27. kolo
08.04.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Momentka z utkání Hertha - Lipsko (© AFP)

Lipsko se po výhře nad Herthou vrátilo na čtvrtou příčku

Die Roten Bullen opět potvrdili, že Stará dáma patří k jejich nejoblíbenějším soupeřům. Ačkoli tentokrát nebyl výsledek tolik jednoznačný, jako tomu bylo v v minulých utkáních. Nicméně i nejtěsnější porážky se počítají, a tato byla pro klub z hlavního města Německa už šestnáctá. Může jej stát barážovou pozici.

Po návratu do Saska stále hledá Timo Werner někdejší formu. Rychlost zůstala jeho největší předností, ale většinou bývá v rozporu s přesností, což platilo i ve 4. minutě. Další šance Patřila Joškovi Gvardiolovi, nicméně ani z ní nezapršelo. Následující minuty byly spíše bojem o střed hřiště. Až před uplynutím půl hodiny hry to z dálky zkusil Marvin Plattenhardt. Bohužel pro domácí dosti nepřesně.

Ve 40. minutě srazil Filip Uremović centr Davida Rauma na rohový kop. Jeho rozehrávky se chopil Dominik Szoboszlai. Balon cpal do vápna, kde se před Oliverem Christensenem objevil Amadou Haïdara, jehož hlavička doputovala za brankovou čáru. Platnost gólu musel posvětit videorozhodčí, jelikož se řešil eventuální faul na brankáře. Nicméně k nelibosti Berlíňanů bylo všechno v souladu s pravidly - 0:1.

Deset minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se odhodlal ke střele sám Szoboszlai. Skóre však zůstalo neměnné. Po hodině hry přihrál Lukebakio kolegovi Kevinovi-Princovi Boatengovi, který svou možnost zahodil, tak jako na opačném pólu po rychlém brejku Benjamin Henrichs. Poslední jmenovaný zahrozil s Raumem v 69. minutě znovu.

V závěrečné desetiminutovce předložil Lucas Tousart střídajícímu Suatovi Serdarovi, jehož nohou vychytal Janis Blaswich. Szoboszlai pak proti Christensenovi neuspěl a André Silva nasměroval dorážku do boční sítě. Pokusy, které byly k vidění v nastaveném čase, byly léze posuž spíše jen propagačního charakteru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Ta Herta se zase vycajchnovala jen co je pravda. Kdo neumí hrát fotbal, umí dobře faulovat. Jenže faulovani je zakázaný. Herta neumí lautr imrvére himlhergot übrhaupt nix. Ani kombinaci, ani techniku, ani brejky. Jenom samý nákopy na blind do útoku který vždycky skončí v moci soupeře. Jejich hra je zkrátka nemoderní a zastaralá. S tímhle se dneska nedá uspět. Herta začla bojovat až v samotnym závěru zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele