Bundesliga - souhrn 30. kola

24.04.2015, 22:22, aktualizováno 26.04.2015, 19:22
Komentáře a souhrny
Gladbach vybojoval tři body s Wolfsburgem a zajistil definitivně titul Bayernu, který včera udolal Herthu. Paderborn se rozešel s Brémami smírně. V ideální chvíli zabral Hamburk, doma nastřílel tři branky Augsburgu. Hannover znovu padl, tentokráte s Hoffenheimem, Stuttgart proti Freiburgu promarnil dvougólový náskok. K pohárovým pozicím se znovu přiblížil Dortmund...

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 1:0

26.04.2015 17:30

Góly: 90. Max Kruse

Wolfsburg se pokusí na dnešní den co nejrychleji zapomenout - jeho těsná prohra 0:1 v Mönchengladbachu nejenže definitivně přihrála titul do náruče Bayernu Mnichov, ale navíc dala Hříbatům šanci ještě doufat v druhou příčku. Co víc, jedinou branku utkání zaznamenal Max Kruse až v 90. minutě..

Je však nutno uznat, že Gladbach byl na hřišti lepším týmem a tři body si jednoznačně zasloužil, stejně jako návrat na třetí místo před Leverkusen a matematické potvrzení účasti v příštím ročníku Ligy mistrů (tedy minimálně v jejím předkole). Pouze krátce před změnou stran se Vlci dostali takříkajíc "na koně", jinak byl dnešní zápas plně v domácí režii.

Wolfsburg, unavený z vyčerpávající remízy 2:2 v Neapoli (která jej však nezachránila před vypadnutím ve čtvrtfinále Evropské ligy), od začátku zaujal pasivní roli a držel většinu hráčů za míčem, zatímco se domácí snažili rozbít jeho obranný val. Hráči Borussie bez problémů drželi míč a dvakrát se hned v úvodu dostali na dostřel úvodní brance - ani Raffael, ani Herrmann však neuspěli. V 11. minutě musel Diego Benaglio zasahovat proti Xhakovi, krátce nato pálil nad břevno Johnson.

Až po čtvrthodině hry se Vlci takříkajíc usadili, začali kontrolovat míč a pokusili se soupeře zatlačit, nicméně skvěle organizovaná defenziva Hříbat jim toho příliš nedovolovala. Ve 21. minutě navíc z brejku málem udeřil Herrmann, kterému na zadní tyči chybělo jen pár čísel. Wolfsburg sice úspěšně zarazil domácí dominanci, sám si však nevyprodukoval takřka nic, pokud nepočítáme Bendtnerovu pološanci po půlhodině hry.

Dobrým taktickým tahem bylo stažení Kevina De Bruyneho hlouběji do pole, mimo dosah agilních obránců Gladbachu; belgický záložník ze své nové pozice ihned vyslal do šance Bendtnera, který pálil mimo, a poté (neúspěšně) zkoušel štěstí i sám. V závěru první půle byl už Wolfsburg viditelně lepším týmem, leč stále mu chyběla kreativita a efektivita ve finální fázi.

Po změně stran však převzali iniciativu opět domácí, zejména díky skvělému Herrmannovi, jehož volej musel v 50. minutě zastavovat Benaglio. Oscar Wendt poté zahodil stoprocentní šanci po efektní narážečce s Johnsonem, načež sám americký reprezentant po hodině hry zpackal potenciálně nebezpečnou střelu z hranice vápna.

Po zbytek zápasu měl Gladbach herně navrch, obrana Vlků však odolávala. Kruse pálil zdálky mimo, Xhaka zase v 68. minutě z přímého kopu nastřelil zeď. Zdálo se, že hostům bezbrankový stav plně vyhovuje - alespoň podle jejich velmi vlažných pokusů vyrážet z obranné ulity směrem k Sommerově brance. Nakonec byli za svoji pasivitu potrestáni, když se těsně před koncem na zadní tyči zjevil Kruse a pohotovým volejem vystřelil Hříbatům těsnou výhru.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Werder Brémy 2:2

26.04.2015 15:30

Góly: 25. Mario Vrančić, 27. Moritz Stoppelkamp - 45. Davie Selke, 75. Izet Hajrović

Paderborn zůstává i nadále ponořen v sestupové zóně; svěřenci Andrého Breitenreitera totiž promrhali dvoubrankový náskok proti Werderu Brémy a museli se spokojit s remízou 2:2. Do vedení je dostaly rychlé trefy Maria Vrančiće a Moritze Stoppelkampa, za hosty snižoval ještě v první půli Davie Selke a po změně stran vyrovnával střídající Izet Hajrović.

Domácí věděli, že potřebují minimálně bod k tomu, aby opustili poslední příčku, a od začátku se vrhli do útoku; hostující gólman Koen Casteels tak musel brzy zasahovat proti Vrančićově pokusu. Obrana Brém nepůsobila vůbec jistým dojmem a zdálo se být pouze otázkou času, než se Paderborn gólově prosadí. Kachunga mohl otevírat skóre po Kocově pasu, ale netrefil, což naopak otevřelo šanci pro hostující tým - Philipp Bargfrede dokonce dostal míč do sítě, jeho gól však nebyl uznán. Neuspěl ani Franco di Santo se svojí dělovkou.

Úvodní minuty tedy nabídly otevřený fotbal nahoru-dolů, ačkoliv Paderborn působil přece jen aktivnějším dojmem a nakonec se dočkal zaslouženého vedení. Po Stoppelkampově rohu se Vrančić opřel do krásného voleje a poprvé propálil Casteelse, načež (o pouhých 90 vteřin později) zavěsil i sám Stoppelkamp, tentokrát parádní hlavičkou.

Za stavu 0:2 se Brémy rychle probraly a začaly tlačit na snížení. Zlatko Junuzović trefil Lukase Kruseho přímo do obličeje, proti ráně Davieho Selkeho však už byl domácí gólman bezmocný - po ose Junuzović - Prödl se míč dostal až k mladému útočníkovi, který hlavou zblízka poprvé zavěsil. Hostům se tak povedlo snížit těsně před změnou stran, což jim do dalšího dějství poskytlo výraznou psychologickou výhodu.

Namísto klidného hlídání náskoku tak Paderborn musel hrát i ve druhé půli a Casteels byl brzy opět povolán do akce, tentokrát proti pokusu Rafy Lópeze. Uwe Hünemeier z následného rohu hlavičkoval pouze do náruče belgického gólmana. Teprve po hodině hry se opět připomněly i Brémy; Felix Kroos narýsoval pas na Di Santa, který akrobatickou střelou prověřil Kruseho reflexy.

Domácí gólman si oddychl poté, co rozhodčí neuznali další hostující gól po Junuzovićově přímém kopu; nakonec se však Werder vyrovnání přece jen dočkal. Hajrović napřáhl zpoza vápna, Kruse jeho přízemní střelu neviděl a kapituloval podruhé. V samém závěru ještě domácí Heinloth obdržel druhou žlutou kartu a poroučel se pod sprchy, přesto však měl Paderborn nakonec k vítězství blíže - Koc však po individuální akci pálil mimo tři tyče.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 1:0

25.04.2015 18:30

Góly: 80. Bastian Schweinsteiger

V Mnichově mohou pomalu začít chystat oslavy titulu. Matematicky sice Bayern jistotu stále ještě nemá, díky domácí výhře 1:0 nad Herthou však odskočil druhému Wolfsburgu už na patnáct bodů; pokud tedy Vlci v neděli nevyhrají, zůstává trofej v Mnichově.

I v případě jejich úspěchu je však prakticky rozhodnuto - Bayern má totiž o 32 gólů lepší skóre, takže skoro-jubilejní pětadvacátý titul už mu nikdo nesebere. Dnešní zápas sice nenabídl žádnou kanonádu, díky jediné trefě Bastiana Schweinsteigera však kýžený výsledek přece jen přinesl. Dokonce i v experimentální sestavě, v níž se objevili třeba Gaudino, Rode nebo Weiser.

Pep Guardiola tak vyslal jasný impulz - mistrovské oslavy mohou ještě chvíli počkat, důležitější bude semifinále Pokalu s Dortmundem a boj v Lize mistrů proti Barceloně. Hertha tak čelila jednoduššímu soupeři, než je při návštěvách Allianz Areny obvyklým zvykem, a svěřenci Pála Dárdaie také k utkání přistoupili beze strachu a nebyli bez šance na bodový zisk. Valentin Stocker se dokonce postaral o první střelu zápasu.

Domácí samozřejmě dominovali v držení míče, jinak ale jejich hra nebyla ani zdaleka tak suverénní a zejména v útočné fázi bylo znát, že tato jedenáctka spolu nastupuje poprvé. Hertha se soustřeďovala na pozornou obranu, vepředu nechávala samotného Salomona Kaloua a čekala na svoji šanci. První poločas tak proběhl podle předpokládání bez výraznějšího vzrušení, až po změně stran šel hostující Nico Schulz sám na Manuela Neuera; reprezentační gólman však proti jeho střele skvěle zasáhl.

Guardiola dokonce následně vyslal do hry i teprve osmnáctiletého Sinana Kurta, pro nějž šlo o debut v prvním týmu; nebylo pochyb o tom, že katalánský kouč přikládá dnešnímu zápasu mnohem menší důležitost než blížícím se pohárovým zkouškám. I přesto však jeho svěřenci povinné tři body nakonec získali: deset minut před koncem nejprve Schweinsteiger opřel svoji hlavičku do tyče, z následující šance se však už prosadil. Jeho krásná technická rána zapadla do pravého vinglu hostující branky.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 1:1

25.04.2015 15:30

Góly: 83. Bård Finne - 60. Julian Brandt

Köln díky gólu ze závěrečné desetiminutovky udržel jarní domácí neporazitelnost. Remíza proti Leverkusenu těší o to více, že by mohla v závěrečném zůčtování stát lokálního rivala postupu přímo do základní skupiny Ligy mistrů.

Kozli začali utkání velmi aktivně, za což mohli sklidit ovoce. Kdyby ovšem přímý kop Jonase Hectora trefil zařízení a kdyby Yuya Osako po centru stejného hráče neztroskotal na Berndu Lenovi. V prvním poločase se však v největší šanci octil hostující Hakan Calhanoglu. Poté, co ve vápně fauloval Dominic Maroh pronikajícího Stefana Kiesslinga, se kopala penalta. Turecký reprezentant ale na Timo Horna nevyzrál. V první půli tedy na Rhein Energie Stadionu branka nepadla.

I v té druhé začali lépe domácí, ale finální kombinace jim poněkud vázla. Takže udeřili svěřenci Rogera Schmidta. Konkrétně to bylo po hodině hry. Rychlý útok nejprve chtěl zakončit Karim Bellarabi, ovšem pak si svůj původní úmysl rozmyslel a vyzval ke skórování o něco lépe postaveného Juliana Brandta, jehož střela pravačkou z hranice pokutového území nepostrádala ani razanci, ani přesnost - 0:1.

Družina Petera Stögera ale nesložila zbraně a hnala se za vyrovnáním. Marcelu Rissemu mnoho nechybělo a hlavička Anthonyho Ujaha ke škodě domácích příznivců postrádala přesnost. V 83. minutě už nadpoloviční většina fanoušků a fanynek na stadionu jásala. Dlouhý balon do vápna se po hlavičkovém souboji odrazil k dvěma střídajícím hráčům - Tinu Jedvajovi a Bardu Finnemu.

Jenže protože obránce Bayeru v rozhodující moment podklouzl, mohl útočící hráč z hranice malého čtverce vcelku pohodlně zavěsit do protipohybu gólmana - 1:1. V samotném závěru mohla Calhanogla neproměněná penalta ještě více mrzet. Nicméně naštěstí pro něj i pro celý Leverkusen, Kevin Vogt svou příležitost propásnul.

Köln se tedy nyní drží sedm bodů nad barážovou pozicí, na kterou se po neúplném třicátém kole posunul Hamburk díky výhře nad Augsburgem, se kterým se Kozli střetnou příští víkend. Bayer zůstává třetí a čeká, jak dopadne souboj Borussie Mönchengladbach s Wolfsburgem. Následně se už bude připravovat na prestižní duel s Bayernem Mnichov.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - FC Augsburg 3:2

25.04.2015 15:30

Góly: 11. Ivica Olić, 19. Pierre-Michel Lasogga, 71. Pierre-Michel Lasogga - 25. Raúl Bobadilla, 69. Tobias Werner

Nesmírně důležité vítězství zaznamenal Hamburk, který před vlastními fanoušky udolal Augsburg těsně 3:2, vyhrál poprvé od začátku února a výrazně oživil své šance na záchranu. HSV se gólově prosadilo po dlouhých sedmi zápasech..

Tato impotentní série byla vůbec nejhorší v celé historii klubu, dnes se však o její protržení postaral veterán Ivica Olić, načež Pierre-Michel Lasogga poslal přístavní tým do dvoubrankového náskoku. Hosté sice dokázali vyrovnat po trefách Raúla Bobadilly a Tobiase Wernera, poslední slovo však měl opět Lasogga, jehož vítězná trefa zvedla Hamburk z tabulkového dna. Augsburg si naopak zle zahrává s šancí na evropské poháry.

Pro staronového kouče Bruna Labbadiu byl dnešní duel obnovenou domácí premiérou, a vše nasvědčovalo tomu, že jeho touha uvést se před tribunami výhrou byla skutečně silná. Hamburk od začátku dominoval, zaskočil soupeře svojí aktivitou a v úvodních minutách zaznamenal hned několik pološancí; v 11. minutě pak už na tabuli svítilo skóre 1:0, když centr Heika Westermanna srazil Zoltán Stieber na dorážejícího Oliće.

Lasogga mohl následně zvyšovat po povedeném přímém kopu, gólman Marwin Hitz byl ale proti. Domácí střelec si tak musel počkat na další příležitost - Matthias Ostrzolek narýsoval pas na malé vápno, a tentokrát už hlavičkující Lasogga nenechal nic náhodě. Nutno dodat, že hostující obrana situaci totálně podcenila a nechala úspěšného střelce před Hitzem úplně samotného.

Ještě než však dozněly oslavy domácích fanoušků, byl Augsburg zpět ve hře - Bobadilla v pádu hlavou usměrnil do sítě Wernerův pas a zadělal tak na pořádné drama. To se psala teprve 25. minuta. Sebevědomí Hamburku bylo rázem to tam, naopak hosté se po vstřelené brance hodně osmělili a začali na nervózního soupeře nepříjemně tlačit.

Po změně stran se pak dočkali i vyrovnávajícího gólu - Werner se tentokrát ujal role zakončovatele, po Hojbjergově centru překonal Adlera podruhé a zúročil tak déletrvající tlak svého týmu. Kdyby v tuto chvíli Hamburk zpanikařil a nakonec skončil bez bodu, nejspíš by se mnoho lidí nedivilo. Místo toho se však stal pravý opak: Augsburg promeškal šanci soupeře zatlačit, stáhl se do defenzivy a nakonec za to zaplatil. Lasoggova nádherná rána z úhlu zapadla přesně pod Hitzovo břevno.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2:2

25.04.2015 15:30

Góly: 24. Daniel Ginczek, 27. Martin Harnik - 58. Nils Petersen (pen.), 85. Nils Petersen

Čtyři branky, ale vítěz žádný. Takový byl duel mezi Stuttgartem a Freiburgem, dvěma sestupem ohroženými týmy.

Derby téměř se vším všudy. Oba celky věděly, že případná výhra by v jejich pozici - s drobnou nadsázkou - mohla být i více, než za tři body. V první velké šanci se ocitli domácí. Martina Harnik poslal balon na Romana Bürkiho, který jej ale neudržel, a k následné dorážce už se Christian Gentner nedostal, protože byl zastaven podle svého názoru nedovoleným způsobem. Zkušený Wolfgang Stark však jakékoliv diskuze o pokutovém kopu rychle odmítl.

Ve 24. minutě šel Stuttgart přesto do vedení. Harnikův tečovaný centr z pravé strany doputoval až k na malém vápně stojícímu Danielu Ginczekovi, jenž dokázal kulatý předmět v poněkud krkolomné pozici pravačkou usměrnit do sítě. I proto, že hostující gólman byl v ten moment na cestě na opačnou stranu, než by bývalo bylo zapotřebí - 1:0.

Hned za tři minuty jásala Mercedes-Benz-Arena podruhé. Filip Kostić přihrával zleva na přední tyč, kde svého soupeře přetlačil Harnik a po zemi zasunul - 2:0. Pro Huuba Stevense a spol. to vypadalo hodně, hodně vesele, neboť přesně tímto výsledkem skončil v Bádensku-Württembersku první poločas. Do toho druhého nastoupil za hosty i Vladimír Darida.

Do děje utkání však velmi výrazným způsobem zasáhl jiný Čech. V 58. minutě nepřečetl ideálně situaci Adam Hloušek, takže holt nezbylo nic jiného, než uvolnivšího se Jonathana Schmidta zastavit nedovoleně. Exekuce se ujal Nils Petersen, přestože na hřišti už byl i zmíněný bývalý fotbalista Plzně. Nicméně Freiburg přesto snížil - 2:1.

No, a o osm minut později musel Adam Hloušek do šatny za další, tentokráte nic neřešící faul ve středu hřiště. Hostům narostla křídla, ovšem zmohli se už jen na jeden jediný gól. V 85. minutě doputovala tečovaná střela Olivera Sorga až k osamocenému Nilsi Petersenovi a útočník jeho kalibru se z takto výhodné pozice (de facto před odkrytou brankou) skutečně nemýlí - 2:2.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 1:2

25.04.2015 15:30

Góly: 24. Lars Stindl (pen.) - 1. Anthony Modeste, 83. Sven Schipplock

Debut Michaelu Frontzekovi na trenérské lavičce Hannoveru nevyšel. Hoffenheim totiž vyloupil HDI-Arenu a nadále může doufat v postup do Evropské ligy. Nový kouč se zřejmě ještě ani nestihnul posadit a jeho tým už prohrával. Roberto Firmino našel svou zřejmě nepovedenou střelou za obranou Anthonyho Modesta, jenž po zemi překonal Ron-Roberta Zielera - 0:1. Domácí se však nepříznivého stavu nezalekli a začali si vytvářet šance. Srovnáno bylo ovšem až po dvaceti minutách hry.

Tobias Strobl faulovat v šestnáctce Manuela Schmiedebacha a pokutový kop byl na světě. Jeho exekuce se ujal Lars Stindl a s přehledem proměnil - 1:1. O deset minut později mohli domácí znovu dohánět skóre. Stroblova hlavička se odrazila o vnitřní stranu tyče a Modeste nedokázal neposedný balon přetavit ve svou druhou branku v zápase.

Ve druhé půli Hannoverští velmi dobře věděli, o co hrají. Jenže závěru jejich akcí chyběla překvapivá myšlenka. Mezi tři tyče se netrefil ani Stindl, ani Joselu. A když díky Oliveru Baumannovi neproměnil svou příležitost Kenan Karaman, byla znovu řada na svěřencích Marcuse Gisdola. Ti se dočkali ve stejné době, kdy v Kolíně nad Rýnem vyrovnával proti Leverkusenu Bård Finne.

Na centr Ádáma Szalaie si zaskočil střídající Sven Schipplock, a protože obránce Marcelo nepochopitelně zaváhal, mohl začít šťastný střelec přijímat gratulace od svých spoluhráčů - 1:2. Hannover tedy bude mít ve zbytku sezony spoustu práce, neboť proti Wolfsburgu, Werderu, Augsburgu, ani Freiburgu se jistě nebudou body sbírat snadno.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2:0

25.04.2015 15:30

Góly: 24. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.), 32. Shinji Kagawa

Duel dvou tabulkových sousedů dopadl lépe pro favorizovaný Dortmund, který v Signal Iduna Parku porazil Eintracht Frankfurt 2:0. Borussia byla po celý zápas lepším týmem a tři body si nepochybně zasloužila. Za vítězstvím domácí nastartoval z penalty Aubameyang a stejný hráč zanedlouho přihrál na gól Kagawovi.

Dortmund od začátku utkání dominoval, měl míč častěji na svých kopačkách a postupem času si vytvářel i zajímavé příležitosti. Jednu takovou měl po čtvrthodině hry Pierre-Emerick Aubameyang, po nadýchaném centru Blaszczykowskeho hlavičkoval z malého vápna těsně nad Trappovu branku. Nikdo v tu chvíli ještě netušil, že se gabonský kanonýr za pár chvil už bude radovat.

Na levém křídle se dostal k míči Schmelzer, jehož centr do vápna zasáhl ruku bránícího Kittela a hlavní rozhodčí Michael Weiner po chvilce váhání ukázal na značku pokutového kopu. Fotbalisté Frankfurtu se snažili zkušeného sudího přesvědčit, že krajní záložník Kittel zahrál rukou ještě před šestnáctkou, avšak marně. K nařízené penaltě se postavil Aubameyang a po panenkovsku otevřel skóre.

Eintracht se poté snažil více ohrožovat brankáře Langeraka, který mezi třemi tyčemi nahradil Romana Weidenfellera, místo kýženého vyrovnání ale přišel další gól domácích. Borussia předvedla skvělý rychlý protiútok: Langerak rozehrál na krátko na Durma, ten skvělou dlouho přihrávku našel Aubamayenga, jenž zatáhl míč po pravé straně a před bránou našel zcela volného Kagawu. Japonský záložník ve skluzu dopravil balón do sítě a připsal si letošní čtvrtý ligovou trefu.

Frankfurtu se ani po změně stran nepodařilo zápas zdramatizovat a nakonec mohli být hosté rádi, že z Vestfálska neodjeli ještě s větším přídělem. Hru Dortmundu totiž oživil střídající Reus a brzy po svém příchodu na hřiště mohl navýšit skóre, když si naběhl na centr Mchitarjana, v pádu už ovšem nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.

Svěřenci Jürgena Klopp v poklidu kontrolovali průběh utkání a bez větších potíží si dokráčeli ke svému letošnímu jedenáctému vítězství. Dnešní nemohoucnost Schaafovy družiny dokumentuje fakt, že za celých devadesát minut ani jednou nevystřelila na branku a schopnosti náhradního gólmana Mitchela Langeraka tak vůbec neprověřila.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 2:0

24.04.2015 20:30

Góly: 28. Stefan Bell, 31. Stefan Bell

V předehrávce 30. kola porazila Mohuč Schalke na vlastním stadionu 2:0, což se jim povedlo poprvé po čtyřech letech. O důležité tři body se výraznou měrou přičinil sváteční střelec Stefan Bell, který se dvakrát v krátkém sledu prosadil po rohu Geise. Fotbalisté z Gelsenkirchenu tak čekají na vítězství už šesté utkání v řadě.

Schalke šlo za přerušením své nepříznivé série už od začátku a během úvodní pětiminutovky si Königsblauen vypracovali hned dvě obrovské příležitosti. Skvělými zákroky však svůj tým podržel brankář Karius - nejprve vyrazil křížnou ránu Huntelaara a po následném rohovém kopu reflexivně vyrazil i hlavičku Matipa z bezprostřední blízkosti. Obrana Mohuči nepůsobila nejkompaktněji a zanedlouho střílel neatakovaný Farfán z hranice vápna těsně vedle.

Hosté byli aktivnější a nic na tom nezměnilo ani vynucené střídání již z 12. minuty, kdy pro zranění musel odstoupit středopolař Höger, kterého nahradil Dennis Aogo. Navzdory nadějnému úvodu se ze vstřeleného gólu radovali fotbalisté v červených dresech. Po rohovém kopu Geise se míč od Bungerta odrazil až k Bellovi, jenž z pár metrů propálil Fährmanna.

Tato branka vlila domácím krev do žil. Další akci ještě zlikvidoval včasným vyběhnutím Fährmann, z dalšího rohu už ale šestadvacetiletý gólman inkasoval a nesl na tom taky určitou část viny. Při Geisově centru totiž nejprve udělal pár kroků směrem k balónu, jenže pak si to rozmyslel, zacouval zpět, stoper Stefan Bell předskočil Matipa a podruhé rozradostnil diváky v Coface Aréně.

Ještě do přestávky mohla Mohuč navýšit svůj náskok, talentovaný Johannes Geis je nejen pro svou vytříbenou kopací techniku v hledáčku větších klubů a svoje umění prokázal znovu ve 34. minutě, když se postavil k přímému kopu a Fährmann měl s jeho plavajícím projektil plné ruce práce.

Po změně stran mohlo Schalke brzy snížit. Kolašinac vybojoval míč na levém křídle, předložil ho pod sebe Farfánovi, ten ovšem z hranice pokutového území těsně minul. Svěřenci Roberta Di Mattea potvrzovali svou špatnou formu a vrátit se do zápasu nedokázali. Naopak ještě mohli několikrát inkasovat. Po zaváhání Fährmanna mířil Okazaki před prázdnou brankou pouze do břevna a další kulišárna Geise z přímého kopu pro změnu orazítkovala levou tyč.

Königsblauen byli nejblíže gólu v 88. minutě, když se dalekonosnou ranou do břevna prezentoval střídající Julian Draxler. Na více se už však nezmohli a po tomto kole se mohou propadnout na šestou příčku. Naopak Mohuč by se v závěru sezóny ještě mohla poprat o evropské poháry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30244277:1376
2.VfL Wolfsburg30187563:3261
3.Borussia Mönchengladbach30169545:2257
4.Bayer Leverkusen301510557:3255
5.Schalke 04301191038:3442
6.FC Augsburg301331438:4042
7.TSG Hoffenheim301171245:4840
8.Borussia Dortmund301161340:3739
9.Werder Brémy301091146:5939
10.1. FSV Mainz 0530813942:4137
11.Eintracht Frankfurt30991251:5936
12.1. FC Köln308111130:3635
13.Hertha BSC30971434:4634
14.SC Freiburg306121231:4130
15.Hannover 9630781533:5129
16.Hamburger SV30771619:4628
17.SC Paderborn306101427:5828
18.VfB Stuttgart30691534:5527

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To tam Di Matteo dlouho nevydrží, škoda mu bych to přál. Ten aspoň na rozdíl od Mourinha uměl míchat beton.

Reagovat
db18

Uměl... teď zřejmě nevychytal poměr písku.

Reagovat
smazaný uživatel

spis mu dosla jeho naprosto nejdulezitejsi ingredience... stesti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopiteľné, že výhra na Reale, ktorá ich mala nakopnúť do záveru BL, ich položila. Žiadna energia z toho tímu neide. Mainz hral dnes napriek mnohým zbytočným stratám famózne.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky Schalke po víťazstve na Reale:

Hertha - Schalke 2:2

Schalke - Bayer Leverkusen 0:1

Augsburg - Schalke 0:0

Schalke - Freiburg 0:0

Wolfsburg - Schalke 1:1

Mainz - Schalke 2:0

V 6 nasledujúcich zápasoch dali dokopy menej gólov ako na Reale

Reagovat
monty25

Z toho dva ze tří dal Leroy Sané.

Reagovat
REPLIKATOR

RDM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Spalovač šancí

Viděl jsem ze zápasu 5 minut. V 32. jsem to vypnul ...

Reagovat
pawelFCB

Schalke pod Di Matteem do EL nepatří,snad je vystřídá Dortmund.. styl beton je urážka fotbalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem to pri jeho prichodu, jeho angazovani byla proste picovina, protoze on je naprosto neschopnej manazer i trener..

Reagovat
stas87

Tak to si nebol sam Keller tieto zapasy zvladal a Schalke v nich bralo body.Proti papierovo silenjsiemu ale Keller nedokazal reagovat na priebeh hry.To bola jeho najväcsia slabina.Tento bambula to ma v maji zratane.Heldt si moze buchat do gebule. ukzakovo prejebat boj o CL..

Reagovat
db18

*boj o EL.

Ale Heldt s ním počítá dlouhodobě a určitě s ním půjdou do další sezony:

„Ich bin davon überzeugt, dass wir uns für die Europa League qualifizieren. Sollte das nicht der Fall sein, wird Roberto Di Matteo auch in Zukunft natürlich unser Trainer bleiben“, sagt Heldt der „Sport-Bild“. „Wir haben mit ihm bei Schalke ein Projekt gestartet, wir wollen hier langfristig etwas aufbauen.“

Reagovat
stas87

Projekt. sak oni pred osemfinale s Madridom nestracali na 4.miesto vela bodov,nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte po 24.kole (pred odvetou v Reale) strácali na 4.miesto 1 bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Za RB dnes rozhodol v 93.minúte gólman Coltorti. Všetky videá na Youtube ale Sky blokuje, svine.

Reagovat
Arne

https://www.youtube.com/watch?v=3Ygor2EJU_8

Kua, už jen tři body na baráž... Aby je tenhle moment nějak nenastartoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj toto video už je fuč. NO veď to, pozviechali sa v poslednej dobe.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Karlsruher dnes vyhrali, čiže 5 bodov. No a najbližšie kolo ide RB na St.Pauli, tam zhoríí verím tomu

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

ešte horšie je že sa približili baráži ale idú na St.Pauli najbližší víkend a tam neuspejú

Reagovat
smazaný uživatel

FC-BAYERN.CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Pekný web, páči sa mi. Jednoduchý a články sú k veci. Ale na propagáciu by webu pomohla FB stránka, na webe sa žiadna nezobrazuje.

Reagovat
Shevchenko

cz a všechny články jsou slovensky

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to je tzv. "poznan". otocis sa chrbtom k ihrisku, pochytas za pleca a skaces. daj si do youtube "poznan style"

Reagovat
smazaný uživatel

Poznám Poznan style, ale toto mal byť protest proti hre Schalke....tak o tom píšu nemecké média tak neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bida, zrovna dneska jsem jim veril jako nikdy. Sestava konecne naslapana, motivace velka, rikal jsem si, ted to zlomi a nasazi tam Mainzu 4 fiky, a ono nic. Jedinkrat, jedinkat hrali pod Di Mateem utocne a nasazeli jednomu z nejlepsich tymu historie 4 goly na jeho domacim hrsiti, tak v cem je sakra problem ? Zlatej hura fotbal pod Kellerem.

Reagovat
Rarášek

Geis do Arsenalu, prosíím

Reagovat
db18

BVB nebo Schalke.

Reagovat
Rarášek

Však jen tak .. Ale strašně se mi líbí ten jeho herní projev. Rád bych ho měl víc na očích, na BL se kouknu občas akorát o víkendu ..

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som si ho moc obľúbil, snáď v lete BVB alebo Gladbach

Reagovat
stas87

vsetko spatne,vysledkovo velmi spatne kolo.Ten Hannover je asi jasny.Pristav to asi ukope cez baraz,zasa.

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelny stesti na vsechno ma hamburg,jednoznacne nejslabsi bl tym posledni kola zase uhaluzi a v barazi potahnou rozhodci,takovej stuttgart hannover sou zrali na rucnik skrz toto kolo,hannover neuveritelnej propad od podzimu

Reagovat
SuperFrankie

Proč jsem vsadil na Ausburg.

Reagovat
Riviera Kid

Taky

Reagovat
db18

Že k tomu puntíku Hakan pořád leze...

Reagovat
smazaný uživatel

Köln A zajtra pôjde Das Auto domov s prázdnou.

Komu by ste priali úspech v potenciálnej baráži RB - HSV?

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jednoznačne by som fandil HSV v baráži, aj napriek tomu ako tragicky hrajú posledné 2 sezóny.

Reagovat
db18

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Arne

Samozrejme HSV, porad je to mensi zlo.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Nikomu.Obaja su zlo.K tomu dufam nedojde.

Reagovat
cologneFC

HSV... ale podla mna padnu priamo. v barazi bude H96

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně Dortmund ! :) jen tak dál,Echte Liebe

Reagovat
I am Mancunian

neviete preco dneska nehral gundogan ?

Reagovat
smazaný uživatel

nejaky natazeny sval(asi)

Reagovat
Murtago

měl sračku po kebabu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer potvrzuje, že je nejlepším golmanem historie naprosto oprávněně.

Reagovat
smazaný uživatel

a co David Seeman

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Murtago

Lev Jašin

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s 96 to vypadá bídné ...

Reagovat
smazaný uživatel

Herthička pekný výkon, prial som im aspoň ten bodík. Defenzíva im ide

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Hned tři německé kluby mají podle italských médií zájem o Juraje Kucku. Ten má s Janovem kontrakt jen do konce sezóny, jeho prodloužení pak zatím není na pořadu dne, čehož by chtěly využít Wolfsburg, Stuttgart a Hamburk. (transfermarkt.de)

Tak pokiaľ bude fakt záujem, tak na jeho mieste neváham. V Janove túto sezónu nehráva pravidelne, alebo tak ako bol zvyknutý. Odchod do BL by bol krokom dopredu, i keď neviem či sa mu bude chcieť učiť nemčinu keď sa nadrtil taliančinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se neprosadí v Itálii, tak jak se chce prosadit v Bundeslize, která je o 2 třídy výš?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Stuttgart a Hamburk zrovna nejsou o 2 třídy výš jak Janov..

Reagovat
smazaný uživatel

On sa tam presadil, fakt nechápem prečo túto sezónu hráva menej, veď nie nadarmo už patril Interu z polovice. Napríklad Podolski sa tam nevie presadiť teraz a vieme aké sú jeho kvality. A v repre hraje famózne, tam si ho určite Nemci viac všimli a preto ho chcú. Niečo zospodu kde by hrával by ho posunulo veľmi hore, v BL máš každé kolo najdôležitejší zápas a také má Kucka rád a vyniká v nich.

Reagovat
Spalovač šancí

V 2. bundeslize nezapadne

Reagovat
smazaný uživatel

Fantázia výkon proti Vlkom, ani Neapol ich takto nedrtil ako dnes v 2.polčase dostávali zabrať hehe. Proste PARÁDA! Ten 1.polčas bol ale celkom vyrovnaný

Reagovat
Hyrax

Druhá půle parádní

Reagovat
Mönchengladbach

Hlavně to chce porazit přespříště Leverkusen a LM je doma!

Reagovat
smazaný uživatel

To bude bitka s Bayerom na nože! Už teraz sa tešííím

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je vlastne po prehre Vlkov oficiálne majstrom, tak môžete oslavovať

Reagovat
aurelio

Tiež ma zarazilo, že to tu vlastne nikoho nezaujíma

Reagovat
Bayernista18

Všichni slavili už po zápase Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono se víceméně slavilo už na začátku sezony

Reagovat
Bayernista18

Já jsem rád, ale moc to neoslavuju, podle průběhu sezóny šlo o jasnou záležitost, tim víc se těšim na LM, kde je to vždycky napínavý až do konce.

Reagovat
Arne

Kdo všichni?

Reagovat
Bayernista18

Fanoušci Bayernu, který znám.

Reagovat
bayern987

Reagovat
DieFohlenBMG

já věděl, že to urvem, takhle se bojuje o champions league

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
bayern987

Reagovat
cologneFC

ten moment, ked sa Bayern stal majstrom a nikoho to nezaujima... na nezaplatenie...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
Kenneth

Wow, Bayern nečekaně. Každopádně Schweini má tu sbírku neskutečnou.

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Zé Roberto....

Reagovat
bayern987

pěkná kariéra!

Reagovat
PavlíčeQ

Deustcher Fußballmeisteeeer! FCB!

Reagovat
db18

Btw. On hrál Rode doopravdy pravého beka?

Reagovat
bayern987

A Lahm v záloze...

Reagovat
db18

Reagovat
20fredy20

podla Transfermarkt, Mehdi a Arjen uz su pripraveni hrat, uvidime v pohari este Frankie a bude to dobre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele