31. kolo
21.04.2018 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 4:0

Zápas o třetí místo v tabulce se odehrál v Signal Iduna Parku, kam přijeli fotbalisté Leverkusenu. A odvezli si pěkný debakl - svěřenci Petera Stögera se totiž s družinou kolem Kevina Vollanda nemazlili a zvítězili 4:0.

Kanonádu zahájil už ve 13. minutě mladíček Jadon Sancho, který v sestavě nahradil až do konce sezony zraněného Michy Batshuyaie. Ve 38. minutě pak mohl po penaltovém faulu na Pulisice přidat další branku z pokutového kopu Marco Reus, miláček domácích příznivců ale nechal vyniknout brankáře Özcana, jenž vystihl stranu a Reusovu střelu zlikvidoval.

Populární blonďák se však nakonec přesto dočkal, když se v úvodní čtvrthodince druhého poločasu prosadil po přihrávce Maria Götzeho. Za dalších pět minut pak přidal třetí trefu Dortmundu Max Philipp a o vítězi podvečerního bundesligového utkání bylo definitivně jasno. Reus nakonec přidal i druhý gól, když ho v 79. minutě vyzval na okraji vápna ke skórování centrem Jadon Sancho a německý reprezentant parádní hlavičkou k tyči přidal svůj druhý přesný zásah v zápase a celkově čtvrtý dortmundský.

Nakonec mohl šikovný křídelník zaznamenat i hattrick. V osmdesáté čtvrté minutě se ocitl ve velmi slušné šance, když se k němu dostal ve vápně míč. Namísto přímočaré střely se ovšem rozhodl obejít ještě jednoho z beků hostí a balon mu byl ukopnut. Třetí branky se tedy nedočkal.

To ovšem Reuse ani jeho spoluhráče mrzet nemuselo. Ve šlágru kola zničili Bayer 4:0 a na třetím místě mají teď před svým nejbližším pronásledovatelem, kterým je právě tým z Leverkusenu, tříbodový náskok.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele