Bundesliga - preview 20. kola

03.02.2012, 08:22, aktualizováno 05.02.2012, 08:25
Previews
O poháry bojující Werder má šanci se dostat před Leverkusen zpět na páté místo, představí se totiž na hřišti posledního Freiburgu. Druhý duel už bude ryze záchranářský, osmnáctý Kaiserslautern doma změří síly s 1. FC Köln, který má před soupeřem náskok tří bodů a tří pozic v tabulce...
SC Freiburg - Werder Brémy  (neděle 15:30)
Bádenský celek nemá moc na výběr, a už se nemůže rozhlížet, potřebuje jednoduše získávat body, ale k tomu ho nečeká ideální protivník, právě Brémy jsou pro freiburské takovou malou "noční můrou".

Ono se ale není rozhodně čemu divit, domácí za posledních sedm vzájemných utkání, inkasovali hned třicet branek, přičemž sami odpověděli jen třikrát (!). A když k tomu připočteme momentální pohodu, jež ve Freiburgu po zápase v Mainzu panuje, máme o malér postaráno. "Proti Brémám se ukážeme ve zcela jiném světle, než v posledním utkání," dává fanouškům naději trenér Christian Streich.

Zápas v Mainzu poznamenaly z hostujícího pohledu především hrubé taktické chyby, pod kterými byl mimo jiné podepsán Fallou Diagné, nová posila, jež do skromného celku dorazila během zimní pauzy z Mét. Proti Werderu však bude pykat za vyloučení, a tak se na jeho místě objeví jeden z trojice Barth, Ferati a Höhn. Do hry nebude připraven ani Mujdža se Schusterem, naopak po trestu už by měl hrát Flum.

Zelenobílí pokračují ve zlepšených výkonech z minulé sezóny, po třech zápasech bez výhry by už však potřebovali opět zabrat naplno. "Na statistiku se nesmíme spoléhat, to je první cesta k problému a případnému neúspěchu," je si vědom sportovní ředitel Klaus Allofs. Přece jen jeden kámen však z domácích může klidně spadnout, obávaný Papiss Demba Cissé už je v Newcastelu. "Freiburg ale není jen Cissé," přidává další výstrahu kouč Thomas Schaaf.

Achillova pata současného Werderu, a totiž neustále plný seznam zraněných se pořád nelepší, kýžená pomoc tak bude muset přijít stejně, jako v případě Françoise Allofnera zvenčí. Ostrou premiéru by si měl odbýt Zlatko Junuzović, čerstvá posila z vídeňské Austrie. V základní sestavě by pak znovu neměli chybět 18letí mladíci Trybull a Hartherz. Vyjma zaplněné marodky pak schází i Bargfrede, jenž si musí odsedět disciplinární trest.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmaš, Ferati, Lumb - Schmid, Flum, Makiadi, Rosenthal - Putsila - Jendrišek
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Affolter, Sokratis, Hartherz - Ignjovski - Junuzović, Trybull - Ekici - Rosenberg, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Kaiserslautern - 1. FC Köln  (neděle 17:30)
Kaiserslautern nemůže, ač dělá všechno možné, i nemožné vynořit hlavu ze sestupových příček, momentálně falcký celek trápí neutuchající série remízových výsledků, jíž by rád zlomil už proti oslabenému Kölnu.

Rudé ďábly, jak už bylo ostatně naznačeno, trápí jeden kardinální problém, a totiž střílení branek, s čímž poté souvisí hned několik dalších nedostatků, včetně dostatečného bodového přísunu. Na slovo dostatečného přišla řeč proto, že domácí body získávají, avšak pouze za remízy, kterých už dřímají plných devět. "Předchozí utkání jsme si pečlivě analyzovali, proti Kölnu chceme získat kýžené tři body," vyhlásil energetický Marco Kurz.

Aby se patová situace pohnula, tak do Kaiserslauternu dorazilo během zimní přestávky hned šest nových tváří, přičemž ta poslední Ariel Borysiuk dorazila na Betzenberg za astronomické dva miliony eur z polské Legie a stala se tak společně s letním příchodem Itaye Shechtera jednou z nejdražších posil historie FCK! Mladý středopolař by si měl i díky nemoci de Wita prožít okamžitou premiéru v základu, tam se naopak neukáže zraněný Kouemaha.

I z pohledu Kozlů jde o velmi důležité klání. Vzhledem k tomu, že porýnský celek nedokázal vyhrát už tři utkání v řadě, tak se opět dostal po mírný tlak, neboť spodní příčky se, ať chce nebo ne prostě dál přibližují. "Pro oba týmy jde o velmi důležitý zápas. Kdybychom uspěli, povedlo by se nám znovu navýšit náskok od týmů pod námi, což by nám dodalo potřebný klid. I přes porážky jsme v posledních dvou zápasech ukázali své možnosti," zůstává optimistou Stale Solbakken.

A to i přesto, že se bude muset obejít bez největší hvězdy týmu, bývalého kapitána, vůdce a tahouna naprosté většiny ofenzivních akcí Lucase Podolskiho, jenž si na Schalke obnovil staré zranění a bude tak muset na fotbal po několik týdnů zapomenout. "Doufáme, že se vrátí co nejdříve," uvedl hostující kormidelník. Kromě Podolskiho nebude hrát ani Jemal, jenž se nachází na Africkém poháru národů, Petit, Chihi a distancovaný Brečko.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Šimůnek, Yahia, Bugera - Sahan, Tiffert, Borysiuk, Fortounis - Shechter, Wagner
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Sereno, McKenna, Geromel, Eichner - Clemens, Lanig, Riether, Peszko - Jajalo - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Hannover 96  (sobota 15:30)
Stará dáma se ani pod novým koučem Michaelem Skibbem nezvedla a v Novém roce stále čeká na bodový zisk. To by co nejdříve ráda změnila, ideální příležitost k tomu bude mít hned v sobotu, kdy přivítá Hannover, jež na Olympiastadionu nebodoval již předlouhých šest let!

Hertha začala svoji obnovenou bundesligovou premiéru hodně nadějně, polovina podzimu jakoby však znamenala určitý zlom, přes který se berlínské mužstvo ne a ne překlenout. Kýžená změna se nedostavila ani po zimní přestávce, když už na lavičce nestojí Markus Babbel. Tradiční celek pořád sráží ty samé chyby a po porážkách v Norimberku a s HSV už musí nutně zabrat, sestupové pozice jsou nedaleko. "Chceme ukázat konzistentní výkon po celých devadesát minut, potom můžeme Hannover porazit," věří navrátilec do základní sestavy Fabian Lustenberger.

Kromě bodového půstu pak Herthu trápí i rozsáhlé problémy v obranných řadách. Dlouhodobě je mimo hru Franz, k němu se na marodku přidal i obvyklý náhradník Janker a proti HSV si vysloužili žluté napomenutí Lell a Mijatović, což pro oba znamená stopku proti Hannoveru. Ve středu obrany se tak ukáže Sebastian Neumann, na pravém kraji poté další naděje Alfredo Morales, přičemž pro oba by se jednalo o premiéru v základní sestavě. "Spoléhám na ně, zejména mladí hráči si u mě získali velkou podporu," ujišťuje Skibbe. Poslední část z třízápasového trestu si odpykává také Raffael.

To na druhé straně panuje úplně jiná pohoda. 96ky neprohráli už šest ligových zápasů v řadě a jsou tak rázem znovu ve hře o evropské poháry, na které jim nyní ze šesté pozice scházejí pouhopouhé tři body. Svěřenci Mirka Slomky tak mají před cestou do Berlína pochopitelně o motivaci postaráno, aby alespoň na pár hodin dostaly celky před sebou ještě pod větší tlak. "Chceme zvýšit tlak na týmy, co jsou před námi. Taktika je poměrně jasná: chceme hrát vzadu na nulu, dopředu potom máme hodně možností, jak vstřelit branku," nabádá strůjce hannoverského úspěchu.

Ani na druhé straně ovšem není nouze o citelné absence. Na Africkém poháru národů stále pokračují Haggui, společně s Ya Konanem, které doplňují zranění Miller, Carlitos a Hauger. Dodatečný trest si navíc od disciplinární komise vysloužil Emanuel Pogatetz, jež nedovoleným způsobem atakoval hráče Norimberku, konkrétně Wollscheida. Stoperskou dvojici tak s Eggimannem vytvoří 19letý Christopher Avevor.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Morales, Hubník, Neumann, Kobiašvili - Ebert, Ottl, Niemeyer, Rukavytsya - Ramos, Lasogga
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, C. Schulz, Pander - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.30 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Fotbalisté Schalke zatím s velkou lehkostí dokazují, že to letos s útokem na mistrovský titul myslí skutečně vážně. I proto se má Mohuč, jejich aktuální soupeř, nač těšit.

Po povinném vítězství nad Stuttgartem se ve výborném světle prezentovalo Schalke také minulý týden, kdy otočilo zápas na půdě Kölnu a domů si odvezlo jednoznačné vítězství 4:1. Kouč Huub Stevens tak pochopitelně zářil nadšením, jelikož porazit Kozli před jejich vlastními fanoušky nepatří mezi snadné úkoly.

Schalke se ale hlavně povedlo udržet krok s čelem tabulky, což byl hlavní úkol. "Kráčíme správným směrem po správné cestě. Někdy sice uděláme krok zpět, to je ale také užitečné, protože se z těch situací můžeme poučit," prohlásil Stevens, který zároveň připustil, že utkání proti Mohuči zřejmě nebude žádná procházka růžovým sadem. "Když jste na vrcholu tabulky, vaši soupeři jsou vždycky mnohem více namotivovaní. Pokud chceme vyhrát, budeme muset dát do utkání 110 procent od samého počátku," dodal nizozemský kouč.

Kromě dobrých výkonů mohou mít fanoušci Schalke radost také z návratu křídelníka Jeffersona Farfána, který překonal nepříjemné zranění kolenních vazů a měl by být připravený. Pravděpodobně ale začne pouze na lavici náhradníků. Obdobně je na tom stoper Benedikt Höwedes, o jehož startu se teprve rozhodne. Z nejrůznějších důvodů pak stoprocentně nenastoupí čtveřice Kluge, Jones, Holtby a Fährmann.

Také Mohuč se musí obejít bez několika fotbalistů. Talentovaného Bella trápí kotník, Svenssona se Schönheimem pro změnu koleno a Allagui reprezentuje Tunisko na Africkém poháru národů. Na druhou stranu bude moci trenér Thomas Tuchel poprvé využít služeb Mohameda Zidana, který přišel v závěru přestupového termínu z Dortmundu.

Navzdory získání této výrazné posily se ale hostujícím fotbalistům před úvodním hvizdem nadvakrát moc nevěří. Přesto by se je rozhodně nemělo podceňovat. V loňském ročníku dokázali na hřišti Schalke vyhrát v poměru 3:1 a podobný výsledek by pochopitelně rádi zopakovali také letos. Do Gelsenkirchenu navíc pojedou povzbuzeni nedávným vítězstvím nad Freiburgem, díky kterému se vyhoupli na dvanáctou příčku.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Höwedes, Papadopoulos, Metzelder, Fuchs - Höger, Matip - Obasi, Raúl, Draxler - Huntelaar.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Bungert, Noveski, Fathi - Polanski - M. Caligiuri, Soto - N. Müller - Zidan, Choupo-Moting.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.70 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Leverkusen chce po úspěšném vstupu do jarní části pokračovat v honbě za Ligou mistrů, bude k tomu mít ideálního soupeře, Stuttgartu se totiž na půdě farmaceutického celku hrubě nedaří. Švábi stále na boj o Evropu také nezanevřeli, na "šestku" už však ztrácejí osm bodů.

Werkself je naprosto v pohodě, a i přes některé nepříliš přesvědčivé výsledky se může pochlubit sérií devíti utkání, z nichž prohrála jediné - to závěrečné podzimní s Norimberkem. To VfB to má naprosto obráceně a za stejnou dobu vyhrálo jen jeden jediný zápas. "Papírově však zůstává Stuttgart velmi silný. Určitě má stále potenciál dosáhnout na pohárové umístění," předpovídá trenér Robin Dutt.

Domácí lodivod může mít radost také z nové posily - Vedrana Ćorluky, jenž do Bayeru přišel zatím na půlroční hostování z Tottenhamu, kde se stal postupem času nepotřebným. Ve smlouvě je zahrnuta i případná opce na trvalé odkoupení, což dává chorvatskému bekovi daleko lepší šance na integraci do týmu. "Jsem rád, že mohu být právě zde. Tým má velkou kvalitu, těším se, až ji ukážeme naplno v praxi," liboval si zkušený bek.

Kromě nové posily pak může kouč Robin Dutt počítat i s dvěma uzdravenými marody. Zpátky do plné zátěže se vrátily opory, Renato Augusto a Sidney Sam, přičemž právě jejich přítomnost by mohla být v sobotu tím rozhodujícím jazýčkem na vahách. "Je to krásné, že je můžeme mít konečně zpátky, museli jsme se bez nich obejít opravdu hodně dlouho," pochvaluje si domácí kormidelník, jemuž ale i tak chybí Adler, Barnetta a nově také Derdyiok.

Ostatně, jak už bylo řečeno, Stuttgartu nevychází prakticky nic, na co sáhne, a když se k tomu přidá na úvod jara demolice od v naprosto odlišných pocitech hrajícího Schalke, či Mönchengladbachu je očekávaný problém na světě. "Přistoupili jsme už i k video analýze jednotlivých hráčů, týmu i se zaměřili na hráče podle postů, aby si tak osvojili určité automatismy. To je maximum, co můžeme v této chvíli udělat," vypočítává kouč Bruno Labbadia.

Hostujícímu celku pak také nepomáhá rozsáhlá marodka, jež se ani na okamžik netenčí. Ukázkovým příkladem je bývalý kapitán Matthieu Delpierre, ten konečně dokázal zahnat dlouhodobě se vracející zdravotní problémy a začal pomaličku sbírat herní praxi v rezervě, jenže hned ve druhém utkání byl po druhé žluté kartě vyloučen a musí si odsedět tři zápasy. Kromě toho trojice Boka, Bah a Traoré je na Africkém poháru národů, zranění jsou potom Gebhart a Audel.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Ćorluka, Schwaab, M. Friedrich, Kadlec - Castro, Reinartz, L. Bender, Rolfes - Kießling, Schürrle
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Hajnal - Harnik, Okazaki - Ibišević, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Jedním z taháků sobotního menu bude i utkání ve Wolfsburgu, kde domácí Vlci přivítají letošní objev Borussii Möchengladbach. Domácí se budou chtít po porážce v Allianz Areně vrátit na vítěznou vlnu, a k tomu si nemohli přizvat vhodnějšího soupeře, právě s Hříbaty totiž mají dlouhodobě velice aktivní bilanci.

Přestože VfL je pod opětovným vedením Felixe Magatha stále ještě v plenkách, tak jeden podstatný rozdíl oproti minulým sezónám tu už přece jen je: a to bilance na domácí půdě, odkud Vlci odcházeli zklamaní jen třikrát (!), což je společně s Gladbachem pátá nejlepší bilance v lize, a to rozhodně není k zahození. "Bez ohledu na soupeře, chceme každému, kdo přijede vnutit naši hru. To se nám až na malé výjimky daří," pochvaluje si zkušený kouč.

Magath si může na rozdíl od minulých, nepříliš povedených přestupových oken gratulovat i v tomto ohledu. Hned tři hráči se totiž ihned po svém příchodu pevně ukotvili v základní sestavě, přičemž na jednoho ukazují, že by pro VfL měli být velice platní. K nim by se nyní měl nově zařadit i omilostněný Patrick Helmes. "Jsem přesvědčen, že podmínky jsou tu momentálně pro Patricka mnohem lepší. Začali jsme hrát více ofenzivně, což by právě jemu mělo vyhovovat," vysvětlil Magath, kterému i tak schází Madlung, Polák, Hitzlsperger a Vieirinha.

Borussia dokázala výborný jarní start potvrdit i v minulém týdnu, kdy si naprosto právem odvezla tři body z Mercedes-Benz Areny a všechny tak znovu a opětovně ujistila, že se s ní musí opravdu počítat. Před druhým venkovním zápasem v řadě nechtěl kouč Lucien Favre ponechat nic náhodě, a tak si pro své ovečky připravil netradiční novinku - krátké soustředění. "Bylo to dobré rozhodnutí. Pořádně jsme potrénovali a do Wolfsburgu bychom měli dorazit kompletní," liboval si švýcarský odborník.

Nicméně po dvou vítězstvích cestuje Gladbach na horkou půdu Volkswagen Areny, kde ho rozhodně nečeká žádná procházka růžovou zahradou, spíše naopak. I toho si jsou hosté dobře vědomi. "VfL je hodně nebezpečné, zvláště na domácí půdě. Ostatně zde doposud ztratilo jen dva zápasy. Je velmi obtížné proti němu hrát," nezastírá Favre. Ten může mít po delší době radost, jednání s Juanem Arangem jsou totiž na velmi dobré cestě a venezuelský reprezentant by tak měl i nadále zůstat věrný Borussia-Parku.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Russ, Felipe, Rodríguez - Chris, Jiráček - Dejagah, M. Schäfer - Mandžukić, Sio
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Podruhé během necelých dvou měsíce a potřetí v letošní sezóně dochází na souboj Hoffenheimu se starým známým Augsburgem. Oba týmy se potkávaly ještě v Regionallize, poté ve druhé bundeslize, až se opět potkaly v nejvyšším patře. Zde má ovšem FCA svému protivníkovi co vracet.

Koncernový celek přišel krátce před uzavřením přestupového okna o Vedada Ibiševiče, nakonec ho však ještě stačil nahradit - do Sinshaimu přichází ve Wolfsburgu nepotřebný Srdjan Lakić. Zatím na půlroční hostování, i to ovšem může být pro obě strany určitým vysvobozením. "Chci pomoci, jak nejrychleji to půjde. Čas ukáže, zda to stačí na sobotu, ale rád bych si odbyl domácí premiéru," uvedl čerstvě uzdravený kanonýr.

Jak už bylo řečeno, oba týmy spolu sehrají již třetí vzájemný zápas v této sezóně a pokud bychom se dívali výhradně na bilanci z těchto duelů, tak bychom měli v domácích jasného favorita. Hoffenheim, nejenže si s bavorským celkem poradil v lize, ale také v osmifinále DFB-Pokalu a má tak nakročeno k "čistému" hattricku. K tomu už mohou Hoffenheimu pomoci uzdravení Vukčević a Compper, přesto ale chybí další stoper Vorsah, jenž bojuje na Africkém poháru národů.

Ani v hostujícím táboře ale přes zimní pauzu nelenili. Do Bavorska dorazily hned tři nové akvizice, jež by měly napomoci udržet skromný celek mezi elitou i pro další ročník. Hned ta první, Jan Morávek se však ihned po vyléčení svalového zranění znovu usadila na marodku, na které si se stejným neduhem pobude minimálně další čtyři týdny. Kromě něj do Augsburgu zamířil Ja-Cheol Koo, taktéž na půlroční hostování, ale z Wolfsburgu a nadějný bek Matthias Ostrzolek.

Augsburgští se však na zdravotní komplikace nechtějí vymlouvat, i přesto, že jim opět chybí pět hráčů (kromě Morávka i Bellinghausen, Bah, Rafael a Amsif, který se však účastní Afrického poháru národů). "Nebudeme si teď stěžovat. Na podzim nám v jednu chvíli chybělo osm nebo i deset hráčů, a také jsme si museli poradit," pravil kouč Jos Luhukay. "Musíme se poučit z chyb, jež jsme udělali ve dvou předchozích vzájemných zápasech," dodal.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vestergaard, Compper, Braafheid - Rudy, Salihović - Johnson, Roberto Firmino, Babel - Lakić
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Callsen-Bracker, S. Langkamp, de Jong - Brinkmann, Hosogai - Baier, M. Ndjeng, Werner - Oehrl
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Mnichované jsou po páteční výhře Borussie Dortmund postaveni do nezáviděníhodné situace, nesmí si dovolit zaváhat, a to je přitom čeká utkání v Imtech Areně. Právě zde se bavorskému celku poslední dobou nedaří, na výhru už tady čeká čtyři utkání!

Přístavní celek neodstartoval do druhé poloviny soutěže zrovna přesvědčivě, vysokou nadílku od BVB však dokázali svěřenci Thorstena Finka napravit hned na první pokus - výhrou v Berlíně. "Tohle je pro nás moc důležité vítězství, už jen proto, že jsme s Dortmundem prohráli takovým rozdílem. Výhra nám dodá novou sebedůvěru," věří bývalý dlouholetý hráč Bayernu, jež tak nyní zažije na lavičce HSV ostrou premiéru proti svému bývalému klubu.

Hamburk se pod vedením Finkeho znatelně polepšil zejména v defenzivě, teď však bude jeden článek z toho dobře šlapajícího kolečka chybět, a zrovna proti Bavorům. Jeffrey Bruma má potíže s kolenem a nebude tak minimálne pro tento duel k dispozici, na jeho místě se tím pádem objeví další z "noviců" v domácím dresu Slobodan Rajković. "Věřím, že to Slobodan zvládne," uvedl Fink. Na marodce zůstává mimo jiné Töre a Berg.

Bavorský velkoklub čeká během následujícího období opravdu náročný program: šest utkání během 23 dnů, na hosty tak čeká pekelně náročný úkol, ve kterém se dost možná začne rozhodovat i o tom, kdo jaké si odnese vavříny na konci sezóny. I toho si jsou v Mnichově moc dobře vědomi. Nechtějí a ani koneckonců nesmí proto udělat žádnou chybu. "Je to přesně tak, nesmíme zaváhat," je si vědom Frank Ribéry.

Stejně tak jako HSV, tak ani Bayern nenačal jaro tím správným směrem. Propadák v Borussia-Parku vystřídala zasloužená, leč ne úplně tak efektivní výhra nad Wolfsburgem, což by právě měl být pro hostující mužstvo ten správný "doping". "Nyní jsme o krok vpřed," prohodil velezkušený kouč Jupp Heynckes. "Ale i tak vidím na týmu obrovský potenciál, zejména, co se týče pospolitosti mezi jednotlivými řadami a hráči," přidal.

Stejně jako domácí, pak i v Mnichově panují potíže se složením obranným hradeb. Zlomená noha do hry nepustí van Buytena, toho by za normálních okolností nahradil omilostněný Breno, ale ani on na hřiště vinou zdravotních komplikací nevyběhne. Mimo hru je potom kvůli zlomenému prstu na noze i Contento, navíc disciplinární trest posadí i dalšího beka Rafinhu. Na stoperu se tam může ukázat Luis Gustavo nebo Tymoščuk, na kraji potom Boateng.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Diekmeier, Rajković, Westermann, Aogo - Rincón, Jarolím - Sala, Jansen - Guerrero, Petrić
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Boateng, Luiz Gustavo, Badstuber, Lahm - Schweinsteiger, Kroos - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.00 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Norimberk - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Bundesliga pokračuje rychlým tempem, aktuálně máme na programu už její dvacáté pokračování, jež nás zavede do Norimberku, kam zavítá obhájce prvenství Borussia Dortmund. Der Club zvládl nástup do druhé poloviny soutěže na jedničku, proti BVB se mu však dlouhodobě nedaří, plný bodový zisk si zapsal naposledy před více než čtyřmi lety.

Právě tehdy dokázali Frankové na domácím hřišti proti Borussii vybojovat po dlouhé době a zároveň také na dlouhou dobu své poslední vítězství, i když pro ně mělo trpkou příchuť, po sezóně se totiž na rok museli s nejvyšší soutěží rozloučit. Aby se něco podobného nemuselo opakovat, tak musí domácí zabrat, od barážové příčky je totiž dělí pouhopouhé tři body. "Proti Dortmundu si budeme muset sáhnout na své limity. Ale v bundeslize neexistuje žádný předem ztracený zápas," burcuje trenér Dieter Hecking.

V tom by Norimberku měla konečně napomoci i vyprazdňující se marodka. Po zranění by už měli být k dispozici beci Judt s Chandlerem, i když po zápase v Hannoveru by se měl na pravém kraji obranné čtyřky představit Markus Feulner. Hrát by měl i Pekhart, jenž má čerstvě za sebou operaci zlomeného palce u ruky, ale za pomoci karbonové dlahy může nastoupit. To se naopak nebude týkat Nilssona a společně s ním i tréninkové manko dohánějících Balitsche, Kloseho a Pinoly.

Dortmund zvládl vstup do jarní části stejně suverénně, jako končil tu podzimní, vítězství v Hamburku a nad Hoffenheimem drží svěřence Jürgena Kloppa těsně na dostřel vedoucího Bayernu, ne rozhodně se vším ale panuje ve Vestfálsku spokojenost. "V obou zápasech jsme po změně stran polevili, což soupeř pokaždé dokázal využít. Nechávali jsme ve hře až příliš mnoho prostoru, to se nesmí opakovat a už v Norimberku se musíme z těchto chyb poučit," zdůrazňuje Klopp.

Borussen už se budou muset obejít bez Mohameda Zidana, který v poslední den přestupového okna odešel do starého známého Mainzu, kde by měl mít přece jen větší šanci nastupovat v základu. Místo už nezbylo ani na Damiena Le Talleca, jenž se i vinou zranění neprosadil a vrátil se zpátky do Francie, konkrétně do Nantes. Kromě Götzeho nebude ještě připraven nastoupit rehabilitující Koch, jehož by se měl návrat týkat nejdříve ve druhé polovině března.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Wollscheid, Maroh, Hloušek - Simons - Didavi, Cohen, Hegeler, Esswein - Pekhart
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.25 - 3.80 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov19131546:1340
2.Borussia Dortmund19124343:1440
3.Schalke 0419131545:2440
4.Borussia Mönchengladbach19123431:1239
5.Werder Brémy1994631:3231
6.Bayer Leverkusen1986526:2530
7.Hannover 961969421:2427
8.TSG Hoffenheim1965820:2223
9.VfL Wolfsburg19721024:3623
10.VfB Stuttgart1964924:2622
11.Hamburger SV1957724:3322
12.1. FSV Mainz 051956827:3321
13.1. FC Norimberk19631019:2921
14.1. FC Köln19631028:4021
15.Hertha BSC1948725:3020
16.1. FC Kaiserslautern1939715:2318
17.FC Augsburg1937917:3116
18.SC Freiburg19441123:4216
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FC Norimberk - Borussia Dortmund
sobota 15:30Schalke 04 - 1. FSV Mainz
sobota 18:30Hamburger SV - Bayern Mnichov
neděle 15:30SC Freiburg - Werder Brémy
neděle 17:301. FC Kaiserslautern - 1. FC Köln

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (319)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak borusia ma dneska pomerne lehkou praci

Reagovat
martin26

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Též tipuju 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

konečně začíná i 2. Bundesliga. A SGD hned doma hrají proti Furthu.

Reagovat
Arne

Je prodáno přes 22 tisíc lístků... To bych v tomhle počasí a na tohohle soupeře čekal trochu míň.

Reagovat
smazaný uživatel

no, byl hlad po fotbale, je to první jarní kolo a hned přijede aspirant na postup do první ligy. A ještě jim má Dynamo co vracet, první zápas ve Furthu domácím vydatně pomáhal rozhodčí (2 červený, jedna z nich byla i pro netáhla Fořta)

Reagovat
stas87

som na odpolednej v praci,napis mi potom kolko greuther vyhral

Reagovat
smazaný uživatel

že tě huba nebolí !

Reagovat
stas87

tak dynamu fandim okrem dvoch zapasov cely rocnik...furth potrebuje vyhravat hned od zaciatku

Reagovat
smazaný uživatel

nemusí. Beztak ani ten stadion skoro nemají na první ligu. Natož hráčský kádr. To spíš přeju ligu Fortuně, ta má skoro vše, od stadionu po hráče až po výborné fanatiky. Ale Furth, to jsou takové české Blšany, lidově, obrazně řečeno

Reagovat
stas87

vsetky tieto minusy pripadnej ucasti v BL viem ale stejne mam ten klub rad na pomery 2BL hraju pekny,ofenzivny futbal,no neviem ci by ich zvaz pustil s 15tisicovym stadionom do BL

Reagovat
smazaný uživatel

Za sebe přeju první ligu rozhodně Fortuně, i když je moc nemusím, tak Frankfurtu, přeci to je jen tradiční tým, který by měl hrát první ligu no a pak je škoda Mnichova, že takhle ztrácí, to je sympatickej mančaft. Jen mi je záhadou ten Padernborn, co tam chce takhle nahoře

Reagovat
stas87

jj,aj mne je fortuna sympaticka,eintracht a st.pauli vobec,ako pises ten mnichov by tam mohol postupit,treba do baraze a osobne by som bol velmi zvedavy na union,ak by doplnil kader a ozivil bundesligu,o tom paderborne nic neviem ale drzi sa,podla mna odpadnu

Reagovat
smazaný uživatel

čeče, Union je takový ten klub do středu tabulky. Není to nic extra, kdyby se jim náhodou podařilo postoupit, tak si myslím, že by byly rychle zpátky ve druhé lize. A věc je druhá, jak by to Berlín vzal, kdyby dvě mužstva z toho města hráli první ligu. Jak by se to třeba projevilo na návštěvnosti a třeba i na rivalitě. Ale ten Paderborn tam vypadá dobře haluzně

Reagovat
smazaný uživatel

jinak se hraje derby a to Hansa-Bochum. A když se tak dívám na tabulku, tak společně s Hansou jsou na sestup i KSC (??) a FSV Frankfurt s Ingoltadtem a Aachenem. A co tak koukám na 3. ligu, tak tam to má dobře rozehraný Regensburg, to je kousek od hranic. A ligu vede nějaká "vesnice" jménem Sandhausen (??).

Reagovat
smazaný uživatel

pff, co se tak koukám na mapu, tak ten Sandhausen je fakt nějaká dědina. A docela někde zašitá. Pod Frankfurtem

Reagovat
stas87

tak ksc ma dlhodobejsie problemy,uz loni hrali o zostup ale nakoniec mali celkom slusny naskok-10 bodov,paderborn bol uz loni piaty,oni maju celkmo zaujimave vysledky v tabulke,v sezone 2007/2008 spadli z 2BL,rok na to sa dostali o jeden jediny bod pred unterhaching na tretie miesto a hrali baraz z ktorej postupili(v tom roku vyhral 3ligu union a fortuna bola druha)ak postupili tak v novacikovskej sezone skoncili 5 a teraz su zasa 5 nebude to nahoda

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť poměrně nedávno KSC hráli první ligu, co to najednou, že jsou takhle dole?

Reagovat
stas87

to neviem,ak postupili tak v prvej sezone bezproblemova sezona,skoncili myslim 9 alebo 10,rok nato spadli o jeden jediny bod a potom uz zacal upadok,skoncili v strede tabulky,potom sa zachranili o 2 body pred osnabruckom a tuto sezonu sa to s nimi vezie,pre mna je skor zahadou ze fdv frankfurt este nespadol

Reagovat
smazaný uživatel

nj, furt se ta "svině" drží na 15. místě Koukám na to, KSC první sezóna ve druhé lize na desátém místě a pak to jde pomalu z kopce. Btw, jak Šimák hraje za tu Jenu, tak je taky dobře v háji, ve 3. lize je na předposledním místě. A to vcelku nedávno hráli taky druhou ligu. A před dvěma lety o postup do ní.

Reagovat
stas87

ked si kuknes 3ligu tak ja som napocital 8 timov co este nedavno hrali 2BL treba ten ingolstadt hral v sezone 2006/2007 a 2007/2008 stvrtu ligu...

Reagovat
Arne

Tak on je to FC Ingolstadt 04... Ale zatímco u Schalke to číslo znamená 1904, tak u těhlech je to 2004. Oni mají docela peníze, ale budují to postupně a pomalu, ne hr hr jako Hoffenheim.

Reagovat
jv

Jojo, už takhle mají ten kádr docela zajímavej... Podle mě je do pár let máme nahoře, i když nemám potuchy, co by udělali se stadionem, jestli by tam mohli hrát. Asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš osobně jsem zvědav na RB Lipsko. Tam mají parádní stadion, peníze od Red Bullu. Svoji skupinu ve 4. lize vedou a nejspíš míří za postupem do třetí ligy

Reagovat
jv

To jo. Ale ty jsou od BL naštěstí pořád ještě relativně daleko.. Jinak tam mají už pár bundesligisťáků, třeba Rost tam je. A v zimě přivedli ze Salzburgu Wallnera, co má skoro 100 branek v rakouský BL, starty za repre a není mu ani 30.

Btw. je tam taky Hoheneder.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, teď když sem projížděl soupisku, tak tam na mě taky vybafnul Nicklas

Reagovat
smazaný uživatel

tím se naštěstí od vyšší ligy vzdálili

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nicklas hraje u kravskejch plechovek II.?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ted v zime tam prestoupil

Reagovat
stas87

jo o to viem ze maju v nazve 04 cize to vyzera na sympaticky klub s postupnym cielom prva bundesliga?uvidime na kolko budu oblubeny az zacnu klubom z bundesligy pretahovat hracov vies o nich nieco viacej?myslim o strukture klubu,hlavny sponzor a take veci?ak by postupil ten regensburg tak to mame len v bavorsku:norimberk,bayern,furth,ingolstadt,augsburg a ten regensburg vsetko za rohom

Reagovat
smazaný uživatel

Regensburg by byl nejblíže. Jinak jejich fanoušci mají jakési přátelství s příznivci Viktorky Plzeň

Reagovat
jv

Slyšel jsem o tom.

Reagovat
Arne

Tak sympatický klub, no, já ti nevím... Jak se to vezme, tradici nemají žádnou, ale pokud chtějí vybudovat úplně nový klub, tak zvolili ten nejméně agresivní a z mého pohledu nejlepší postup.

Sponzorem je určitě Audi a nejspíš tam něco dávají z ropy, nebo co to tam mají.

Reagovat
stas87

v ingolstadte je tusim zemny plyn,mal stade ist plynovod z norska ci tak nejako,pokial to bude ako pises tak vela ludom nebudu vadit a po case si na nich zvyknu budu chciet do kadra zabudovat odchovancov,popripade hracov z bavorska?som na nich zvedavy ci to zvladnu a stane sa z nich trvaly klub

Reagovat
jv

Jojo, je to ten zemní plyn, nemoh jsem si vzpomenout. A Audi je snad i v názvu stadionu, takže asi hlavní, což by bylo i logický.

Reagovat
stas87

takze budu zajisteny na niekolko sezon vopred=stabilita,snad sedi vo vedeniu rozumny ludia ktory si uvedomuju ze je to beh na dlhu trat a nebudu mat prehnane ciele a ambicie...na ten plyn som si spomenul v suvislosti s plynovou krizou co tu bola pred par rokmi,druhy plynovod do europy mal ist cez turecko a mal sa volat nabucco,to by tahali asi z azerbajdzanu,proste europa uz nechcela byt zavisla na rusku

Reagovat
smazaný uživatel

a co ten Sandhausen, říká ti to něco? Teď projíždím jejich webowky a třeba stadion mají takový útulný. A hraje za ně Pinto, kterej kopal mj. i za Herthu

Reagovat
stas87

z celej ich supisky poznam len halfara ktory sa nepresadil v klauterne je to badensky klub cize rival freiburgu?ak som napisal blbost tak ma prosim opravte

Reagovat
smazaný uživatel

co sem tak vykoumal, tak tahle vesnice leží u Mannheimu. A nedaleko je Frankfurt nad Mohanem.

Reagovat
stas87

ouuu chybka,toto je soren halfar a ja myslel daniela halfara takze je to aj blizko sinsheimu vobec netusim o aky klub ide

Reagovat
smazaný uživatel

Tam snad hrál Hoffenheim či hraje, ne,

Reagovat
stas87

Reagovat
Arne

No, Halfar se v Lauternu právě že prosadil. Je (byl) myslím nejmladším bundesligovým střelcem (hráčem asi Nuri, ale teď to na beton nevím), ale po sestupu odešel do Bielefeldu. Tam začal dost stagnovat, teď jde ale zase pomalu nahoru v TSV 1860.

Reagovat
jv

Říká.. Letos jsme u nich hráli první kolo DFB-Pokalu a byla z toho jasná záležitost. Ale pár zajímavejch hráčů by se tam taky našlo, to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak z Ingolstadtu k nám jde myslim jak plyn tak ropa (ropa do Kralup nad Vltavou)

Reagovat
smazaný uživatel

to tam "řádil" Vráťa Lokvenc Já zas ještě pamatuji Unterhaching v první lize a de facto oni rozhodovali v posledním zápase o titulu. To bylo, jak už Schalke slavilo ale Bayern dal asi v 95. minutě branku a titul brali oni a frajeři ze Schalke pak asi museli docházet na terapii k psychoušovi, aby se z toho vzpamatovali (obrazně řečeno)

Reagovat
Arne

Tehdy nic nerozhodovali, v květnu 2001 prohráli na Schalke 3:5 a sestoupili, tehdy se o tom rozhodovalo v Hamburgu, kde Bayern v poslední chvíli vyrovnal na 1:1.

Rozhodovali ale dva roky předtím... Porazili doma Leverkusen 2:0 a tím pro Bayern uhráli titul.

Reagovat
smazaný uživatel

tak přeci jsem měl pravdu, jen poloviční. Už se to nějak moc míchá dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to je sestřelil Ballack

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

hele, PZPN zrušili zápas o superpohár

Reagovat
jv

Tak při postupu jsme jim sebrali Federica, okolo kterýho to všechno stálo. Toho sice dokázal nahradit Hajnal, ale po roce šel taky pryč, s ním i Eggimann, klíčovej stoper a náhrady prostě nepřišly takový... Ten první rok ve 2. BL přečkali logicky ještě v klidu, ale odešli další a už to s nima šlo z kopce, začali brát doslova každýho, kdo uměl trošku kopnout, to samý je i letos, kdy už se podle mě vůbec zachránit nemusí. Ta trojka, co je dole může v klidu zůstat, kvalitou jsou asi nejníž.

Reagovat
smazaný uživatel

nešel náhodou ten Hajnal taky do Dortmundu?

Reagovat
slovaňáák

Nahodou ano.

Reagovat
jv

Právě no. To už jsem tam nechtěl psát..

Reagovat
jv

Běhěm dvou let jsem jim sebrali dva naprosto klíčový hráče, ale víceméně nic z toho.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten Hajnal aspoň čas od času nastupoval, když byl někdo vykartovaný či zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Hajnal nastupoval ze začátku, škoda že mu to angažmá nevyšlo - v KSC na něj byla často radost pohledět

Reagovat
jv

Ten první rok u nás byl fakt výbornej.

Reagovat
jv

To zas ne. Ten první rok ještě vylepšil tu formu z KSC bych řek, to patřil k nejlepším na svým postu v BL. Potom ale šel trošičku dolu, přičemž se zranil a to ho u nás definitivně odstřelilo.. Ale pro VfB je pořád platnej, i když na jaře byl zase někde jinde, než teď.

Reagovat
smazaný uživatel

to potkalu Hansu taky...

akorát u KSC odešlo po sestupu dost hráčů napr. Hajnal, Franz, Miller, Stindl... pak tam byla impotence v útoku, kde i v první lize byli problémy (Iashvili, Freis...), Miller od druhé sezony v BL začal trochu stagnovat a posily se taky nechytili (Federico, Drpić...)

Reagovat
jv

Přesně no.

Reagovat
Arne

Hansa - Bochum, to není žádný derby, aspoň o tom teda nevím. Jinak Union na první ligu ani na ten postup nemá, ve výhledu tak pěti let je ta druhá liga je něj maximem. Pak se uvidí, v první řadě musejí postavit hlavní tribunu, začít by se mělo brzy.

Reagovat
smazaný uživatel

no, derby je asi přehnaný ale ti příznivci se nemají moc v lásce

Reagovat
Arne

Je Baník - Sparta derby?

Reagovat
smazaný uživatel

no, de facto jo, derby nemusí být jen souboj týmu z jednoho města. To máš jako Barca-Real, PSG-Marseille, Liverpool-ManU.

Reagovat
Arne

Ok, ale nemůže to bejt založený jen na tom, že se fanoušci nemají rádi, ale taky na nějaký historii vzájemných zápasů... Hertha se taky nemá ráda s fanoušky Stuttgartu nebo Schalke, ale nazvat tyhle zápasy jako derby, tak si klepou na čelo.

Bochum s Hansou tu historii nemají, na jejich zápasech není nic speciálního... To, že hrozí střety fandů a jsou tam speciální bezpečnostní opatření, automaticky neznamená derby. Třeba zápas Dynama se St. Pauli taky není derby.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jde třeba i o nenávist mezi městy, nějaké historické milníky ze vzájemných zápasů. A třeba zápas SGD-Hansa je derby, zápas Baník-Opava je taky derby, Olympiakos-Paok je taky derby a nejsou z jednoho města.

Reagovat
Arne

Ty tam právě žádné nejsou... Že by v nějakým médiu měli napsáno u tohohle zápasu, že jde o derby, to se fakt nestane, nikde to není.

Reagovat
smazaný uživatel

ale příznivci to berou jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

tam půjde spíše o to, že oba tábory jsou pravicově založený a půjde o konfrontaci West- x Ost-

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

toto bude rychly proces .. prvy polcas 0:2 a okolo 0:4 by to mohlo aj skoncit

Reagovat
jv

Že to tak bylo i na podzim...

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju výhru BVB, ale doufám že jim tam Pekhart aspoň šoupne jeden gól - 3:1

Reagovat
jv

Takhle by tam musel šoupnout tři.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes si udělám večer čas a podívám se zase na BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře děláš

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund by dnes nemusel ani inkasovať

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by mohl možná Klopp zkusit v základu Lucase.

Reagovat
smazaný uživatel

není důvod...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys zbytečně riskoval ztrátu Robertova sebevědomí tím, že bys ho prakticky bezdůvodně nechal sedět? A pokud je ten důvod "jen aby si zahrál Lucas", tak je to blbost.

Prostě musí hrát Lewa.

Reagovat
smazaný uživatel

On je jiný a chtěl se zviditelnit. Asi začnu praktikovat co Willi, to jest papírek u ntb se jmény uživatelů, na které nereagovat

Reagovat
jv
Reagovat
smazaný uživatel

do Schalke nikdy Horší to je, že mi to poněkud dlouho trvalo, než sem si to přeložil a stejně sem si musel krapet pomoci translate. Na to, že sem se němčinu učil nějakých deset let, tak slabota.

Reagovat
jv

Musíš na tom trošku zapracovat...

Reagovat
smazaný uživatel

To je zbytečné, za chvíli z papírku byla A6, následně A5 a skončí u A4 popsané z obou stran

Reagovat
fantomas

Snad jde hráči to "posazení" slovně odůvodnit, aby to sebevědomí neztratil, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jde, ale v tomhle případě by to bylo naprosto nesmyslné rozhodnutí. Lewa čekal na pořádnou šanci přes rok, nevím, proč by nemohl čekat i Barrios (neříkám, že rok) a Klopp by mu měl ustupovat. Lewa je ve formě, daří se mu, tak nevidím důvod v těžkém venkovním zápase stavět Barriose.

Reagovat
jv

Reagovat
Losinho

No u Lewy je to trochu složitější, ten byl v tomhle hodně specifický, aspoň co si pamatuju.

Reagovat
fantomas

Ok, to já vůbec nevim..

Reagovat
jv

Tak nakonec na žádný slovní vysvětlování ani nedojde.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Losinho

Tak na dnešní večer se těším, doufám v nějaký fík Roberta a hlavně ve výhru hostů.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zítra bude mít Bayern zase o důvod víc vyhrát nad HSV..

...zatím jede Bayern tak jako na podzim, ale počítam s tím, že teď si HSV pětku neodnese - uvidíme

Reagovat
HSV1887

HSV doma na Bayern umí, ale Bayern je někde jinde než HSV. Pokud navážou na výkon z Berlína a přidaj ještě něco navrch, tak je bod reálnej. Jsem zvědavej na reakci fans na Boatenga.

Reagovat
Arne

Budou pískat, ale nemají proč. Dost slušně jste na něm vydělali na to, že u vás strávil nějaký tři roky.

Reagovat
HSV1887

Ale takovej Olić, ten sklidí ovace - a to šel zadarmo. To je prostě ten stejnej případ, jako když šel Pospěch či Matušovič do Sparty. Prostě Bayern ja Haßverein.

Reagovat
Arne

Tak Ivica je specifikum... Boateng ale nešel přímo, to je docela rozdíl od těch dalších dvou.

Btw. Hass psaný s ß vidím asi poprvý v životě. Vážně se to normálně užívá?

Reagovat
HSV1887

Jo, to je taky fakt. Tak Ivica toho udělal hodně pro HSV, takže by byla blbost ho vypískávat. Včera jsem četl, že prej jeho mladší syn furt fandí HSV :D Navíc je to velkej srdcař..přesný opak Boatenga. To je prostě profík, co bere fotbal jako svůj job. Snad víš, jak to myslím.

Haß je podle starých pravidel...to samý jako spojka daß či müßen. Starší generace Němců to furt takhle píše.

Reagovat
herbage

jaký je obecně rozdíl mezi psaním ß a ss?

Reagovat
HSV1887

ß můžeš nahradit ss - obráceně však ne. Aspoň nás to takhle učili..

Hlavní rozdíl je ve výslovnosti.

Reagovat
herbage

díky

Reagovat
Arne

Jo, chápu... Před týdnem jsi si určitě všiml, že v Berlíně vypískali Drobnýho a Kačara, oni nás ale opustili zadarmo, respektive za babku a v situaci, kdy neměli. U Boatenga mi to přijde trochu něco jinýho.

"daß" je často vidět, ale to "Haß" fakt čtu teď poprvý... A ve výslovnosti by právě rozdíl bejt neměl, ne? Ale můžu se mejlit, já moc pravidel už neznám, ony jsou skoro k ničemu.

Reagovat
HSV1887

No já byl v sektoru hostí a odtamtud jsem domácí fandy vůbec neslyšel (byli na druhé stráně). Kačara si klidně vemte zpátky..co ten někdy na tom hřišti vyvádí, to je hrůza! V Hertě se mi líbil, ale u nás mu to moc nejde..

Reagovat
Arne

Tak to je celkem normální, z jednoho kotle neslyšíš druhej, i kdybys snad byl s Wolfsburgem v Dortmundu (to asi přeháním). Kačar šel fakt hodně dolů a je ho škoda.

Reagovat
HSV1887

Jinak musím říct, že máte pěknou tu úvodní píseň, co hraje při nástupu týmu (Nur nach Hause)..jsem si jí dokonce pouštěl i doma Byl si někdy na Hertě?

Reagovat
Arne

No, asi jedenáctkrát, jestli dobře počítám... Já mám "Nur nach Hause" rád, ale spíš je to kvůli citový vazbě. Třeba ta vaše se mi líbí víc, nebejt tam anglický slova, tak je perfektní. Zase ale máte trapnou Torhymne, já Coldplaye docela i poslouchám, ale k tomuhle se to absolutně nehodí.

Reagovat
HSV1887

11x? Wow, to smekám.. já byl na HSV zatím 3x

Coldplay už jako Torhymne nemáme - používá ji ted Hannover. Ted máme Heidi Kabel - An de Eck steiht´n Jung mit´n Tudelband.. je to prej na její počest (zemřela v sprnu 2010). Zpočátku se mi moc nelíbila, ale už jsem si na ní zvykl.

Nejlepší Torhymne mají Stuttgart, Gladbach, BVB a S04. Leverkusen má taky dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

...a nejhorší má snad Bayern (jestli máme tu jako v minulé sezoně - letos jsem o hodně gólů přišel, tak už si to nevybavuju)

Reagovat
HSV1887

Jo ta původní byla hrozná..ted máte novou. Celkem dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, máš pravdu, ta ujde ta předchozí sezona ale byla hrozná

...nejvíc se mi ale stejně líbil Zillertaler Hochzeitsmarsch

Reagovat
Arne

Jj, 11x v Berlíně, na Herthu jsem ještě jel do Mnichova a Fürthu, zbytek výjezdů bez její účasti...

No vidíš, to ani nevím, že jste to měnili. To teď někdy nebo už na podzim? Já před dvěma tejdny koukal na HSV - BVB a nějak jsem si toho ani nevšiml. Jinak hodně dobrou má Hoffenheim, tam jsem byl, když dali čtyřku Werderu a ve spojitosti s oslavným řevem to dělalo moc dobrej dojem.

Reagovat
HSV1887

To seš teda fakt skalní fanoušek

No ono když dával Guerrero na 1:5..tak to tam jen tak smutně zahrálo Jo, Hoppenheim má taky celkem dobrou. Vlastně tři kluby mají Torhymne od Scooteru (Gladbach, Hoppenheim a Leverkusen). Ale vyníkající má fakt Stuttgart (Pennywise - Bro hymn tribute). To je fakt nářez!

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=wo7YMkhNOAw&feature=related

"Was wollen wir trinken" snad není od Scooteru, ne? A u Leverkusenu jsem měl taky na mysli jinou, ale je fakt, že i ti už možná změnili.

Reagovat
HSV1887

No mně to znělo jak jedna od Scooteru..nevzpomenu si na název.

Reagovat
Arne

Tak to je síla. Jak holandština.

Reagovat
Tomanatura

Skoro vubec ji nerozumim, to je sila.

Reagovat
smazaný uživatel

Torhymne je muzika, co se pouští po gólu?

Reagovat
Arne

Jojo.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si nějak nedokážů vybavit, co pouští nám, vždycky mám po gólu chvilku temna vyplněného nějakým hlukem a pak už jen...střílí hráč s číslem 9 Leo-Kweuke!!!! Leo-Kweuke!!! Leo-Kweuke!!! Jinak nejlepší gólový chorál mají ultras Rapidu Vídeň, ten mě strašně baví, přitom je jednoduchý jako Kolumbovo vejce..

Reagovat
Arne

Zase ten Rapid... Ono tady je všude chvíli hudba a pak vyhlašujou střelce a stav. Je to paráda, zrovna tahle věc s tou "počáteční bouří" je na německý fanscéně asi to nejlepší.

Reagovat
Arne

* za tím Rapidem měl bejt smajl tohoto typu - ... (já jen, aby se to nedalo vyložit nějak špatně)

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě. To víš, každý má nějaké fanoušky, které glorifikuje. Pro mě je Rapid evropskou jedničkou, když tedy přihlížím ke všem aspektům, podle kterých já fanoušky hodnotím.

Reagovat
Arne

Jo, já taky mám svý favority, BVB a Wislu.

Reagovat
smazaný uživatel

na tu Wislu by to chtělo někdy ještě zajet, to bude ještě větší kotel, když už mají celý stadion v cajku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si počkejte, až budou hrát s Borussií .

Reagovat
Arne

Chtělo by to, ale asi až na podzim nejdřív.

Reagovat
smazaný uživatel

A Harlekins?

Reagovat
Arne

Já to moc neposuzuju podle skupin, ale jako celkovej kotel... A ten nemáme nikterak úžasnej, nemá to výdrž moc a ani v tý Ostkurve všichni neskandujou. Při hymně nebo dalších dvou, třech chorálech to ale je hukot, to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Rapid má takový bonus. Skvěle se na něj nadává .

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se mi v Německu moc nelíbí, že když někdo vstřelí branku, tak tam pustí "diskotéku". Díky bohu za naše "všichni za ramena a Baník pičo"

Reagovat
smazaný uživatel

Hudbu pustí hlasatel a fanoušci si můžou dělat, co chtějí. Nevidím v tom problém.

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je lepší se bavit bez hudby. Takhle to vypadá jak někde na hokeji. Lepší, když si fanoušci vytvoří svoji vlastní "hudbu" bez pomoci hlasatele a pomocných repráků.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se pořád nevylučuje. Jasně, že je lepší nějaký chorál fanoušků, ale pokud to hlasatel neohulí tak, že vyžene všechny holuby ze Staromáku, tak o nic nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

tak každýmu se líbí něco jinýho, tohle mi příjde, že bez pomoci hlasatele by se ani neozvali..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kde? V Německu? No, já mám rád, to vyvolávání střelce gólu. To je super. Muziku nějak nevnímám, asi nějakou na Spartě máme, dřív byla nějaká melodie, či co. Ale dnes nevím, jak to je.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, v Německu a nejde mi o vyhlašování střelce, jde mi o tu tzv. torhymne.

Reagovat
HSV1887

Já to Haß viděl někde v nějakém textu od Böhse Onkelz.. V té výslovnosti je rozdíl, že "ss" se vyslovuje normálně jako naše s, zatímco ß je ostré, zdůrazněné.

Reagovat
smazaný uživatel

Když šel Pospěch do Sparty, tak se nic nedělo. Srovnávat jeho přestup s Matušovičovým je hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

máš recht. A hlavně, Pospěch je i opavák a neměl takové debilní kecy jako "mirečku, nastav jim prdel".

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašný, to s tím Mirkem .

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

hlousek mak pekhart

Reagovat
fantomas

100. pro Koo Ja-Cheola a Shinjiho.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

SGD Dynamo Dresden !

Reagovat
Arne

Bez toho déčka. (já jsem dneska prudič, co? )

Reagovat
smazaný uživatel

sem zvyklej už s tímhle, na to mrdám

Reagovat
smazaný uživatel

FCV Viktoria Plzen !

Reagovat
smazaný uživatel

nebo FCB Banik Ostrava

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Maresma

Taky to mam jako posledni zapas na tiketu.

Reagovat
Arne

Nebál bych se.

Reagovat
HSV1887

Jak jsem se tu nikde zmínil..dneska cítím neprohru FCN. Ale snad se pletu

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej začátek

Reagovat
Arne

Jak to zatím vypadá? Já se k tomu dostal až teď...

Reagovat
smazaný uživatel

No, Dynamo mělo překvapivě víc šancí. Hráči Furthu mi příjdou nějak podrážděni. Bude to ještě boj.

Reagovat
Arne

A jak kotel? Teď jsem zaslechl tamtu melodii od Depeche Mode, jak jí používá Celtic třeba.

Reagovat
smazaný uživatel

no, mě vypadl definitivně stream, takže slyším velké h... a už nemám nerva to zas někde hledat znova, tak jedu na textovým onlajnu. Že by I just cant enough? To sem na Dynamu nikdy neslyšel.

Reagovat
Arne

Jj, přesně tohle. Já to tady, ale i v Německu celkově taky slyším poprvý.

Reagovat
smazaný uživatel

teď jede "Boney M". To je stejně nejlepší

Reagovat
Arne

Poteeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty pííííčo, tak to byl gól od Furthu, dobře nachytal brankáře

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi pořád na textovém on-line přenosu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, našel sem stream na sky bundesliga. Textově by to bylo zajímavý, no, popsat takhle branku

Reagovat
Arne

To jo, ale ono se to tak divně snášelo... Blbej gól každopádně.

Reagovat
smazaný uživatel

jo no, chtěl centrovat a kopl to "blbě".

Reagovat
Arne

Dedić To je magor, já myslel, že ten panel hodí přes plot do kotle.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, sem koukal, co s tím zamýšlí

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, paráda, pojistka dána, můžu do hospody. Jen sem moc nepobral tu oslavu gólu

Reagovat
smazaný uživatel

to je takovej masér ten brankář. Nejenom tím, že chytá v krátkém triku ale teď chytil i penaltu

Reagovat
Arne

Vystihl jí parádně... Za tohle bych ale pentli nepísknul, dyť to bylo tečovaný, s tím nemohl nic dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

no, byla hodně přísná. Btw, přišel Fořt, teď vystřelil, asi 72 metrů od brány, takže teď už asi žádný gól nepadne

Reagovat
smazaný uživatel

a jde se slavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk hraje parádně. Bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebojím se, že bychom to nezlomili, Nürnberg nemá šanci tu aktivní hru vydržet a nám tam trpělivou hrou něco spadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Lewa už tam teď měl 2 parádní šance a Shinjimu chyběl kousek.

Reagovat
fantomas

Aaa. Šinži.

Reagovat
Maresma

Kde koukate?

Reagovat
fantomas
Reagovat
Maresma

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport 2

Reagovat
Maresma

Nemam

Reagovat
fantomas

By se asi neptal (i když ty bys toho schopnej byl no)...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to nemusel vědět...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
miky10

Kolik to je?

Reagovat
smazaný uživatel

no uz tomu moc neverim, s tim zakoncenim

Reagovat
Arne

Ten samostatnej únik musí Lewa proměňovat, pokud je v takovýmhle klubu... Pravačkou ho obstřelit na zadní tyč, není problém, Großkreutz by ho to mohl učit.

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna Kevin v tý svý šanci to taky docela solidně překop

Reagovat
Arne

To je fakt, on to trochu moc podebral, ale měl jsem dojem, že v tom byl trochu terén... Jinak ale on má zakončení fakt dobrý a speciálně tahle zakončení pravačkou na zadní tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj tímhle zakončením dával parádní gól minulý rok proti Bayeru první kolo na jaře, to si pamatuju.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

A právě tyhle momenty budou stát Lewu základ...

Reagovat
slovaňáák

Ale to jedině v případě, že by nás to začalo připravovat o body..

Reagovat
jv

Uvidíš.. Lucas bude co nevidět v základu.

Reagovat
slovaňáák

Pokud bude pravidelně skórovat po příchodu kolem té 65. minuty, tak možná ano. Jenže jestli Lewa bude dál dávat góly, tak bude hrát on. I přesto, že by k tomu další dvě tři gólovky nedal třeba, tak ho Klopp podrží. Aspoň si to myslím, ale uvidíme, co ukážou nadcházející utkání..

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si, co sem viděl, ten gól Lucase byla náhoda aneb odražený míč. Lewa je víc prospěšný týmu, hraje stylem alá Koller, to jest, že sklepává balony, posílá spoluhráče do šance atd.

Reagovat
slovaňáák

Do dvacátý minuty z naší strany strašná bída..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ty vole co to ten furth robil? to ho dynamo prejelo?

Reagovat
smazaný uživatel

hráči Furthu mi přišli nějak podrážděni, za to Dynamovci se na ně perfektně připravili a byli lepší. Na druhou stranu, ten jedinej gól Furthu stál za to

Reagovat
smazaný uživatel

Ooo Sebastian

Reagovat
fantomas

No geniální souhra.

Reagovat
Maresma

Uz jsem chtel napsat, ze ten start do druhe pule byl paradni a ze to tam musi padnout..

Reagovat
slovaňáák

Tooooooor

Reagovat
smazaný uživatel

GOoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool nadherna Leittnerova prihravka

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem říkal, trpělivostí to tam přijde. Leitner prokázal, že to fotbalové myšlení na to má. Sice to není na základ, ale je potřeba ho zkoušet čím dál víc. Kehl konečně začal trošku víc podporovat útok, dočkal se za to gólu a také trošku víc jistoty v té kombinaci na našich kopačkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě jednoho a easy game...

Reagovat
smazaný uživatel

chtelo by to jeste jednoho, jsem nervozni

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Že by tam dneska nebyl Löw? To se mi nezdá

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandovskiho stahnout, je prisernej

Reagovat
fantomas

Nebyl příšernej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl hroznej, je to jedinej utocnik, ma davat goly, Lucas mu ukazal jak se to dela

Reagovat
fantomas

Hm, takže stejně omezenej pohled jako na Torrese. To sem si moh myslet.

Reagovat
smazaný uživatel

jj stejne omezenej jako na Torrese

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to hodnocení útočníků podle gólů, resp. podle neproměněné jediné šance je fakt omezenost.

Reagovat
fantomas

Snad má Shinji áčko.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucaaas . Tomu to přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc parádní pas na Kevina.

Reagovat
fantomas

Sou oba super, jak se staraj i o mezihru. Lewa předtim taky plno podobných věcí perfektně vyhodnotil, rozdal do stran...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Šel šíleně nahoru tuhle sezónu, díky tomu má Klopp příjemné starosti koho stavět. Minulou sezónu byl ale hroznej... Nevím co se s ním stalo, ale je to fajn změna.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jako utocnik by se mel naucit davat goly

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jich zatím letos tuším 14 v lize to je dost. Navíc nedal jen jednu šanci, ale jinak byl platnej jak dozadu, tak dopředu.

Reagovat
fantomas

Dyt spálil jedinou šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

No, vlastně 2, kdybys počítal tu jeho parádní střelu za chvíli, ale vyloženou měl jednu no.

Reagovat
fantomas

No tak to byla šance, kterou si sám vypracoval a dobře mu ji chytil Schäfer, to by mu moh vyčítat fakt jen...dolar.

Reagovat
smazaný uživatel

Spalil jedinou a taky se do jediny dostal..

Reagovat
fantomas

No to je ovšem pokročilá logika. Protože já sem z jeho pohybu vyčetl, že si teda buď dělá co chce (což asi chceš tvrdit ty), anebo že hrál prostě podhrota na pozici samotnýho hrota a sázelo se na to, že ta polozáloha poloútok Kuba-Shinji-Lewa-Grosskreautz prostě soupeře převálcuje svou kombinační silou a sehraností. Což se taky povedlo, úkol splněn, tečka. Ale jinak BVB neznám, že jo, usuzuju jen podle tohodle zápasu; každopádně v mých očích dneska Lewa rozhodně neselhal no.

Reagovat
slovaňáák

Super, tohle Lucas moc potřeboval. Ještě jeden.

Reagovat
Maresma

Ten Kagawa je skvelej hrac.

Reagovat
fantomas

MotM dneska.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

I minule! Je úžasnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No tak koukám teď na zápas Drážďan a musím říct, že všechny tři góly stojí za to. Ten první (Kochův) mi úplně připomíná Di Caniův gól proti AS.

Jinak doufám, že Bayern dnes urve pořádný výsledek, aby se opět mluvilo hlavně o něm a ne o BVB. Jsem na tu naši obranu náramně zvědav, jak to udělají. Hlavně aby ty podmínky byly fotbalové, protože jak koukám na ty Drážďany, tak nevím...ten trávník asi nic moc, jak je to namrzlé.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ten trávník musel být děs. Ono i celkové podmínky. Proto mě překvapil domácí brankář, že jako jedinej chytal jen tak v krátkém triku. Už jen z toho pohledu mi byla šílená kosa

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

"Návrh jednoho z regionálních ministrů, aby byly na německých stadionech běžně přítomné obličejové skenery pro odhalení chuligánů, vzbudil u našeho západního souseda velký ohlas - povětšinou však ten negativního rázu. Vedle mnoha fanoušků nyní nápad odmítla i předsedkyně sportovní komise při parlamentu Dagmar Freitagová, když uvedla, že nevidí žádný "právní základ" pro prosazení tohoto návrhu a že prý Caffier "přehání". Inovace by se přitom netýkala jen bundesligy, již dříve třeba návrh odmítl i prezident Německé fotbalové ligy (americký fotbal)."

Za tu negativitu a že jsou proti i politici

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň něco těm inkvizitorům zatrhli.

Reagovat
cristiano.K.

sázkaři, to by byl hřích nezkusit Leverkusen,že?

Reagovat
stas87

tak som dokukal zostrih sgd-greuther tak takto tragicky smerom dozadu furth velmi dlho nezahral,schmitgdal tragedia,kleine tiez,dynamo malo mat jednu alebo dve 11ky,ten faul,tusim kleineho ako nabral vo vapne kocha...toto je neprijemne zavahanie lebo aj paderborn vcera vyhral,nehrig nie je obranca,skor kridlo a na beku mu to moc nesvedci,gratulacia do drazdan

Reagovat
Arne

Z toho, co jsem viděl, tak vzadu to fakt Greutheru hrozně haprovalo... Jinak Schmidtgal mi přijde jako jeden z nejlepších levých beků v druhý lize, ale když tam byl ve sprintu s Potém, tak neměl šanci. Tenhle Frantík beninskej Dynamu ještě hodně pomůže, pokud ho udrží. Čímž bych si ale nebyl tak jistej, podle mě je naprosto bundesligareif.

Reagovat
stas87

tak to asi nesledujes greuther vzdy ked nastupi tak mam fakt strach co zasa predvedie,pozicna hra je pre neho spanielska vesnica,proste nieco ako kobi v herte ten vykon a vysledok nechapem,v priprave furth rozbil austriu a porazil este jeden rakusky tim,solidne vykony a vysledky a zrazu taka facka

Reagovat
Arne

Fakt? Tak je pravda, že já Greuther skoro neviděl, spíš usuzuju ze sestřihů, kde hlavně vidíš tu podporu ofenzivy a v tom je výbornej. A v Oberhausenu mu to šlo na obě strany, tak třeba se do toho vrátí, taky on byl původně záložník (či že to přirovnání ke Kobimu trochu i sedí).

Reagovat
smazaný uživatel

tobě nepřišla včera sms ?

Reagovat
stas87

nn,nic mi neprislo

Reagovat
smazaný uživatel

tak máš buď rozbitej mobil anebo jiné číslo pač sem ti hned po závěrečném hvizdu posílal sms, jak jsi mě o to požádal

Reagovat
stas87

prehodil som si simky,hej pisal si mi teraz mi prisla od teba sprava zo vcerajska

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi prosím někdo říct, proč je na Schalke 1.72 kurs? Tam je nějaké velké zranění? Na tokovýdle kurs bych snad vsadil i barák...

Reagovat
stas87

tak schalke je vo forme a mainz na spodku a vacsinou sa trapi,jednoznacny favorit je schalke

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vím taky, ale kurs tomu neodpovídá. Tam musí být nějaký hráček

Reagovat
smazaný uživatel

po zranění se vrací Höwedes, jinak v tom háček nevidím, sice nehraje Farfán a chytá dvojka - ale to na Schalke moc velký vliv nemá... (jinak u chance 1,57)

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsem mohl zapomenout na Holtbyho

Reagovat
stas87

tak si pozri poslednych 5 zapasov obi dvoch timov,schalke-15 bodov,mainz-5,schalke-45 golov vstrelenych,maniz-33 inkasovanych,kvalita je proste na strane schalke

Reagovat
smazaný uživatel

on naráží na to, že ten kurs je hodně vysokej normálně by byl max. 1,4

Reagovat
stas87

aha,tak ja ten kurz povazujem za trosku vyssi ale dal by som tak ako chance,proste v bundeslige niet lahkych zapasov 1,4 moze byt tak na bayern ale nie na schalke..

Reagovat
smazaný uživatel

na Bayern 1,12 apod

Reagovat
stas87

to som v zaciatkoch tiez skusal teraz uz davam len overy a undery,vonku proti werderu ale obecne podavam minimalne,vyrastol som z toho

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, normálně 1.4 a teď 1.7 a na bet365 to ještě zvedli před hodinou na 1.72. hodím na to nějakou velkou částku

Reagovat
smazaný uživatel

na tipu 1,73

Reagovat
Arne

On to myslí asi tak, že na Schalke je ten kurz moc vysokej. Ale Mainz se teď docela zvedá, zas tak bych si jedničkou nebyl jistej.

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
smazaný uživatel

jako ty vole, tohle sem ani nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

celý to kolo je takový... zatim by mi vycházel jen Hannover

Reagovat
smazaný uživatel

btw, na tomhle zápase je přítomen jožkokožlej

Reagovat
stas87

tak by si prehral barak

Reagovat
smazaný uživatel

no co... jeden kluk tu prohrál babičku

Reagovat
Arne

Kraft - Morales, Hubnik, Neumann, Kobiashvili - Niemeyer, Ottl - Ebert, Lustenberger, Ramos - Lasogga

Docela se mi to líbí, už se těším. Jen kdyby ještě měl koule vyndat Kobiho a dát tam od začátku Bastianse, ale to už bych asi chtěl moc.

Reagovat
stas87

vyndat niemeyera,lustiho posunut na jeho miesto a skusit toruna na miesto lustiho s kobim suhlas,cakal som ze ho hertha kupila na miesto kobiho...

Reagovat
Arne

Kobiho na místo Kobiho? Právě Niemeyera potřebujeme kvůli bojovnosti, v zápase s HSV to bylo jasně znát, když na druhou půli přišel. Jestli někoho vyndat, tak jednoznačně Ottla, ale v tomhle zápase se asi bude hrát pěkně odzadu a zkusit něco z kontrů (už zase, ale co, hlavně body).

Reagovat
stas87

bastiansa samozrejme no,od herthy stejne cakam domace vysledky 1-0 a ubojovane vitazstva musite to urvat silou,ak nastupi pinto a smiedebach tak by ste mali mat teoreticky silnejsi stred ale slabsie kraje a cez kraje prave hannover utoci dost casto...ja vam dneska verim,ked prisiel v druhom polcase pekhart tak ich norimberk zacal prehravat a bol lepsi

Reagovat
jv

Vypadá to dobře, snad budou i body.

Reagovat
stas87

vraj sa povrava a spekuluje ze hsv chce v lete priviest adlera...co je na tom pravdy?

Reagovat
jv

Hodně.. Podle všeho tam skončí.

Reagovat
stas87

no,v bayeru chcel zvysit plat ale vedenie mu nepridalo tak zvazuje odchod,mal namierene do schalke ale tam to maju poriesene,povodne adler chcel do klubu kde by mohol hravat pravidelne ligu majstrov a skonci asi v hamburku...takze drobny na lavicku alebo bude chciet odist?

Reagovat
smazaný uživatel

z tý naší pravděpodobný obrany se mi dělá zle

Reagovat
jv

Tak je dost dobře možný, že bude Boateng ve středu a Tymoch na kraji, i když...o moc líp by to asi ve výsledku nevypadalo.

Reagovat
smazaný uživatel

to by spíš Timo šel na stopera, ale nechápu, že nevyzkoušíme někoho z juniorky Jüllich si poradil s Ronaldem, tak bych mu ještě šanci dal

Reagovat
stas87

tak som kukal druhy polcas ingolstadt-fortuna a....fortuna sklamala na plnej ciare prislo mi ze ani nechceli vyhrat,stale sa hadali a celkovo boli akoby mimo,ingolstadt je dole pravom,hrali presilovku a z cely cas si vypracovali jednu jedinu sancu a tu gunesch spalil,vrchol vsetkeho bol dnes lambertz neskutocny idiot,dostal zltu kartu a o par minut sa primota do strkanice a zhodi na zem ikenga ja som zatial spokojny,ked zavahal greuther vcera tak dnes aj st.pauli a fortuna,uvidime co eintracht

Reagovat
smazaný uživatel

no, idiot, byl vyhecovaný, to je takhle lehký hned někoho odsoudit. Vím, o čem mluvím. Jednou v zápase sem byl taky přemotivovaný, dostal sem žlutou za zastrašování soupeře (házel aut a já naznačil jakoby ho chci napadnout) a o pár minut později byla ruka soupeře ve vápně, začla hádačka a já pak tělem strčil do toho samého frajera, spadnul a kdybych dostal druhou žlutou, nemohl bych říct ani pfň. Rozhodčí byl naštěstí benevolentní, dal mi ještě jednu šanci a moji spoluhráči mě poslali na střídačku vychladnout. No a v závěru zápasu sem sám pečetil gólem na konečné skóre 2:0. Prostě ti hráči jsou někdy vyhecovaný, přemotivovaný, vyložený idiot je jen jeden a to Řepka

Reagovat
slovaňáák

Zidan Pěknej návrat.

Reagovat
smazaný uživatel

To je děs. V záloze ani jeden kreativní hráč. Na pozici Raúla má být Jurado, Marica nemá v zákládu co dělat. Obasi hrozně marný, neschopný poslat centr... Fuchs spousta chyb, Draxler nemá moc šancí se tam prosadit. Skvěle hraje Pospěch

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je to v prdeli, že já na to Schalke sázel... :)

Reagovat
smazaný uživatel

na tipu už mam jen 7 korun

Reagovat
jv

Hm, měl jsem nakonec s tou obranou pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale moc to nechápu, to zase bude Robben bez podpory

Reagovat
Manik...

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas už mnohem lepší. Farfánova přítomnost byla prostě znát. Jurado nic moc, ale pořád platnější než Marica a Obasi se taky dost zlepšil oproti prvnímu poločasu (i když pořád je to o jeho individuálním výkonu. Pořádný centr, nebo přihrávku do šance prostě nedá). Mainz se tam ale slušně zakopal a obranně to zvládli skvěle.

Reagovat
stas87

vyrovnavajuci gol...da sa to oznacit za wetklovu chybu?mne se zdalo ze hej,brankar by si mal hlidat prednu tyc

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to bylo určitě jeho.

Reagovat
jv

Sala!

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím paráda od HSV. Navíc krásný gól.

Reagovat
smazaný uživatel

300. Pro Dynamo Dresden a BvB 09

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm napravo? proč to tak nešlo od začátku

Reagovat
Bayern +

Presne!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře se ten zápas rozjel

Reagovat
smazaný uživatel

Pranjić, Petersen, Usami - tolik variant, ale Ribéry musí odehrát celých 90 minut

Reagovat
jv

No, podle mě už se s Usamim evidentně nepočítá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vždyť to tu bylo snad nedávno, že neuplatní tu opci.

Reagovat
smazaný uživatel

to ale neznamená, že nám teď ještě nemůže pomoct Ballack taky hrál, když vyšlo najevo, že jde do Chelsea...

v sezoně 06/07 se nepočítalo "s půlkou" týmu a stejně nám pomáhali...

Reagovat
Bayern +

Toto ale chyba nebola. Petersen je hrot, s Usamim sa nepočíta a Pranjić je herne tak v riti, že by bola hlúposť ho tam dávať miesto Ribéryho za stavu 1:1. Proste včera viazla finálna fáza, ale nič na tom nemení, že jediný, kto môže rozhodnúť sú práve R+R, Gomez a poprípade Olić, takže toto Juppovi za zle nemám, dobre, že ich nechal celý zápas. Dnes to podrbal s Timom na RB, ak mal niečo spraviť, tak Pranjića v základe na LB.

Šialene ma ale štve kvalita našich alternatív na jednotlivé posty. Lávku máme tak biednu, že s ňou neuhráme snáď ani štvrťfinále CHL (ak by sa nedajbože niekto zranil). A ďalšia vec, futbal pre oko diváka pod Juppom obecne je škaredší ako bol van Gaalov, a to o dosť!

Reagovat
smazaný uživatel

Olić by pak mohl jít místo Petersena na křídlo

a upřímně, včera by tam zahrál líp i Gustavo

a snad podruhé v životě souhlasím s Baslerem (když bude Bayern hrát kolem šestnáctky soupeře, tak jako němečtí házenkáři, budou mít i stejné úspěchy jako n. házenkáři...)

Reagovat
jv

Něco na tom bude...

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by vypadli už s Basilejí, aby na tuhle sra*ku, kterou Bayern hraje, nemuseli koukat diváci, co se chtějí podívat na nějaké pěkné zápasy Ligy mistrů. Koukat na tenhle línej šmejd bych divákům nepřál. Běhají akorát hráči s balonem, zbytek jen kouká a stojí. Robben snad nejpomalejším mužem na hřišti. Ribéry se sice zoufale snažil, ale dělal naivní kličky a ve chvílích, kdy mělo dojít na rychlý protiůtok, tak to celé zpomalil. Střídání mělo přijít už dříve, aby se dostalo na hráče, kteří mají zájem si zahrát a jsou ochotni trochu běhat. Opakovat znovu to samé o tom, jak tam není žádný nápad, už nemám náladu. Takže se snížím jen k prostým frázím: Juppe, pokud nedokážeš ty hráče patřičně namotivovat a pokud od nich požaduješ, aby hráli tenhle humus, který je založen pouze na držení míče, tak prostě vypadni. Protože na tohle já nemám...to už si mohu rovnou zajít na nějaký festival pro otrlé diváky.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak,ale tak som nad tym vcera rozmyslal ze od kedy sa vratl roben tak uz nehrame ako predtym,ten nas fotbal je bez napadu bez pohybu taky tazkopadny,ked to porovnam z dortmundom tak je to sto a jedno...

Reagovat
Maresma

Dneska by mel Werder vyhrat, co rikate?

Reagovat
smazaný uživatel

Junuzovic

Reagovat
jv

Až na ten centr na Pizu byl neviditelnej, nic neukázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Ty a SuperFrankie, to je vážně láska navěky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele