27. kolo
30.03.2024 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Merlin Röhl (© twitter.com/EuropaLeague)

Uzdravený Čvančara s rozdanými kartami nezamíchal. Freiburg rozhodl o výhře třemi góly

Mönchengladbach ve 27. kole Bundesligy podlehl doma Freiburgu 0:3 a po třech remízách v řadě si připsal i porážku. Tři body vystřelil bádenskému celku hned v sedmé minutě Michael Gregoritsch, hattrickový hrdina rakouské reprezentace z uplynulého srazu. Na něj po pauze navázal mimo jiné i Merlin Röhl, který se v německé nejvyšší soutěži trefil teprve podruhé. Uzdravený Tomáš Čvančara šel na hřiště na poslední půlhodinu už za třígólové ztráty domácích.

Ačkoliv Robin Hack v posledních týdnech zářil, Gladbach čekal na soutěžní výhru už více než měsíc. Během něj Hříbata stihla remizovat s třemi celky ze spodní poloviny tabulky a zároveň vypadnout z DFB Pokalu po porážce od Saarbrückenu. Freiburg se musel rozloučit s Evropskou ligou, z níž ho vyřadil West Ham. Další důležitý okamžik pak nastal v reprezentační pauze, jelikož kouč Christian Streich oznámil letní odchod z lavičky, na kterou usedl v prosinci 2011.

Hosté začali pořádně zostra, když už v sedmé minutě Gregoritsch poslal balon ze spoluhráčovy sražené střely přímo k tyči a uvedl bádenské fanoušky do stavu extáze. Hosté nadále hýřili aktivitou, nicméně Gregoritsch i Ricu Dóan pálili ze střední vzdálenosti nepřesně. Mnohem přesnější mušku prokázal ve 35. minutě Lucas Höler, který rovněž vypálil z poměrně zajímavé vzdálenosti a jeho pokus jen tak tak vytěsnil Jonas Omlin. Hříbata rovněž sem tam občas zahrozila, nicméně jejich finální fázi srážely nepřesnosti v zakončení.

Raketový start měli Streichovi svěřenci i po pauze. Hned po dvou minutách druhé půle totiž míč propadl v pokutovém území na Röhla, který se s ním otočil, zamířil a bezchybně trefil pravý dolní roh branky. Úplné rozluštění tajenky o vítěze zápasu zařídil po necelé hodině hry Doan, kdy se jeho přízemní rána z vápna po kombinaci s Maximilianem Eggensteinem zatřepotala v síti.

Do zajímavé příležitosti se dostal po svém příchodu na hřiště i uzdravený Čvančara, který ale krásný centr do dobré pozice hlavičkou hrubě netrefil. V závěru ještě mohl zařídit korekci Ko Itakura, jeho pokus ale brilantně vychytal Noah Atubolu.

Nejčastější výsledek posledních vzájemných duelů, tedy remíza, se tak tentokrát nekonal a výhru slavil Freiburg. Ten příště přivítá 6. dubna Lipsko, Mönchengladbach se o den později představí ve Wolfsburgu.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele