15. kolo
16.12.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Donyell Malen v utkání proti Augsburgu (© AFP)

Borussia na evropské úspěchy v lize znovu nenavázala. Bod v Augsburgu vydoloval Malen

Dortmund remizoval v 15. kole Bundesligy na hřišti Augsburgu 1:1. Domácí poslal 23. minutě do vedení ve Ermedin Demirovič, ještě před změnou stran však vyrovnal po krásné kombinační akci Donyell Malen. BVB tak potvrdilo, že nezažívá nejlepší období na hřištích soupeřů, jelikož tam nevyhrálo už čtvrté ligové klání v řadě. Jeho formu nenakopl ani úspěch z Ligy mistrů a z průběžné páté příčky ztrácí na čelo tabulky 10 bodů, vedoucí Leverkusen navíc odehrál o zápas méně. Tomáš Koubek se v bráně bavorského celku nepředstavil.

Ačkoliv forma Schwarzgelben měla k ideálu daleko, hosté mohli čerpat sebevědomí alespoň ze svých výkonů na evropské scéně. V Lize mistrů totiž ve společnosti PSG či AC Milán překvapivě vládli a díky remíze s Pařížany v posledním kole si zajistili postup z prvního místa. Toto momentum nyní potřebovali přenést také do Augsburgu, kde jim v poslední době pšenka nekvetla. Z posledních pěti návštěv totiž zvítězili v místní WWK Areně jen dvakrát a stejný počet duelů ztratili.

Tentokrát je mohl do rychlého vedení poslat Marco Reus, jehož pokus na vzdálenější tyč ovšem vyrazil konečky prstů brankář Finn Dahmen. Z následného rohu se míč dostal k Ramymu Bensebainimu, který se jej chytře patičkou snažil dostat do sítě, nicméně balon doskákal jen těsně vedle. Ve 23. minutě Demirovič v tvrdém souboji odstavil svého strážce, který byl navíc poslední před gólmanem, a řítil se tak sám na bránu. Následně ranou po zemi poslal domácí chladnokrevně do vedení. Černožlutí na tuto trefu dokázali odpovědět ještě v prvním poločase. Malen si ideálně narazil míč s Niclasem Füllkrugem a poté vyslal parádní přízemní projektil přímo k tyči.

Domácí vstoupili do druhého dějství aktivněji. Hrozil zejména Phillip Tietz, který nejdřív hlavičkoval těsně nad bránu a o pár minut později střílel levačkou pod břevno, ale reflexivně zasáhl gólman Gregor Kobel. Druhou trefu v utkání mohl přidat Demirovič, který dloubáčkem překonal brankáře, ale pomalý míč stihl před brankovou čárou odklidit jeden z obránců. V 78. minutě mohl skóre ve prospěch hostů otočit Malen, jeho střelu mezi nohy gólmana si však Dahmen pohlídal. Ten o pár chvil později špatně vyběhl, a tak mohl Füllkrug hlavičkovat do odkryté brány, kterou však netrefil. V závěru ještě Dahmen vychytal pokus Malena z velké blízkosti patičkou, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Augsburg tedy udržel ofenzivu Borussie na uzdě a připravil jí další zklamání. Poslední duel před třítýdenní pauzou sehrají Bavoři 20. prosince ve Stuttgartu, Dortmund o den dříve přivítá Mohuč.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele