Alonso opět smetl spekulace. V Leverkusenu budu i příští sezónu, vzkazoval

17.05.2023, 21:40
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Xabi Alonso má po skončení hráčské kariéry za sebou jen dvě angažmá. To první uskutečnil u rezervního týmu Realu Sociedad, to druhé v Leverkusenu aktuálně probíhá. A i když měl zaujmout svými schopnostmi zástupce londýnského Tottenhamu, vzkázal znovu, že hodlá dodržet kontrakt v Severním Porýní-Vestfálsku. Ten je mimochodem platný do další sezóny.

Bayer ve čtvrtek čeká odveta semifinále Evropské ligy proti AS Řím, španělský stratég se přitom účastnil předzápasové tiskové konference, na níž se hovořilo také o jeho budoucnosti. Byť se nedávno jasně vyjádřil, že na jiné působiště nemyslí, opět bylo téma na stole. "V klubu jsem velmi spokojený. O svou budoucnost se nebojím. Plně se soustředím na to, čeho chci dosáhnout. Probral jsem to s každým, kdo to potřeboval vědět,” odpověděl.

Napřímo se pak jednačtyřicetiletého kouče zeptal jeden z redaktorů německého týdeníku Sport Bild, zda bude pokračovat v Německu i nadále, přestože kolem něho kroužil v nedávných dnech především anglický celek. "Ano, budu,” vzkazoval Alonso, jenž se k řadám Bayeru připojil v říjnu loňského roku poté, co byl odvolaný Gerardo Seoane.

Pod Švýcarovým vedením výběr Die Werkself výrazně zaostával za vlastními očekáváními, rychle vypadl z Německého poháru, nedařilo se mu ani v Bundeslize. Od Alonsova příchodu se každopádně výsledky rapidně zlepšily, a ačkoli postoupit do Ligy mistrů se přes bundesligové dění nepodaří, jarní úspěšné působení na evropské scéně jistým způsobem přebíjí dlouhodobé výkony na domácí scéně.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Csaplárova past

Do Tottenhamu snad nikdo soudný jít nemůže.

Reagovat
Rudnevs

Prehnane ocakavania, priemerny kader, loserska mentalita. Ten tym este nejaku dobu nic nevyhra, to ze odtial odisli Mourinho i Conte bez trofeje o niecom svedci. Alonso rozbieha nieco zaujimave s Leverkusenom, nevidim dovod zdrhnut do Tottenhamu. To si skor este nieco vybuduje a par rokov pocka na ten Real.

Reagovat
Csaplárova past

Tak Carlo asi končí po sezóně a kdyby přistála ta nabídka z Realu už nyní .. těžko by se odolávalo. Málokdy ti trenéři odolají nabídkám velkých TOP klubů - i když jsou začátečníci.

Reagovat
Rudnevs

Real podľa mňa ešte pôjde po skúsenejšom trénerovi. Alonso ešte len začal pred chvilkou v Leverkusene, ešte ho tam trochu nechajú.

Reagovat
Kucka

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
stas87

V nedeľu sa v Rakúsku hra zapas o titul, Salzburg privíta doma Sturm Graz. Silno rezonuje téma lístkov, respektíve to, že Salzburg neotvorí horné patro tam, kde by mal byt kotol hostov. Salzburg ma v lige najvyššiu návštevnosť na zápas, tuším 11k a robí to cca 30% kapacity. Výpredaju to skôr ns Európu, fandiť v lige nevedia a je to také kartónové fandenie na povel. Sturm ma druhu najvyššiu návštevnosť, fandiť dokazu organizovane a veľmi slušne. Proste stret dvoch svetov. A vedenie Salzburgu sa posralo v kine, boja sa toho, že sa stane to čo v Európe pri zápase Barcelona-SGE. Že si hosťujúci fanusici kúpi víc lístkov a budú mat v hľadisku prevahu. Tak ako si SGE povodil v hľadisku tých katalánskych šašov.

RB ničí futbal, vždy a všade kam vstúpi. Odporná komercializovana sracka, další dôkaz toho, že im o futbal nejde.

Reagovat
Seydou Doumbia

Sem myslel že už tu nechodíš když n rozeniras Švédy v diskuzi na MS

Reagovat
stas87

Diskutujem inde o hokeji, tu to prenecham radoby odbornikom typu acserwin ci greny, to je iny level kvality.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Rudnevs

Najviac ma z toho prekvapuje, ze Sturm je v maji schopny stale konkurovat Salzburgu. Tabulku som par mesiacov nesledoval a bol som v tom, ze Salzburg vedie tak o 20 bodov. Drzim im palce ale asi to moc nedopadne, ako poznam RBS.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hnus.

Sturm se pěkně drží za RB, lize by hodně pomohlo, kdyby se jim podařilo to urvat. V létě je porazili, pak remíza, prohra. Vzájemná bilance bude asi taky důležitá v závěru.

Máš je nasledované? Jak působí Emegha? Píše se o něm, že by po něm moje AS mohlo jít. Díky.

Třeba Höjlund měl výborný první rok v Itálii, je dobře, že chodí hráči i z jiných klubů než RB, kde je vyhypovaná cena.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Witcher

Naučit se trénovat v Německu a pak jít do lepšího a tahat si hráče z který poznáš v BL je dobrá cesta.

Reagovat
eder

Xabi je sympoš, přeju mu success.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele