Bundesliga - preview 2. kola

31.08.2018, 08:21, aktualizováno 02.09.2018, 09:03
Previews
Neděle nabízí v německé bundeslize tradičně dvě utlkání. V prvním bude favoritem Lipsko, které hostí na vlastním stadionu nováčka z Düsseldorfu. V tom druhém se pak Schalke poměří s Herthou...
RB Lipsko - Fortuna Düsseldorf  (neděle 15:30)
Lipsko má za sebou velmi náročný program v předkolech Evropské ligy, nyní určitě bude chtít premiérově bodovat v nejvyšší soutěži. Momentálně plní úlohu velkého favorita proti nováčkovi z Fortuny Düsseldorf, kterému vstup do Bundesligy také příliš nevyšel a prozatím je bez bodů. Red Bull ve čtvrtek sehrál nervydrásající souboj o postup do základní skupiny Evropské ligy s ukrajinským týmem Zarja Luhansk a nakonec se mu podařilo uspět.

Domácí vykročili do letošního ročníku velmi brzy a již koncem července se ve 2. předkole EL utkali se švédským Häckenem, který přehráli v celkovém poměru 5:1 (4:0 a 1:1). Následně přivítali rumunského protivníka CSU Craiova a probojovali se do závěrečného play-off po výhře 3:1 a remíze 1:1. Nejtěžší zkouškou prošli právě se Zarjou, kdy po bezbrankové remíze na její půdě prohrávali před vlastním publikem krátce po přestávce 1:2.

Nicméně v polovině druhé půle dokázali srovnat zásluhou kanonýra Jeana-Kévina Augustina a v poslední minutě rozhodli z pokutového kopu díky trefě švédského záložníka Emila Forsberga. "Byli to neskutečné nervy, ale jsme všichni strašně šťastní, že se to povedlo. Cítíme velkou únavu, na druhou stranu jsme však velmi povzbuzení do dalšího průběhu," uvedl na pozápasové tiskové konferenci kouč Lipska Ralf Rangnick.

Jeho svěřenci nedávno přešli v národním poháru přes Viktorii Kolín po výsledku 3:1, v úvodním kole německé nejvyšší soutěže neměli šanci v Dortmundu a utrpěli debakl 1:4. Rangnick nemá k dispozici Halstenberga kvůli poraněným kolenním vazům. Düsseldorf si vedl velice dobře v DFB-Pokalu s Koblenzem a deklasoval ho 5:0, poté nezvládl obnovenou premiéru s Augsburgem a i přes vedení mu podlehl 1:2.

Hostující stratég Friedhelm Funkel nemůže využít služeb Finka (poraněný zadní stehenní sval), Wiesnera (problémy s třísly), Kanaďana Froeseho (potíže s vazy v kotníku) a Nora Nielsena. Oba dva nedělní rivalové se spolu naposledy utkali ještě ve druhé lize v sezóně 2015/2016, v obou případech triumfovalo Lipsko po výsledcích 2:1 a 3:1.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konaté, Orban, Saracchi - Kampl, Demme - Sabitzer, Forsberg - Y. Poulsen, Augustin
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Stöger, Sobottka - Lukebakio, Hennings, Raman - Ducksch
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.69 - 9.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Hertha BSC  (neděle 18:00)
Schalke se v tomto ročníku pokusí uspět v nejprestižnější evropské klubové soutěži, do základních skupin se probojovalo přímo z ligového umístění. Ovšem za obhajobou druhého místa v Bundeslize nevkročilo zrovna nejšťastněji a nyní chce své zaváhání poprvé před vlastními fanoušky napravit. Jeho nedělní rival v dohrávce 2. kola by se naopak po roce rád vrátil do evropských pohárů a úvodní klání proti nováčkovi z Norimberku zvládl.

Domácí celek na přestupovém trhu například přišel o obránce Kehrera, který zamířil za 37 miliónů eur do francouzského PSG. Naopak z konkurenčního Bayernu přivedl před několika dny útočníka Rudyho a v tomto ohledu by měl být o něco silnější než v uplynulém ročníku. Nejprve splnil povinnost v národním poháru a přehrál amatérský Schweinfurt 2:0, poté ale zklamal ve Wolfsburgu a na úvod Bundesligy si odvezl porážku 1:2.

Berlínský výběr nejprve zvítězil na půdě třetiligového Braunschweigu 2:1 a postoupil do 2. kola německého poháru, vzápětí přivítal Norimberk a díky brance Vedada Ibiševiče po necelé půl hodině hry zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Co se týče vzájemných zápasů, tak v nich se poslední dobou daří klubu z Gelsenkirchenu. Ten uspěl třikrát za sebou, v předchozí sezóně slavil zisk plného počtu šesti bodů po výsledcích 2:0 a 1:0.

Oba dva výběry mají momentálně velké problémy s marodkou. Trenér Schalke Domenico Tedesco postrádá Riethera (problémy s kolenem), Oczipku (potíže s třísly), Stambouliho (poraněné kolenní vazy) a Mascarella. Za vyloučení v zápase s Wolfsburgem bude odpykávat trest Nastasič.

Jeho maďarský protějšek Pál Dárdai nenasadí Australana Leckieho s Gersbeckem (oba po operaci kolenních vazů), dále pak Američana Klinsmanna (po operaci zubů), Selkeho (pneumotorax) a Plattenhardta (zraněný zadní stehenní sval). Slovenský reprezentační obránce Peter Pekarík i český krajánek Václav Darida jsou mimo hru vinou problémů s kolenem.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - D. Caligiuri, S. Sané, Naldo, Mendyl - Rudy - Schöpf, Konoplyanka - S. Serdar - G. Burgstaller, Uth
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Stark, Rekik, Torunarigha - Klünter, Grujic, Maier, Mittelstädt - Lazaro, Kalou - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.68 - 5.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Hoffenheim se utká s Freiburgem v zápase dvou týmů, které své úvodní duely v letošní ročníku bundesligy prohrály. Favoritem zápasu je přes absenci důležitých hráčů Hoffenheim.

Zápas Hoffenheimu s Freiburgem je navíc regionálním derby, oba týmy jsou totiž ze spolkové země Bádensko-Württembersko, ze které je také tradiční bundesligový klub Stuttgart. Fotbalisté Freiburgu to mají do Sinsheimu, kde Hoffenheim hraje svá domácí utkání - na bundesligu pouze - necelých 200 kilometrů a podpořit je tedy určitě pojede spousta fanoušků.

Hoffenheim prohrál zápas prvního kola bundesligy na půdě Bayernu, přičemž po gólu Müllera z prvního poločasu se mu sice podařilo v 57. minutě vyrovnat, když se trefil Szálai. V posledních deseti minutách se však domácí dokázali dvakrát gólově prosadit a Hoffenheim odjel z půdy favorita s prázdnou.

O dva góly prohrál také Freiburg, ale doma a proti podceňovanějšímu soupeři, než je Bayern. Do Freiburgu přijel frankfurtský Eintracht, který je letos účastníkem základní skupiny Evropské ligy a ve Freiburgu vyhrál 2:0, přičemž Freiburg předvedl velmi špatný výkon a je jedním z kandidátů na přímý sestup do druhé nejvyšší německé soutěže.

Za Hoffenheim určitě nenastoupí ze zdravotních důvodů Hübner, Amiri, Baumgartner, Demirbay, Geiger, Rupp a Hack. Především absence Amiriho a Demirbaye je pro trenéra Nagelsmanna velkou komplikací, jelikož právě tito dva patřili loňskou sezónu k hlavním oporám týmu.

Freiburg bude ze stejných důvodů postrádat Abrashiho, Haberera, Stanka, Borrella a Kleindiensta. Hlavním rozhodčím zápasu bude Robert Hartmann z Bavorska, který píská bundesligu od roku 2011.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bičakcić, Vogt, Adams - Kadeřábek, Grillitsch, Schulz - Grifo, Bittencourt - Szálai, Joelinton
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Gulde, Heintz, Günter - Höfler - Gondorf - Waldschmidt, Frantz - Petersen, Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.51 - 6.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Wolfsburg bude zajíždět k atraktivnímu zápasu do Leverkusenu. Hosté vyhráli vzájemný souboj těchto dvou tradičních týmů naposledy v roce 2015, když rozhodl necelou čtvrthodinu před koncem Julian Draxler.

Nyní se Wolfsburg nachází v úplně jiné situaci než před třemi lety. V loňské sezóně se v bundeslize udrželi až přes baráž s Kielem a Leverkusen bude jasným favoritem zápasu, přesto není jisté, že Wolfsburg z něj odjede bez bodů. V loňské sezóně měl totiž Wolfsburg pověst remízového krále, přičemž na podzim 2017 remizoval v bundeslize i osmkrát za sebou.

V prvním zápase sezóny navíc Leverkusen prohrál na půdě Mönchengladbachu 0:2 a jeho forma tedy není ideální. Wolfsburg naopak v zápase první bundesligového kola překvapivě zvítězil 2:1 nad Schalke, když dal vítězný gól utkání v nastaveném čase Daniel Ginczek, jenž hájil ještě loni barvy Stuttgartu a Wolfsburgu by mohl jako útočník hodně pomoci.

Ani toto utkání se neobejde bez rozsáhlých marodek obou týmů. Leverkusenu budou ze zdravotních důvodů chybět Kirschbaum, Sven Bender, Retsos, Baumgartlinger a Pohjanpalo. Za Wolfsburg do zápasu určitě nenastoupí Jung, Tisserand, Klaus a Hinds.

Po reprezentační pauze čekají oba týmy poměrně náročné zápasy. Leverkusen zavítá na půdu mnichovského Bayernu, kde vyhrál naposledy v roce 2012. Wolfsburg přivítá berlínskou Hertu, která má podle německých médií nejlepší tým za poslední roky.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Özcan - Weiser, Tah, Dragovic, Wendell - Aranguiz, Lars Bender - Brandt, Havertz, Bailey - Alario
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Camacho - Gerhardt, Arnold - Steffen, Brekalo - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.96 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Účastník Evropské ligy Frankfurt se utká s Werderem Brémy. Kupředu bude pravděpodobně Eintracht táhnout především jeho nejlepší střelec uplynulé sezóny, Sébastien Haller.

Zajímavostí je jeden fakt, který hraje v neprospěch domácí, a sice, že v druhém ligovém kole zvítězil Frankfurt naposledy v roce 2012. Bilance mezi oběma soupeři z posledních let je však vyrovnaná. V posledních pěti zápasech vyhrál dvakrát Frankfurt, dvakrát Werder a jednou se oba soupeři rozešli smírně.

V rámci Evropské ligy přicestuje do Frankfurtu Lazio Řím, Marseille a kyperský Apollon, soustředit se ale hráči Eintrachtu musí také na bundesligu. V první zápase bundesligové sezóny vyhrál Frankfurt ve Freiburgu 2:0, když se prosadili Nicolai Müller a největší tahoun týmu Sébastien Haller, který do klubu přišel v roce 2017 z nizozemského Utrechtu.

Brémám vyšel zápas prvního kola bundesligy herně, ne však výsledkově. V souboji s Hannoverem si Werder vypracoval mnohem více šancí, remízu však musel zachraňovat až v 85. minutě český obránce Theodor Gebre Selassie. Pokud se nestane nic neočekávaného, měli by na půdě Frankfurtu za Werder nastoupit v základní sestavě jak český brankář Jiří Pavlenka, tak právě Gebre Selassie.

Ještě před prvním zápasem základní skupiny Evropské ligy, který čeká Frankfurt ve čtvrtek 20. září, se hráči Eintrachtu utkají v pátek 14. září v těžkém souboji s Borussií Dortmund, navíc na jejím hřišti. Brémy po reprezentační přestávce přivítají nováčka z Norimberka.

Za domácí v zápase Frankfurtu s Brémami nenastoupí ze zdravotních důvodů Chandler. To Brémy mají marodku rozšířenější, ze stabilních hráčů jsou totiž zranění Zetterer, Bartels a Johannsson.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - da Costa, Abraham, Salcedo, Willems - Hasebe, Fernandes - Müller, Gacinovic, Kostic - Haller
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - Eggestein, Klaassen - Osako, Kainz - Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.54 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
FC Augsburg i Borussia Mönchengladbach si na úvod nové sezony připsaly na konto první tři body. A na výhru proti Fortuně Düsseldorf, resp. proti Bayeru Leverkusen teď budou chtít navázat.

V klubu z WWK Areny se v týdnu hodně probírala nominace Německa na nejbližší reprezentační zápasy. Opomenut totiž zůstal Philipp Max. "Je pro něj důležité, aby nezmizel z očí. Musí nadále předvádět stejné výkony, jak ty z minulé sezony. Pak se může dostat opravdu daleko," podpořil svého svěřence Manuel Baum.

Konkurence v Nationalelf jest vskutku veliká, a tak není divu, že čtyřiadvacetiletý levý obránce ještě ani jednou nenastoupil. Doma má však vystavenou stříbrnou medaili z olympiády v Rio de Janeiru. Proti Hříbatům by neměl chybět v základní sestavě, na rozdíl od zraněných spoluhráčů Kiliana Jakoba, Alfreda Finnbogasona, Fredrika Jensena a Juliana Schiebera.

"Víme, že to bude nesmírně těžký zápas, ale přesto se na něj těšíme," dodal kouč Baum. Speciální příchuť bude mít tohle utkání pro Andrého Hahna, jenž má za sebou úspěšné působení v celku z Borussia-Parku. Teď se vrátil do Augsburgu, aby mu pomohl k dobrému výsledku v Bundeslize. Začal dobře, jelikož se před týdnem postaral o vítěznou trefu.

"Vždycky mě baví, když narazím na klub, za který jsem hrával. V Gladbachu jsem zažil spoustu příjemných chvil. Rozhodně tam všechno funguje tak, jak by mělo. Mají silný a široký kádr a k tomu také velké ambice. Tento rok se můžou soustředit výhradně na ligu, nicméně hned chtějí zase do pohárů," prohlásil Hahn s narážkou na fakt, že Heckingovi svěřenci obsadili v uplynulé sezoně až devátou příčku.

Tedy až ... Co by za to sám osmadvacetiletý rodák z Otterndorfu dal, kdyby s Hamburkem zachránil nejvyšší soutěž. Hahn rovněž nebude chybět v základu. Naopak za Borussii nebude moct nastoupit zřejmě hned osm borců, kteří si obvykle dělají zálusk na základní sestavu, včetně Stindla, Doucourého, Traorého a Kramera. Přesto se očekává spíše vyrovnaný duel, který by mohla rozhodnout jedna jediná trefa.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Giefer - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, Caiuby - M. Richter
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Beyer, Ginter, Jantschke, Wendt - Strobl - Hofmann, Neuhaus - T. Hazard, F. Johnson - Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.51 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Norimberk i Mohuč sehráli v první kole zápas, ve kterém padnul jenom jeden gól. Die Nullfünfer postačil ke třem bodům, kdežto návrat mezi elitu pokazil svěřencům Michaela Köllnera útočník Herthy Berlín Vedad Ibišević.

"První zápas nám sice nevyšel podle představ, ale v každém duelu chceme podávat top výkony, protože jedině ty nám pomůžou k bodům. Při držení míče si počínáme dobře a snažíme se rozebrat soupeřovu obranu, nicméně musíme zůstávat ostražití. Kádr máme silný, a tak věřím, že po posledním kole budeme s umístěním spokojeni," řekl osmačtyřicetiletý trenér.

Z jeho hráčů se na hřiště určitě nedostanou Ewerton, Sebastian Kerk, Dennis Lippert a Edgar Salli. Hanno Behrense trápily svalové problémy, a doteď není zřejmé, jestli se stihned dát dohromady natolik, aby to stačilo na základní sestavu. Připraven zaujmout jeho post v záložní řadě bude Eduard Löwen. Po zranění naopak bude zcela k dispozici pravý obránce Enrico Valentini.

Mohuč zásluhou Anthonyho Ujaha vstup do nového ročníku zvládla. Vítězství se rozhodně počítá a může pomoci pozvednout sebevědomí. Tím spíše, že soupeřem byl Stuttgart, který pod vedením Tayfuna Korkuta na jaře hodně trápil i větší favority a nakonec zůstal jenom těsně za pohárovým umístěním.

"Pro Norimberk to bude první domácí utkání po postupu, takže očekáváme plný stadion a intenzivní partii. Jsou velmi dobře sehraní a organizovaní. Je to mančaft, který chce hrát fotbal. My si však jedeme pro venkovní výhru. Klíčem k úspěchu by mělo být hrát s čistou hlavou a předvést poctivý výkon," nechal se slyšet Sandro Schwarz.

Vypořádat se bude muset s absencí Alexandera Hacka, Reného Adlera, Emila Berggreena, Levina Öztunaliho, Dannyho Latzy a Jean-Philippa Gbamina. S největší pravděpodobností si tedy zahrají Pierre Kunde, Karim Onisiwo a Robin Quaison, jenž v minulém kole rozjel akci, která vedla k jediné brance zápasu.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Valentini, Margreitter, Mühl, Leibold - Petrak - Behrens, Fuchs - Palacios, Kubo - Ishak
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde, Ri. Baku - Onisiwo, Holtmann - Quaison - Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.34 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Bayern vykročil do nového ročníku jako obhájce mistrovského titulu a v úvodním kole nezklamal, teď je před ním další výzva a i v ní bude považován za jasného favorita. Mnichovský gigant se v pátek dozvěděl své soupeře pro základní skupinu Ligy mistrů, ve Stuttgartu rozhodně chce navázat na týden starý úspěch s Hoffenheimem. Naopak Stuttgartu začátek sezóny příliš nevychází, k bodovému zisku by potřeboval nadstandardní výkon.

Trenér Niko Kovač určitě bude nejvíce spoléhat na ofenzivní kvality polského kanonýra Roberta Lewandowského, jenž se jednou prosadil s Hoffenheimem a společně s Thomasem Müllerem a Arjenem Robbenem režíroval vítězství 3:1. To se však v žádném případě nerodilo lehce, neboť ještě zhruba deset minut před koncem svítil na tabuli nerozhodný výsledek 1:1. Předtím Bayern uspěl v 1. kole národního poháru nad týmem SV Drochtersen/Assel (1:0).

Naopak VfB v DFB-Pokalu vyhořel a prohrál na půdě třetiligového Rostocku 0:2. Vzápětí se mu nepovedlo skórovat ani v Mohuči a svému rivalovi podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. Domácí kouč Tayfun Korkut se dlouhodobě museí obejít bez Meyera, který laboruje s kolenními vazy. Na trávník se dále nepodívá ani Kliment. Dá se předpokládat, že Korkut sáhne ke změně rozestavení a bude hrát defenzivněji s jediným útočníkem.

Také v kádru Bayernu by mohlo dojít k několika změnám. Ve stoperské dvojici by se měli představit Hummels s Boatengem a pouze na lavičce tak zřejmě zůstane Süle. Oproti poslednímu klání by na pravém křídle mohl nahradit zraněného Comana hvězdný Robben, do základní jedenáctky se pravděpodobně nevejdou ani taková jména jako Tolisso, Goretzka či James Rodriguez.

Stuttgart se určitě pokusí navázat na poslední vzájemný duel z minulé sezóny. V závěrečném kole totiž přerušil dlouhou sérii šestnácti proher v řadě za sebou a v Allianz aréně si vyšlápl na jistého mistra ve velkém stylu, když ho přehrál vysoko v poměru 4:1.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Pavard, Badstuber, Insúa - Ascacíbar, Castro - Gentner, Didavi, Donis - Gómez.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba - Javi Martínez - T. Müller, Thiago - Robben, F. Ribéry - Lewandowski.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.10 - 6.14 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Borussia vstoupila do nové sezony pod novým koučem Favrem dobře, když ve sledovaném souboji porazila Lipsko. Teď ji čeka první ligový výlet na hřiště loňského novácka z Hannoveru, který ma z prvního kola bod za remízu s Werderem Brémy. Zajímavý zápas čeká Christiana Pulisice - mladičký americký talent ve službách BVB totiž za žlutočerný klub odehraje už jubilejní sté utkání.

Kdo se v zápase naopak asi ještě neobjeví, je nová posila Paco Alcácer. Útočník Barcelony dorazil do Vestfálska na roční hostování s možností následné koupě a bude tak zřejmě řešením dortmundského problému na postu hrotového hráče.

V zápase s Hannoverem nelze v sestavě hostí čekat velké změny, duel s ambiciózním Lipskem se svěrencům Luciena Favreho povedl na výbornou (4:1) a proto se sestava objeví na hřisti znovu, včetně tria záložníků ve středu pole Thomase Delaneyho, Mahmouda Dahouda a Axela Witsela. Středová řada složená ze dvou letních posil si vedla před týdnem bezvadně a bude jednou z hlavních zbraní k vítězstvi pro Favreho mužstvo i tentokrát

Naopak defenziva BVB si bude muset dávat bacha na Henrika Weydandta - forvard Hannoveru odehrál za mužstvo jen 23 minut v domácím poháru a proti Werderu, stejně ze tří střel na bránu vyprodukoval neuvěřitelné tři góly. Prosadí se i proti Bürkimu a bekům v žlutočerných trikotech?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.05 - 4.15 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund11004:13
2.Bayern Mnichov11003:13
3.Borussia Mönchengladbach11002:03
 Eintracht Frankfurt11002:03
5.FC Augsburg11002:13
 VfL Wolfsburg11002:13
7.1. FSV Mainz 0511001:03
 Hertha BSC11001:03
9.Werder Brémy10101:11
 Hannover 9610101:11
11.Fortuna Düsseldorf10011:20
 Schalke 0410011:20
13.1. FC Norimberk10010:10
 VfB Stuttgart10010:10
15.TSG Hoffenheim10011:30
16.SC Freiburg10010:20
 Bayer Leverkusen10010:20
18.RB Lipsko10011:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Rudnevs

Bundesliga-Hammer! Nuri Sahin vor Wechsel zu Werder

Podľa Bildu bol už včera v Bremene a podpísal dvojročnú zmluvu, cena vraj okolo 1 mio. €.

Reagovat
smazaný uživatel

už je to ofiko

Reagovat
vladino10

v bremene

Reagovat
Rudnevs

Tiež som sa zarazil, že tam by sa asi viac hodil ten slovenský názov, ale keďže mám radšej tie nemecké, tak som to dal takto... Ale je pravda, že to znie divne a nabudúce to možno dám i v slovenčine.

Reagovat
vladino10

Ja práveže presne chápem ako to vzniklo, lebo občas sa podarí aj mne..preto sa smejem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak piš jen “v Bremen”

Reagovat
smazaný uživatel

Bernat do PSG..škoda, že o 4 roky později, ale i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Paco prý ještě 2 týdny nebude k dispozici a dnes večer ani Pulisic.

Tím pádem snad Sancho dostane šanci v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco nebude k dispozicii Paco ?

Reagovat
Rudnevs

Zápas Dynamo - HSV odložený... Kvôli demoštrácii v Chemnitzi nebudú na zápas v Dresdene dostupné dotatočné množstvo policajných zložiek.

Reagovat
Rudnevs

* nebude na zápas v Dresdene dostupné dostatočné množstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,zápas už týden vyprodaný...Těšil jsem se...

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho zas nehra zaklad a pritom si s Reusom dokonale rozumeju na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem tady nebyl po Lipsku přesvědčený, tak dneska zatím super. Až na jednu (tradiční) minelu Bürkiho zatím hraje BVB velice účinně. Na míči je Borussia silná, líbí se mi, jak se nebojí ani pod tlakem hrát Diallo. Střed funguje taky dobře, viz ty dvě průnikovky na Reuse, škoda jen, že neproměnil. Ale jestli to takhle bude pokračovat, tak to Hannover nemůže fyzicky vydržet a góly přijdou (klep, klep, klep).

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu ale Phillip a Wolf nemozu hrat zaklad to je maximalne lavicka.. uplne mimo.. zaklad Paco a Pulisic/Sancho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Wolfa jsem nekomentoval, protože je nám všem jasné, že Pulišič je tam jasný number 1. A jako back-up Sancho. A Phillipa jsem kritizoval i po Lipsku a upřímně se mi v dresu BVB nelíbil snad nikdy. Já jen nechápu, na jakém postu by měl hrát. Na hroťáka nemá postavu a pokrytí balonu a na křídlo je zase pomalý a málo technický. Možná tak podhrot, takže v současném rozestavení má prostě smůlu, podle mě.

Reagovat
smazaný uživatel

je tam malo moznosti, ta lavicka je slaba neviem ako to bude stacit na Atletov a Monako

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, souhlas. Problém bude, jakmile se kdokoliv zraní, bude zle.

Reagovat
smazaný uživatel

72 minuta a stale nestrieda Favre.. zblaznil sa asi

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho tam měl jít o 10-15 minut dříve. A nechápu, proč nedá čichnout Götzemu...

Reagovat
smazaný uživatel

slaby zapas.. cely cas nehraju nic okrem svetlej 5minutovky reusa a on sa na to diva cely zapas akoby nechcel vyhrat

Reagovat
Rudnevs

Včera to bolo mimochodom 25 rokov od tohto legendárneho gólu:

https://youtu.be/CJ5fYSlT9eQ

Reagovat
db18

Max ten by si už taky zasloužil nominaci od Löwa...

Willems Zatím mi to pořád vychází tak, že Hütter poletí dřív jak Bruno

Reagovat
stas87

Nevidel som prvych desat minut, ale vo zvysku polcasu na mna posobi defenziva velmi dobrym dojmom. Pod Kohfeldtom nikto vylozene nevynika, ale vsetci pracuju na 100% a to sa tyka hlavne zalohy smerom dozadu. Frankfurtu nedame sancu na to, aby krajni hraci zabiehali za obranu a oni zatial nemaju ziadny plan B.

Pomohlo nam video, ale inak celkom jasna situacia pre asistenta a on to odmava. Uplne wtf...to skratka musi vyhodnotit hned, mne bolo na prvy pohlad jasne, ze Yuya v ofsajde nebol ani omylom, pretoze sa za nim zabudol zrejme pravy obranca domacich. Gol nam spravne neuznali doma proti BSC a teraz nam to vratili uznanim regulerneho golu.

Nejde len o Willemsa, ale co predvadzaju domaci, to je ranu. Nechapem co si vlastne myslel, ze sa stane. Odpiskane to mal a on ide atakovat po odpiskaniu hraca supera. Gacinovic taktiez zbytocna zlta. A co sa tyka nas, tak klasicky zltu ma Bargi, tiez hlupa po chybe Moisandera v rozohravke. Co sa mi ale paci, tak to, ze zbytocne nekometujeme rozhodnuztia rozhodcov a neplytvame zbytocne silami na diskusie s rozhdocom. Tohto sa ucastni len Bargfrede a Kruse, zvysok sa disciplinovane vrati do defenzivnej pozicie. A ked uz faulujeme, tak daleko od vlastnej branky. Mentalne sa ten tim posunul vyssie a to je Florianova zasluha. Sice to pre niekoho nie je dolezite a nevenuje sa tomu pozornost, ale dost to timu pomoze, ak sa moze koncentrovat len na futbal a udrzi si koncentraciu vylozene na hru.

Reagovat
k0udy

Co je s Pavlenkou?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Baronne

Na nosítkách, no tyvole

Reagovat
stas87

Florian #Kohfeldt: "#Pavlenka ist im Krankenhaus und wird noch eine Nacht zur Beobachtung hier bleiben. Er war aber wieder bei Bewusstsein und ansprechbar. Es ist nichts gebrochen. Das ist die eine gute Nachricht." #Werder

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba - Thiago, Goretzka - Robben, Müller, Ribéry - Lewa

Dneska bez útočníka na lavičce... Jinak Franck dneska odehraje 250. utkání v BL.

Reagovat
bayern987

Reagovat
vladino10

Low zase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele