Bundesliga - preview 18. kola

18.01.2013, 08:52, aktualizováno 20.01.2013, 08:39
Previews
V sobotu nevyhrály Fürth a Hoffenheim, což nyní budou chtít potrestat další dva týmy hrající o záchranu v německé nejvyšší soutěži. Augsburg získal na podzim pouhých devět bodů a nyní cestuje na půdu nováčka z Düsseldorfu. Patnáctý Norimberk má na Hoffenheim sedmibodový náskok a zvýšit ho může v duelu s Hamburkem...
1. FC Norimberk - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Norimberk se nachází jedenáct bodů od sestupové pásma, což sice není žádný důvod k panice, nicméně podceňování situace by nebylo záhodné. A v jakém jiném zápase by se měly uzurpovat žádoucí tři body, než v duelu s Hamburgerem SV, tedy s týmem, jenž je na dohled pouhé čtyři body. Ambicí klubu je dosažení klidného středu tabulky a k tomu má dopomoci nový hlavní trenér Franků Wiesinger. Připraví severoněmečtí Rothosen novém lodivodovi Der Clubu hořkou premiéru?

Nedá se zrovna říci, že by se mohl Norimberk se svojí bilancí s HSV chlubit. Z 61 vzájemných utkání jich Frankové vyhráli jen čtrnáct a hned ve 32 případech se museli před klubem, jenž jako jediný v historii nikdy neopustil prvoligové kolbiště, sklonit. V předešlém srpnovém utkání to však byl 1.FCN, kdo se radoval z vítězství. Tehdy byla pro domácí Rothosen porážka velkým šokem, po němž následovalo několikatýdenní tápání, doprovázené dlouhým čekáním na větší bodový příděl.

Během půlroku se však situace obrátila a druhá půle podzimní části sezóny přinesla nemálo starostí do tábora norimberského klubu. A ačkoliv nedopadla poslední kola před zimní pauzou vůbec špatně, rozhodlo se vedení Der Clubu pro změnu na trenérském postu. Na druhé straně se pod coachem HSV Finkem nejednou zatřásla židle, avšak bývalý úspěšný hráč může ve své nynější funkci pokračovat. Mizerný podzimní start však on a jeho svěřenci ze svých hlav dodnes nevytěsnili a tak se v posledních dnech uvnitř klubu často skloňovala slova jako "odplata" či "revanš".

Novopečený šéftrenér 1.FCN Wiesinger měl společně se svou "pravou rukou" Reutershahnem dva týdny na to, aby svůj tým připravil na start odvetné fáze sezóny. "Cílem je pro nás setrvání v nejvyšší soutěži. A pro jeho dosažení hodláme učinit první důležitý krok již v utkání s HSV," prohlásil čtyřicátník Wiesinger, jenž dává novou šanci všem členům kádru: "Všichni hráči se hrnou do základní jedenáctky. To mi dělá velkou radost. Disponujeme velmi širokým kádrem a v úvahu připadá mnoho variant, jak náš tým poskládat."

Jeden ze stabilních článků týmu Markus Feulner má sice za sebou chřipkové onemocnění, avšak před duelem s HSV se svému novém šéfovi opět hlásil do služby. Naproti tomu zápas najisto nebude moci stihnout Brazilec Marcos Antonio, jenž je po operaci pravého kolene. A nejen toto utkání - Brazilec se i přes velmi zdařilý zákrok lékařů bude muset bez fotbalu obejít až do samotného závěru sezóny. Partii s HSV pak bude muset oželet Adam Hloušek, jehož postihlo svalové zranění.

V dobrém rozpoložení se nachází i hamburský soupeř, byť i on se musí vypořádat s některými absencemi. Fotbalisté HSV mají za sebou jistě příjemnou přípravu v Abu Dhabi. Zatímco kapitán Heiko Westermann pro nedělní duel sliboval totální nasazení svůj kolegů, neskrýval trenér Fink znepokojení ze skutečnosti, že po příchodu nových trenérů je 1.FCN o poznání méně čitelným soupeřem. Personální výpadky nejsou pro HSV nijak závažné. Českého diváka však jistě nemůže těšit problémy se zády u náhradního brankáře Drobného i tréninkové manko Jiráčka.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Balitsch, Simons - Kiyotake, Gebhart, Frantz - Pekhart
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Jansen - Badelj - Arslan, Aogo - van der Vaart - Son, Rudněvs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg  (neděle 17:30)
Na první pohled nezajímavé, ale pro oba aktéry jistě velmi důležité utkání bude k vidění v düsseldorfské Esprit Areně, kam namíří své kroky Augsburg. Hosté potřebují doslova každý bod a právě F95 mají co vracet...

Nováček vstoupil do nejvyššího patra německého klubového fotbalu bez zbytečného ostychu a hned od prvního okamžiku dával najevo, že rozhodně nedá svoji kůži lacino (Fortuna si shodou okolností na úvod odvezla tři body z Augsburgu). Düsseldorf na podzim těžil především z výborné organizace hry a pevné defenzivy (F95 inkasovalo pouhých dvaadvacet branek), díky čemuž ukopal tolik kýžené body.

Těch ostatně domácí za podzimní část nastřádali jednadvacet, čímž si drží od sestupových příček solidní dvanáctibodový odstup, barážová pozice je pak o čtyři bodíky blíže. Ani přesto však nechtějí v Düsseldorfu absolutně nic podcenit. "Ten rozestup může svádět ke klamnému pohledu. FCA už minulý rok ukázal, že se dokáže s podobnou situací vypořádat," zvedá varovný prst Norbert Meier.

Kdybychom se skutečně podívali do poloviny minulého ročníku, tak bychom zjistili, že hosté měli v této době na kontě o podstatných šest bodů více, ani ty by však následně v konečném zúčtování nehráli podstatnou roli (Augsburg by případně měl 32 bodů, přičemž šestnáctá Hertha držela ještě o bodík méně). Zlepšení výkonů bylo z pohledu FCA skutečně markantní a po zásluze si vysloužilo další pokračování mezi smetánkou.

Podobný osud by jistě všichni příznivci Augsburgu brali všemi deseti i letos, kdy je situace z pohledu svěřenců Markuse Weinzierla o poznání složitější, neboť bezpečné kotviště je protentokráte doslova v nedohlednu (jedenáct bodů). Právě mladý kouč však dostal opakovanou důvěru, aby se s tímto úkolem zdárně vypořádal. "Potřebujeme dobře odstartovat," nabízí možný recept Weinzierl.

Martin Latka, podobně jako další nové posily (Bolly, Omae a Tesche) pravděpodobně ještě do základní sestavy nezasáhne, a bude nachystán na lavičce, eventuálně spíše na tribuně. Mimo hru pak nadále zůstávají Soares, Langeneke, Cha, Garbuschewski, Voronin a Rafael.

Ani na druhé straně to není v tomto ohledu lepší: Verhaegh a Ottl si pobyt na marodce ještě pořádně natáhnou (oba dlouhodobé zranění), zdravotní komplikace pak trápí i Langkampa, Reinhardta a Petrželu. Karetní trest navíc zastaví Vogta a Bancé odjel reprezentovat na APN.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Balogun, Bodzek, Juanan, J. van den Bergh - O. Fink, Lambertz - Reisinger, Ilsö, Kruse - Schahin
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Philp, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Koo, Morávek, Ji, Werner - Mölders
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Před sezónou by jen těžko někdo tipoval, že zrovna tito dva soupeři budou vážně bojovat o evropské poháry, ovšem Mainz i Freiburg v to rozhodně věří a určitě vědí, že vstup do jarní části sezóny po přestávce bude hodně důležitý. Freiburg je sice se šestadvaceti body na páté pozici, hlavně díky skvělému závěru podzimní části. Ovšem Mainz má po sedmnácti kolech úplně stejný počet bodů a na šestém místě je pouze o skóre, čeká se tak vyrovnaný souboj.

Oba celky navíc kromě překvapení v Bundeslize válí také v národním poháru. Mainz po výhře 2:1 na půdě jednoho z největších favoritů soutěže Schalke dokázal postoupit už do čtvrtfinále, což je rozhodně úspěch. To samé platí také pro Freiburg, který v osmifinále vyřadil druholigové Karlsruhe a také je ve čtvrtfinále. Pikantní také je, že oba celky se poperou na konci února o postup do čtvrtfinále, rivalita tak určitě mezi oběma celky roste.

Oba sobotní protivníci se spolu utkaly hned v 1. kole a na půdě Freiburgu skončil zápas nerozhodně v poměru 1:1. Nyní bude v domácím prostředí přeci jen větším favoritem Mainz. V jeho barvách nadále zůstává český krajánek Zdeněk Pospěch, sestava vcelku zůstává stejná jako na podzim. Po sezóně pouze odejde obránce Jan Kirchhoff, kterého získal Bayern Mnichov. Na marodce se nachází záložník Elkin Soto, který má poraněné stehno.

Mladík Bickel během zimy odešel do druholigové Energie Cottbus, jinak by měl být kádr velice obdobný jako na podzim. Na zimním přípravném kempu se zranil Sebastian Freis, který kvůli operaci ramene bude mimo hru mimo několik měsíců, jinak by ale Freiburg neměl být oslaben o nikoho dalšího. Pavel Krmaš by měl nastoupit v základní sestavě ve středu obrany.

Kouč hostů Christian Streich věří, že si jeho svěřenci udrží dobrou výkonnost a stále budou překvapovat celé Německo. "Máme skvěle našlápnuto v lize i v národním poháru a chceme naší dobrou formu zúročit. V týmu panuje pohoda a po skvělém podzimu si všichni hodně věří, nervozita není skoro vůbec znát. Doufám, že vstoupíme do nového ročníku dobře a našeho úhlavního protivníka porazíme," řekl sebevědomě Streich.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Svensson, Noveski, Diaz - Polanski, Baumgartlinger - Müller, Ivanschitz, Caligiuri - Szalai
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Krmaš, Diagne, Sorg - Schmid, Flum, Schuster, Caligiuri - Guede, Kruse
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Fotbalisté Hoffenheimu neprožívají letos zrovna nejlepší sezónu a dobře vědí, že jim hrozí minimálně baráž a možná i přímý sestup do druhé ligy. V tuto chvíli jsou na šestnáctém místě tabulky se ziskem dvanácti bodů, nicméně jejich ztráta na další protivníky je už opravdu hrozivá. Patnáctý Wolfsburg má náskok sedmi bodů, což se bude stahovat opravdu těžko. Jeho sobotní protivník má naopak trochu jiné starosti a je v horní polovině tabulky.

Chvíli to sice vypadalo, že letošní účastník pohárové Evropy bude ztrácet dech, ovšem nakonec se z toho urodilo sedmé místo se ziskem pětadvaceti bodů a minimálně Evropská liga je opravdu blízko. Na druhou stranu je však střed tabulky opravdu hodně vyrovnaný a Gladbach si nemůže dovolit příliš ztrácet. Po podzimu získal dvakrát více bodů než Hoffenheim a v současném rozpoložení by měl být jasným favoritem.

Nicméně zimní přestávka mohla udělat své a Hoffenheim se s touto pozici v žádném případě určitě nesmíří. Proto povolal na pomoc bývalého kouče Kaiserslauternu Marca Kurze, který nastoupil v polovině prosince a má svůj celek dovést k záchraně. V zimní pauze do týmu přišel zatím pouze Peruánec Luis Advíncula a zatím žádné velké změny se v týmu neuskutečnily. Nicméně Kurz přeci jen lehce s některými věcmi zahýbal, kapitánem už není Tim Wiese a stane se jím buď Andreas Beck nebo Sejad Salihovič.

Kurz by také rád získal do týmu Federica Fazia, tento obránce by mohl přijít ze španělské Sevilly. Kurz se bude muset na začátku jarní sezóny obejít bez záložníka Sebastiana Rudyho, který si poranil kotník na konci podzimní části. "Můj úkol je jasný - zachránit na zpackané sezóně co se dá a ještě se pokusit vyhnout sestupu či baráži. Máme vcelku velké manko, proto potřebujeme začít dobře, abychom si více věřili," uvedl Kurz.

Hosté se na zimním přestupovém trhu také příliš nečinili, mezi zajímavé přestupy se dá možná brát pouze odchod Igora de Camarga, který v případě dobré nabídky klub opustí. Ani marodka příliš nemusí hostující celek trápit a hosté tak chtějí potvrdit mírnou roli favorita. "Chceme do Evropské ligy, to je náš hlavní úkol. Ve vyrovnané konkurenci to bude hodně složitý boj, ovšem jsme zkušenější než loni a věřím, že se nám to povede," řekl trenér Lucien Favre.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Wiese - Beck, Delpierre, Vestegaard, Johnson - Weis, Salihovič - Firmino, Volland, Usami - Derdiyok
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ten Stegen - Jantschke, Stranzl, Dominguez, Wendt - Cigerci, Nordtveit, Marx, Arango - Hermann, de Jong
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Velkou pozornost na sebe jistojistě bude ve druhé polovině sezóny upírat Wolfsburg, který se hned na úvod pod novým trenérem postaví Švábům. Případné vítězství by koncernový celek přiblížilo Stuttgartu na tříbodový rozdíl.

Během úvodní části letošního ročníku zažili domácí daleko více nečekaných zvratů, než zvládne jiné mužstvo za dvě kompletní sezóny, nyní už by se však Wolfsburg opět rád koncentroval jen na fotbal a konečně začal stoupat tabulkou vzhůru. Tomu má dopomoci příchod Dietera Heckinga, který za sebou nechal fungující a častokrát nad své možnosti hrající Norimberk a vyloženě zle si nevedl ani na lavičce H96.

Na lavičce automobilového týmu by měl zkušený kouč postupem času usilovat o podstatně vyšší mety, ovšem za současné konstelace budou ve VfL rádi, pokud se dokáží natrvalo odpárat od sestupových starostí. "Samozřejmě se musíme v našem postavení ohlížet na soupeře, ale chceme začít jarní část vítězně," vyhlásil jednoznačný cíl Hecking, který si zatím angažmá v novém působišti jen pochvaluje. "Moje první dojmy jsou z posledních několika týdnů velmi dobré, ovšem záleží na tom, aby tomu tak zůstali i po sobotním utkání," doufá 48letý stratég.

Řádně hektický podzim prožívali na opačné straně bitevního pole - Švábové před sebou měli náročné zápasy hned ve třech soutěžích, což nebyla s velmi úzkým kádrem zrovna dvakrát jednoduchá výzva - tradiční mužstvo si však pod vedením Bruna Labbadii poradilo v rámci možností na jedničku a stále může útočit na třech frontách. Před vyřazovací částí EL (proti Genku) se však ještě hlásí o slovo bundesliga...

Zde se budou muset hosté vyhnout častým výkyvům, pokud chtějí nadále pomýšlet na dostihy o pohárové příčky, speciálně tedy Evropskou ligu, na kterou se začíná v Německu vystávat řádně dlouhá fronta. "Máme za sebou povedenou přípravu, během níž jsme řádně potrénovali, ale také jsme si užili spoustu zábavy," pochvaloval si Labbadia, který by svůj tým rád ukotvil nejvýše, jak to bude jen možné.

Malý otazník se vznáší nad startem nové posily Ivana Perišiče, jenž k Vlkům zamířil z konkurenčního Dortmundu, chorvatský reprezentant by však měl být na svůj debut připraven. Hrát stále nemůže dlouhodobě zraněná dvojice Pilař - Helmes. Distancovaní jsou pro změnu Josué a Naldo.

Hosté se nemohou spolehnout na zraněnou pětici Hoogland, Kvist, Audel, Torun a Cacau, mimo to na APN odjel reprezentovat Boka a disciplína trápí Gotoku Sakaie s Ibiševičem.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fágner, Kjaer, Madlung, M. Schäfer - Träsch, Polák - Perišić, Diego, Rodríguez - Olić
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Rüdiger, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Gentner, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Traoré - Okazaki
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Pozornost bundesligového diváka jistě upoutá duel dvou celků, které si v prvním poločase letošní sezóny vedly nad míru dobře. Již šestapadesáté vzájemné střetnutí těchto týmů v nejvyšší soutěži bude tentokrát okořeněno skutečností, že se usadily v nejvyšších patrech ligové tabulky. Werkself se ocitá v roli nejbližšího pronásledovatele Bayernu Mnichov, bude však stíhána dalšími dravci, jejichž bodový odstup od druhé příčky je minimální. Mezi ně patří i Orli.

A ti že mají letos pořádný apetit. Po překvapivém vletu do letošního ročníku se uhnízdili těsně pod vrcholem a ze své pozice nehodlají spadnout ani po zimní přestávce. Ideálním scénářem je samozřejmě úspěšný start odvetné fáze, tj. plný bodový zisk na půdě Leverkusenu. Ten se musí mít na pozoru, v srpnu totiž v souboji s hesenským výběrem tahal za kratší konec (prohra 1:2). Jedna statistická perlička pak dává naději na zajímavé utkání - v historii vzájemných soubojů Bayeru s Eintrachtem zatím neskončil žádný zápas bezbrankovou remízou.

V táboře Werkself se nikterak netají tím, že v následujícím utkání s Frankfurtem půjde o revanš. "Na podzim jsme viděli, jak je tento tým silný. My jsme však také urazili dlouhou a cestu a zapracovali na sobě. Nastal čas na odplatu," nezdráhal se použít bojovnou rétoriku André Schürrle. "Čeká nás náročný zápas. To, co Eintracht předváděl v předchozích kolech, je pozoruhodné - technický fotbal, na který je radost pohledět. Ale my uděláme všechno pro to, aby v sobotu jejich hra zas tak pohledná nebyla," doplnil svého kolegu kapitán Simon Rolfes.

Respekt před nejbližším soupeřem neskrýval ani trenér Sami Hyypiä. "Frankfurt hraje velmi ofenzivně. V sobotu nám půjde hlavně o to, abych se oproti podzimu prezentovali o poznání lepší obrannou činností," uvedl Fin, jenž se i tentokrát bude muset obejít bez Michala Kadlece. Český bek sice vyléčil dlouhodobé zranění kolena, avšak jeho návrat na trávník oddálila chřipka. Svůj comeback musí odložit i Karim Bellarabi, jemuž byla po operaci stydké kosti přikázána potřebná rehabilitace.

Pod úspěšným frankfurtským tažením je tak trochu podepsán i Bayer. Na úspěších Vehovy družiny mají svůj podíl i dva bývalí fotbalisté Leverkusenu Pirmin Schwegler a Bastian Oczipka. Prvně jmenovaný dnes udává takt v obranných řadách hesenského mužstva a stejně tak Oczipka se ukázal jako výrazná posila. Osm úspěšných tref, které rychlý levý obránce doposud připravil, je známkou top kvality.

Frankfurtského trenéra Veha může kromě individuálních dispozic svých svěřenců těšit i povedená zimní příprava, kterou Orli ustáli bez vážnějších zranění. Eintracht tak vyráží do Porýní v plné síle. Odhodlání nesráží ani fakt, že Leverkusen zatím v aktuální sezóně nepoznal na domácí půdě hořkost porážky. "Soupeř má takovou kvalitu, aby se pohyboval na těch vůbec nejvyšších příčkách. My však vstupujeme do utkání, v němž nejsme favoritem, v dobrém rozpoložení. Předpokladem úspěchu bude, abychom dobře fungovali v defenzívě a nepřipustili tolik branek jako v přípravě," sdělil Veh, jenž již do své sestavy nebude moci zařadit Bennyho Köhlera. Ten totiž odchází do druholigového Kaiserslauternu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Kießling, Schürrle
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Russ, Oczipka - Schwegler, Rode - Aigner, Meier, Inui - Occean
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Sobotní program nabídne také setkání dvou vzájemných paradoxů: Bayern Mnichov jakožto suverénní lídr přivítá na domácím hřišti nováčka z Fürthu, kterému se nedaří vymanit z pozice outsidera a momentálně uzavírá bundesligový peloton.

Poslední dvě sezóny bavorskému velkoklubu nevyšly zdaleka podle představ (přestože tu minulou zakončil hned třemi "stříbrnými" místy), ligový primát si pro sebe urvalo konkurenční BVB, které k tomu loni přidalo i vítězství v DFB-Pokalu. Opakování dalšího neúspěchu však momentálně nepřichází na pořad dne, Mnichované podzimem doslova proletěli a drží si na čele devítibodový odstup.

Domácí tak jsou nadále ve hře hned na třech frontách (ještě v Lize mistrů a domácím poháru) a jistojistě budou tentokráte chtít dosáhnout, oproti minulému ročníku, na příčky nejvyšší - už jenom kvůli očekávanému konci Juppa Heynckese. Právě velezkušený kormidelník se rozhodl neprodloužit dobíhající smlouvu a Bayern už si s předstihem nachystal náhradu - Pepa Guardiolu - bývalý kouč Barcelony měl na výběr z mnoha destinací, ale nakonec si vybral právě tu v Mnichově. "Můžu Pepovi jen pogratulovat, že si pro své další angažmá zvolil Bayern," okomentoval příchod svého nástupce Heynckes.

Rozjezd náročné druhé poloviny sezóny pak začíná pro domácí snad nejlépe, jak si mohli naplánovat, ke dnu přikovaný Greuther by neměl být pro Bavory větším soustem. "Je důležité, abychom dobře odstartovali, a okamžitě tak vyslali signál konkurenci," nabádá velezkušený stratég. "Ostatně zkušenosti ukázaly, že takovéto zápasy jsou nejnebezpečnější. Musíme své výkony potvrdit," vyzval Heynckes.

Franský celek byl od svého postupu do nejvyššího patra německého klubového fotbalu považován za jasného odpadlíka, což se, alespoň počtem získaných bodů, během podzimní části potvrdilo. SpVgg se tak nyní musí pokusit zvrátit osud a ještě zabojovat o holou kůži!

Greuther však rozhodně nemusí skládat zbraně předčasně, kdybychom měli soudit jen a čistě podle předváděných výkonů, určitě by jeden z nováčků nepatřil na úplné dno tabulky, ovšem svěřenci Michaela Büskense nejvíce ze všeho doplatili na absenci gólů, kterých vstřelili pouze jedenáct (o branku více má FCA). "Do zápasu půjdeme jako jasní outsideři, ale ve skutečnosti nemáme co ztratit," uklidňuje Büskens.

Jupp Heynckes má vyjma dlouhodobě absentujícího Badstubera (zpřetrhané vazy v koleni) k dispozici kompletní mužstvo a může tak sáhodlouze přemýšlet nad složením základní sestavy, neboť pouze na lavičce zřejmě zůstanou takoví hráči jako Jérôme Boateng a Mario Gómez.

To o poznání horší je to v tomto ohledu na druhé straně, kde jsou vinou zranění mimo hru Schmidtgal, Prib, Tyrala a Hefele (oba dlouhodobě). Disciplinární trest navíc potkal kapitána a defenzivní oporu Mergima Mavraje. Čerstvá útočná posila Nikola Đurđić, od které si všichni ve Fürthu konečně slibují příchod chybějících gólů, pro změnu zápasí s angínou a hrát také nebude.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukić
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Hesl - M. Zimmermann, Kleine, Sobiech, Baba - Nehrig, Fürstner - Klaus, Zillner, Stieber - Nöthe
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Úvodní bundesligové kolo po zimní přestávce si pro nás nachystalo hned několik zajímavých soubojů, jeden z nich bude k vidění v Brémách, kde místní celek vyzve, při tradičním střetnutí pod umělým osvětlením, dortmundskou Borussii.

Přístavní tým prošel během letní přestávky opět značnou obměnou a očekávání fanoušků tak, i vzhledem k předchozímu ročníku, nepřekypovala vysokými nároky, nakonec však Brémy dokázaly mnohdy nevyrovnané výkony stabilizovat a zejména před domácím publikem poměrně pravidelně bodovat, když odsud vyšly pouze dvakrát s prázdnýma rukama (proti Bayernu a později Leverkusenu).

Ostatně hned první utkání na dortmundském pažitu bylo po dlouhé minuty oboustranně vyrovnané, hostující družina nakonec čtvrthodiny před koncem po zásluze srovnala krok (hlavičkoval Gebre Selassie), krátce nato však Mario Götze strhl utkání na stranu Borussen. "Odehráli jsme na Westfalenstadionu zajímavé utkání. Rádi bychom podobný výkon zopakovali, samozřejmě ale s lepším výsledkem," zavzpomínal Thomas Schaaf, jehož tým proti Schwarzgelb vyhrál pouze tři z posledních deseti ligových utkání (doma však ze 44 zápasů prohrál jen sedmkrát!).

Hodně náročnou druhou polovinu sezóny před sebou mají ve Vestfálsku, kde zůstávají po rozporuplném podzimu stále ve hře na třech frontách. Na ligové scéně už sice Kloppovi svěřenci ztrácejí na mnichovský Bayern dvanáct bodů (Leverkusen zaostává o devět), ani zde však nemohou, vzhledem k plánované účasti v Lize mistrů, nic vypustit. Prioritou ovšem pro žlutočerný tým zůstávají pohárové soutěže, kde se v osmifinále Champions League postaví ukrajinskému bohatýrovi z Doněcku a na domácí scéně si to pak hned o několik týdnů později rozdají právě s Bavory.

Jako rozhodující faktor se tak nakonec může po krátkém oddechu projevit úspěšný start, který se v předchozích dvou ročnících Dortmundu shodně vydařil na výbornou (BVB nejdříve vyplenilo BayArenu a před rokem si s chutí zastřílelo na hřišti Hamburku, kterému nadělilo rovnou pět kousků!). "Musíme zejména pečlivě bránit, abychom nenechávali otevřená zadní vrátka," nabádá populární "Kloppo".

Napomoci ke splnění vysokých cílů by měl i návrat Nuriho Sahina, jeden ze strůjců prvního mistrovského tažení se vrací do svého zaslíbeného klubu po nevydařených štacích v Realu Madrid a Liverpoolu. "Jsem velmi šťastný, že jsem zpátky doma. Dortmund je moje město, můj klub," řekl po návratu dojatý odchovanec, který zatím bude ve Vestfálsku rok a půl hostovat, součástí dohody je i nespecifikovaná opce.

Sebastiana Prödla před nedávnem sice trápily svalové problémy, rakouský reprezentant se však stihl uzdravit a neměl by tak chybět v základní sestavě. Tam se jistojistě nepodívá zraněný Bargfrede (koleno) a distancovaný Arnautović.

Rovněž Borussia musela během přípravy řešit několik zdravotních komplikací: Neven Subotić si krátce po Novém roce poranil lýtkový sval a bude mimo hru šest týdnů, očekávaná náhrada v podobě Felipeho Santany si pro změnu v přípravném utkání proti Mechelenu zlomila nos, avšak Brazilec by měl být s ochrannou maskou připraven bez omezení. Otazník se vznáší nad startem dvojice Piszczek - Kuba.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Sokratis, Schmitz - Fritz, Junuzović - Hunt, de Bruyne, Elia - Petersen
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, M. Götze, Reus - Lewandowski
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Hannover 96  (pátek 20:30)
Zimní přestávka na německé fotbalové scéně je minulostí a znovu se tak rozběhne tradičně bohaté bundesligové menu, ke kterému už neodmyslitelně patří i páteční předehrávky. Letošní premiérová se odehraje ve Veltins Areně, kde Königsblauen mají, stejně jako Hannover, rozhodně co napravovat.

Hornický celek vstoupil do sezóny skvěle a dlouho se držel na dohled suverénnímu Bayernu, pohodu si svěřenci Huuba Stevense přenesli i do Ligy mistrů, kde si spolehlivými výkony s přehledem zajistili postup do vyřazovací fáze (dokonce z prvního místa!), poté se ale rázem všechno změnilo a idylka byla ta tam... Mizérie vyvrcholila domácí porážkou s Freiburgem (1:3), po které vedení nakonec odvolalo Stevense a na jeho místo dosadilo Jense Kellera, jenž do té chvíle působil u mládeže. Ani to však nepomohlo a S04 těsně prohrálo i osmifinále DFB-Pokalu s Mainzem, čímž čekání na výhru ještě natáhlo.

Momentálně tak domácí nepoznali vítězný pocit již sedm soutěžních utkání v řadě a nadcházející souboj s H96 bude pro die Knappen o to více důležitý, případný neúspěch by mohl znatelně ohrozit vysoké ambice, jež nadále počítají s další účastí v Champions League. "Tým je ve velmi dobrém rozpoložení," prohlásil Keller. "Během přípravy jsme hodně pracovali a nyní to můžeme zhodnotit," těší se 42letý kouč.

Během zimní pauzy se pak také potvrdil dlouho očekávaný odchod Lewise Holtbyho, který dlouho váhal s prodloužením končícího kontraktu, až nakonec podepsal od dalšího ročníku smlouvu s londýnským Tottenhamem. Stále ovšem existuje reálná možnost, že se do Anglie vypraví ještě nyní.

I vzhledem k opětovnému zranění Ibrahima Afellaye (stehenní sval) tak vedení gelsenkirchenského mužstva neváhalo a přivedlo z kyjevského Dynama nepříliš využívaného Raffaela (hostování s opcí), který na sebe výrazně upozornil v dresu Herthy BSC. Hrát stále nemůže ani Papadopoulos, jemuž doposud neodezněly problémy s kolenem a disciplinární trest poté zastaví dvojici Jones - Huntelaar.

Také v Dolním Sasku vládnou po úvodní polovině sezóny všelijaké pocity, jen ne spokojenost, neboť Hannover z posledních deseti utkání ztratil rovných šest, dvě potom trochu smolně před vlastními fanoušky (proti Gladbachu a Freiburgu) - 96ky tak doma přišly o předlouhou dvaadvacetizápasovou sérii bez porážky! Doslova katastrofálně pak pro hosty dopadl pohárový výlet do Dortmundu, odkud si odvezli rovného bůra!

Přesto se však ve městě na řece Leine žádné převratné změny neudály a Mirko Slomka zareagoval tím nejlepším možným způsobem, když hráčům naordinoval plnou čtrnáctidenní dovolenou. "Bylo jasné, že hráči si od sebe potřebují odpočinout, vypnout a odreagovat se, což se podařilo a nyní se znovu vracejí plní energie," pochvaloval si hannoverský lodivod. "Tento večerní zápas je pro nás skvělý rozjezd," dodal Slomka, jehož celek absolvuje premiérový páteční duel.

Rovněž na druhém břehu se nelenilo a hostující kádr se rozrostl hned o tři nové členy: Johan Djourou přišel, hlavně kvůli utkáním EL, na hostování z Arsenalu, střed zálohy by měl poté vyztužit nadějný Andre Hoffmann z Duisburgu. Oba mají díky zraněním Felipeho, Christiana Schulze, Andreasena, respektive Stindla otevřenou cestu do základní sestavy. Tam se naopak ještě nepodívá Franca, který musí dohánět tréninkové manko. Připraven nebude ani Cherundolo a Ya Konan zase odjel reprezentovat na APN.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs - Höger, Neustädter, Farfán, Holtby, Draxler - Marica
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Haggui, Djourou, Rausch - Schmiedebach, da Silva Pinto - Schlaudraff, Huszti - Abdellaoue, M. Diouf
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov17133144:742
2.Bayer Leverkusen17103433:2233
3.Borussia Dortmund1786335:2030
4.Eintracht Frankfurt1793533:2730
5.SC Freiburg1775524:1826
6.1. FSV Mainz 051782724:2126
7.Schalke 041774627:2525
8.Borussia Mönchengladbach1767425:2625
9.VfB Stuttgart1774621:2825
10.Hamburger SV1773718:2124
11.Hannover 961772832:3123
12.Werder Brémy1764728:2922
13.Fortuna Düsseldorf1756620:2221
14.1. FC Norimberk1755717:2220
15.VfL Wolfsburg1754817:2719
16.TSG Hoffenheim17331123:4112
17.FC Augsburg17161012:299
18.Greuther Fürth17161011:289
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Schalke 04 - Hannover 96
sobota 15:30Bayern Mnichov - Greuther Fürth
sobota 18:30Werder Brémy - Borussia Dortmund
neděle 15:301. FC Norimberk - Hamburger SV
neděle 17:30Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (308)

Přidat komentář
db18

No, ty sestavy jsou dost poslepovaný - docela se ale divím tomu, že by Djourou měl hrát už od začátku, když je Eggimann v pořádku... A docela nechápu tak vysoký kurs na Hannover, u kterého si myslím, že bude mít v tomto utkání navrch...

Reagovat
db18

...škoda, on už první zápas jarního kola BL neběží ve free-tv

Reagovat
Arne

ARD

Reagovat
db18

Ajo, nevím, jak jsem to v programu mohl přehlídnout díky

Reagovat
db18

a kicker posadil Hagguiho, tak se nechám překvapit

Reagovat
smazaný uživatel

ten kurz je fakt lákavý

Reagovat
Bayern +

Co hovoris na pripadny presun Bastosa? Tie kridla by mohlo mat S04 celkom luxusne.

Reagovat
db18

Bral bych ho, jakoé dobrou posilu - hlavne by už nehrál Obasi

Reagovat
jv

Tak Kicker i ofiko stránky Hannoveru tam Djouroua měly, tak jsem vycházel z toho, navíc v přípravě hrál pravidelně. Jinak Haggui byl v jedné sestavě (stejně jako si to rozdělili Marica s Pukkim), ale díky tomu, že u Eggimanna je jeho setrvání, vzhledem ke končící smlouvě, nejisté, tak bych věřil spíš tomu, že bude hrát Karim, když už neodjel na APN.

Reagovat
jv

Kicker se tentokráte trefil.

Reagovat
JozkokozleJ

Slomka vsadil na Svajciarov.

Reagovat
JozkokozleJ

A vyzera to, ze pre buduce kolo sa bude stoperska dvojica menit.

Reagovat
jv

Vypadá to hodně reálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se nemůžu Bundesligy dočkat!

Reagovat
smazaný uživatel

já také

Reagovat
smazaný uživatel

Shalke dneska 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje huntelaar?

Reagovat
smazaný uživatel

"Hrát stále nemůže ani Papadopoulos, kterému doposud neodezněly problémy s kolenem a disciplinární trest poté zastaví dvojici Jones - Huntelaar."

Reagovat
stas87

OT:

kto hra nasu fantu,nezabudnite si prehodit zostavy,treba kvoli APN nebude hrat cedric

inak k zapasu-schalke podla mna jednoznacne bude chciet skoncit do 4.miesta a LM pojde bokom,musi sa chytit hned od zaciatku jari,dneska by som im veril na tesnu vyhru o gol

Reagovat
jv

Přesně tak. Musíme dohnat ty dva vetřelce!

Reagovat
db18

...já vždycky zapomenu, že na ACN neni Senegal

ale afričany tam naštěstí nemam, jen mam problém se stoperama

Reagovat
jv

Taky. Jeden mi stojí za karty a ten moula z FCN je nakonec mimo do konce sezóny (stejně nehraje), tak hraju momentálně jen na tři. Jinak mi hodně pokazilo plány zranění Andreasena, ten mi za těch pár zápasů nasbíral kupu bodů, navíc byl zadarmo. Dalším takovým je Bellarabi - snad toho na jaře odehraje víc.

Reagovat
db18

jo, Andreasena jsem měl v EL fantě já mam teď taky na tři obránce, jenže mam jen 4 a jeden stojí za karty a druhý je Papa

Reagovat
jv

Pěkný no. To mně stojí Mavraj (na lepšího jsem neměl), ale zase mi hraje Bellarabi.

Reagovat
db18

Mne hraje Szabolsc, akorát nevim, jestli jsem nechal pásku jemu nebo ne

Reagovat
jv

Toho nemám. Nevíš, kolik stál?

Reagovat
db18

strašně málo asi 2-3 mega...

je to myslím můj nejlevnější hráč v základu (a asi jsem kapitána nezadal doprčic )

Reagovat
db18

tak jsem to našel v historii - kupoval jsem ho hned, jak to šlo a stál mne 2 miliony, teď už je o něco dražší

Reagovat
jv

To já mám několik hráčů za 0,1 mil., bohužel jsem díky některým už neměl další kapitál no.

Reagovat
db18

jo, to mam teď na alvičce taky (kromě obrany)

...a ty body, které za něj dostanu bohužel asi vykompenzuje Rausch

Reagovat
jv

Bohužel, tak je to vždycky, no.

Reagovat
jv

To bych ale mohl za někoho snad i vyměnit. Díky, že ses podíval.

Reagovat
db18

no, ale nevim, jestli ještě jsou ty neomezený počty přestupů, nebo můžeš udělat jen jeden (a to tak, že teď jednoho prodáš a příští kolo ho můžeš až nahradit koupí jiného hráče)

Reagovat
jv

Hm, to taky nevím. Budu na to muset kouknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo, kdo píše expresky o BL?

Reagovat
smazaný uživatel

asi Arne

Reagovat
db18

některé určitě, ale neřekl bych, že to bude jen jeho práce

Reagovat
smazaný uživatel

aha, zajímavé.. dík

Reagovat
jv

Píše to služba, kterou logicky nedělá pouze jeden člověk, takže i psaní expres zpráv z bundesligový sekce má na starost hned několik lidí (Arne pochopitelně patří mezi ně).

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
db18

OT: Podle výzkumu společnosti Mafo.de je image Borussie Dortmund nejcennější a nejlepší ze všech klubů v Bundeslize. Až druhý skončil Bayern Mnichov. Úřadující mistr je totiž podle výsledků sympatičtější a působí přirozeněji. O třetí místo se dělí tradiční kluby z Hamburku a Brém. Naopak nejhůře dopadla trojice Augsburg, Wolfsburg a Hoffenheim. Zejména poslední dva zmíněné se potýkají s obecným dojmem malého zakořenění mezi bundesligovou elitou a zároveň je k nim rozšířená antipatie veřejnosti.

to by mne vážně zajímalo, jak postupovali

Reagovat
smazaný uživatel

logicky

Reagovat
jv

Začátek a konec moc pěkný.

Reagovat
penepi

No, celkom mi to sedí.

U mňa je to asi takto:

1. BVB

.

.

.

.

.

.

.

.

.

2. H96

3. HSV

....

15. Wolfsburg

16. Stuttgart

17. Schalke

18. Bayern

Reagovat
db18

v tom případě by si BL nepropagoval zrovna úspěšně

Reagovat
jv

Zrovna jsem chtěl napsat něco na ten způsob.

Reagovat
penepi

Eh? Ja som napísal svoj rebríček popularity, či mi chceš napísať svoj vlastný podľa ktorého sa máme všetci riadiť?

Reagovat
db18

já to pochopil jako reprezentativní žebříček BL a Bayern je jako jeden z nejlépe fungujících (pokud ne nejlépe fungující) klubů v BL

Reagovat
jv

Konečně je to tady, už se nemůžu večerního výkopu dočkat. Jinak na remízku je tam docela solidní kurz, to by se vyplatilo zkusit, i když Hannoveru se ve Veltins Areně nedaří, tak bych mu dneska minimálně na bod věřil.

Reagovat
JozkokozleJ

Konecne!

Som zvedavy, ci sa Schalke dostalo cez zimu z hernych problemov. Pauzu potrebovali ako sol. Asi aj pod vplyvom toho im prilis neverim, zvlast proti skusenemu a kvalitnemu Hannoveru (hoc vlastne ti vonku tiez nie su nejak vyborni).

Reagovat
db18

Eriksson nakonec odmítl trénovat TSV...

Reagovat
jv

Nakonec se to mezi vedením a Ismaikem podle všeho uklidnilo a pokračuje se podle "plánu", takže asi (zatím) jeho angažování padlo.

Reagovat
db18

podle všeho to odmítl Sven, Ismaik se už se zbytkem dohodl na tom, jak by to mělo vypadat, aby zůstal současný trenér, ale pracoval by i Eriksson, ten ale nabídku na práci u TSV nakonec odmítl s tím, že se od prvního kontaktu hodně věcí změnilo a už o tu práci po dostatečně dlouhém rozmyšlení nemá zájem (podle sportbildu)

Reagovat
jv

Sven by teda v tom případě plnil roli jakéhosi generálního manažera?

Reagovat
db18

Spíš asi něco jako v Leverkusenu, akorát, že tím hlavnějším trenérem by byl stále Schmidt (něco jako praktikuje Kurz s kapitánama, ale Sven by byl jakoby ten bez pásky)

Reagovat
jv

Potom moc nevěřím tomu, že by to mohlo fungovat (Sven by do toho chtěl moc kecat a Schmidt by to podle mého nevydržel).

Reagovat
penepi

Pome 96!

Reagovat
Arne

Hm, to je solidní start.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to netrpí pátečním syndromem, snad to vydrží

Reagovat
Arne
Reagovat
db18

asi jsem to zase zapnul "včas"

Reagovat
Arne

Trochu to upadlo, no... Schalke ale hraje dost na riziko, mi přijde. Tam kolikrát stačí malý zaváhání a je zle.

Reagovat
db18

no, aspoň vepředu je to u S04 podle očekávání, když hraje Marica

Reagovat
jv

...na riziko a hlavně na Farfána, ten si v úvodních minutách dělal na hřišti co chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael už je na lávce? To jsem nečekal, že by mohl už naskočit

Reagovat
Arne

Ten to dneska rozhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako je tam jediný možný

Reagovat
kiwwi

Diouf to tam schytava z kazdej strany ale je to bojovnik

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je víc času přerušení než hry

Reagovat
db18

Kdyby Jonesovi odpustili celý trest, tak je při dnešním stylu hry S04 už zase venku

Reagovat
jv

Taky jsem na to v duchu pomyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň trochu úleva před přestávkou, ale nebude to lehké udržet. Každopádně druhá půle snad bude klidnější, ta obrana mi přijde hodně slušná, pokud je zformovaná (a nejdou přes Uchidu)

Reagovat
smazaný uživatel

ty jeho auty jsou neskutečné

Reagovat
jv

A máme hotovo. Hannover je dneska totálně mimo, není se čemu divit.

Reagovat
JozkokozleJ

Som si vravel, ako to mozes v BL za stavu 2:0 napisat Zvlast, ked Hannover skorovat vie i z nicoho (co sa vlastne i stalo).

Reagovat
jv

To je pravda, ale do té doby byl totálně mimo, vždyť se pořádně ani nedostal dopředu, natož aby zahrozil. No, tak zbytek jsem musel smazat a pěkně se mi to vrátilo, jen co je pravda. Zase máme aspoň o zábavu postaráno (a vychází mi sázka na remízku).

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem se lekl, že tam běží Marica

Reagovat
jv

Tohle by dal i takový "specialista"...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by to napral do Zielera, to je jeho specialita

Reagovat
db18

no, Draxler taky nebyl daleko od toho, aby to zadrbal

Ale Holtby snad umlčel ty kritiky

Reagovat
smazaný uživatel

No co toto bylo

Reagovat
db18

Szabolcs

Reagovat
smazaný uživatel

Farfán jak radši přihrál zpátky na druhou stranu od Maricy než aby to posunul jemu. A vyplatilo se

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak to už by se měli obránci Hannoveru propadnou, že i Marica skóruje...

Reagovat
db18

Hmm, tak dneska už je možný všechno

Reagovat
db18

Huszti

Reagovat
slovaňáák

Nechápu proč tam Djourou jen tak stál a koukal..

Reagovat
jv

Tak nic, no.

Reagovat
JozkokozleJ

Ked si spomeniem na minulorocnu stopersku dvojku Haggui - Pogatetz, tak to je nebo a zem.

Reagovat
db18

a to se mi letos zdál Eggimann lepší než Haggui...

...ale třeba by se mohli pokusit o Pogatetzovo návrat, když se s nim u vlků nepočítá...

Reagovat
smazaný uživatel

Na co to koukám

Reagovat
jv

Abdellaoue by to mohl zase srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Po kolikáté už si nepohlídali druhou vlnu? Mám pocit, že tam někteří záložníci asi něco zanedbávají...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolašinac na DM? Tak to jsem zvědav

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad hotovo

Reagovat
db18

až je škoda, že takový gól k ničemu nebude

Reagovat
kiwwi

Diouf

Reagovat
kiwwi

ale mal vyrovnat na 4:4 tou hlavickou

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes podal paradny vykon. A ta bodka na zaver - bravura.

Reagovat
db18

Reagovat
jv

Reagovat
kiwwi

ale on aj ked bol u nas, tak clovek niekedy ziral, co dokaze spalit dnes ale krasne no - bojoval jak lev, to je jeho najsilnejsia stranka

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečný 2. poločas

neuvěřitelný bojovník Mame Diof a a ty nůžky - nádhera! Celkově byl dneska outstanding

famozní levačka Huzstiho

Holtby 2 asistence a 1 gol

Chahed směrem dopředu skvělý

Obrany tam dneska vůbec nebyly

Bundesligo - vítej zpátky

Reagovat
db18

druhý poločas byl parádní no...

...jen nevím, jestli byl dneska lepší Farfán nebo Holtby

Reagovat
smazaný uživatel

Farfán. Ten to tam tahal, nekazil, rozdílový hráč. Uškodilo mu akorát, že na něj často spoluhráči posílali fakt špatné míče. Holtby zahrál dobře, ale v prvním poločase udělal pár chyb a nebyl až tolik výrazný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tohle je ta pravá pozvánka na jarní část bundesligy.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

5 golu během 13 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bosko

V Bundeslize se hraje nejlepší fotbal v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://www.da-city.net/dfb/pyrometer-2012.html SGD znovu špička ve svém oboru.

Reagovat
Arne

To teda jo... Menze a spol. to jistě ocení, za ten milion mohli udělat čtyři transfery typu Poté.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, neuděláš nic. I když věřím, že DFB se na nich smlsla a dala jim v některých případech pořádné řachy.

Reagovat
Arne

Žádný neuděláš nic, prostě to pyro nebudeš používat... Sice se mi to nelíbí, ale lepší na to rezignovat než takhle škodit klubu.

Vem si, že to pouštějí výhradně venku, doma jsem to od nich viděl snad jen na otevírání stadionu, kdy to bylo povolený. Od té doby nic a přesto tam mají super atmosféru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak víš co, výjezdová mentalita. Doma jsi hodný a když jedeš ven, chceš si to užít na maxa Každopádně ten Hannover si mohli odpustit, když věděli, že udělají ještě jeden faul a mají flastr.

Reagovat
db18

jenže to neni kvůli tomu pyru, Fortuna má směšný tresty celou dobu a to pálí taky dost často, navíc vběhl skoro celý stadion na hrací plochu... za pyro je max. deset tisíc €, když se nic nestane - akorát v případě HSV a Schalke si nedali pozor a zapálili i něco navíc (reklamní banner, vlastní flagu...)

...jinak je taky zajímavý, že Köln dostal za ten zápas s Bayernem pokutu 80 000 a Dynamo vlastně za to samé zaplatí 13x tolik

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Jak už sem psal vejš s tím DFB.

Reagovat
Arne

Wichtiger HINWEIS: Die Höhe der Strafe gegen Dynamo Dresden aus dem Dezember 2012 wurde nicht in dieser Höhe ausgesprochen, sondern basiert auf den durch Dynamo prognostizierten Verlusten.

Reagovat
smazaný uživatel

Víc než zbytek dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, už jsi to sem sám házel. Líbí se mi, že Baník zas začíná řešit mladé kluky z okolí viz. ta naděje z Hlučína

Ale víc se bojím tohodle: http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-gambrinus-liga-gambrinus-liga-12-13/136475/jihlava-zvazuje-vomacku-a-zkousi-moldavskeho-reprezentanta.html

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bojíš? Moldavsko ≠ Kosovo (Albánie)

Ještě se živí naděje že za toho "itala" půjde pryč Kraut, což bych velice kvitoval

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím toho, že Benny odejde do Jihlavy a my budem de facto bez pořádného obránce Kraut do Hlučína? To snad ne. To tam raději poslat Zehera...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha já myslel že moldavec jjde k nám

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne, my máme Hňátka a Soukupa

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi, mám satelit od UPC a včera ráno se mi u Eurosportu 2 zobrazilo, že je kanál zakódovaný, jednička přitom běží normálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka: Co s tím mám dělat?

Reagovat
smazaný uživatel

zaplatil si si balík včas?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono už to jde. Volal jsem na info a oni to prej přehodii na nějákou jinou vlnu nebo co, tak se si to musel sám naštelovat.

Reagovat
smazaný uživatel

No nič, dneska také zápasy, že sa zase nepozriem von

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mrzne

Reagovat
stas87

nieco malo k werderu:

sme timom ktory si v doterajsom pribehu sezony vytvorili za celu jesen 168 sanci,z tych sanci sa podarilo strelit len 28 golov co dava priemer 5,7 sance na gol co je podla mna na zamyslenie a snad sa to v beleku zlepsilo...pre srovnanie:najefektivnejsim timom v tejto statistike je hannover ktory na gol potrebuje 4 sance(skvela slomkova robota )

dalsim problemom je ze mame tristnu bilanciu proti top 5 timom ktore hraju pohare,treba v sezone 2011/2012 sme ziskali ubohe 2 body proti top5...v tejto sezone ale mame vyrovnanejsiu bilanciu s klubmi co su v prvej polovici,s klubmi do 9.miesta v tabulke sa podarilo posbierat 10 bodov,s klubmi od 9.miesta nizsie 12 cize je to relativne vyrovnane a ak chceme hrat o EL tak musime zacat obierat o body tu prvu 9ku

dalsim faktorom ktory hra v nas neprospech je inkasovanie golov po hodine hry,celkom 15 golov z 29 inkasovanych sme dostali po hodine,zavery zapasov nam proste nevychadzaju...pre istotu: hannover-gol v nadstavenom case,bvb-gol na 2:1 sme dostali v 81.minute,stuttgart dokazal vyrovnat tiez v 81.minute,schalke dalo vitazny gol v 69.minute,wolfsburg vyrovnal chvilu po hodine(64.minuta),na prelome hodiny(62 a 63)sme inkasovany hned 2x vo frankfurte a to bolo klucove pre ten zapas,norimberk-82.minuta...to vlastne vsetko do seba zapada a koresponuduje s tym co som mal moznost vidiet po celu jesen,famozne prve polcasy,aktivita,chut,mnozstvo sanci na dorazenie supera(schalke,wolfsburg,stuttgart...)pride 2.polcas a elia je marny,nestiha a pride mi ze v tomto mame velky deficit a zraza nas to vraj v beleku ale tomuto problemu thomas nevenoval az taku pozornost,vraj sa sustredil na co najrychlejsi prechod do utoku(so sebcom markom )a defenzivna hra pri brejkoch supera cize necakam nejaky progres

dalsim klucovym otaznikom je nahradenie klausa,sudit eichina nebudem,na to je v klube prilis kratko a rozumiem ze budeme chciet dohrat sezonu s tym co je momentalne k dispozici a nemalo by zmysel teraz cez zimu priviest 3-4 hracov,eichin BL hraval v gladbachu a der clubu ale nema skusenosti ako sportovy riaditel vo futbalovom klube,on mal na starosti obchodne zalezitosti v hokejovom koline...a baumann vlastne tiez nema skusenosti v takejto pozici,naradit skusenosti a instinkt allofsa nebude vobec jednoduche ale je to vyzva a o tu sa maju pokusit s prestupami im bude pomahat aj schaaf tak uvidime cez leto

rozumiem tomu ze klub znizoval naklady a preto museli odist naldo,marko a tim ale v tomto time ktory ma potencial ale chyba ma skusenost je skoda ze neostal claudio...s nim by ten priemer sanci na gol bol urcite pod 5...nuz,rozhodol sa ako sa rozhodol

jedinou zmenou je odchod affoltera spat do svajciarska,nahrada je mateo pavlovic z chorvatskapo jeho podpisu bol thomas vraj nadseny a veri ze prave mateo nas do buducna potiahne spravnym smerom a kvalitnymi vykonmi je ale otazne ci dostane sancu,skor cakam ze vascsinu jari presedi na lavicke lebo zaklad maju isty sokratis(tam je to ok)a prödl ktory raz zahra a raz nie...keby lukimya nebol hlupak tak ma zaklad davno isty

dufam teda ze sa niektore veci cez pauzu zlepsili a prve ovocie bude hned dneska verim minimalne v remizu!

btw. ktory zapas by ste mi odporucili od 15:30?vaham nad bayerom a eintrachtom alebo mainz-freiburg

Reagovat
db18

Nefandíš Fürthu? Tím by to mělo být vyřešené

Reagovat
stas87

fandim ale to fandenie sa po jeseni zmenilo skor na sympatie..kroky vedenia od leta do zimy ma dost otravili a vrchol prisiel ked mikkelsen odisiel

Reagovat
smazaný uživatel

".pre srovnanie:najefektivnejsim timom v tejto statistike je hannover ktory na gol potrebuje 4 sance(skvela robota hráčů ). Slomka sice je dobrým trenérem ale branky na hřišti dávají hráči, ne on Každopádně dobrá, statistická esej.

Reagovat
stas87

to mas pravdu ale az slomka tomu dal poriadok a system,hannover ma tie brejky zmaknute perfektne a ked sa k tomu prida ta pasca co vytvori okolo polkruhu ku svojej branke tak im len tazko strelis gol...a ktomu ako bonus maju 4 vyrovnanych utocnikov co je na klub hannoveru luxus

Reagovat
stas87

no naladu si mi nevylepsil werder je tam zminovany celkom casto a nie v moc dobrom svetle

Reagovat
smazaný uživatel

Ale drobná paralela s dneškem tam je. (A propo, zrovna BVB se na hřišti Werderu nikdy moc nedařilo ale na druhou stranu, když je měli "žlutočerní doma, tak je poráželi a v jednom případě po vzájemném zápase BVB slavilo titul )

Reagovat
stas87

jj to viem ze bilancia v dortmunde nie je zrovna skvela...vecer si urobis cas a pozries si tento zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych, uvidím, jestli si to doma prosadím

Reagovat
JozkokozleJ

Vcera pocas pauzy vysielali medailonik Eichina, v ktorom sa pysnil uspechmi (postaveny stadion, titul atd.), ktore priniesol prichodom do Kölner Haie. Jeho sucasna pozicia je ale ine kafe, lahke to mat nebude.

Ja zrejme vsadim na Mainz - Freiburg.

Reagovat
stas87

bol som v robote dneska som akurat videl goly zo vcerajska on v tom koline mal na starost aj vyber hracov?ci tam bol cisto len clovek co zaistoval mimosportovy chod klubu?

zapas na jesen vo frankfurte bol fantasticky mohlo to skoncit kludne 4:4,napokon vyhrali domaci

od freiburgu ma odradza to ze nebude hrat makiadi a jeho neucast moze byt klucovym momentom,on je tim hracom co pomaha defenzive a zaroven aj rozvija utocne akcie,vsetko zacina u neho a nebojim sa ho oznacit za klucoveho hraca

Reagovat
JozkokozleJ

To neviem, ci spominali. Kazdopadne pri predstavach o buducej funkcii vravel, ze si uvedomuje, ze jednou zo stranok je i spolupodielanie sa pri vybere hracov.

Navyse este bude chybat Rosenthal. Aby to nedopadlo obdobne ako minuly rok. V 10. min. 3:0 a cervena Diagneho.Leverkusen - Eintracht je tiez velke lakadlo, to je tiez pravda. A vlastne zaujimal by ma i Wolfsburg, ako sa prvykrat predstavi pod Heckingom.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bůh ochrańuj Greuther

Reagovat
smazaný uživatel

Hoeness :" Guardiola Wants To Work With This Team And He Doesn't Need New Players !! ".

Reagovat
db18

A ze zaměstnanců řikal, že si přivede jednoho, maximálně dva, jinak bude pracovat také s tím, co Bayern má k dispozici

Reagovat
stas87

nominacia na dnesny zapas:

Mielitz, Strebinger - Pavlovic, Lukimya, De Bruyne, Fritz, Ekici, Elia, Schmitz, Hunt, Prödl, Junuzovic, Ignjovski, Akpala, Sokratis, Gebre Selassie, Petersen, Yildirim.

özkan yildirim sa vracia po dlhom zraneni,urcite este nenaskoci do hry ale prislub v nom snad je pavlovic...moc nechapem jeho prichod,snad len kebyze odide sokratis,potom by sa presunul na post aky ma teraz santana v bvb zasa si ale ten pol rok moze zvykat na krajinu a na klub dufam ze to nebude hrac typu affoltera...

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Ale Gustavo ani v nominacii, to uz je sila.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoff- M´gladbach 3 a více gólů za 100 000,-

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tu! Nur der BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska BVB musi za 3 a HSV se trhne. stas87 si zase nadela dalsi bobky do gati.

Reagovat
db18

"nulova sanca"

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli prohraju sazku i se stasem, tak se muzu na vsechno vysrat.

Reagovat
db18

si se vsadil i se stasem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

jozko,kukas teda zapas v mainzu?ja som doteraz sledoval biatlon a zapol si to az teraz uz boli nejake sance aj?

Reagovat
JozkokozleJ

Guede mal na zaciatku dost slubnu sancu, potom este jeden naznak. Mainz mal dve ciste, dvakrat Baumann paradne zachranil.

Inak, zapas naplna ocakavania. Rychly, svizny, agresivny, akcie na jeden dotyk... Viac sa mi teda paci v medzihre Freiburg, hoc tam prave chyba ten finalny prispevok Makiadiho a Rosenthala. Ale je to taky Dortmund v mensom kabate. Velmi dobre sa na to pozera.

Diagne, ako som si po jeho prichode do BL myslel, ze je to traged, tak ma vyvadza z omylu. Ten riesi situacie s neuveritelnym prehladom.

Reagovat
stas87

ja to videl od cca 32.minuty,hned po biatlone

do konca polcasu ma zaujala akcia prave guedeho,isli 4 hracni hostov na 2 domacich a karimovi nevysla prihravka ktoru odhlavickoval domaci obranca,inak som nic nezachytil od hostov do konca polcasu

od domacich tu strelu na konci,tusim po rohu inak tiez nic,na obi dvoch stranach clovek vidi pekne nabey,uvolnenia ci kombinacie ale ked ma prist finalna priravka tak je spatna...ci je na paty alebo kusok vedla nabiehajucemu

zarazilo ma ze domaci fanusici reaguju akosi podrazdene na kazdy vyrok rozhodcu,na moj vkus az prilis,snad sa teda dockame golov v druhom polcase a nejake minuty pre erika

Reagovat
JozkokozleJ

Uvod zapasu a zaver polcasu uz bol trosicku kostrbatejsi. Inak tam boli pekne akcie, narazacky... ale bez tej finalnej prihravky.

Fanusikovia Mainzu su velki fanatici. Stoja i na ("normalnej") protilahlej tribune. U nich je zvykom, ze vytvaraju tlak na sudiho. A v podstate nieco take si predstavoval i majitel Mainzu, ked v rozhovore o novom stadione hovoril, ze prave takyto "anglicky" chceli, aby ich vasnivi fanusikovia boli co najviac v hre.

Reagovat
JozkokozleJ

Pochvalil som Diagneho a hned tri nepresvedcive zakroky

Reagovat
stas87

z mojho pohladu je diagne hrac ktory sa vezie s timom,ked sa timu dari a nie je pod tlakom tak si ohromne veri a na jeho rozohravke je to znat,mainz je ale zatial vyrovnanym superom a freiburg domacich neprehrava,v takych zapasoch bude mat diagne problem to uz by som skusil nasadit toho mladika co je na lavicke...

a diagnemu ani nesedi hra supera ktory casto centruje zo stran do vapna ako to dnes robi domaci

Reagovat
JozkokozleJ

Diagne nie je ziadna stoperska skala. Ale pre mna je momentalne dolezita postava v SCF. Ze by bol na lavicke nejaky lepsi stoper smerom dozadu, to neviem, ale velkym prinosom Diagneho je, ze casto po odobrani lopty ihned konstruktivne zalozi utok, resp. pri rozohravani sa nesplasi... Predpokladam, ze az bude zdravy Ginter, bude prave on tvorit stopersku dvojicu s Diagnem. Ako tomu bolo vlastne, ak sa nemylim, na zaciatku sezony.

Reagovat
stas87

asi ano aj ked ani krmas nehra zle(jeho zakoncenie dnes sa mi velmi pacilo)na mna diagne obcas posobi prilis profesorsky,zaujimalo by ma aku ma percentualnu uspesnost prihravok,sem tam dokaze spoluhraca svojou rozohravkou dostat do velkeho problemu

na SCF je zaujimave ze 11x pocas sezony nastupili v inej obrannej stvroke,aj napriek tomu dostali po 18 zapasoch 18 golov co ich radi za bayern na druhe miesto v pocte inkasovanych golov to uz nie je nahoda ale praca streicha,ten je pre freiburg pokladom ktory by nemal odchadzat

Reagovat
penepi

Fans Eintrachtu si v Leverkusene spravili menšiu pyro show.

Reagovat
2miguel1

čo sa stalo v leverkusene?

Reagovat
db18

jedna světlice u rohovýho praporku...

Reagovat
smazaný uživatel

ježíšku na křížku

Reagovat
db18

tak toho nakonec bylo víc:

http://www.youtube.com/watch?v=2aSzr14nEC4

Reagovat
JozkokozleJ

Toto posiela akcie typu "12:12" apod. priamo do prdele, ba naopak idu naproti este väcsiemu sprisnovaniu.

Reagovat
db18

podle mne tohle bylo "z trucu" protože tady asi postupně vyházeli snad všechny bengály ze sektoru

škoda, kdyby vše zůstalo v sektoru, tak je to naopak ukázka toho, že to nebezpečný fakt neni - a navíc ta pauza přišla vhod akorát tak Leverkusenu...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je v Leverkusenu,ze je to preruseny

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

A soo tak teda kontumace

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jde golman Fürthu do prdele

Reagovat
Bayern +

Tak to je brutalna chyba, zrovna som chcel napisat, ze hraju celkom sympaticky a my zaciname mat problem.

Reagovat
db18

většinou se něco děje jen po standartkách

Reagovat
db18

Mario ikdyž teda s pomocí Hesla (který chytá v krátkym rukávu a komentátor k tomu popotahuje )

Reagovat
DieFohlenBMG

paráda leverkusen)

Reagovat
DieFohlenBMG

a další parádička)boenisH

Reagovat
smazaný uživatel

Zeby Bayern hral nejaky atraktivny futbal, som si dnes rozhodne nevsimol.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se pripravujou na Guardioluv styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiolov styl bol prve tri sezony daleko daleko pozeratelnejsi. Dnes a nie len dnes je hra Bayernu dost nudna. Videl som ich aj proti Dortmundu ci v Lm proti Valencii.

Reagovat
DieFohlenBMG

ja nikdy, ale zrejme je spasí pepek

Reagovat
smazaný uživatel

První kola, jak podzimu tak jara, jsou od Bayernu většinou špatná.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam obavy, ze s tymto to na Arsenal stacit nebude. Snad sa to zlepsi...

Reagovat
smazaný uživatel

O tom se ale nemá cenu bavit. Arsenal je až za necelý měsíc, do té doby nás čeká ještě spousta zápasů. A když si vzpomeneš na předchozí "zahajovací zápasy." Tak to byla vždycky bída, dnes je to ještě fajn. Start minulé sezóny, domácí prohra s Gladbachem, jarní první zápas s Gladbachem taky prohra. Letos první zápas ve Furthu teda 3:0, ale žádný heroický výkon to taky nebyl.

Reagovat
db18

Arsenal bude chtít hrát fotbal a Bayern z toho bude těžit - FCB je sice ve většině zápasů dominantním týmem, ale stejně je to klub, který v BL dá nejvíce gólů z brejků - a když teď brejkové situace neexistují, tak je o alternativu méně...

Reagovat
stas87

tak je celkom zname ze ma bayern problemy pokial super len brani a nema zaujem o to dostavat sa do sanci,zapas nevidim ale tipujem to asi tak ako prve kolo na ihrisku greutheru kde domaci polcas vydrzali behat a vyplnovat priestorov,potom ich zlomil prvy gol a odpadli...treba sa historia bude opakovat

Reagovat
db18

první gól je nezlomil, pořád je tam zelenobílá zeď před vápnem

Reagovat
smazaný uživatel

To ať tam ta zelenobílá zeď je, Bayern vede.

Reagovat
stas87

a to je prave problem fürthu,pokial nedokazu udrzat remizovy stav tak vacsinou prehraju lebo nedokazu co i len vyrovnat,ked sa o to pokusi tak dostanu po brejku a je hotovo

btw.co ten rahman?ako sa javi?potesil ma aspon nöthe...aj ked ho mike nasadi zrovna proti bayernu..co s tym ma asi robit?ale stale lepsi nöthe ako ten fall ten mi zacal byt nesympaticky od prveho zapasu prave s bayernom

Reagovat
db18

vůbec netušim, já si ze hry akorát všiml Sobiecha, který párkrát uhasil akci...

jinak to na tom streamu moc nevnímám, kdo proti nám hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad do druhý půle vlítne Robben, který byl v přípravě snad nejlepší hráč, místo nevýrazného Mullera. Javimar úžasný, přes toho kluka nikdo nemůže projít. Sem zvědavej, jak se ukáže v průběhu jara, určitě má na to, aby hrál základ i v reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel

A namiesto koho jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Busquetse, určitě má potenciál ho nahradit. Mezi těma to podle mě bude řežba o plac.

Reagovat
smazaný uživatel

To ťažko. To skôr raz namiesto Xabiho

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš, že těžko?

Reagovat
smazaný uživatel

Busquets je najlepší DM na svete a je zohratý s Iniestom a Xavim, jeho neposadí nik.

Reagovat
db18

tahle pohádka mne vždycky hodně baví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ma pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ je to tak.

Reagovat
Tomanatura

je uzasny, na nej mit nikdo nebude jeste dlouho.

Reagovat
jv

Pro všechny, kdo by případně chtěli sledovat Wolfsburg - Stuttgart, tak první půlka dopředu z obou stran nic moc, Vlci sice začali hodně aktivně (hlavně křídla Perišić a Rodríguez), ale postupně to šlo dolu, tak snad se to ve druhý půli otočí.

Reagovat
jv

...Diego to zařídil sám, parádní trefa.

Reagovat
Bayern +

Dante

Reagovat
db18

Lahm se mi v druhym poločase vůbec nelíbí

Reagovat
jv

Jak se zatím ukazuje Sobiech a Nöthe?

Reagovat
db18

Nöthe se do ničeho nedostal...

...a Sobiech tam několikrát důležitě zasáhl a zachránil tak Fürth od dalších možných gólů.

Reagovat
jv

Nöthe asi potřebuje čas, fotbal hrát snad nezapomněl, ve 2. BL to tam sypal s přehledem. Sobiech by snad na třetího/čtvrtého stopera v BVB mohl mít, ovšem potřeboval by ve Fürthu hrát pravidelně, což se bohužel moc neděje.

Reagovat
smazaný uživatel

Sobiech hraje dobře, pozičně si zatím počíná parádně.

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

200. pre Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

3. gól z rohu a konečně to Mandžukićovi zase jde, ikdyž je Gómez fit

Reagovat
smazaný uživatel

To je gól z rohu!

Reagovat
smazaný uživatel

Mandžukiče brání při rohu jeden z nejmenších hráčů na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben do hry!

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, Robbena jsem tam teď přesně chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už před 26. minutama.

Reagovat
smazaný uživatel

Shaq a Robben. Furth si těch posledních dvacet minut zaběhá.

Reagovat
Bayern +

Pred striedanim to zasa milionkrat drbali na polke.

A Schweiniho reakcia pri striedani, hned sa mu to nezdalo, ze to bude moc ofenzivne.

Reagovat
smazaný uživatel

"Střídání."

Reagovat
smazaný uživatel

Madlung, ten ešte hráva?

Reagovat
jv

Zrovna toho asi z Wolfsburgu jen tak něco nevyštve, to je nezničitelná fosílie. On už měl být na odchodu do Norimberku, ale nakonec přišel Hecking do VfL, tak si ho asi jako třetího stopera nechá, řekl bych (na odchodu je Felipe).

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra a to má len 30 rokov Mne sa zdá, ako by som ho už videl hrať už takých 15 rokov dozadu

Reagovat
jv

Tak on začínal za Herthu hodně brzo, takže těch deset let už bundesligu asi hrát bude, i když teda nikdy nebyl úplně pravidelným členem základu, spíš takový spolehlivý třetí stoper, který vždycky na určitý čas "vyskočil" a pak se zase uklidil do pozadí.

Reagovat
jv

Diego zase jednou ukazuje, jak dokáže vyhrát zápas. Jinak konečně je na hřišti Didavi, ten by mohl na jaře Stuttgartu hodně pomoct.

Reagovat
stas87

hmm...velice inteligentne,najprv nafilmovat pad vo vapne a potom skopnut baumanna ktory sbiera center za to by som parkerovi dal pokutu

Reagovat
db18

nepřišlo mi, že by simuloval

Reagovat
stas87

no skakal este pred tym nez prislo ku kontaktu,rozhodca to videl z 5 metrov?mal to krasne na tanieri,videl to s prehladom a okamzite bezal dat zltu

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
db18

Ještě že to přišel provětrat Robben, jinak to ke konci byl hnuj...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej začátek. Reus

Reagovat
herbage

Götze

Reagovat
slovaňáák

A Gebre.

Reagovat
Pigeon

Vůl ten Göetze

Reagovat
smazaný uživatel

Se to nauč aspoň psát.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní první poločas.

Werder hoří ve středu zálohy a v obraně. Máme tolik času na všechno, Gebre zralej na střídání. Naopak naše hra je na slušné úrovni, což je dáno hlavně hrou Werderu, protože máme na vše spoustu času.

Reagovat
stas87

hrat presne,dobre kombinacne a aktivne sme vydrzali 6 minut...gratulujem...hrat len po 16ku este nezaruci golov,som dost sklamany,sem tam ma dortmund obrovske diery po stranach ci v strede ale ked utoci maximalne 3 hraci tak je to fakt o nicom

gebre by sa mal urychlene spamatat,nebolo by od veci ho sundat,fritz na beka a do hry treba ekici,gebre by si obcas mohol uvedomit ze centre po zemi alebo do urovne kolien este neznamenaju nejake nebezpecenstvo a nemusi neustale rozhoravat alebo prihravat po pravej strane,to ma uz celkom irituje ze pozna len pravu stranu alebo prihravku na stred..ako keby lava strana neexistovala...ked uz sme u lavej tak schmitz tu stranu dobre zavrelo podpore utoku teda nie je rec ale brani celkom spolahlivo,az na jednu akciu kde potom zbytocne vybehol mielitz a reus snad este prihraval pred branku

tazko vybrat niekoho kto hra dobre,snad len zlatko ma nesklamal a este aaron,kevin neviditelny...bvb je o krok vpred vsade ale to neznamena ze sa im neda dat gol...

ak bol zamer utocit po pravej strane cez gebreho tak klopp vyhral...u druheho golu sa gebre pri tom vracani nezmyselne stiahol na stranu kde uz bol prödl a vapno nechal neobsadene...samozrejme ze tam prisla prihravka a strela a 0-2,nazdar

prvy gol mielitz tusim rovnaky alebo podobny gol dostal na liga total cupu v lete,taketo situacie si brankar musi pohlidat,velka chyba!

Reagovat
smazaný uživatel

mě ten reusův přímák přišel prostě dobře kopnutý

Reagovat
jv

Taky bych to neházel na Mielitze (primárně).

Reagovat
stas87

to bol,chyba aj muru ze to vobec preslo ale mielitz od reusa dostal identicky gol aj v auguste a uz podla rozbehu bolo jasne ze to skusi cez mur a mielitz si hlidal len svoju stranu...to je z 50%jeho gol

Reagovat
Arne

V žádným případně... Brankář si má hlídat svojí polovinu brány, tam dostat gól je chyba. Když to hráč přes zeď dobře trefí, a že Reus to vážně dobře trefil, nic s tím neuděláš.

Reagovat
stas87

kopal marco niekedy na stranu brankara? ja si to pamatam z toho turnaja v lete..ale je pravda ze mur som si nikdy nemusel stavat a nikdy som nechytal trestnak

Reagovat
Arne

Jestli si pamatuju dobře, tak ten Reusův gól v Augsburgu byl na stranu brankáře, ale i tak tam Jentzsch za to ani nemohl.

Reagovat
stas87

http://www.youtube.com/watch?v=TQiwaDqhF2c

to je ale diametralne odlisna situacia ako trestnak na 16ke

ty si brankar a vies ako to je,od TV mi prislo ze je to chyba mielitza ale rad sa nechapm poucit nema brankar tak na pol ratat s tym ze strelec kopne okolo mura a presunut sa aspon na stred?

Reagovat
Arne

Což to je jiná situace, ale ten včerejší případ je na řešení těžší... Jako samozřejmě by měl s tím počítat a skákat tam, ale prioritou je brankářova strana.

Proč Mielitz ani neskočil, nevím... Vypadalo to, že do poslední chvíle neviděl, odkud se ten balon vynoří, ale co na to tak koukám, mohl tam aspoň jít. Tohle zastavení se s tím, že je to nechytatelný, to nemám rád. Ale ještě jednou - Reus to trefil výborně.

Reagovat
jv

Jak už napsal Arne - brankář má při volném přímém kopu stát tak, aby si dokázal pokrýt svoji polovinu branky, proto většinou nestojí úplně ve středu, aby to měl snadnější, dostat se k tyči. Druhou polovinu má "pokrýt" zeď, která když se povede obstřelit anebo to projde přes ni, tak obvykle s tím už brankář nic neudělá. Taky proto jsou, většinou před každou standardkou, ty dohady o vzdálenosti mezi míčem a zdí.

Reagovat
jv

Werder je totálně mimo, ani jsme v podstatě nezačali hrát a už vedeme o tři branky, takhle to nebude na poháry ani omylem. Stačilo jen trochu přitlačit a vyměnit si míč před vápnem, načež z toho rázem byl neřešitelný problém (ta jedna kombinace před koncem první půle).

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tak tímhle tahem Schaaf ale hodně riskuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Sahin.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw, Dynamu D. se zatím daří příprava, včera porazili TSV. Tak uvidíme, jak se jim podaří start do jarní části ligy.

Reagovat
db18

že má Götze zapotřebí vytahovat božskou ruku

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo?

Reagovat
stas87

letela dlha lopta pred vapno,v suboji o loptu bol mielitz ktory vybehol a götze no a götze ak je maly tak vedel ze nema sancu tak rukou sa lahko tej lopty dotkol,dostal zltu a tym to skoncilo

Reagovat
smazaný uživatel

aha... takže šlo určitě vidět, že v tom byl úmysl, jo? to není moc dobrá vizitka..

Reagovat
jv

Úmysl v tom nepochybně byl, ale jinak to vyvolalo spíš úsměv, než cokoliv jiného.

Reagovat
db18

naštěstí to sudí viděl, ikdyž tady to byla skutečně ruka boží

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

OT: Alemania Aachen právě hraje přátelák s Bayernem, který má A. zajistit peníze na záchranu s tím, že každou chvíli dole projede reklama s pobídkou na DMS v hodnotě 4,99€ ...to jsem zvědavej, kolik peněz se teda vybere, když je to takle medializováno a zprostředkováno všem, co chytají Sport1...

Reagovat
smazaný uživatel

Sem se právě divil, že hned po včerejšku hraje Bayern přátelák a to s krachujícím Aachenem.

Reagovat
Bayern +

Starke - Rafinha, Boateng, Dante, Contento - Can, Tymo - Robben, Shaqiri, Hojbjerg - Gomez

Reagovat
db18

tak to mne teď merzí, že jsem to neviděl, když hrál Can s Hojbjergem

Reagovat
db18

...ale nechápu co je s Luizem, na stránkách píšou, že má nějaký trest

Reagovat
Bayern +

Akurat som sa ta chcel spytat, ci nevies co je s Gustavom a Pizzarom?

Reagovat
db18

Pizza je nachlazen... Gustavo asi zmizel

Reagovat
jv

Přichází čas slavit...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatické od bavorů takto by mohli zavítat i na Bazaly...

Hrajou jejich hvězdy?

Reagovat
db18

většina jich začla na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že hraje i Bayer...

Reagovat
jv

Moc pěkný gesto.

Reagovat
Chazy

NFL OT: http://www.eurofotbal.cz/clanky/robbie-keane-prodlouzil-smlouvu-s-los-angeles-207230/

Tady budeme dneska bydlet na konferenční finále NFL. Nováčky zas přivítáme a všechno vysvětlíme, je to vlastně semifinále PO, takže další ideální příležitost na začátek sledování.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas mezi 1.FCN a HSV je dost pod úrovní nuda, šeď, nuda

Reagovat
jv

Bohužel, normálně bych to asi nedokoukal, ale k dokončená příprav na draft je to ideální.

Reagovat
jv

*dokončení

Reagovat
smazaný uživatel

Já to dovolil ségře přepnout, což je dost kritická situace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Videl som prvy polcas... Vydrzim teda pri kdejakych blaznovstvach, ale toto bola tragedia.

Reagovat
db18

Koukám, že jsem se těšil zbytečně Ale zas mne překvapilo rozestavení Augsburgu - to by Petržela ještě nemusel mít beznadějnou situaci - Ji vedle Kooa a na kraji Petržela, jestli se mu povede posadit Morávka

Reagovat
db18

slušná asistence Juanana

Reagovat
db18

...a u druhého gólu FCA taky nevypadala obrana Fortuny dobře - takhle bude mít Latka slušnou šanci na základ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

a teď se pro dnešek může jít zahrabat i Giefer

Reagovat
smazaný uživatel

Si to snad vybrali za celý podzim, kdy se kochali, že nedostávají skoro branky.

Reagovat
db18

a FCA už dal 1/4 gólů co na podzim

Reagovat
smazaný uživatel

Respekt Cácham. Alespoň dokáží ocenit přínos Uliho přínos pro německý fotbal. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/s480x480/734910_480682245329131_1635469306_n.jpg

Reagovat
Arne

Oni ale neoceňují Uliho přínos pro německý fotbal, oceňují jeho snahu vytáhnout Alemannii trn ze zadnice...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím. A není to nakonec to samé? Vždyť on to samé udělat pro vícero německých týmů, ať už Aachen, Dortmund, Darnstadt, Chemnitzer nebo St. Pauli.

Reagovat
db18

TSV

Jena

Reagovat
smazaný uživatel

A položil, on potažmo Bayern, základní kámen k jejich záchraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím. A není to nakonec to samé? Vždyť on to samé udělat pro vícero německých týmů, ať už Aachen, Dortmund, Darnstadt, Chemnitzer nebo St. Pauli.

Reagovat
Arne

Je to teoreticky to samé - když se Alemannia zachrání, je to pro dobro německýho fotbalu... Ale tys to napsal tak, jako kdyby ho pochválili třeba fanoušci Hannoveru (čistě příklad) za to, že zachránil Aachen. Bylo by divný, kdyby na něj nadávali, když jim zachraňuje jejich klub.

Reagovat
smazaný uživatel

No, vždyť říkám, že je to to samé. Tak, jak si to pochopil, jsem to ani nemyslel, ale když si to čtu po sobě znovu, mohlo to tak vyznít.

Reagovat
smazaný uživatel

Nová družba?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, děkují za to, že za ně Bayern hasí dluhy, respektive za to, že Bayern uspořádal benefiční utkání jehož vytěžek putuje do kapsy Alemanie.

Reagovat
smazaný uživatel

A nová družba, nevim, to asi ne. Ale tohle já moc nesleduju, takže to opravdu nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ani nevíš o této demošce: http://suedkurve-muenchen.org/?page_id=401

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, o tom jsem slyšel na FB. To je prej něco s tím zvýšením bezpočnístních opatření na stadionech, ale nevim to jistě.

Reagovat
db18

těžko - ultras Alemanie si vyhnali levičáky z kotle, tak si tam teď nebudou tahat nový

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele