29. kolo
23.04.2023 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Union vyhrál na Mönchengladbachu a živí šanci na titul

Pět kol před koncem se Bundesliga dramatizuje a v tuto chvíli mají největší šanci na titul tři týmy. Vedle vedoucí Borussie Dortmund a obhájců titulu z Bayernu Mnichov je to Union Berlín. Celek z hlavního města udolal jedinou brankou Borussii Mönchengladbach a na čelo ztrácí pět bodů.

Domácí Borussia byla v prvním poločase o něco aktivnější, i když moc střeleckých pokusů na branku k vidění nebylo. Hříbata častěji držela balón na svých kopačkách, statistiky ukazovaly kolem 65%. V první šanci byl ale Union a Behrensova střela skončila na boční síti. Pro změnu Beckerovu střelu zase tečoval Itakura a Omlin se vytasil se skvělým zákrokem. Utkání postupně nabíralo na tempu a ve 34. minutě trefil z volného přímého kopu z hranice šestnáctky jen zeď Bensebaini.

Na začátku druhého poločasu měl Union obrovskou šanci, jenomže Roussillon pálil už v šestnáctce mimo tři tyče. V 55. minutě zase hlavičkoval kolem malého vápna od země nad Behrens a varování směrem k brance Mönchengladbachu začalo nebezpečně přibývat. V 60. minutě pak Union skutečně udeřil. Roussillon nacentroval do vápna a tam rovnou z první úspěšně zakončil Sheraldo Becker.

Hříbata měla na vyrovnání zhruba půlhodinu, nicméně Union výborně bránil a domácí do ničeho nepustil. V nastaveném čase mohl potrestat brejk Míchel, a i když trefil prázdnou branku, gól nemohl pro ofsajd platit, protože v tu chvíli byl bránící hráč posledním hráčem soupeře. Union to nijak zvlášť nemuselo mrzet, neboť vedení 1:0 udržel.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele