Hlavu vzhůru, musíme jít dál, nabádal Alonso hráče Leverkusenu

19.05.2023, 11:57
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Leverkusen byl krůček od postupu do finále Evropské ligy. Jenže v semifinále nedokázal ani v jednom ze dvou zápasu skórovat, a s takovou zkrátka na boj o titul pomýšlet nemohl. Kouč Xabi Alonso se každopádně na své mužstvo nezlobil. Nechtěl se babrat v detailech, Římanům pogratuloval k postupu a vyzval kabinu, aby se již soustředila na závěrečná kola Bundesligy.

Alonso po vyřazení rovněž zdůraznil, že je na své hráče "hrdý", neboť navzdory hořkému zklamání "dali do zápasu všechno".

Ačkoli si Moussa Diaby, Florian Wirtz a spol. vytvořili vyložené šance a hned šestkrát vystřelili na bránu, zůstali proti pevně sevřenému obrannému valu římského trenéra Josého Mourinha stejně jako v prvním duelu (0:1) bez gólové radosti. Sen o prvním evropském finále pro Werkself po 21 letech se tak rozplynul.

Statistiky zápasu Leverkusen - AS Řím (©Opta by Stats Perform)

Naopak Mourinho a jeho AS míří vstříc druhé evropské trofeji během dvou sezon. Před rokem totiž Římané ovládli Konferenční ligu, zatímco letos se utkají mimo jiné o přímý postup do Ligy mistrů s královnou této soutěže (šest vítězství) - Sevillou.

"Hráli jsme soustředěně, byli jsme dobře připraveni a konkurenceschopní," řekl Alonso. Jako zlatý a rozdílový se v konečném zúčtování ukázal zlatý gól Edoarda Boveho z prvního duelu.

Španěl poté obrátil svůj pohled směrem do budoucnosti. "Musíme jít dál," apeloval Alonso a dodal: "Hlavu vzhůru."

Již v neděli přivítají Werkself, kteří jsou nyní v pěti soutěžních zápasech bez výhry, v lize porýnského soupeře z Mönchengladbachu. Pokud si chce aktuálně sedmý tým tabulky udržet šanci na evropské poháru, potřebuje v duelu na dálku získat více bodů než Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (2)

Přidat komentář
Müllered

V boji o postup do finále jít v základu s Azmounem, jak to asi mohlo dopadnout. Docela průser pro Bayer, nakonec budou rádi za konferenční ligu. Kádr bude čekat asi pořádný průvan, Wirtz by měl být pro Bayern priorita letos, jinak už nemusí být k dispozici.

Reagovat
kattos

Zas takový průser ne, sezona to byla stejná jako mají v posledních letech.

Nakonec můžou být rádi že to Alonso ještě zachránil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele