Bundesliga - preview 30. kola

24.04.2015, 08:53, aktualizováno 26.04.2015, 09:21
Previews
V Německu se divák elitní soutěže může dnes těšit alespoň na dva souboje. Jako první se bude vykopávat na půdě posledního Paderbornu, kde se představí Werder. Vzápětí přijde na řadu pikantní konfrontace čtvrtého Mönchengladbachu s druhým Wolfsburgem...
SC Paderborn - Werder Brémy  (neděle 15:30)
Brémy mají pro zbytek sezony jasný cíl - pokusit se ještě zabojovat o šestou příčku, zajišťující start v evropských pohárech. Pokud dnes vyhrají na půdě nováčka z Paderbornu, stáhnou náskok aktuálně šestého Augsburgu na jediný bod..

Ještě na podzim to přitom vypadalo, že Werder čeká další nepovedená sezona; nástup nového kouče Viktora Skripnika však vše rychle změnil, takže nyní má tradiční celek reálnou šanci kvalifikovat se do Evropy poprvé v pěti letech. Spolu s Dortmundem a Hoffenheimem patří Brémy do úzké skupinky klubů, která pronásleduje klopýtající duo Schalke - Augsburg.

Do dnešního zápasu půjdou hosté dobře naladěni; před týdnem totiž v důležitém derby udolali Hamburk, ačkoliv to žádná procházka růžovým sadem rozhodně nebyla. Jedinou trefu utkání vstřelili až v samém závěru, a Skripnik očekává, že Paderborn bude představovat podobně těžkého protivníka.

"Každý viděl, jakým stylem proti nám hrálo HSV," podotkl kouč. "Soustředili se na hlubokou defenzivu a čekali na brejky. Paderborn může do zápasu vstupovat jako poslední tým ligy, takže se můžeme připravit na podobný scénář. Očekávám, že se nám pokusí hru co nejvíce znepříjemnit. Nejspíš si to na hřišti moc neužijeme. Přesto se však budeme maximálně soustředit na zisk všech tří bodů," dodal.

Hostům by se mohl vrátit do sestavy Zlatko Junuzović, který se v pátek zapojil do plného tréninku; na druhé straně není jisté, jestli bude připraven Srdjan Lakić, který si v tréninku přivodil lehké zranění lýtka. "Lakić je pro nás velkým otazníkem," přiznal kouč André Breitenreiter, jehož tým ztrácí jediný bod na barážovou příčku (a pouze dva body na patnáctý Hannover).

V podzimním utkání byly Brémy jasně lepším týmem, svého soupeře rozstřílely 4:0 a Breitenreiter se pochopitelně pokusí udělat vše pro to, aby se takový scénář dnes neopakoval. "Tehdy jsme se jim vůbec nedokázali postavit, vždy měli v záloze o jednoho hráče navíc," vzpomíná domácí stratég. "Musíme být mnohem nepředvídatelnější a pozorněji bránit," zakončil.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Kruse - Heinloth, Lopez, Hünemeier, Hartherz - Koc, Bakalorz, Vrančić, Stoppelkamp - Kachunga, Lakić
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Casteels - Gebre Selassie, Lukimya, Galvez, Prödl - Bargfrede - Fritz, Junuzović - Öztunali - di Santo, Selke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
Šlágr kola obstará v Bundeslize nedělní souboj dvou elitních týmů - na půdu Borussie Mönchengladbach totiž zajíždí Wolfsburg. Vlci už si místo v příštím ročníku Ligy mistrů zajistili, Hříbata se k nim v případě výhry mohou přidat..

Tříbodový zisk by jim totiž garantoval, že stoprocentně neskončí hůře než čtvrtí, a kouč Lucien Favre je na svůj tým patřičně hrdý. Bez ohledu na to, na jaké příčce se nakonec po 34. kole bude nacházet. "Nezapomínejme na to, kde jsme byli před čtyřmi lety," připomíná úspěšný Švýcar. Když totiž Borussii přebíral, byla nejhorším týmem ligy a nakonec se zachránila až přes baráž.

"Ať už skončíme jakkoliv, budeme moci říct, že tato sezona se povedla. Stále hrajeme o patnáct bodů a možné je ještě vše. Jdeme zápas od zápasu," dodává Favre. Nyní je tedy na řadě Wolfsburg, klub, jehož excelentní jízda v probíhajícím ročníku mnohé překvapila. Vypadnutí ve čtvrtfinále Evropské ligy s Neapolí je sice malou kaňkou, nicméně po domácím výbuchu 1:4 dokázali svěřenci Dietera Heckinga v Itálii alespoň remizovat 2:2.

"Wolfsburg je v tabulce druhý, což o jeho kvalitě vypovídá dostatečně. V Evropské lize šetřili některé klíčové hráče, možná právě kvůli dnešnímu zápasu. Nemyslím si proto, že bychom měli v tomto směru výhodu," nechal se slyšet Favre. Je nicméně faktem, že tři ofenzivní opory Heckingova týmu mají drobné zdravotní problémy - jde o Vieirinhu, André Schürrleho a Kevina De Bruyneho.

"Uvidíme před zápasem," mlžil hostující kouč ohledně jejich možného nasazení do dnešní základní jedenáctky. Dodal také, že zápas v Gladbachu vnímá jako velkou příležitost pojistit si umístění v první trojce a postoupit tak do Ligy mistrů přímo, bez nutnosti hrát předkolo. "Takový je nás současný cíl," ujistil fanoušky.

Případná výhra by hostům pomohla odskočit od Gladbachu už na deset bodů; čtyři kola před koncem by takový náskok byl prakticky nepromrhatelný. Borussia se sice po sobotním programu propadla na čtvrtou příčku za Leverkusen, ten však pouze remizoval v Kolíně, takže Hříbata mají šanci vrátit se zpět na "bednu".
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Brouwers, Dominguez, Wendt - Kramer, Xhaka - Herrmann, Johnson - Raffael - Kruse
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Caligiuri, Arnold, Perišić - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Köln bude chtít zkomplikovat lokálním rivalům z Leverkusenu přímou kvalifikaci do základní skupiny Ligy mistrů. Vzájemná utkání, poslední ligové duely a domácí prostředí však hovoří proti němu.

Do závěru letošní sezony zbývá odehrát ještě pět bundesligových kol. To znamená, že Köln stále nemá setrvání v soutěži jisté i proto tu příští. Nutno ovšem dodat, že při pohledu na tabulku spatříme mnohem větší kandidáty na sestup. Sedmibodový náskok na prozatím "bárážový" Paderborn se tedy jeví býti pro celek Petera Stögera velmi, velmi nadějným.

"Ve druhé polovině sezony jsme doma ještě neprohráli, což je statistika, kterou hodláme zachovat i po střetnutí s Bayerem. Případnou výhrou bychom udělali velký skok k našemu cíli," prozradil bezmála padesátiletý kouč. Jeho protějšek Roger Schmidt je překvapen tím, kde se nejbližší soupeř v současné době pohybuje a pro Stögera má jen slova chvály.

"Je pozoruhodné, že si Köln prakticky celou sezonu udržuje víceméně bezpečnou vzálenost od sestupových vod. Na to, že se jedná o jejich první sezonu po postupu, je to něco opravdu fantastického. Očekávám, že diváci na Rhein Energie Stadionu uvidí velice dobrý zápas. Můj tým je hraje nyní, řekl bych, v té nejlepší formě - nechybí nám pohoda, týmový duch a soudržnost," prohlásil Schmidt, jenž se jako hráč nikdy nedostal na nejvyšší úroveň.

Jako trenér si však počíná výborně. Ve svém předchozím působišti, kterým byl Red Bull Salcburk, začal sklízet úspěchy a v tomto ročníku se s Bayerem Leverkusen pohybuje přesně tam, kde si to vedení klubu představuje. Všech sedm posledních ligových utkání navíc Simon Rolfes a spol. vyhráli, a to prosím pěkně s impozantním skóre 20:2! Favorit této regionální bitvy je tedy zřejmý.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - M. Lehmann, Vogt - Risse, Nagasawa - Osako, Ujah
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, K. Papadopoulos, Wendell - L. Bender, Rolfes - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.80 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Poslední Hamburk má už pouze pět kol na to, aby se vyšplhal alespoň na barážovou pozici; prvním z řady zbývajících soupeřů však bude ambiciózní Augsburg, který si hodlá pojistit šestou příčku, zajišťující start v evropských pohárech..

Hamburk se nachází v kritické pozici - jako jediný ze současných bundesligových týmů ještě nikdy nesestoupil, nyní však ztrácí na patnáctý Hannover už čtyři body. Premiéra staronového kouče Bruna Labbadii navíc minulý víkend dopadla těsnou prohrou v potenciálně klíčovém derby s Brémami (0:1). Zkušený stratég nyní své svěřence nabádá, aby následujících pět zápasů brali jako pět pohárových zkoušek.

"Může to znít jako klišé, ale pro nás je tím nejdůležitějším zápasem vždy ten následující," glosoval Labaddia na tiskové konferenci před dnešním duelem. "Musíme se 'přepnout' do pohárového módu. Pokud prohrajete v poháru, končíte, nepostupujete do dalšího kola. Naše situace je nyní totožná," dodal trefně.

Zápas s Augsburgem ještě pro tradiční klub není úplně poslední šancí - i po případné prohře by se stále mohl zachránit, tento scénář si však logicky nikdo v HSV nepřeje. Vítězství by navíc představovalo obrovskou psychickou vzpruhu. Labaddia proto nabádá i fanoušky, aby jeho týmu pomohli dostat se do 'dalšího kola' boje o záchranu.

"Samozřejmě si přejeme, aby nás publikum podporovalo celých 90 minut," přitakal někdejší kouč Leverkusenu či Stuttgartu. "Na hřišti to ale bude záležet pouze na nás."

Podobnou mentalitu se snaží vyvolat i jeho protějšek Markus Weinzierl, u něj jsou nicméně důvody zcela jiné - Augsburg má totiž reálnou šanci vůbec poprvé v klubové historii proniknout do pohárové rovinky, a Weinzierl by nerad po skvělém průběhu sezony uklouzl v 'cílové rovince'. V současnosti má jeho tým čtyřbodový náskok na sedmý Werder.

"Záleží to pouze na nás," opakoval hostující kouč slova svého kolegy. "Máme věci ve svých rukou, chceme posílit svoji současnou pozici. Také postupujeme zápas od zápasu. Uvidíme, co bude na konci sezony; samozřejmě doufáme, že se v tabulce udržíme tak vysoko, jak jen to bude možné."

Motivace tedy Augsburgu nechybí, i když v jeho případě jde samozřejmě o mnohem příjemnější starosti než u Hamburku, což Weinzierl nepopírá. "Domácí musí vyhrát, musí vstřelit gól, musí převzít iniciativu," vypočítával. "Jediné, co musíme my, je vyvarovat se zbytečných chyb, soustředit se sami na sebe a bojovat."
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Westermann, Djourou, Rajković, Ostrzolek - Kaćar, Jiráček - Stieber, van der Vaart, Olić - Lasogga
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Baba - Baier - Esswein, Feulner, Altintop, Werner - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.40 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Nesmírně důležité utkání čeká hráče VfB Stuttgart a SC Freiburg. Pokud by se jednomu z těchto týmů podařilo vyhrát, šance na udržení v Bundeslize bude o poznání větší.

Situace se má tak, že Freiburg nyní okupuje čtrnácté místo, kdežto soupeř v tomto derby jest o tři body pozadu na předposlední pozici. Někdejší mistr tedy potřebuje vítězství mnohem více, ovšem většina odborné veřejnosti je v tomto směru v Německu spíše skeptická. "Takové spekulace ještě nikdy nikomu nic nevyhrály," nechal se slyšet Huub Stevens.

"Můžete teď říkat, že každý zápas je v podstatě finále, ale mě zajímá a zajímal opravdu každý náš duel," dodal. Sám sportovní ředitel klubu přiznává, že ten tlak je není opravdu veliký. "Nikdo neočekával, že se Stuttgart bude pohybovat u dna tabulky. Při pohledu na jejich kádr musí každý uznat, že potenciál byl velký. Jenom se jej zatím nepodařilo přetavit v body," prohlásil freiburgský trenér Christian Streich.

Tomu bude chybět jeden z českých hráčů. Vladimír Darida by měl nastoupit v základní sestavě, ovšem Pavel Krmaš do Mercedes-Benz-Areny ani neodcestoval, neboť musí kvůli kartám stát. Na druhé straně visí otazník na Danielem Didavim, jenž sice už s týmem trénoval, ale Stevens stále pochybuje nad tím, jestli bude schopen naskočit do tohoto zápasu, jehož výsledek možná ledacos napoví.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Rüdiger, Niedermeier, Hlousek - Oriol Romeu, Gentner - Harnik, Maxim, Kostic - Ginczek
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Riether, Torrejon, Mitrovic, C. Günter - Schuster, Sorg - Klaus, Schmid - Frantz, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hannover zaznamenal na jaře poměrně značný propad, díky čemuž se namotal do boje o záchranu. Zato v Hoffenheimu stále věří v Evropskou ligu, byť mají pět kol před koncem pětibodovou ztrátu na šestý Augsburg i čtvrté Schalke.

Co se severoněmeckého celku týče, dalšímu propadu by měl zabránit nový trenér Michael Frontzeck, jenž v týdnu vystřídal Tayfuna Korkuta. Bude tím správným člověkem, který dovede Hannover k první letošní výhře? "Jediné, čeho se bojím, je to, že mě v lese napadne smečka vlků, až si půjdu zaběhat," řekl na úvod svého angažmá německému listu Bild.

"Ve fotbale byste se nikdy neměli ničeho bát. Ačkoliv nějaké to napětí je určitě fajn," dodal. Jako hráč nastupoval na pozici levého obránce a vedle Bundesligy si vyzkoušel i Premier League. V roli trenéra však nejdéle vydržel dva roky v Borussii Mönchengladbach, přičemž jeho celková bundesligová statistika hovoří o průměru jedna výhra na pět zápasů. A to rozhodně není bilance, kterou by dolnosaský celek teď potřeboval.

"Musíte ale brát v potaz i okolnosti a podmínky, za jakých jsem pracoval. Když jsem byl v Cáchách, tak jsme nakonec sestoupili se čtyřiatřiceti body na kontě. Následně jsem v lize udržel Bielefeld a v následující sezoně mě vyhodili před závěrečným kolem, když jsme byli na šestnácté příčce. No, a s Gladbachem jsme se v Bundeslize udrželi úplně bez problémů," prohlásil na svoji obhajobu. Pozici, ve které se nyní jím vedený celek nachází, tedy velice dobře zná.

Pro svůj debut však vyfasoval velmi nepříjemného soupeře. "V průběhu sezony jsme se vůbec nemuseli obávat sestupu. Naopak jsme se spolehlivě usadili v horní polovině tabulky, což jsou významná plus, ve kterých hodláme pokračovat. Tým pracuje velmi dobře a věříme, že se nám podaří v poklidu uhrát zvývající zápasy," prohlásil Marcus Gisdol. Uvidíme, protože proti Hannoveru nebude moci nasadit hned pět hráčů obvyklé základní sestavy.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Joao Pereira, Marcelo, C. Schulz, Pander - Andreasen, S. Sané - Ya Konan, Stindl, Prib - Joselu
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Toljan, Strobl, Bicakcic, J.-S. Kim - Rudy, Schwegler, Polanski - Zuber, Roberto Firmino - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.60 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Borussia Dortmund se pokusí vylepšit si domácí bilanci v utkání s Eintrachtem Frankfurt, přičemž "dosluhující" kouč Jürgen Klopp prohlásil, že tenhle střet je stejně důležitý, jako úterní semifinále DFB-Pokalu s Bayernem Mnichov.

Ano, žlutočerní mají stále šanci na pohárovou Evropu. Ta vede buď přes rapidní zlepšení v Bundeslize, nebo právě přes vítězství v poháru. Jakékoliv zaváhání v nejvyšší domácí soutěži by s největší pravděpodobností znamenalo, že na Signal Iduna Parku se v příští sezoně zahraniční týmy neobjeví. To už ale bude u kormidla Thomas Tuchel.

"Byli bychom hloupí, kdybychom všechny síly soustředili na pohár. Moji svěřenci pracují velmi dobře a jsou připravení v závěru sezony napravit ten celkový dojem," prohlásil Klopp. Vzhledem k tomu, jak mimořádně kvalitní práci v Dortmundu od svého nástupu v roce 2008 odváděl, mu klubový příznivci - a že jich pod jeho vedením pořádně přibylo - určitě věří. Ačkoliv na podzim Borussia i s Frankfurtem po čtyřech letech prohrála.

Tým z Commerzbank-Areny je pozadu pouze o skóre, ovšem v DFB-Pokalu už nefiguruje. A jak prohlásil Thomas Schaaf, na Evropskou ligu také stále myslí: "Všechno záleží na nás. Máme to ve vlastních rukou. Určitě se můžeme zlepšit, ačkoliv Dortmund má nyní také výbornou formu a rozhodně si budou chtít zvednout sebevědomí před semifinále s Bayernem."

Bývalý dlouholetý kouč Werderu Brémy stále nebude moci do hry poslat Alexandra Meiera, jenž s devatenácti přesnými trefami stále vévodí tabulce střelců. Právě s týmem z hanzovního města se Schaafovi svěřenci utkají příští týden. Nicméně třiapadesátiletý trenér prohlásil, že na návrat na Weserstadion, kde strávil čtrnáct let, zatím vůbec nemyslí.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Durm, Sokratis, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Blaszczykowski, Kagawa, H. Mkhitaryan - Aubameyang
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ignjovski, Zambrano, Madlung, Chandler - Stendera, Hasebe - Piazon, Kittel - Valdez, Seferovic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Hertha BSC  (sobota 18:30)
Pokud Bayern porazí v domácím prostředí Herthu Berlín, stane se v podstatě už potřetí za sebou mistrem Německa. Oproti tomu hosté ještě budou mít co dělat, aby se udrželi v Bundeslize.

Páteční los semifinále Ligy mistrů přisoudil mnichovskému celku Barcelonu, tedy klub, ve kterém slavil Pep Guardiola velikánské úspěchy. Není pochyb o tom, že půjde o velmi skloňované téma, a to jak v Německu, tak ve Španělsku, přestože první střet je na programu až 6. května a uvidí jej vyprodaný katalánský skvost, tedy bezmála stotisícový stánek Camp Nou.

"Obhajobu titulu hodláme mít jistou co možná nejrychleji. Teoreticky by se nám to mohlo podařit už teď, protože pak by musel Wolfsburg ve zbývajících zápasech nasázet opravdu, opravdu, opravdu hodně gólů. Oslavy se však budou muset odložit, neboť už v úterý na nás čeká v semifinále DFB-Pokalu Borusiia Dortmund, s níž to určitě nebude jednoduché utkání," řekl Guardiola, jenž zároveň nepopírá, že bude obtížnější soustředit se i na něco jiného, než na Barcelonu.

Toho hodlá berlínský klub využít k tomu, aby si sám zajistil účast v příští prvoligové sezoně. "I remíza by nám do zbývajících zápasů dodala spoustu sebevědomí," nechal se slyšet trenér Pál Dardai. "Nehodláme jet do Mnichova jenom proto, abychom Bayernu pogratulovali k zisku titulu," dodal generální manažer Michael Preetz.

Ani jeden z trenérů nemá k dispozici kompletní kádr, přičemž zranění hráči převažují na straně mužstva z Allianz Areny. Nicméně i bez Robbena, Ribéryho, Badstubera a dalších bavorský tým ve čtvrtfinálové odvetě Champions League proti Portu dokázal, že je nesmírně silný. Pro dvojzápas s Barcelonou si však stejně na jihu Německa všichni přejí, aby byli minimálně ti první dva jmenovaní k dispozici.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Weiser, J. Boateng, Dante, Juan Bernat - Schweinsteiger - Lahm, Rode - M. Götze - T. Müller, Lewandowski
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Burchert - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Haraguchi, Stocker, N. Schulz - Kalou
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Schalke 04  (pátek 20:30)
Heroický triumf na Santiago Bérnabeu v osmifinále Ligy mistrů už je dávno zapomenut; po pěti zápasech bez výhry má Schalke nový cíl, totiž proklouznout alespoň do příštího ročníku evropských pohárů. Na půdě Mainzu to trápící se svěřenci Roberta Di Mattea nebudou mít vůbec jednoduché..

Domácí sice bojují "pouze" o záchranu, nicméně minulý víkend zaznamenali velmi důležitý úspěch - vítězství na půdě Freiburgu jim výrazně pomohlo, takže o sebevědomí v jejich kabině nebude nouze. Dvěma zásahy se o to postarala největší hvězda týmu Shinji Okazaki, pro nějž šlo o pátou a šestou trefu v posledních osmi zápasech. Nyní tak má Mainz na sestupovou zónu komfortní náskok sedmi bodů.

A další dobré zprávy přicházely v průběhu týdne - záložník Koo Ja-Cheol a obránci Niko Bungert se Stefanem Bellem všichni doléčili svá zranění a vrátili se zpět do plného tréninku, zatímco kouč Martin Schmidt podepsal nový kontrakt. "Zápas proti Schalke je pro nás velkou výzvou, bereme ho jako další 'finále'. Nemyslím, že bychom se s nimi mohli kvalitativně měřit, budeme v pozici outsidera. Pokud ale ze sebe všichni vydáme maximum svých sil, určitě můžeme uspět," prohlásil Schmidt.

Na druhé straně barikády je nálada výrazně horší, i když také Königsblauen zaznamenali minulý víkend určitý úspěch - remíza 1:1 na půdě druhého Wolfsburgu se určitě počítá, přičemž Di Mattea určitě potěšil i plnohodnotný návrat Jeffersona Farfána. Peruánský forvard odehrál proti Vlkům poprvé po svém návratu celých 90 minut a předvedl vynikající výkon.

Na hřišti se naopak neobjevili Eric Maxim Choupo-Moting a Matija Nastasić; oba borci jsou však už v pořádku a mohou v Mohuči nastoupit. Seznam absentérů se tak zúžil na Atsuta Uchidu. Jelikož na Ligu mistrů už Schalke myslet nemůže, vytyčil si italský stratég nový cíl: "Potřebujeme získávat body, abychom si zajistili místo v Evropské lize. Mainz je soupeřem, který se poráží nesmírně těžce."
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Park - Baumgartlinger, Geis - de Blasis, Malli, Koo - Okazaki
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Matip, Nastasić, Kolasinać - Neustädter, Höger - Farfán, Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.50 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29234276:1373
2.VfL Wolfsburg29187463:3161
3.Bayer Leverkusen29159556:3154
4.Borussia Mönchengladbach29159544:2254
5.Schalke 0429119938:3242
6.FC Augsburg291331336:3742
7.Werder Brémy291081144:5738
8.TSG Hoffenheim291071243:4737
9.Borussia Dortmund291061338:3736
10.Eintracht Frankfurt29991151:5736
11.1. FSV Mainz 0529713940:4134
12.1. FC Köln298101129:3534
13.Hertha BSC29971334:4534
14.SC Freiburg296111229:3929
15.Hannover 9629781432:4929
16.SC Paderborn29691425:5627
17.VfB Stuttgart29681532:5326
18.Hamburger SV29671616:4425
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FSV Mainz 05 - Schalke 04
sobota 15:30Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt
sobota 18:30Bayern Mnichov - Hertha BSC
neděle 15:30SC Paderborn - Werder Brémy
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (145)

Přidat komentář
cologneFC

Vidim to na remizu. 1-1

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťák a spoľahlivý hráč, hlavne ale ten charakter väčšiny východoazijských hráčov je famózny. Veľmi mi pasujú práve do nemeckého futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom, sleduješ občas azijsku LM?

Reagovat
fantomas

Jojo, snažim se. Určitě víc než evropskou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi určite budeš vedieť poradiť.

1.Je najpopulárnejším azijským klubom Perzepolis?

2.Má podľa teba Nam Tae-Hee na Bundesligu už teraz? Začal som si ho všímať trošku od Azijskeho pohára, v Lekhwiyai celkom šliape, teraz zostrelil práve Perzepolis v LM. Najprv famózna asistencia na prvý gól a potom síce samostatný nájazd a gól, ale veľmi s prehľadom to zakončil a všimni si ako si "NALEPIL" loptu na nohu tesne pred šestnástkou, neskutočnéé: https://www.youtube.com/watch?v=y6zLFMo3jpM

Reagovat
fantomas

To těžko říct. Asi narážíš na tu neskutečnou návštěvu, co nedávno měli, že jo? Údajně se řiká, že Persepolis podporuje na 20 milionů lidí celosvětově, takže určitě budou někde nahoře. Obecně ale za nejlepší fanouškovskou scénu v Asii platí ta saúdskoarabská, a to docela suverénně. Dechberoucí chorea, jedinečná vášeň, pravidelně vysoký návštěvy i na běžný ligový zápasy. Speciálně Al Hilal, kterej podporuje zhruba půlka KSA, by tim pádem klidně mohl bejt nad Persepolisem.

Co se Nam TH týče, nedokážu moc říct vzhledem k tomu, že mám mizivej přehled o tom, jak bundesligový týmy hrajou. Ale co říct určitě dokážu, je, že on sám se nejlíp uplatní v týmu, co sází v první řadě na protiútoky. Nade vše přímočarej hráč, se skvělou kontrolou balonu v běhu (jak sám píšeš), nikdo, kdo by se jó užil při nějakym postupnym dobývání zalezlých obran. Takže nevim... Hannover třeba?

Reagovat
smazaný uživatel

O tej neskutočnej návšteve z nedávna mi musíš napísať viac, neviem o tom, takže som nato ani nenarážal. Ja som sa len niekde na fb stránke azijskej LM pýtal na najpopulárnejší klub a niekto mi tam odpísal ten Persepolis, tak sa pýtam teba či to nebol výstrel do tmy nejakého fanúšika.

S tou Saudskou Arábiou si ma teda dosť prekvapil, to by som fakt netušil a nepovedal práve na ňu.

Reagovat
fantomas

Jj, tohle je třeba z letošního zápasu Al Ittihadu s nejhoršim týmem ligy. https://pbs.twimg.com/media/B-Y3J-yIIAAqXL9.jpg

Uplně někde jinde než zbytek Arábie, ale i drtivý většiny Asie celkově (v Indonésii maj taky dobrý fanoušky myslim...). Třeba v SAE maj s fanoušky docela velký problémy a bojujou s klasickym problémem, kdy anglická Premier League táhne víc než domácí liga, ale Saúdové jsou v tomhle velkou výjimkou.

K Persepolisu... https://twitter.com/ahdaafme/status/585810131780296704... nakonec ten rekord ACL opravdu byl potvrzen, 100k fanoušků a ještě se na nějaký nedostalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fantázia ten Al Ittihad a práve v Saudskej Arábií nehraje až toľko známych hráčov nie? Oproti Kataru či SAE. Tam to bude o pravej futbalovej vášni a láske.

Reagovat
fantomas

Jojo, nic extra. Když tam za "hvězdnou evropskou akvizici" může bejt i takovej Szukala.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak nechcel by si sa pustiť niekedy do azijskej stopy v BL? To by ťa mohlo dosť chytiť a zaujímať. AKo len tak možno premýšľaš o čom niečo napísať tak skúsim dať návrh

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra v 5.lige RB Leipzig II - Lokomotive Leipzig. Ak správne rozumiem nemčine, tak hosťom ponúkli 1750 vstupeniek namiesto tradičných 10%, čo by bolo 500 vstupeniek. Všetky vstupenky pre hostí sú vypredané. Bohužiaľ rezerva RB jednoznačne vedie svoju Oberligu o 15 bodov, postup jej tak už neujde a postupuje len prvý.

Ale zasmial som sa nad obrázkom k článku na ofi webe Lok, proste sa s tým neserú: http://www.lok-leipzig.com/verein/news/detail/article/faninfo-rasenballsport-ii-vs-1-fc-lok/

Reagovat
db18

Reagovat
db18

A tohle dával Poldi zase k zápasu Köln - Bayer:

https://instagram.com/p/15QaoeuJwK/

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc, Leverkusen teda mezi umělotiny nepočítám, na to se chovají jináč... a to, že za nimi stojí Bayer nic neznamená

Reagovat
db18

Mainz 05 XI: Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Park - Baumgartlinger, Geis - Samperio, Malli, Koo - Okazaki

Schalke 04 XI: Fährmann - Höwedes, Matip, Nastasic, Kolasinac - Neustädter, Höger - Farfan, Choupo-Moting - Huntelaar, Sané

3 útočníci

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Samperio neviem odkiaĽ sa zjavil ale vo Freiburgu zahral výborne, čo som videl zostrih. Di Matteo a jeho ultraofenzívna taktika pozor nato

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz je viac menej zachránený a môže hrať v pohode, Schalke je sklamané že to nevyšlo na LM miestenku. Viac verím domácim a Okazakimu

Reagovat
Arne

Hm, zítra jedeme do jámy lvové bez Kraftíka... Tím asi naděje na 0:0 padá, zvlášť když Gersbeck je po zranění a chytat bude nejspíš Burchert.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude musieť podržať obrana aby nešli na neho žiadne strely nereálne však?

Reagovat
Arne

Tak obrana nám funguje dobře, plus Bayern má v úterý BVB, moc rotovat se sestavou nemůže kvůli těm absencím a po tom Portu by nemusel být až tak hladový... Takže kdyby byl Kraftík, byla by nějaká šance, že tam poprvé od roku 1977 vyhrajeme. Takhle asi ne no...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ten bodík v tejto situácií možno reálny je. Gólik ale budete musieť dať. Ben Hatira už je fit?

Reagovat
Arne

Pořád mimo.

Reagovat
HonzaKoller

Vyhrajeme? Ježiši..

Reagovat
Arne

Vsak to nebylo mysleno uplne vazne, i kdyz zas tak daleko tomu dnes nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Priznám sa nevidel som veľa zápasov v ktorých Burchert chytal ale žeby bol na tom až tak zle??

Reagovat
Arne

Vzdy byl hodne nejisty, ale dneska to zvladl velmi dobre... Prakticky krome jednoho vykopu udelal vse dobre. Kdyby takhle vysel zapas Thomasovi v minuly sezone, tak jsme tam neco uhrali.

Reagovat
monty25

Schalke Dva góly po rohu

Reagovat
db18

To si Schalke mělo/mohlo nechat Kellera, horší by to snad ani být nemohlo.

Reagovat
monty25

Taky si říkám. Já už se na to dívám jenom ze setrvačnosti, že by Leroy zase mohla dát góla...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem to zapnul a mám chuť to zas vypnout a nekoukat už na žádný zápas s RdM. Ale zase si říkám, že když jsem přežil koukat na tu hrůzu za Ruttena, tak musím zvládnout i tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

U Mainzu vidno väčšiu pohodu. Ako som písal vyššie, Schalke je sklamané a nemá energiu, začiatok mali celkom fajn ale potom odpadli.

Reagovat
db18

Přestup Gündogana do United už je prý jistý - BVB by mělo inkasovat 30 milionů €

...výborně, už i BVB prodává své hráče líp jak Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

tak vy ste sa toho Kroosa asi proste chceli zbavit...my sme museli o Gundogana zrejme trosku bojovat, to Real nemusel, nie?

Reagovat
db18

Asi ne... ale je to škoda, protože by bylo výhodnější si ho ještě rok nechat, on nebyl proti dodržení kontraktu.

Reagovat
Bayern +

Kroos sa cítil úplne skeslo a ešte aby nie, keď vykope treble za 2 mega ročne a o mesiac príde kokotko, ktorý dostane 10. V jeho koži by som nad Realom za týchto okolností nevahal ani sekundu. A nakoniec tie peniaze čo chcel Toni najebali Reinovi a Alonsovi.

Reagovat
db18

Reagovat
slovaňáák

S tím bych se dokázal smířit. 30 mega za hráče, kterému zbývá poslední rok smlouvy a novou podepsat nechce, je hodně slušnej obchod. Tím spíš, když se k výkonům, které předváděl před tím zraněním, přibližuje dost pozvolna. Další věcí je, že ty problémy se zády se mu mohou ozývat i v budoucnu a komplikovat mu zbytek kariéry. Ale to je jen moje domněnka a rozhodně bych mu nic takového nepřál.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas...ale raději bych byl, Kdyby prodloužil

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu.. Do United? Jako lepší než Herrera je..ale typologicky podobní

Reagovat
db18

Možná právě proto, v Anglii je široký kádr potřeba...

Reagovat
smazaný uživatel

presne o to ide, potrebovali sme Herrerovi typologicky podobneho

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou nároky

Reagovat
Bayern +

Tá zostava je des bes... Dufam, že na RB normálne Rafinha alebo Lahm. Rode - Basti stredová dvojica a Weiser na krídle, ten tam bol poslednú dobu fajn. Na LW by teraz ideálne zapasoval Shaq a Gotze na bednu, škoda, že je už v piči v Interi... V brane by úplne v klude mohol byt Reina a na hrote Pizza, ale to už chcem asi veľa, Lewa sa bude honit za kanónom.

Reagovat
db18

Ale na LW jsme posledně ale taky nehráli, Götze bude jediný of. záložník a sám na desítce... to by zvládl i Pizza a tu ofenzivu by z pozice beka mohl odběhat Bernat z levé strany a zbytek pokrýt Müller s Lahmem...

Reagovat
db18

...aha, tak Bernat asi hrát nebude, protože potřebuje pauzu Tu měl dostat, když byl fit Alaba

Reagovat
bayern987

Rafinha je taky zraněný?

Reagovat
db18

Problémy s třísly...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je dobře ne

Reagovat
db18

Jelikož to neznamená nasazení Lahma na RB, tak zas ani ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Werder Bremen Song Lebenslang GrünWeiß: http://youtu.be/jxE3HPWo6-w

Kazdemu co videl toto videjko musi prist Werder sympaticky

Reagovat
smazaný uživatel

Bender a Ginter na DM...tak to bude zajímavé

Reagovat
stas87

to snad nie je mozne..Stieber trafi Olica do nohy a ti sraci daju gol FCA hra na ich polovici,raz za sezonu nieco urobi Westermann dobre a musi z toho padnut gol.

Reagovat
db18

On tu EL snad nikdo hrát nechce...

Reagovat
stas87

Aspon ze ten druhy gol bol pekny. Klavan nedoskocil a Baba sa na Lasoggu vysral.Perfektne,nevedel som co dnes dat,tak som dal X2 na FCA.

Reagovat
bayern987

Reagovat
stas87

Kacar fauluje Wernera a z naslednej stndartky vobec nepochopi ze obrana chce vystavit hracov Augsburgu do ofsajdu.Bobadilla to mal velmi jednoduche.

Reagovat
db18

Kdyby si mi nenadiktoval Baumanna, tak ti tam hodim Horna, který zrovna parádním zákrokem zlikvidoval penaltu.

Reagovat
stas87

Tiez ma to napadlo. proti tebe ale nehram,nie?

Reagovat
db18

Nene... s BJem

Reagovat
stas87

Tak to by som mohol vyhrat. Mam teraz seriu prehier.

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaaaaaaaa

Reagovat
db18

Bobadilla

Reagovat
stas87

Ginczek super,super,super..ked ho v lete chcem,tak ani neposleme ponuku..teraz je jasne,ze nam ho VfB nepreda,jedine za 8 mega.A to my neponukneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Shinji!!!!!!! A auba další assist

Reagovat
db18

VfB Snad pak Paderborn prohraje a Hoffe ještě urve výhru... Aby to tolik neodnesl SCF

Reagovat
AndR

Krásná akce od Dortmundu

Reagovat
stas87

Ostrzolek aj Stieber su kreteni..hlavne Ostrzolek ako sa snazil na zemi trafit Essweina.Banda prasat to je.Uz je to ako s Hannoverom..FCA utoci,oni len odkopavaju.A Welz tie minifauly pusta Hamburgu a ked je to na opacnu stranu,hned piska faul. Kvalita je jasne na strane Augsburgu,tak snad otoci.

Reagovat
db18

Wolfsburg, Schalke, Leverkusen a Augsburg mají údajně zájem o Weisera - snad klapne to FCA

Reagovat
cologneFC

To co za penaltu odpiskal pre Leverkusen? Timo chytiiiiiiiil!!!!!!!!!!

Reagovat
stas87

Diekmeier aj Holtby v kotli HSV.

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Hloušek

Reagovat
stas87

Werneeeeeeeeeeeeeeer je to tam.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

On to uz tak v zivote netrafi..a dnes mu to tam padne.Tak aspon plichta,prosim.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Augsburg otočit, zbytek udržet a vyjde mi všechni na kicktippu.

Reagovat
bayern987

Mě se to k závěru zase posralo...

Reagovat
db18

Koukal jsem. Já mam teďka krásných 15 bodů. A k tomu by se snad mělo přidat ještě 2b za Bayern a zítra snad taky něco...

Reagovat
bayern987

Já mohl mít krásných 12 bodů, teď mám blbých 7.

Reagovat
stas87

Hitz do vapna,kurva

Reagovat
db18

No, nevadí - Hannover je o něco blíže k sestupu a FCA se před Schalke ještě musí dostat...

Reagovat
db18

FC Bayern XI: Neuer - Weiser, Boateng, Dante, Lahm - Schweinsteiger - Gaudino, Rode - Götze - Müller, Lewandowski škoda, že to neuvidím...

Reagovat
TonCZek

Zajímavá, jsem zvědavý na Lahma

A Javi konečně alespoň na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Gaudino a Rode a Weiser spolu v základe to by som nečakal. Javi už na lavičke. Inak zo 7 hráčov na lavičke Bayern je 5 Španielov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Barcelonské derby úspešne za nami, ide sa na BL

Reagovat
bayern987

Gólujeme sakra!

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera Hertha, ako neni to pekný zápas ale proste Hertha hraje to čo má proti Bayernu. Zrejme aj najväčšiu šancu mali hostia. Bayern sami zdá taký zaspatý.

Reagovat
Pipo123

Ten Weiser to je hrôza, vie pihrať dozadu, inak nula bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je často na lopte, bol dosť aktívny chlapec.

Reagovat
Pipo123

Tam bral aktívne, ale mohol by to na Pekaríka skúsiť, jeden na jednoho atd, zatiaľ si ho Pekarik v pohode ustrážil a nechal ho prihrávať hore dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, cez Pekaríka neprešiel, chýba mu viac odvahy. Peky hraje zase výborne, tradičný kvalitný tohtosezónny výkon od neho zatiaľ.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

pozerám práve live stats centre, má aj najviac nabehané z domácich, spolu s Rodem najviac šprintov a aj najviac vyhraných osobných súbojov. Nie zlé štatistiky

Reagovat
Pipo123

Tak hraje na krídle, inak troška nechápem prečo je Rode na kraji obrany a Lahm v strede, Rodemu to tam moc nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

Rodemu to tam väčšinou nesedí, neviem čo furt Pepek vydumuje, keď minule odohral výborne Rode v strede....a Lahm na kraji to je tutovečka...

Reagovat
AndR

Já jsem teda s Weiserem naprosto spokojený. Neuvěřitelná aktivita, hraje zleva, ačkoliv je zvyklý hrát zprava, což je velká změna. A snad od něj neočekáváš úniky jako od Robbena ... třeba Götze je na tom úplně stejně, také vše zasekne a rozehraje někomu jinému. Weiser je alespoň rychlý a když se to otevře trochu, tak s tím míčem peláší.

Reagovat
Pipo123

Tak ono to je asi pokyn od Pepka, bo sám Weiser sa pár krat pekne rozbehol, ale potom to zastavil a sekol.

Reagovat
TonCZek

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze celkovo v Bayerne strašné sklamanie, aspoň pre mňa osobne.

Reagovat
db18

Ale nechápu, že má 86% úspěšných přihrávek, když každý jeho balon minimálně škrtne protihráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Dáva veľa jednoduchých prihrávok do strany alebo dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak tie Braunschweig style dresy Herthy moc pekné

Reagovat
bayern987

SuperNeuer! Ale hrozný je to...

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole Schulz to bola šanca Neuer podržal

Reagovat
Pipo123

No konečne sa Weiser rozbehol

Reagovat
bayern987

Weiser.... No to si děláš srandu!

Reagovat
TonCZek

Krásně!

Nechápu, že mu nechcem dát smlouvu..s těmito výkony si ji fakt zaslouží

Reagovat
bayern987

Není místo no, ale zaslouží si ji to 100%.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Prodloužil bych jí max. o rok - Basti na křídle hrál dobře taky jen, když hrál o novou smlouvu...

Reagovat
db18

Doufám, že nepůjde do Wolfsburgu... v Bayeru nebo Augsburgu by své schopnosti uplatnil lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha siahala na ten bodík no. Schulzova šanca kľúčový moment zápasu, že to ten Neuer furt v kľúčových šanciach vychytá to je neskutočné Weiser to konečne skúsil aj medzi dvoch, jeden z nich tam zaváhal. Každopádne s rozvahou dal spätnú na Bastiho a ten to trafil famózne a nechyteľne

Reagovat
Arne

Ja myslel, ze to byl Stocker... Ten druhy najezd byl skutecne ofsajd?

Reagovat
smazaný uživatel

praveže ja som bol v tom že vôbec nebol, aj zábery tak vyzerali že to Haraguči načasoval výborne.

Reagovat
Arne

Tak byl, minimálně o půl metru... Když ale ještě jednou koukám, jak tam Weisera nechali hned čtyři naši, tak je to k zblití. Tam ho měli skosit za žlutou, celkově jsme možná hráli moc v rukavičkách, když byla jen jedna karta za takovou hovadinu při rozehrávce.

Ještě jedna zajímavost - před zápasem a první minutu zápasu se vůbec nefandilo, hrobový ticho. Kotel Bayernu tam měl nějakou fotku asi někoho ze svých, kdo nedávno umřel, a naši s nimi byli domluveni, že budou taky ticho.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková podělaná sezóna z naší strany a stejně jen 3 body ztráty na 5. místo..to je neuvěřitelné

Reagovat
Arne

Včerejší výhra byla za šest, nebo jak?

Reagovat
Arne

Beru zpět, já koukám na tabulku před začátkem kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí ti aký gól?! Fantázia

Reagovat
db18

Gebre by taky měl nastupovat jen v repre dresu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kks 2:0 Gebre sa otočí k bráne a preistotu ani nevyskočí s hráčom

Reagovat
smazaný uživatel

Judáááš gól do šante paráda

Reagovat
Milan.B

kua bremy potrebujem X

Reagovat
smazaný uživatel

No už je 2:2 ale Paderborn hraje o jedného menej takže Werder to ide otočiť

Reagovat
smazaný uživatel

Máš to tam, Werder v prevahe moc netlačil

Reagovat
smazaný uživatel

Unsere #Fohlenelf für #BMGWOB: Sommer - Korb, Brouwers, Dominguez, Wendt - Kramer, Xhaka - Herrmann, Johnson - Raffael, Kruse

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg XI vs Gladbach: Benaglio, Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez, Luiz Gustavo, Arnold, Caligiuri, De Bruyne, Perisic, Bendtner.

Reagovat
stas87

Z 11 centrov 8 zakoncenych nebezpecne..mna by na mieste Viktora asi jeblo. to bola ostuda,bod nezasluzeny a SCP malo vyhrat.Zlatko uz minimalne treti zapas z formy..potesil Hajrovic. V Stuttgarte sme to este stihli stratit,tu mame aspon bod.No,prial som gol Kocovi..ta akcia od neho bola famozna. a jebem celu EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri akcii Koca komentátori na Sky vraveli o možnom góle roka Ako aj napriek tým obrovským šanciam Paderbornu ste mohli uhrať aj viac prečo nemáš rád EL?

Reagovat
stas87

Nemohli.Po vyluceni Heimlotha sme nemali tah na branku,nikto nic neskusil a vsetci len alibisticky priravali zprava do lava.Ked uz to bolo na strelu,tak pre istotu s nas hrac radsej otocil smerom k vlastnej branke a prihral na beka..ostuda.

My nemame adekvatny kader na BL,lavicka smiesna..a tu nutne potrebujes v EL.5 rokov sme nehrali streda-nedela-streda,prachy z toho tiez nekapnu,tim na celkovu vyhru nemame,aby sa nam oplatilo ju hrat.Teraz prachy budu,musi ich ale Eichin a Skripnik velmi dobre investovat,Ked sa letne mercato pojebe,na dalsi rok ci dva nas to moze potopit spät k pristavnikom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako tiež súhlasím, v lete to stabilizovať, doplniť a v budúcej sezone zaútočiť na poháre ak by bol dobrý vstup do sezóny. Koho z tých kanonierov o ktorých sa špekuluje by si rád privítal?

Reagovat
stas87

Tak predne-Ginczek mal uz pred rokom prist do Brem. Dalej chcem Bobadillu ale to je nerealne.Ujah je splaseny a premeni kazdu piatu sancu,to krok vpred nie je a kozli vedia,ze mame prachy za Selkeho.Podoji nas slusne.Uth sice dava golov v Eredivisie..ale takych kanonierov bolo viac.My nemozme cakat rok,tak ako cakal Wolfsburg s Dostom.Teraz ma nikto nenapada.Kuraniyho nechcem,bol by zadarmo ale je stary a skladat tim z vysluzilca nema moc zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuranyiho tipujem na Herthu čo sa týka toho Utha, chcelo by to pozrieť nejaký zápasik prípadne skontaktovať sa s nejakým fanúšikom srdiečok, že ako vyzerá. Určite sa ľudia ktorý pripravujú transfery nepozerajú len na góly ale aj na charakter a hru. Mňa by neprekvapil ťah Brém vo vodách 2.BL, prečo nie, je tam kopec šikovných a spoľahlivých šuterov.

Reagovat
smazaný uživatel

Polčas viac pre Vlkov. rány De Bruyneho a Rodrigueza boli parádne. Bendtner je strašne komický Kramer dával passy za obranu ako Messi

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne keď tak premýšĽam tak to bolo vyrovnané, ale teraz Gladbach tlačí z úvodu druhej polovice

Reagovat
smazaný uživatel

To sú šance kks drtia tých Vlkov v 2.polčase ako nejaký Sandhausen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooooooooooooooo je to tam kurňa v hodine dvanástej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele