27. kolo
08.04.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Youssoufa Moukoko (© AFP)

Dortmudští oplatili Unionu říjnovou porážku

Před tímto vzájemným utkáním byly karty rozdány jasně. V případě vítězství by berlínský celek poskočil na druhou příčku tabulky, zatímco porážka by přinesla pětibodovou ztrátu. Borussia však třetí prohru v rámci jediného týdne nedopustila a po dalším dobrém výkonu poslala jasný vzkaz do Mnichova, že jedenáctý titul v řadě se ještě nerovná jistotě.

V 5. minutě se ocitnul za obranou Kevin Behrens, načež udělal kličku Kobelovi, který jej poslal na zem. Penalta se nekopala, protože hostující hráč si o dobrý metr nepohlídal ofsajdovou hranu. Při střele Raniho Khediry bylo všechno v pořádku, tedy kromě té skutečnosti, že nezacílil mezi tři tyče. Stejně si počínal Jude Bellingham.

Po čtvrt hodině si to do šestnáctky soupeře namířil Karim Adeyemi a při obcházení Josipa Juranoviće se naivně pokusil nasimulovat pád, za což si zblízka prohlédnul žlutou kartu. Další příležitost patřila Matsovi Hummelsovi, jehož hlavička nebyla z nejpřesnějších. Zato Donyell Malen si ve 28. minutě počíhal na zadní tyči na centr od Raphaëla Guerreira a z první zavěsil pod břevno. Niko Gießelmann mohl litovat, že se nechal školácky předskočit - 1:0.

Portugalský asistent u premiérové branky zápasu to záhy zkusil sám, leč pojistku nepřidal. Sébastien Haller pak hlavičkoval pouze do Rønnowovy náruče. Minisouboj obou borců se opakoval i v minutě třiačtyřicáté, přičemž z něj znovu vyšla vítězně dánská jednička Unionu. Za několik sekund se ke střele dostal Malen, nicméně stejně jako Bellingham v nastaveném čase neuspěl.

V 54. minutě nechtít udeřil Behrens do obličeje Juliana Ryersona. Naštěstí se to obešlo bez závažnějšího zranění. Právě faulující hráč sehrál výraznou úlohu při vyrovnávacím zásahu. Nejprve zvládnul hlavičkový souboj, po kterém dostal míč k Sheraldovi Beckerovi, ten mu jej vrátil zpátky, a následný volej ze čtrnácti metrů byl rodákem z Brém uklizen k pravé tyči - 1:1.

Deset minut poté to vypadalo, že poslední jmenovaný otočí skóre, kdyby se ovšem v rozhodující moment nezjevil Raphaël Guerreiro. Jamie Lewelling vyzkoušel Kobelovu pozornost, což byla druhá střela v podání die Eisernen, která směřovala do prostoru brány. Více jich ale tým Urse Fischera za devadesát minut nestihnul.

Zato ještě jednou inkasoval. Na začátku finální desetiminutovky chtěl střídající Paul Seguin uzmout balon Reusovi, avšak stvořil vynikající přihrávku pro Youssoufu Moukoka, který udělal strážci svatyně kličku a rozhodnul o výhře Dortmundu - 2:1. V 90. minutě běžel od středového kruhu s merunou Jamie Bynoe-Gittens, načež volil přízemní zakončení, to ovšem většině z bezmála 82 tisíc lidí v Signal Iduna Parku radost neudělalo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele