základní část, 15. kolo
03.12.2016 18:30 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 1:3

Po čtyřech utkáních bez vítězství a poměrně nesnadném losu si Heerenveen tentokráte výrazně napravil reputaci vítězstvím 3:1 na půdě Deventeru, který díky své šesté porážce z posledních sedmi zápasů zůstal na samotném dně tabulky. O všem podstatném rozhodl první poločas, ve kterém padly všechny čtyři branky.

Domácí vstoupili do tohoto střetnutí tou správnou nohou a už v 7. minutě se ujali vedení. Na soupeře už od úvodních vteřin vyvinuli poměrně slušný tlak, z čehož nakonec těžil Maatsen. Ten si posunul míč blíže do středu, a protože střílel přes obránce, gólman Mulder možná na tenhle pokus ne úplně dobře viděl a již ho v cestě do sítě nezastavil.

Frískému celku se podařilo vyrovnat stav po dvaceti minutách hry. Rychle přesunul hru z pravé strany do středu, Larsson následně posunul balón doleva na Ghoochannejhada, jenž měl dostatek času a prostoru na to, aby brankáře Zwarthoeda překonal. O sedm minut později se íránský forvard trefil ještě jednou.

Larssonův centr z rohového čtvrtkruhu špatně odkopl Achenteh, ten se tak odrazil na hlavu Ghoochannejhada, jenž z blízkosti snadno dokončil započatou práci. Následně Heerenveen kontroloval hru a těsné vedení. A před přestávkou přidal svůj třetí zásah. Zeneliho tečovaná střela skončila ještě na tyčce, z dorážky se už však prosadil snadno Kobajaši.

Go Ahead Eagles vlétl do druhého dějství stejně ostře jako do toho prvního, držel více míč na svých kopačkách, vlastně však pro soupeře nebyl nijak nebezpečný. Naopak Ghoochannejhad mohl zkompletovat hattrick, nebýt horší koncovky, Larssonovo sólo bylo zastaveno až na poslední chvíli. Hosté se čím dál více soustředili na bránění a uspěli.

Zcela jistě zamrzelo snad jen zranění Jerryho St. Justeho, který teprve podruhé v sezóně neodehrál celý zápas. Dvacet minut před koncem musel zřejmě kvůli svalovým problémům vystřídat. Eagles se snažili ještě s výsledkem něco udělat, mnohdy však měli smůlu v koncovce, například Ritzmaier, jenž orazítkoval brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele