31. kolo
27.04.2019 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Fortuna rozstřílela Werder, Pavlenka čtyřikrát inkasoval

Zdali si duo českých reprezentantů Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie zahraje v příštím ročníku evropské poháry jisté stále není, ale po zápase s Fortunou Düsseldorf to vypadá velmi bledě. Domácí tým nasázel Werderu čtyři góly a protože jen jednou inkasoval, připisuje si vítězství 4:1. Utkání nabídlo spoustu brankových příležitostí na obou stranách, ovšem Fortuna byla efektivnější.

Fortunu především nakopl bleskurychlý gól, kterého docílila už v první minutě zápasu. Benito Raman si narazil před vápnem s Henningsem a pak přízemní střelou k tyči překonal Pavlenku poprvé. Domácí byli při chuti a o pět minut později nebezpečně hlavičkoval z rohového kopu Ayhan. Další pohroma pro Werder přišla ve 23. minutě a tentokrát po lahůdkové individuální akci Keanana Karamana, který od středového kruhu prošel celé hřiště a neomylně zakončil. Vzápětí to dokonce mohlo být 3:0, ale Pavlenka přímý kop Ayhana výborně zlikvidoval.

Brémy vůbec nezachytily začátek zápasu a nakonec měly i štěstí, neboť Ayhan v šestnáctce nešikovně fauloval Klaassena a sudí ve prospěch hostí odpískal pokutový kop. Max Kruse poslal Rensinga na opačnou stranu a vrátil Werder do hry. Ještě lépe mohlo být hostujícím fanouškům ve 30. minutě, kdy hlavičkoval Langkamp a Rensing musel na brankové čáře vytáhnout výtečný zákrok. Akce střídala akci a za dalších pět minut zachránilo Rensinga břevno, když na přední tyči hlavičkoval Nuri Şahin.

Fortuna sice vedla po prvním poločase plném šancí 2:1, ale výsledek mohl být skutečně jakýkoliv. I po obrátce se bylo na co dívat. V 56. minutě Düsseldorf znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Do Karamanova výtečného centru se položil Rouwen Hennings a střelou do protipohybu překonal Pavlenku.

Následující minuty znovu nabídly velké šance na obou stranách a blízko snížení byl i český zadák Theo Gebre Selassie, který sám před Rensingem neuspěl. Gebre Selassie měl prsty i v další šanci Werderu, po jeho centru tentokrát zakončoval zblízka Kruse a Rensing i tuto příležitost ustál.

Brémy zahazovaly a Fortuna trestala. Čtvrthodinu před koncem definitivně rozhodl o vítězství domácího celku Markus Suttner, který se uvnitř vápna opřel do balónu a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Brémy si sympaticky až do konce utkání vytvářely šance, ale konečný výsledek už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele