23. kolo
05.03.2023 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Amine Adli (© AFP)

Leverkusen doma jasně přehrál Herthu

Bayer se prakticky celou sezonu potýká s nestálostí formy, ale tentokrát si šel od úvodní minuty za svým. Patrik Schick se dostal na hrací plochu až v 69. minutě. Sice neskóroval, nicméně přihrál na čtvrtou branku svého týmu, kterému bude po třiadvaceti kolech patřit devátá pozice. Naopak "Stará dáma" zůstává seriózně namočená do boje o udržení.

Leverkusenská cesta za tříbodovým ziskem nabrala jasné obrysy v 10. minutě. Edmond Tabsoba hlavou ještě neskóroval, avšak Sardar Azmoun po Frimpongově přihrávce ano, neboť jeho přízemní střela byla zkrocena až třicet čísel za brankovou čarou - 1:0. Marco Richter pak cílil těsně vedle a další Azmounův volej vyrážel Christensen nad.

Marvin Plattenhardt zatoužil po srovnání, avšak jeho pokus ke gólmanovi přes hradbu těl neprošel. Ve 21. minutě pelášil do vápna Moussa Diaby. Na výběr měl hned z trojice neobsazených spoluhráčů. Pobídnul hned toho prvního, kterým byl Jeremie Frimpong, jehož volej zřejmě lehoučce tečoval muž v rukavicích, takže na čáře stojící Richter nedokázal balon zkrotit - 2:0. Do poločasového hvizdu o sobě dal vědět už jenom Robert Andrich, jenž trefil střed brány.

Lukas Hradecky si na míč poprvé sáhnul až v 50. minutě, kdy konečky prstů vytěsnil na roh skákavou navštívenku od Dodiho Lukebakia. Timothy Fosu-Mensah se podílel na další akci, v jejímž závěru našel Diabyho, kterého vychytal dánský gólman ve službách berlínského celku. V době, kdy byla odehrána hodina hry, byl opět v permanenci. Nejprve pravačkou vykopnul pokus Piera Hincapiého.

Záhy už kapituloval, jelikož mu Moussa Diaby nasadil housle poté, co mu parádní přihrávku za obranu servíroval Florian Wirtz - 3:0. Stevan Jovetić chtěl po příchodu na hřiště okamžitě s nepříznivým stavem pohnout, leč jeho snahu zastavila při exekuci přímého kopu zeď. Fosu-Mensah pak vůbec nezvládl souboj s Plattenhardtem, jenž se v soupeřově pokutovém území poroučel na zem.

Patrick Ittrich nařídil penaltu, kterou Lukébakio nasměroval po své levé ruce, což Hradecky nepřečetl - 3:1. V minutě třiasedmdesáté Schick ve středu hrací plochy prostrčil kulatý předmět na Amineho Adliho, jenž svou ránu z hranice šestnáctky dopravil na místo určení - 4:1.

Zbývající pasáž přinesla už pouze nepřesnosti. S tím, že převahu si dál udržovali die Werkself, kteří se za týden představí v Brémách, zatímco Olympijský stadion bude svědkem utkání Schwarzových svěřenců s Mohučí, kde se nynější kouč Herthy narodil a v tamním klubu působil jako hráč i jako trenér.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele