a potom delegace známým od Arneho.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi psal ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to

Reagovat
Arne

Jen bych se teda zdržel toho hodnocení supportu Norimberku... To by šlo, kdybysme seděli na hlavní ca. na půlce mezi oběma kotli. Ale tady bylo jasný, že je až na výjimky neuslyšíme.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

ale da sa na to dneska pozerat,uz aj kombinacie su celkom presne,skoda zleho spracovania kocha,mohol si to lepsie pripravit a aj zakoncit,vela nechybalo...skoda ze prihravajuci hrac ked je v brejku takmer vzdy zvoli tazku prihravku alebo prihravku ktora je zastavena pri com moze prihrat na druhu stranu relativne volnemu spoluhraci,paderbron zatial nepracuje prilis dobre dopredu a ma dost strat

Reagovat
Kily

žádný zázrak to herně není, Schuppan by mohl trochu víc zavírat svou levou stranu, škoda těch zahozených šancí. Největší rozdíl je asi v tom, že Dynamo má Kocha, který dokáže se solidní úspěšností něco vymyslet, u Oualiho je to zase především o zbrklosti, Paderborn je celkem bezradný

Reagovat
stas87

prihravka do vapne zo schuppanovej strany netesi ma stav ale tesi ma ze sa presadil wurtz tak snad sa z hostovacky vrati a udrzi sa v acku

Reagovat
stas87

SGD SGD SGD !!!!!!! pod pacultom by to aj nadalej bola krc,teraz to dokazali otocit,snad uz nepride nejaka hlupa chyba v zavere,paderbron vie z hovna dat gol,ak to udrzi tak to budu obrovsky dolezite tri body

Reagovat
stas87

100. pre svw

Reagovat
božský John

Ouali by dneska netrefil bránu snad ani z dvou metrů

Reagovat
božský John

Ty vole, achjo

Reagovat
Kily

v prdeli

Reagovat
božský John

Paderborn z hovna bič. Tohle je už fakt špatný...

Reagovat
Kily

já dneska čekal, že to z 0:1 otočí a stejně tak jsem čekal nějakou zradu, gól si zase dali vlastně vlastní. Je třeba se radovat z drobností, takže super, že už to v tabulce není poslední místo a povedlo se dát dva góly. Za týden v pondělí snad Fürth zavzpomíná na svoje loňské domácí výsledky

Reagovat
božský John

Já myslel, že Dynamo akorát vyrovná a pak se oba týmy protrápí k remíze 1:1. No, jak dal Dědič ten nádhernej gól, tak jsem už myslel, že to udržej, ale ten druhej gól...no prostě kocourkov. Fakt hrůza. A Schuppan to tim závěrečnym centrem do hajzlu jenom korunoval (jó dobrý, na první gol nacentroval dobře)

Reagovat
smazaný uživatel

Atmosféra v Mage-Solar.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Mehmediho vykoupení paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

tam bola neskutočná chyba obrany..kto to bol Langkamp?

Reagovat
db18

Brooks střídal kvůli výkonu?

Reagovat
smazaný uživatel

zranil sa

Reagovat
db18

Nádherný choreo VfB a ES2 tam radši hodí sestavy s netransparentním pozadím

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak mi až mrazí z fanatiků Eintrachtu. Zatím parádní atmosféra

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec pěkně zasobčil..

Reagovat
db18

...stejně nechápu, jak mohl Bruno dojít k tomu, že Kvista nebude potřeba

Reagovat
stas87

minimalne 6tim klubom by jeho prichod neskutocne pomohol,dobre ale ze ostal,teraz hrava a je to pre neho paradna satisfakcia

dneska sa mi djakpa moc nepaci,harnik so sakaiom ho k nicomu nepustaju a celkovo eintracht v druhej polovici prveho polcasu uz tolko necentruje,aigner sa vytratil...ja verim ze to vfb urve,treba po maximovo centri a hlave vedada

Reagovat
db18

jako by pro něj BL nebyla dělaná

Reagovat
stas87

inak rüdiger opät perfektny rastie kazdym zapasom,nie sice tak rychlo ako alaba ale ak prida vfb k BL a pokalu este europu tak porastie este viac a schwaabovi ten prestup pomohol,zasa je ale otazka ak by sa zranil schwaab koho tam schneider da,niedermeier zraneny a prilis alternativ tam nevidim

Reagovat
db18

Haggui

Reagovat
smazaný uživatel

samá voda, Kadlec sa utrhne a bude 1:2

Reagovat
db18

...Kadlec se utrhl - a netrefil

Reagovat
smazaný uživatel

No, Ulreichovi skoro ruku

Reagovat
Arne

Co Herthinka, dalo se na to koukat? Já jestli má cenu zejtra vyhlížet video na Eurosportu...

Reagovat
stas87

no nepovedal by som ze ano,dost som sa u toho nudil,ani od domacich to nebola nejaka strhujuca zalezitost,len ku koncu mali dve dobre sance,remiza asi spravodliva,na zaciatku zapasu vam horela dost lava strana ale casom sa to zlepsilo

Reagovat
JozkokozleJ

Nuz, nic velkolepe neuvidis. Ako fanusikHrrthy a ta urcite zaujme dost solidny vykon Kobiashviliho na DM, hoc k zaveru uz prilis fauloval. Mozno uz nevladal, predsa len, ostry zapas nehral dlho. Ronny, Ben-Hatira zahrali svoj klasicky podstandard. Skjelbred maka, snazi sa chytit novej sance.

Remiza uplne zasluzena. Hertha sice viac casu ovladala stred pola, ale len po sestnastku. Naopak v zavere mohla prist i o ten bod, kedy Fernandes trafil zrd a Ginter po rohu hlavou netrafil z maleho vapna branu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vééééénca Kadlec !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele