Bundesliga - preview 18. kola

30.01.2015, 08:48, aktualizováno 01.02.2015, 08:52
Previews
Werder a Hertha balancují těsně nad hranicí přímého sestupu a o důležité body se hned na úvod jara střetnou v Brémách. Druhý nedělní duel přinese souboj o poháry, Augsburg v něm hostí Hoffenheim...
Werder Brémy - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Soubojem o důležité body pro boj o záchranu v 1. Bundeslize začne nedělní program německé nejvyšší soutěže. Werderu aktuálně patří barážová šestnáctá pozice, Hertha je na tom o jeden bod a dvě příčky lépe...

"Už se opravdu těším, až se znovu dostaneme do akce, všichni jsme nadšení. Pracovali jsme jako tým a vypadáme mnohem jednotněji. V přátelských zápasech jsme dali spoustu branek a našli spoustu různých řešení," nemůže se startu druhé části ligy dočkat domácí trenér Viktor Skripnik.

Werder odstartoval sezonu mizerně, na závěr podzimu ale začal pravidelně sbírat body v domácím prostředí. Z posledních čtyřech zápasů vytěžil deset bodů a první část sezony zakončil výhrou nad Dortmundem.

Brémy v lednu posílil brankář Koen Casteels a obránce Jannik Vestergaard, spoustu důvodů k optimismu pak zavdávají výsledky v přípravě. V ní Werder porazil i Leverkusen. "Teď potřebujeme vyhrát i v lize, hodně by nám to usnadnilo práci v dalších týdnech," uvědomuje si Skripnik.

Domácím jejich situaci komplikuje zranění Melvyna Lorenzena, mladý útočník si poranil koleno a chybět bude dva měsíce. Afrického šampionátu se účastní Makiadi a hrát nebude ani Prödl.

Rovněž Hertha v prosinci vyzrála na Dortmund, s rokem 2014 se ovšem rozloučila debaklem s Hoffenheimem, ten si z Berlína odvezl triumf 5:0.

"Rozhodně se nebude jednat o běžný zápas, tým bude podroben také náročnému psychickému testu. Pro oba týmy nebude nebude důležité neprohrát, ale vyhrát," tuší hostující kouč Jos Luhukay.

Hertha v zimě nesáhla k žádným velkým změnám v kádru a tým pouze opustili Christoph Janker a Hany Mukhtar. Pro souboj s Werderem ovšem nebudou k dispozici Baumjohann, Ben-Hatira, Cigerci, Hosogai, Skjelbred a Kalou.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, Garcia - Bargfrede - Fritz, Junuzovic - Bartels - di Santo, Selke.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, S. Langkamp, Brooks, N. Schulz - Niemeyer, Lustenberger - Haraguchi, Ronny, Stocker - Schieber.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - TSG Hoffenheim  (neděle 17:30)
Oba dva nedělní soupeři zažili velmi slušný podzim a nyní na něj budou chtít ve druhé polovině soutěže navázat. Velmi příjemným překvapením byly výkony Augsburgu, který v minulých sezónách tvrdě bojoval o záchranu, nicméně v německé Bundeslize se prozatím nachází na šesté pozici se ziskem sedmadvaceti bodů, boj o pohárovou Evropu tak reálný je. Nicméně Hoffenheim má pouze o jeden bod méně a patří mu sedmá příčka.

Augsburg rozhodně bude chtít soupeři oplatit porážku z podzimní části, kde na půdě TSG prohrál v poměru 0:2. Domácí celek v zimní přestávce lehce obměnil kádr. Z Dortmundu přišel korejský útočník Dong-Won Ji, z Bayernu Mnichov byl na hostování zapůjčen dánský záložník Pierre Højbjerg. Ve čtvrtek vyztužil defenzivní řadu obránce Christoph Janker, který přišel z berlínské Herthy, klub naopak opustili Ronny Philp, Erik Thommy a Marcel de Jong.

Augsburg má stále velmi početnou marodku a na ní se dlouhodobě nachází taktéž český krajánek Jan Morávek. Kromě něho jsou zranění i gólman Hitz, dále Hong, Reinhardt, Rieder, Matavž a Mölders, Baba k tomu pomáhá svému národnímu výběru na africkém poháru národů. "Příprava proběhla bez větších potíží, podle mého názoru máme srovnatelný tým jako na podzim a chceme se poprat o evropské poháry," uvedl odhodlaně kouč FC Markus Weinzierl.

Hoffenheim nepřivedl žádnou zvučnou posilu, naopak ho několik hráčů opustilo. Obránce Patrick Schorr zamířil do druholigového FSV Frankfurt, brankář Koen Casteels odešel do konkurenčního Wolfsburgu a v tomto týdnu vyztužil řady Werderu Brémy dánský obránce Jannik Vestergaard. Hosté nastoupí v téměř kompletní sestavě, nicméně z asijských her se ještě nestihl vrátit Korejec Kim a kvůli zranění nenastoupí ani Süle.

"Jsme odhodláni pokračovat v nastoleném tempu a určitě můžeme navázat na úspěšný podzim. Rozhodně ale ještě nemáme nic v kapse, tabulka je velmi vyrovnaná a důležité bude chytit začátek. Naše výkony nebyly v úvodní polovině úplně nejvyrovnanější, nicméně v přestávce jsme zapracovali na nedostatcích a teď bychom chtěli hrát mnohem lépe. Augsburg má nesmírně silný tým a hraje kolektivně, k tříbodovému zisku budeme potřebovat předvést nadstandardní výkon," řekl trenér TSG Markus Gisdol.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner - Baier - Esswein, Höjbjerg, Halil Altintop, To. Werner - Bobadilla
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Abraham, Bicakcic, Strobl - Polanski, Schwegler - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Prozatím čtrnáctý Hamburk se jistě bude chtít vyvarovat loňskému ošemetnému barážovému dvojzápasu. Proto před startem jarní části přivedl zvučnou posilu.

Lépe řečeno zvučnou staronovou posilu, protože chorvatský útočník Ivica Olić, jenž v reprezentačním dresu své země nastřádal stovku zápasů, v přístavním městě na severu Německa už působil v letech 2007-2009. Tehdy v osmasedmdesáti bundesligových utkáních nastřílel slušných devětadvacet branek. Jenom o jednu přesnou trefu méně zaznamenal v dresu předchozího zaměstnavatele, avšak ve Wolfsburgu nastupoval za tamní VfL déle.

"Trénoval jsem normálně s týmem, a pak mě kouč Dieter Hecking poslal za manažerem Klausem Allfosem, jenž mi prozradil, že bych mohl zpět domů, do Hamburku. Jsem opravdu nesmírně šťastný. A vděčný, i když je to znovu velká výzva. Rozhodně však budu chtít ukázat, že jsem i v pětatřiceti letech stále platným hráčem," řekl Olić.

Pro někoho se možná jedná o nepochopitelný přestup. Odcházet z týmu, který bojuje minimálně o umístění v první trojce, do klubu, jenž by se mohl prát o setrvání v soutěži? "Jednání s Hamburkem byla od začátku zcela korektní. Řekli mi, že mě opravdu moc chtějí, protože věří, že jim pomůžu k lepším výsledkům. A přesně to také chci!" dodal.

HSV nastřádalo na podzim o dva body méně, než protějšek z Kolína nad Rýnem. Za současné konstelace to ovšem znamená, že se nad Stuttgartem a Werderem Brémy (týmem na barážové pozici) drží jenom zásluhou lepšího skóre. Trenér Kozlů, Peter Stöger, je však přesvědčený, že jeho družina udělala přes zimní přestávku velký pokrok.

"Rozhodně hodláme pořádně zabrat i v našich venkovních zápasech. Snad se slušným výsledkem začneme už v Hamburku." Hned po tomto střetnutí se před uzávěrkou přestupového okna bude chtít poohlédnout po nějakém kvalitním útočníkovi. Na Rhein Energie Stadion už má údajně nakročeno Carlos Eduardo z Kazaně.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Götz, Djourou, Rajković, Ostrzolek - Westermann - N. Müller, van der Vaart, Stieber, Gouaida - Olić
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - M. Lehmann - Risse, Vogt, Gerhardt, Peszko - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Stuttgart má za sebou vynikající přípravu a je jasně vidět, že se chce na jaře co nejrychleji zachránit. Zkušený kouč Huub Stevens však dobře ví, že přátelská utkání se nepočítají a že je nutně potřeba bodovat už dnes proti Gladbachu..

V portugalském kempu zaznamenali Švábové tři výhry a jednu remízu, což si Stevens na jednu stranu považuje, ale zároveň doufá, že se jeho svěřencům podaří zúročit dobrou formu i v prvním "ostrém" zápase. Hráči se snažili, vypadalo to velice dobře. Začali jsme hrát více jako tým a myslím, že už jsme připraveni," prohlásil Nizozemec spokojeně.

Tým, který se celý podzim trápil a potácel blízko sestupových pozic, se během přestávky zlepšil tak razantně, že to zaskočilo dokonce i Stevense samotného. "Vybrat pouze 11 hráčů je ohromně složité, všichni se totiž předvedli ve skvělém světle," uznal. Mimo hru jsou každopádně Antonio Rüdiger, Carlos Gruezo, Mohamed Abdellaoue a Daniel Didavi. Vrací se naopak Vedad Ibišević.

Hosté nemohou postavit křídelníka Ibrahimu Traorého, jehož Guinea díky štěstí při losu postoupila do čtvrtfinále Afrického poháru národů; chybí také André Hahn, který má poraněný kotník. Potíže kouči Lucienovi Favremu přidává i chřipkový virus, který trápí Álvara Domíngueze a Thorgana Hazarda; to nejsou zrovna ideální zprávy před těžkým začátkem půlsezony, kdy Gladbach čeká po Stuttgartu zápas se Schalke. "Program je takový, jaký je. S tím už nic neuděláme," pokrčil Favre rameny. "Musíme být prostě připraveni, to je celé."
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Baumgartl, Niedermeier, Hloušek - Oriol Romeu, Gentner - Klein, Maxim, Harnik - Ibišević
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Álvaro Domínguez - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Hazard - Raffael - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Freiburg zakončil podzimní část sezony na posledním místě a ani před startem jarní části nemá zrovna nejlepší vyhlídky; sužují jej problémy na hřišti i mimo něj. Ve městě samotném se poslední dobou nemluví o ničem jiném než o budoucnosti klubu, který trenér Christian Streich vytáhl až do pohárové Evropy, ale nyní padl až na samé dno.

Ve Freiburgu se totiž má stavět nový stadion - současný Dreisamstadion má uvolnit místo většímu stánku, nejdřív se však bude o celé záležitosti hlasovat. "Doufám, že se to nakonec podaří," vyjádřil se kouč německých mistrů světa Joachim Löw, který ve městě bydlí. "Postavit nový stadion je správné rozhodnutí," dodal s tím, že Dreisamstadion patří k nejmenším stánkům v zemi.

"Je příliš jasně vidět, že starý stánek Freiburgu hodně ztrácí za zbytkem ligy. Doufám, že opravdu začnou stavět nový, protože klub a město to potřebují. Zároveň vím, že když se bude dařit klubu, bude to dobré pro všechny obyvatele," zakončil Löw. První krok k úniku ze sestupové zóny mohou domácí učinit už dnes, kdy přivítají Eintracht Frankfurt.

"Musíme se soustředit na náš první zápas," varuje Christian Streich s tím, že volba o novém stadionu proběhne až 1. února. Jeho hráči dnes nastoupí ve zvláštních dresech s nápisem 'Řekni Ano' místo tradičních sponzorských log. "Jsme rádi, že naši sponzoři ukázali pochopení," prohlásil tiskový mluvčí klubu Rudi Raschke. "A samozřejmě doufáme, že všichni budou hlasovat pro stadion," dodal.

Frankfurt nepatří zrovna mezi soupeře, kterých by se domácí museli vyloženě obávat, rozhodně však jede do Freiburgu pro body. Kouč Thomas Schaaf svůj tým v zimní přípravě pečlivě sehrával a nyní má k dispozici i elitního střelce Alexandra Meiera, který podle všeho doléčil vykloubené rameno. "Doktoři říkají, že to vypadá hodně dobře," přiznal kanonýr, který má na kontě v této sezoně už 13 branek.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Riether, Torrejón, Höhn, C. Günter - Schuster, Darida - Klaus, Schmid - Petersen, Mehmedi
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Chandler, Zambrano, Anderson, Oczipka - Stendera, Hasebe - Aigner, Inui - Seferović, Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.75 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Mainz touží ve druhé polovině sezony po jediném - získat co nejvíce bodů a pokusit se tak zaútočit na pohárové příčky. Ideální startovní pozici potom představuje úvodní domácí duel proti nováčkovi z Paderbornu..

Je nicméně pravdou, že mluvit v tuto chvíli o konečném umístění by bylo liché; oba dva dnešní soupeři patří mezi devítku klubů srovnaných od desátého místa až na samé dno tabulky, které se vměstnaly pouze do čtyřbodového rozestupu. Stačí tedy jeden špatný výsledek a z útoku na elitní polovinu může být rázem boj o záchranu.

"To je ten důvod, proč musíme bezpodmínečně uspět proti Paderbornu," uvedl generální manažer klubu Christian Heidel. "Tento týden je nesmírně důležitý. Musíme se vzdálit od sestupových příček a zajistit, abychom se o záchraně na jaře vůbec nemuseli bavit," dodal. Po Paderbornu čekají Mainz v rychlém sledu zápasy s Hannoverem a Herthou.

Na začátku sezony získal tým v těchto zápasech pět bodů; podobný výsledek by byl nyní považován za úspěšný. Jakýkoliv horší scénář by naopak znamenal zvýšený tlak na osobu kouče Kaspera Hjulmanda, pod nímž Mainz nehraje vůbec špatně, potřebuje ale v první řadě dělat výsledky. V zimní přípravě nevyhrál ani jednou.

"Nad svojí pozicí vůbec nepřemýšlím, ani na vteřinu," prohlásil Hjulmand. "Je ale pravda, že potřebujeme dnes vyhrát. Mám z týmu dobrý pocit, jsme připraveni bojovat a předvést dobrý výkon," dodal. Domácím bude stále chybět Park Joo-Ho, který s Jižní Koreou postoupil do finále Asijského poháru, díky brzkému vypadnutí Japonska však už mohou počítat se Shinji Okazakim.

Jestliže sestup Mainzu neočekává asi nikdo, u Paderbornu už jde o reálnější scénář. Nováček předvedl na podzim několik skvělých výkonů a rozhodně je na tom lépe, než mluvila většina předsezonních prognóz; hrozba pádu do druhé ligy však stále zůstává reálná. Ačkoliv kouč André Breitenreiter trvá na tom, že jeho tým není před startem jarní části pod vůbec žádným tlakem. "Jsme prostě rádi, že můžeme znovu hrát," prohlásil.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bell, Jara, Bengtsson - Geis, Baumgartlinger - Clemens, Malli, Jairo - Okazaki
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Rafa López, Hünemeier, Brückner - Ziegler - Koc, Bakalorz, Vrančić, Stoppelkamp - Kachunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Hannover 96  (sobota 15:30)
Schalke si v prvním ostrém střetu letošního roku bude chtít vyšlápnout na nevyzpytatelný Hannover. Souboj pátého týmu tabulky s osmým určitě slibuje zajímavou podívanou.

Trenér Roberto Di Matteo pevně věří, že bude moci nasadit do hry Erika Maxima Choupo-Motinga, který teprve v pátek ráno přicestoval z Rovníkové Guiney poté, co byl jeho Kamerun vyřazen z Afrického poháru národů. Prozatím devítigólový střelec by proti obraně hostujícího celku byl nepochybně velice silnou zbraní.

"V posledních osmi dnech hrál hned tři zápasy. Takže uvidíme, jak na tom bude. Rozhodnu se až po předzápasovém tréninku, jestli jej zařadím do kádru pro utkání s Hannoverem," nechal se slyšet Di Matteo. S ostatními hráči, které vede od října, v uplynulých pěti týdnech velmi intenzivně pracoval, a samozřejmě s nimi sehrál i nějaké to přípravné utkání.

"Zápasy v přípravě se ale vždycky liší od těch soutěžních. Pamatuju si, že jsem se svým bývalým klubem před sezonou vyhrál všechny zápasy, a pak, když se jelo na ostro, jsme nebodovali." Také hannoverský Tayfun Korkut je velmi zvědavý, jestli jeho práce s týmem přinese před jarem kýžené ovoce a před střetnutím se Schalke si věří.

V tomto týdnu navíc přivedl hned dvě nové posily. Po zkušenostech s fotbalem v Saudské Arábii se k týmu znovu připojil reprezentant Pobřeží slonoviny Didier Ya Konan. Z Valencie pak přišel Portugalec João Pereira. "Potřebovali jsme někoho na pravý kraj obrany. A jsme rádi, že se povedlo přivést zrovna takhle zkušeného a kvalitního hráče, který si dokáže rychle zvyknout na novou soutěž," prohlásil Korkut.

Start účastníka loňského mistrovství světa v sobotním zápase je však nejistý. Nicméně v týdnu proti Mohuči se už na hřišti v prostředí domácí HDI Areny s největší pravděpodobností objeví. Schalke by případný nezdar muselo napravovat ve vloženém kole proti Bayernu Mnichov, jenž senzačně "puknul" ve Wolfsburgu.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Giefer - Höwedes, Kirchhoff, Nastasic - Uchida, Fuchs - Neustädter - Höger, M. Meyer - K.-P. Boateng, Huntelaar
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz - Gülselam, Schmiedebach - Briand, Stindl, Bittencourt - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Před vzájemným zápasem v rámci osmnáctého bundesligového kola jde oběma protivníkům o udržení. Jenže zatímco Bayer Leverkusen hodlá uhájit pozici zajišťující účast v Lize mistrů, Borussia Dortmund bude chtít opustit sestupovou zónu.

Co čekat od svěřenců Jürgena Kloppa v jarní části sezony? Fascinující jízdu za konečným umístěním na pohárových pozicích nebo další nevyrovnané výkony? Sedmačtyřicetiletý trenér je podle vlastních slov před nadcházející porcí utkání "optimisticky naladěn". Ovšem na rozjezd by si býval jistě přál papírově snadnějšího soupeře.

Borussia prohrála na podzim hned deset duelů - nejvíce ze všech osmnácti týmů. A na poslední příčce nepřezimovala jenom proto, že vstřelila o jednu branku více než Freiburg. Nicméně v Lize mistrů to byly od žlutočerných zcela jiné výkony, díky čemuž se mohou těšit na osmifinálový dvojzápas s italským Juventusem.

"Rozhodně máme proti Leverkusenu hodně o co hrát. Ta nevydařená první polovina sezony pro nás musí být jen málo příjemnou zkušeností, nikoliv zátěží. A abych řekl pravdu, na ten zápas se hodně těším," prohlásil Klopp. Zároveň určitě pevně doufá, že nebude mít podobný začátek, jako první vzájemný střet, který Leverkusen vyhrál 2:0.

Tehdy v Signal Iduna Parku vstřelil Karim Bellarabi po devíti sekundách hry nejrychlejší gól v historii bundesligy! V samotném závěru pak pečetil výhru Stefan Kießling. Sám Roger Schmidt, lodivod Bayeru, je velmi zvědavý, jakým způsobem se bude odvíjet druhá polovina sezony: "První půlka byla skutečně neobyčejná. Nikdo by nečekal Dortmund takhle nízko. Nicméně to už je historie, protože málokdo věří, že by si mohl udržet stejnou formu i v právě začínající druhé."

Za hosty by mohla nastoupit čerstvá posila Kevin Kampl. Hráč, kterého Schmidt dobře zná ze společného působení v Salzburgu: "Přeju mu to, protože si to zaslouží. Rozhodně je dostatečně kvalitní hráč na to, aby se prosadil v bundeslize." Odhadnout, jak to dnes v BayAréně všechno dopadne, opravdu není zrovna jednoduché.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Spahić, Toprak, Wendell - L. Bender, Castro - Bellarabi, Calhanoglu, Drmić - Kießling
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Sahin, Gündogan - Kampl, Reus, Mchitarjan - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Německá liga vstupuje po zimní přestávce do své druhé poloviny a začíná opravdu velmi stylově. Hned v prvním zápase se spolu v páteční předehrávce utkají první tým tabulky s druhým a rozhodně se dá čekat nesmírně zajímavé střetnutí. Vlci z Wolfsburgu předváděli na podzim velmi dobré výkony a se ziskem čtyřiatřiceti bodů se nacházejí o jedenáct bodů za suverénním Bayernem Mnichov, který velmi rázným krokem vykročil za obhajobou titulu.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2013 má na kontě pětačtyřicet bodů, v sedmnácti utkáních čtrnáctkrát vyhrál a jen třikrát remizoval, k tomu překonal několik rekordů. Za celou sezónu jen čtyřikrát inkasoval a jednačtyřicet vstřelených branek je pochopitelně také suverénně nejvíce. V podzimním vzájemném zápase si s Wolfsburgem hned v 1. kole poradil po výsledku 2:1, nyní na jeho půdě pravděpodobně bude mít o něco těžší úkol.

Wolfsburg se pochopitelně hodně spojoval s velkou aktivitou na přestupovém trhu a několik změn udělal. Do Plzně natrvalo přestoupil Václav Pilař, který neodehrál za Wolfsburg jediný zápas a po hostování ve Freiburgu a v Plzni natrvalo zakotvuje právě v západočeském klubu. Do druholigového Kaiserslauternu přestoupil polský záložník Klich, z Hoffenheimu přišel gólman Casteels a okamžitě byl poslán na hostování do konkurenčního Werderu.

Záložní řadu vyztužil Číňan Žang. Největší posila by v nejbližších dnech měla teprve přijít. Za 30 miliónů eur přestoupí z anglické Chelsea hvězdný André Schürrle, naopak do Hamburku by měla odejít chorvatská legenda Ivica Olič. "Hned na úvod sezóny se můžeme těšit na velký svátek a pro vítězství uděláme všechno. Chceme vkročit do druhé poloviny soutěže tou správnou nohou a pevně věříme, že za podpory našich fanoušků uspějeme," uvedl optimisticky kouč WfL Dieter Hecking.

Ten bude v pátečním utkání postrádat zraněné Felipeho, Ochse a Guilavoguiho. "Příprava proběhla bez větších problémů, stále máme nejvyšší cíle a k tomu patří i hrát vyrovnanou partii s nejlepším celkem soutěže. Pokud chceme hrát Ligu mistrů, tak musíme tuto výzvu přijmout a zvládnout ji," dodal odhodlaně Hecking.

Jeho protějšek Pep Guardiola stále nemůže počítat s několika oporami. Kvůli zranění zůstávají mimo hru Ribéry, Lahm, Javi Martinéz, Rafinha a Thiago. "I když máme solidní náskok, neznamená to, že budeme nějak polevovat. Stále vidím v naší hře rezervy a můžeme se zlepšovat. Na páteční zápas se pochopitelně těšíme, hned na úvod se setkáme s naším nejbližším pronásledovatelem a jsme odhodláni ho porazit," řekl španělský kouč.

Německý velkoklub se na přestupovém trhu tolik nečinil. Z klubu odešel Švýcar Shaqiri na hostování do Interu Milán, Højbjerg zamířil také na hostování do Augsburgu. "Wolfsburg má velmi schopné útočníky, vyznává ofenzivní styl hry a je velmi produktivní. Očekávám vyrovnanou partii s mnoha kombinacemi a tempo hry bude jistě vysoké. Bude to velmi náročný zápas, ale jedeme si pro tři body," doplnil závěrem čtyřiačtyřicetiletý Guardiola.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - S. Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Arnold - Vieirinha, De Bruyne, Perišič - Dost
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rode, J. Boateng, Dante, Juan Bernat - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Schweinsteiger, M. Götze - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.60 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov17143041:445
2.VfL Wolfsburg17104333:1734
3.Bayer Leverkusen1777328:2028
4.Borussia Mönchengladbach1776425:1627
5.Schalke 041783628:2127
6.FC Augsburg1790822:2127
7.TSG Hoffenheim1775529:2526
8.Hannover 961773721:2624
9.Eintracht Frankfurt1765634:3423
10.SC Paderborn1747621:2619
11.1. FC Köln1754817:2319
12.1. FSV Mainz 051739519:2318
13.Hertha BSC1753924:3518
14.Hamburger SV174589:1917
15.VfB Stuttgart1745820:3217
16.Werder Brémy1745826:3917
17.Borussia Dortmund17431018:2615
18.SC Freiburg1729617:2515
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
neděle 15:30Werder Brémy - Hertha BSC
neděle 17:30FC Augsburg - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (333)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele