28. kolo
06.04.2024 15:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Oslavy hráčů RB Lipsko (© AFP)

Komplexní výkon všeuměla Opendy prodloužil čekání Freiburgu na domácí ligovou výhru

Fotbalisté Lipska porazili ve 28. kole Bundesligy Freiburg 4:1. Po evropských soutěžích pokukující domácí nedokázali čelit umění Loïse Opendy a už popáté v řadě před svými fanoušky v lize nezvítězili. Belgičan již v úvodním dějství dvakrát skóroval, přičemž zejména první trefa byla dokonalou ukázkou jeho komplexnosti. Nejprve se totiž díky bleskové rychlosti dostal po bok obránce, toho v silovém souboji předčil a nakonec neomylně skóroval. Kromě dvou zásahů si navíc třetí nejlepší kanonýr soutěže připsal i dvě asistence.

Rozjetí Býci naposledy mírně klopýtli, když si vylámali zuby na obětavé Mohuči a před domácími fanoušky se museli smířit s remízou. O poznání lépe se vedlo Freiburgu, který si s chutí zastřílel na stadionu Mönchengladbachu a po vítězství 3:0 oživil své šance na postup do pohárové Evropy. Do not hrál bádenskému týmu i fakt, že se ofenziva Lipska musela obejít bez služeb zraněného Yussufa Poulsena.

Domácí se po úvodním hvizdu nestihli ani pořádně nadechnout a už prohrávali. Ve druhé minutě totiž Openda vyslal tvrdou přízemní přihrávku přímo do pokutového území, kde číhal Amadou Haidara a ranou na zadní tyč uklidil míč do sítě. V 18. minutě Lipsko odskočilo na rozdíl dvou branek zásluhou Opendy. Třetí nejlepší střelec ligového ročníku se po průnikové přihrávce rozhodl vypálit skrze domácího obránce, což se ukázalo jako skvělá volba, neboť míč se zastavil až za zády zaskočeného Noaha Atubola. Pět minut před koncem první půle měl domácí Lucas Höler jedinečnou možnost vrátit Freiburg zpět do hry, z pokutového kopu však napálil pouze břevno. V pořadí 44. minuta znamenala pro Freiburg další zvýšení ztráty. Openda využil podklouznutí domácího obránce a střelou mezi nohama Atubola upravil na 3:0.

V 54. minutě se tým z východu Německa dostal už na čtyřgólový náskok a opět v tom měl prsty belgický talent Openda. Už podruhé v tomto utkání se ocitl v roli asistenta, když naservíroval balon přímo před Benjamina Šeška, který jej pak jen zasunul do odkryté brány. Freiburg se ovšem nevzdával a v 59. minutě snížil na 1:4. Vincenzo Grifo ukázal své technické dovednosti, když perfektně zpracoval míč, zmátl několik protihráčů a nakonec bravurně zakončil po zemi k pravé tyči.

Freiburg tak domácí duel nezvládl a nepřipsal si ani bod. V dalším kole se 14. dubna představí na stadionu Darmstadtu, Lipsko o den dříve přivítá Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele