22. kolo
17.02.2024 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Autor první branky Xavi Simons (© AFP)

Gladbach zakletou Red Bull Arenu neodčaroval, Lipsko po výhře dýchá na záda BVB

Lipsko zvládlo utkání 22. kola Bundesligy, v němž porazilo před zraky vlastních fanoušků Mönchengladbach 2:0. Býky dovedl za teprve druhým vítězstvím v tomto kalendářním roce už ve 14. minutě rozhodující trefou Xavi Simons. Hříbata tak prodloužila trápení na hřištích soupeřů, kde vyhrála od startu ročníku pouze jednou. Na půdě Die Roten Bullen, kteří se třemi získanými body přiblížili čtvrtému BVB, navíc nikdy v historii netriumfovala. Tomáš Čvančara vinou zraněného kotníku do souboje nenastoupil.

Hráči Lipska si ani v souboji s Realem Madrid v Lize mistrů nezlepšili pošramocené sebevědomí, když po Novém roce dosud porazili jen tápající Union. O moc lépe na tom ale nebyl Gladbach, který po těžkém dvojzápase proti Bayernu a Leverkusenu pouze remizoval s Darmstadtem. V Red Bull Areně navíc Hříbata v minulých dvou případech prohrála o tři góly.

Úvodní minuty nabídly spíše opatrný poznávací fotbal, když si především hráči Červených býků nahrávali kolem středového kruhu. O to krásnější byla první branka v podání Simonse, jemuž nabil na hranici vápna Yussuf Poulsen a mladý záložník ze vzduchu zavěsil k levé tyči. Nizozemec měl další velkou šanci v 18. minutě, kdy opět po přihrávce Poulsena pálil z první, tentokrát ale zamířil přímo na gólmana. První poločas se poté nesl v duchu minima šancí a opatrné kombinace.

Ani změna stran nepřinesla kýženou atraktivitu, kterou postrádala i úvodní půle. První přesný pokus ve druhém dějství si připsal opět Simons, jehož dalekonosný oblouček byl tentokrát lahůdkou pro gólmana Moritze Nicolase. Záhy však v Red Bull Areně přece jen zavládla gólová radost, když díky zapomenutému Lucovi Netzovi nebyl Loïs Openda v ofsajdu, a mohl tak zužitkovat dlouhou přihrávku za obranu lobem přes brankáře. Další možnost skórovat měl v 73. minutě Benjamin Šeško, jeho ránu z úhlu ale špičkou kopačky vyrazil gólman Nicolas. Závěrečnou šanci na snížení zahodil Jordan Siebatcheu, svou hlavičku totiž nasměroval těsně vedle brankové konstrukce.

Lipsko zvítězilo, a připsalo si tak do tabulky tři body. V dalším kole jej čeká 24. února souboj s Bayernem, Hříbata se ve stejný den utkají s Bochumí.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele