23. kolo
04.03.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lars Stindl v souboji s Nicolasem Höflerem (© AFP)

Mönchengladbach další domácí debakl s Freiburgem nepřipustil. Teď se hrálo bez gólů

Když Freiburg zavítal do Mönchengladbachu naposledy, tedy v prosinci roku 2021, vyhrál v Severním Porýní-Vestfálsku suverénně o šest branek. Tentokráte se nicméně konalo daleko vyrovnanější měření sil, které nakonec v konečnou dělbu bodů také vyústilo. A nutno přitom dodat, že Die Fohlen byli nejbezpečnějším týmem, jen se nepotkali se zdárnou koncovkou.

Borussia vstoupila do utkání lépe. V 8. minutě si počínal aktivně Thuram, který si ve vápně nasměroval míč blíže do středu na svou levačku a vyslal skrytou střelu po zemi, gólman Flekken moc dobře neviděl, přesto dokázal vytáhnout reflexivní zákrok pravou rukavicí. V ještě lepší pozici se pak ocitl Pléa, kterého právě Thuram uvolnil do pokutového území přihrávkou nakrátko, avšak Flekken též v 18. minutě uměl úspěšně zasáhnout.

A když už by ve 36. minutě Flekken mohl opravdu pouze stěží zakročit, poněvadž hlavička Bensebaïniho směřovala přesně na vzdálenější tyčku, zastoupil strážce hostující branky bránící Höler, který balón na brankové čáře zastavil a odvrátil do bezpečí.

V podstatě až krátce po obrátce se osmělili poprvé rovněž hosté. Höfler sklepl míč hlavou pro Sallaie, ten nad ničím moc dlouho nepřemýšlel a vyslal pumelici na brankáře Sippela, ten na každý pád ukázal, že se ve vzduchu hýbat nejen v mládí naučil, a dělovku bravurně zlikvidoval. Největší možnost Mönchengladbachu v rámci druhé půle měl v 74. minutě Pléa, stejně jako v prvním dějství se ovšem nesetkal s povedeným zakončením a po spolupráci s Thuramem zacílil levačkou jen těsně vedle brány.

V závěru utkání vyfasoval ještě zcela zbytečnou červenou kartu Bensebaïni. Tomu se totiž nelíbilo, že souboj Kramera s Röhlem posoudil sudí Brand ve prospěch Freiburgu, a ze vzteku zakopl míč mimo hrací plochu. Ne nějak rapidně, každopádně hlavní arbitr pro toto chování neměl pochopení a vytáhl pro Alžířana žlutou kartu. Bensebaïni mu následně zatleskal, což bylo oceněno bleskově nato ještě jedním osobním trestem a rezultujícím vyloučením ze hry.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele