Bundesliga - preview 12. kola

17.11.2017, 08:51, aktualizováno 19.11.2017, 08:46
Previews
Schalke hraje doma s Hamburkem a bude mít postaráno o motivaci - výhra ho totiž dostane na úroveň druhého RB Lipsko. Werder je stále bez výhry a snadné to nebude mít ani proti Hannoveru...
Schalke 04 - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Gelsenkirchenská Veltins Arena bude v nedělní odpoledne hostit atraktivní duel mezi Schalke a Hamburkem. Schalke se v současné chvíli nachází se dvaceti body na šesté příčce a případná výhra by ho mohla posunout až na druhé místo, jež zajišťuje účast v základní skupině Ligy mistrů. Hamburk se v případě výhry vzdálí sesupovému pásmu, ale stále bude na patnácté příčce, neboť čtrnáctá Hertha má čtrnáct bodů.

Domácím se v poslední době náramně daří. Z posledních pěti bundesligových zápasů třikrát vyhráli a dvakrát remizovali. Naposledy porazila parta trenéra Tedesca Freiburg na jeho hřišti hubeně 1:0. Schalke se opírá především o výkony Leona Goretzky, který je nejlepším střelcem týmu.

Hamburk se naopak potýká již několikátou sezónu se špatnou formou. Poslední výhra 3:1 nad Stuttgartem je pro klub ze severu Německa spíše raritou. Hamburk během září a října z osmi bundesligových utkání získal pouhý jeden bod a nad vodou ho drží pouze srpnové výhry nad Augsburgem a posledním Kölnem. Hamburg to bude mít s body velice těžké i proti Schalke.

Pro domácí je největší komplikací možná absence Leone Goretzky, který má drobné svalové zranění. S kotníkem se pak trápí Matija Nastasič a kvůli poranění žeber nenastoupí Insua. Na straně hostů nenastoupí ze zdravotních důvodů Müller a Thoelke.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - Caligiuri, Meyer, Oczipka - McKennie, Konoplyanka - di Santo, Burgstaller
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Jung, Sakai - Ito, Hunt, Kostic - Arp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.77 - 5.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hannover 96  (neděle 18:00)
Werder Brémy stále čeká na první letošní výhru. Dočká se jí proti Hannoveru, který bojuje o evropské poháry?

Reprezentační přestávka byla pro celek z Weserstadionu určitě vítaná. Došlo během ní také ke změně na trenérském postu. Alexander Nouri byl odvolán a na jeho místo přišel Florian Kohfeldt, jehož u týmu do třiadvaceti let nahradil v Praze narozený Miroslav Votava. "Jsme přesvědčení o tom, že tyto změny dodají týmu nový impuls a odstraní tu nejistotu, jaká u něj panovala," nechal se slyšet sportovní ředitel Frank Baumann.

Novému hlavnímu trenérovi, který by měl na tomto postu setrvat minimálně do zimní přestávky, bude chybět akorát Michael Zetterer. Jinak má k dispozici kompletní kádr, což je jistě dobrá zpráva. Stejně jako fakt, že ve čtyřčlenné obranné linii hodlá rovněž sázet na českého reprezentanta Theodora Gebre Selassieho.

Se čtyřmi obránci patrně začne i Kohfeldtův protějšek André Breitenreiter. To by mohlo znamenat návrat Martina Harnika do sestavy. Waldemar Anton se nestihnul dát dohromady po zranění kolena a jeho místo tak zaujme Florian Hübner. Dále budou chybět Uffe Bech, Edgar Prib, Felipe a Noah Joel Saranren Bazee.

Toto střetnutí bylo policií původně označeno za rizikové, jelikož se počítalo s tím, že Ultras Hannoveru by mohli dělat problémy kvůli času výkopu utkání. Trenér domácího celku nezvládl svůj první duel ve funkci, za což si vysloužil kritiku vedení. Přeci jen je třeba si uvědomit, že se zlepšení málokdy dostaví okamžitě. Zvláště u pětatřicetiletého lodivoda, který dosud s Bundesligou neměl zkušenosti.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - M. Eggestein - Junuzovic, Delaney - Bartels, Kainz - M. Kruse
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Sorg, S. Sané, F. Hübner - Korb, Schwegler, Bakalorz, Ostrzolek - Bebou, Klaus - Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.56 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Rozpačitý vstup Bayernu do sezony budiž zapomenut! Trenér Carlo Ancelotti je pryč, stejně tak i pětibodová ztráta na Dortmund, kterou mnichovský celek ještě před nástupem Juppa Heynckese měl. Pod staronovým koučem, který s Bayernem před čtyřmi lety získal slavný treble, ale Die Roten šlapou jak švýcarské hodinky a i kvůli lehčí krizi, která tým z Vestfálska postihla, má nyní Lewandowski a spol. na svého největšího konkurenta posledních let náskok hned šesti bodů.

Z těch může být po dnešku dokonce devět. Borussia totiž pohořela v páteční předehrávce. Zápas na hřišti Stuttgartu nezvládla, prohrála i kvůli Schürrleho neproměněné penaltě 1:2 a z utkání s nováčkem soutěže ji namísto tří bodů zbyly jen oči pro pláč. Bayern má tak dnes jedinečou příležitost o dost snížit šance BVB na zisk mistrovského titulu.

Potřebuje k tomu jediné, porazit Augsburg. Což při vší úctě ke svěřencům Manuela Bauma, nevypadá pro úřadujícího mistra jako ten nejtěžší úkol. Tým FCA vstoupil do sezony poměrně slušně a patří mu momentálně desátá příčka, proti Bayernu se ovšem ve vzájemných zápasech dlouhodobě nechytá. Naposled si z utkání s bavorským velkoklubem odnesl Augsburg nějaký ten bod v roce 2015, kdy se mu nad mnichovskými podařilo dokonce vyhrát - od té doby však nula, nula, nic.

Tím největším strašákem je pak pro defenzivu FCA pochopitelně Robert Lewandowski. Polský šutér sází góly snad každému, proti Augsburgu má však střelecký apetit dlouhodobě abnormální. Proti týmu ze středu tabulky odehrál nejlepší střelec Bayernu 12 zápasů, v nichž střelil hned 16 branek a udržuje si tak neskutečný průměr 1,3 gólů na zápas.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Bernat - Martinez, Rodriguez, Rudy - Robben, Lewandowski, Coman
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Callsen-Bracker, Khedira, Gouweleeuw - Opare, Koo, Baier (c), Max - Heller, Finnbogason, Caiuby
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 8.19 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
V souboji dvou týmů z první poloviny bundesligové tabulky bude mírným favoritem domácí Hoffenheim. Hosté ale naposled prohráli na konci září.

Rhein-Neckar-Arena v jihoněmeckém Sinsheimu bude hostit souboj nedalekého Hoffenheimu proti Eintrachtu Frankfurt, jež má zejména v poslední době velice dobrou bilanci. Hoffenheim se před dvanáctým bundesligovým kole nachází na pátém místě tabulky a na čtvrtou příčku, která zajišťuje účast v základní skupině Ligy mistrů, ztrácí pouze jeden bod. Frankfurt se nachází pouhý bod pod Hoffenheimem a případná výhra by ho také mohla posunout na příčky, zajišťující Ligu mistrů.

Hoffenheim je v zápase favoritem, přestože se mu v poslední době příliš nedaří. Z posledních pěti zápasů dokázali svěřenci trenéra Nagelsmanna vyhrát pouze ten poslední, a to nad posledním Kolínem nad Rýnem. Předposlední bundesligová výhra Hoffenheimu se datuje až na konec září, kdy dokázal doma porazit Schalke, poměrem 2:0.

Poslední bilance Frankfurtu je o poznání lepší. Hosté prohráli naposledy na konci září, kdy o gól podlehli favorizovaném Lipsku. Během října se tým z "Německého New Yorku" připsal cennou domácí remízu s Dortmundem a v posledním ligovém kole si poradil s Brémami, které porazil 2:1. Frankfurtu by navíc neměl ze zdravotních nebo z jiných důvodů chybět žádný hráč.

Za Hoffenheim si naopak zcela určitě nezahraje Pavel Kadeřávek, který se stále trápí se zraněním. Start je ze zdravotních důvodů nejistý také u domácích Gnabryho, Bičakčiče a Szalaie.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Nordtveit, Vogt, Posch - Grillitsch, Schulz - Geiger - Demirbay, Amiri - Uth, Wagner
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Salcedo, Abraham, Falette - Wolf, Hasebe, Willems - Boateng, Gacinovic - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.59 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Ještě před měsícem byl lídrem bundesligové tabulky Dortmund. Klub ze Signal Iduna Parku vévodil německé lize se pětibodovým náskokem na druhý Bayern a vypadalo to, že se tak žlutočerní po roce znovu vrací do hry o mistrovský titul. Pak ale následovala série zápasů, z nichž svěřenci Petera Bosze nezískali vskutku mnoho bodů a realita je tak teď úplně jiná - z šestibodového náskoku na Mnichovany je šestibodová ztráta a největším rivalem pro Heynckessovy hochy je tak stejně jako v minulé sezoně východoněmecké Lipsko.

Už to není takové překvapení jako loni, když byli z parádních výkonů bundesligového nováčka všichni překvapeni. Rudí býci se už do povědomí fotbalových fanoušků zapsali dostatečně, přesto Willi Orban a spol. navazují na dobrý fotbal, jenž hráli v předchozím ročníku a díky sedmi výhrám z jedenácti zápasů jsou momentálně na druhém místě tabulky se čtyřbodovou ztrátou na obhájce titulu z Mnichova.

Chtějí-li se Hasenhüttlovi svěřenci dostat k Bayernu na dostřel (alespoň na těch pár minut, než souběžně hraný zápas v Allianz Areně, v němž Die Roten vyzvou Augsburg, skončí) musejí dnes zvládnout za tři body výjezd do BayAreny. Zde na ně čeká Leverkusen, kterému v tabulce patří prozatím devátá příčka. Na vysněné pohárové pozice ale tým kouče Heikko Herrlicha neztrácí mnoho, na čtvrté místo zajišťující Ligu mistrů chybí Bayeru jen čtyři body.

Zajímavý duel čeká na Kevina Kampla - slovinský záložník s univerzální schopností zahrát solidně ve středu pole i na křídle patří momentálně do užšího kádru Lipska, ještě loni ale působil právě v dresu Werkself. A zatímco Kampl vyzve svůj bývalý klub, jeho současný trenér Ralph Hasenhüttl pak svého někdejšího spolužáka ze studií. S Herrlichem totiž společně dělali trenérskou licenci.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, Retsos, Wendell - Aranguiz, Baumgartlinger - Bailey, Havertz, Brandt - Volland
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Sabitzer, Keita, Kampl, Forsberg - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.71 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Köln bude v Mainzu usilovat o první letošní bundesligovou výhru. Mainz naposledy vyhrál před více než měsícem.

Köln se bude v Mainzu snažit o zvrácení hrůzostrašné série, během které ani v jednom bundesligovém zápase letošní sezóny nevyhrál. Z jedenácti zápasů vyždímali "die Geißböcke" pouze dva body (bezbrankové remízy s Hannoverem a Brémami) a krčí se na posledním místě ligové tabulky. Mainz je se dvanácti body třináctý a v letošní bundesligové sezóně porazil například Leverkusen, Herthu nebo Hamburk.

Mainz v posledních dvou ligových zápasech remizoval 1:1 (doma s Frankfurtem a v Mönchengladbachu). Během reprezentační přestávky odehráli svěřenci trenéra Schwarze přátelský zápas s lucemburským Dudelange, ve kterém překvapivě prohráli poměrem 5:3. Domácí budou v zápase favoritem a jednoznačně chtějí získat tři body, které by je teoreticky mohly posunout až na jedenáctou příčku.

Köln v posledních dvou ligových zápasech prohrál. Účastník základní skupiny Evropské ligy je jedním z největších zklamání letošního ročníku. První bod získal Köln až na konci září, druhý pak na konci října. V posledním zápase přišel domácí výprask 0:3 od Hoffenheimu a pokud se nestane nic zásadního, budou se muset kolínští fanoušci smířit se sestupem do 2. bundesligy.

Domácím bude v zápase ze zdravotních důvodů chybět brankář Rene Adler a možná i Bungert s Onisiwem. Marodka hostů je větší, neboť Köln bude v zápase postrádat Hectora, Narteyho, Pizzara a možná rovněž Högera s Rissem (všechny ze zdravotních důvodů).
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Donati, Bell, Diallo, Brosinski - Gbamin, Latza - Öztunali, Maxim, De Blasis - Muto
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Sörensen, Maroh, Rausch - Lehmann, Jojic - Cordoba, Zoller - Osako, Guirassy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.66 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Utkají se dvě mužstva, která se pohybují na hranici sestupu. Wolfsburg má za sebou neuvěřitelných sedm bundesligových remíz.

Bilance Wolfsburgu je zvláštní - z jedenácti zápasů osm remíz, z čehož od pátého kola sedm remíz v řadě. Freiburg by případná výhra posunula před "Vlky" a tím pádem i na nesestupové pozice. Nyní se Freiburg nachází na šestnáctém místě, které vede do baráže o nejvyšší německou soutěž. Pro Wolfsburg by výhra mohla znamenat až jedenácté místo.

Domácí v posledních třech zápasech hráli 1:1 s Hoffenheimem, 1:1 na Schalke a 3:3 s Herthou. Svěřenci trenéra Schmidta, kteří jsou v zápase jasným favoritem, se tak budou snažit "remízové prokletí" prolomit a teprve podruhé v sezóně si připsat tři body.

Freiburg byl již před začátkem letošního ročníku jedním z kandidátů na sestup a předpoklady bookmakerů také vyplňuje. Hosté v posledních dvou zápasech dvakrát prohráli (0:3 ve Stuttgartu a 0:1 se Schalke) a s náskokem třech bodů na předposlední Brémy se tak s osmi body pohybují na šestnáctém místě.

Na straně domácích do zápasu ze zdravotních důvodů nezasáhnou Camacho, Jung ani Bruma. Z Freiburgu k zápasu neodcestují Bulut, Lienhart, Sierro a pravděpodobně ani Gulde, Guédé a Meffert.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Brooks, Uduokhai, Tisserand - Guilavogui, Arnold - Origi, Didavi, Malli - Gomez
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Koch, Schuster, Söyüncü - Stenzel, Höfler, Günter - Abrashi - Haberer, Kapustka - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.03 - 5.56
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Hertha se chce v tabulce posunout vzhůru. Gladbach si však až na výprask od Leverkusenu drží dobrou formu, takže Dárdaiův tým určitě nečeká snadný duel.

Maďarského kouče hodně rozzlobila zpráva o tom, že si Vladimír Darida obnovil své zranění kolena. "Už začal zase s běháním a s tréninkem, ale zranění si obnovil. Teď bude mimo hru minimálně další dva týdny, ale spíše to vypadá, že si během podzimní části už nezahraje. To je opravdu k naštvání," prohlásil k českému reprezentantovi, který se na hřišti neobjevil od zápasu se Schalke v polovině října.

Mimo budou také Niklas Stark a Valentin Stocker. Účast Juliana Schiebera také ještě není jistá. Karim Rekik si přivodil větší nachlazení, ale do sobotního večera by se snad měl dát dohromady. Kdyby to snad náhodou přeci jenom nestihnul, zastoupit by ho mohl Jordan Torunarigha. Připraven pobíhat po křídelních prostorách by měl být i Mathew Leckie.

Na druhé straně bude Dieter Hecking postrádat Tobiase Strobla, Josipa Drmiće, László Bénese, Raúla Bobadillu a Jonase Hofmanna. V záložní řadě se tedy objeví Christoph Kramer. A svou porci minut patrně dostane i Patrick Herrmann či Fabian Johnson. Trenér jinak nemá příliš důvodů experimentovat se sestavou. Zvláště vítězství na stadionu Hoffenheimu jeho týmu hodně pomohlo z hlediska sebevědomí.

"Střetly se tady dva mančafty, které preferují ofenzivní fotbal. Už v prvním poločase jsme si vytvořili dobré příležitosti, ale bohužel jsme je zahodili. Ve druhém poločase se nám podařilo vyrovnat, a pak jsme si šli za vítězstvím. S výkonem týmu jsem dnes velice spokojený," prohlásil na konci října třiapadesátiletý kouč, jenž vyrazil s optimismem i do hlavního města Neměcka.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Rekik, Plattenhardt - Maier, Skjelbred - Weiser, Lazaro, Kalou - Ibisevic
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Kramer, Zakaria - Hazard, Grifo - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.47 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Nepříliš lichotivá série porážek a remíz zapříčinila, že Borussia Dortmund spadla na třetí příčku v tabulce. Stuttgart tedy může doma klidně uhrát další dobrý výsledek.

Tím spíše, že v dresu hostujícího celku nenastoupí Pierre-Emerick Aubameyang, protože byl z blíže neurčených disciplinárních důvodů vyřazen z kádru. Jestli bude k dispozici na Ligu mistrů proti Tottenhamu, toť otázka. Přeci jen jeho klub má už jen hodně, hodně teoretickou naději na postup. Není to přitom poprvé, co byl gabonský útočník takhle potrestán. V minulém roce kupříkladu bez svolení odcestoval do Itálie.

Tato aféra kouči Boszovi za současné situace rozhodně na klidu nepřidává. "Je jasné, že když nevyhráváte, ocitnete se pod tlakem. Ten prohraný zápas s Lipskem po minulé reprezentační přestávce, tam to všechno začalo. Pro mě je to ale výzva, protože musím zajistit, aby se věci zase otočily k lepšímu."

Vedle Aubameyanga, který zatím v jedenácti zápasech zaznamenal deset branek, se na hřišti neobjeví Erik Durm, Marco Reus, Sebastian Rode a Lukas Piszczek. Plně připraven bude Julian Weigl, jenž bude dost možná startovat v základní sestavě častěji. Na úkor Nuriho Sahina. Aubameyanga v útoku nahradí Alexander Isak.

Cíl Stuttgartu pro tuto sezonu je jasný - udržet nejvyšší soutěž. "Tlak v profesionálním fotbale je věc naprosto běžná. Ale my si věříme. Na druhou stranu je třeba zmínit, že celková infrastruktura VfB Stuttgart není v současnosti taková, aby stačila na první třetinu bundesligové tabulky," nechal se slyšet kouč Hannes Wolf.

Z jeho svěřenců budou chybět Carlos Mané, Matthias Zimmermann, Anastasios Donis, Marcin Kaminski. Dzenis Burnić je vykartovaný. Naopak do hry by se měli vrátit Holger Badstuber a Christian Gentner. Vedle něj by se měl v záložní řadě objevit Santiago Ascacibar. Přejít přes ně bude pro soupeře patrně hodně obtížné. Celek z Bádensko-Württemberska navíc v domácí Mercedes-Benz Areně v této sezoně ještě neprohrál.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Pavard, Badstuber - Beck, Insua - Gentner, Ascacibar - Asano, Akolo - Ginczek
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Bartra, Sokratis, Zagadou, Guerreiro - M. Götze, Weigl - C. Pulisic, Kagawa, Philipp - Yarmolenko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.36 - 4.01 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1182127:826
2.RB Lipsko1171318:1322
3.Borussia Dortmund1162328:1420
4.Schalke 041162314:1020
5.TSG Hoffenheim1154220:1419
6.Hannover 961153315:1118
7.Eintracht Frankfurt1153313:1118
8.Borussia Mönchengladbach1153317:1918
9.Bayer Leverkusen1144323:1616
10.FC Augsburg1144316:1116
11.Hertha BSC1135314:1514
12.VfB Stuttgart1141610:1413
13.1. FSV Mainz 051133512:1712
14.VfL Wolfsburg1118213:1611
15.Hamburger SV1131710:1810
16.SC Freiburg111556:218
17.Werder Brémy110564:145
18.1. FC Köln110294:222

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brémy - Hannover 0:1

Hertha - Mönchengladbach 0:2

Dortmund - Stuttgart 4:1

Reagovat
stas87

Sleduje niekto pravidelne VfB a konkretne Ascacibara? Celkom ma prekvapilo, ze zamieril do BL. Zaujem myslim mala o neha Sevilla. Ako sa mu zatial dari?

Reagovat
REPLIKATOR

Bartra

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je v totálnych sračkách. Aj kebyže to dnes otočia, je to úplná hrôza, tá defenzíva je na úrovni druhej ligy. Bosz nie je vôbec schopný niečo zmeniť, každé kolo rovnaká taktika, rovnaké rozostavenie s typologicky rovnakými hráčmi. Zrejme na to nemá a Dortmund by ho mal poslať naspäť do Holandska čo najskôr.

Reagovat
smazaný uživatel

uz vcera bolo neskoro poslat ho do pekiel...

Reagovat
vladino10

Reagovat
stas87

Ascacibar zatial vynikajuci, hlavne do defenzivy. Podla mna je hlavne on pricinou toho, ze je Stuttgart v strede pola minimalne vyrovnanym superom, ak nie lepsim. Dnes sa mi paci ovela viac ako taky Weigl. Na to, ze je to jeho prva sezona v europe, tak posobi dojmom mazaka a dobre vyhodnoti situaciu kedy ma ist napadat supera s loptou, alebo kedy ma len pozicne drzat priestor. Ak bude pokracovat v dobrych vykonoch, tak v lete moze zmenit klub. Uz pred prichodom do BL ho chcel Zenit ci Atletico.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem ho podceňovať ani nijako znižovať jeho výkon, ale proti tej zálohe Dortmundu, to je radosť hrať...

Reagovat
stas87

Podla kickeru je zatial najlepsie hodnotenim hracom VfB. Pravda, ma len devä zapasov zratanych a niekto ma 11 ci 12, aj tak to ale aspon naznacuje, ze tie zapasy neodohral zle a celkom sa mu dari. Nerobim z neho nejakeho tahuna alebo zazracneho hraca, len som sa na neho zameril po cely zapas a pacil sa mi, hlavne co sa tyka pozicnej hry a celkovo defenzivy. Mas samozrejme pravdu v tom, ze sa BVB nedari a hraci hraju pod svoje moznosti. To ale neznizuje jeho dnesny vykon. A ten skratka podla mna bol dobry. Na 20rocneho hraca bez skusenosti s europou sa mi fakt pacil. Budem ho nadalej sledovat a fandit mu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol dobrý, v iných zápasoch som Stuttgart veľmi nesledoval, ale dnes ma celkovo oslovili, celý tím veľmi dobrý výkon, obrana obetavá, nebezpečné brejky a záloha pracovala fakt veľmi dobre

Reagovat
stas87

Ani ja som nevidel VfB ani raz, preto som sa aj hore pytal ci ho niekto nesledoval. Uz ked bol hracom Estudiantes, tak som na neho narazil a preto bolo pre mna prekvapenie, ze nakoniec prisiel do Stuttgartu. Mal na stole lepsie ponuky ako tu od Stuttgartu ale vybral si podla mna dobry prvy klub po prichode z juznej ameriky. Vedla Gentnera mu to dnes sadlo, pretoze on toho vela obeha a vylozene vyhladava suboje. Co ma na nom ale prekvapilo najviac, tak to je to, ze ma len 1,68 ale suboje nie len ze ustoji ale casto supera aj pretlaci. Nikdy to nebude tvorca hry, na to tam bude Gentner ale pokial bude hrat dobre dozadu, nikomu vo Stuttgarte to vadit nebude. Som za VfB rad, podla mna zvladnu prvu sezonu po navrate prehladom ako SCF.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, Hannover zatiaľ takisto super. Tým tradičným klubom druholigová očista pomáha, káder sa prečistí, zohraje a naladí na víťaznú vlnu, čo potom pretrváva aj po postupe naspäť do BL. Myslím, že Werderu by to tiež mohlo pomôcť a zatiaľ k tomu túto sezónu aj smeruje...

Reagovat
smazaný uživatel

Bosz ven....hned!!!!

Horší Dortmund jsem neviděl od dob Smolareka, Klimowicze, Krusky a jim podobných.

Abychom s takovým kádrem hráli takovou sračku, to pardon...ale to prostě neexistuje!!

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď v týždni nejakým zázrakom neuhaluzí zápas so sliepkami, čo by mu mohlo z krátkodobého hľadiska posilniť pozíciu...

Reagovat
db18

Eriksen si tu "obranu" musí neskutečně povodit, jinak Spurs zůstanou trochu za očekáváním.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom to ze začátku nevypadlo tak zle, ovšem tohle je už prostě holomajzna.

Reagovat
Rudnevs

Gerhard May chce kúpiť TSV 1860 München ale Ismaik mu ho nechce predať.

https://www.facebook.com/ismaik1860/posts/1719274338096644

Reagovat
vladino10

V Dortmunde zbytočne otáľajú, všetci vidia, že bosz sa nič nesnaží zmeniť, resp jediná zmena je to, že tam miesto sahina dá weigla do toho istého systému.. Ale výsledok je ten istý.. Žiadna variabilita, absolútna neschopnosť reagovať na situáciu..a ako bonus mám za to, že dortmundu to nefunguje už od začiatku, vyhrávalo sa, ale už tam to bola pomaly nafukujuca sa bublina ktorá raz musela prasknúť..

Takže bosz von.. Ťažko to môže byť horšie

Reagovat
stas87

OT:

https://www.sporcle.com/games/3vilP/bundesliga-players-nationalities

Koko date? Ja jednu chybick..ale len preto, ze som Alabu dal ako australcana a nie rakusana.

Reagovat
bayern987

45, to beru.

Reagovat
vladino10

Ulreich- Kimmich, Hummels, Sule, Rafinha- Vidal, Martinez- Robben, James, Bernat- Lewa

Reagovat
bayern987

wtf ten Bernat tam...

Reagovat
db18

Co? Jednou stíham zápas Bayernu a on tam pošle tohle?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Mehmedi je fakt neskutocna guma. Zapas o prvom gole a on na kona posadi RB..ti zalezu a budu cakat na brejkov.

Reagovat
db18

Ach jo, jak teď s tim streamem mam rozeznat Rafinhu od Lewy?

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Bayer sa dvihol po tom gole. Nesledujem to uplne kazdu minutu ale pride mi, ze od tej penalty zacal hrat viac Bayer a RB len obcas prelezie polovicu, inak sa skor sustredi na branenie. Tutovku spalil Brandt, no na druhy pokus uz Bailley nezavahal a zasluzene vyrovnal. Takze ta picovina Mehmediho o to viac mrzi...inak Mehmedi sa mi vobec nepaci, mal by ist dole a prist Karim. Nerozumiem Herrlichovi, preco Mehmediho stale pcha do zakladu, to je hrac pre Köln ci Mainz a nie pre tim, co chce hrat o europu. Snad Bayer kompletne otoci a vyhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem, prečo zase nenasadil najsilnejšiu zostavu. Tá útočná trojka je v poriadku, ale vzadu mal hrať klasicky na 4 obrancov. Na lavičke aj Retsos, aj Henrichs...

Reagovat
stas87

Ak myslis Vollanda, Havertza a Brandta, tak ano to je v poriadku. Mne tam ale ten Mehmedi fatk vadi, s prehladom je to do tej ofenzivy najslabsi hrac. Henrichs prestal hravat, tomu tiez nechapem. Co ten Retsos? Vyzera, ze moze byt casom tak kvalitny ako Papadopoulous?

Reagovat
smazaný uživatel

Mehmedi je ako squad player fajn, ale v základe mi tiež pije krv, obzvlášť keď hrá krížom krážom zostavou. Nie je to hráč, ktorý dokáže urobiť rozdiel, ako Brandt či Bailey.

Henrichs... vôbec nechápem, prečo ho Herrlich tak odstavil a na to RB dokáže postaviť hocikoho iného. Ja proste verím tomu, že Ben by sa rýchlo rozohral, keby dostal šancu vo viacerých zápasoch v základe.

Retsos ťažko povedať, zatiaľ na CB prakticky nehráva a keď ho nedá na kraj, tak sedí na lavičke. Čo sa defenzívy týka, má u mňa Herrlich veľké mínus. Čo spravil pozitívne podľa mňa je, že sa nebál posadiť Bellarabiho, ktorý je už dlhý čas nevýrazný a z formy a dáva na jeho miesto Baileyho...

Reagovat
vladino10

predsalen tam ten mehmedi mal radsej ostat..

Reagovat
db18

No.. Vidal pěkně. Zatím asi hráč zápasu, gól z těžkýho úhlu a pak odebrání míče + okamžité rozehrání akce veoducí ke gólu Lewy... (ale stejně by mohl do tý Chelsea )

Reagovat
Bayern +

Musíme mať aj zaujímavé typy. Odchodom Ribéryho, Robbena a Vidala a nahradením ich Draxlerom Brandtom, Rudym a pod. budeme nudní.

Ja som rád, že sa mu dnes zápas vydaril a obzvlášť vo dvojici s Javim. V ťažších zápasoch by to mohlo byť fajn duo.

Reagovat
db18

Proto by měl přijít Sandro...

Reagovat
smazaný uživatel

A Heller

Reagovat
vladino10

Ja mám práve radšej tých "nudnych" hráčov ako prepošov typu vidal..

Ale to je v zásade jedno, keby ten vidal hral tak ako dnes vždy, tak by sme ho nemohli kritizovať aj keby je ešte viac "nenudný"

Tak snáď mu iba chýbal parťák ako javi a pôjde mu to takto vzdy..o dôvod viac sa tešiť na ďalšie zápasy..

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Presne, nemôžu byť v Bayerne samí sympaťáci.

Ale ani s Vidalom, Robbenom a Lewandowskim už to neni zábava ako v časoch FC Hollywood, keď Baslera a Scheuera o tretej ráno zobrala polícia kvôli bitke v pizzérii, keď si Matthäus písal do denníčka o Klinsmannovi a keď mal Giovanni Trapattoni snáď najlegendárnejšiu PK v histórii Bundesligy.

Reagovat
cologneFC

Kde je videorozhodca? Kurva už ma to nebaví!

Reagovat
cologneFC

To čo sa deje je už smiešne!

Reagovat
smazaný uživatel

Kimmich je novy Laaaahm kurva.

Reagovat
db18

Nemá někdo stream na Bayern? Na tipáči už mám zase zdvojený zvuk...

Reagovat
smazaný uživatel

Dajto to vysiela aj na nete.

Reagovat
db18

A tam to najdu jak?

Reagovat
smazaný uživatel

A sakra tak oni nemaju live stream

Reagovat
db18

Herrlich má zlatou ruku na střídání.

Reagovat
vladino10

..nikto to tu nespomina- mne sa zacina dost pacit ulreich..ano, dnes tam mal snad iba jeden tazsi zakrok, ale aj tak..vzhladom na to, co robil na zaciatku sezony je velmi pekne vidno ako sa rozchytal a ze nie je "neschopak" aj ked to tak na zaciatku sezony vyzeralo..

o to viac je podla mna vidno, ze nech je kludne neuer najlepsi brankar na svete, ale to, ze chyta uplne vsetko mozno do istej miery skodi klubu- ked naskoci brankar do brany po roku aj pol na lavicke, tka asi nie je prekvapenie, ze to vyzera tak ako to vyzeralo so svenom..nebolo by uplne odveci, keby dvojka chytala pohar a mozno aj zopar zapasov v lige, nech sa udrziava v akej takej forme..

Reagovat
stas87

RB oni maju presilovku ale od toho vylucenia to skor vyzera tak, ze o desiatich hraju oni. Snad Bayer vykope bod, lebo to co teraz hraju hostia, to je vazne otrasne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin

Reagovat
stas87

Kohr aj Augustin dobri dementi.

Reagovat
popltak

Zdravím uživatele 1.FC Koln.

Reagovat
JozkokozleJ

To mam na tie jeho vykony ozaj smolu, ci ten Kehrer hraje vzdy tak zle? Som snad nevidel, aby zahral dobre. V obrane nedorazny, rozohravka bud golmanovi alebo nepresna.

Reagovat
bayern987

Smůlu nemáš, jenom výjimečně zahraje dobře.

Reagovat
JozkokozleJ

Zato Konoplyanka oproti minulej sezony uplne iny level.

Reagovat
QooBo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele