20. kolo
11.02.2023 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu (© AFP)

Dělovky zápas nerozsoudily. Union skolil Lipsko až díky proměněné penaltě

Bayern při sobotním odpoledni skolil očekávaně Bochum, možná si přitom trochu maloval, že by dotírající Union mohl v bitvě o východ Německa ztratit. Ale ne. Jestliže Lipsku se více dařilo v prvním poločase, po přestávce jeho sokovi. Domácí přišli o sérii bez porážky napříč všemi soutěžemi, jež trvala od září loňského roku, hosté naopak v roce 2023 stále nezaváhali.

Oba celky působily zprvu opravdu hodně opatrně. Možná že o chlup aktivnější, lépe řečeno po střelecké stránce, byli domácí, nicméně třeba Laimer ve 14. minutě neseřídil mířidla na onu potřebnou úroveň a zacílil vedle brány. Ve 24. minutě se každopádně z ničeho nic ujali vedení Die Roten Bullen. André Silva míč ve středu pole posunul k Henrichsovi, ten si ho za šestnáctkou narovnal na svou pravačkou a bez otálení udeřil na bližší tyčku. Parádní dělovka.

Union na tohle inkasování dlouho nemohl vůbec reagovat. Jeho protivník působil v obraně opravdu kompaktně, především nechtěl udělat zbytečnou chybu, tahle taktika přitom dlouhou dobu slavila úspěch. Jenže jak už lipský stratég Marco Rose hovořil před zápasem, berlínský výběr umí být nesmírně efektivní. Sice se ke své první šanci propracoval vlastně až po hodině hry, přesto ji okamžitě přetavil ve vyrovnávací trefu. Dopomohl si přitom standardní situací.

A jestliže Henrichs v první půli vyprodukoval opravdu nechytatelnou pumelici, pak protihráč Haberer možná jeho tvrdé zakončení ještě trumfnul. Bránící Szoboszlai se snažil odvrátit pas od rohového čtvrtkruhu, který zasílal Giesselmann, do bezpečí, jenže merunu dostal k hranici pokutového území. A tam se s nikým a ničím nemazal osmadvacetiletý záložník. Vší silou ji napálil z voleje tak dobře, že gólman Blaswich plachtil vzduchem opravdu zcela bezdůvodně.

Plichta by byla ve finále spravedlivým výsledkem, každopádně svěřenci kouče Urse Fischera se přece ještě nadechli k jedné, vítězné brance. V 70. minutě si ve vlastním vápně nešikovně počínal bránící Simakan, který zasáhl míč cíleně rukou, a rozhodčí Schlager, leč po krátkém zaváhání, ukázal na pokutovou značku. A exekutor Knoche následně bez problémů proměnil.

Autor: Patrik Sandev / bundesliga.com, whoscored.com, skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko všechny svoje příznivce nasralo. Začlo hrát až když prohrávalo. Trpaslík vyloupil obra. Rozhodčí prevít. Ostuda pro Lipsko!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele