Eredivisie - souhrn 15. kola

02.12.2016, 21:56, aktualizováno 04.12.2016, 18:40
Komentáře a souhrny
Feyenoord rozstřílel Spartu Rotterdam, Willem II se rozešel smírně s Twente. Den Haag nestačil na Utrecht. PSV pokračuje ve ztrácení bodů, tentokráte veze jenom jeden z Kerkrade. Naopak Ajax má tři povinné body ze zápasu s Groningenem...

AFC Ajax - FC Groningen 2:0

04.12.2016 16:45

Góly: 9. Davinson Sánchez, 72. Hakim Ziyech (pen.)

Fotbalisté Ajaxu dokázali v nedělní dohrávce potvrdit úlohu favorita proti konkurenčnímu Groningenu a nakonec zvítězili 2:0, k tomu neproměnili jeden pokutový kop. Do vedení se dostali velmi brzy už po necelých deseti minutách, svůj náskok pojistili zhruba dvacet minut před koncem. V tabulce se udrželi na druhém místě se šestatřiceti body o skóre za Feyenoordem, Groningenu momentálně patří jedenácté místo se šestnácti body.

Začátek zápasu byl herně vyrovnaný, Ajax se dostal do vedení v 9. minutě. Nejprve skvěle vypálil ze střední vzdálenosti Schöne a jeho volej mířící do pravého horního rohu dokázal brankář Padt fantasticky odvrátit na roh. K exekuci rohového kopu se znovu postavil Schöne, jeho pas propadl až před branku k volnému Davinsonu Sánchezovi, který hlavou zblízka rozvlnil síť. Amsterdamský výběr mohl zvýšit svůj náskok v polovině úvodního dějství.

O pěknou kroucenou ránu se postaral Dolberg, jeho střele chyběla větší razance. Následně se až do konce první půle nic dalšího nepřihodilo, Groningen byl blízko vyrovnání v 52. minutě. Z přímého volného kopu vystřelil van Nieff překvapivě přímo na branku a gólman Onana s vypětím všech sil odvrátil balón jednoruč alespoň na tyč. Ihned na to se chvěla konstrukce branky podruhé, to když na druhé straně napálil spojnici Younes.

V dalším průběhu byl aktivnější Ajax. V 66. minutě střílel v pádu Dolberg a Padt dokázal jeho pokus brilantně vyškrábnout na roh. O šest minut později už favorit přidal druhý gól po proměněné penaltě. Ta byla nařízena po faulu Rusnáka na střídajícího El Ghaziho oceněná žlutou kartou. Míč si postavil Hakim Ziyech a zamířil k pravé tyči. Brankář Padt sice vystihl směr střely, ale balónu v cestě do sítě už nezabránil.

Groningen se mohl vrátit zpět do zápasu v 78. minutě, kdy po zpětné přihrávce od van Nieffa střílel osamocený Rusnák, jenže z deseti metrů trestuhodně překopl Onanovu branku. Poslední větší šance se urodila v 80. minutě. Po rohovém kopu přidržel Reijnen hlavičkujícího Viergevera a rozhodčí opět ukázal na penaltový puntík, Reijnen k tomu obdržel žlutou kartu. Zodpovědnost na sebe opět vzal Ziyech, jenomže tentokráte si na Padta nepřišel, ten jeho ránu vyrazil do strany.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 6:1

04.12.2016 14:30

Góly: 24. Tonny Vilhena, 43. Jens Toornstra, 59. Nicolai Jørgensen, 64. Nicolai Jørgensen, 73. Eric Botteghin, 90. Eljero Elia - 86. Thomas Verhaar

Rotterdamské derby naprosto ovládl domácí favorit, který svého protivníka deklasoval po výsledku 6:1 a se šestatřiceti body se udržel na vedoucí pozici o skóre před dotírajícím Ajaxem. Domácí favorit byl při chuti v celém průběhu a výrazně si tak zvedl střelecké sebevědomí před důležitým čtvrtečním zápasem Evropské ligy s tureckým Fenerbahce, proti kterému potřebuje zvítězit. Sparta je po vysoké prohře na desáté pozici se sedmnácti body.

V první polovině úvodního poločasu chyběly vyložené příležitosti a k vidění nebyly ani náznaky šancí, nicméně vše se změnilo po brance ve 24. minutě. Tu vsítil Tonny Vilhena, který v souboji vybojoval balón a poté náramně vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů, jeho kroucený pokus zapadl přesně k levé tyči. Brankář Kortsmit se po míči natahoval marně. Domácí zvýšili svůj náskok dvě minuty před poločasovou přestávkou.

A znovu se jednalo o nádhernou branku, po patičce od Karsdorpa vypálil z dvaadvaceti metrů Jens Toornstra a naprosto fantasticky zamířil přímo pod horní tyčku, Kortsmit se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Sparta ojediněle zahrozila šest minut po změně stran, kdy po chybné rozehrávce vypálil Spierings, gólman Jones dokázal jeho ránu vyrazit. Feyenoord přidal třetí gól po necelé hodině hry, do listiny střelců se zapsal Nicolai Jørgensen.

Po krásné kolmici za obranu od Karsdorpa přihrával z pravého křídla před branku Toorsntra a nabíhající Jørgensen ze šesti metrů snadno poslal míč nad hostujícího strážce. Stejný hráč se podruhé v zápas prosadil v 64. minutě, kdy si vyměnil balón s Eljerem Eliou a nezištnou přízemní střelou z hranice šestnáctky uklidil balón přesně k levé tyči - 4:0. Ani tento náskok favoritovi duelu nestačil, svůj pátý gól přidal za dalších devět minut.

Ještě předtím hlavičkoval těsně vedle vzdálenějšího rohu střídající Basaçikoglu, poté rozvlnil síť Eric Botteghin. Ten si naběhl na zadní tyč po pasu van der Heijdena a hlavou skóroval k bližší tyči, Kortsmit znovu neměl šanci zasáhnout. Hosté vsítili alespoň čestnou branku v 86. minutě, po centru Bronga hlavičkoval do levého horního rohu Thomas Verhaar. Ani to nakonec nebylo všechno, ve druhé nastavené minutě vrátil Feyenoordu pětibrankový náskok Elia ranou z deseti metrů ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Twente 0:0

04.12.2016 14:30

Góly: -

Fotbalisté Twente nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Tilburgu a nakonec se s ním rozešli smírně po bezbrankovém výsledku. Hostující výběr spoléhal na dobrou práci v defenzívě a tato taktika mu nakonec vyšla. Willem se v tabulce Eredivisie nachází na třinácté pozici s patnácti body, Twente je na tom o šest bodů lépe a patří mu solidní šesté místo. Na vyložené příležitosti byl přeci jen bohatší první poločas.

Úvodní zajímavější moment byl k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy po souboji s ter Avestetm spadl v pokutovém území soupeře Haye, ovšem i přes nevoli domácích příznivců nebyl nařízen pokutový kop. V 19. minutě se mohl dostat do vedení Tilburg, po centru van Anholta hlavičkoval nejlepší domácí střelec Sol z hranice brankového území a levou tyč minul jen o několik decimetrů. Následně mohli domácí zužitkovat rychlý protiútok.

Do něj se probojoval Croux, který se uvolnil na pravé straně a poté si posunul balón blíže do středu, jeho rána šla vedle vzdálenější tyče vskutku o pár centimetrů. Domácí pokračovali v tlaku i nadále a stále se tlačili do zakončení, svou zřejmě největší šanci neproměnili po půl hodině hry. Na parádní kolmici od Crouxe si naběhl Sol, který ve skluzu smolně nedokázal dopravit balón do sítě, gólman Marsman by byl naprosto bezmocný.

Willem se však ani po této promarněné možnosti nevzdal a neustále tlačil. Ve 39. minutě vytvořil v pokutovém území soupeře obrovský tlak, hráči Twente museli zablokovat několik střel a na konci akce se zaskvěl Marsman, který fantasticky jednoruč vyrazil střelu Kaliho z hranice pokutového území mimo tři tyče. Po změně stran tempo hry opadlo a domácí už nebyli směrem dopředu tolik nebezpeční, nicméně ani Twente se nikam příliš netlačilo.

K vidění byly pouze pokusy ze střední vzdálenosti a ani jeden gólman neměl až do závěrečného hvizdu mnoho práce. Tilburg byl sice jasně dominantnějším týmem, jenomže rozdílovou trefu vstřelit nedokázal. Enschede v příštím kole přivítá vysoce favorizovaný Ajax a pokusí se ho překvapit, Tilburg zavítá na půdu konkurenčního Zwolle a v tomto utkání určitě potřebuje opět bodovat.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Utrecht 0:2

04.12.2016 12:30

Góly: 29. Nacer Barazite, 83. Sébastien Haller

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Den Haagu a po vítězství 2:0 mají na kontě jednadvacet bodů, v tabulce jim momentálně patří sedmé místo. Naopak domácí výběr po další prohře stále balancuje na hranici sestupu, v tuto chvíli je na patnácté pozici se čtrnácti body. Utrecht se dostal do vedení po necelé půl hodině hry a svůj náskok pojistil v závěrečné desetiminutovce, domácí dohrávali duel v oslabení.

V úvodní dvacetiminutovce se oba celky spíše oťukávaly, poté poprvé zahrozili hosté. Do slibné možnosti se dostal Živkovič, který střílel z brankového území, ovšem gólman Šetkus byl pozorný a tuto střelu dokázal zlikvidovat. Ve 29. minutě se již Utrecht dostal do vedení. Ayoub to výborně udělal na levé straně a nakonec až od brankové čáry přihrával zpětně před branku, kde se s míčem otočil Nacer Barazite a zblízka zamířil přesně ke vzdálenější tyčí.

O osm minut později mohl pojistit vedení favorita francouzský kanonýr Sébastien Haller, jenže po samostatnm úniku neuspěl v tváří tvář proti Šetkusovi a z deseti metrů zamířil těsně vedle. Ještě do přestávky musel Šetkus likvidovat nepříjemný přímý volný kop ze střední vzdálenosti. Pět minut po změně stran byli naopak blízko vyrovnání domácí, Hevel své sólo z více jak poloviny hřiště zakončil přízemní střelou z dvanácti metrů do pravé tyče.

Zhruba v polovině druhého dějství se dostal do dalšího rychlého úniku Haller, jeho pokus z pravé strany i tentokráte Šetkus zlikvidoval. Hosté podruhé v tomto duelu skórovali v 74. minutě, kdy hlavou rozvlnil síť Barazite, ale gól nemohl být uznán kvůli odpískanému faulu. Den Haag si výrazně zkomplikoval situaci o dvě minuty později, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Tom Beugelsdijk. I tak mělo ADO ještě jednu velkou možnost stovnat stav.

V 81. minutě totiž zahrávalo přímý volný kop z dvaadvaceti metrů a podruhé v tomto utkání nastřelilo pravou tyč. Po následném brejku mohl definitivně rozhodnout Haller, avšak ten byl rozhozen veběhnutým Šetkusem a vůbec nezakončil. Nicméně hostující útočník se přeci jen prosadil v 83. minutě, když po nádherné kolmici za obranu využil přihrávky od Živkoviče a před prázdnou brankou již nezaváhal.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - PEC Zwolle 3:1

03.12.2016 20:45

Góly: 32. Lewis Baker (pen.), 41. Yuning Zhang, 90. Nathan - 67. Bart Schenkeveld

Fotbalisté Vitesse Arnhem potvrdili úlohu favorita proti konkurenčnímu Zwolle a uštědřili mu třetí porážku v řadě za sebou po výsledku 3:1, v tabulce se posunuli prozatím na sedmou pozici s dvaceti body. Naopak jejich protivník je na šestnáctém barážovém místě se třinácti body. Domácí dokázali v prvním poločase vsítit dva góly, a i přes snížení PEC udrželi náskok až do konce, ve druhé nastavené minutě navíc pojistil jejich vítězství Nathan.

Úvodní půlhodina nebyla z diváckého pohledu nikterak zajímavá, vše se změnilo až po nařízeném pokutovém kopu ve 31. minutě. Rozhodčí Kamphuis ukázal na penaltový puntík po podražení Marcellise na Lewise Bakera, které navíc bylo ohodnoceno žlutou kartou. Balón si postavil právě faulovaný Baker a nabídnutou příležitostí nepohrdl, míč uklidil po zemi k pravé tyči do protipohybu bezmocného gólmana van der Harta.

Domácí mohli pojistit své vedení v 39. minutě, kdy skóroval Yuning Zhang, ovšem branka nebyla uznána kvůli signalizovanému ofsajdu. Arnhemu tento moment příliš vadit nemusel, za další dvě minuty totiž pojistil jeho vedení právě aktivní Zhang. Ten nejprve uvolnil na pravé straně Rashicu, který svého nabíhajícího spoluhráče našel zpětným centrem před branku a teprve devatenáctiletý čínský útočník uklidil balón hlavou k bližší tyči.

Vitesse mělo herně navrch i po změně stran a k dalšímu gólu bylo blízko po hodině hry. I tentokráte zafungovala spolupráce Rashicy se Zhangem, druhý jmenovaný následně vypálil z pokutového území a van der Hart se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem. Zwolle se dostalo zpět do boje o bodový zisk v polovině druhé půle z první vážnější možnosti. Po rohovém kopu Warmerdama z pravé strany hlavičkoval do bližšího horního rohu osamocený Bart Schenkeveld.

V dalších minutách začaly na trávníku plát emoce, hrdinou Zwolle se mohl stát v nastavení brankář van den Hart. Ten se v zoufalství vydal do šestnáctky soupeře a po rohovém kopu z pravého křídla pálil ze šesti metrů, míč se odrazil od jednoho z hráčů Vitesse od břevna zpět do pole. Strážce PEC se chytl za hlavu, proto se nestihl včas vrátit do své svatyně. Toho využil Nathan, jenž po rychlém přečíslení a nahrávce od van Bergena z metru rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AZ Alkmaar 3:3

03.12.2016 19:45

Góly: 9. Stanley Elbers, 26. Nigel Hasselbaink (pen.), 65. Hicham Faik - 11. Robert Mühren, 34. Muamer Tanković, 76. Stijn Wuytens

Alkmaar se před čtvrtečním soubojem Evropské ligy proti Zenitu Petrohrad nenaladil na úplně nejlepší tóninu a z Rotterdamu přivezl domů jen bod. V utkání hned třikrát prohrával, ale ve všech případech našel odpověď, a prodloužil tak aspoň svou sérii neporazitelnosti na osm zápasů ve všech soutěžích. Excelsior mimochodem neprohrál už tři kola v řadě.

Hosté si v tomto utkání možná přitížili zbytečně zcela sami vlastní vinou. Především vzadu působilo mužstvo kouče Johna van den Broma mnohdy dost nekompaktně a nedůrazně. Což se vlastně ukázalo už v 9. minutě, kdy se za obranou zjevil nehlídaný Vermeulen, jenž následně předložil přihrávku na bližší tyčku, odkud Elbers pohotově zacílil.

Nicméně jen o dvě minuty později bylo srovnáno. Tankovič poslal přesně načasovanou přihrávku na rozeběhnutého Mührena, který i v pádu dokázal usměrnit svou pumelici přesně pod břevno. Ve 26. minutě se skóre zase měnilo, po faulu Weghorsta na Mattheije v pokutovém území proměnil penaltu Hasselbaink.

Ještě do poločasu se Alkmaaru podruhé podařilo reagovat na soupeřovu trefu. Haps unikl podél levé strany, vrátil míč dozadu, kde ho Weghorst chytře přenechal nabíhajícímu si Tankovičovi, čímž hodně zmátl domácí defenzívu, a jeho spoluhráč pak z vyložené pozice celkem snadno překonal brankáře Muyterse.

Kdyby se ve druhé půli ujal poprvé vedení AZ, asi by se nikdo nedivil. Jenže Tankovič a Mühren už se podruhé na střeleckou listinu zapsat nedokázali, a tak nabídli skórovat znovu SBV. Faik si ve středu pole počínal důrazně vůči Iliassovi Bel Hasanimu, ve vápně pak dostal balón zpátky od Hasselbainka a z blízkosti zakončil.

Nakonec střetnutí dospělo asi do spravedlivé remízy. Hosté posílili útok o forvardy Jahanbakhshe a Fridaye a také o van Overeema a v 76. minutě si vzali poslední slovo právě oni. Hapsův centr nejprve nebyl úspěšný a Muyters úspěšně vyboxovával, druhý pas van Overeema však už přece skončil na přesné hlavičce Wuytense.

Více informací k zápasu

Roda JC - PSV Eindhoven 0:0

03.12.2016 19:45

Góly: -

Už je těch ztrát opravdu hodně. Obhájce titulu PSV remizoval už pošesté v této sezóně a boj o titul mu stále proklouzává mezi prsty. Tentokráte si nedokázal poradit na půdě předposlední Rody, která do této chvíle nastřílela hubených osm gólů a získala jen jedno vítězství. Proti favoritovi nakonec uhrála velmi cennou bezbrankovou remízu.

Tahle generálka před klíčovým soubojem Ligy mistrů proti ruskému Rostovu svěřencům kouče Phillipa Cocuho vůbec nevyšla. Hostům chyběla čtveřice Jetro Willems, Jorrit Hendrix, Andrés Guardado a Jürgen Locadia, jejichž návrat eindhovenští příznivci již netrpělivě vyhlížejí. Svádět vinu neúspěchu na tenhle faktor ovšem nelze.

Letos už se oba celky střetly v rámci domácího poháru a Boeren v něm neměli větší potíže. Svého soka na Philips Stadionu smetli čtyřmi brankami. I když se Roda prakticky po celou sezonu trápí především směrem dopředu, často neprohrává. Zaznamenala už šestou plichtu v řadě, svou sérii neporazitelnosti prodloužila už na sedm utkání.

V závěrečném kole Eredivisie čeká PSV jeden z klíčových mačů sezóny proti Ajaxu. Cocu před tímto zápasem mluvil o jednom z nejdůležitějších období tohoto ročníku. Tenhle výsledek sebevědomí hráčů rozhodně neposílí, ba určitě jen naopak. Navázat na minulé vítězství proti Den Haagu se jednoduše nezdařilo.

I domácí měli problémy s absencemi, vždyť do hry nemohli nasadit Frederica Ananoua, Daniho Schahina, Jense van Sona ani Simona Churche. Přesto nizozemský klub nedokázal využít protivníkových slabin. Výrazný tlak na něj vyvinout nedokázal, kompaktně bránící celek z Kerkrade se prezentoval perfektním týmovým výkonem.

Do první větší šance se dostal L. de Jong, jenže z dobré pozice nevyzrál na připraveného brankáře van Leera. Na druhé straně mohl skórovat Abdul Ajagun, nicméně jeho pokus byl hráči PSV se štěstím zablokován. Ani ve druhém dějství se hra hostujícího mužstva nijak výrazně nezlepšila. Změnu nepřinesly ani příchody Bergwijna s Narsinghem.

V 63. minutě moc hezky zakončoval Santiago Arias, i jemu ovšem radost pokazil van Leer, který perfektně zasáhl. V závěrečných minutách se domácí muž v rukavicích potil hned dvakrát. Situaci pět minut před koncem však vyřešil s bravurou a tak, jak potřeboval, stejně jako tečovaný pokus Pröppera z přímého volného kopu.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 1:3

03.12.2016 18:30

Góly: 7. Darren Maatsen - 20. Reza Ghoochannejhad, 27. Reza Ghoochannejhad, 45. Yuki Kobayashi

Po čtyřech utkáních bez vítězství a poměrně nesnadném losu si Heerenveen tentokráte výrazně napravil reputaci vítězstvím 3:1 na půdě Deventeru, který díky své šesté porážce z posledních sedmi zápasů zůstal na samotném dně tabulky. O všem podstatném rozhodl první poločas, ve kterém padly všechny čtyři branky.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí tou správnou nohou a už v 7. minutě se ujali vedení. Na soupeře už od úvodních vteřin vyvinuli poměrně slušný tlak, z čehož nakonec těžil Maatsen. Ten si posunul míč blíže do středu, a protože střílel přes obránce, gólman Mulder možná na tenhle pokus ne úplně dobře viděl a již ho v cestě do sítě nezastavil.

Frískému celku se podařilo vyrovnat stav po dvaceti minutách hry. Rychle přesunul hru z pravé strany do středu, Larsson následně posunul balón doleva na Ghoochannejhada, jenž měl dostatek času a prostoru na to, aby brankáře Zwarthoeda překonal. O sedm minut později se íránský forvard trefil ještě jednou.

Larssonův centr z rohového čtvrtkruhu špatně odkopl Achenteh, ten se tak odrazil na hlavu Ghoochannejhada, jenž z blízkosti snadno dokončil započatou práci. Následně Heerenveen kontroloval hru a těsné vedení. A před přestávkou přidal svůj třetí zásah. Zeneliho tečovaná střela skončila ještě na tyčce, z dorážky se už však prosadil snadno Kobajaši.

Go Ahead Eagles vlétl do druhého dějství stejně ostře jako do toho prvního, držel více míč na svých kopačkách, vlastně však pro soupeře nebyl nijak nebezpečný. Naopak Ghoochannejhad mohl zkompletovat hattrick, nebýt horší koncovky, Larssonovo sólo bylo zastaveno až na poslední chvíli. Hosté se čím dál více soustředili na bránění a uspěli.

Zcela jistě zamrzelo snad jen zranění Jerryho St. Justeho, který teprve podruhé v sezóně neodehrál celý zápas. Dvacet minut před koncem musel zřejmě kvůli svalovým problémům vystřídat. Eagles se snažili ještě s výsledkem něco udělat, mnohdy však měli smůlu v koncovce, například Ritzmaier, jenž orazítkoval brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 2:0

02.12.2016 20:00

Góly: 37. Lerin Duarte, 83. Samuel Armenteros

Fotbalisté Heracles zvládli lépe vyrovnaný duel s Nijmegenem a díky vítězství 2:0 se posunuli prozatím na osmé místo s osmnácti body. Almelo dokázalo skórovat po jedené brance v každém poločase, vždy se trefilo až v posledních deseti minutách. NEC sice mělo častěji balón ve svém držení a také vyslalo směrem k soupeřově brance více střel, jenže na rozdíl od Almela produktivní nebylo. V Eredivisii mu momentálně patří dvanáctá příčka s patnácti body.

Utkání nebylo nijako výrazně bohaté na vyložené příležitosti, nicméně téměř každá zajímavá situace zvedla diváky ze sedadel. V domácím dresu nastoupil na trávník v 61. minutě český útočník Jaroslav Navrátil a stal se autorem finální nahrávky u druhého gólu. Úvodní půlhodina byla z obou stran velmi opatrná, nefungovala rozehrávka a defenzívy jasně dominovaly. Domácí se dostali do vedení z vůbec první vážnější situace ve 37. minutě, kdy se dokázal prosadit Lerin Duarte.

Ten po přihrávce od Pröppera vystřelil z více jak pětadvaceti metrů, jeho pokus byl tečován na hranici pokutového území a balón s pomocí břevna skončil za brankovou čarou, gólman Delle se jen naprázdno proletěl vzduchem. NEC mohlo okamžitě odpovědět o necelé tři minuty později, kdy po nadýchaném pasu z levé strany hlavičkoval z deseti metrů Mayi a míč se od levé tyče odrazil do zámezí, ke gólu chybělo vskutku pár centimetrů.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a měli navrch, vyrovnat mohli šest minut po změně stran. Potřetí v zápase zvonila konstrukce branky, když se k odraženému míči na hranici pokutového území dostal Grot a svou dělovkou trefil levou tyč, míč se následně odrazil zpět do pole. V dalším průběhu Heracles kontrolovalo náskok a pojistit ho dokázalo v 83. minutě, posedmé v sezóně skóroval švédský útočník Samuel Armenteros.

Tento šestadvacetiletý kubánský rodák využil rychlého brejku a následné střely Darriho z hranice šestnáctky. Brankář Delle vyrazil balón na nohu Navrátila, jenž před brankou našel zcela volného Armenterose a ten zblízka ze tří metrů mířil do odkryté svatyně. Nijmegen se až do závěrečného hvizdu na žádný odpor nezmohl. V příštím kole přivítá před vlastním publikem konkurenční Den Haag, Heracles zavítá na půdu Utrechtu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam15113140:1136
2.AFC Ajax15113134:1136
3.PSV Eindhoven1586123:730
4.SC Heerenveen1575329:1726
5.AZ Alkmaar1567227:1825
6.FC Twente1556424:2121
7.FC Utrecht1556424:2221
8.SBV Vitesse1555522:1920
9.Heracles Almelo1546518:2318
10.Sparta Rotterdam1545622:2717
11.FC Groningen1544720:2416
12.SBV Excelsior1543820:2815
13.Willem II1536610:1815
14.NEC Nijmegen1536613:2615
15.ADO Den Haag1542915:2614
16.PEC Zwolle1534813:3113
17.Roda JC151958:1912
18.Go Ahead Eagles15321013:2711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lolba jak prase

Reagovat
Stiksxx

To byla zase bida a utrpení.

Tohle byla ale chyba i Cocuho. Brenet mel byt na place. Bez diskuzi. A nechat sedět toho nekopa Schwaaba. Boze, jak ten mi pije krev.

Siem de Jong proste nemá na to, aby hrál základ. Absolutně nasi hře nic nedá. To uz místo nej ve středu mel hrat Zinchenko, ktery dokáže rozdat balon a narysovat nějakou kolmici. Z křídla tvořit hru jde mnohem hůř. A jeste ho sundá. Protože co jsem viděl první poločas, tak byl nejlepší na place.

Hrozny, hrozny.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Stiksxx

Paráda. van de Beek je kraj nebo spíš střed?

Reagovat
smazaný uživatel

Střed.

Reagovat
jáá

Beek na střed, Lasse hraje suprově, Traoré je out kvůli zranění, ale bojím se, že ho tam pak hned zase šoupne

Reagovat
smazaný uživatel

Černý je zatím hodně vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

tak aspon trocha kaplo, kdyz nic jinyho

Reagovat
Elliasson

Derby je naše! Derby je naše!

Reagovat
AjaxFans

Tak o tom typkovi,co si myslel na lsd,ze je tygr pisi v holandskych novinach

Reagovat
jáá

fakt? ach jo k tomu snad ani není co dodat

Reagovat
AjaxFans

Jj,bylo to dnes v metru.Jako ze 3 silenosti to bylo na prvnim miste

Reagovat
jáá

to se nedivím, protože tomuhle jen tak něco konkurovat nebude

kopne si vůbec Bazoer ještě vůbec?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele