28. kolo
31.03.2018 15:30 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 6:0

Zápas mezi Hoffenheimem a Kölnem byl nakonec až překvapivě jednostrannou záležitostí. Domácí soupeře rozmetali 6:0 a živí naději na evropské poháry.

TSG si šlo za výhrou prakticky už od úvodní minuty, kdy Gnabry přiťukl Kramarićovi, jenž těsně minul. V 5. minutě to zkoušel sám německý reprezentant. Timo Horn byl ovšem pozorný. Dalších deset minut zůstali hosté téměř přikováni na vlastní polovině. Až nedlouho před vypršením úvodní dvacetiminutovky centroval od rohového praporku Risse a Höger hlavou o kousek minul.

Ve dvaadvacáté minutě toho měl Gnabry už zřejmě dost, a tak si prostě vzal balon, obešel všechny, které potřeboval obejít, dostal se až do šestnáctky, odkud přesnou ranou pod břevno poslal svůj tým do vedení - 1:0. Chvíli poté skóroval po rohovém kopu podruhé, nicméně bohužel pro Hoffenheim stál v ofsajdu, takže branka nemohla platit.

Mrzet ho to mohlo jenom do začátku druhé půle. Ještě předtím však po Uthově přihrávce opět testoval Horna. V osmatřicáté minutě našel Risse Dominiqua Heintze, který přinutil Olivera Baumanna k vynikajícímu zákroku. Úvodní dějství tedy žádným velkým průšvihem pro Kozly neskončilo.

Jenže, jak už bylo naznačeno, ihned po změně stran přišla studená sprcha v podobě Gnabryho gólu. Bývalý útočník Werderu Brémy využil ve středu hřiště toho moře prostoru, jaký mu obránci soupeře poskytli, doběhl až na dostřel brány a zpoza velkého čtverce mířil milimetrově přesně k levé tyči - 2:0. Celkově šlo o jeho sedmý zásah v sezoně.

Necelou minutu po druhém zásahu to zkoušel Kramarić, avšak tomu v tomto na branky bohatém utkání nebylo souzeno. Naopak v 56. minutě obral Rupp o balon Maroha, načež mohl Mark Uth vniknout do šestnáctky a přízemní střelou pravačkou zvýšil na 3:0. Stefan Ruthenbeck zareagoval tím, že vyměnil oba forvardy. Nebylo mu to ale nic platné.

Po hodině hry si totiž Rupp s Uthem role vyměnili a pro druhého jmenovaného, který si vlastně nejprve balon sám vybojoval, bylo zakončení z ideálního prostoru přibližně na penaltovém puntíku úplnou hračkou - 4:0. Bohužel pro celek z města nad řekou Rýn byli Hoffenheimští při chuti, což Horn znovu pocítil už v 65. minutě.

Centr Nica Schulze z levé strany propadnul až přímo před bránu, kde si situaci pohlídal svým druhým gólem v zápase Uth - 5:0. Tečku zatím střetnutím, co se branek týče, učinil ve dvaasedmdesáté minutě Stefan Zuber, když napálil do brány zpětnou přihrávku od Marka Utha - 6:0.

V přepočtu na hokejové kanadské bodování by tedy hráč s číslem 19 zakončil toto klání s bilancí 2+2, za dvě branky a stejný počet asistencí. Ovšem pochvalu od kouče Nagelsmanna jistě zaslouží všichni hráči, kteří nedali Kozlům pražádnou šanci jednostranné dění na hřišti jakkoliv zdramatizovat.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele