Bundesliga - souhrn 2. kola

29.08.2014, 22:40, aktualizováno 31.08.2014, 19:22
Komentáře a souhrny
Dortmund v pátek uspěl v Augsburgu a veze si domů tři body, stejně dopadl také Paderborn na půdě Hamburku a Köln ve Stuttgartu. Leverkusen přestřílel Herthu a jde do čela jako jediný šestibodový tým, šlágr mezi Schalke a Bayernem přinesl remízu stejně jako oba nedělní zápasy...

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 0:0

31.08.2014 17:30

Góly: -

Nezáživný zápas, nic neřešící remíza 0:0 - jak Freiburg, tak ambiciózní Mönchengladbach stále čekají na svou první výhru v nové bundesligové sezoně. Domácí měli dnes lehce navrch a dokonce dostali možnost kopat penaltu, Admir Mehmedi však touto šancí pohrdl.

Pokutový kop přišel až po hodině hry; v té době však už Freiburg mohl vést, kdyby ukázal trochu více odhodlání a efektivity v zakončení. Borussia nakonec může být s bodem vzhledem k průběhu zápasu spokojenější. Domácí se ziskem prvního bodu sice odpoutali od tabulkového dna, určitě však doufali ve víc..

Jejich kouč Christian Streich od první minuty nasadil nováčka Daniho Schahina, který teprve v týdnu přišel z Mainzu, a tento krok se mu takřka okamžitě vyplatil - Schahin působil hodně nebezpečným dojmem, byl aktivní a v 10. minutě si na soupeři vykoledoval žlutou kartu. Krátce poté byli diváci svědky první střely na bránu - Granit Xhaka pokoušel štěstí z rohu vápna, gólman Roman Burki však byl připraven a vyrazil jeho střelu nad břevno.

Právě střely zdálky byly jakýmsi koloritem zápasu; pokus Juliana Schustera byl zblokován, Christian Günter zase pálil přímo do brankáře Sommera. Teprve v závěru první půle se akce přesunula blíže k vápnům a Günterův pas málem našel Schahinovu hlavu; nakonec jej však odvracel na poslední chvíli Tony Jantschke.

Také po obrátce vládla na hřišti povětšinou nuda, ačkoliv Freiburg měl stále navrch, za což mohl vděčit zejména výrazně se lepšícímu Mehmedimu. Právě Švýcarův centr vyústil v nebezpečný Schmidův volej, se kterým měl Sommer dost práce. A pak už přišel onen vzpomínaný klíčový okamžik - Jantschke fauloval ve vápně Maxe Philippa, ale Mehmedi poslal nařízenou penaltu nad břevno.

Švýcarský reprezentant se tak stal smutným hrdinou zápasu, což ještě následně potvrdila jeho další zahozená šance, tentokrát rána z pětadvaceti metrů. Gól mu dnes zkrátka nebyl souzen. Bezbranková remíza však průběhu zápasu v podstatě odpovídala.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 0:0

31.08.2014 15:30

Góly: -

Fotbalisté Mainzu si do tabulky Bundesligy připsali svůj první bod po bezbrankové remíze s Hannoverem. Jejich výkon sice nebyl úplně perfektní, ovšem v defenzívě přišlo velké zlepšení a nerozhodný výsledek s rozjetým soupeřem rozhodně není k zahození. Mainz naopak po úvodní výhře nad favorizovaným Schalke nenavázal na dobré proměňování příležitostí a se čtyřmi body se nachází v horní polovině německé nejvyšší soutěže.

V úvodním poločase se oba soupeři spíše oťukávali, nedařilo se jim v přechodové fázi a všechny snahy o nebezpečnou akci zhatila buď nepřesná finální přihrávka, nebo zbytečné ztráty. V prvním poločase tak za zmínku stojí pouze jediná vážnější příležitost, do které se dostali hosté dvě minuty před přestávkou. Po centru z levé strany si do pokutového území naběhl Joselu a hlavičkoval zhruba z deseti metrů, Karius skvělým zákrokem vyrazil balón nad horní tyčku.

Zhruba pět minut po změně stran byli hosté znovu blízko vedoucímu gólu, kdy si po přihrávce do pokutového území udělal zpětnou kličku Kiyotake a vypálil na zadní tyč, ale jeho pokus dokázal Geis vykopnout z brankové čáry. Hannover měl stále mírný tlak a soupeře do zakončení téměř nepouštěl, nicméně obrana Mainzu také pracovala velmi dobře a všechny centry do pokutového území s přehledem odvracela.

V hostujícím dresu byl stále při chuti Joselu, který necelou čtvrthodinu před koncem spálil asi poslední obrovskou možnost tohoto duelu. Po krásném centru z pravé strany za obranu si naběhl do středu pokutového území a ve skluzu mířil k levé tyči, jenže balón minul branku zhruba o dva metry. Domácí v závěrečné desetiminutovce zahrozili pouze po dalekonosné střele Moritze, nicméně té scházelo opravdu hodně přesnosti.

Domácí celek v posledních minutách přidal na aktivitě a mohl rozhodnout tři minuty před koncem, nicméně po hlavičce Bungerta skvěle zasáhl Zieler a vyrazil míč fantasticky na rohový kop. Ani v krátkém nastavení už k žádnému výraznému ohrožení jedné či druhé branky nedošlo. Mainz bude v příštím kole bojovat o premiérový tříbodový zisk na půdě Herthy, Hannover v domácím prostředí přivítá Hamburk.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayern Mnichov 1:1

30.08.2014 18:30

Góly: 62. Benedikt Höwedes - 10. Robert Lewandowski

Gólové hody se v utkání Schalke s Bayernem Mnichov tentokrát nekonaly. Obě strany se totiž rozešly smírně 1:1.

Svěřenci trenéra Jense Kellera nestačili v prvním kole na Hannover a prohráli 1:2. Oproti tomu Bayern porazil stejným výsledkem Wolfsburg. Pep Guardiola pro prestižní duel se Schalke nelenil a okamžitě zapojil do hry Xabiho Alonsa, jenž přiletěl ze Španělska rovnou do Düsseldorfu, odkud se už s týmem přesunul do poměrně nedaleké gelsenkirchenské Veltins Areny.

A nutno dodat, že patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Ovšem v první šanci svého nového celku prsty neměl. Obstarali ji totiž za obranu přihrávající Robert Lewandowski a zblízka střílející Thomas Müller, kterého naštěstí pro domácí vychytal brankář Ralf Fährmann. O sedm minut později už ale přeci jen poprvé (a naposledy) v zápase kapituloval.

Po autovém vhazování předvedli hráči Bayernu bleskurychlou akci, v jejímž závěru přihrál Sebastian Rode Robertu Lewandowskimu, naběhl si do volného prostoru do vápna, kam mu polský reprezentant poslal balon zpět, načež Fährmannovi nezbylo, než vyběhnout, aby zmenšil střelecký úhel. Rode, stále relativně neznámý fotbalista, vrátil míč Lewandowskimu, jenž si mezitím naběhl na malé vápno a byť byl v obležení dvou obránců, se zakončením si poradil, jak se na střelce jeho kalibru sluší a patří - 0:1.

Domácím trvalo dobrých dvacet minut, než se z inkasovaného gólu otřepali, nicméně střela Sidneyho Sama Manuela Neuera z klidu nikterak nevyvedla. Čerstvý mistr světa v brance bavorského velkoklubu je proslulý svými výběhy mimo pokutové území. Ovšem po jednom takovém nepřesně přihrál a tuto chybu mohl z poloviny hřiště potrestat obránce Kaan Ayhan, ale mířil těsně vedle opuštěné branky.

Neuer toto své zaváhání napravil ve druhé půli proti hlavičce Draxlera a následně mu pomohl Jérome Boateng, jenž nenechal vystřelit Maxima Choupo-Motinga, který si chystal balon až příliš dlouho. Schalke mělo převahu, kterou korunovalo vyrovnávací brankou po hodině hry. Po přímém kopu byli domácí důraznější a míč od kopačky Choupo-Motinga už už směřoval za brankovou čáru.

V cestě za ni mu zabránil Xabi Alonso, jenže si nevšiml, že jej stínuje Benedict Höwedes. Bývalý hráč Realu Madrid při pokusu o odkop trefil míčem nejprve stehno obránce Schalke, od kterého se odrazil do jeho paže, a pak nějaký metr za brankovou čáru. Protesty Bayernu u rozhodčího Fritze nepomohly a branka byla uznána - 1:1.

Schalke pak ještě vycítilo příležitost. A znovu u toho byl kamerunský reprezentant v modrobílých barvách, ale na Neuera nevyzrál. V závěrečné desetiminutovce už hráčům tak trochu chyběla energie, tudíž případný další gól na jedné či druhé straně by byl s největší pravděpodobností vítězným. Jenže nepadl, a tak Schalke slaví proti Bayernu po necelých čtyřech letech bodový zisk.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0:2

30.08.2014 15:30

Góly: 22. Yuya Osako, 33. Anthony Ujah

Bundesligový nováček z Kolína překvapivě zaskočil favorizovaný Stuttgart a na jeho půdě vybojoval vítězství 2:0. 1. FC Köln tak zaznamenal letošní premiérovou výhru v nejvyšší německé soutěži a v tuto chvíli je bez porážky na průběžném čtvrtém místě. Domácím naopak první zápas sezóny před vlastními diváky vůbec nevyšel a díky brankám kolínských Osaka a Ujaha jsou se ziskem jediného bodu na chvostu tabulky.

Kolínským se dařilo především v první půli. Už v 9. minutě musel na brankové čáře zachraňovat nešťastné počínání svých kolegů z obrany Stuttgartu Gotoku Sakai. To ale bylo z nebezpečných akcí zápasu na dlouhou dobu vše a pětapadesát tisíc diváků v ochozech sledovalo spíše průměrnou podívanou. Slabý výkon favorizovaného domácího celku podtrhla 22. minuta. Centrovaný míč Brečka si domácí obrana opět téměř dopravila do brány, tentokrát se však na zadní tyči po zákroku brankáře Ulreicha vynořil hbitý Yuya Osako, jenž ve skluzu dopravil míč do sítě - 0:1!

Stuttgart se snažil o rychlou odpověď, jenže hráče srážely k zemi časté nepřesnosti a navíc se už v 33. minutě znova měnilo skóre. Jak může být fotbal jednoduchý, předvedl Kevin Wimmer, který z vlastní poloviny nakopl míč na jediného kolínského útočníka Anthony Ujaha. Ten se díky fatální chybě obránce Rudigera dostal téměř zadarmo k míči a z pětadvaceti metrů nekompromisně zakončil - 0:2! Nebylo proto divu, když domácí provázel do šaten zasloužený pískot fanoušků, jimž kromě dnešního utkání ještě stále leželo v žaludku vyřazení z německého poháru od Borussie Mönchengladbach.

Druhý poločas se nijak významně nelišil od toho prvního. Stuttgart si držel územní převahu, avšak hrozili spíše hosté. V 56. minutě mohl Ujah přidat třetí gól Kolína, ale jeho střela po přihrávce Risseho byla jen sražena na rohový kop. V 76. minutě pak nebezpečný brejk hostů zakončoval lobem Halfar, ale svoji parádičku gólem neozdobil. Zoufalý tlak Stuttgartu vygradoval příliš pozdě a navíc nevedl ke kýžené brance. Nejprve v 90. minutě vypálil na gólmana Horna utaženou střelu Kostič, s tou si však hostující brankář s přehledem poradil stejně jako s nebezpečnou hlavičkou domácího kapitána Gentnera v nastavení.

Díky chytré hře a především nemohoucnosti Stuttgartu si tak 1. FC Köln veze z Mercedes-Benz Arény překvapivě všechny tři body za vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2

30.08.2014 15:30

Góly: 15. Naldo, 79. Maximilian Arnold - 23. Sebastian Jung (vl.), 85. Václav Kadlec

Ve Wolfsburgu zatím nemohou být s úvodem sezony zcela spokojeni - dnes byli Vlci doma proti Frankfurtu velkým favoritem, branka střídajícího Václava Kadlece však nakonec rozhodla o remíze 2:2.

Domácí šli do vedení hned na začátku utkání, když se prosadil Naldo; o deset minut později však bylo poprvé vyrovnáno poté, co si Sebastian Jung nešťastně srazil do vlastní sítě přímý kop Takashiho Inuie. Na 2:1 zvyšoval Maximilian Arnold a vypadalo to, že favorit už vedení nepustí; necelých pět minut před koncem však Kadlec hlavou srovnal.

Frankfurt dokázal v prvním kole porazit Freiburg a ani dnes nic nenasvědčovalo tomu, že by se silnějšího soupeře zalekl; kouč Thomas Schaaf sice před utkáním mluvil o tom, že bude ještě chvíli trvat, než se jeho svěřenci budou moci postavit těm nejsilnějším, na hřišti to však podle toho nevypadalo. Odvážný start hostů však zmrazil v 15. minutě Naldo, jehož přímý kop zapadl do sítě; nutno říct, že gólman Kevin Trapp neměl zrovna čisté svědomí. Brazilcův kroucený míč totiž mířil doprostřed brány, zatímco brankář padal na špatnou stranu.

Hostům však netrvalo dlouho a vyrovnali na 1:1, když se míč po Inuiově přímém kopu otřel o Jungova záda a zapadl k zadní tyči, za záda nešťastného Maxe Gruna. (Japonský záložník sice původně centroval, konečný výsledek jeho snahy mu však určitě nevadil.) Schaafovi svěřenci mohli ještě do poločasu strhnout skóre na svoji stranu, ale nezadařilo se; největší šanci měl Lucas Piazón, jehož střelu odklízel z brankové čáry Robin Knoche. Podobná situace následovala ještě jednou, když Luiz Gustavo zblokoval pokus Nelsona Valdéze.

Na druhé straně se pokoušel o navrácení vedení Kevin De Bruyne, jeho ránu však zlikvidoval pozorný Trapp. Po změně stran se dlouho nic zajímavého nedělo, až necelou čtvrthodinu před koncem přihrál De Bruyne přesně Arnoldovi, který z ostrého úhlu napálil z první a jeho projektil zapadl k zadní tyči. Jenže když už si domácí fanoušci mysleli, že je o první výhru v sezoně nemůže nic připravit, přišel finální úder Schaafovy ekipy - Ignjovského pas našel na malém vápně hlavu Kadlece a český forvard nezaváhal.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 4:2

30.08.2014 15:30

Góly: 50. Tin Jedvaj, 62. Emir Spahić, 74. Julian Brandt, 86. Karim Bellarabi - 24. Tin Jedvaj (vl.), 60. Julian Schieber

Leverkusen sice v domácím zápase s Herthou dvakrát prohrával, pokaždé však dokázal vyrovnat a nakonec v divoké přestřelce udolal houževnatého soupeře poměrem 4:2. Jeho forma v úvodu sezony tak zůstává i nadále perfektní..

Hosté se dostali do vedení po vlastní brance Tina Jedvaje, což byla také jediná trefa první půle. Chorvatský obránce nicméně v 50. minutě své zaváhání napravil, když vyrovnal na 1:1, a utkání od té doby nabralo úplně jiný spád - ještě než Jedvaj v 66. minutě opustil hřiště, prosadili se třetí brankou v sezoně berlínský Julian Schieber a na domácí straně zkušený obránce Emir Spahić. Vítěznou trefu vsítil čtvrt hodiny před koncem Julian Brandt, v samém závěru pak uzavřel skóre Karim Bellarabi.

Nový kouč Roger Schmidt, který vedení Leverkusenu přesvědčil loňskou famózní sezonou se Salzburgem, tak zatím drží výbornou bilanci - v prvním kole porazil po Bellarabiho rekordně rychlé trefě Dortmund, v předkole Ligy mistrů smetl Kodaň suverénně 4:0 a o body jej nedokázala obrat ani Hertha. Právě branky v úvodech zápasů se staly jakýmsi trademarkem Bayeru, dnes však žádná nepřišla - naopak, ve 24. minutě domácí prohrávali. Po Schieberově pasu z pravé strany si míč srazil do vlastní sítě Jedvaj.

Teprve osmnáctiletý obránce, který v Leverkusenu hostuje z AS Řím, nicméně krátce po změně stran vyrovnal - stačilo zpracovat dobrý pas Gonzala Castra, obejít Runeho Jarsteina a zasunout do sítě. O dalších pět minut později se nicméně skóre měnilo potřetí; hostující Nico Schulz nacentroval zleva, brankář Bernd Leno se dotkl míče, ale nedokázal jej vyrazit, a před Schieberem tak ležel jednoduchý úkol v podobě doklepnutí do prázdné brány.

Favorit odpověděl takřka okamžitě - Hakan Calhanoglu našel z přímého kopu nehlídaného Spahiće, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti nedala hostujícímu gólmanovi šanci. Přetahovaná mohla pokračovat v témže duchu, to byl však berlínští museli lépe naložit se svojí další šancí; Schieber však tentokrát přesně vystřelit nedokázal.

Zato na druhé straně se prosadil další mladíček - Julian Brandt, ročník 1996, který přišel na hřiště o poločase místo Heung-Min Sona. Karim Bellarabi si skvěle udělal prostor ke střele a orazítkoval pravou tyč, míč se však odrazil přímo před Brandta, který nezaváhal. Sám Bellarabi následně ještě pojistil vítězství krásným volejem po dalším Calhanogluově pasu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - SC Paderborn 0:3

30.08.2014 15:30

Góly: 29. Elias Kachunga, 68. Mario Vrančić, 87. Moritz Stoppelkamp

Vypadá to, že loňské problémy Hamburku nebyly pouze přechodnou fází. Domácí drtivá prohra s nováčkem s Paderbornu, pro nějž šlo o vůbec první tři body v bundesligové historii, naznačuje více - a kouč Mirko Slomka je hned zkraje nové sezony opět pod tlakem.

O výsledku rozhodly branky Eliase Kachungy, Maria Vrančiće a Moritze Stoppelkampa. Konečný výsledek 0:3 je do značné míry symbolický - Paderbornu snad všichni předpovídali okamžitý návrat do druhé ligy, naopak Hamburg zůstává jediným týmem v bundesligové historii, který ještě nikdy nesestoupil. Pohled na skóre však působí dojmem, že se oba týmy vyměnily. A to ještě fanoušci Paderbornu museli zkousnout neuznání další branky kvůli nepatrnému ofsajdu.

Hosté hráli opravdu dobře, jejich fotbal byl nebojácný, otevřený a útočný a vypadá to, že pokud se jim podaří hrát tímto stylem i nadále, nemuseli by nakonec mít s udržením až takové problémy. Domácího gólmana Reného Adlera vystrašil už v úvodu zápasu Stoppelkamp, zkušený strážce však odolal a následná dorážka mířila příliš vysoko. Už tato akce potvrdila, že Paderborn vstoupil do historické sezony skutečně odvážným stylem - hosté hráli se stejnou vervou jako v prvním kole proti Mainzu.

A zasloužená vedoucí branka na sebe nenechala dlouho čekat - ránu Suleymana Koce sice Adler dokázal vyrazit, proti Kachungově dorážce však už byl bezmocný. Tentýž hráč následně zvyšoval už na 2:0, nebo si to alespoň všichni mysleli až do doby, než uviděli vztyčený praporek pomezního. Abychom však byli k Hamurku fér, také on měl své šance na vyrovnání - postupně v nich neuspěli Arťoms Rudněvs a Pierre-Michel Lasogga. Ani tyto gólovky však Paderbornu v útočení nezabránily.

V 69. minutě pak bylo už prakticky rozhodnuto - Rudněvsovu chybu v rozehrávce potrestal Vrančić, který se prohnal kolem Adlera a zakončoval do prázdné brány. Tři minuty před finálním hvizdem potom definitivní hřebíček do hamburské rakve zatloukl Stoppelkamp (mimochodem starý známý domácího kouče Slomky, který jej vedl v Hannoveru) - po skvělém zpracování propálil nejistého Adlera potřetí.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:1

30.08.2014 15:30

Góly: 59. Alejandro Gálvez - 19. Roberto Firmino

Druhý zápas, druhá remíza - forma brémského Werderu je v úvodu sezony konstantní, otázkou však je, jestli mohou být fanoušci plně spokojeni. Dnes proti Hoffenheimu určitě doufali ve výhru..

Hosté však zahájili nový ročník v dobré formě a potvrdili to i dnes, když už po 19 minutách šli díky Robertu Firminovi do vedení. Alejandro Galvez však po hodině hry vyrovnal a Werder ve zbývající době už utkání kontroloval. Dvakrát dokonce nastřelil tyč, vítěznou branku se mu však už vstřelit nepodařilo.

Brémy byly v úvodních minutách lepším celkem a mohli otevřít skóre po povedeném brejku, který zakončoval Franco di Santo, avšak jeho střela byla zblokována. O čtyři minuty později se už potvrdilo otřepané "nedáš - dostaneš": Sebastian Rudy načechral dlouhý pas z hloubi pole, míč si zpracoval Firmino, obešel Raphaela Wolfa a zasunul do odkryté brány.

Hoffenheim se spoléhal zejména na brejky a nutno dodat, že ty představovaly konstantní nebezpečí; potvrdila to i další šance z 37. minuty, kdy se v situaci pět na tři dostal do zajímavé situace Ádám Szálai, jeho centr však byl příliš vysoký. Brémy tak na vyrovnání museli počkat až do druhého poločasu, stálo to však za to - Galvez, nová letní posila, využil zaváhání Tarika Elyounoussiho, zpracoval si na prsa Eliův pas a levačkou zavěsil.

Branka na 1:1 jako by dodala domácím odvahu a hoffenheimská obrana rázem nevěděla, kde jí hlava stojí; hostující fanoušci určitě s hrůzou vzpomínali na loňskou sezonu, kdy defenziva TSG platila za jednu z nejhorších v celé soutěži. Tentokrát však odolala - i když jak proti hlavičce Santiaga Garcíi, tak u střely Nilse Petersena musela pomoci branková konstrukce. Petersen se v závěru utkání ještě dožadoval penalty, píšťalka sudího však zůstala němá a Werder se tak musí spokojit s další remízou.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Dortmund 2:3

29.08.2014 20:30

Góly: 83. Raúl Bobadilla, 90. Tim Matavž - 12. Marco Reus, 15. Sokratis, 79. Adrián Ramos

Náprava za úvodní porážku s Leverkusenem se Borussen vydařila, i když se vítězství na půdě Augsburgu nerodilo bez porodních bolestí. BVB vedlo již o tři branky a nakonec o kýžené tři body ještě málem přišlo...

Domácí ekipa hned od první minuty chtěla diktovat tempo hry, ovšem k ohrožení dortmundské svatyně se takřka nedostávala. Naproti tomu Schwarzgelb klidně nechali soupeře "na míči" a zaměřili se na pevnou obranu a rychlé kontry. Po jednom takovém si Reus před šestnáctkou narazil s Großkreutzem a následně tváří v tvář proti Hitzovi nezaváhal - 0:1.

Zanedlouho to bylo již o dvě branky. Reus se tentokráte obsadil do role nahrávače a od rohového praporku posadil mičudu na hlavu Sokratise, jehož neuhlídal Klavan a rázem to bylo 0:2. Ani to nemuselo být z hostujícího pohledu všechno, ale Hitz dvakrát svůj tým podržel. Korigovat mohl ještě do přestávky Đurđić, ovšem tomu se nepodařilo trefit vymezený prostor.

A ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Zvýšit náskok mohli Großkreutz a Durm, ani jeden z nich však úspěch neslavil. Bavorští Švábi odpověděli střelami z dálky, konkrétně to zkoušeli Feulner a po něm Halil Altintop. Augsburg však začínal zvyšovat tempo.

Jako další to zkoušeli Callsen-Bracker a střídající Bobadilla, to se však FCA ještě radovat nemohlo. Nedáš - dostaneš. Bobadilla nejprve ze standardky branku nenašel, aby z protiútoku Reus oslovil Mchitarjana, jehož nabídku uklidil mezi tři tyče čerstvý Ramos - 0:3. Zdálo se být rozhodnuto. Opak byl ale pravdou. Baba poslal centr do ohně, kde na něho sice nedosáhl Matavž, ale další střídající hráč Bobadilla se nemýlil - 1:3. A uběhlo sotva pár minut, když Baba další svoji nabídkou oslovil pro změnu Matavže a slovinský kanonýr hlavou upravil na 2:3. Nic dalšího už se však neudálo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen22006:26
2.SC Paderborn21105:24
3.TSG Hoffenheim21103:14
4.1. FC Köln21102:04
5.Eintracht Frankfurt21103:24
 Bayern Mnichov21103:24
7.Hannover 9621102:14
8.Borussia Dortmund21013:43
9.Werder Brémy20203:32
10.1. FSV Mainz 0520202:22
11.Borussia Mönchengladbach20201:12
12.VfL Wolfsburg20113:41
13.Schalke 0420112:31
14.SC Freiburg20110:11
15.Hertha BSC20114:61
16.VfB Stuttgart20111:31
17.Hamburger SV20110:31
18.FC Augsburg20022:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
kalla

A já to v 80. přepnul na Berdycha...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Pro diváka pěknej fotbal nahoru dolu, z pohledu fanouška BVB to asi nebylo moc dobrý, BVB chodí až moc často do brejků a vzniká přečíslení, ale finální fáze je špatná, jinak BVB mělo kopat jasnou penaltu za stavu 1 : 3, tohle rozhodčí trochu nezvlád stejně jako v zápase Bayernu s Vlkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Reusův gól

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra ten čas utíká, už podruhé jsem si nestihl tipnout výsledky v Tiplize

Reagovat
bobis21

co se stalo v posledních 10 minutách já přepnul na tenis s tím, že už je hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg dal 2 góly a mohol aj vyrovnať, našťastie to BVB už ukopali. Záver Borussia nezvládla, dobre varovanie do budúcna. Inak Augsburg až okrem toho záveru dosť slabý výkon, čakal som viac, ale strata Hahna je moc badateľná.

Reagovat
vanGomm

To je dost častý jev,že když se blíží konec zápasu,tak najednou hráči zničeho nic ožijí a přepnou na vyšší obrátky.Většinou to příjde na ty co jim teče do bot.Jest-li ty góly pak padnou,nebo ne to už je jiná věc.Ale na té fotce se krásně řechtá.

Reagovat
smazaný uživatel

Imobile zatim luxusni posila

Reagovat
smazaný uživatel

mám takové tušení že z něj bude dortmundskej Torres

Reagovat
Logan

hodnotit po dvou zapasech, pleskni si ....

Behlede na to ze bvb je v tomhle dost specificky,vetsina posik se naplno prosadi az v druhy sezone, viz treba lewandowski, gundogan, auba nebo miky ... on si kloppo cira dostne kam potrebuje, chce to cas, tak si nech ty trapny komentiky

Reagovat
smazaný uživatel

není to ideální. ale co ty tady předvádíš zas za exhibici? vsadím se, že jsi ho viděl hrát naposled na ms. Že takovej Mchitarjan za ještě za víc pořád nenašel tu svou roli v týmu tě nesere, ale tady seš odborník na slovo vzatej...

Reagovat
stas87

ozaj menujes Mchitarjana a nie Aubameyanga?lebo ten je este o kus horsi ako Henrik..samozrejme ze je to len dalsia provokacia a sudit Immobileho mozme treba v oktobri ale po dvoch zapasoch je to blbost

Reagovat
smazaný uživatel

to si teda nemyslím. Auba plní svou roli dokonale.. možná jsem čekal, že se víc předvede na hrotu.. ale není to jeho pozice. navíc tuto sezonu může bejt klíčovým hráčem..

Reagovat
smazaný uživatel

Auba práveže napĺňa očakávania lepšie ako Micki, stál polovicu z jeho ceny a bol celkom gólový a efektívny, herne to nie je od oboch ešte celkom ok, ale keď si porovnám ich ceny, tak Auba vychádza zatiaľ určite lepšie...

Reagovat
smazaný uživatel

Golový a efektivní byl i Mickie. Auba měl 13 + 4 a Mickie 9 + 9. A herní přínos těhle dvou byl minulý rok naprosto neporovnatelný. Tam Auba vůbec nestíhal..

Ke konci sezony už se oba dva zlepšili a i přípavu měli oba super. Včera to bylo taky dobré a hlavně Auba už se teďkom herně dost zlepšil oproti minulému roku. Takže nevím, co tady vůbec řešíte..já jsme spokojený

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že Kagawa přijde co nejdříve fotbal dobrý 3 body pro nás taky dobrý

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Centrofixka

Keby sa chytil aspoň ku koncu ligy a následne by predĺžil s BVB bol by som spokojný

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kenneth

Slušnej vepřík.

Reagovat
nemanja

Bellarabi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočný

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
JacoBee

Venca

Kalase je škoda...Toho to sezení ničí

Reagovat
STR

Ten Malanda jak nedal z půl metra do prázdné Borec na konec. Jinak Vašek po minutě gol, jen tak dál...

Reagovat
JacoBee

Neříkej že zase

Reagovat
STR

v nastaveném čase

Reagovat
bayern987

Omg fakt nemáš Link?

Reagovat
smazaný uživatel

Počkať aj dnes nedal z 20 cm?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teraz som to videl hahahaha to je moc proste

Reagovat
stas87

mi prislo ze do toho siel ako atlet a nie ako futbalista,ho to trafilo,ved ani nestrielal..

Reagovat
smazaný uživatel

Minule ho to tiež len trafilo tragéd mesiaca.

Reagovat
JozkokozleJ

Na to ako smesa tu na neho viaceri pred sezonou tesili... tak zatial nehra ani zaklad, i sa na neho lepi tato smola

Reagovat
STR

Komentator uz rval gol

Reagovat
smazaný uživatel

chudák. Snad stjenou šanci spálil minule proti Bayernu..

Reagovat
bayern987

Paderborn

Reagovat
Thundeus

Paderborn si to dává. Letos to dotáhnou na TOP 10 :-)

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Prvé 2 zápasy v BL v histórií a 4 bodíky, vcelku šok. A to bez najlepšieho strelca Saglika......Breitenreiter

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre im tak. Tam je mi luto akurat Slomku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho aj mne, ale aj HSV, predsa je to tradičný celok s históriou a fantastickými fanúšikmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

2.polčas zápasu Leverkusen - Hertha asi špička atraktivity akú futbal dnes môže ponúknuť, tlieskam obom, reklama pre BL. Fantázia. Bellarabi nechápem skade sa vykopal do takýchto výkonov ale je fantastický. Žasnem nad ním. Jedvaj by sa skôr hodil na kraj zálohy, dopredu hraje veľmi aktívne ale dozadu je to slabota no. Leverkusen naďalej potvrdzuje moje predpoklady, že by v tejto sezóne mohol vážne narušiť dvojku Bayern-BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jedvaj je mladúčky, on bude top, obrovská škoda že po tých 2 rokoch pôjde späť do Ríma

Reagovat
smazaný uživatel

Veď ešte pred pár mesiacmi hral Primaveru s našim Vestenickým v AS. Bude z neho super hráčik tiež si myslím, chce to čas a skúsenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV 0:3? Si robia prdel či ako? Takže v Hamburgu nič nového tento rok.....

Reagovat
Rarášek

Vencáááá

Reagovat
smazaný uživatel

Vencaa Kadlec

Snad dostane šanci v základu příště.

Hamburk Tragédie pokračuje

Reagovat
blackhawk88

Alonso sa zatial ukazuje vo vybornom svetle.Tak isto Rode hra super. Bayern konecne upustil z tiki-taka stylu a hraju viac priamociarejsie tak dufam, ze to tak bude pokracovat dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Akurat ze tiki taka v minulej sezone porazila Schalke 2 krat 4 golovymi rozdielmi. Dnesny zapas vsak od 20. minuty nesledujem, kedze sa mi seka stream.

Reagovat
db18

ono to postupně nabíralo víc a víc z tiki-taka, u nás chyběl důraz a pak povedená finální přihrávka

Reagovat
blackhawk88

tam chyba suhra a zjavne aj kondicka niektorym hracom...ja som ocakaval tazky start po MS..kedze polka muzstva dovolenkovala..treba dat tomu cas

Reagovat
db18

spíš problém v hlavách, najednou se tam vloudilo moc nedůslednosti

Reagovat
blackhawk88

nech to je ako chce, ale mali by sa dat cim skor dokopy... o 2 tyzdn zacina LM a 1. duel je so City. velmi chybaju robben a ribery.

Reagovat
Arne

Viděl jsem teda jen sestřih na ARD, ale dostáváme ty góly strašně snadno... Až na ten poslední, kdy už jsme měli otevřeno a Bellarabi to fantasticky trefil, byly všechny branky lehce k odvrácení.

Každopádně na Bayeru v momentálně formě to holt na body není, furt ale bolí způsob, jakým jsme si to prohráli s těmi Brémami.

Reagovat
JozkokozleJ

Prehra celkovo zasluzena, ale prvy poclas to Hertha Leverkusenu riadne otravila (hlavne Heitinga Kiesslingovi). Ta Luhukayova varianta s tromi stopermi bola regulerna hra na piatich obrancov (plus Niemeyer a Hosogai) a v prvej polke sa to spolu v velkym dorazom vyplacalo a Bayer sa nedostal takmer do ziadnej sance. Druhy polcas uz zial znizena koncentracia Herthy a gol v uvode dostal hracov Bayeru do laufu a nezastavil ich ani Schieberov zasah na 1:2.

Inak dnes kridla (Schulz a Beerens) opät velmi solidne.

Reagovat
Arne

Koukal jsem, že Kiess tam celkově snad nic neměl... Ten střed Niemeyer, Hosogai fungoval? Protože z toho sestřihu mi přišlo, že tam Bayer měl volné pole působnosti.

Každopádně teď doma Mainz a pak ve Freiburgu, to musí být alespoň čtyři body, aby ten start byl alespoň trochu na úrovni.

Reagovat
JozkokozleJ

V prvom polcase fungovali dobre, teda ak predpokladam, ze mali len defenzivne ulohy (Hosogai sa sem-tam o nieco pokusil). Dobre vyplnali priestor pred stopermi. Na moj vkus to bola az prilis defenzivna a nepohladna taktika ala Chelsea, ktora sa prvy polcas vyplacala, no v druhom sa to akoby rozpadlo (upustili od dorazu a tvrdosti) a DM uz len sparingovali hracom Bayeru.

Aspon jedna vyhra z tychto zapasov byt musi. Reprezentacna prestavka prichadza vhod na doliecenie par hracov. Obecne ale nemam nejake obavy. Z tych dvoch zapasov mam pocit, ze Hertha tentokrat ma hracov, ktori su schopni nieco vymysliet do ofenzivy.

Reagovat
Arne

To já taky obavy nemám, ale víš, jak důležitý jsou tyhle starty... Mít po čtyřech kolech třeba jen dva body, to už by mohlo dát ráz celé sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsme řikali na začátku sezony, že do toho spadne někdo, kdo nechytí začátek, do toho spousta zranění...

Reagovat
Arne

Přesně.

Reagovat
Werkrider

Hertha hrala dobre proti nam dobre, lepsie ako Dortmund v prvom kole. Ten tym sa mi velmi paci verim tomu ze o pohare zabojujete, chce to len trochu zapracovat na konzistentnosti. Ako dlho bude Langkamp out?

Reagovat
Arne

Já doufám "jen" zase v klidný střed... Langkamp to má na měsíc, takže koncem září bude snad zpět, ale jeho zranění až tolik nebolí, tam máme kde brát.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen fantázia, Schmidt bol dar z nebies, 5 zápasov, 5 výhier, 19 gólov, posily sa ukazujú skvele (Jedvaj, Hakan...) lepšie to ani nemohlo byť...ak tú BL niekedy vyhráme, tak to musí byť teraz

Reagovat
Hyrax

No byl by to sen. Oproti loňsku neskutečná změna

Reagovat
db18

Příšernost, zápas jsme měli pod kontrolou a takhle si to projedeme

Pro Schalke je k zamyšlení, že pískat to někdo normální, tak na ně ta hrůza stačí A Bernat je zápas od zápasu horší...

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Gazprom

Reagovat
Ferguson6

Vazia si banicku tradiciu

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

to je pěkný, inspirace pro baníček

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke je úplne mimo, tá dnešná obrana a DM/CM je paródia, s Kellerom podľa mňa nemajú budúcnosť...

A Bernat bol celkom zbytočný nákup, určite tam boli lepšie varianty na backup LB...

Reagovat
JozkokozleJ

Santana ako vypustil Lewandowskeho pri gole, to bolo pre defenzivu Schalke priznacne. Stalo pri nich sto svätych, ze po pol hodine to nebolo 0:3. V nejakej 25. minute by som na Schalke nevsadil deravy gros. Za zmenu, resp., ze sa bojovnostou a odhodlanim dostali do zapasu si zasluzia

Reagovat
smazaný uživatel

ten bod je pre nich naozaj zlatý, ale herne je to strašné, čakal som nejaký progres ale stále je to také nijaké, obrana je tragická a vpredu sa musia spoliehať na individuálnu kvalitu ofenzívnych hráčov...som prekvapený ich pasivitou na prestupovom trhu, na CM si to doslova pýta konečne nejakú kvalitu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem ale ten gol podľa mňa OK, proste Alonso nakopol Howedesa do ruky, ktorú mal prirodzene a nie niekde nad hlavou. Otázka je či rozhodca tu ruku videl a zámerne to pustil, alebo nevidel. Inak ten úvod bol od Bayernu famózny, obával som sa že to bude debakel, nakoniec Schalke ožilo a 2.polčas celkom vyrovnaný zápas čo ma teší. Bayern stratil nejaké bodíky hneď v úvode takže pre BL super.

Reagovat
smazaný uživatel

gól naprosto regulérní

Reagovat
monty25

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
blackhawk88

tato sezona zacina zaujimavo...myslim, ze tuto sezonu to bude paradna show

Co sa tyka zapasu Bayern - Schalke...je zbytocne diskutovat, ci gol mal platit alebo nie. Jedinym faktom co malo byt, je to, ze Draxler zapas nemal dohrat. Ale ani to nezapricinilo zly vysledok pre Bayern. Bayern si tie 2 body prehral uplne sam. Upusil od uvodnej hry a v 2. polcase ta hra uz nemala ziadnu myslienku a bola doslova nudna ! Muller totalne odpojeny, tak isto Lewandowski. Gotze do poctu. Ukazuje sa, ako velmi su pre Bayern doleziti Robben a Ribery. Na zaciatku 1. polcasu som mal (predcasne) velmi dobry pocit z vykonu aj z toho, ze muzstvo konecne opusta tiki taka styl, ale po streleni golu na 1:0 prislo akesi opojenie a prestali hrat. To by sa stavat nemalo, kedze zapas sa hra 90+ minut a nielen 20. Velmi potesil vykon Alonsa.Dufam, ze bude tato sezozna ovela viac zamotana a zaujimava.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas úplny a myslím že aj fanúšikovia Bayernu by prijali radšej zamotanejšiu sezónu v boji o titul ako boli tie posledné 2.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Jak který, já jsem pro, aby byla liga vyrovnanější, ale nelíbí se mi, že dostáváme góly, který nemaj platit a ty, který dáme po právu my, tak neplatí, celkově nás rozhodčí dost poškodil v obouch zápasech, dneska nás to stálo body, i když na druhou stranu Schalke nehrálo špatně, ale ten gól platit neměl, ruka jasná, další věc je červená pro Draxlera, taky uplně jasná, ale rozhodčí je asi posr.... to písknout, aby nějak výrazně neovlivnil utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš tu prosím všem odcitovat z pravidel z webu FIFA obě pasáže o hraní rukou a vysvětlit podle nich, proč tento gól neměl platit?

Reagovat
Bayernista18

1. Gól, který vstřelí hráč rukou, neplatí.

2. Neplatí ten gól, který hráč vstřelí rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravidlá z roku 1920 ?

Reagovat
smazaný uživatel

"A goal is scored when the whole of the ball passes over the goal line, between

the goalposts and under the crossbar, provided that no infringement of the

Laws of the Game has been committed previously by the team scoring the

goal." - Tohle je z (jediných) oficiálních pravidel.

Reagovat
Bayernista18

Můžete to někdo přeložit?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že skoro každej.

Reagovat
Bayernista18

Tak prosim.

Reagovat
AndR

Místo Götzeho může rovnou hrát Gaudino, když nic jiného, tak to odmaká

Reagovat
db18

Spíš je škoda, že Pep nevyužil Greena

Reagovat
AndR

Také možnost, chyběla tomu rychlost a dravost.

Teda ještě přesnost, ale tu neměl nikdo.

Reagovat
db18

Reagovat
Ferguson6

Bože ten Hamburg Tam by mohol prestúpiť celý Real, Bayern a Barcelona a aj tak by prehrali aj s FsV Nieder-Ober

Reagovat
AndR

Dante opět chyba. Musí se dát do pořádku Benatia, snad to za těch 14 dní rozběhá a bude připraven, protože kvalitou je jinde než ostatní a hlavně budeme mít od Lúcia konečně stopera, který není labilní.

Shaqiri děs běs. První poločas byl na jeho poměry ještě slušný, ale ve druhém byl buď neexistující, nebo tradičně na co šáhl, tam nerostla tráva. Dozadu si svoje odehrál, ale dopředu na Bayern nemá ani zdaleka.

Rode ve druhém poločase také něco otřesného, kazit přihrávky na 5 metrů za nerozhodnutého stavu nemůže.

Každopádně na úvod po MS jsme měli těžký los, 4 body jsou přijatelné, akorát výkony jsou nic moc. Nyní je ten los o poznání snažší, což nám může hodně pomoct v rozjezdu. I když to budou zase zápasy do plných, snadné to úplně nebude

Reagovat
smazaný uživatel

"kvalitou je jinde než ostatní" Vždyť ještě nic neodehrál.

Reagovat
AndR

Myslíš, že v 27 ješte nic neodehrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Doma si vypěstuješ svý rajče, utrhneš ho a položíš na stůl. V Kauflandu hrábneš do koryta a koupíš k němu další do páru.

Chceš z fleku říct, který bude lepší? Myslim že nechceš, sám to víš a to ti na stole ani nemusí nic ležet.

No a s Benatiou je to stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Benatia není doma vypěstovanej, ten je ze supermáče...

Reagovat
smazaný uživatel

Už druhý zápas fungoval jen první poločas, ale jsem alespoň rád za přímočarou hru.

Reagovat
vrabejka

Leverkusen TOP OF THE LEAGUE! Uz jen 32 kol!

Reagovat
stas87

Honzo uz toho nechaj prosim ta

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer môže bojovať o titul a ja si myslím že aj bude, a žeby to bolo až také nereálne si nemyslím. Sa stalo nejakým pravidlom že prvé 2 mieste musia mať Bayern a BVB? Posledné 3 sezóny áno, ale niektorí to máte v hlave ako Barcelonu a Real v Španielsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayern je každou sezonu favorit číslo 1 na titul. A Dortmund Je už čtyři roky za sebou mezi prvními 2. (2x mistr a 2x vícemistr), takže je logické, že tito dva jsou i letos největší favoriti na tyhle příčky.

Ale Leverkusen na mě v prvních dvou kolech fakt zapůsobil a myslím, že fakt můžou potrápit..

Něco jako Atlético minulou sezonu (když už jsi zmínil tu PD)

Reagovat
JozkokozleJ

Kiez by. Ale je otazka, ako vydrzia rakety tempo dvoch tazkych zapasov za tyzden. Toto doteraz ani Calhanoglu ani Bellarabi nepoznali a prave z ich skvelej formy Bayer momentalne v ofenzive tazi (plus Kiessling).

Reagovat
monty25

Schalke mě dneska potěšilo bojovným výkonem a cennou remízou proti Bayernu! Byl to obrovský rozdíl třeba ve srovnání s loňským zápasem, ve kterém Schalke doma po ostudném a bojácném výkonu podlehlo Bayernu 0:4. Dneska kluci jezdili po pr*eli a tak to má být!

Naopak mě nepotěšil Wolfsburg, který byl mojí jedinou chybou na tiketu. Stačilo, aby v 85. minutě nedostali gól, nebo aby Malanda proměnil tutovku v nastavení...

Reagovat
cristiano.K.

100. pro Bellarabiho

Reagovat
bayern987

Valdez

Reagovat
Alberto Aquilani

Jak hrá Jedvaj ?

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa veľmi páči, na 18 rokov má výborný prehľad a nerobí mu problém ani to, že nehrá na svojej primárnej pozícii, hrá na RB, som rád, že tam už nestraši tragéd Donati...

má dobrú podporu ofenzívy, centre, rozohrávku...myslím, že by sa nestratil ani v Ríme, kľudne by mohol hrať základ, keď sa ešte zlepší tak to bude top obranca ...

Reagovat
Werkrider

Ja Donatiho nevidim ako trageda, dokonca by som si dovolil tvrdit, ze v defenzivnej cinnosti je lepsi ako Jedvaj, ten ma vsat obrovske prednosti v kreativnej hre dopredu a do urcitej miery pripomina Castra ktory tiez zacinal na kraji obrany a pomaly sa posuval po lajne hore az na poziciu utocnika pomaly, Jedvaj by mohol vyzriet podobne ako Castro. Donati je klasicky obranca, dobry v defensive ale menej platny do utoku, obaja maju svoje pre a proti.

Podla mna jediny kto je v Leverkusene momentalne targed je Hilbert >D

Reagovat
Werkrider

Viete prosim kedy budu dalsie ligove zapasy mat fixny termin?

Reagovat
JozkokozleJ

Vzdy to byvalo po rozpise EL/LM, takze predpokladam, ze buduci tyzden.

Reagovat
smazaný uživatel

Eintrachtu Frankfurt bude zhruba šest měsíců chybět Nelson Valdez. Paraguayský útočník si z utkání ve Wolfsburgu odnesl zraněné koleno a podrobné vyšetření potvrdilo obavy o přetržení zkříženého vazu. (bundesliga.de)

Mohol by nastupovať Kadlec na jeho mieste?

Reagovat
db18

Spíš Meier

Reagovat
HSV1887

HSV???

Zatím jsme posrali jeden zápas, ale měl jsem pocit, jako bych se vrátil čase a sledoval naše utkání z minulé sezony na jaře

Navíc se ještě zranil Rafík

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec aby tu BL nevyhrál někdo jinej než BVB a Bayern.. tak nějak mi to tak vychází...

a je to jen tip, kterej jsme měl v hlavě už před záčátkem. Neusuzuji na základě prvních 2 kol, z kterých jsem viděl vždy jen poločas BVB...

Reagovat
Ángel di María 22

Ztráta Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

There hasn't been a goalless Sunday in the #Bundesliga since 9 December 2001! (Freiburg vs. Köln + Schalke vs. Hertha)

Reagovat
smazaný uživatel

To je paráda, kdyz maji uz takovejch let stejný zapasovy dny a hodiny. U nas se hleda nekolik let, jak to poskladat..

Reagovat
HSV1887

Nesrovnávej ČR a Schland..to jsou úplně dva jiné světy.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna v tomdle je to srovnání celkem dost na místě

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Badelj je prej na cestě do Fiorentiny

Reagovat
db18

ale už chápu, proč chce HSV ještě Holtbyho

Reagovat
smazaný uživatel

tam by snad nešel, tyjo..

Reagovat
db18

Už je to rozjednaný... minulý rok byl ve Fulhamu ne? Rozhodně lepší, než sedět na lavičce...

I když by se do boje o něj mohlo zapojit Schalke, hráč který ze základu vyhodí Boatenga by se hodil

Reagovat
smazaný uživatel

no boj o záchranu mu zrovna nepřeju

To spíš ať jde třeba Stuttgartu, Hannoveru, Gladbachu. Prostě něco sympatičtějšího

Reagovat
db18

...a vypíšeš týmy, které o ten sestup stejně hrát budou (Kromě Gladbachu, ten se snad zvedne - stejně jako HSV)

Reagovat
smazaný uživatel

vypsal jsem jediný Hannover a Gladbach ani náhodou. Jedině možná Stuttgart, ale ti jsou prostě sympatičtí. Těm Lewise přeju..

Reagovat
db18

HSV je teda sympatičtější než VfB

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak pro mě vůbec. Ale to má každý jinak no..

Reagovat
smazaný uživatel

v čem?

Reagovat
HSV1887

Ve všem! Der geilste Verein auf der ganzen Welt!!

Reagovat
HSV1887

A Rafa má něco s lýtkem a bude chybět pár týdnů. Navíc si prej hráčí stěžujou na Slomku..pěkně ta sezona začíná

Reagovat
HSV1887

JAAA!!!

BEIERSDORFER BESTÄTIGT: "HOLTBY MORGEN MEDIZINCHECK"

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdriv musi vyhodit Slomku, aby se neco zmenilo, tohle dal nejde..

Reagovat
HSV1887

Asi jo, má prej ještě jistotu na dva zápasy a pokud se to nezlepší, tak letí.Já bych mu ještě šanci dal, ale podle mě ji stejně nevyužije. Hráči jsou proti němu a to nemůže dobře dopadnout.

Reagovat
JozkokozleJ

Slomka a Keller boli mojimi predsezonnymi favoritmi na prvy vyhadzov. A ak pises, ze ma Slomka este dva zapasy, tak v Hannoveri tri body od HSV necakam a doma proti Bayernu uz vobec. Mne Slomka od zaciatku v HSV nesedi.

Reagovat
HSV1887

Jemu vyšel jen ten první zápas proti BVB..ale to tak bývá, když přijde nový trenér. V Hannoveru taky nečekám výhru, tam se nám nikdy moc nedařilo, ale je to fotbal a stát se může všechno. Ale chci tuhle sestavu: Adler - Ostrzolek, Cleber, Djourou (radši bych tam Taha, ale ten šel hostovat do Fortuny), Diekmeier - Behrami - Jansen, Holtby, Müller - Lasogga. Jestli tam bude cpát Ilicevice, Arslana, Westermanna, tak to zas bude propadák..

Reagovat
HSV1887

Adler - Ostrzolek, Cleber, Djourou (radši bych tam Taha, ale ten šel hostovat do Fortuny), Diekmeier - Behrami, Jiráček - Jansen, Holtby, Müller - Lasogga

Dal bych ještě šanci Jirasovi na jeho postu..

Reagovat
smazaný uživatel

prej je zájem o Starkeho, což nepovažuju za úplně šťastný

Reagovat
Arne

Micha to dementoval, kachna a Bayern ho navíc nepustí... To by byla řádná blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

tak supr

Reagovat
db18

Což znamená, že to Bayern neudělá

Reagovat
smazaný uživatel

Skjelbred hotovka

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele