Bundesliga - preview 17. kola

19.12.2014, 08:38, aktualizováno 21.12.2014, 09:20
Previews
Závěrečné kolo před krátkou zimní přestávkou má na programu německá Bundesliga. Hertha si bude chtít vylepšit bodové konto proti Hoffenheimu a poslední Freiburg následně přivítá Hannover...
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Hoffenheim začal sezonu velice dobře a rychle se propracoval na pohárové příčky, poslední dobou se mu však nedaří a výhra v hlavním městě by mu tak přišla před pauzou mimořádně vhod. Svěřenci Markuse Gisdola se totiž stále drží na dostřel Evropě..

Na šestý Augsburg totiž ztrácejí jediný bod, přestože jejich tradičně propustná obrana inkasovala hned 15 gólů v posledních šesti ligových duelech. Také Hertha má ale o co hrát, případná porážka by ji totiž mohla opět vtáhnout do boje o záchranu. Kromě toho budou chtít domácí pochopitelně navázat na skvělou výhru 1:0 nad Dortmundem z minulého víkendu.

V Berlíně mohlo být ještě mnohem veseleji, kdyby Hertha nepromarnila ve vloženém zápase ve Frankfurtu vedení 3:0; divoký zápas nakonec skončil 4:4, a přestože bod z cizího hřiště by řada fanoušků před výkopem nejspíše brala, vzhledem k okolnostem jde o velké zklamání. Pořád jsou na tom ale domácí lépe než Hoffenheim, který prohrál pět z posledních sedmi utkání, naposledy s Leverkusenem. A co více - TSG za celou půlsezonu uspělo venku pouze jednou.

Ve prospěch Herthy mluví také lepší vzájemná bilance (4 výhry a 2 remízy z 8 klání), stejně jako fakt, že Hoffenheim na Olympiastadionu triumfoval pouze jednou před čtyřmi lety. Z hostující kabiny se tak pochopitelně ozývají spíše opatrné prognózy. "Doufám, že předvedeme dobrý výkon a dokážeme uhrát solidní výsledek," vyjádřil se Gisdol.

Jak už bylo řečeno, hosty sráží zejména propustná defenziva, což je dobrá zpráva pro Juliana Schiebera - mladý forvard, který do Herthy přišel z Dortmundu, má v poslední době velice dobrou formu. To on jediným gólem popravil před týdnem svůj bývalý klub, a fanoušci na něj budou spoléhat i tentokrát. Prosadil se i ve Frankfurtu a celkově už má na kontě šest branek.

Také Hoffenheim má ve svém středu jednoho jasného hrdinu - je jím brazilský ofenzivní záložník Roberto Firmino, strůjce těsné výhry 3:2 nad Frankfurtem z minulého víkendu. Tehdy si připsal na své konto čtvrtý gól a čtvrtou asistenci. Firminova letošní forma jej dokonce vynesla až do brazilského národního týmu.

Domácí stratég Jos Luhukay bude postrádat Roye Beerense, jehož místo na levém křídle by měl zaujmout Valentin Stocker; na druhé straně visí otazník nad startem Eugena Polanského. Pokud nebude moci hrát, nastoupí s největší pravděpodobností Sebastian Rudy. Jistým absentérem je tak pouze Niklas Süle.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Hegeler, Brooks, N. Schulz - Niemeyer, Skjelbred - Ben-Hatira, Ronny, Stocker - Schieber
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Strobl, Bičakčić, Kim - Rudy, Schwegler - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Hannover 96  (neděle 17:30)
Freiburg se se soutěžním rokem 2014 rozloučí v domácím klání s Hannoverem a jeho kouč Christian Streich má dvě přání: získat dobrý výsledek, a zopakovat přitom výkon z utkání vloženého kola na Bayernu. Hosté totiž byli v Allianz Areně překvapivě vyrovnaným soupeřem..

Pravda, nakonec sice prohráli 0:2, herně to však rozhodně nevypadalo, že proti sobě stojí úřadující mistr a jeden z nejlepších týmů planety versus skromný klub bojující o bundesligovou záchranu. Streicha výkon jeho svěřenců pochopitelně nadchl "Naším plánem bylo držet se vzadu, ale zároveň hrát konstruktivně, přistupovat k protihráčům a nedávat jim žádný prostor. A musím říct, že to ze začátku fungovalo. Potom ve druhé půli přišla nějaká zranění a museli jsme střídat," uvedl trenér.

"Mentalita a přístup týmu ale byly na jedničku. Můžeme na sebe být hrdí," dodal ještě. Podobné představení by se Freiburgu hodilo i dnes proti Hannoveru, který sice rozhodně není tak silný jako Bayern, pořád jsou však jeho ambice mnohem výše - konkrétně v pohárové Evropě.

"Teď nás čeká tým, který míří výše než my, a disponuje také mnohem lepšími prostředky," uvědomuje si Streich. "Nezbývá nám než hrát tak, jak nejlépe umíme. Nejdůležitější je, abychom zůstali odvážní a věřili si. Nesmíme na sebe strhávat zbytečný tlak. Pokud se nám zadaří a splníme plán, není vyloučeno, že Hannover porazíme. To je taky samozřejmě náš cíl," zakončil domácí lodivod.

Jeho protějšek Tayfun Korkut očekává od svých svěřenců něco podobného; Die Roten by se náramně hodilo zakončit kalendářní rok ziskem tří bodů. "Hráčům začíná dovolená po závěrečném hvizdu závěrečného zápasu roku. Ne dřív. Nejprve musíme vyhrát," nepřipouští námitek.

Korkutova rétorika je opodstatněná - Hannover má se závěry podzimu dlouhodobě špatné zkušenosti. Od svého návratu do nejvyšší soutěže v roce 2002 se mu ještě ani jednou (!) nepodařilo získat v posledním podzimním kole všechny body. Jednoduché to nebude mít ani dnes, navíc bez pomoci zraněného Christiana Schulze.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Fotbalisté Stuttgartu sehrají další důležitý souboj v boji o záchranu a nyní přivítají v domácím prostředí konkurenční Paderborn. Výkony VfB se po příchodu staronového trenéra Huuba Stevense rapidně zlepšili a v tuto chvíli se domácí výběr nachází na patnáctém místě se ziskem šestnácti bodů. Paderborn se po slušném vstupu do nováčkovské sezóny začal tabulkou propadat a s osmnácti body je na dvanáctém místě.

Stuttgart se v posledních čtyřech zápasech utkal hned třikrát s velkými konkurenty z dolní poloviny německé nejvyšší soutěže. Nejprve vyhrál na půdě Freiburgu po výsledku 4:1, následně po očekávané porážce se Schalke uhrál důležitý bod s Mainzem po remíze 1:1 a naposledy vybojoval všechny tři body v Hamburku po vítězství 1:0. Jejich sobotní konkurent naopak čeká na tříbodový zisk již šest ligových kol v řadě za sebou.

Poslední výhru si připsal v 10. kole na začátku listopadu nad Herthou, poté utrpěl tři porážky a třikrát vybojoval bod po nerozhodném výsledku. Minule statečně vzdoroval favorizovanému Schalke a nakonec padl v poměru 1:2. Oba dva sobotní protivníci měli tu čest se spolu potkat jen jednou a to v roce 2007, což je dávná historie. Tehdy ve 2. kole národního poháru nakonec uspěl Stuttgart, i když až po velkém boji v prodloužení (3:2).

Stevens se bude muset obejít bez zraněných Rüdigera, Holzhausera, Abdellaoueho a Ibiševiče. Karetní trest si navíc musí odpykat Niedermeier, který byl na půdě Hamburku vyloučen už v 53. minutě. "Jsme moc rádi, že jsme zápas s Hamburkem zvládli a letošní rok chceme zakončit mimo sestupové příčky, proto potřebujeme zvítězit. Bude to nesmírně vyrovnané střetnutí, kde budou rozhodovat maličkosti a já pevně věřím, že si bodový zisk ponecháme doma," uvedl Stevens.

Jeho protějšek André Breitenreiter bude postrádat pouze Koce, jinak bude mít k dispozici v souboji o velmi důležité body kompletní kádr. "Našim prvořadým úkolem je záchrana a já doufám, že letošní rok zakončíme úspěšně. Ve Stuttgartu se vždy vyhrává velmi těžko a my se pokusíme oddálit se sestupovým příčkám. Favoritem nejsme, nicméně opět chceme soupeře překvapit a rozhodně si věříme," uvedl optimisticky jednačtyřicetiletý kouč SCP.

V domácím dresu by se opět měl objevit český záložník Adam Hloušek, který nastupuje pravidelně v základní sestavě.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Schwaab, Baumgartl, G. Sakai - Gentner, Oriol Romeu - Ti. Werner, Maxim, Hloušek - Harnik
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Strohdiek, Hünemeier, Brückner - Rupp - Stoppelkamp, Bakalorz, Vrančič, Meha - Kachunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.80 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Šestnáctá Borussia Dortmund si bude chtít v zápase s posledními Brémami udobřit své příznivce alespoň tím, že přezimuje mimo sestupové pozice. Za jistých okolností by z toho klidně mohlo nakonec být až - v jejím případě - slušné jedenácté místo.

Samozřejmě že i trenér Jürgen Klopp zaznamenal v týdnu "výpadek" Marka Reuse, který usedl za volant bez řidičského oprávnění, načež si vysloužil pořádně mastnou pokutu přesahující půl milionu eur! "No jo, koledoval si, ale rozhodně by se s ním nemělo zacházet jako s předními německými kriminálníky," nechal se slyšet kouč, který bude služby tohoto svého svěřence moci znovu využít po zimní přestávce, kdy už bude po další zranění k dispozici.

"Dostal obrovskou pokutu, kterou zaplatí, a dál se tímto incidentem nehodlám zabývat," dodal sedmačtyřicetiletý lodivod. Mnohem více jej pochopitelně nyní zajímá postavení v tabulce, ve které se Borussia Dortmund nachází tam, kde by ji před sezonou nečekali snad ani ti nejzarytější příznivci konkurenčního Schalke.

"Nemám rád, když kolem sebe slyším hlasy, které tvrdí, že budeme letos bojovat o setrvání v bundeslize. Na druhou stranu je ale nemůžu ani úplně ignorovat," řekl Klopp, který se konečně dočkal opravdové chvály i v souvislosti s představením útočníka Cira Immobileho v zápase s Wolfsburgem (2:2). "Vysvětlili jsme mu, že německá liga vyžaduje jiný pohyb než ta italská. Chvíli mu to trvalo, nicméně ten duel ukázal, čeho je Ciro doopravdy schopný. To je pro nás rozhodně velice dobrá zpráva."

Trenér Werderu, Viktor Skripnik, tak bude nepochybně své defenzivní hráče nabádat k tomu, aby rodáka z Apeninského poloostrova ve vzájemném utkání střežili pečlivěji. Ale půjde to vůbec, když Brémy doposud inkasovaly suverénně nejvíce branek ze všech osmnácti bundesligových týmů? V tomto směru jim je nejblíže Eintracht Frankfurt, jehož brankáře překonali soupeři třiatřicetkrát.

Obrovskou výhodou by však mohlo být pro Werder domácí prostředí, kde pod ukrajinským koučem ještě neprohrál. Naopak Dortmundští mají, co se venkovním zápasů týče, absolutně nejméně záviděníhodnou bilanci - pouhé čtyři body za výhru v Augsburgu a za remízu v paderbornské Benteler-Areně.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Galvez, Lukimya, Garcia - Bargfrede - Fritz, Junuzovic - Aycicek - Bartels, Selke
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Langerak - Piszczek, Ginter, Hummels, Schmelzer - Kehl - Blaszczykowski, Gündogan, Kirch, Großkreutz - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.60 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Třetí Borussia Mönchengladbach završí letošní rok duelem s šestým Augsburgem, přičemž ještě před týdnem byla situace obou klubů opačná.

FC Augsburg podle očekávání nestačil na Bayern Mnichov, ovšem v utkání s Hannoverem se čekalo, že uhraje lepší výsledek. Trenér Borussie, Lucien Favre, však nepřikládá těmto dvěma nelichotivým výsledkům soupeře žádnou zvláštní důležitost: "Augsburg má velmi dobrý tým, ve kterém hraje hodně dobrých hráčů, kteří dokážou protivníka dostat pod tlak svou agresivitou. My se však hodláme o ty tři zbývající letošní body porvat tak, jako to děláme v každém zápase."

Augsburg už v minulé sezoně ukázal, že se s ním do budoucna musí počítat. Vždyť účast v evropských pohárech unikla jen o chloupek. Letos v létě navíc přešel na stranu Hříbat čtyřiadvacetiletý záložník André Hahn, jenž pokračuje v předvádění velice dobrých výkonů, díky kterým už si vysloužil i pozvánku od Joachima Löwa do Nationalelf a byl v předběžné nominaci na mistrovství světa.

"Augsburgu se zatím daří a já před ním mohu tak akorát smeknout. Jako tým jsou kompaktní a schopní držet krok s kterýmkoliv soupeřem. Zvláště v domácím prostředí jsou velmi silní. Hrál jsem tam rok a půl a pochopitelně jsem s některými hráči pořád v kontaktu. Nicméně teď hraji za Borussii Mönchengladbach a chci jí dopomoci k dalšímu vítězství," prohlásil pro Hahn pro internetové stránky klubu.

A dodal ještě, že v případě výhry by se jednalo o nad očekávání povedenou první polovinu sezony. Gladbach by tak byl na rovných třiceti bodech a pokud by se leverkusenští střelci neutrhli výrazněji ze řetězu v zápase s Eintrachtem Frankfurt, přezimoval by na třetím místě, na dohled už jistojistě druhému Wolfsburgu, ovšem patnáct bodů za Bayernem Mnichov, který se mohl už s předstihem pyšnit titulem "Herbstmeister".
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier - Bobadilla, Feulner, Halil Altintop, Esswein - Djurdjic
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Brouwers, Jantschke, Alvaro Dominguez - Kramer, G. Xhaka - Hahn, Herrmann - Hazard, M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen chce přezimovat na pozici zaručující účast v Lize mistrů, k čemuž potřebuje vyhrát, aby se nemusel ohlížet na výsledky ostatních zápasů nejbližších konkurentů. Oproti tomu lodivod devátého Frankfurtu Thomas Schaaf především doufá, že utkání bude mít klidnější průběh, než tomu bylo ve středu.

Eintracht nakonec vydoloval ze střetnutí s berlínskou Herthou divokou remízu 4:4, přičemž vše zachraňoval až v samotném závěru dvěma přesnými trefami Alexander Meier, prozatím nejlepší ligový střelec. Bývalý dlouholetý trenér Werderu Brémy se nechal slyšet, že tentokrát by byl spokojen i s těsnou výhrou 1:0.

"Už mě to začíná docela štvát. Sehráváme senzační zápasy, které jsou pro diváky nepochybně velmi atraktivní, nicméně s Herthou už to bylo až příliš. Přesto si stále troufám tvrdit, že vidět nás hrát přímo naživo na stadionu se určitě vyplatí." Je pravda, že Frankfurt se v Německu těší obrovské oblibě a podpoře fanoušků. Domácí zápasy v padesátitisícové Commerzbank-Areně bývají téměř pokaždé vyprodané a příznivci v hojných počtech cestují i na venkovní zápasy.

A nejinak tomu bude i v BayAréně, protože pak se budou muset (nejen) frankfurtští "fans" obejít bez bundesligového fotbalu až do závěrečného lednového víkendu. "Eintracht střílí v této sezoně opravdu spoustu branek, takže si na ně budeme muset dát setsakramentský pozor," prohlásil Ömer Toprak, turecký obránce Bayeru Leverkusen.

"Zároveň ale také spoustu branek dostávají, čehož hodláme využít a zaokrouhlit náš počet získaných bodů na rovných třicet," dodal. Skóre Eintrachtu je před tímto duelem plné trojek - 33:33. Oproti tomu hráči Leverkusenu zacílili přesně sedmadvacetkrát (nejčastěji sedmigólový Karim Bellarabi) a inkasovali jen devatenáct branek, což je staví v tomto směru na čtvrté místo, o které se dělí s Hamburkem. Rozhodně se tedy dá očekávat, že na severozápadě Německa určitě nějaké góly diváci a divačky uvidí.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Spahic, Toprak, Wendell - L. Bender, Castro - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Chandler, Madlung, Anderson, Oczipka - Hasebe - Piazon, Stendera, Inui - Seferovic, Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Schalke by rádo zakončilo podzimní část sezony na příčkách zajišťujících Ligu mistrů, což není nereálný scénář - v první řadě však bude muset doma udolat trápící se Hamburk. Obránce Roman Neustädter nepochybuje, že k tomu bude zapotřebí mnohem lepší výkon než ve vloženém kole v Paderbornu..

Königsblauen sice nováčka na jeho půdě nakonec udolali 2:1, rozhodně však nehráli ideálně a po většinu zápasu naráželi na mnohem lépe připraveného soupeře. "Měli jsme štěstí," připouští bez obalu Neustädter, jeden z gólových hrdinů večera; i díky jeho brance ztrácejí svěřenci Roberta Di Mattea pouze bod na třetí Mönchengladbach.

"Proti Hamburku však musíme hrát úplně jinak, hned od první minuty. Rok 2014 zakončujeme doma, což je motivace navíc - i proto, že jsme poslední domácí duel prohráli," připomíná nečekané fiasko s Kolínem. Po Di Matteově nástupu se Schalke chvíli dařilo pouze v Gelsenkirchenu, poslední dobou se však tento trend obrátil.

Domácí budou favoritem i vzhledem ke špatné venkovní formě Hamburku, který pod koučem Josefem Zinnbauerem vyhrál na cestách jediné utkání. Pravda, bylo to sice v Dortmundu, ale Hamburk potřebuje sbírat spíše body proti přímým konkurentům - jeden takový zápas sehrál naposledy se Stuttgartem a prohrál 0:1.

Zinnbauer nyní doufá, že se jeho svěřencům podaří překvapit podobně jako na Westfalenstadionu a zakončit tak kalendářní rok mimo sestupovou zónu. "Víme, že to bude těžké, ale dali jsme si za cíl nasbírat do zimní přestávky 19 bodů," prohlásil nezkušený kouč. "K Vánocům si přeji výhru na Schalke. Není to nemožné."

Hosté se však budou muset obejít bez dvou velkých opor, suspendovaného kapitána Rafaela van der Vaarta a zraněného střelce Pierre-Michela Lasoggy. "Musíme se zamyslet nad taktickými změnami, které by nám mohly pomoci," plánuje Zinnbauer. "Po porážce je vždy třeba zvážit alternativní možnosti."

Domácí fiasko se Stuttgartem znamená, že ofenziva Hamburku dosud vstřelila pouze 9 branek, což je nejméně z celé Bundesligy; zlepšit tuto statistiku by mohl jednadvacetiletý Mohamed Gouaida. "Je to původní profesí útočník, který ale dokáže zahrát i z pravého křídla nebo na podhrotu," popisoval svého svěřence Zinnbauer. Právě Gouaida by se měl na hřišti objevit místo Lasoggy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Fotbalisté Wolfsburgu zakončí letošní kalendářní rok na druhém místě a nyní bude před více jak měsíční pauzou záležet jen na tom, jaký budou mít náskok. Vlci prožívají nadprůměrnou sezónu a se ziskem jednatřiceti bodů ztrácí na vedoucí Bayern čtrnáct bodů, před třetím Gladbachem jsou o čtyři body. Nyní přivítají v domácím prostředí Kolín, který je prozatím desátý s devatenácti body, ovšem k sestupovým pozicím nemá nijak daleko.

Domácí výběr nedokázal v minulých dvou zápasech zvítězit, když nejprve pouze remizoval doma s Paderbornem po výsledku 1:1 a ve vloženém kole vybojoval cenný bod v Dortmundu v poměru 2:2. Celkově v domácí soutěži v posledních deseti duelech jen jednou pohrál a to na půdě Schalke, jinak hned sedmkrát zvítězil a v tomto souboji bude považován za mírného favorita. Nováček z Kolína se po třech porážkách v řadě za sebou zvedl.

Nejprve překvapivě vyhrál na půdě Schalke v poměru 2:1, naposledy uhrál v domácím prostředí bod s konkurenčním Mainzem po bezbrankové remíze. Oba dva sobotní soupeři se spolu naposledy utkali v sezóně 2011/2012, kdy v nejvyšší soutěži nejprve zvítězili Vlci na půdě soupeře 3:0 a v následné jarní odvetě ho v domácím prostředí přehráli po výsledku 1:0.

Domácí kouč Dieter Hecking se bude muset obejít bez zraněných Felipeho a Ochse. "Za bod z půdy Dortmundu jsme nakonec byli rádi, i když jsme před utkáním mysleli na víc. Nicméně rozhodně si ho ceníme více než doma proti Paderbornu. Nyní jsme v podobné situaci a pokud chceme bojovat o Ligu mistrů, tak musíme být před vlastními fanoušky proti celkům z dolních pater tabulky úspěšní," uvedl na pravou míru stratég Wolfsburgu.

Hostující kouč Peter Stöger bude postrádat nemocného Brečka, zranění na trávník nepustí Brökera s Helmesem. Karetní trest si navíc musí odpykat také Vogt. "Chceme navázat na výkon proti Schalke a dobře víme, že porazit Wolfsburg na jeho půdě bude nesmírně obtížné. Budeme muset předvést naprosto perfektní defenzivní práci a pokusíme se využít rychlých protiútoků. Pevně věřím, že poslední zápas letošního roku zvládneme," řekl Stöger.

Hecking si uvědomuje sílu svého soupeře a upozorňuje na kvalitní obranu. "V minulém zápase Kolín neinkasoval a myslím si, že i nyní bude chtít co možná nejdelší dobu držet čisté konto. Musíme hrát trpělivě, tvořit hru a nedělat zbytečné chyby, které by vedly k rychlým brejkům. Rozhodně máme na to soupeře porazit, po další bodové ztrátě by určitě velkou šanci cítili naší úhlavní rivalové z Leverkusenu a Gladbachu," dodal vzápětí padesátiletý kouč.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - S. Jung, Knoche, Naldo, Rodríguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Perišić, De Bruyne, Vieirinha - Olić
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Hector, Wimmer, Maroh, Olkowski - M. Lehmann, Matuschyk - Švento, Gerhardt, D. Halfar - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Fotbalisté Bayernu Mnichov působí i v letošním ročníku naprosto suverénním dojmem a v tuto chvíli vedou Bundesligu o jedenáct bodů před druhým Wolfsburgem. V šestnácti utkáních jen třikrát remizovali a nezaznamenali jedinou porážku. Podzimní část sezóny zakončí na půdě Mainzu a i v páteční předehrávce jsou považováni za jasného favorita.

Mainz se po slušném vstupu do soutěže trápí a s osmnácti body mu patří až jedenáctá pozice, navíc nedokázal zvítězit v osmi zápasech v řadě za sebou. V posledních dvou duelech uhrál bod po remízách 1:1 se Stuttgartem a naposledy hrál bezbrankově v Kolíně. I nyní by se měl spoléhat hlavně na defenzívu, nicméně útočná síla soupeře je vskutku obrovská. Mistrovský celek v současnosti zvítězil v lize již sedmkrát za sebou.

Navíc má naprosto neskutečnou bilanci obdržených branek, v celé sezóně totiž dostal pouhé tři a nikdo se tak nemůže divit, že v předchozích šesti zápasech ani jednou neinkasoval. Naposledy si doma poradil s Freiburgem po výsledku 2:0, předtím deklasoval Augsburg na jeho půdě v poměru 4:0. V loňských vzájemných zápasech dominoval mnichovský výběr, doma vyhrál 4:1 a v jarní odvetě 2:0.

Domácí kouč Kasper Hjulmand se bude muset obejít bez Zentnera, který se teprve vrací do plného tréninku, na marodce se nacházejí také Bungert, Bell, Baumgartlinger, Hofmann, Moritz a Nedelev. "Když srovnáte naší kvalitu týmu a aktuální formu s Bayernem, tak je o favoritovi naprosto jasno. Nemůžeme si dovolit vyznávat útočný styl hry a nyní se musíme spoléhat na defenzívu, která je naší silnou stránkou," uvedl jasně dánský stratég.

Ten doufá, že jeho svěřenci dokážou favorita překvapit. "Bayern můžete porazit tak jednou z deseti případů, bez šancí na úspěch určitě nejsme. Budeme hrát před domácím publikem, jsme velmi dobře připravení a určitě se pokusíme o zázrak," dodal odhodlaně dvaačtyřicetiletý trenér.

Jeho protějšek Josep Guardiola se v posledním utkání letošního roku bude muset obejít bez několika opor. Dlouhodobě mimo hru je Alaba, chybět bude i další defenzivní pilíř Lahm. Kromě tohoto dua se delší dobu léčí taktéž Starke, Badstuber, Javi Martínez a Thiago. Na marodku nově přibyli hned čtyři hráči. Lewandowski nestihne doléčit zraněnou achillovku, Xabi Alonso si v zápase s Freiburgem poranil kotník, Benatia laboruje se zraněným přitahovačem stehenního svalu a Rodeho na trávník nepustí nemoc.

"Musíme se obejít bez několika klíčových hráčů, nicméně máme před sebou poslední utkání a určitě ho chceme zvládnout. Tento rok byl pro nás velmi úspěšný, předvádíme dobré výkony a byla by škoda pokazit si to bodovou ztrátou v Mainzu. Náš protivník má perfektní obranu a my na ní musíme najít recept. Nebude to jednoduché utkání," řekl španělský trenér Guardiola.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Noveski, Wollscheid, Jara, Junior Diaz - Koo, Geis, D. Parker - Malli - Okazaki
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, J. Boateng, Dante, Juan Bernat - Höjbjerg, Schweinsteiger - Robben, M. Götze, Ribéry - T. Müller
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 7.00 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16133039:342
2.VfL Wolfsburg1694331:1631
3.Borussia Mönchengladbach1676324:1427
4.Bayer Leverkusen1676327:1927
5.Schalke 041682628:2126
6.FC Augsburg1680820:2024
7.TSG Hoffenheim1665524:2523
8.Hannover 961672719:2423
9.Eintracht Frankfurt1664633:3322
10.1. FC Köln1654716:2119
11.1. FSV Mainz 051639418:2118
12.SC Paderborn1646621:2618
13.Hertha BSC1653824:3018
14.Hamburger SV164489:1916
15.VfB Stuttgart1644820:3216
16.Borussia Dortmund1643917:2415
17.SC Freiburg1628615:2314
18.Werder Brémy1635824:3814
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov
sobota 15:30Werder Brémy - Borussia Dortmund (host Miroslav Jirkal)
sobota 18:30VfL Wolfsburg - 1. FC Köln
neděle 15:30Hertha BSC - TSG Hoffenheim
neděle 17:30SC Freiburg - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (167)

Přidat komentář
Bayernista18

0 : 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty inkasovaný góly, to je něco neuvěřitelnýho..

Reagovat
Bayernista18

A to 2 neměly platit.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Bayernista18

Co se směješ, je to pravda, Olič i Höwedes hráli rukou, druhej zmiňovanej to dokonce přímo rukou dostal do brány, jestli si to teda ještě dobře pamatuju.

Reagovat
Arne

Ten Höwedesův prý byl spíš regulérní...

Reagovat
monty25

Byl jednoznačně regulérní.

Reagovat
bayern987

Tak to fakt ne, trefilo mu to ruku.

Reagovat
monty25
Reagovat
Bayernista18

No nevim, i když tou rukou nehrál schválně, stejně by se neměl počítat jako regulérní, je to muj názor a jsem objektivní, já bych takovýhle góly neuznal.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze jako jenom Marco, jo?

zase ale kolikrát jste měli obrovské štěstí..třeba Wolfsburg co proti vám nedala.. To se jen tak nevidí

Reagovat
bayern987

Neuerova karma...

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Hoffenheim, tuším Szalai....mne príde v týchto momentoch Bayern ako nesmrteľný sakra, každý iný tím by inkasoval z tých šancí ale Bayernu to tam nepadne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Stále nechápem a o týždeň nato si to Malanda zopakoval

Reagovat
Bayernista18

I teď šel hráč Augsburgu proti nám sám na bránu, ale naštěstí byl tak pomalej, že mu šanci zkazil Rafinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpískaný chybný offsajd nás pripravil o ďalší samostatný nájazd a hlavne o dramatický záver zápasu

Reagovat
Arne

To bylo s Freiburgem... V Augsburgu pomohl asistent.

Mimochodem podle wahretabelle.de (nelze to chápat úplně do důsledku) vám sudí připísknuli jeden bod, to není tak hrozný.

Reagovat
Bayernista18

A jo vlastně, to bylo z Freiburgem, jsem si to splet. Občas nás rozhodčí i poškodí, ale v celkovym důsledku to nemá žádnej význam, liga už je předem jasná a titul moc slavit nebudu, s trochou nadsázky už každá osoba, která se zajímá o fotbal, ví, že by jsme mohli začít slavit titul už teď, já bych radši viděl ligu napínavější v boji o titul, aby se nám to nakonec v LM zase nevymstilo jako před rokem.

Reagovat
Bayernista18

To uznávám, hlavně ten Malanda nebo jak se jmenuje, jak netrefil prázdnou bránu z půl metru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes 0:1, ať se to hezky zaokrouhlí

Reagovat
smazaný uživatel

Proc ne 11? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jsem četl, že někde dělal reklamu benzince

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Toľko absencíí v Bayerne a aj tak nastúpi taká nabitá zostava ...každopádne každé kolo verím že to už Bayern pretrhne a padne...ale musel by padnúť viackrát aby sme mohli ešte prežívať nejaký ten "boj" o titul....

Reagovat
goodbay

Nekdo na Herthu?

Reagovat
Arne

Chodíš pravidelně? Jsem koukal, že jsi byl na Bayernu i BVB... Já letos na podzim v Berlíně nebyl ani jednou a venku jen Augsburg, což je teda dost slabý.

Reagovat
goodbay

No. Ja ted v Berline bydlim, takze asi budu chodit. Ale ten na Vanoce se vracim do CR.

Reagovat
stas87

konecne zapas s BVB ktory by nemusel skoncit debaklom a trapasom pre nas

pocas vlozeneho kola tu bola kritika na spolukomentatora ne ES2,ja som bol v Brne na navsteve takze som nevidel a nepocul nic,o koho sa jedna a komu je smerovana ta kritika?

Reagovat
smazaný uživatel

65 – A. Robben is the only player in BL history (>5 games) to score more goals (65) than his team have conceded (64) when on the pitch. Top.

Reagovat
db18

A Manu je myslím jediný brankář, který má méně obdržených gólů jak odehraných zápasů mezi gólmany, kteří odchytali aspoň 100 utkání

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Starke - Benatia, Martinez, Badstuber - Rode, Lahm, Thiago, Alonso, Alaba - Pizarro, Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr by som to vyskladal do klasiky 4231: Starke - Lahm, Benatia, Badstuber, Alaba - Martinez, Alonso - Pizarro, Thiago, Rode - Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo z blogu na supporters.cz:

"Slíbil jsem bráchovi, že se s ním pojedu podívat na bundesligu, a sliby se mají plnit. Shodou různých okolností nezbylo, než vydat se na zápas Bayern Mnichov proti Bayeru Leverkusen, od čehož jsem už dopředu neočekával žádnou hitparádu. Naštěstí má víkend dva dny a v neděli hrál Eintracht Frankfurt proti Werderu Brémy, což byly přece jen zajímavější vyhlídky…

V sobotu brzy ráno tedy fičíme směrem Mnichov, kde se zjevujeme několik hodin před utkáním. Už se všude potuluje spousta lidí v barvách domácích a s přibývajícím časem jejich počet samozřejmě prudce roste, objevují se i malé skupinky hostů. Stadion je zcela vyprodán, kotel Bayernu za bránou je celkem početný, na německé poměry však prý nic moc. Celý zápas mávají vlajkami různých velikostí a motivů, vytáhnou několik transparentů (sorry, ale s mou němčinou nemohu sloužit) a zdá se, že se docela dobře baví. Hostů dorazilo okolo tisíce a taky celý zápas mávají několika vlajkami, pro změnu jednotnými. Fandí jich po většinu zápasu tak 200-300, jen občas se přidá i zbytek sektoru. Vzhledem k tomu, že jsme stáli přímo u nich, můžu jen těžko posoudit, zda byli slyšet i na větší vzdálenost. Zbytek stadionu byl obsazen diváky, místo kterých klidně mohli sedět i hadroví panáci, za těžko jím bylo i zatleskat, jen po gólu to vypadalo, že malinko ožili. Nečekal jsem od tohoto zápasu nic, takže jsem ani nemohl být zklamaný. Jediné, co mě opravdu překvapuje je způsob distribuce vstupenek. Bayern má totiž vyprodáno na celou sezónu dopředu a nechává si jen několik tisíc vstupenek, které rozdává různým cestovkám, které je prodávají několikanásobně předražené. Naše vstupenky byly předražené na téměř sedminásobek (!!!) a byly nejlevnějšími, jaké se dají sehnat. Taková legální šmelina po bavorsku."

(http://www.supporters.cz/clanek/blog-bundesligovy-vikend-v-mnichove-a-frankfurtu/6605.html)

Reagovat
Arne

Sedminásobek ceny lístku blízko kotle hostí? Takže 150 až 200 eur? To je docela síla a divím se, že to někdo dá...

Pokud můžu poradit, tak do Mnichova se dá dobře dostat přes prodej hostujících klubů (těch, které nemají takovou základu a nevyprodají to, což Leverkusen určitě je). Dělá to tak i spousta fanoušků Bayernu, kteří nemají do domácích sektorů šanci se dostat. Sice pak nemůžou nosit oblečení Bayernu, ale když pak domácí dávají góly, je to vidět, ke komu kdo patří.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som len skopíroval blog ktorý som našiel, viem že od nás zo SR chodia ľudia cez cestovky a myslím, že boli aj menejnásobne prenásobené ceny vstupenky tak neviem, určite to je podľa atraktivity zápasu. Ale ten ťah fanúšikov Bayernu ísť do kotla hostí celkom odvaha hehe...ale ako funguje v Nemecku predaj do sektorov hostí? Predáva vstupenky len klub, ktorý v danom zápase hraje vonku, alebo predáva len domáci klub alebo súčasne? A čo podmienka nejakého klubového členstva, tí určite majú prednosť. Jeden známi zo SR fandí Kolínu, má tam nejaké členstvá, dosť často jazdí a chodia mu poštou domov lístky aj informácie k vstupenkám.

Reagovat
Arne

Oni nechodí přímo do kotle, ty máš vždy na stání a většinou se vyprodají celý... A pak jsou vedle jeden až dva sektory, kde se sedí a kam to taky prodává hostující klub pro svoje "méně aktivní fanoušky", rodiny, atd. A tam to právě kupují i Bavoři, ale nic tam nehrozí, takže žádná odvaha potřeba není. Do těchto sektorů to prodává jen hostující klub.

Členové a permanentkáři (pro výjezdy) mívají přednost, nejprve se spouští první fáze prodeje, většinou den dva předem, a až potom jde zbytek do volného prodeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to si často všímam, hraje niekde vonku BVB, okrem kotla na státie majú obsadené vedĽajšie sektory, ale oni sú aj v iných častiach štadióna, uplne od sektora hostí, a to už menej chápem a ešte menej keď hrajú v Allianz Aréne proti Bayernu a žlto-čierne dresy a šály vidím po celom štadióne takmer v každom sektore aspoň zopár.....buď si robia biznis fanúšikovia Bayernu, alebo na tie miesta predávajú lístky práve tie cestovky.....ale hlavne čo je pozitívne, že tí ľudia sa neboja vziať na seba dres a šál svojho klubu do akéhokoľvek sektora a nikdy nevidno nejaké problémy medzi fanúšikmi v týchto mimo-kotla sektoroch, proste vidno že sa tam ako tak rešpektujú a užívajú si futbal a atmosféru.... a že to rešpekujú aj usporiadatelia.

Reagovat
Kepy_FCB

to je teda marast

Reagovat
Bayernista18

To bych tam radši nejel, než abych na sobě nenechal znát, že fandim Bayernu.

Reagovat
Largo

OT: Může mi někdo z fanoušků Bundesligy přiblížit a zběžně popsat obránce Abdula Rahmana Babu? AS se o něj zajímá.... Díky

Reagovat
stas87

dost atleticky hrac,rychlost mu nechyba,rad si zautoci a ponuka sa na prihravku,ked prichadzal bol dost splaseny,raz nastupoval na kridle,inokedy na kraji obrany..zlepsil hlavne branenie a dneska uz je kompletny hrac by som povedal Fürth dobre vedel co v nom je ked ho kupoval,myslim ze mal s repre do 17 rokov nejaky väcsi uspech a po turnaji prestupil do Nemecka ale isty si tym nie som teda

Reagovat
smazaný uživatel

#FCBayern starting line-up: Neuer - Dante, Ribery, Robben, Rafinha, Boateng, Bernat, Götze, Müller, Schweinsteiger (C), Hojbjerg.

Reagovat
smazaný uživatel

#FCBayern substitutes: Reina, Zingerle - Pizarro, Scholl, Gaudino, Kurt, Weiser.

Reagovat
db18

snad se Gaudino a Kurt dostanou na hřiště

Reagovat
andycek1

Proc neni ani na stridacke Shaqiri

Reagovat
db18

Svalové problémy

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně na lavičce dva gólmani, jestli jsem to dobře zachytil :)

Reagovat
db18

No jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně doufám, že to Bayern otočí. BVB potřebuje, aby ztráceli všichni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Tak to je pekne povýšenecký výkon od Baernu. A Neuer už sa hrá až na moc veľkého frajera.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Byl nějaký pěkný výběh? Popř. kolikátá minuta tak, abych si to našel...

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, jen s ním dost hráli a měl pár dobře přečtených centrovaných přihrávek, ale všechno v rámci šestnáctky

Reagovat
Arne

Ok.

Reagovat
db18

To bylo asi u inkasovaného gólu, že dostal jesle, když by stejně jinak reagovat nestíhal...

Reagovat
Arne

To jsem viděl, ale to moc frajerský nebylo.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Schweiny jako Gerrard proti Basileji

Reagovat
bayern987

Ještě líp

Reagovat
db18

Basti

Reagovat
bayern987

Lépe to už snad ani trefit nešlo Schweini

Reagovat
blackhawk88

Basti nadhera

Reagovat
Kily

neměřil někdo čas, jak dlouho to od pokynu rozhodčího trvalo, než Schweinsteiger vystřelil?

Reagovat
smazaný uživatel

Já čekal po tom dlouhém prostoji nějakou kulišárnu. Muselo to být třeba 10 vteřin

Reagovat
Kily

já zase už čekal kulišárnu od rozhodčího s tím, že dá kartu za zdržování, akorát chudák asi nevěděl, jestli Bastimu, nebo Robbenovi

Reagovat
smazaný uživatel

Změřeno, 15

Reagovat
db18

Když už někdo z rohu najde spoluhráče na nebo ve vápně, tak chudák neví co dělat

Reagovat
REPLIKATOR

Neuer jaký gól dostal

Reagovat
bayern987

On jediný si to dovolit může.

Reagovat
Bayernista18

Dobrej haluz no.

Reagovat
andycek1

Zatim Bayern nic moc... chyba im tam Lewa az moc mladych na stridacke staci ptm ked budu v plnej sile tak bude im stačit Højbjerg a Gaudino Shaqiri do Juve prosim

Reagovat
bayern987

Manuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Reagovat
bayern987

Hojbjerg to je dřevák!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tuhle rozehrávku si Mohuč za rámeček nedá jinak velmi sympatický výkon

Reagovat
bayern987

Je to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.)

pořádně se mi ulevilo Robben!

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp.. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

zapomenuto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...a pěkně jsem taky vybouchl na těch bonusech - Herbstmeister BVB a první změna trenéra v Hannoveru

Reagovat
smazaný uživatel

BVB mám taky .. a první trenérská změna: S04.. těsně

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jste dávali BVB jako Herbstmeister?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě řekni, ty jsi věděl, že budou procházet takovou historickou krizí..

Sezonu jsem si představoval jinak no...

Reagovat
db18

Nečekal jsem, že si bez tolika zraněných povedeme tak dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Při každym brejku Mainzu jsem byl posranej, co tam ti stopeři Pat a Mat vymyslí...bože ať se vrátí Holger už, na tohle je děs se koukat. Bernat na druhou stranu parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle se vrátil u toho posledního, jinak rozehrávka Danteho dneska naprosto hrozná

Reagovat
popltak

Neuer jako dělal co u toho golu?

Reagovat
db18

A co jako měl dělat?

Reagovat
popltak

Nevím, chytat třeba... Útočník neměl jinou možnost snad, těžká pozice, z úhlu a on dostane mezi nohy gol

Reagovat
db18

takhle z blízka měl spíš větší šanci dát nohy k sobě a vyrazit to, než se hodit na zem...

Reagovat
slovaňáák

Dneska to musi byt bezpodminecne vyhra, nic jineho, nez tri body, neberu. Ten tym to ted hrozne moc potrebuje.. a pres zimu to snad da Kloppo dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Dynamo, ač už prohrává, tak má dost velký štěstí - Osnabrück je docela tlačí, Eilers(?) nejdřív rukou zabránil jistému gólu a unikl bez trestu/penalty a teď se Willers (stoper VfL) nechá nesmyslně vyloučit při souboji ve vápně soupeře...

Reagovat
Arne

Akorát by mohlo začít něco hrát, Osnabrück si tam ty góly sám nedá...

Reagovat
db18

Čekal jsem trochu, že je ta červená karta rozhodí, ale to si bude muset uvědomit i Dynamo během přestávky...

jinak kotel hostů: http://tinyurl.com/kr3h4dz

Reagovat
Arne

Teď na ně vlítnou, budou hrát ke K-Blocku, nic jiného jim ani nezbude.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak v Dyname robil asistenta slovenský kouč tuším Németh, ktorý žije dlhšiu dobu v Nemecku, ale práve pozerám na webe Dynama že nie je písaný už v trénerskom štábe, tak ani neviem kedy odišiel, menilo Dynamo trénera niekedy v poslednej dobe asi čo?

Reagovat
Arne

Naposledy před sezónou po tom sestupu, pokud vím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi vtedy skončil aj ten Nemeth spolu s hlavným koučom.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi prepnem na 2.polčas taktiež na Dynamo keď to takto vyzerá

Reagovat
Arne

Prakticky vždy když vidím Dynamo, tak to jsou úžasný zápasy... Samozřejmě ne kvalitou, ale vždycky se toho hodně děje.

Tabulkově to vypadá super, na jaře se může útočit na postup... Jen si po těch luckerských výhrách říkám, jestli je reálný, aby o to fakt Dynamo hrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Práve som zapol Hansa Rostock - Kiel na NDR kto by mal záujem, na MDR idú Drážďany - Osnabruck, na RBB zasa Cottbus - Munster. Všade začiatky od 14:00 takže aktuálne je polčas. Inak Dortmund II má odložený zápas, myslíte že to máte spojitosť s Ačkom a zranenými hráčmi v Kloppovej družine?

Reagovat
db18

U rezervy BVB je to dané tím, že byl trávník v hodně špatnym stavu

A vůbec jsem nevěděl, že NDR a RBB taky dávají 3. ligu si je budu muset hodit do "oblíbených"

(když teď ale zase bude měsíc pauza A Jahn konečně vyhrává, tak snad to udrží )

Reagovat
smazaný uživatel

Aha takže zlý terén, vďaka. Ja som vedel, že ide 3.liga na viacerých kanáloch, ale vždy si to kontrolujem a hľadám na jednom webe, kde sú vypísané zápasy a k nim tv kanály ktoré to vysielajú a ešte tam máš vypísané aj družice, cez ktoré daný kanál chytíš (liveonsat.com) Inak som rád že Bielefeld sa drží na 1.miesto. No, a pád Hansy pokračuje asi....

Reagovat
smazaný uživatel

Právě. Tady se přímo nabízelo dát Illaye na DM a Shinjiho na AM...ale třeba Kirch překvapí. Jen mě ještě štve Kevin na křídle. Za Čira jsem hrozně rád...snad mu to tam začne ještě více padat, no..

Reagovat
smazaný uživatel

na mobilu mi to blbne... Měla být reakce o trochu níže

Reagovat
db18

A už je to 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Langerak - Piszczek, Ginter, Hummels, Schmelzer - Kehl, Kirch - Aubameyang, Gündogan, Großkreutz - Immobile

zase bez Shinjiho

ale jsem rád za Gintera místo Nevena

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som rád že Subotič nehraje, pokazil toho dosť v poslednej dobe. Kirch? Tak to som zvedavý, ten vôbec nehráva takže to je dosť otáznik asi pre nás všetkých čo od neho čakať. Dúfam že Immobile zahrá tak ako cez týždeň to bola paráda, radosť pozerať.

Reagovat
smazaný uživatel

Subotič měl karty

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Werder:

.@werderbremen: Wolf - Gebre Selassie, Lukimya, Gálvez, Garcia - Bargfrede, Fritz, Bartels, Junuzovic - Selke, Lorenzen.

Reagovat
smazaný uživatel

.@so4: Fährmann - Höwedes, Santana, Aogo, Fuchs – Uchida, Höger, Barnetta, Neustädter, Choupo-Moting, Huntelaar.

.@HSV: Drobny - Djourou, Ostrzolek, Götz, Cleber - Holtby, Behrami, N. Müller, Jiracek - Rudnevs, Gouaida.

Reagovat
stas87

dp 20.minuty je vyrovnane to by sa ale BVB stavat nemalo,uz len to ze Garcia celkom lahko presiel a prihral je dost velka chyba

Reagovat
Bayernista18

Dortmund ten sestup vyloženě chce!

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa na to uz nemozem ani divat..

Reagovat
smazaný uživatel

to je trápenie nad všetky trápenia :D

Reagovat
Ángel di María 22

To je v kundě.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo: tohle je asi jeden z nejhorších poločasů co jsem kdy od BVB viděl. Naprosté hovno, děs a hrůza! Nejenom že prohráváme s Brémy, ale oni si s námi hrají.... Brémy!

Vysvětlete mi jak je to možné? Jak je možné, že ve středu zahrají skvěle a Wolfsburg drtí a o 3 dny později předvedou takovou sračku? Na to se ani nejde dívat... tohle si fanoušci nezaslouží. Celou dobu slyším jenom fanoušky BVB a oni hrají takové hovno...fakt respekt

Hummels už asi 3 hrubky..nechápu, hraje hrozně! Kehl otřesný..zkazil už as 4 jednoduché přihrávky na 5 metrů a je všude pozdě. Schmelzerovy centry jsou horší než od Alvese a Grosskreutz na křídle je snad největší Kloppův fail. Normálně jsem se chtěl vysmát komentátorovi když řekl, že Subotic chybí a že je základní kámen Kloppovy hry ( ), ale co předvadí Hummels dneska je fakt na pěst...

Reagovat
smazaný uživatel

bohu vdaka ze je posledne kolo dnes.. ja este stale verim ze na jar to bude lepsie.. ale asi budem sklamany...

Reagovat
smazaný uživatel

Lepšie sa to napísať nedalo, presne si opísal moje pocity hlavne čo sa týka tých hráčov teda....

Reagovat
slovaňáák

Hm, to muzu byt skoro rad, ze to nevidim..

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, Dortmund s náma skoro remizoval ... Dortmund!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už ani Hummels nie je to čo býval....Kehl vie tak pokaziť jednoduchú prihrávku, ako sa nedá ani náročky pokaziť...sila no

Reagovat
stas87

keby zmizli tie obcasne sialenosti ktore stvarame v rozohravke tak mame treba o 4-5b viacej a sme vo väcsom klude,hrame bez klucoveho stopera a utocnika a aj tak nestracame tolko na baraz ci priamu zachranu..na to ze mame mat po Paderborne najslabsi tim to az take tragicke nie je

dnesok sa mi pacil len 25 minut,bolo tam to cim sa mame prezentovat stale-agresivita,pohyb bez lopty,dodrziavanie pozic,po zisku loptu nabehy troch-styroch hracov,po 25.minute dost veci zmizlo,branime stale dobre ale uz su tam skulinky,ak by hostia hrali vo väcsej rychlosti a viac sa ponukali tak si vytvori nieco a treba vyrovnaju..na konci sme mohli zvysit a aj sanca Lorenzena mohla skoncit lepsie ale nestazujem sa

otazka je ci dokazeme stale branit pozorne a ci neodpadneme fyzicky,co si pamätam tak druhe polcasy sme prave vydrzali viacej a prve v tomto smere boli horsie,dneska sme sa ale dost vystavlili uz v uvode tak aby sme potom az moc nezaliezli a necakalii ci nam Dortmund zasadi ranu..

Gebreho pas celkovo siel dost hore,ani repre uz nie je ta nedosazitelna..som za to rad,nechcel som ho a dost som ho kritizoval ale to ze on hra na RB a Fritz na DM bol dost dobry,obaja sa na tych poziciach nasli,Bargfrede oproti Kroosovi dokaze dlhsie podrzat loptu a aj poslat kolmicu,len nech takto ostaneme dlhsie a nikto sa nezrani

Selke+Lorenzen su dobra dvojka k hre na brejky ale ak by mali hrat do zavretej obrany a dobyvat branku tak to bude dost neefektivne,konecne zapracujeme vlastnych hracov toho sa treba Scchaaf aj Dutt bali a nenasli odvahu k tomu,Skripnik o nich prehlad ma a vie co je v nich

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen

Dortmund

Ako nádejne tá sezóna zo začiatku vyzerala, o to horšia je po polovici realita

Reagovat
Spasitel

Vyzerá to, že zatiaľ Frankfurt si 3 body poberie ...

Reagovat
smazaný uživatel

Kehl dole, Kagawa hore.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo ten Dortmund...

Reagovat
stas87

chyba strasne skoro na to nasadit dalsieho stredaka,snad Skripnik vie co robi,za mna je lepsie poslat ho o tam o 10-12 minut neskorsie

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

no to snad. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

neskutocna zufalost

Reagovat
stas87

SVW ale stale je polhodina,vieme kiksovat vzadu,nakrocene mame pekne k vyhre ale nic vyhrateho nemame,makajte dalej

Reagovat
stas87

Gebre no a este sa budem velmi bat..nesmieme zaliezt a cakat co vymysli Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Schmelzer musi byt dnes na drogach asi

Reagovat
smazaný uživatel

Dízr Japána. Co víc chce.

Reagovat
Pasha

Na schalke už nedávam nikdy, najhoršie mužstvo na tipovanie

Reagovat
REPLIKATOR

Mám neprohru

Reagovat
Bayernista18

Já měl že dá gól, dali 2 tyče, prostě smůla no.

Reagovat
DieFohlenBMG

sazej radši na šipky

Reagovat
REPLIKATOR

Klopp ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera..ztratili všichni konkurenti Wolfsburgu, večer to musí Vlci jen potvrdit výhrou..škoda jen výhry Brém..tam byla ideální remíza..Freiburg se mi na poslední místě vůbec nelíbí

Reagovat
10

6 střídání, asi minutový ošetřování na hřišti...a rozhodčí ve Wolfsburgu nastaví minutu...wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Inak zatiaľ zo 7 zápasov tohto kola bolo 5 vypredaných ....z nevypredaných však v Stuttgarte bolo 55 000, čo je vysoko nad priemer a to hrali s Paderbornom, pri všetkej úcte asi najmenej atraktívny súper, neviem či tá návšteva bola blížiacimi sa sviatkami či tam bola nejaká akcia na vstupenky ale prekvapila má ta návšteva pozitívne, sklamal akurát tradične WOlfsburg, ten nevypredá zápas ani keby hral priamo o titul asi, čo je smutné....dnes ťažko povedať koľko by mohlo byť na Herthe, Freiburg by mohol byť full. Inak na Drážďany včera necelých 23 tisíc v 3.lige

Reagovat
db18

JAB

Reagovat
stas87

Ndjeng dozadu slusne hori,prvy gol jeho,s tym uz potom Brooks nemohol nic

penalta uplne jasna,to bola hlupost od Brooksa,ked uz takto chce odkopnut loptu vo vlastnom vapne tak to musi byt 100% ze ju aj zasiahne,Schipplock tomu pridal ale vyborne sa postavil Brooksovi do cesty

na facku je ale ta rozohravka pred prvym golom,prihravka na stre ktoru nikto nechcel,z toho vzniklo potom to ze myslim Firmono obisiel Ndjenga a poslal center pred branku,zbytocny gol

Reagovat
Arne

Volland tam obešel Ndjenga, úplně bez problémů... Jinak Schipplock podle mě padal už před tím, než vůbec kontakt mohl být, ale JAB tam šel prostě hloupě. Tam mi to bylo jasný už ve chvíli, kdy si to blbě předkopl.

Oba dva góly dost smolný, ale za tu ubohost, co předvádíme, naprosto zasloužený... A nezůstane jen u těch dvou.

Reagovat
stas87

ja som celu dobu cakal ze to tam Volland posle pravackou ale on nezasekol a v pohode odcentroval,fakt zbytocny gol ktory Hoffenheimu dost zvysil sebavedomie a dostal ich do pohody

Kraft 2x vybehol uplne do prazdna..cela obrana od zaciatku chybuje,co je ale najviac viditelne je pohyb a agresivita,Firmino sa ukazkovo vrati a vybojuje ked strati..a strasne dlho vam trva prechod do utoku,kym sa to doplni tak hraci su pokryty a sanca vlastne ani nevznikne

Schulz zasa do toho ide hlupo to je potom tazke ked ti hraci dvakrat nezmyselne zahraju vo vlastnom vapne,teraz bude zalezat ci to zabalite a dohrate to na 0:3 alebo to skusite este otvorit s cielom dat kontaktny gol,to ale bude svedcit V+F a manita moze byt na svete

Reagovat
db18

...tak už chybí jenom červená

Reagovat
bayern987

1 vlastní, a 2 penalty.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Arne

Ať jde Sippel do prdele... Pokud je schopen písknout ty dvě věci u nás, tak už jsme měli mít penaltu a nepřímý kop za malou domů i na druhý straně.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

To ako prečo je Van Der Vaart suspendovaný?Niečo mi ušlo

Reagovat
db18

Po čtvrt hodině hry mám pořád problémy s tím, že Freiburg hraje v červené a Hannover v bílé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele