8. kolo
21.10.2018 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 4:0

Gladbach potvrdil výbornou formu z úvodu sezóny a nyní si připsal na konto již své páté vítězství z osmi dosavadních utkání, v dohrávce tohoto kola si bez větších potíží poradil s Mohučí po výsledku 4:0. Díky tomu se prozatím prokousal na skvělé druhé místo tabulky se sedmnácti body o skóre před třetí Brémy. Hrdinou tohoto střetnutí se stal šestadvacetiletý záložník Jonas Hofmann, který se blýskl hattrickem.

Hosté naopak prohráli potřetí a s devíti body klesli na dvanáctou pozici. Domácí byli lepší od samého začátku a první uklidňující branku vsítili krátce po dvaceti odehraných minutách. Hofmann obdržel krásnou kolmici do volného prostoru od Thorgana Hazarda a pak usměrnil balón s pomocí zadní tyče do sítě kolem bezmocného gólmana Müllera. Po necelé půlhodině hry mohl favorit tohoto duelu vést již o dvě trefy.

Hofmann se ze střední vzdálenosti pokusil o překvapivý lob, ale Müller tuto variantu čekal a míč jednoruč odvrátil na rohový kop. Následně tempo hry přeci jen opadlo, domácí srazili soupeře na kolena osm minut po přestávce. Hazard si po pravé straně šestnáctky naběhl na přesně načasovanou přihrávku a v předbrankovém prostoru našel zcela nepokrytého Hofmanna, jenž se zakončením do prázdné branky neměl žádné problémy.

Za dalších pět minut se mezi střelce zapsal i Hazard. Pětadvacetiletý belgický záložník využil parádní křížné nahrávky skrz šestnáctku protivníka a u zadní tyče zachoval chladnou hlavu, když nechytatelně nasměroval míč pod břevno mimo dosah zoufalého Müllera. Hofmann zkompletoval svůj hattrick za pouhých dvaačtyřicet minut krátce po odehrané hodině a poprvé u toho nebyl Hazard.

Tentokráte po hezké akci a finálním pasu od Neuhause postupoval sám středem hrací plochy, snadno obešel hodně vyběhnutého Müllera a prostor tří tyči nemohl z mírného úhlu minout. Ve zbývající půlhodině se pouze dohrávalo a k žádnému výraznějšímu nebezpečí nedošlo ani na jedné straně. Borussia v příštím kole zavítá na půdu podceňovaného Freiburgu, Mainz se naopak střetne s mistrovským Bayernem Mnichov.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0. Jestli domácí vyhrají je jen jejich válka.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele