základní část, 15. kolo
03.12.2016 19:45 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

SBV Excelsior - AZ Alkmaar 3:3

Alkmaar se před čtvrtečním soubojem Evropské ligy proti Zenitu Petrohrad nenaladil na úplně nejlepší tóninu a z Rotterdamu přivezl domů jen bod. V utkání hned třikrát prohrával, ale ve všech případech našel odpověď, a prodloužil tak aspoň svou sérii neporazitelnosti na osm zápasů ve všech soutěžích. Excelsior mimochodem neprohrál už tři kola v řadě.

Hosté si v tomto utkání možná přitížili zbytečně zcela sami vlastní vinou. Především vzadu působilo mužstvo kouče Johna van den Broma mnohdy dost nekompaktně a nedůrazně. Což se vlastně ukázalo už v 9. minutě, kdy se za obranou zjevil nehlídaný Vermeulen, jenž následně předložil přihrávku na bližší tyčku, odkud Elbers pohotově zacílil.

Nicméně jen o dvě minuty později bylo srovnáno. Tankovič poslal přesně načasovanou přihrávku na rozeběhnutého Mührena, který i v pádu dokázal usměrnit svou pumelici přesně pod břevno. Ve 26. minutě se skóre zase měnilo, po faulu Weghorsta na Mattheije v pokutovém území proměnil penaltu Hasselbaink.

Ještě do poločasu se Alkmaaru podruhé podařilo reagovat na soupeřovu trefu. Haps unikl podél levé strany, vrátil míč dozadu, kde ho Weghorst chytře přenechal nabíhajícímu si Tankovičovi, čímž hodně zmátl domácí defenzívu, a jeho spoluhráč pak z vyložené pozice celkem snadno překonal brankáře Muyterse.

Kdyby se ve druhé půli ujal poprvé vedení AZ, asi by se nikdo nedivil. Jenže Tankovič a Mühren už se podruhé na střeleckou listinu zapsat nedokázali, a tak nabídli skórovat znovu SBV. Faik si ve středu pole počínal důrazně vůči Iliassovi Bel Hasanimu, ve vápně pak dostal balón zpátky od Hasselbainka a z blízkosti zakončil.

Nakonec střetnutí dospělo asi do spravedlivé remízy. Hosté posílili útok o forvardy Jahanbakhshe a Fridaye a také o van Overeema a v 76. minutě si vzali poslední slovo právě oni. Hapsův centr nejprve nebyl úspěšný a Muyters úspěšně vyboxovával, druhý pas van Overeema však už přece skončil na přesné hlavičce Wuytense.

Autor: Patrik Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele