25. kolo
03.03.2018 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hertha BSC 1:0

Schalke nakonec nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Herthu a vyšvihlo se zpět na druhé místo tabulky. Stará dáma bude naopak mít po pětadvaceti kolech pouze šestibodový náskok na sestupové pásmo.

Jako první z gólmanů musel zasahovat už po necelých třech minutách Rune Jarstein, když bylo zapotřebí zkontrolovat nevyzpytatelný Caliguiriho centr. Činit se musel i v 6 minutě, kdy proti němu nebezpečně napřáhnul Franco Di Santo. Jeho protějšek nejprve vyrážel Selkeho pokus nad břevno, a poté musel likvidovat Leckieho přímý kop.

Následně měl blízko ke gólu Salomon Kalou. Stav ale zůstal nadále bezbrankový. To platilo až do sedmatřicáté minuty. Daniel Caligiuri centroval z pravého křídla. Di Santo na sebe natáhnul Rekika a Starka, takže kulatý předmět propadnul až k Markovi Pjacovi, jenž z první přízemní střelou překonal norského brankáře - 1:0.

Hráči Schalke se dokázali prosadit podvaadvacáté v řadě a po zásluze odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem. Mezi 60. a 70. minutou si hosté vypracovali hned čtyři dobré příležitosti. Neuspěl však ani Lazaro, ani Lustenberger, ani Pekarik a ani Rekik, jehož hlavička měla k rozvlnění sítě nejblíže.

Pál Dárdai poslal na hřiště čerstvé ofenzivní borce, včetně Vedada Ibiševiće. Na skóre už se ovšem do konce utkání nic nezměnilo. Berlínský celek tedy bude doufat, že domácí střetnutí s Freiburgem dopadne za týden lépe. Die Königsblauen oproti tomu zajíždějí k duelu do sestupem ohrožené Mohuče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele