Eredivisie - preview 15. kola

02.12.2016, 09:02, aktualizováno 04.12.2016, 08:46
Previews
Feyenoord se stále drží na čele tabulky, v posledních týdnech se mu ovšem přestává dařit a náladu si tak bude chtít spravit v derby se Spartou. Ajax je favoritem souboje s Groningenem, Utrecht cestuje do Haagu, Twente se představí v Tilburgu...
ADO Den Haag - FC Utrecht  (neděle 12:30)
Fotbalisté Den Haagu neustále balancují na hranici sestupových příček, a proto potřebují každý bod jako sůl. Tentokráte přivítají velmi silný Utrecht, který po strastiplném úvodu sezóny začal zářit a znovu se řadí mezi aspiranty na evropské poháry. Domácí výběr momentálně vybojoval pouhých čtrnáct bodů a je až na patnáctém místě tabulky, naopak hosté se dokázali probojovat již na sedmé místo s osmnácti body.

Utrecht měl velkou smůlu v minulém utkání Eredivisie, když ještě v poslední minutě vedl nad vedoucím Feyenoordem 3:1, jenže díky dlouhému devítiminutovému nastavení nakonec rotterdamský výběr vyrovnal na 3:3. "Bohužel takové zápasy někdy přijdou, i když je to pochopitelně škoda. Na druhou stranu si nemyslím, že by na nás měl tento zápas špatný vliv, naopak jsme hráli skvěle a máme na čem stavět," řekl optimisticky trenér FC Erik ten Hag.

Jeho svěřenci neprohráli již sedmkrát v řadě a mají vzestupnou tendenci, ten Hag věří v pokračování. "Proti Twente jsme získali bod i v dlouhém oslabení, s Feyenoordem chyběl malý krůček k výhře. Teď ale budeme muset hrát my, soupeř určitě chce čekat na naše chyby. Hráči si poslední dobou věří a jsou dostatečně sebevědomí na to, aby proměňovali šance. Den Haag má své kvality, nicméně porazit ho můžeme," doplnil stratég Utrechtu zcela jasně.

ADO má letos na kontě již osm porážek, což je vůbec druhý nejvyšší počet v celé soutěži. V předchozích dvou soubojích nejprve podlehl Groningenu 1:2, naposledy se snažil vzdorovat věhlasnému PSV Eindhoven, a nakonec na něj nestačil v poměru 1:3. "Rádi bychom hráli agresivně a soupeři nechceme dát čas na rozehrávku, v tomto případě je obrovsky nebezpečný. Na tabulku nehledíme, ta v tuto chvíli příliš nehraje roli," uvedl krátce stratég Den Haagu Željko Petrovič.

Tomu bude scházet Malone kvůli poraněným břišním svalům, Jansen s Meijersem laborují s kolenem a nově přibyl na marodku i japonský ostrostřelec Havenaar (lýtkový sval). Utrecht nemůže počítat s brankářskou oporou Ruiterem vinnou zlomeniny, mimo hru jsou i Klaiber (potíže s kotníkem), Braafheid (přetržená achilovka) a Hardeveld (problémy s kolenem). Naopak po karetním trestu by se již měl objevit v základní jedenáctce obránce Leeuwin. Loni se ve dvou vzájemných duelech rozešly oba výběry smírně po výsledcích 1:1 a 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam  (neděle 14:30)
Fotbalisté Feyenoordu působí v poslední době jako vyhaslý pramínek, fantastický vstup do soutěže je pomalu zapomenut a sebevědomý výběr se musí vrátit zpět do reality. Momentálně stále vládne nizozemské nejvyšší soutěži, ovšem po předchozím zaváhání je s třiatřiceti body jen o skóre před Ajaxem. Ve čtvrtek ho čeká rozhodující duel o postup do jarní fáze EL s tureckým Fenerbahce, v neděli se bude muset připravit na pikantní rotterdamské derby.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta zvítězili v předchozích šesti zápasech pouze jednou, a to v ligové scéně nad Zwolle (3:0). Jinak například utrpěli vysokou prohru na půdě anglického Manchesteru United (0:4), naposledy s obrovským štěstím získali bod v Utrechtu, když vyrovnávací trefu vsítili v deváté minutě nastavení. Teď se pokusí doma zdolat městského rivala ze Sparty, který má proti věhlasnějšímu protivníkovi obrovskou motivaci.

Oba dva výběry na sebe naposledy narazily před více jak šesti lety, tehdy totiž Sparta ještě hrála nejvyšší soutěž. "Bude to opravdu náročný konec roku a my se musíme vydat ze všech sil, abychom tuto těžkou zkoušku ustáli. Derby vždy mají svůj speciální nádech a výkonnostní rozdíly se často smazávají, roli hraje především míra odhodlanosti a také trochu štěstí. Favority jsme, ale musíme se připravit na odpor," uvedl van Bronckhorst s očekáváním.

Nováček ze Sparty prozatím nehraje v Eredivisii druhé housle, se sedmnácti body se nachází na klidném devátém místě a myslí ještě výše. V předchozích dvou duelech se mu sice příliš nedařilo, když prohrál v Excelsioru 2:3 a doma remizoval s předposlední Rodou 2:2. "Sparta spoléhá na rychlý protiútok a experimentuje se standardními situacemi. Ať dopadne utkání jakkoliv, tak diváci by si rozhodně měli přijít na své," doplnil s úsměvem jednačtyřicetiletý rotterdamský rodák, který místní prostředí zná na jedničku.

Van Bronckhorst bude postrádat Kongola kvůli poraněnému zadnímu stehennímu svalu, van Beek má problémy s kotníkem a delší dobu mimo hru zůstává gólman Vermeer, jenž se zotavuje po operaci kolenních vazů. Sparta se dlouhodobě musí obejít bez trojice Sanusi - Bergkamp - Breedijk, všichni tři totiž laborují s kolenem. Připraven nebude ani francouzský obránce Pinteaux, který ještě nedoléčil zraněný kotník.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - FC Twente  (neděle 14:30)
Fotbalisté Tilburgu se potácejí v dolní polovině tabulky a z dlouhodobého hlediska jsou určitě smířeni s bojem o záchranu, ovšem určitě se o ní nechtějí prát do posledního kola. Nyní jsou na čtrnáctém místě se čtrnácti body, za určitých okolností se však ve vyrovnané soutěži mohou propadnout i na sestupové pozice. Teď se pokusí v domácím prostředí obrat sebevědomé Twente, které je i přes horší současnou formu šesté s dvaceti body.

Domácí výběr dokázal v předchozích třech zápasech hned dvakrát zvítězit, když nejprve doma zdolal Groningen 2:1 a naposledy uspěl ve vyrovnaném souboji s nováčkem z Go Ahead Eagles, v Deventeru zvítězil 1:0. Willem i tentokráte bude chtít spoléhat na defenzivní taktiku s využíváním rychlých protiútoků, nicméně Twente je vskutku těžký oříšek. V předchozích osmi zápasech prohrálo pouze jednou, a to naposledy s NEC.

V sedmi utkáních totiž vybojovalo jedenáct bodů za dvě výhry a pět remíz, minule v Nijmegenu nemělo svůj den a prohrálo 2:3. "Bohužel tentokráte jsme hořeli v obraně, směrem dopředu to až zase tak špatné nebylo. Tilburg určitě má naši hru nastudovanou, my se ho tak pokusíme překvapit. Rozhodovat může první gól, potřebujeme se vyhnout výkyvům jako v prvním poločase s Nijmegenem," řekl trenér Enschede René Hake.

Ten znovu nemá k dispozici brankáře Stevense vinnou poraněného kolene, připraveni nejsou ani Jensen (potíže s kotníkem) a Trajkovski (zlomenina). "Náš protivník těží ze standardních situací, dokáže se dobře orientovat v pokutovém území a ve správný moment udeřit. Pozor si musíme dát především na španělského forvarda Fana Sola a také Nigerijce Bartholomewe Ogbecheho, oba dva jsou útočnými pilíři soupeře," dodal Haké s mírnými obavami.

Willem má na marodce jedno jméno, kvůli poraněným tříslům nemůže nastoupit van den Boomen .V loňských vzájemných zápasech byl vždy úspěšnější hostující výběr. Willem nejprve překvapivě zvítězil na půdě Enschede v poměru 3:1, jenže domácí jarní odvetu nezvládl a po divokém průběhu se musel sklonit před svým sokem po výsledku 2:3.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Ajax - FC Groningen  (neděle 16:45)
Ajax sice na začátku letošního ročníku působil poněkud rozpačitým dojmem, ovšem momentálně má suverénně nejlepší formu ze všech výběrů nizozemské nejvyšší soutěže. Díky konstantním výkonům se již bodově dotáhl na konkurenční Feyenoord, s třiatřiceti body zaostává za svým protivníkem jen o skóre. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti Groningenu, který je v Eredivisii na desátém místě se šestnácti body.

Ajax za celou sezónu prohrál všehovšudy dvě utkání, naposledy odcházel poražen na konci srpna v zápase play-off Ligy mistrů s ruským Rostovem. Od té doby drží úctyhodnou šňůru devatenácti utkání bez porážky, k tomu v předchozích sedmi zápasech dokázal hned šestkrát zvítězit. O jeho skvělém rozpoložení hovoří i zápasy v základní skupině Evropské ligy, kterou suverénně ovládl, momentálně má třináct bodů za čtyři výhry a jednu remízu.

Nicméně jeho pohádkové vystoupení přeci jen kalí několik momentů, které příliš pozitivní nejsou. Z kádru byli nejprve vyřazeni Anwar El Ghazi s Nemanjou Gudeljem, kteří budou až do konce letošního roku trénovat s rezervním týmem, mimo první tým byl odstaven také talentovaný útočník Riechedly Bazoer. Trenér Peter Bosz bude v nedělní dohrávce postrádat Davyho Klaassena, který musí odpykat trest za žluté karty, Traorého trápí zadní stehenní sval.

Právě Klaassen je považován za jeden ze stavebních pilířů útočné hry Ajaxu, Bosz však obavy nemá. "Pochopitelně nám bude chybět, na druhou stranu máme široký kádr a můžeme ho nahradit. Groningen má velmi silný výběr s několika individualitami a nečeká nás jednoduchý souboj." Klaassen je letos vůbec nejlepším střelcem amsterdamského klubu s dvanácti brankami, o jednu méně má dánská vycházející hvězdička Kasper Dolberg.

Groningen se začíná chytat v poslední době, když ve třech soubojích vybojoval hned sedm bodů. Nejprve remizoval na půdě Nijmegenu po výsledku 1:1, poté doma zdolal Den Haag 2:1 a naposledy bez větších problémů vyloupil Zwolle (4:0). Trenér Ernest Faber nemůže využít služeb van der Leiho kvůli poraněnému kolenu. V loňských vzájemných zápasech uspěl v obou případech Ajax po výsledcích 2:0 a 2:1.

Faber doufá, že jeho svěřenci navážou na předchozí výkony. "Když hrajete proti Ajaxu, tak víte, že příliš šancí na úspěch nemáte. Navíc hrajeme v Amsterdamu a tam se vítězí opravdu jen zřídkakdy. Na druhou stranu si určitě věříme, spoust věcí jsme vyladili a chceme bodovat. Očekávám úchvatnou atmosféru a pohlednou hru, už aby zápas začal," uvedl s obrovským nadšením a odhodláním pětačtyřicetiletý stratég FC.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Go Ahead Eagles - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Fotbalisté Heerenveenu se stále nacházejí na příčkách zaručující evropské poháry, jenže v poslední době se jim už tolik nedaří. Ve čtyřech duelech v řadě totiž nepoznali chuť vítězství, v tabulce se propadli na pátou pozici s třiadvaceti body o bod za konkurenční Alkmaar. Nyní se pokusí vrátit na vítěznou sérii proti nováčkovi z Go Ahead Eagles, který se naopak propadl na poslední osmnácté místo Eredivisie s jedenácti body o skóre za Rodu.

SC sice dokázalo v minulých duelech remizovat s vedoucím Feyenoordem či silným Vitesse, naopak nečekaně podlehlo jinému rotterdamskému výběru ze Sparty a naposledy nebodovalo ani s Ajaxem. V duelu s favoritem dlouho drželo nerozhodný bezbrankový výsledek, nakonec svému soupeři podlehlo nejtěsnějším poměrem 0:1. Eagles jsou poslední i přesto, že ve 12. kole naprosto senzačně zdolaly vedoucí Feyenoord 0:1.

Jenže na druhou stranu to byl teprve třetí tříbodový zisk v letošním ročníku, od tohoto momentu prohrálo Go Ahead s Heracles (1:2) i minule s konkurenčním Tilburgem (0:1). "Náš sobotní protivník předvádí hodně nevyrovnané výkony, na druhou stranu dokáže kdykoliv překvapit. Pokusíme se vsítit vedoucí branku, abychom dostali soupeře pod tlak, nicméně musíme být pozorní až do závěrečných minut," uvedl hostující stratég Jürgen Streppel.

Ten nemá k dispozici Schaarse vinnou poraněného lýtka, naopak domácí výběr nemůže počítat hned se čtyřmi jmény. Na marodce se nacházejí van Ewijk s Locignem kvůli poraněnému kotníku, po operaci kolenních vazů se zotavuje David, který bude mimo několik měsíců a Daemen laboruje s achilovkou. Oba dva celky se spolu naposledy utkaly v nejvyšší soutěži v sezóně 2014/2015 a tehdy ani jeden zápas neměl vítěze.

Heerenveen nejprve remizoval s Go Ahead 2:2, v následné jarní odvetě v Deventeru uhrál další bod po výsledku 1:1. "Pochopitelně roli favorita vnímáme, avšak rozhodně to nebude snadná záležitost, jak si někteří myslí. Určitě chceme mít herně navrch a častěji držet balón, na druhou stranu nesmíme soupeře pouštět do rychlého přečíslení. Šance jsou podle mě vyrovnané, i když my budeme spokojeni jen s tříbodovým ziskem," dodal Streppel.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Excelsior - AZ Alkmaar  (sobota 19:45)
Alkmaar má před sebou velmi důležité duely na závěr letošního roku, nyní se pokusí navázat na dva předchozí úspěchy na půdě Excelsioru. AZ se trápilo v druhé polovině října, od té doby neprohrálo v sedmi duelech v řadě za sebou. Naopak SBV má úplně jiné cíle, po slušném vstupu do soutěže se postupně začalo tabulkou propadat a momentálně je třinácté se čtrnácti body. Alkmaar posbíral o deset bodů více a nachází se na čtvrtém místě Eredivisie.

Hosté naposledy předvedli výborný výkon proti Heracles a našli ztracenou střeleckou formu, když svého protivníka deklasovali 5:1. Předtím uspěli v Evropské lize na půdě irského Dundalku (1:0) a postup do jarní fáze mají ve svých rukách. Nicméně v závěrečném utkání téměř jistě musí zdolat vedoucí Zenit Petrohrad, který v dosavadních pěti duelech neztratil ani bod. SBV se též nacházelo ve velké krizi, v minulých dvou utkáních však bodovalo.

Po šesti prohrách v řadě nejprve doma zdolalo Spartu Rotterdam po výsledku 3:2, minule zavítalo na půdu favorita z Vitesse Arnhem a uhrálo bod po výsledku 2:2. "Excelsior má vysoké kvality a pokud je v dobré pohodě, tak dokáže potrápit kohokoliv. Nám se poslední zápasy sice povedly, ale nesmíme usnout na vavřínech. Je potřeba přistoupit k utkání zodpovědně a prozatím se nesoustředit na souboj se Zenitem," řekl trenér AZ John van den Brom.

Ten nemá k dispozici van Eijdena kvůli poraněným tříslům, domácí výběr bude postrádat Koolwijka (zranění třísel), de Reuvera (problémy s kotníkem) a Arghuse (potíže se stehenním svalem). Excelsior naposledy zdolal svého sobotního protivníka v roce 2011, kdy doma zvítězil 2:1, v následujících šesti duelech získal třikrát bod a třikrát prohrál. Loni nejprve remizoval s AZ 2:2 a pak v jarní odvetě prohrál 0:2.

"Máme před sebou náročný prosinec, který může naznačit, jestli letošní sezóna bude úspěšná či neúspěšná. Nesmíme se dívat příliš daleko do budoucnosti, je potřeba postupovat zápas od zápasu. V předchozím střetnutí s Heracles se nám dařilo v ofenzívě a rádi bychom v tomto trendu pokračovali," dodal padesátiletý van den Brom, který chce znovu spoléhat na svá útočná esa - Woutera Weghorsta a Roberta Mührena.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - PSV Eindhoven  (sobota 19:45)
Celkem čtyři body dělí PSV od vedoucího dua ve složení Ajax a Feyenoord. Na půdě Rody Kerkrade, která má nejhorší útok v lize a také dosud získalo jen jedno jediné vítězství, potřebuje vyhrát nejen proto, aby úspěšně stíhal boj o titul, ale také kvůli týmové pohodě před důležitým střetnutím Ligy mistrů s ruským Rostovem.

Hostující trenér Phillip Cocu hovoří o následujícím týdnu jako o jednom z nejklíčovějších celé sezóny. V Eredivisie zbývá do konce podzimu odehrát tři kola, přitom na závěr dojde k třaskavému souboji s Ajaxem. Jakékoli neúspěchy na domácí scéně i v Lize mistrů by mohly zajisté notně zacloumat s psychikou hráčů před fotbalovým bonbónkem tohoto roku.

V Eindhovenu hodně uvítali volno v tomto týdnu. "Měli jsme daleko více času v trénincích. A také se mohli někteří hráči zotavit po různých zraněních. Někdy jsme také odpočívali," prozradil Cocu minulý program. "Také jsme se věnovali taktické přípravě. To bylo hodně příjemné jak pro mě, tak pro tým. Vyvodili jsme tři rozhodující závěry."

Zdravotně do kupy se pořád ještě nedala trojice Jorrit Hendrix, který má poraněné koleno, Andrés Guardado, jehož trápí bolavá podkolení šlacha, a Jürgen Locadia, jenž má stále problémy s třísly. Fit není ani kvůli poraněnému ramenu náhradní brankář Luuk Koopmans, naopak se celkem rychle dal zdravotně do pořádku Joshua Brenet.

Tyhle absence každopádně nepřinášejí vyloženě příjemné zprávy před mačem v Kerkrade. Ačkoli soupeř se pere především sám se sebou. "Neexistují žádné jednouché zápasy," odmítal podcenění Cocu. "Roda už letos mnohokrát remizovala. Působí kompaktním dojmem a spoléhá na brejky. Ví, jakým herním stylem se prezentujeme, takže na hřišti něco změníme."

Na to, že jsou domácí na předposlední příčce, z uplynulých čtrnácti kol pouze pětkrát vyšli bodově naprázdno. Ono se jim totiž už podařilo osmkrát plichtit, a jsou v nejvyšší nizozemské soutěži v tomhle ohledu dosavadní rekordmani. Ovšem pozor! Už od půlky října drží poměrně slušnou šňůru šesti utkání bez porážky.

Mizerná je hlavně jejich útočná potence, na kterou dlouhodobě trpí, a to prakticky od začátku sezóny. Z osmi vstřelených branek jen záložník Adil Auassar dokázal skórovat dvakrát. Ani nemalá marodka nepřispívá vyloženě dobré náladě. Proti PSV budou chybět Frederic Ananou, Dani Schahin, Jens van Son a Simon Church.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.50 - 4.75 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - PEC Zwolle  (sobota 20:45)
Fotbalisté Vitesse Arnhem v tuto chvíli neprožívají úplně nejlepší období a na výhru v domácí soutěži čekají už šest zápasů v řadě za sebou, tuto nepříznivou bilanci určitě chtějí přerušit proti Zwolle. To je na tom momentálně ještě mnohem hůře, v dosavadním průběhu získalo pouhých třináct bodů a nachází se na šestnácté barážové pozici. Vitesse posbíralo o čtyři body více a je osmé, ovšem nejbližší konkurenti se mu začínají vzdalovat.

Arnhem z předchozích šesti duelů vybojoval čtyři nerozhodné výsledky a k tomu si připsal dvě porážky. Naposledy se rozešel smírně s Excelsiorem po výsledku 2:2, předtím získal bod s Heerenveenem (1:1). "Šňůra se začíná nepříjemně protahovat a my musíme udělat vše proto, abychom znovu začali vítězit. Našim cílem je skončit na příčkách zaručující evropské poháry a tímto stylem svůj cíl naplnit nemůžeme," uvedl domácí stratég Henk Fraser.

PEC sice v rozmezí 8. - 12. kola získalo velmi solidních jedenáct bodů, jenže v předchozích dvou duelech prohrálo, když nestačilo na Feyenoord po výsledku 0:3, naposledy naprosto nezvládlo souboj s konkurenčním Groningenem a utrpělo nečekaně vysokou prohru 0:4. "Náš protivník je velmi nebezpečný, pokud tedy předvádí svou hru a je v dobré pohodě. Chceme zvítězit, ovšem utkání nesmíme v žádném případě podcenit," dodal opatrně Fraser.

Hosté nemohou využít služeb Mokhtara kvůli poraněným tříslům, k dispozici nejsou ani Nijland (zraněný zadní stehenní sval) s Dekkerem (po operaci kolenních vazů). Zwolle nedokázalo svého sobotního protivníka zdolat již pětkrát v řadě, v uplynulém ročníku nejprve doma inkasovalo debakl 1:5, v jarní odvetě v Arnhemu předvedlo mnohem lepší výkon a odvezlo si bod (1:1). Domácí postrádají van der Werffa vinou potíží s kolenem.

"Bohužel po porážce s Feyenoordem jsme si opět přestali věřit a v dalším zápase s Groningenem udělali školácké chyby, na tyto souboje musíme co nejdříve zapomenout. Teď na nás znovu čeká nesmírně náročná zkouška, Vitesse je nevyzpytatelný soupeř. Pokud má svůj den, tak dokáže hru soupeře naprosto rozebrat. Pokusíme se vstřelit nějaký gól, naší prioritou bude zodpovědný výkon v defenzívě," řekl trenér Zwolle Ron Jans.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.00 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - NEC Nijmegen  (pátek 20:00)
Oba dva celky by se rády nacházely v horní polovině tabulky, ovšem prozatím jsou v té dolní a nyní má jeden z nich šanci posunout se vzhůru. Domácí Heracles je na jedenácté pozici s patnácti body, hosté jsou na tom hůře pouze o skóre a patři jim dvanácté místo. Letošní účastník Evropské ligy se zvedl po dvou vítězstvích před a po reprezentační pauze, ale poslední vystoupení nezvládl. Naopak NEC dokázalo minule naplno bodovat.

Almelo v předchozích devíti zápasech prohrálo pouze dvakrát a to v 10. kole v Heerenveenu po výsledku 1:3, naposledy zavítalo na půdu vysoce favorizovaného Alkmaaru a muselo zkousnout vysokou porážku 1:5. Předtím však vybojovalo ve dvou střetnutích maximum šesti bodů, když porazilo Go Ahead a Vitesse ve shodném poměru 2:1. Nijmegen naopak až do minulého kola nepoznal radost z výhry v pěti utkáních v řadě.

Utrpěl například i debakl 0:5 v Amsterdamu proti Ajaxu, nicméně minule si spravil chuť proti Enschede a nakonec slavil výhru po výsledku 3:2. "Jsme moc rádi, že jsme nepříznivou sérii zlomili zrovna proti tak silnému výběru, jakým je Twente. Dobře víme, že nás současný protivník má podobné kvality, a navíc hraje v domácím prostředí. Jedeme si pro tři body, avšak čeká nás opravdu náročné utkání," řekl trenér hostujícího výběru Peter Hyballa.

Ten bude mít k dispozici kompletní výběr, naopak jeho protějšek John Stegeman se musí obejít bez tří jmen. Mimo hru je lehce zraněný te Wierik, dlouhodoběji se na marodce nacházejí Fledderus (poraněné kolenní vazy) a Agbaljan (přetržená achilovka). V loňských vzájemných zápasech byl vždy úspěšnější domácí výběr. Heracles nejprve zvítězilo na Polman stadionu 3:0, v následné jarní odvetě podlehlo Nijmegenu 0:1.

"Musíme co nejdříve zapomenout na porážku s Alkmaarem, ta pro nás byla hodně krutá a v tomto utkání jsme udělali mnoho chyb. Nijmegen se snaží hrát velmi aktivně, proto očekávám ofenzivní hru s častou střelbou. Musíme si dávat pozor na standardní situace a zakončení z pokutového území, Nijmegen je totiž velmi produktivní. Pevně věřím, že fanoušky nezklameme a vrátíme se k dobré hře z první poloviny listopad," uvedl Stegeman.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam14103134:1033
2.AFC Ajax14103132:1133
3.PSV Eindhoven1485123:729
4.AZ Alkmaar1466224:1524
5.SC Heerenveen1465326:1623
6.FC Twente1455424:2120
7.FC Utrecht1446422:2218
8.SBV Vitesse1445519:1817
9.Sparta Rotterdam1445521:2117
10.FC Groningen1444620:2216
11.Heracles Almelo1436516:2315
12.NEC Nijmegen1436513:2415
13.SBV Excelsior1442817:2514
14.Willem II1435610:1814
15.ADO Den Haag1442815:2414
16.PEC Zwolle1434712:2813
17.Roda JC141858:1911
18.Go Ahead Eagles1432912:2411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Stiksxx

Nouri ani Černý nejsou za rezervu, tak budou jistě s áčkem. Ale není ani El Ghazi..Je možný, že by se taky vracel do áčka?

Reagovat
jáá

jojo, za rezervu skončil, trest by mu měl vypršet a už trénoval s áčkem a třeba Bazoer ho vítal dost s nadšením, tak uvidíme jak to s ním bude...Já jen doufám, že se kousne a zase mu to půjde jako před tím jeho zraněním

na instagramu mě už pobavily různá hlasování Traoré X El Ghazi atd. tak jsem zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

El Ghazi odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

muze i s Gudeljem Takove princezny nepotrebujem.

Reagovat
Stiksxx

Gudelj by mě vůbec nemrzel. El Ghazi docela jo...Ale je pravda, že když nemá pokoru, tak je lepší aby šel.

Reagovat
jáá

asi tak, Gudelj by mi moc nechyběl, ale El Ghazi mě dřív bavil...začátek mu úplně nevyšel, ale bych bych rád, kdyby se zas chytnul

Spartak Moskva je ochotný za Ghaziho dát 10m €

Reagovat
Stiksxx

Tak to mi nepřijde nějak prepaleny. Cenu muze mit treba 6 mega tak ta nákupní je dycky o něco vyšší.

Reagovat
AjaxFans

Gudejli at se de bodnout.Ma manyry jak nejlepsi hrac.Po zime pryc i fotrikem

Reagovat
jáá

projevil o něj vůbec někdo zájem? osobně si myslím, že si u nás už nekopne, stejně ten stop má do konce sézony ne?

Reagovat
pepinho2

takovými výkony si Černý místo v áčku nezaručí

Reagovat
smazaný uživatel

však hrál dobře

Reagovat
pepinho2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele