Bundesliga - preview 2. kola

29.08.2014, 08:58, aktualizováno 31.08.2014, 08:40
Previews
Maximálně dva týmy se po prvních dvou kolech budou moci pyšnit stoprocentní bilancí - dvě výhry má na svém kontě Leverkusen a dnes ho může napodobit Hannover, který se představí na hřišti tápajícího Mainzu. Po prvních bodech prahne Freiburg, proti Gladbachu ho ale nic snadného nečeká...
1. FSV Mainz 05 - Hannover 96  (neděle 15:30)
Fotbalisté Mainzu rozhodně nezažívají nijak povedený začátek nové sezóny a ke zopakování loňského výsledku budou muset výrazně přidat. Hned během svého prvního vystoupení vypadli z Evropské ligy i národního poháru a v úvodním střetnutí nového ročníku bundesligy uhráli pouze bod po remíze 2:2 s nováčkem z Paderbornu. Nyní se pokusí v domácím prostředí obrat o body Hannover, který naopak začal velmi dobře.

Mainz z dosavadních čtyř utkání zvítězil pouze jednou a to hned ve svém prvním utkání ve 3. předkole Evropské ligy nad řeckým Tripolisem 1:0, v následné odvetě na jeho půdě ale padl po výsledku 1:3 a s touto soutěží se tak musel rozloučit. Poté neuspěl ani v 1. kole národního poháru, kde na půdě třetiligového Chemnitzu remizoval v divokém poměru 5:5 a následně vypadl po penaltovém rozstřelu. Hannover má na kontě dvě úvodní úspěšné zkoušky.

Nejprve postoupil v národním poháru do další fáze po výhře 3:1 na půdě Walldorfu, poté si poradil také s favorizovaným Schalke v prvním bundesligovém kole v poměru 2:1. Ani jeden celek nemá na soupisce žádného českého krajánka. Zatímco hannoverský František Rajtoral se vrátil do Plzně, tak Zdeněk Pospěch po několika letech ukončil angažmá v Mainzu a se svou kariérou bude pokračovat v rodné, nyní druholigové Opavě.

V loňských vzájemných duelech byl vždy úspěšný domácí celek. Hannover nejprve porazil na podzim doma svého nedělního protivníka jasně 4:1, v následné odvetě ale padl na půdě soupeře po porážce 0:2. Mainz se nemůže spolehnout na Noveskiho se Sliškovičem kvůli poraněnému kolenu, vinou svalových problémů zůstává mimo hru také Park a svalové potíže v oblasti lýtka nedovolí hrát ani Nedelevovi.

Hosté jsou na tom, co se týče marodky, ještě mnohem hůře. Dlouhodobě mimo hru je Hoffmann, Miller, Stankevičius, Prib, Stindl a Briand. Nový dánský kouč Kasper Hjulmand na lavičce Mainzu věří, že se tvrdá dřina v letní přípravě projeví. "Tým ještě není úplně sehraný a zvyká si na nové věci, ovšem postupně si začíná vše sedat dohromady a v nejbližších dnech čekám výsledkové zlepšení," uvedl optimisticky dvaačtyřicetiletý trenér.

Hjulmand zná sílu Hannoveru a dobře ví, že bez zabezpečené obrany se na body dosáhne jen velmi těžko. "Hannover proti Schalke předvedl nátlakovou hru a všem ukázal, že je velmi silný v přechodové fázi. Soupeři nesmíme dát ani centimetr prostoru v zakončení, každou naší chybu by mohl s přehledem potrestat. Čeká nás hodně náročné střetnutí, ale s diváckou podporou v zádech ho můžeme zvládnout," dodal závěrem.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Junior Diaz - Geis, Baumgartlinger - Moritz, Djuričič, Koo - Okazaki
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Pander - Schmiedebach, Andreasen Bittencourt, Kiyotake, Albornoz - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Fotbalisté Freiburgu v loňské sezóně kromě účasti v Evropské lize bojovali o záchranu až do posledního dechu a nyní by se rádi pohybovali alespoň okolo středu tabulky. Do nového ročníku však nevstoupili příliš dobře a teď se pokusí v domácím prostředí překvapit favorizovaný Gladbach. Ten letos postoupil do základní skupiny Evropské ligy.

Freiburg sice na úvod vstoupil do nového ročníku úspěšně a v 1. kole národního poháru zvítězil na půdě Trieru 2:0, ovšem v následné první ostřejší zkoušce nezvládl duel na půdě konkurenčního Frankfurtu a podlehl mu po nejtěsnějším výsledku 0:1. Gladbach je na tom o mnoho lépe a v dosavadních čtyřech utkáních pouze jednou remizoval. Nejprve v 1. kole národního poháru zdolal Homburk 3:1 na jeho půdě.

Následně si odvezl vítězství v Evropské lize z půdy bosenského Sarajeva po výsledku 3:2 a v prvním bundesligovém duelu remizoval doma se Stuttgartem 1:1. Naprosto úchvatný výkon předvedl v souboji se Sarajevem, které před vlastním publikem deklasoval 7:0. V domácím dresu by v základní sestavě opět měli nastoupit čeští krajánci Vladimír Darida s Pavlem Krmašem, naopak naturalizovaný slovenský záložník Karim Guédé si bude odpykávat dvouzápasový distanc.

Oba dva protivníci zvládli v loňské sezóně své domácí utkání. Nejprve si Gladbach poradil s Freiburgem po výsledku 1:0, avšak na jaře na jeho půdě prohrál po výsledku 2:4. Freiburg kromě Guédého nemůže počítat s Reitherem kvůli problémům s kolenem, vinou poraněného stehenního svalu nenastoupí ani Freis. Gladbach naopak bude hrát v kompletní sestavě a v tomto duelu bude plnit úlohu mírného favorita.

Švýcarský kouč Lucien Favre na lavičce Gladbachu věří, že jeho svěřenci navážou na utkání se Sarajevem. "V tomto zápase nám vyšlo vše, na co jsme sáhli. A to se rozhodně nemůže opakovat vždy. Nicméně branky přišly po skvělé hře a konečně se nám podařilo proměňovat naše šance, psychicky tak určitě budeme nahoře. Chceme odčinit úvodní remízu se Stuttgartem, Freiburg je však kvalitní tým a vyhrát na jeho půdě bude nesmírně obtížné," uvedl opatrně.

Favre vzápětí dodává, že stejně jako v loňském roce by se mohla zrodit ofenzivní přestřelka: "Tu jsme na jaře bohužel nezvládli. Nyní taktéž rozhodně nebudeme jen bránit a chceme tvořit hru. Máme dost zkušené hráče na to, aby měli utkání pod kontrolou. Pokud nebudeme dělat hrubé chyby v defenzívě, tak máme slušnou šanci získat první bundesligové vítězství v této sezóně."
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sorg, Krmas, Kempf, C. Günter - Schuster, Darida - Schmid, Klaus - Frantz, Mehmedi
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Alvaro Dominguez - Kramer, G. Xhaka - Hahn, Traoré - Raffael - Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Jak Stuttgart, tak Köln v prvním kole uhrály pouze remízu, přičemž hráči druhého jmenovaného klubu nedokázali Hamburku vstřelit ani ten jeden gól.

To Stuttgart poslal v duelu s Mönchengladbachem do vedení Alexandru Maxim, a kdyby byli bývali zůstali svěřenci Armina Veha naplno koncentrovaní až do závěrečného hvizdu, mohli se klidně na půdě silného soupeře radovat z vítězství. Jenže čerstvý mistr světa Christoph Kramer byl právě v závěrečných minutách proti.

Třiapadesátiletý kouč, jenž v minulosti právě za Gladbach hrával, byl však s dělbou bodů a předvedenou hrou natolik spokojený, že hodlá i pro domácí duel s Kölnem setrvat v rozestavení 4-2-3-1, přičemž o střílení branek by se měl v první řadě, tak jako v předchozích letech, starat bosenský reprezentant Vedad Ibišević, jenž na letošním mistrovství světa v Brazílii vsítil jednu branku. To se mu povedlo i v prvním kole nové sezony, jenže ta nemohla být pro údajný faul uznána.

Oproti tomu trenér "Kozlů" Peter Stöger s výsledkem z prvního duelu příliš spokojený nebyl. Vlastně nešlo jen o samotný výsledek, ale podle jeho slov také o předvedenou hru některých hráčů. Proto se očekává, že jen na lavičku usedne Japonec Yuya Osako a jeho ofenzivní roli převezme ve středu zálohy Němec Kevin Vogt, jenž proti Hamburku po hodině hry svého asijského kolegu střídal.

Tyto dva týmy spolu v minulých letech sehrály povětšinou vyrovnané duely a rozhodně není bez zajímavosti, že se v nich častokrát z vítězství radoval hostující celek. Postoupivšímu Kölnu navíc hraje tentokrát do karet i fakt, že zvládl postoupit do dalšího kola DFB-Pokalu, kdežto Stuttgartští po prohře s druholigovou Bochumí vypadli. V Mercedes-Benz-Areně to s největší pravděpodobností bude velmi vyrovnaný duel.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Schwaab, Rüdiger, G. Sakai - Oriol Romeu, Gentner - Harnik, Didavi, Maxim - Ibisevic
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - M. Lehmann, Vogt, Matuschyk - Risse, D. Halfar - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Doprovodit dobrý výkon odpovídajícím výsledkem - takový je cíl wolfsburského kouče Dietera Heckinga před domácí bundesligovou premiérou. Soupeřem bude nevyzpytatelný Frankfurt..

Hecking dobře ví, o čem mluví. Jeho svěřenci hned v prvním kole málem šokovali celé Německo, když sahali po bodu na půdě slovutného Bayernu Mnichov; při šanci Juniora Malandy už fanoušci viděli míč v síti, ale nakonec z toho byl pouze předčasný kandidát na nejneuvěřitelnější zahozenou gólovku sezony. Bavorský gigant tak cennou výhru těsně uhájil, zatímco Vlci se vraceli domů s prázdnýma rukama.

"Běžte v neděli odpoledne na jakýkoliv amatérský zápas a uslyšíte tu kouzelnou formulku - 'Aspoň jsme hráli dobře.' To nám ale k ničemu nepomůže," hořekoval po zápase Hecking. Proti Frankfurtu tak ambicióznímu celku půjde o první body v sezoně, a jeho kouč si to dobře uvědomuje: "Jestli zvítězíme nebo ne je jen a pouze na nás."

Naopak Frankfurt měl podle něj před týdnem štěstí na své straně - Freiburg sice udolal 1:0, ale Hecking tvrdí, že zápas měl skončit spíše remízou. "Pro Frankfurt je to hodně důležité vítězství, šlo o první zápas sezony. Myslím ale, že umí hrát rozhodně mnohem lépe, než předvedli," přemítá.

A kouč Eintrachtu Thomas Schaaf souhlasí, ačkoliv zůstává skeptický ohledně kvality vlastního týmu. "Bude ještě chvíli trvat, než se dokážeme úspěšně postavit velkým klubům," prohlásil pro stanici Eurosport. "V sobotu to pro nás bude hodně těžké. Myslím ale, že nejdůležitější je být odvážný a nebát se výzev. Pokud se mi podaří vtisknout Frankfurtu tyto hodnoty, budu spokojený," dodal.

Domácí se budou stále muset obejít bez zraněné gólmanské jedničky Diega Benaglia, zato Aaron Hunt, který si v úterním tréninku poranil nohu, je v pořádku a bude moci nastoupit.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grün - S. Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Vieirinha, Arnold, De Bruyne - Olic
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ignjovski, Zambrano, Russ, Djakpa - Hasebe, Lanig - Valdez, Inui, Piazon - Seferovic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 4.00 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen má v úvodu sezony vynikající formu a nic nenasvědčuje tomu, že by právě Hertha měla být tím klubem, který by jej, kór v domácím prostředí, dokázal obrat o body.

Maximálně pohodlný postup v rámci DFB-Pokalu, nesmírně cenná výhra 2:0 v Dortmundu, kdy branky vcelku kuriózně padly v první a poslední minutě, a pochopitelně také vcelku suverénní postup přes FC Kodaň do milionářské Ligy mistrů, kde na svěřence Rogera Schmidta čekají Benfica, AS Monaco a Zenit Petrohrad. Celkové skóre ze čtyř odehraných zápasů nové sezony? 15:2!

"Je to skupina, ve které bude každé utkání jako finálové. Rozhodně máme tým na to, abychom postoupili, avšak dobře víme, že v takové konkurenci to nebude jednoduché. Nicméně nás těší, že všichni vylosovaní soupeři jsou pro naše příznivce atraktivní," nechal se slyšet předseda klubu Michael Schade.

Kouč berlínské Herthy Jos Luhukay je však přesvědčený o tom, že by současné úspěchy mohly dnešního protivníka poněkud uchlácholit a dodal, že pro vzájemný střet jsou jeho hráči "dokonale připraveni". "Hodláme ve zlomku vteřiny činit ta správná rozhodnutí. Důležité bude neztratit koncentraci a být efektivní v rychlých protiútocích. Jedině tak můžeme vyzrát na tak silného soupeře, jakým Leverkusen bezpochyby je," řekl Luhukay.

Právě tyto trenérovy pokyny se hráčům dařilo úspěšně plnit v minulém kole proti Brémám. Jenže pouze do 50. minuty, kdy se ta koncentrace začala poněkud vytrácet. Těsně předtím totiž Julian Schieber svým druhým gólem v zápase zvýšil na 2:0. Jenže záhy následovaly dvě rychlé odpovědi, takže zápas nakonec přinesl dělbu bodů.

Luhukay nebude moci využít služeb Brazilce Ronnyho, Sebastiana Langkampa a také Alexandra Baumjohanna, který si obnovil zranění kolenních vazů. Jako možná alternativa ještě nebude k dispozici Valentin Stocker. Možná zase o důvod více, proč věřit domácím.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Toprak, K. Papadopoulos, Boenisch - Castro, Rolfes - Bellarabi, Son - Calhanoglu - Kießling
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Heitinga, Brooks, N. Schulz - Niemeyer - Roy Beerens, Hosogai, Hegeler, Ben-Hatira - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Zápas mezi Hamburkem a Paderbornem lze v jistém směru označit slovem ‚pikantní‘. Protože zatímco domácí od utvoření Bundesligy v roce 1963 nikdy nesestoupili, hosté sehrají mezi německou elitou teprve druhý zápas v historii klubu.

V tom prvním chyběly skutečně jen sekundy k tomu, aby svěřenci Andrého Breitenreitera brali hned na úvod všechny tři body. Jenže penalta, kterou v nastaveném čase proměnil korejský záložník Koo Ja-Cheol, zapříčinila, že body v duelu s Mohučí se nakonec dělily. Oproti tomu Hamburští nedokázali balon ani jednou propasovat za záda kolínského Tima Horna. Jenže protože soupeř byl v útoku stejně bezzubý, postaraly se tyto dva celky o jedinou bezbrankovou remízu prvního kola nového ročníku.

"Start do soutěže se nám docela podařil. Jak proti Kolínu, tak proti Chotěbuzi v poháru (Hamburk postoupil až na penalty - pozn. aut.) jsme odehráli dobré utkání, ale samozřejmě jsme ještě nepředvedli všechno ze svých schopností. Doma však hodláme opravdu zabrat, abychom získali všechny tři body," nechal se slyšet obránce Marcell Jansen.

To jeho kouč považuje vítězství přímo za povinnost vůči příznivcům klubu. "Na zápas s Paderbornem už je prodaných 52 tisíc lístků a není pochyb o tom, že i naše následující domácí utkání v Imtech Areně budou vyprodaná. Očekávám, že v nich hráči předvedou, že skutečně mají vítěznou mentalitu. Ke každému zápasu prostě musíme přistupovat tak, jako by se jednalo o finále. Jedině tak můžeme naše příznivce opravdu potěšit," prohlásil Mirko Slomka.

Velmi specifické bude toto střetnutí i pro Andrého Breitenreitera, jenž jako hráč v přístavním městě tři roky kopal. "Ani nemůžu popsat, jak moc se do Hamburku těším. Prožil jsem tam krásné roky, během kterých jsme si zahráli i v evropských pohárech. Takovéto zápasy jsou opravdu nezapomenutelné."

"Podle mého názoru se Hamburk v letošní sezoně umístí v první šestce, jelikož jsou velmi dobře organizovaní, díky čemuž je jejich hra rozhodně mnohem lepší, než tomu bylo v minulé sezoně. Nám navíc budou chybět Mahir Saglik a Alban Meha, kteří vstřelili ve druhé lize skoro polovinu našich gólů. Ale věřím, že se nám za ně podaří najít vhodné alternativy,"
dodal Breitenreiter pro klubové internetové stránky.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Djourou, Westermann, Jansen - Behrami, Badelj - Stieber, van der Vaart, Ilicevic - Lasogga
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Strohdiek, Hünemeier, Brückner - Ziegler - Koc, Bakalorz, Vrancic, Stoppelkamp - Kachunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hoffenheim, posilněný dvougólovým vítězstvím v prvním kole nad Augsburgem a devítibrankovou kanonádou proti celku USC Paloma, si nyní hodlá vyšlápnout na Werder Brémy, jenž na úvod nové sezony remizoval s berlínskou Herthou a v rámci DFB-Pokalu až v prodloužení porazil FV Illertissen, jinak hrající až čtvrtou ligu.

Kouč Hoffenheimu Markus Gisdol si pochvaluje především pokrok v defenzivní fázi, protože sedmdesát inkasovaných branek v minulé sezoně pro klub ze spolkové země Bádensko-Württembersko znamenalo neúčast v evropských pohárech. Gisdol, jenž jako hráč na nejvyšší úrovni nikdy nenastoupil, je však přesvědčený o tom, že je pořád co zlepšovat.

"Ve druhé polovině minulého ročníku jsme postupně začínali nacházet balanc a stabilitu. Podle jednoho čistého konta však nelze říci, že v této sezoně budeme v obraně pracovat mnohem lépe. O tom se můžeme bavit až tak po deseti zápasech. Hned v tom dalším nás čekají Brémy, které jsou opravdu dobrým soupeřem. Nicméně z hlediska technické vyspělosti jsme na tom určitě lépe. Teď je jenom otázka, jestli v tom zápase zvládneme diktovat tempo hry. Abychom vyhráli, budeme muset předvést stoprocentní výkon," řekl Gisdol.

S tímto názorem souhlasí i trenér domácího celku Robin Dutt a zároveň připouští, že Hoffenheim je pro vzájemný duel mírným favoritem, byť pohled do historie hovoří ve prospěch jeho zaměstnavatele: "Nebudeme kolem toho dělat žádné rituální tance a prostě a jednoduše si připustíme, že předvádějí velmi dobrý fotbal. Takže to pro nás rozhodně nebude snadné utkání," prohlásil.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Fritz, Lukimya, Caldirola, Garcia - Hajrovic, Makiadi, Junuzovic, Elia - Selke, di Santo
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Süle, Bicakcic, J.-S. Kim - Polanski, Rudy - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.50 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Hned druhé kolo letošního ročníku německé Bundesligy si pro fanoušky a fanynky přichystalo opravdový šlágr. Nepůjde o nic menšího, než o zápas Schalke 04 a úřadujícího mistra Bayernu Mnichov, za který by si mohla odbýt svůj debut výrazná posila z Realu Madrid a bývalý španělský reprezentant Xabi Alonso.

Dvaatřicetiletý fotbalista, jenž si ve své kariéře vyzkoušel třeba i anglickou Premier League, se klubu, který nyní jako hlavní kouč vede "barcelonský" Pep Guardiola, definitivně upsal teprve včera. Ze Španělska však nepoletí do Mnichova, nýbrž do Düsseldorfu, kde se setká se svými novými spoluhráči. Podobně na tom bude i Mehdi Benatia, teď už bývalý hráč AS Řím.

"Pro zápas se Schalke už budou stoprocentně k dispozici, akorát si ještě nejsem jistý, jestli je nasadím," prohlásil Guardiola. Start je pravděpodobnější spíše v případě prvního jmenovaného, jelikož mistr světa Bastien Schweinsteiger, španělský talent Thiago Alcántara a defenzivní záložník Javi Martínez jsou mimo hru.

"Hráče kvalit Xabiho Alonsa jsme teď hodně potřebovali. Má skvělý přehled o hře a je nesmírně inteligentní. Vedení klubu odvedlo skutečně vynikající práci, když se mu podařilo přivést hned dva takové hráče. Rozhodně udělám všechno pro to, aby se co nejdříve začlenili do týmu," prohlásil odhodlaně.

Za Schalke oproti tomu rozhodně nenastoupí Kévin-Prince Boateng. Bratr Jéroma, jenž na klubové úrovni hájí barvy právě bavorského celku, byl na letošním mistrovství světa poslán za urážku manažera ghanského národního týmu domů těsně před závěrečným zápasem ve skupině proti Portugalsku. Není proto ani příliš divu, že němečtí novináři přišli s tvrzením, že důvod jeho absence nezavinilo zranění.

"Rozhodně to není proto, že by nás něčím naštval. Pokud nám tak zkušený hráč, jakým Kévin je, řekne, že může hrát, tak prostě bude hrát. Sám mi však říkal, že se svými současnými výkony není spokojený. V minulé sezoně byl jedním z klíčových hráčů mého výběru a tak tomu bude i v té současné," prohlásil lodivod Schalke Jens Keller.

Schalke naposledy porazilo Bayern na svém hřišti v prosinci roku 2010. Od té doby s ním svedlo dohromady sedm utkání s výrazně záporným skóre 2:23!!! Zvláště poslední tři duely si Die Königsblauen rozhodně za rámeček nedají - všechny vyhrál mnichovský gigant o čtyři branky, tudíž není divu, že i tentokrát je před vstupem hráčů na trávník Veltins Areny jasným favoritem na vítězství.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Ayhan, Kirchhoff, Matip, Höwedes - Neustädter, Höger - Choupo-Moting, M. Meyer, Draxler - Huntelaar
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - J. Boateng, Dante, Badstuber - Lahm, Gaudino, Alaba, Juan Bernat - Robben, T. Müller - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.75 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Borussia Dortmund ve svém úvodním ligovém utkání podlehla před vlastními fanoušky Bayeru Leverkusen a do Augsburgu tak cestuje s jediným cílem - získat tři body. Bavorští Švábi však rovněž potřebují bodovat.

Tým z města proslulého loutkovým divadlem pro změnu na rozjezd čekalo vystoupení na hřišti Hoffenheimu, které však svěřenci Markuse Weinzierla nezvládli podle představ a nakonec odjížděli s prázdnýma rukama. Proti BVB však nemá domácí ekipa tak jako tak co ztratit.

Při pohledu do historie vzájemných zápasů však na Augsburg rozhodně nečeká nic snadného: Borussia ze šesti dosavadních vzájemných utkání pokaždé bodovala a hned třikrát vyhrála. "BVB první zápas prohrálo, ovšem to pro nás není výhoda, spíše naopak. Chceme získat alespoň bod, ale pokud to jen trochu půjde, chceme poprat o vítězství," vyhlásil Weinzierl.

Kromě otevírací porážky na ligové scéně má za sebou žlutočerná družina vítězství v Superpoháru (Kloppovy ovečky porazily Bayern Mnichov) a postup do 2. kola DFB-Pokalu. Zde se po hladkém vítězství nad Stuttgarterem Kickers (4:1) potká s druholigovým Sankt Pauli.

Při utkání s Farmaceutiky pak Borussen srazil do kolen brzy inkasovaný gól (Karim Bellarabi se zapsal do statistik již po devíti odehraných sekundách!), na který už BVB i přes veškerou snahu nedokázalo odpovědět. "Stále ještě nejsme kompletní. Kvůli mistrovství světa nám plno hráčů chybělo," uvedl Jürgen Klopp. "Musíme ukázat svoji pravou tvář," nabádá.

Chybět budou dlouhodobě zraněný Jan Morávek a Alexander Esswein, jinak by měla být domácí družina beze ztrát. O poznání větší potíže se složením základní sestavy hlásí z Vestfálska, kde není k dispozici hned několik hráčů, vrací se však alespoň kapitán Weidenfeller.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier - S. Parker, Feulner, Halil Altintop, To. Werner - Matavž
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Ginter, Durm - Kehl - Aubameyang, Jojić, Reus, H. Mchitarjan - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.75 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim11002:03
 Bayer Leverkusen11002:03
3.Bayern Mnichov11002:13
 Hannover 9611002:13
5.Eintracht Frankfurt11001:03
6.SC Paderborn10102:21
 1. FSV Mainz 0510102:21
 Hertha BSC10102:21
 Werder Brémy10102:21
10.Borussia Mönchengladbach10101:11
 VfB Stuttgart10101:11
12.1. FC Köln10100:01
 Hamburger SV10100:01
14.VfL Wolfsburg10011:20
 Schalke 0410011:20
16.SC Freiburg10010:10
17.Borussia Dortmund10010:20
 FC Augsburg10010:20
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30FC Augsburg - Borussia Dortmund
sobota 15:30Bayer Leverkusen - Hertha BSC
sobota 18:30Schalke 04 - Bayern Mnichov (host Stanislav Levý)
neděle 15:301. FSV Mainz 05 - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (227)

Přidat komentář
bayern987

Weidenfeller, konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska konečně uvidíme naši skvělou obranu... 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

,,Bellarabi se zapsal do statistik již po devíti odehraných minutách!,,

opravte si to

Reagovat
smazaný uživatel

Návrat Shinjiho se pořád blíží! Neuvěřitelné - pojď synu!!!

freeshinji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

* samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

ak pride tak nie zla posila.. ale nam treba hlavne obranu ved to je tragicke..

Reagovat
smazaný uživatel

po jednom zápase ještě netřeba dělat soudy. Pořád tam chybí Mats, který to celé diriguje a Ginter potřebuje taky ještě čas aby si zvyknul a sehrál s týmem..

Reagovat
smazaný uživatel

tak nasa obrana je podla mna stale chaos.. aj ked sa dari tak vzdy robia take veci ze mi tuhne krv v zilach.. a som si isty ze sa zas niekto zrani a budeme v riti.. prilis to cele stoji na matsovi.. s tym nieco treba robit

Reagovat
smazaný uživatel

právě, že příchodem Gintera se něco udělalo. Ale prostě potřebuje čas. Byl to první zápas. Po nějakých 5 nebo 6 kolech už budeme moudřejší. Podle mě si to do té doby sedne

Reagovat
db18

navíc hraje "jen" vedle Sokratise

Reagovat
smazaný uživatel

Japanese midfielder Shinji Kagawa is set to have a medical at his former club Borussia Dortmund today: [SSN]. tak vam ho vraciame

Reagovat
smazaný uživatel

Tisíckrat Děkujeme!!

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu stranu jsem trochu zklamanej, že se v United neprosadil, ale v BVB ho taky uvítám s otevřenou náručí.

Reagovat
DieFohlenBMG

podle mě k vám dojde Agger

Reagovat
HSV1887

Auf geht´s FCA !!!

Reagovat
db18

souboj o sestup

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Solomon Kalou v Hertě, před 10 minutama přistál na Tegelu

Reagovat
Arne

Docela čumím, 16 branek v obou sezónách v L1 je dost solidních... Pokud se potvrdí ty tři miliony a plat nebude nějak závratný, tak super.

Reagovat
db18

A Alagui už je teda definitivně na odchodu, ne?

Reagovat
Arne

Já bych si ho rád nechal, protože na to pravý křídlo je de facto jediná přímá náhrada... Ale pokud bude hrát Beerens stabilně aspoň z poloviny tak jako v sobotu, tak Sami nemá šanci.

Reagovat
Arne

Čímž teda neříkám, že neodejde... Prý by docela rád šel, ale nic konkrétního se zatím snad neobjevilo.

Reagovat
smazaný uživatel

hostování v Mainzu, ale možná si to špatně vykládám

Reagovat
Arne

To máš odkud? Já vím, že Preetz prý odmítl dvě nabídky před dvěma týdny, a od té doby nic nepřišlo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Hm

Reagovat
smazaný uživatel

Skjelbred taky na cestě

Reagovat
Arne

Prý jsme chtěli i Pandeva a Alana ze Salzburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Panděv se podle mě psal jen v Itálii, to byla blbost

Reagovat
smazaný uživatel

To Gundogan uz skoncil s karierou?

Reagovat
smazaný uživatel

Neskončil. Jen ještě nehraje, ale už myslím trénuje.

Reagovat
smazaný uživatel

trénuje ale ještě pořád individuálně. Do 3 týdnů by ale měl začít trénovat s týmem, což by znamenalo, že už je opravdu fit a schopný hrát. Pak to ale ještě bude další dobu trvat, než se dostane do rytmu a do 100% kondičky..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že na Eurosporte2 nebudú šaškovať s tenisom a normálne tam dnes nabehne Bundesliga sakra!....Hlavne bez meškania, už viackrát ma takto nasrali. Človek si to platí len kvôli futbalu a potom tam čakáme na skončenie ženských skokov na lyžiach a podobne....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha English ‏@HerthaBSC_EN 45 min.

Allagui, Cigerci, Baumjohann, Langkamp, Haraguchi, Ronny, Gersbeck, Kraft, Stocker and Janker will not travel to Leverkusen

Štrajk alebo čo to?

Reagovat
Arne

Kraftík překvapil, prý je taky zraněný. Docela síla, za chvíli dají dohromady jedenáctku na marodce.

Reagovat
DieFohlenBMG

3 2 1 ... nakládat na bayer

Reagovat
monty25

Už jsem vsadil včera. Pak mám ještě na Wolfsburg, Swansea a Frýdek-Místek, tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Hra sa na Yahoo eurofotbal liga?? Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Měl bych dotaz, chci sledovat 1./2. Bundesligu, proto se chci zeptat, který tým používá při komunikaci s fanoušky (oficiální stránky, twitter, facebook) nejvíc spisovnou němčinu?

Reagovat
smazaný uživatel

BVB: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Subotic, Durm, Kehl, Jojic, Reus, Mkhitaryan, Großkreutz, Aubameyang.

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile na lávce, to šlo rychle

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele s tým tenisom, myslel som si že práve dnes to bude na 3.sety do prdele 1.set vyhra 6:0 a 2.set prehrá 0:6 to je komédia fraška! My chceme BL! Určite sa bude čakať kým neskončia tieto komediantky....

Reagovat
smazaný uživatel

uklidni se a vyčkej

Reagovat
smazaný uživatel

Yeeeees dali to na BL

Reagovat
smazaný uživatel

Marcoooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

ten Reus je prostě boží!!!!!!!!

Reagovat
Minister

Marco pekný gól

Reagovat
smazaný uživatel

A Marco další asistence!!!!! Yes - zatím paráda!!!

Reagovat
cubinho

Skvělý kurz na 2

Reagovat
DieFohlenBMG

tak tikety vyšly

Reagovat
smazaný uživatel

Marco skvělý, tiket zjevně vyšel a to s krásným kurzem 1.7, jen asi škoda že jsem nedal s handicapem

Reagovat
Virtuos

mam pocit, že táto sezóna bude pre Augsburg sezónou pravdy

Reagovat
smazaný uživatel

Vorne hui hinten pfui!

Útok je zatím skvělý. Marco, Mickie a Auba se mi ve předu hodně líbí. Vlastně i Kevin tam měl pár pěkných narážeček. Naopak celá obrana (krom Piszczeka) docela hoří. Hlavně teda v tom středu obrany jsou někdy obrovské díry. Myslím, že je to dáno i tím, že chybí Manni. Seb to tam dozadu neodběhá všechno sám..

Reagovat
Darren Fletcher

wau, bundesligu si na eurosporte asi zacnem zapinat castejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Na čase BL ide každým rokom hore a posledné 2 roky je v TOP 3 minimálne. v mnohých štatistikách je najlepšia - napríklad najvyšší počet gólov na zápas, najvyššia priemerná návštevnosť na zápas.

Reagovat
Darren Fletcher

tak mna tie elitne kluby bavilo semtam pozriet, ale take augsburgy a pod mi nikdy nic nehovorili, hracov som nepoznal.. no ale teraz si zapnem a tam matavž, bobadilla a spol, celkom osviezujuce nieco take si pozriet a bavilo ma :) a kedze doma digi ani slovak sport nechytam, nebude to flakat a dam si na eurosporte nieco nemecke

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď si dnes pozeral Leverkusen. A inak je to jednoduché, poznať hráčov nemôžeš len tak z ničoho nič. Ani tímy ani súťaž. Proste to chce začať sledovať. A to že v BL padá najviac gólov a chodí tam najviac divákov, kt. vytvárajú parádnú atmosféru musí byť postačujúci dôvod. Predsa každý fanúšik futbalu chce vidieť veľa gólov a pozerať futbal v parádnej atmosfére. Ak tímy moc dobre nepoznáš kúpi si napríklad augustový Pro Football kde je sprievodca k Bundeslige a trochu si naštuduješ tímy, potom preletíš kompletné súpisky na nete, niečo naštuduješ z diskusií, popri tom odpozeráš pár kôl a si v tom.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
JozkokozleJ

Pre BL novacika na dnes doporucujem Freiburg - M´gladbach. Hostia kvalitny mansaft s ambiciami (hoc ich neprezentuju) a Freiburg byva doma zarukou atraktivnej hry. Podla predpokladanej zostavy bude zaloha v osvedcenej (uz zohranej) zostave, k tomu ofenzivni krajni bekovia Sorg a Gunter. Na tento zapas sa dnes tesim!

Reagovat
smazaný uživatel

v priemernej návštevnosti vedie už zhruba 4-5 rokov

Reagovat
slovaňáák

Kdyby to Ramos nebral na sebe, mohl být klid. Akorát zbytečný drama..

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyby rozhodčí pískl jasnou penaltu na mickieho..

Reagovat
slovaňáák

Jo, to vypadalo, že byla..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
bayern987

Teď koukam na BVB tak jeslti budou takhle pokračovat tak bych se spíš bál Bayeru....

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer a BVB boj o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Nein.

Reagovat
HSV1887

+HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečné drama. Bohužel naše obrana opět slabá. V 1. poločase mi pákrát zamrzlo za ty mezery mezi našema stoperama. Dále jsme neproměňovali tutovky, Adrian měl teď přihrávat a mohlo být hotovo. Kevin je sice bojovník, ale občas strašný dřevák. Moc mu všechno trvá. Miki a Marco dobrý Je pořád, co zlepšovat, chtělo by to návrat Matse, ať tu obranu někdo šéfuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta obrana bude vzdy chaos ale preto mame radi BVB lebo je to proste stroj na goly ci uz da alebo pusti stale sa je na co divat

Reagovat
smazaný uživatel

bez lewy to už nebude fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze bude auba je zacal tuto sezonu skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Co to pořád je s tím, že je Alexandru Maxim Brazilec?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Hofmann jde na roční hostování do Mainzu. Stejně tak i Wollscheid

Reagovat
smazaný uživatel

#Werder-Aufstellung vs. @achtzehn99: Wolf - Fritz, Prödl, Lukimya, Garcia - Galvez, Junuzovic, Hajrovic, Elia, Selke, Di Santo. #svwhof

1899 Hoffenheim XI: Baumann - Beck, Süle, Bicakcic, Strobl - Polanski, Rudy - Volland, Firmino, Elyounoussi - Szalai #SVWHOF

1. FC Köln XI: Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - Lehmann, Vogt - Risse, Osako, Halfar - Ujah #VfBKOE

VfB Stuttgart XI: Ulreich - Klein, Schwaab, Rüdiger, Sakai - Romeu, Gentner - Harnik, Didavi, Maxim - Ibisevic #VfBKOE

Die #Bayer04-Startelf zur Partie #B04BSC: Leno - Jedvaj, Toprak, Spahic, Boenisch - Castro, Rolfes -Calhanoglu, Son -Bellarabi, Kießling.

SC Paderborn 07 ‏@SCPaderborn07 4 min.

Die Startelf! Kruse - Brückner, Hünemeier, Strohdiek, Wemmer - Ziegler - Stoppelkamp, Bakalorz, Vrancic, Koc - Kachunga #HSVSCP

Hamburger SV @HSV · 8 min

Mit dieser 11 ins Heimdebüt: Adler - Diekmeier, #HW4, Djourou, Jansen - Badelj, Behrami - Arslan, vdV, Ilicevic - Lasogga #HSVSCP #nurderHSV

Wolfsburg XI vs Frankfurt: Grün,mJung, Naldo, Knoche, Rodríguez, Luiz Gustavo, Guilavogui, Vieirinha, Arnold, De Bruyne, Olic. #WOBSGE

Eintracht Frankfurt XI: Trapp - Ignjovski, Zambrano, Anderson, Djakpa - Hasebe, Russ - Valdez, Inui, Piazon - Seferovic #WOBSGE

Reagovat
smazaný uživatel

+ Hertha BSC XI: Jarstein - Brooks, Heitinga, Lustenberger, Schulz - Niemeyer - Beerens, Hosogai, van den Bergh, Ndjeng - Schieber #B04BSC

Pekarík lavička? Prekvapko

Reagovat
smazaný uživatel

Aj BILD Herthy píše na tw že Hegeler a Pekarík na lavičke sú prekvapením:

BILD Hertha BSC ‏@BILD_HerthaBSC 6 min.

Überraschung! Ohne Pekarik und Hegeler, dafür erstmals wieder mit Kapitän Fabian Lustenberger

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen co je ??? 9 sekund ubehlo a nic ....

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Firmino

Reagovat
stas87

Rudy Firmino ake to moze byt jednoduche..my za 20 minut preliezli polovicu len raz,no snad to Hoffe este podceni a urveme bod

Reagovat
smazaný uživatel

Yes!! Hertha!!!

Reagovat
monty25

Leverkusen

Reagovat
db18

Schieber

Reagovat
db18

btw. Kalou má přijít jako konkurence pro Schiebera - nebo spíš k němu, že by ho doplňoval?

Reagovat
monty25

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

ten vlasatej tragéd, takovej vlastňák

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Wolfsburgu se brankáři ještě neprobudili. To jsou teda laciné goly

Reagovat
smazaný uživatel

Pederborn

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kolín a Paderborn zatím jak jsem předvídal, oba můžou obrat domácí o body

kažopádně bych prosil Leverkusen aby vyhrál, vsadil jsem si, nechci aby mi to pokazil nějakej vlasatej tragéd

Reagovat
monty25

Taky mám vsazeno na Leverkusen a ještě Wolfsburg...

Reagovat
smazaný uživatel

na Wolfsburg jsem dal +1,5 tak ať daj ještě gol a jsou mi ukradení

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart pokračuje tam kde minulý rok přestal

Reagovat
frankiefcb

Bohužel, díval jsem se první poločas a byla to totální tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Stuttgartu zatim pekny fotbal :-). Zadna nuda, nasazeni a navic jeste 2 goly pro Koln. Jen tak dal :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Grün co teď předvedl Na malém vápně přímo na nohu Piazona. Ještěže mají toho Gustava

Reagovat
stas87

tlieskam za zatial prebiehajuce vysledky..mam 1X na VfB a 1 na Bayer a obaja mi to slusne kazi..

Hoffenheim oni mozu vyhravat 3:0 do polcasu ale finalnu fazu maju tragicku,tolko naznakov co mali a vzdycky to nejak dojebali,od nas to nie je vykon hodny BL,kupa nepresnosti,stred ihriska totalne vyklizeny,hrame bez pohybu..a hlavne strasne faulujeme,vsade sme o krok neskoro a taky Selke uz slusne brnka na nervy rozhodcu,ak ho Dutt nespacifikuje tak nedohra

jedine pozitivum su traja hraci-Galvez na DM,ide mu to tam,ma dobre citanie hry,vie kedy vystupit,negativum jeho hry je ze jeho prihravky su na 80% pomale a hrozi to okamzitou stratou lopty,lazo plazo v tomto a toto mu stacit nebude

stoperska dvojica..maju vsetky hlavy,hraju suverenne a s istotu,fakt im nemam co vytknut,zial taky vykon by potrebovali predviest aj ostatny hraci snad nam tam spadne nejaka haluz po standartke,ak to otvorime tak je definitvne koniec

Reagovat
smazaný uživatel

Van der Vaart zranený že šiel dole? Pozerám Leverkusen tak sa trápia no a Hertha pri tom lazarete hraje solídne, prekvapuje ma, navyše nechá na lavičke Pekyho a Hegelera.

Reagovat
db18

řekl si sám o střídání no

Jinak Nicolai je taky zraněný, že není ani na lavičce

A HSV chce ještě přivést Holtbyho a Greena (obojí hostovačka)

Reagovat
smazaný uživatel

vlasatej tragéd odčinil svou chybu, je mu odpuštěno

Reagovat
monty25

No sláva, Leverkusen vyrovnal... Tak ještě jednoho a Wolfsburg taky!

Reagovat
wikingskrin

Umí mi někdo vysvětlit proč šel Kalas na hostování do Kolína, když si tam nekopne ?

Reagovat
smazaný uživatel

trenér Kolína je retard

Reagovat
db18

Reagovat
wikingskrin

Ne ja to fakt nepochopím, to už rovnou mohl zůstat v Chelsea nebo jít do druhé anglické .... zase sezonu prosedí a pak už může jít tak max do prdele ...

Reagovat
Bayernista18

Z poločasovejch výsledků neni překvapení snad jen vedení Hoffenheimu a remíza Frankfurtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Schiebeeeeeeeeeeeer to snad ne

Reagovat
monty25

Leverkusen

Reagovat
monty25

A zase srovnáno. No jo, ale tohle mi nestačí...

Reagovat
Werkrider

Problem?

Reagovat
stas87

Galvezik z hovna mame vyrovnanie,to beriem

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych dal Leverkusen +1,5 už jsem mohl mít postaráno o tento zápas a nemusel doufat aby dali další a už neinkasovali

Reagovat
smazaný uživatel

šikula

máš na dnešek ještě něco?

Reagovat
smazaný uživatel

1.07 tenis

jinak když už tam máš tu rakouskou ligu, co myslíš o Austrii proti Admiře? vyhrajou už konečně? je na ně hezký kurz a rád bych to vyzkoušel společně s Waregemem, který taky už delší dobu nevyhrál

Reagovat
DieFohlenBMG

asi ješte dám chelsea.bayern a X2 na slavii

Reagovat
db18

dobrá standartka jsem nějak nechápal, jak to chtějí kopnout

Reagovat
stas87

pritlac Kühne,pritlac tie lamy prehraju doma s Paderbornom chce to este dalsie miliony vyhodit aby si zistil ze to na lepsie ako 12.miesto nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg si tu druhou ligu prostě zaslouží, jen škoda že to minule nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen super, teď udržet a Wolfsburg přidat gól

Reagovat
monty25

Leverkusen Tak ještě Wolfsburg...

Reagovat
monty25

Wolfsburg góóól

Reagovat
smazaný uživatel

Doma s Paderbornem

Reagovat
monty25

Ty voe, néééé!!! A ještě k tomu Kadlec...

Reagovat
wikingskrin

Venca do repre s nim :D

Reagovat
stas87

HSV

Reagovat
Miguel19

Kadlec tam ještě je

Reagovat
smazaný uživatel

Paderborn Hamburg

to jsou prostě tragédi, patří do druhý ligy tak ať vypadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Venca

Ten Kalas tam bude sedět věčně ne

Toho to zabije.

Reagovat
smazaný uživatel

Bellarabi skvelý hráčik, fans Bayeru, to on hrá takto stále ? je úplne skvelý

Reagovat
db18

až letos

Reagovat
smazaný uživatel

veľmi sa teším na Leverkusen v LM na postup rozhodne majú, v lige to tipujem do 4. miesta , zálohu a útok majú dobre poriešené, ale tá obrana na čele s Lenom mi hlavne dnes neprišla moc istá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Leverkusen je povinnosťou postúpiť zo skupiny, obvzlášť v tej do ktorej sa dostali. Musia proste s týmto herným prejavom a tímom

Reagovat
monty25

Co tam teď nedal Wolfsburg...

Reagovat
monty25

Konkrétně to byl Malanda, kdo to ještě v nastavení mohl rozhodnout... Tak jsem zase prohrál dvě kila a taky mě štve, že dával góla ten propagátor státní maturity. Možná ještě bude druhá chyba Frýdek-Místek, ale to už je teď jedno... Loni mi vycházelo všechno, letos mi nevychází nic.

Reagovat
JacoBee

Malanda i minule nedal děsnou tutovku...

Reagovat
db18

a to má od agenta slíbený Ferrari, když se stane králem střelců

Reagovat
DieFohlenBMG

asi ho dobře zná, když vsadil ferrari

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

SVW Dutt cez pauzu musel rozkopat dvere no viac sanci mali hostia takze skor oni stratili dva body ako my ale v druhom polcase boli neuveritelne slabucky,takto by kandidat na pohare zahrat nemal,prestali makat,nechodili do subojov a uz ani nedokazali kombinovat,respektive im nevychadzali kombinacie

Nils bol ozivenie..ale zaroven je to neuveritelny vrah keby aspon jednu sancu premenil tak mame tri body dneska bojovnost a agresivita nam hlavne doma budu dost pomahat,neexistuje ze pride super a dostane na Weseru body zadarmo,teda ak to nie je Bayern a BVB bod beriem,som za neho rad,nemame po dvoch kolach dve prehry a ziadna skepsia nie je na mieste

ak sa nestane nic nepredpokladaneho tak oznacenie zufalci a komici kola poputuje do pristavu

Reagovat
DieFohlenBMG

to jasný, že hoffe ztratilo 2 budy, vzdyt jsou úplně jinde kvalitou kádru

Reagovat
stas87

ze sa ta kvalita kadra dneska ukazala..hlavne v druhom polcase

Reagovat
DieFohlenBMG

hoffe má na to, aby zabojovali o poháry, vy budete rádi za klidnej střed

Reagovat
stas87

jj,ved ja to nespochybnujem v prvom polcase ot tak bolo ale v druhom Hoffe nic,Volland cely zapas trapny..no ten stred by som z fleku bral

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Lahm , J. Boateng , Badstuber , Alaba - Xabi Alonso , Rode - M. Götze , T. Müller , Shaqiri - Lewandowski

Reagovat
db18

parádní sestava (jen ta ofenzivní trojka asi bude vypadat jinak - jen doufám, že Götze bude hrát spíš zleva a Shaqiri nebo Müller uprostřed )

Reagovat
smazaný uživatel

Co je Robbenovi a Riberymu ?

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť jsi vždycky říkával, že Mario u vás hrává lépe ve středu, ne?

Reagovat
db18

vždy jsem tvrdil opak...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, zajímavé

Reagovat
Kokesh

Xabi s tim Benatiou jsou asi posledni kousky do skladanky, ne? Nebo bude Pep cpat porad ty jejich famozni krajni beky do stredu a zkouset hrat 352, i kdyz to nefunguje? Souhlas, paradni sestava se vsim vsudy, s RR to nabere jeste lepsi obratky.

Reagovat
Kokesh

Aha, tak ted se divam na tu komedii 343...to si Pep fakt dela prdel nebo bude bezmezne verit take chujovine??

Reagovat
DieFohlenBMG

co to je

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava na dnesny zapas predsa, i ked pred chvilou Kicker zmenil rozostavenie.

Reagovat
DieFohlenBMG

tak to je průser, už mám vsazeno

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude zo strany Bayernu velka show.

Reagovat
db18

to je snad nesmysl, když je na lavičce Dante

Reagovat
AndR

Spekuluje se, ze Alonso opravdu bude hrat stopera

Reagovat
AndR

Snad to ale bude 4-2-3-1, hraci by hrali na svych postech ....

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Calhanoglu sa zatial javí ako skvelý kauf pre Bayer

Reagovat
Kokesh

Xabiiii, to si nenecham ujit.

Reagovat
smazaný uživatel

Na prd, Schalke bez Huntelaara a Boatenga. Inak Robben ani na lavičke Bayernu? Čo to? Snáď Schalke aspoň bodík uchmatne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kirchhoff na LB, ten má takové štěstí, že nehraje Robben.

Reagovat
db18

Höwi na LB

S těma sestavama se dneska vůbec netrefili no

Reagovat
db18

...akorát by mne zajímalo kdo to má na starosti, když to trenér dává cca. v této podobě:

https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/12285_977276562289035_784032829698813373_n.jpg

kde z toho fakt není nic poznat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně, že to dneska poskládal snad nejlépe, jak to šlo. Za to má

Reagovat
db18

Doufám, že u toho zůstane a nebude vymýšlet nějaké blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím Bayern hraje parádně..

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím Bayern hraje parádně..

Reagovat
db18

Akorát Fährmann zatím drží

Reagovat
PavlíčeQ

Nějakej dobrej link na Bayern?

Reagovat
monty25

Hm, dneska jsme asi bez šance...

Reagovat
db18

Rode

Reagovat
smazaný uživatel

A Pepek že mě poslechl.

Reagovat
stas87

ako moze Schalke chciet hrat vyrovnane s Bayernom ked ma na CB Santanu s Matipom? aj to je dovod preco ligu nikdy nevyhraju,strasne slaba dvojica

Rode ked prichadzal do Bayernu tak som ratal ze pojde okamzite na hostovacku,no ak bude Alonso ci Bastian hrat to iste co Schwegler tak Bayern ziskal zadarmo hraca na rozhranie lavicky a zakladnej zostavy,kto sa mi zatial nepaci je Götze,ten chalan uplne stratil rychlost a dynamiku na prvych metroch desive

Reagovat
db18

Matip by měl hrát DM místo Kirchoffa...

A Götzemu zřejmě stoupl úspěch do hlavy

Shaqiri ale konečně maká, snad mu to vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

Götze je naprosto otřesný. Hraje jako kdyby byl jeho první zápas po ročním zranění. A takhle v Bayernu hraje skoro vždycky. Nevím co se to s ním stalo..hrozně se zhoršil

Reagovat
db18

až koupíme Reuse, tak bych vám ho nejradši poslal zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

..... škoda, že se tu není ještě jeden smajlík s jiným prstem. Ten bych ti teď moc rád ukázal

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ti ich ale melu.

Reagovat
Kokesh

Vetsina tech nacvicenych signalu se mi ale fakt zamlouva.

Reagovat
stas87

Boateng to je fakt taky problem koncentrovat sa na ligu?on toto dokaze na minimum zapasov ako je treba ms ci euro,v dlhodobej sutazi ma tendenciu robit picoviny obzapas a to ho zraza dole,u Badstubera sa necudujem ze zle rozohra lebo rok nehral ale Jerome fakt zbytocne robi kokociny

Reagovat
db18

Boateng hraje jako kdyby nám jeden stoper odešel a ne jako kdyby přišel Benatia za 30 mil. €

Reagovat
AndR

Xabi Alonso skvělý, dokonalé skluzy, super přihrávky, žádné posouvačky, ale přimočaré přihrávky. Bude drahý, ale na prvních 45 minut s úplně novým týmem ... - z fleku to dokázal.

Rode také slušný.

Shaqiri po delší době přijatelný výkon, ale pořád mu všechno strašně dlouho trvá a nejsem si jistý, jestli se někdy stane náhradou za Ribéryho nebo Robbena ...

Celkový dojem byl výborný z prvních 20 minut, pak se Schalke chytlo a je vyrovnaným soupeřem.

Snad se to po přestávce zase dostane na vlnu dominance a dokráčíme ke 3 bodům.

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

uplny suhlas, alonso paradny vykon na to, ze hra 1. zapas v novom muzstve. Vykon este nie je uplne idealny. Je vidiet, ze este chyba zohratost. Tesi ma, ze uz upustaju od tiki taka.

Reagovat
Bayernista18

Shaqiri hroznej, robben by ty situace, který on pokazil, vyřešil uplně jinak, hru zbytečně zpomaluje, i když můžem jít do brejku, ale dneska tragický všichni až na Alonsa.

Reagovat
stas87

kde bol druhy stoper Stuttgartu pri Ujahovom gole? ked Rüdiger prehra hlavu tak by ho mal niekto zaistit a nie ze tam dobehne Sakai a uz to nestihne zblokovat,cakam ze Stuttgart bude jediny zapas ktory mi dnes ujde

Reagovat
monty25

Góóóóól!!! A ty drž hubu, Neuere!

Reagovat
smazaný uživatel

Platit neměl, ale spokojím se s tím, že byl uznán

Reagovat
blackhawk88

i draxler uz mal byt v davno v sprchach..

Reagovat
db18

Reagovat
monty25

Na Sky říkal komentátor, že to byl regulérní gól a já s ním souhlasím.

Reagovat
db18

a soustředili se i na tu ruku nebo jen jestli byl za čárou?

Reagovat
monty25

Právě úplně na všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? Já viděl že to šlo od lokte

Reagovat
blackhawk88

islo to od predlaktia :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mění naprosto všechno

Reagovat
monty25

Sám nevím, čím přesně to dal, ale ten komentátor říkal něco v tom smyslu, že tam nebyl žádný aktivní pohyb ruky a dvakrát zopakoval, že to bylo "richtig Entscheidung". Prostě ho nastřelil a odrazilo se to do brány...

Reagovat
blackhawk88

no nenastrelil..od jeho boku to slo do predlakta a tak do brany..osobne si myslim, ze gol platit nemal. ale to je len moj nazor. hlavny rozhodca to podla mna nevidel, ale ciarovy mohol.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl, pokud hráč nehraje rukou záměrně, není to prohřešek. Howedes záměrně rukou rozhodně nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Dante platit sice neměl, ale ten balon se tam prostě ani dostat neměl...

Reagovat
blackhawk88

Dante je neskutocny trager...uz aby benatia zacal hrat :)

Reagovat
db18

Ou, s Hojbjergem za Xabiho to je dost velký risk Spíš bych obětoval Rodeho, který už má žlutou

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke už to nepusťte, snáď aj v tej tragickej zostave zoberú Bayerncelone 2 body

Reagovat
smazaný uživatel

Nudný Bayern radši čumte na Chelsea to je rachot

Reagovat
db18

Draxler měl být podruhé venku

Reagovat
monty25

Parádní bod

Reagovat
Bayernista18

To zamrzí, já chtěl dát jen Dortmund, Atletico, Bilbao, HCP 0 : 3 na nějakej zápas estonský ligy, ale zkazil by mi to Bayern, nebo spíš rozhodčí, co to pískal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Shinji je už asi naozaj opäť žltočierny https://twitter.com/RN_Florian/status/506101361008992256/photo/1

Reagovat
smazaný uživatel

to je prostě sen!!

Reagovat
Bayernista18

Proč vůbec odešel?

Reagovat
db18

Chtěl si zahrát Premier League

Reagovat
Bayernista18

Aha, tak to se divim, že jsou fans BVB rádi, že je zpátky, já jako fanda BVB bych ho už nechtěl, kdyby odešel jinam kvůli tomu, že si chce zkusit jinou ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele