17. kolo
13.01.2024 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Christian Streich (© AFP)

Nevídaný zákrok dánského brankáře přispěl ke druhé ztrátě Freiburgu v řadě

Utkání 17. kola Bundesligy mezi Freiburgem a Unionem Berlín přinesl divákům remízu 0:0. Trápící se celek z hlavního města se po většinu duelu bránil, jenže domácí jasnou převahu nezužitkovali a podruhé v řadě ztratili. Velkou měrou k tomu přispěl i hostující brankář Frederik Rönnow, jenž v 16. minutě předvedl proti hlavičce Vincenza Grifa jednoznačně nejlepší zákrok celého kola. Alex Král odehrál celý zápas.

Union se po změně trenéra na konci minulého kalendářního roku začal výkonnostně zvedat, což jej po dlouhé době vyprostilo ze sestupového pásma. Na něj měl ovšem naskok jen tří bodů a před sebou těžký duel s Freiburgem. Domácí chtěli odčinit porážku s Heidenheimem v předchozím kole a případným vítězstvím se posunout zase o kousek blíže k top pětce celé soutěže.

První šanci na skórování měli v 11. minutě, kdy míč doputoval k Rolandu Sallaiovi. Rodák z Budapešti si balon na hranici šestnáctky dobře zpracoval, avšak jeho křižná střela na vzdálenější tyč branku Unionu minula. O pár chvil později zakončoval z bezprostřední blízkosti Grifo, jenže brankář Rönnow se proti jeho pokusu zaskvěl.

Sallai dostal po půlhodině hry šanci na reparát, když hlavičkoval z hranice malého vápna, míč ale neusměrnil požadovaným směrem. Na konci poměrně nezáživné první půle se k zakončení se štěstím propracoval Merlin Röhl, jenže gólman Rönnow mu zmenšil střelecký úhel a proti jeho ráně zasáhl.

Po hodině hry vyplísnil Grifo svého spoluhráče Michaela Gregoritsche. Ital totiž vyslal povedenou střelu na zadní tyč, tu ale nechtěně tečoval mimo bránu právě hrotový útočník Freiburgu. Větší množství šancí ale s přibývajícím časem nepřišlo. Na obrazu hry se nepodepsalo ani trojité střídání Unionu v 69. minutě. Jediné, co sneslo na stadionu v Bádensku měřítko, byla atmosféra vyprodukovaná domácím kotlem.

Freiburg tak podruhé v řadě zaváhal a doma získal jen bod. V dalším ligovém střetnutí se utká 20. ledna s Hoffenheimem, Union změří o den dříve síly s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele