Bundesliga - preview 22. kola

19.02.2016, 08:58, aktualizováno 21.02.2016, 08:46
Previews
Německo má několik zástupců ve vyřazovací fázi Evropské ligy a dnes se tak netradičně odehrají hned tři dohrávky 22. kola. Ta nejatraktivnější bude k vidění v Leverkusenu, kam zavítá Dortmund. Schalke změří síly se Stuttgartem, Hannover hostí Augsburg a potřebuje nutně zvítězit...
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (neděle 15:30)
Borussia Dortmund porazila ve čtvrtek v Evropské lize Porto 2:0 a dnes se pokusí potvrdit skvělou formu v Leverkusenu. Bude to ale těžká zkouška. Hosté mohou protáhnout svoji neporazitelnost na devět zápasů, také Bayeru se ale poslední dobou daří..

Bude to skutečný souboj těžkých vah. Na jedné straně Tuchelův tým, který drží druhé místo s luxusním třináctibodovým náskokem, před týdnem v lize porazil Hannover (1:0) a na vedoucí Bayern ztrácí pouhých osm bodů. Na druhé ambiciózní Leverkusen, jenž se ve čtvrtek také utkal v EL s portugalským soupeřem; zápas na půdě Sportingu Lisabon nakonec ovládl a díky trefě Karima Bellarabiho zvítězil 1:0.

Domácí naposledy v lize porazili Darmstadt na jeho půdě 2:1 a patří k největším favoritům na třetí místo, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. Loni hráli s Borussií doma bez branek; tehdy to pro Kloppovy svěřence znamenalo pád na samé dno tabulky. Letos je však situace diametrálně odlišná. Koneckonců Dortmund už teď získal více bodů (48), než loni za celou sezonu (46).

V podzimním měření sil měli Žlutočení jasně navrch; před vlastními fanoušky triumfovali 3:0 díky brankám Hofmanna, Kagawy a Aubameyanga. Statistika je staví do role favoritů i nyní; Bayer doma neporazil Borussii osmkrát v řadě. Naposledy se mu to povedlo v květnu 2007. Pro lepší perspektivu dodejme, že za Dortmund tehdy skóroval Ebi Smolarek.

Leverkusen v tuto chvíli drží šestizápasovou sérii neporazitelnosti - a kouč Roger Schmidt doufá, že hosté nedokážou využít zkušeností Gonzala Castra, který se po šestnácti (!) letech v dresu Bayeru poprvé postaví proti svému bývalému týmu. Co se zranění týče, je na tom Dortmund mnohem lépe; chybí mu pouze náhradní gólman Weidenfeller. Naopak domácí se musí obejít bez Bendera, Aranguíze, a především elitního střelce Hernándeze.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell - Kramer, Kampl - Bellarabi, Brandt, Mehmedi - Kießling
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Ginter - Gündogan, Castro - Mchitarjan, Aubameyang, Reus
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - VfB Stuttgart  (neděle 17:30)
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Júnior Caicara, Matip, Neustädter, Kolašinać - Geis, Goretzka - Sané, Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insúa - Serey Dié - Rupp, Didavi, Gentner, Kostić - Werner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.75 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - FC Augsburg  (neděle 17:30)
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Milošević, Schulz, Prib - Hoffmann - Sané, Bech - Kiyotake - Almeida, Sobiech
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Max - Kohr - Feulner - Esswein, Koo, Caiuby - Ji
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
Bayern si chce proti Darmstadtu dojít pro další výhru. První zápas na půdě nováčka soutěže byl jasnou záležitostí.

Prosincové osmifinále DFB-Pokalu rozhodl jediný gól Xabiho Alonsa, nicméně mnichovský celek odehrál svá utkání v poslední době v poměrně dobré pohodě (snad s výjimkou toho proti Bayeru Leverkusen), takže není divu, že Allianz Arena očekává velký příděl branek. Trenér Guardiola zároveň odmítl, že by mohlo dojít k jakémukoliv podcenění soupeře. Vzhledem k tomu, že v úterý česká jeho tým Liga mistrů v Turíně.

Katalánskému kouči navíc budou po delší pauze k dispozici Mario Götze a Franck Ribéry. Druhý jmenovaný sice byl na lavičce už v minulém kole proti Augsburgu, nicméně do hry se nedostal. Nebylo třeba - Bayern vyhrál díky dvěma brankám Roberta Lewandowskiho a Thomase Müllera vcelku v poklidu 3:1.

Mezi zraněnými nadále nacházejí se Jerome Boateng, Javi Martínez, Holger Badstuber a Sven Ulreich. Mehdi Benatia by sice už měl být k dispozci, ale vedle Davida Alaby s největší pravděpodobností ve středu obrany znovu nastoupí Joshua Kimmich. I tak by bylo obrovským překvapením, kdyby domácí po dvaadvacátém kole neměli na druhou Borussii Dortmund nadále minimálně osmibodový náskok.

Darmstadt řeší pozoruhodné trable. Dirk Schuster nemá zraněné hráče - Dirk Schuster má vykartované hráče. O tomto víkendu nebude moci nastoupit hned pětice fotbalistů, kteří obvykle patří do základní sestavy - Konstantin Rausch, Peter Niemeyer (spolu s Granitem Xhakou vůbec nejtrestanější hráč celé soutěže, Jérome Gondorf (nikoli Gandalf), Aytac Sulu a Marcel Heller.

Darmstadský trenér pochopitelně nemá tak široký a kvalitní kádr, avšak minimálně v případě Aytaka Sula se jeví Júnior Díaz jakožto adekvátní náhrada. Klub ze Stadion am Böllenfalltor, kde naposledy prohrál s Leverkusenem, hodlá vsadit především na defenzivu, protože jak řekl brankář Christian Mathenia: "V tomto zápase nemáme, co ztratit. Mnohem důležitější bude duel s Werderem Brémy příští týden."
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Douglas Costa, Coman - Lewandowski
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Rajkovic, Junior Diaz, Caldirola - Jungwirth, Vrancic - Sirigu, Kempe - Rosenthal - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.08 - 12.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Borussia Mönchengladbach hodlá odčinit prohru v Hamburku. Zatímco Köln chce navázat na výhru proti Frankfurtu.

Ve Volksparkstadionu Hříbata nejprve vedla, nicméně nakonec prohrála 3:2. Po Raffaelově snižovací trefě už nezbyl čas na vyrovnání. Po drtivém vítězství nad Werderem Brémy to bylo vskutku překvapení. Proto se tým Andrého Schuberta nyní nachází mimo pohárové pozice. Vzhledem k vyrovnanosti špičky tabulky ale jenom o bod.

Za kolísavé výkony mohou nepochybně i zranění několika opor. Proti Kozlům nenastoupí Patrick Herrmann, André Hahn, Nico Schulz, Álvaro Domínguez, Tony Jantschke a Martin Stranzl. Gladbach měl ale i s nimi potíže s týmy, které hodně aktivně napadají rozehrávku, což by mohl být pro Köln recept na úspěch.

Družina Petera Stögera oproti té soupeřově ztratila jen jedno z posledních šesti utkání - se znovuzrozeným Stuttgartem. Sázka na tříčlennou obranou řadu zatím vychází a trenéra může těšit, že mezi zraněnými nachází se pouze Simon Zoller. Marcel Riise je vykartovaný a patrně bude nahrazen Pawlem Olkowskim.

"Očekávám, že to bude hodně těžký zápas. Přeci jen se jedná o derby a ta bývají vždycky výjimečná. Viděl jsem zápas Borussie s Hamburkem a věřím, že na ně jsme dobře připravení," prohlásil lodivod Stöger, který se prozatím jakožto kouč Kozlů střetnul s Hříbaty třikrát a bilanci má naprosto vyrovnanou - výhra, remíza, prohra. Pokud by jeho tým tentokrát vyhrál, mohl by se na protivníka bodově dotáhnout. Ale z Borussia-Parku se v této sezoně body zpravidla neodvážejí.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Nordtveit, A. Christensen, Hinteregger, Wendt - Dahoud, G. Xhaka - Hazard, F. Johnson - Stindl, Raffael
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Maroh, Mavraj, Heintz - Olkowski, M. Lehmann, Hector, Mladenovic - Bittencourt, Gerhardt - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.60 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Zajímavý souboj dvou kandidátů na Ligu mistrů uvidí diváci v Berlíně, kam přijíždí znovuzrozený Wolfsburg. Hertha nemá výsledkově ideální formu, přesto se ale stále drží na příčkách zajišťujících postup do milionářské soutěže; na ty si dělají zálusk i Vlci, kteří se naopak z krize konečně vyhrabali..

V posledních týdnech se zdá, že Staré dámě trochu dochází dech. Po vynikající podzimní části sezony, zakončené třemi zápasy bez prohry, přišel útlum; v roce 2016 ještě svěřenci Pála Dardáie ani jednou nevyhráli, a přestože například remíza s Dortmundem rozhodně není žádné fiasko, je zapotřebí opět najet na vítěznou vlnu. Naposledy Hertha padla 0:2 se Stuttgartem.

Domácím navíc budou chybět útočné opory Sami Allagui a Salomon Kalou. Bez svého elitního kanonýra je však i Wolfsburg - a v jeho případě je absence Base Dosta ještě mnohem výraznější. Nizozemský šutér totiž proti berlínskému celku už delší dobu pálí ostrými. Na podzim sám zařídil výhru 2:0; byl to tvrdý, bojovný zápas, Dostova muška ale nakonec rozhodla. Ve skutečnosti to je právě on, kdo vstřelil poslední čtyři góly Vlků ve vzájemných soubojích s Herthou. Kdo ho dnes zastoupí?

Wolfsburg má výtečnou šanci dotáhnout se na elitní skupinku - na Herthu ztrácí pět bodů, poslední týden mu však vyšel skvěle. Po výhře 2:0 nad nováčkem z Ingolstadtu zazářil i v Lize mistrů, kde před vlastním publikem porazil Gent a razantně vykročil do čtvrtfinále. Mimochodem, loni by tento duel měl naprosto jasného favorita: Vlci zakončili sezonu 2014/15 ziskem 69 bodů, Hertha jich nasbírala pouze 35.

Letos je však situace úplně jiná, a perfektní bilance Dárdaiova týmu na Olympiastadionu hostům příliš sebevědomí nedodává. Jedinou prohru před vlastním publikem si Hertha připsala proti Mönchengladbachu v 11. kole, jinak zůstává doma neporažena. Naopak Wolfsburg venku prohrál už šestkrát.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Hoffenheim by se chtěl proti Mohuči odrazit k lepším výsledkům. Už má na to pomalu nejvyšší čas, protože na první nesestupovou, resp. nebarážovou pozici ztrácí šest bodů. Oproti tomu hosté nechtějí opustit pohárové příčky.

Svěřenci Martina Schmidta vyhráli poslední tři zápasy a inkasovali v nich pouze jeden gól. A to v minulém kole proti Schalke, přičemž pod výhru se podepsal vítěznou trefou Julian Baumgartlinger, pro kterého navíc šlo o vůbec první bundesligovou branku v kariéře. A to v německé nejvyšší soutěži nastoupil ke 112. zápasům!

Ze své trefy měl pochopitelně radost, ale zároveň nezapomenul podotknout, že jej těší vítězství celého týmu. Mohuč má tedy po roční odmlce reálnou šanci znovu na podzim startovat v evropských pohárech. Ale do konce soutěže stále zbývá ještě třináct zápasů, tedy celkově devětatřicet bodů, čehož si je osmačtyřicetiletý trenér, jenž celek z Coface Areny převzal právě před rokem, velice dobře vědom.

Do hry nebude moci poslat hned pět hráčů - čtyři pro zranění, jednoho kvůli kartám. Nejcitelnější bude patrně absence Elkina Sota a Guilia Donatiho, jehož by měl na pravé straně obrany nahradit Daniel Brosinski. O místo ve středu obrany zase soupeří Niko Bungert a Alexander Hack. Na základní sestavu si právem dělá opět zálusk i Kolumbijec Jhon Córdoba.

To Hoffenheimští nemají problém se zraněními, nýbrž s formou. Naposledy vyhráli v polovině prosince a v tabulce jim patří předposlední místo. Nový kouč Julian Nagelsmann patrně zase vsadí na rozestavení 3-5-2, které v minulém zápase přineslo remízu proti Brémám. Do útoku si místo vykartovaného Andreje Kramariće stoupne Kevin Volland, tudíž pravý kraj záložní řady by měl připadnout Pavlu Kadeřábkovi, jenž v minulém utkání nehrál.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Schär, Süle - Strobl - Kadeřábek, Schmid - Rudy, Nad. Amiri - Volland, E. Vargas
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Balogun, Bungert, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Jairo - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Ingolstadt 04 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Nováček z Ingolstadtu má šanci navýšit náskok na sestupové příčky na devět bodů. Musí sice porazit Werder Brémy, to ale v tuto chvíli nevypadá jako nesplnitelný úkol - tradiční klub se trápí a sám má záchranářských starostí až nad hlavu..

Celek z automobilového města má v roce 2016 nestálou formu; výhry se střídají s porážkami a nikdy není předem jasné, jaký výkon nováček na hřišti skutečně podá. To ale kouči Ralphu Hasenhüttlovi stačí; jestliže je cílem udržet se mezi elitou i po historicky první bundesligové sezoně, potom má Ingolstadt velmi slušné šance. Navzdory tomu, že naposledy prohrál 0:2 ve Wolfsburgu. Aktuálně je v tabulce dvanáctý a dnešní výhra jej může potenciálně katapultovat zpět do první poloviny tabulky.

Naopak Werder, nesrovnatelně větší stálice německé fotbalové scény, má problémy. Svěřenci Viktora Skripnika jsou aktuálně šestnáctí, což znamená barážovou pozici; pod sebou mají už jen Hoffenheim a Hannover, jediné týmy, které letos hrají ještě hůře. Podzimní vzájemný zápas symbolicky poodhalil největší rozdíl mezi oběma celky: zatímco brémští se před vlastním publikem nedokázali prosadit, na brejky hrající Ingolstadt urval nejtěsnější výhru jediným gólem Moritze Hartmanna ze třetí minuty nastaveného času. Stal se tak vůbec prvním nováčkem bundesligových dějin, který zkraje sezony neztratil na cestách třikrát za sebou ani bod.

Ironicky má Werder větší šanci na úspěch právě na soupeřově půdě - alespoň ze statistického hlediska. Čtyři z pěti letošních výher (a 14 z celkových 20 bodů) totiž Skripnikův tým zaznamenal mimo vlastní stadion. Hosté mají nejhorší obranu v lize, to by ale dnes vadit až tak nemuselo; Ingolstadt totiž disponuje pro změnu nejimpotentnějším útokem. Jeho hráči skórovali pouze čtrnáctkrát z 21 kol, hned jedenáctkrát (!) pak vyšli střelecky naprázdno.

Hasenhüttlovi by se dnes mohlo vyplatit vrhnout vše do útoku od samého začátku - Werder inkasoval hned sedm branek v úvodní čtvrthodinovce, což je pochopitelně ligové maximum. Na druhou stranu Ingolstadt ještě letos neskóroval dříve než ve 21. minutě. Vypadá to, že se tu rýsuje zápas dvou protipólů, v němž půjde skutečně o hodně.

Co se zdravotní situace týče, jsou na tom hůře hosté - Skripnikovi chybí hned pětice hráčů, kromě zraněných Sternberga (kotník) a Bargfredeho (achillovka) jsou to ještě rekonvalescenti Yildirim, Johansson a Wolf. Naopak na druhé straně absentují pouze Levels (kotník) a Danilo (palec).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Hamburger SV  (pátek 20:30)
Páteční bundesligová předehrávka nabídne souboj dvou týmů, které ještě rozhodně nemají jistou záchranu. Eintracht Frankfurt hostí Hamburk v zápase, v němž se hraje o pomyslných šest bodů..

Eintracht zahájil rok 2016 ve velkém stylu, když porazil Wolfsburg 3:2; od té doby se ale trápí, z následujících tří zápasů vydoloval jediný bod a propadl se až na patnácté místo, nebezpečně blízko sestupové zóně. Naopak Hamburk zastavil vlastní pád tabulkou minulý víkend, kdy v napínavém zápase přestřílel Borussii Mönchengladbach (rovněž 3:2). Byla to jejich sedmá výhra v sezoně, čímž vyrovnali celkové skóre z katastrofálního ročníku 2013/14. Loni posedmé zvítězili až ve 30. kole. V porovnání s minulými lety si tak výrazně polepšili, záchrana ale stále není žádnou jistotou.

Na podzim se oba celky rozešly remízou 0:0, která vyhovovala spíše Eintrachtu; přístavní celek zachránil zejména skvělý výkon českého gólmana Jaroslava Drobného, který ve druhé půli předvedl famózní zákroky proti gólovkám Seferoviće s Alexanderem Meierem. Mimochodem - Meier, nejlepší střelec loňské sezony a hlavní útočná hvězda Frankfurtu, byl do léta 2005 kmenovým hráčem právě HSV.

Frankfurtští sice prohráli poslední dva domácí zápasy (a inkasovali přitom sedm gólů), jinak jsou ale jejich vyhlídky ze statistického hlediska poměrně slušné. Proti Hamburku se jim totiž nebývale daří. Neprohráli s ním už sedmkrát v řadě, což z HSV dělá jejich vůbec nejoblíbenějšího bundesligového soupeře - a když je Hamburk naposledy porazil (v lednu 2011), stál na jeho lavičce jistý Armin Veh. Který dnes povede do boje pro změnu domácí tým.

Souboj obou trenérů ostatně slibuje hodně zajímavé drama - Veh proti Hamburku neprohrál pětkrát v řadě. Jeho protějšek Bruno Labbadia se ale nenechává zahanbit; ještě nikdy se mu nestalo, že by Eintrachtu odevzdal všechny body. Čtyřikrát jej dokázal porazit, čtyřikrát remizoval. Který ze zkušených stratégů bude mít navrch tentokrát?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov21182153:1056
2.Borussia Dortmund21153353:2448
3.Bayer Leverkusen21105631:2235
4.Hertha BSC21105629:2335
5.Schalke 0421103830:2833
6.1. FSV Mainz 0521103827:2533
7.Borussia Mönchengladbach21102942:3832
8.VfL Wolfsburg2186731:2830
9.1. FC Köln2178624:2729
10.VfB Stuttgart21831033:4127
11.Hamburger SV2175925:3026
12.FC Ingolstadt 042175914:2326
13.SV Darmstadt2166922:3124
14.FC Augsburg21561023:3121
15.Eintracht Frankfurt21561027:3721
16.Werder Brémy21551125:4220
17.TSG Hoffenheim21291019:3115
18.Hannover 9621421519:3614
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Eintracht Frankfurt - Hamburger SV
sobota 15:30Bayern Mnichov - SV Darmstadt
neděle 15:30Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
neděle 17:30Schalke 04 - VfB Stuttgart

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (355)

Přidat komentář
cologneFC

Eurosport zase vysiela v sobotu o 15:30 "zapas kola"

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak 80 procent lidi co sleduje Bl na eurosportu kouka na BL jen kvuli bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě

Reagovat
cologneFC

Mne osobne je to jedno, ja si nastastie mozem vybrat zapas, ktory chcem pozerat. Ale pozerat vopred rozhodnutu hadzanu s filmarskymi vlozkami Robbena, by ma teda kazdy tyzden nebavilo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je totálny nezmysel. Urob si štatistiku napríklad tu na EF a uvidíš koľko % ti výjde...

Reagovat
andrew96

V globálním měřítku jednoznačně lidi hledí nejčastěji na zápasy Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

To nepopieram. Ale 80% je blbosť.

Reagovat
andrew96

Já bych se ani nedivil.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa dosť ľudí pozerá na Dortmund, nemyslím si, že Bayern má 80% a Dortmund dajme tomu len 15%. Ako oni v Eurosporte majú určite z dlhodobého hľadiska veľmi presné čísla a bolo by zaujímavé, keby sme si to vedeli overiť. Ale podĽa mňa o tom v českom Eurosporte ľudia nevedia, drží si to asi len centrála.

Reagovat
Rudnevs

Zrovna na toto sa teším, ale nie kvôli Bayernu ale kvôli Darmstadtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja si rád pozriem každý zápas nemeckého futbalu, ale takých ľudí je málo. Ale tiež dokážem byť naštvaní keď ide súčasne jasne atraktívnejší a lepší zápas a v TV ide niečo iné.

Reagovat
Rudnevs

Ja tiež tiež nemám rád keď furt o 15:30 ide Bayern...ale teraz sa teším že o 15:30 ide Darmstadt a tým Bayernom proti ním si nenechám pokaziť náladu...

Reagovat
cologneFC

A keby len jeden...

Reagovat
Bayern +

Jednoznačne.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych radši kouknul na Gladbach Koln nebo Hertha Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

To bez debaty. Navyše Darmstadtu chýba 5 hráčov zo základu. V Pokali na jeseň neodohrali na Bayerne zlý zápas, zajtra nečakám, že by mohli byť k remíze tak blízko ako vtedy.

Reagovat
smazaný uživatel

Blízko ako blízko no. Myslím výsledkovo. Lebo vtedy si tam takmer nič nevytvorili. Ale prehra len o gól na Bayerne vyzerá fajn.

Reagovat
bayern987

Eurosport

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodují Poláci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som o tom takto čítal dávnejšie. Tuším ešte keď vyhral Dortmund 2krát po sebe titul. Vtedy keď hral Dortmund aj Bayern v sobotu od 15:30 súčasne, tak myslím dostával prednosť dokonca Dortmund, čo teraz nehrozí. Poliaci mali vtedy svoju trojicu v každom zápase v základe a dosť možno to rozhodovalo.

Reagovat
Rudnevs

Tiež myslím že Poliaci... veď v niektorých zápasoch dávajú pred zápasmi Poľských komentátorov ktorý sú priamo na štadióne. Tu asi rozhodlo Lewa ----> Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Neveris jo? Uvidime podle palcu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alexander Meier určitě nehrál až do léta 2014 za HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

To bolo myslené asi 2004

Inak Rudnevs v základnej?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jsem za něj strašně rád. Hrál moc dobře včera, bylo vidět, že je nažhavená a šťastný, že zase může hrát. Do soubojů chodil naplno a spoustu jich vyhrával.

Tohle je jako kdybychom podepsali další posilu Jen teď fakt nevím, co na tomhle postu. Mo hrál včera taky zase hodně dobře. Hráčů tam je prostě až moc... a do toho se koupil ještě Merino.

Ilkay asi fakt odejde

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslim že v létě pude pryč Kagawa, přijde mi že si s Tuchelem nepadli do voka...takže Leitner případně může hrát ofenzivněji a Sahin na místě jako hrál včera vedle Julka. Jinak v neděli si myslim že nebude hrát Woody, docela se z placu belhal po té kose a v BL jde přece jenom o nic nejde

Reagovat
smazaný uživatel

že o nic nejde? já si myslím naopak, že je to jeden z nejdůležitějších matchů. v leverkusenu to bude bitva.

Nevím, nemyslím si, že Shinji odejde.. to mi příjde nepravděpodobné

Reagovat
cologneFC

Hlavne tam vyhrajte prosim vas. Podla mna tam zaplnite stadion, budete mat domaci zapas. Ako ked tam hravame my. Drzim Palce!

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt si myslíš, že jsme schopni prohospodařit třináctibodový náskok?

Reagovat
andrew96

A co takhle dotáhnout osmibodový odstup?

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to až tak nereálne ako sa to zdá. Bayern hraje vo Wolfsburgu, v Dortmunde. Doma Schalke či Gladbach, tam sa dá zakopnúť tiež. Hraje aj na Herthe a v Kolíne, ktorý túto sezónu oberá všetky silné tímy.

Reagovat
smazaný uživatel

to ne... ale v zápasech proti leverkusenu jde i o prestiž, tam se nikdy nic nevypouští

Reagovat
smazaný uživatel

ja nerikam vypustit, ale jestli reus nebude uplne fit, tak ho radsi posetri na dulezite zapasy EL, nez aby se zranil

Reagovat
smazaný uživatel

tak to platí vždycky

Reagovat
slovaňáák

Nebýt těch problémů se zády, tak už Ilkay v Borussii dávno není. Jeho odchod je teď v létě asi ze všech hráčů nejreálnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Hral v pohode, nič nekomplikoval, hral na istotu a zbytočne dlho nedržal loptu. Páčilo sa mi, ako komunikoval s ostatnými a organizoval svoje okolie.

Reagovat
slovaňáák

Nádhernej pohled vidět ho zase na hřišti, jsem z toho fakt nadšenej. Zápas jsem neviděl, tak snad to o víkendu zvládnu shlédnout.

Reagovat
Rudnevs

OT

Pred chvílou som pozeral starú diskusiu na Transfermarkte o torhymne približne z roku 2005. A bolo to celkom zaujímavé, zistil som že VfB malo vtedy "He is a pirate". Bayern mal od Johna Milesa "Music" ( inak skvelá torhymna ). Hannover mal liquido narcotic. Leverkusen mal stále Rockin all over the world ( strašne som si ju obľúbil ). Gladbach mal We love Borussia ( tiež super pieseň ) a Köln vtedy používal Hey Kölle du bes a jeföhl. Schalke a Aachen vtedy mali najlepšiu torhymnu na svete. Inak asi jediný kto odvtedy nezmenil je St.Pauli.

Vtedy bol oveľa väčší zvyk ako teraz že hráči mali "osobitnú torhymne" ( teraz to má snáď len Lauth )napríklad Takahara mal Kung fu fighting . Konstantinos Konstantinidis ( ) a Gekas mali "Sirtaki" a Scherz mal "Buenos Diaz, Matthias" ( tiež super pieseň ).

Ako prvý mali torhymbe Borussia Dortmund niekedy v 80tych rokoch.

HSV ešte pred coldplayom ( Viva la vida ) mal každý hráč osobitnú torhymnu .

Reagovat
smazaný uživatel

Haha hneď som sa začal smiať keď pozerám, že si roztočil tvoju obľúbenú tému. Ale som rád, mne sa to tiež veľmi páči na nemeckom futbale.

Ale to, že hráči mali vlastné torehymne tak to je pre mňa slušný šok , to som fakt netušil.

Reagovat
Rudnevs

vom HSV

1 Stefan Wächter Metallica Whisky in the Jar

2 Juan Pablo Sorin Patricio Rey y sus Redonditos de Ricota Mi Perro Dinamita

3 Thimothee Atouba Will Smith Switch

4 Bastian Reinhardt Oomph! Augen auf

5 Joris Mathijsen Opus Life is Life

6 Raphael Wicky TV-Musik von Wicky Hey, Hey Wicky

7 Mehdi Mahdavikia Mehdiii-Rufe der Fans -

8 Mathias Abel

9 Paolo Guerrero T.I. What you know

10 Vincent Kompany 50 Cent Pimp

11 Ivica Olic Bonnie Taylor Hero

12 Sascha Kirchstein Scooter Maria

13 Mario Fillinger Fanta 4 Picknicker

14 David Jarolim Love Generation Bob Sincllär

15 Piotr Trochowski Ricky Martin Maria

16 René Klingbeil Michael Jackson Bad

17 Boubacar Sanogo Hermes House Band I will Survive

18 Oliver Hampel Revolverheld Heimspiel

20 Guy Demel Lightning Seeds Football´s Coming Home

22 Besart Berisha Bon Jovi It´s my Life

23 Rafael van der Vaart Ray Charles Hit the road jack

27 Alexander Laas Die Toten Hosen Hier kommt Alex

28 Nigel de Jong Gnarls Barkley Crazy

30 Collin Benjamin 50 Cent In da Club

33 Benny Feilhaber Survivor Eye of the Tiger

35 Frank Rost Parla & Pardux Liberté

38 Danijel Ljuboja Will Smith Men in Black

Tam hore sú tie torhymne hráčov HSV z tej doby. Inak čakal som takéto reakcie, ide o to že keď som to čítal tak na to úplne šokovalo - toľko nových správ o torhymne a to sa pritom o to dosť zaujimam. Keby som to nezistil tak sem o torehymne nedám ani slovo, dokonca som o tom premýšľal že či to sem vôbec dám.

Inak dory99 napíš svoju ideálnu zostavu pod Lewanfowskeho zo včerajška, rozvinula sa tam celkom pekná debata o DFB.

Reagovat
Rudnevs

Hoci pravda je že sme Torehymne preberali minulé kolo .

Reagovat
cologneFC

my sme mavali proti Gladbachu Rote karte Dante

Reagovat
Rudnevs

Rote Karte Dante To bola paródia na Poppe Kaate danze.

Reagovat
Rudnevs

Inak čo som videl na YT tak VfB si zobralo tú "vašu" Viva Colonia a vytvorilo si na tú hudbu vlastný text. Inak vy ste v týchto piesňach atď asi najlepší v Nemecku.

Reagovat
cologneFC

Ja som mal najradsej Hey Kölle. Ale aj Kölle alaaf je dobra.

Reagovat
Rudnevs

U mňa je to asi Op dem maat alebo Viva Colonia. Inak tá Scherzova je tiež super.

Reagovat
cologneFC

Presne tak

Reagovat
Rudnevs

To je asi tým že vy tam máte Höhner, ktorý vám naspievali takmer všetko, rovnako ako napr. Toten Hosen v Düsseldorfe. Inak vedeli ste že Höhner naspievali aj Was wollen wir trinken?

Reagovat
cologneFC

Ano viem o tom. Je uzasne ked Höhner spievaju nazivo pred zapasom.

Reagovat
Rudnevs

to musí byť super. Inak za posledných pár hodín som si hrozne obľúbil tú Scherzovú torryhme ( Buenos Diaz, Matthias ) .

Reagovat
smazaný uživatel

Inak pozerám práve zápas RB a proste fakt najhnusnejšia torehymne ...ale pasuje to k RB

Reagovat
Rudnevs

No tak ono to asi ako pieseň nie je úplne zlé, ale ako torehymne.

Reagovat
cologneFC

A co robi St. Pauli sakra?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem čo stvárajú, pozeral som Union ale už som to vypol, nezvládal som to

Reagovat
Rudnevs

St.pauli

Reagovat
Pipo123

Liquido - Narcotic

Reagovat
Rudnevs

No neviem, mne až taká skvelá nepríde...Ale myslím že H96 ju vtedy ani nepoužívali. Oni mali túto - https://youtu.be/5j7XUWt6hNk

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
andrew96

Hmmm, Plastic Bertrand taky zní dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá, že Ilkay pujde za Pepíkem do City...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB to už na ofiko twitteru vyvrátilo, že o ničem neví

ale to nic nemění na tom, že si taky myslím, že tam skončí..

Reagovat
smazaný uživatel

RB - Union 18:30

RB: https://pbs.twimg.com/media/Cbl1iZTVAAIUzKK.jpg

Union: : Busk – Trimmel, Parensen, Pogatetz, Kessel (C) – Zejnullahu, Kroos – Redondo, Kreilach, Quaner – Brandy

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt XI vs Hamburg: Hradecky, Regäsel, Abraham, Zambrano, Russ, Hasebe, Stendera, Huszti, Aigner, Fabian, Meier

Hamburg XI vs Frankfurt: Adler, Sakai, Djourou, Spahic, Ostrzolek, Jung, Holtby, Müller, Hunt, Drmic, Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Piszczek a Jedvaj v zostave kola EL: https://pbs.twimg.com/media/CblTOC2UUAAa9u1.jpg

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

Bazilej mali zákaz?

Reagovat
stas87

Nie,frantici sa stale obavaju terorismu a tak zakazali vstup hostujucim fanusikom.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Zase bez večerného zápasu, neskutočne ako ide Bundesliga proti sebe. Potom sa niet čo čudovať, že sú ostatní konkurenti pred BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň si môžem pozrieť veronské alebo podještědské derby no

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

A stejně kolem sebe budou kopat, že chtějí pondělní dohrávku.

Reagovat
Tomanatura

Stadiony jsou plne, tak by ty zapasy klidne mohli rozdelit.

Reagovat
stas87

OT:

Mam ESplayer,stava sa vam,ze pozerate na zapas a zrazu vam sekne a musite refreshovat stranku?Mne to zlobi uz nejaky mesiac a pol,neviem co s tym.Ma niekto nejaku radu?

Reagovat
stas87

Aha,takze problem nastava,ak sledujem ES2 a prepnem do ineho okna,potom prejdem spät na ES2 a sekne sa to.Co s tym?

Reagovat
smazaný uživatel

mám a nestává, takže nevím, co poradit

Reagovat
stas87

KSC ma uz dlho torhymne Eintrachtu?

Reagovat
Rudnevs

KSC má torhymne ktorá sa používa na formule 1. Eintracht Frankfurt má inú.

Reagovat
stas87

Jj,mas pravdu.Neviem preco som si to dal do spojitosti s Eintrachtom.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Wiedwald - Gebre Selassie, Vestergaard, Galvez, Garcia - Fröde, Djilobodji, Grillitsch, Öztunali, - Pizarro, Ujah.

Tazka skuska pre Lukasa,snad ju zvladne.Ten Jannik sa mi na DM nepaci,Jumanjimu by to mohlo sedet lepsie,ma lepsie predpoklady na ten post.Galvez je prilis velke riziko.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/CbqU_kDXIAAfyuq.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CbqVZIrWEAAlffU.jpg

Nagelsmann sa toho neboji. Bicakcic na lavicke je pre mna velke prekvapenie.Snad sa ukaze Amiri a Uth.

https://pbs.twimg.com/media/CbqWJajWIAAuPUj.jpg

Rund 6000 Fans werden die #Lilien heute in der Allianz Arena anfeuern

Neuer (K) - Tasci, Lewandowski, Robben, Costa, Rafinha, Vidal, Müller, Alaba, Coman, Kimmich

Reagovat
Rudnevs

Hack, Sirigu Garics, Tasci, Vrancic, Nagelsmann

Reagovat
db18

Neuer (K) - Rafinha, Kimmich, Tasci, Alaba - Vidal - Robben, Müller, Costa, Coman - Lewa

Ale je to jen předpověď, klidně z toho může být 3-2-3-2 s Kimmichem vedle Vidala, ale dneska je to asi jedno...

Mathenia - Garics, Rajkovic, Caldirola, Diaz - Sirigu, Jungwirth, Kempe, Holland - Vrancic - Wagner

Reagovat
db18

A lavička: Ulreich - Thiago, Ribery, Alonso, Bernat, Götze, Rode | Benatia ještě není fit...

Reagovat
Jardman

A Ulreich jo?

Reagovat
madridfan

Monchegladbach - Kolín

Je jednička dobrej tip? Bundesligu moc nesleduju tak nevim jak se Borussii daří

Reagovat
db18

Köln teď má dobrou obranu + jsou celkově v lepší formě než na podzim (už tolik nehrozí nula v útoku)

...navíc to je derby, takže spíš zápas, který by se měl vynechat.

Reagovat
stas87

Skusil by som X2.

Reagovat
db18

k tomu se taky spíše klaním

Reagovat
madridfan

Tak to jsem asi udělal chybu

Reagovat
Rudnevs

Je to 50 na 50.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín hraje lepšie proti silnejším súperom, aj výsledkovo, toto je ale derby a Gladbach sa na zápas pripravoval určite dosť dosť svedomito, lebo na jar majú zo 4 zápasov 3 prehry.

Reagovat
Jardman

Neuer - Rafinha, Tasci, Kimmich, Alaba - Vidal - Robben, Müller, Costa, Coman - Lewandowski...

Reagovat
Rudnevs

Ivana na lavičke

Reagovat
Rudnevs

Goooooooooooool. Darmstaaaaadt

Reagovat
smazaný uživatel

Tasci se teda uvedl...

Reagovat
db18

Tasci teda super...

Reagovat
smazaný uživatel

TASCI

Reagovat
smazaný uživatel

Pískej konec

Reagovat
smazaný uživatel

Odkedy Guardiola potvrdil svoj odchod do City tak Bayern hra uplne inak ako na začiatku sezóny.Tam to bol válec teraz sa to pribrzdilo...Asi je ta španielska buzna už hlavou u arabáčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bolo o góle. Do gólu Wagnera hrozil Bayern gólom z každej akcie a každú minútu, možno aj častejšie. Gól nakopol Darmstaadt, hráči si začali viac veriť, dostupujú na doraz každý súboj, idú totálne na doraz. Naopak Bayern je trošku rozhodený. Presne toto potrebujú tímy, ktorú pridú na Bayern do AA - dať prvý gól a veriť si a hrať na doraz. Psychika hrá veľkú úlohu.

Reagovat
Bayernista18

Díval ses na to? Včera to byl festival zahozenejch šancí, nedá se říct, že by jsme hráli špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo

Reagovat
db18

...tak podle Sport1 to penalta být mohla, došlo tam ke dvou kontaktům. (jestli to bylo na ten pád ve vápně)

Reagovat
stas87

Z jedneho centru oni daju gol a dalej nehraju lebo nepotrebuju.My sa prisposobime skurvenym nakopom Ingolstadtu. Ale hraju to dobre,pozicne to väcsinou stihnu pokryt a hlavy posbiera Matip,od nich dobry vykon,len my hrame sracku.Pri com ked dame loptu na zem a skusime zakombinovat,maju problemov.Z fleku by som vymenil stred zalohy,Galveza a Öztunaliho.Bohuziall,Levin potrebuje na vsetko prilis vela casu,tu nema cas si ani tu loptu predkopnut pred seba aby sa rozbehol.Grillitsch uplne vypojeny z hry,nikto mu to do nohy neda a on nie je typ hraca,co by si liboval v hlavickach.Galvez...takto zle snad este nezahral.Fauluje a rozhadzuje rukami,konstruktivne nezalozi jedin\ utok,odkopom trafi Jumanjiho a lopta sa odrazi im do sance..sam sa cudujem tomu,ze som vydrzal celych 45 minut na to pozerat.Fröde a Vestergaard hraju strasne daleko od seba,nemaju start na loptu takze o hlavu mensi Cohen ma vsetky lopty pod kontrolou,toto sa Skripnikovi nepodarilo.Do druheho polcasu to chce Bartelsa a Zlatka,Jannika na IV a Galveza posadit,Levin by to mal mat tiez zratane.

Reagovat
Rudnevs

To je tak keď Vestergaard hrá na DM a Pizarro na MC ( podľa kickeru )

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som to písať pod Lewu, ale bol by som asi vysmiaty viac ako budem teraz. ČO tak skúsiť Wagnera do repre? Pozerajte sa. Gomez a Poldi hrajú v Turecku, kde sa im darí, ale je to Turecko. Kruse hraje vo Wolfsburgu viac podhrot a nie je nejak extra gólový. Schurrle nemá formu, nemá body, herne nič extra. Ďalšie možnosti falošného hrota skúsim ignorovať. Už sa tu pýta iba Meier, ktorý vekovo moc nespadá. Kiessling padá kvôli vzťahu s Jogim. Wagner je určite možnosť, ktorý by mal Jogi zvážiť, je gólový, silný v súbojoch, pohyblivý, stiahne sa, rozdá loptu a uteká na hrot, je to síce simulant, ale to neni podstatné, Jogi mu dohovorí.

Reagovat
smazaný uživatel

to bych asi nerozdýchal..

Reagovat
Rudnevs

Radšej Petersen. Je to síce zaujímavá myšlienka ale to by nefungovalo lebo Wagner ťaží práve s tej hry Darmstadtu. Veď určite si ho videl aký bol stratený v Herthe, Lauterne, Brémach a v podstate všade kde hral... Ja myslím že pôjde do Francúzka Gomez a Podolski + teda ten Kruse s tým že na hrote bude hrať aj tak Müller.

Reagovat
bayern987

Jen to neeeeeeee to bych nedal... nejen, že je to kokot ale ještě stokrát horší než Mario...

Reagovat
db18

To by byl slušný plivanec do obličeje Stefana Kießlinga...

Reagovat
Rudnevs

Aký problém má vlastne Jogi so Stefanom?

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, ale Wagner si to pýta.

Reagovat
AndR

Robben je slušnej tragéd

Od toho zranění a faktu, jak se uvedli společně Coman s Costou, hraje hrozně.

Rychlost poloviční, kličky žádné, střelba buď na bránu sotva doletí, nebo to jde vysoko nad.

Zajímalo by mě, jestli se do toho ještě dostane, protože mi nepřijde psychicky tak na výši jako býval a je to na jeho výkonech strašně znát.

Střídal bych ho za Götzeho, Ribéryho nebo Thiaga.

A samozřejmě ta pozice, kde hraje, tedy nějaké AM, mu vůbec nesedí. Prostě poloviční hráč.

Reagovat
db18

Náhodou... Arjen hraje dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak ...Arien je boh,ked ho porovnam stym mladym francuzom tak,neni ocom,Ten Coman je onicom nechapem co nanom vsedci vidia,keby je namne tak je posledny na lavicke kdo by striedal,ja som ho este nevidel spravit hraca,ale mozno sa chytii,len podla mna nema v zaklade co robit...

Reagovat
Bayern +

Robben hrá dobre, podobne ako proti Bochumu.

Reagovat
AndR

Vůbec. Těch pár zápasů po zranění co stačil odehrát to není on. Pomalý, málo klíčových momentů, střelba do protihráče, vysoko nad nebo se to sotva šourá.

Dobře hrát může, ale to je u něj málo. Costa s Comanem ho často převyšují.

Do toho se třeba Ribéry už opravdu vrátí. Dneska totiž naprosto famózní. Krom dokonalých přihrávek za obranu neuvěřitelně strhl celý tým. I Arjena. Druhý poločas měl tak Robben o dost lepší.

Reagovat
db18

Protože už si měl s kým nahrát... s Comanem mu to moc neklape (a ten je v poslední době taky slabší jak na podzim )

Reagovat
smazaný uživatel

vies,tie zandrure co proti bayernu kazdy v lige hraa,moc robbenovi nesedi,vcera to bol masaker,dufam ze take muzstva ako Darmstadt nemaju v europskej lige co robit,dufam ze boh daa a nepostupia,lebo,vypadnu aj s Teplicami,...,To iste aj Hertha ...

Reagovat
db18

Thomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

No Alonso, no party.

Reagovat
db18

Hm... Franck na 38 minut... snad to dohraje

Reagovat
Jardman

Taky jsem si říkal, ale zatím mu to jde!!! A spolupráce s Robbenem, radost se pohledět!

Reagovat
db18

Reagovat
Heisenberg

Muller Neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Na pána.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas

Reagovat
Jardman

Ten Müller To jsou gól tvl, to umí snad jen on!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Thomas nabral formu v pravý čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeř

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Jardman

Ten Gurdiola musí ten zápas prostě zkasit Alonsem...

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Bayern +

Debil fakt...Popritom tam má asi 5 ašpirantov na zbieranie minút / rozohratie sa.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Prečo tam nejde Ivana/St.Engel/Platte ale stopér Gorka.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol dať Ivanovi pár minút v Allianz Aréne po tom góle na 3:1....

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák ten pták, ten už má dost.

Reagovat
Rudnevs

Tiež som si ho tam všimol...

Reagovat
Bayern +

Műller dnes výborný, snáď mu to vydrží aj na LM.

Franck sa uviedol tiež slušne, tá asistencia Lewandowskimu ho snáď nabudí. Robben zatiaľ drží a tým, že sa pomaly dostávajú do základu to bude v súboji s Costom a Comanom opäť vyrovnanejšie. Naopak tí dvaja sú po zranení trošku rozladení.

Veľmi som zvedavý na zostavu na Juve. Vzhľadom na to, že Alonso dnes sedel, tak bude bohužiaľ narvaný, Thiago je tutovka. Môj tip:

Neuer - Lahm, Xabi, Alaba, Bernat - Vidal, Thiago - Robben, Műller, Costa - Lewa

Reagovat
Jan Horáček

Hoffenheim dnes zahrál dobře, ale kromě fotbalu pobavil i komediálními vložkami - trenér Nagelmann je velice mladý, takže mu odpustíme, že ještě nezná hodiny a po necelých dvou minutách nasatavení vyvádí jak pominutý, ačkoli byly signalizovány minuty tři. Hráč Süle zase v 90. min. "zapomene", že má křeč a svižně vyskočí na pana Samperia, když ten se na něj oboří.

Reagovat
blackhawk88

Ribery a Robben po dlhom case spolu na ihrisku a radost pozerat

Reagovat
cologneFC

Ja som prepol na Bayern iba asi na 10 sekund. To vazne tam nemali divakov?

Reagovat
smazaný uživatel

Už počas 1.polčasu boli nejaké voľné miesta v strede oproti kamere, ale v 2.polčase bolo oveľa viac voľných miest....neviem či odišli do bufetov alebo domov, každopádne plný dom dnes nebol určite.

Reagovat
Jan Horáček

Sledoval jsem Hoffenheim proti Mohuči, ale zkusím spikleneckou teorii - nepustil Bayern z nějakého důvodu 1. poločas, bylo to okaté a naštvaní diváci odešli ?

Reagovat
smazaný uživatel

Určite nie. Do gólu Darmstadtu hrozila každá akcia Bayernu gólom, hostia nestíhali dostupovať a boli všade neskoro. Ako dal Wagner gól tak to Darmstadt nakoplo a dostupovali domácich v každom súboji, nedali im dýchať a začali im aj odoberať loptu (takto si predstavujem, že niekto príde hrať na Bayern, čakať proti Bayernu na zázraky sa neoplatí, tam treba drieť a nepustiť Bayern k prihrávkam a nedať proste priestor hráčom na premýšľanie a rozohrávku). Nechce sa mi veriť, aby boli ľudia tak hlúpi aby po polčase odišli.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak pozeral si aj Drážďany?

Reagovat
Jan Horáček

Neviděl jsem, ale remíza z venkovního zápasu dobrá. Letos už se snad nic nestane a pak hlavně udržet kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ak postúpia tak s udržaním by problémy byť nemali. TO by musela prísť ponuka z BL aby niekto odišiel.

Reagovat
Rudnevs

Neviem či chcem vidieť Dynamo v 2.BL...radšej Hansu alebo Cottbus.

Reagovat
smazaný uživatel

Hansa bude rada ak sa udrží. Ber to reálne podľa tabuľky. A vôbec neechápem prečo nechceš vidieť Dynamo v 2.BL? Už len kvôli ich fanúšikom a tej atmosfére...

Reagovat
Rudnevs

Hansa teraz celkom posilnila získali Garbuschewskiho a Wannenwetscha...

Ja lenže nie som tým Dynamom tak nadšení ako vy Keby postúpili nič proti tomu mať nebudem len by to chcelo aby žiadny klub nemusel spadnúť.

Reagovat
Kily

mohl by odejít snad jedině Eilers, Stefaniak na první ligu nemá a případným postupem vejde definitivně v platnost nová smlouva, jinak tam nikdo, kdo by měl na 1. Bundesligu, není a v rámci druhé ti důležití odcházet nebudou, snad jedině kdyby si někdo střihl Erdmanna

Reagovat
db18

btw. nesleduješ nějak info ohledně toho, že by Stefaniak mohl jet na Olympiádu?

Reagovat
Kily

vůbec, ale spíš si myslím, že nikam nepojede, pozvánky do dvacítky sice dostává pravidelně, ale tam funguje jako druhý nebo třetí náhradník a na OH budou moci jet i starší

Reagovat
db18

Já akorát četl, že i když je brán více méně jako náhradník, tak týmu může dát zase něco jiného, než ostatní hráči... akorát je možné, že to bylo na mdr a bylo to tak nějak přikrášlené ve prospěch domácího hráče...

Reagovat
Kily

na dvacetiletého kluka mu celkem jde rozehrávání standardek, letos má už 15 asistencí a drtivou většinu z toho posbíral z rohů a trestných kopů, po téhle stránce by se do závěrů zápasů hodit mohl

Reagovat
db18

Jo, to bude asi ono... to je podle mne dost velká výhoda, protože Německo jinak někoho takového asi nemá... jedině Grifa, ale ten by reprezentoval spíše Itálii.

Reagovat
Kily

Grifa si dobře pamatuju, první zápas dobrý výkon v Berlíně, pak nádherný gól ve Frankfurtu a od té doby snad až na zápas tuším že se St. Pauli šílené zklamání

Reagovat
db18

...a zase jedno místo vezme určitě Lahm a pak bude záležet na tom, kdo pojede na ME

Reagovat
Kily

MDR střídala najednou tři zápasy a výhradně SGD dávala až druhý poločas, bez Lumpiho v něm dlouho celkem problém podržet míč a uklidnit hru a paradoxně v době, kdy se to konečně povedlo, zahodil Aosman tutovku na pojištění a Chemnitz o chvíli později srovnal, do té doby měl ve druhé půlce snad jen jednu šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to som registroval, že MDR vysiela 3 zápasy simulcast, to ma odradilo od toho aby som si to zapol, nechápem čo má človek z toho, že pozerá 3 zápasy naraz a nemá ani z jedného nič. Chápem keď je posledné kolo alebo pod., ale takto je to nezmysel.

Reagovat
Kily

já jsem za to rád, jelikož když dávali zápasy samostatně, tak SGD pro zahraničí kódovali a viděl jsem prdlajs, takhle jsem poslední dvě kola viděl aspoň něco nebo aspoň něco, bylo toho celkem dost, z prvního poločasu včera skoro dvacet minut a druhý celý, před týdnem pustili ze zápasu Dynama taky víc než ze souběžně hraného Aue

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hej je to lepšie ako nič, presne jak píšeš. A sleduješ to na webe alebo v TV? Keď píšeš o tej blokácií.

Reagovat
Kily

web

Reagovat
db18

...většinou dávají stejně jeden a přepnou to jen na gól nebo jiný významný moment a pak tě vrátí zpátky.

Mne to nějak uniklo, já se blbě podíval do programu a myslel jsem, že SGD hraje až dnes.

Reagovat
cologneFC

Na stranke Bayernu pisu 75.000 (vypredane). Toto su presne fans Bayernu... Ma to listok a nepride to. Alebo to po polcase odide (cest vynimkam za branami)

Reagovat
smazaný uživatel

Hej všimol som si, že oficiálne je ausverkauft, takých zápasov už bolo viac. Ťažko povedať či neprídu alebo sedia niekde v bufetoch, kto vie..

Reagovat
Rudnevs

Tak AA je fakt super aréna. Niektorý boli vo veľkom Fanshope a sú tam fantastické stánky s občerstvením + nejaký určite boli v múzeú Bayernu atď. No alebo Bayern tie lístky predal za symbolické ceny nejakemu sponzorovi, aby vyzeralo že je plno... určite to nie je tak že "má to lístok a nepríde to" .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam má väčšina ľudí permanentky...a kto má permanentku tak sa určite stane, že občas nepríde. Niekde majú mechanizmy, že keď neprídeš viackrát tak ti permu odoberú, preto sa ľudia snažia poslať niekoho iného namiesto seba keď nemôžu prísť, ale netuším ako to funguje v Bayerne. Zápas bol vypredaný ale je otázne koľko divákov naozaj prišlo, možno by sa mal hlásiť počet prítomných divákov a nie počet predaných vstupeniek. I keď pre klub je podstatné, že je miesto zaplatené....

Reagovat
cologneFC

Chlapci, ak nepride nejaky permanentkar, tak to nevyzera tak ako vcera tam. A ak su ludia v bufete alebo vo fanshope, tak naco isli na zapas? AA je arena ako skoro kazda v Nemecku, nie je tam nic navyse ako inde.

Reagovat
Rudnevs

Tak prečo potom toľko voľných miest?

Reagovat
db18

To se spíš lidi pak z vyšších pater ke konci zápasu stahují dolů k hrací ploše před vítězným kolečkem... teď tam bylo ale hodně prázdno... tak jedině, že by stáli ve vchodech a čuměli na to z mezer (jestli třeba pršelo), protože těch volných míst tam bylo strašně...

Reagovat
Jan Horáček

V Barceloně to prý je tak, že majitel permanentky může dát vědět, že na určitý zápas nepříjde, lístek jde pak normálně do prodeje a permanentkář dostane slevu na permanentku pro příští sezónu. To je podle mě dobrá věc.

Jinak s těmi vyprodanými zápasy máš pravdu - např. právě v Drážďanech nezažijete plný stadion, na hlavní tribuně jsou vždy prázdná místa (zřejmě sponzorská), i když zápas je třeba týdny dopředu hlášen jako vyprodaný. Je to škoda, protože člověk se tam pak na atraktivní zápasy nedostane, i když by třeba chtěl. Sice hlásí ausverkauft, ale volle Hütte to není.

Reagovat
Rudnevs

Ten Barcelónsky systém funguje určite aj inde, ale je to pekné a ústretové od klubu k fanúšikom.

Zásadná otázka je že kam potom zmiznú tie lístky?

Inak už je oficiálne že Heidel je v Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

To je problém mnohých klubov, že máš vypredané ale v skutočnosti je v strede vždy niekoľko voľných miest.....sponzori kašlú na menej atraktívne zápasy a nepošlú na miesto seba nikoho.

Reagovat
JozkokozleJ

Urcite bolo vypredane a som presvedceny, ze vsetci divaci aj boli na stadione (v Mnichove sa nechodi na supera, ale na Bayern). Vysvetlenim podla mna je dazd, ktory neuchranil spodny prstenec, a tak divaci sledovali futbal radsej z medziposchodia, kde su bufety/toalety, odkial sa da sledovat zapas.

http://www.turus.net/fotostrecke/image.raw?view=image&type=img&id=22373

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné, mne to hneď tiež takto napadlo. V 2.polčase vyzeralo byť počasie ešte horšie tak možno sa pridali ďalší, kt. išli sledovať zápas vyššie alebo do bufetov....ono v klube vedia ako to je, vidia koľko ľudí prešlo turniketmi, možno sa to niekde dočítame v najbližších dňoch.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som si isty skoro na 100 percent. Z medziposchodia je vyborny vyhlad na ihrisko a je tam dost priestoru na statie. Stadion je to vysoky a strecha proste neuchranila spodnu cast obecenstva.

Reagovat
Rudnevs

Viem, sám som tam bol a dosť veľa ľudí sa tam opierali o tie železné zábradli, navyše to majú bližšie k stánkom s občerstvením + na tribúny sa jedlo ani pitie z bufetov nesmie brať.

Reagovat
Rudnevs

TSV: Ortega - Yegenoglu, Mauersberger, Schindler, Kagelmacher - Stahl, Bülow - Aycicek, Liendl, Adlung - Okotie

Striedačka: Eicher, Vallori, Beister, Claasen, Karger, Hain, Mölders

SCF: Schwolow - Günter, Kempf, Torrejon, Stenzel - Abrashi, Höfler - Grifo, Guedé - Niederlechner, Nielsen

Striedačka: Klandt, Hedenstadt, Höhn, Frantz, Stanko, Petersen, Philipp

Sandhausen: Knaller - Schaaf, Roßbach, Kister, Klingmann - Linsmayer, Kulovits - Pledl, Zillner, Wooten - Bouhaddouz

Striedačka: Wulle, Paqarada, Schulz, Kuhn, Thiede, Vollmann, Jovanovic

Bochum: Riemann - Wijnaldum, Cacatalua, Fabian, Celozzi - Hoogland, Losilla - Terrazzino, Eisfeld, Novikovas - Terodde

Striedačka: Dornebusch, Niepsuj, Bulut, Maria, Weis, Haberer, Mlapa

Bielefeld: Hesl - Schuppan, Salger, Börner, Dick - Junglas, Schütz - Nöthe, Rodriguez, Görlitz - Klos

Striedačka: Davari, Burmeister, Hornig, Ryu, Ulm, Hemlein, Voglsanmer

Paderborn: Heuer Fernandez - Hartherz, Wahl, Sebastian, Heinloth - Krauße, Bakalorz - Bertels, Pepic, Koç - Helenius

Striedačka: Kruse, Narey, Schonlau, Stöger, Stoppelkamp, Brasnic, Sylvester

Reagovat
db18

Nils už na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvestr....

Reagovat
Rudnevs

Tiež som myslel že Sylvestr bude hrať základ... Effenberg je debil, síce kedysi vedel hrať futbal ( tiež s divným správaním ). Po nástupe do Paderbornu to vyzeralo že ich pozdhivne a že aj on si to dal v hlave v poriadku...ale myslím že teraz by mal letiet. Čo sa týka Sylvestra tak tento prestupák priviedli aj Heleniusa ( ktorý je zdá sa že lepší ). No a ešte je tam Lakič, a to nehovorím o tom že vyhodili Proschwitza lebo sa ožral na diskotéke a nadával ľuďom ( Či to bol Thesker? ). Ešte k tomu teraz dostali góla od Arminie.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes asi boli spokojní s remízkou keď Kuba neposlali ani v závere. Škoda, ako to s ním vyzerá....nedávno kráľ kanonierov v 2:BL a teraz bude sedieť v tíme hrajúcom o záchranu v 2.BL.

Reagovat
Rudnevs

V lete by mohol do St. Pauli. Aj s Klimentom.

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment bude rád keď ho vezmú späť do Jihlavy a bude tam hrať.

Reagovat
Rudnevs

Tiež pravda

Reagovat
slovaňáák

BVB: Bürki, Bender, Mkhitaryan, Leitner, Hummels, Aubameyang, Pulisic, Sokratis, Piszczek, Ginter, Durm

Subs: Weidenfeller, Subotic, Reus, Ramos, Kagawa, Schmelzer, Weigl

Reagovat
smazaný uživatel

Bender v základu se dal čekat. Super že dostane příležitost Durm, proti Stuttgartu na křídle zahrál parádně. Dneska teda hraje na beku, ale věřím, že se tam taky bude dostávat. Chválím i Leitnera, taky se mi v těch posledních špílech dost líbil. Jediný, co mě teda klasicky sere, je Ginter na DM. Kruciprdel, když už chcem teda hrát defenzivněji na dva čisté DM, tak proč tam nedá Weigla?

Reagovat
slovaňáák

Já jsem hlavně potěšen nasazením Pulisice hned od začátku. Těch variací, jak by se to dalo poskládat, je hned několik. Nejlepší by bylo šoupnout Piszczeka nalevo, Gintera na pravýho beka a Leitner by tomu vedle Bendera dodal trošku kreativity.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Woody dostal ve čtvrtek docela naloženo, tak ať si trochu odpočine. Upřímně řečeno na toho Leitnera na pozici AM jsem taky zvědavej, sice se mi naposled v ofenzivní činnosti líbil, ale přece jenom, radši bych ho viděl na pozici kde normálně je Gündogan a na desítce Micky, kde byl proti Stuttgartu uplně suprovej - s křídlama Pulišičem a Durmem

Reagovat
smazaný uživatel

Teším sa na Pulišiča, paráda. Ginter Bender mi nezneje naistejšie....videl by som lepšie varianty.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si hlavně myslim že Castro musí asi Tuchela pěkně štvát, už je to druhej zápas kdy neni ani lávce, přitom při šetření hráčů by moh nějakej čas na place dostat. Tak by mě zajímalo, jestli je tak z formy nebo o co tam jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež tomu nerozumiem....nejak sa to začína až moc miešať

Reagovat
Rudnevs

Leno - Wendell, Toprak, Tah, Jedvaj - Kampl, Kramer - Mehmedi, Bellarabi - Kießling, Chicharito

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni z toho Kevina ještě v Leverkusenu udělají středního záložníka, zajímavé...

Reagovat
Rudnevs

Už z neho urobili, celkom sa mu tam darí a navyše povedal že tam aj rád hrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to vim že tam hraje, ale jakože z něj ještě bude CM nafurt. Ale tak ono se nedivim, když máš v týmu Hakana, Mehmediho a Bellarabiho tak je lepší naučit se hrát jinde

Reagovat
Rudnevs

Problém ale nastane keď sa vrátia Arángiuz a Bender...

Reagovat
Rudnevs

Zostava BVB tu už bola, takto bude vyzerať rozostavenie

Bürki - Durm, Hummels, Sokratis, Piszczek - Bender - Leitner, Ginter - Pulisic, Mkhitarian - Aubameyang

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb jak zabít jednoho ze dvou nejlepších pravých beků podzimu dáváním na post, kterej mu vůbec nesedí a nevyužije tam svoje přednosti...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

To fakt Bayer uz 8 rokov nedokazal doma porazit v BL Dortmund? Slusna negativna seria.

Reagovat
stas87

To fakt Bayer uz 8 rokov nedokazal doma porazit v BL Dortmund? Slusna negativna seria.

Reagovat
Rudnevs

Naposledy 19.mája 2007. Góly za Bayer vtedy dal Kießling a Rolfes. Za Dortmund Smolarek a skončilo to 2:1. To malo BVB ešte iného sponzora ako Evonik.

Reagovat
smazaný uživatel

Žluté trenky a ten černý bryndák na prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Kiessling to tedy dnes pekne schytava, nedohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Romane nehraj si na Neuera

Reagovat
smazaný uživatel

Krasna vyletni sestava..rotovani ve velkem. Jestli s timhle uhrajeme nejake body budu spokojeny

Reagovat
smazaný uživatel

Krasna vyletni sestava..rotovani ve velkem. Jestli s timhle uhrajeme nejake body budu spokojeny

Reagovat
smazaný uživatel

Byla uz nejaka sance?

Reagovat
andrew96

Jedna na konci od Auby, jinak bylo nejzajímavější ošetřovaní Kiesslinga.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo..vim, zrovna jsem ji asi privolal

Reagovat
db18

Kliment na lavičce... neměl jít do St. Pauli?

Reagovat
Rudnevs

Mal ale.... Som zvedavý koho v lete St.pauli privedú.

Reagovat
smazaný uživatel

V 2.BL končilo prestupové tak ako v BL nie?

Reagovat
Rudnevs

Myslel som v lete. Útočnik prísť musí, keď odchádza už aj Thy. Mohol by opäť na hosťovanie Ginczek ale spomínaný Sylvestr s Klimentom.

Reagovat
Rudnevs

*alebo

Reagovat
db18

To jo... ale myslel jsem, že se to hostování dotáhlo do konce...

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment asi nemal záujem, veď sa aj v tom zmysle vyjadroval nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by lépe stahnout Leitnera do středu k Benderovi a pod Aubou hrát Reus, Micky, Ginter?

Reagovat
Rudnevs

Bolo by lepšie stiahnúť Piszczeka z hry, dať Gintera na krídlo s tým že miesto Piszczeka by prišiel Kagawa a vyzeralo by to takto: Bürki - Durm, Sokratis, Hummels, Ginter - Leitner, Bender - Kagawa, Micky, Reus - Aubameyang.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole to je mač je z Premier League

Reagovat
db18

Karim si koleduje

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaaaaa. nazdááááááár

Reagovat
smazaný uživatel

ale pochvala taky Durmovi a Marcovi - nádherný brejk

Reagovat
andrew96

Teď to fakt nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Co se děje?

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí řekl, že pokud Schmidt neodejde (poslal ho na tribunu) tak nebude pokračovat. No a Schmidta to asi nesere

Reagovat
db18

tak snad mi kontumace hodí buď vadu, nebo 3 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Jo už to chápu No, mě přišlo, že chtěl, ať mu to řekne z očí do očí. A když sudí nepřišel, tak zůstal kde je

Reagovat
smazaný uživatel

Schmidte drže se nějak se mu nechce pryč

Reagovat
slovaňáák

Co to tam vymýšlejí?

Reagovat
andrew96

To se jako napučil? Aspoň to už není nuda.

Reagovat
db18

Co se stalo?

Reagovat
Arne

Jestli jsem to vypozoroval dobře, tak Schmidt byl vykázán na tribunu, ale nechtěl odejít, dokud mu Zwayer neřekne proč.

Reagovat
andrew96

Leverkusenu (hlavně Kiesslingovi a Schmidtovi) se nelíbilo posouzení faulu a následné rozehrávky, ze které padl gól. A furt tam po sobě štěkali, až se sudí vzal a pláchl do kabin.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí asi řekl, buď odejde Schmidt nebo odejdu já - no a vidíme, jak tohle ultimátum na Schmidta zabralo

Reagovat
smazaný uživatel

přitom se Leverkusenští rozčílujou úplně zbytečně. U toho golu bylo vše v pořádku, nevím co to zkouší

Reagovat
db18

Že se asi nerozehrávalo z místa přestupku, jinak nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

to jediné asi, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jim vadilo posunutí míče o 5 metrů. Spíše to ale vybublalo za celý zápas.

Reagovat
Rudnevs

Či sa to tam deje?

Reagovat
Rudnevs

To je najzábavnejšia časť zápasu

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Rudnevs

Zwayer sa podľa mňa po rozhovore s Völlerom vráti.

Reagovat
Rudnevs

Mal som pravdu.

Reagovat
andrew96

To je prdel. Bundesliga rules.

Reagovat
Tomanatura

Sel se vysrat

Reagovat
andrew96

*se na to vysral

Reagovat
Rudnevs

Ja byť na ihrisku, tiež sa poserem od smiechu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí se Schmidtem ví, že by nebylo co dát po zápase do highlightů, tak něco vytvořili

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo to je, my chceme fotbal!

Reagovat
Rudnevs

Toto bolo myslím oveľa zaujímavejšie ako ten fotbal doteraz.

Reagovat
smazaný uživatel

zastavili čas nebo ne? už si nepamatuji kolikátá minuta byla

Reagovat
andrew96

Zastavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak zatiaĽ hrozný zápas no...viac sa bavím pri 3.lige zvyčajne

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to dostane grády

Reagovat
Rudnevs

To dúfam Ešte nech príde dážď, čerevená karta a 5 gólov a bude to super zápas .Inak ešte pre Völlera.

Reagovat
smazaný uživatel

Zweyer odešel asi na párek

Reagovat
smazaný uživatel

Ti fanoušci Leverkusenu jsou též úplně vedle - celou dobu tam pískají na Sokratise, přitom to byl Bellarabi kdo se tam choval jako malé děcko

Reagovat
didosh

Co se stalo v Leverkusenu ze se nehrálo?

Reagovat
Tomanatura

Jasna ruka. Kokot napuceny

Reagovat
smazaný uživatel

Ked BVB nemoze, tak rozhodca pomoze.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl a šel si pustit zápas Bayern Augsburg

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

A safra

Reagovat
smazaný uživatel

Papa

Reagovat
andrew96

Ve Wendellovi to taky dobře vře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nám tu defenzivu chtěj uplně rozmrdat

Reagovat
Rudnevs

Myslím že po zápase dostanú Zweyer, Kießling aj Schmidt poriadny trest.

Reagovat
Rudnevs

Schmidt šiel na tribúnu? Tak v tom prípade nám tu Markus Krösche trénuje svoj prvý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco.. to snad není pravda - tohle nás může ještě hodně mrzet

Reagovat
smazaný uživatel

keby ide do klucky tak je to cisty gool,Reus rad dava medzi nohy brankarovi,ale v takejto sanci mal ist do klucky,za toto by som mu strhol premie keby Leverkusen vyrovnaaa...

Reagovat
Tomanatura

Ty vole Javi

Reagovat
smazaný uživatel

Drei Punkte

Reagovat
smazaný uživatel

proč to pískl půl minuty před koncem?

Reagovat
smazaný uživatel

Řešíš pičoviny

Reagovat
smazaný uživatel

Neřeší má pravdu a jen naivní a hloupý fanoušek napíše co ty

Reagovat
smazaný uživatel

Naivní a hloupý fanoušek BVB, to si dám do CV

Reagovat
godwood

Reagovat
Rudnevs

Normálne u teba čakám že teraz budeš riešiť že rozhodca obral VfB o 10 sekund. V Bayarene to bolo spôsobené asi tým, že ten zápas trval oveľa dlhšie ako mal a že už niektorý hráči boli riadne nabrúsený ( mierne zdržovanie Dortmundu by hráčov Leverkusenu vyprovokovalo do šialenstva ). Navyše aj keby sa tých 30 sekund hralo nič zásadné by sa neudialo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečný to některým vysvětlovat.

Reagovat
Rudnevs

Bože teraz sa budú každé kolo riešiť dve veci:

● Eurosport zas dáva Bayern

● Rozhodca okradol fanúšikov

Áno je to tak ale myslím, že kvôli pár sekundám nedáva zmysel to tu riešiť, raz nadstaví viac, inokedy zasa menej. Už som to vysvetľoval že to bolo spôsobené tým že odišiel a zápas trval o 10 minút dlhšie s tým že televízie chceli vysielať druhý zápas.

No a ak nemáš rád Bundesligu, tak si pozri nejakú ligu ktorá ťa baví viac. Ak ti tu vadím ja alebo nejaký iný uživateľ, tak to je mi samozrejme ľúto, ale nič s tým nemôžem urobiť.

Reagovat
Tomanatura

30 sekund pred koncem zapiska??? He??? Nejhorsi rozhodci rolu, jestli za to dostane zaplacene, tak uz nevim

Reagovat
slovaňáák

Trošku brzo písknul konec, nechá proč.

Reagovat
slovaňáák

*nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Infarktový závěr, ale ani nemusel být..pokud by Marco líp vyřešil tu svojí tutovku. S touhle sestavou vyhrát v Leverkusenu..to klobouk dolů. Nádhera!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak sestavu, co jí tak ponižuješ. Akorát Pulišič místo Woodyho v prvním poločase a Ilkay je zraněnej. Jinak Schmelle/Durm je normální změna a Shinji hraje stejně prd. Nepřišla mi nějak extra slabá.

Reagovat
smazaný uživatel

Od nejlepší možné chyběl: Marco, Schmelle, Shinji, Weigl a hlavně: Ilkay - bez něj je to vždycky v pasti. To je 5 hráčů ze základu a na DM hráli spolu 2, zrovna ne moc konstruktivní bořiči, Ginter a Manni

S touhle sestavou jsem vítězství bez obdržené branky v Leverkusenu fakt nečekal, paráda

Reagovat
Pipo123

Rozhodca dotlačil BvB k výhre, neskutočné ako zle pískal, navyše ešte skôr ukončil zápas, já sa skôr čudujem že hráči Bayeru to mali u prdele a ani moc neprotestovali.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Arne

Zase neblázněte... Pískal debilně, ale Leverkusen poškodil maximálně tou rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

všichni se můžou posrat z ukončení třicet sekund před koncem, když je míč na půlce v držení BVB

Reagovat
smazaný uživatel

si zaprehaneli

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem kdysi psal o nastavení v Německu, kdo koukal zápas Leverkusenu, ví o čem mluvím. Trapné a je škoda že třeba komentátor Eurosportu který tu dostává slovo mlčí

Reagovat
Rudnevs

Bože, ty si s tým nedáš pokoja.

Reagovat
smazaný uživatel

ALe má pravdu, štve nás to tu už mnohých s tým nadstavením v BL....

Reagovat
Rudnevs

Veď fajn ale myslím že 30 sekund vôbec nie je nejaký horibilný čas...

Reagovat
db18

Hrozně je okradli, když měli diváci nějakých 5-10 extra minut další zábavy...

Reagovat
smazaný uživatel

Piskl to v okamžiku kdy šel Dortmund do precisteni 2 vs jeden, klidně mohly dát gól. Chápu že tebe na židli u pc je to jedno, ale třeba fanouškům Dortmundu to může vadit když to takhle utne naprosto bez důvodně. I přes to, že vyhráli. Kdoví, třeba jsou v tom sázky, a nesměl padnout další gól, nebyl by to první skandál v Německu.

Reagovat
db18

Většina fanoušků byla Leverkusenu, tak jim to nejspíš nevadilo, ne?

Reagovat
Rudnevs

Veď fajn...ale nechápem prečo kvôli 30 sekundám toľko sťažovania, zápas už trval dlho a asi to bolo preto aby televízie mohli začat vysielať zápas vo Veltins Arene.

Reagovat
db18

ještě k tomu, když tam byla ta pauza...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
monty25

TOOOOOR

Reagovat
smazaný uživatel

To teda obrana Stuttgartu dost zaspala. Doteď vypadala hodně stabilně

Reagovat
Basty

moc jsem nepobral proč tu hru přerušil a poslal je do šaten dortmund a leverkusen , nic co by se porušilo pravidla se přece nestalo

Reagovat
Rudnevs

No tak Zwayer sa tam rozprával s Kießlingom, pozeral sa na nich Papadopoulos... Chlapci z ef vravia o konflikte so Schmidtom, to bolo ešte predtým. Ja som si pôvodne myslel že on sa šiel pozrieť na videozáznam tej Ginterovej rozohrávky. Terajšia moja teória je že mu Kießling povedal nejakú dosť škaredú nadávku aj keď praktický celé ef tvrdí že sa rozprával so Schmidtom a povedal mu že buď odídeš ty alebo ja. No lenže už samotný fakt že Schmidt sa s ním rozprával ešte predtým a v dobe naštvatia sa rozprával s Kießlingom to vyvracia. Potom nechápem že prečo nedal Kießlingovi žltú/červenú. Celá tá situácia bola dosť neprehľadná...

Reagovat
monty25

Já chci zpátky Leroye z podzimu...

Reagovat
smazaný uživatel

1.polčas hral fajn, ale v 2.polčase to bolo dosť hrozné od neho zase....

Reagovat
Rudnevs

Tak u neho sa mi páči aký rýchly je v tých brejkoch ... Škoda že to potom dokašľe prihrávkou na päty...

Reagovat
Rudnevs

Pozeral som zostrih SGE 0-0 HSV a zas až taká nuda to nebola. 1.polčas slušné šance dvojice Drmič, Rudnevs. Mohol by ich Bruno postaviť aj do daľšieho zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV bolo lepšie, množstvo šancí, zakončení a zaujímavých rýchlych akcií, herne to je túto sezónu až na neuverenie keď to porovnám s minulou sezónou.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Inak Hoffe tiež pekne. Od Nagelsmanna je skvelé že ich nechce moriť defenzívou ale chce od nich útočnú hru. Fakt pekný center od Kadeŕábka, dobrá práca od Vollanda aj Utha. Inak fakt výstavné góly od Samperia, Schäfera a Müllera.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto kolo padali krásne góly.

Reagovat
Rudnevs

Inak už som si to všimol viackrát ale všimli ste si tie klaksóny pri povzbudzovaní Ingolstadtu? Ako na Tour de France...

Reagovat
smazaný uživatel

Fans herthy - nevíte co je s Langkampem?

Reagovat
JozkokozleJ

Nieco s kolenom. Zial, vyzera to na niekolkotyzdnovu pauzu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je na nic... takže místo něj asi Stark? Nebo se Lusti zase stáhne na stopera?

Reagovat
JozkokozleJ

Sam som zvedavy, tipol by som, ze tam Dardai posle Starka. Hoc ja by som bol asi radsej za zatiahnutie Lustenbergra , co by znamenalo priestor pre Cigerciho (alebo Stockera).

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
JozkokozleJ

Vlastne Darida dostal 5. zltu, takze Stark je (takmer) isty. Otazkou uz asi je len, kto na AM (Baumjohann, Cigerci, Stocker).

Reagovat
stas87

Nezacina byt Tolga trosku frustrovany z toho,ze hrava pomerne malo? Viem ze bol dlho zraneny aleuz je nejay ten zapas fit.

Reagovat
Rudnevs

Ale myslím že Cigerci, Baumjohann, Pekarík, V.D Bergh a trebárs Schieber alebo Allagui budú v lete žiadaný kedže nehrávajú veľa a nebudú stáť menej ako 5 mega.. Myslím že ale najmä o ich najlepších hráčov bude veľký záujem ( Plattenhardt, Weiser, Darida, Kalou...) myslím že sa im to tam celkom rozpredá ako v sezóne 2009/10.

Reagovat
Rudnevs

+ s tých čo nehrávajú je tam ešte Ronny a Beerens

Reagovat
JozkokozleJ

Tieto veci su znakom vybornej prace Preetza, a to som bol voci nemu v minulosti celkom kriticky. Ved lavicka proti Wolfsburgu bola: Stark, Hegeler, Pekarik, Stocker, Baumjohann, CIgerci a Stocker. To je proste skvele. Neviem, ako to citia jednotlivi hraci, ale obavam sa, ze, ako pise Rudnevs, budu niektori z nich chciet v lete odist... a takych hracov je velika skoda, azda najväcsia by bola prave Cigerciho. Nikto by neodisiel snad len keby sa uhrala LM.

Reagovat
Rudnevs

Hráči ako Pekarík, Hegeler, Cigerci alebo Stocker predsa len trocha hrajú. Ronny odíde určite, Allagui a Beerens asi tiež. Schieber tiež nebude chcieť vysedávať.

Reagovat
stas87

333. pre tri body proti ubulencom a blbeckovi.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
JozkokozleJ

To myslis Darmstadt?

Reagovat
stas87

Reagovat
JozkokozleJ

A ten blbecek je Sandro Wagner? Akoze v Herthe nic moc, ale pre Darmstadt je to na ihrisku spasa. A kebyze sa niekto z Anglicka ustrelil a dal viac nez 10 mil. €, tak by bol spasou aj ekonomickou. Ale co sa tyka jeho vykonov, tak som ozaj milo prekvapeny, akym dolezitym hracom sa stal. (Samozrejme, rozumiem, ze mnohym vadi. Ale byt fanusikom Darmstadtu a mat takeho hraca, tak skacem od radosti.)

A preco ubulenci?

Reagovat
stas87

Hej,Wagnera myslim.Nezhadzujem jeho futbalove umenie,to pozor.Skor mi vadi jeho vystupy ked evidentne fauluje,vie o tom a este sa hada,ze to faul nebol.Ak mu to hrac vrati,tak sa vala po zemi a chcel by pre supera zltu..ubulenci preto,lebo oni z toho spodku tabulky pravidelne obsypaju rozhodcu a vehementne s nim diskutuju.Na to je expert Heller zasa.Ja Darmstadt sledujem nastastie minimalne,takze ci sa tak prezentuju kolo co kolo,neviem.Z toho co som mal moznost vidiet,bolo tomu tak a preto maju taku nalepku u mna.FCI tieto kraviny nepotrebuje,cudne...

Reagovat
Rudnevs

Ja mám Darmstadt rád a myslím že to robia rafinovane. Aj keď musí byť poriadne nepríjemné keď hrajú proti "tvojmu tímu" s tým že v prvých minútach dajú gól a zvyšok zápasu zdržujú, faulujú, debatujú s rozhodcom atď

Keby minulý rok postúpil Lautern a trebárs Fortuna tak tu máme 2 bundesligové kluby na úrovni Mainzu alebo Frankfurtu. Takto tu máme Darmstadt ktorý si musí takto "pomáhať" a Ingolstadt ktorý dáva takmer všetky góly z penált.

Som fakt zvedavý že ak sa Darmstadt udrží ako bude v lete nakupovať, ako vravím JozkokozleJ tak je pravda že sa špekuluje že príde ponuka 10 milióniv za Wagnera. Nahradia ho v pohode v lete bude útočníkov zdarma dosť ( Olič, Schlaudraff, Obasi, Rudnevs a trebárs Allagui )

Plánujú stavať nový štadión a má vyzerať vraj podobne ako Schüco Arena v Bielefelde. Som zvedavý či sa vôbec stavať bude a ako to nakoniec bude vyzerať.

Inak na Böllenfalltor sa vždy skvele pozerá keď tam hrajú a skvele do toho zapadajú aj tie nové elektronické reklamné panely.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Wagner má výkupku 750 000 v prípade zostupu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele