22. kolo
12.02.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Nils Petersen (© AFP)

Freiburg a Mohuč se ve 22. kole rozešly znovu smírně

Ani jedno ze vzájemných klání tohoto ročníku tedy vítěze nepoznalo, neboť v září se v MEWA Areně hrálo bez branek. Dělba bodů o něco více vyhovuje skvadře kouče Svenssona. Oproti tomu jeho protějšek Christian Streich počítá spíše další ztrátu, ačkoli post zaručující Ligu mistrů je stále na dohled.

V úvodní čtvrthodině rozhodně nešla aktérům na hrací ploše upřít snaha, jenže dobrá příležitost se v této fázi utkání zrodila jediná. Postaral se o ni Roland Sallai, jehož akrobatický volej byl sice efektní, nikoli však efektivní. Následně se už hnal do brejku Karim Onisiwo. Mark Flekken musel mimo pokutové území a balon odhlavičkoval do bezpečí.

Se svou trochou do mlýna přispěchal i Stefan Bell, nicméně jej zradila přesnost. Zato jeho spoluhráč Alexander Hack si těsně po skončení úvodní půlhodiny bezprostředně u brankové čáry počíhal na balon, který muž v rukavicích pod tlakem rozhodně nezkrotil podle svých představ - 0:1. Tuhle trefu ještě muselo posvětit video.

Za vyrovnáním se krátce po rozehrávce hnal Vincenzo Grifo, avšak v tomto střetnutí mu nebylo souzeno, aby se zapsal do listiny střelců. Lucas Höler pak svoje zakončení pokazil, čímž výrazně usnadnil práci Zentnerovi. Ve 41. minutě se dostal až před gólmana Jonathan Burkardt. Jednoduchou kličkou se ho zbavil, jenže v záklonu odkrytou branku nenašel.

Ve druhém dějství se jako první osmělil Sallai, nicméně Zentner stál opět tam, kde měl. Na opačném pólu skončila Burkardtova narážečka s Lee Jae-sungem na boční síti. Po hodině hry posadil Grifo centr na hlavu Hölera, který minul zařízení. Italský fotbalista, který se nakonec nedostal na loňské vítězné EURO, vymyslel další centr v 69. minutě.

Nicolas Höfler jej prodloužil za sebe, kde míči do dráhy nastavil levačku Nils Petersen, jenž v té době nebyl na hřišti ani 120 sekund - 1:1. Skóre už se až do finálního hvizdu sudího Aytekina nezměnilo. I proto, že Höfler, Grifo i Demirović svoje nadějné šance ze samotného závěru ke škodě Freiburgu prohospodařili.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Mainz aspon 1 Bod Tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele