17. kolo
13.01.2024 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Marco Reus a Jadon Sancho (© AFP)

Sancho obnovil kouzelné pouto s Reusem a přispěl k výhře BVB v Darmstadtu

Dortmund zvítězil v 17. kole Bundesligy na půdě Darmstadtu 3:0 a přerušil sérii čtyř utkání bez výhry. Úspěch BVB započal ve 24. minutě chytrým zakončením ke vzdálenější tyči Julian Brandt. Po změně stran se na trávník dostal i Jadon Sancho, jenž rovnou asistoval u branky Marca Reuse, kterého si ještě dobře pamatoval z předchozího povedeného angažmá ve Vestfálsku. Nováček soutěže tak nepoznal chuť vítězství už 10 zápasů v řadě a v tabulce nejvyšší německé soutěže zůstává na posledním místě.

Borussia se nedávno dostala na titulní stránky sportovních novin kvůli očekávanému hostování Sancha, jenž se do Německa vrátil po necelých třech letech z Manchesteru. Ten však zůstal v Darmstadtu od začátku jen na lavičce, na rozdíl od taktéž na hostování příchozího Iana Maatsena. Mladý Nizozemec nastoupil od prvních minut na levém kraji obrany, kde BVB podstatnou část podzimu tlačila bota.

Kmenový hráč Chelsea se od startu duelu ukazoval v dobrém světle a ve 20. minutě si málem připsal asistenci, když svým centrem našel ve vápně Brandta, kterého ovšem vychytal narozeninový oslavenec Marcel Schuhen. Z dalšího vzájemného souboje těchto dvou hráčů už vyšel brankář Darmstadtu jako poražený, neboť jej po parádním průniku Jamieho Bynoe-Gittense překonal Brandt přízemní střelou k levé tyči.

Vyrovnáno mohlo být ve 39. minutě, jenže Tim Skarke svým pokusem z halfvoleje branku hostů netrefil. Ještě do přestávky se po chybě v defenzivě domácích dostal k míči Niclas Füllkrug, do střely z nadějné pozice mu ale na poslední chvíli vtrhnul obránce Christoph Klarer.

Po necelé hodině hry se na trávník dostal navrátilec Sancho a ihned byl důležitou součástí ofenzivních akcí Dortmundu. Velkou gólovou příležitost ale diváci viděli na druhé straně. Na konci dobře zahraného signálu po rohovém kopu stál Luca Pfeiffer, kterému stačilo zakončit hlavou mimo dosah Gregora Kobela. Švýcarský brankář ale předvedl neuvěřitelný zákrok, když ve výskoku vykopl špičkou kopačky míč mimo tři tyče.

Hosté tak velké nebezpečí přečkali a sami zanedlouho udeřili. V 77. minutě totiž vybídl Sancho ke skórování Reuse, jenž se před prázdnou bránou nemýlil. Na konečných 3:0 pak v samotném závěru upravil Youssoufa Moukoko.

Dortmund tak získal na hřišti posledního tři body. Další zápas jej čeká 20. ledna v Kolíně nad Rýnem, Darmstadt ve stejný den vyzve Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele