základní část, 15. kolo
04.12.2016 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II - FC Twente 0:0

Fotbalisté Twente nedokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Tilburgu a nakonec se s ním rozešli smírně po bezbrankovém výsledku. Hostující výběr spoléhal na dobrou práci v defenzívě a tato taktika mu nakonec vyšla. Willem se v tabulce Eredivisie nachází na třinácté pozici s patnácti body, Twente je na tom o šest bodů lépe a patří mu solidní šesté místo. Na vyložené příležitosti byl přeci jen bohatší první poločas.

Úvodní zajímavější moment byl k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy po souboji s ter Avestetm spadl v pokutovém území soupeře Haye, ovšem i přes nevoli domácích příznivců nebyl nařízen pokutový kop. V 19. minutě se mohl dostat do vedení Tilburg, po centru van Anholta hlavičkoval nejlepší domácí střelec Sol z hranice brankového území a levou tyč minul jen o několik decimetrů. Následně mohli domácí zužitkovat rychlý protiútok.

Do něj se probojoval Croux, který se uvolnil na pravé straně a poté si posunul balón blíže do středu, jeho rána šla vedle vzdálenější tyče vskutku o pár centimetrů. Domácí pokračovali v tlaku i nadále a stále se tlačili do zakončení, svou zřejmě největší šanci neproměnili po půl hodině hry. Na parádní kolmici od Crouxe si naběhl Sol, který ve skluzu smolně nedokázal dopravit balón do sítě, gólman Marsman by byl naprosto bezmocný.

Willem se však ani po této promarněné možnosti nevzdal a neustále tlačil. Ve 39. minutě vytvořil v pokutovém území soupeře obrovský tlak, hráči Twente museli zablokovat několik střel a na konci akce se zaskvěl Marsman, který fantasticky jednoruč vyrazil střelu Kaliho z hranice pokutového území mimo tři tyče. Po změně stran tempo hry opadlo a domácí už nebyli směrem dopředu tolik nebezpeční, nicméně ani Twente se nikam příliš netlačilo.

K vidění byly pouze pokusy ze střední vzdálenosti a ani jeden gólman neměl až do závěrečného hvizdu mnoho práce. Tilburg byl sice jasně dominantnějším týmem, jenomže rozdílovou trefu vstřelit nedokázal. Enschede v příštím kole přivítá vysoce favorizovaný Ajax a pokusí se ho překvapit, Tilburg zavítá na půdu konkurenčního Zwolle a v tomto utkání určitě potřebuje opět bodovat.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele