18. kolo
28.01.2017 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - Bayern Mnichov 1:2

Kouč Ancelotti věděl, že to na Weserstadionu nebude snadná práce. Nakonec se vítěznou stala trefa Davida Alaby z nastaveného času první půle.

O první střelu zápasu se postaral Franck Ribéry. Felix Wiedwald však neměl problémy. Na druhé straně se v dobré pozici ocitnul Santiago García. Jenomže ke škodě Werderu netrefil ideálně. Pak se přihodila veliká nepříjemnost, neboť se bez cizího zavinění zranil Claudio Pizarro. Proti svému bývalému klubu tedy neodehrál ani dvacet minut.

Ve 28. minutě střílel na Neuera Gnabry, nicméně veliké nebezpečí to pro jeho reprezentačního kolegu nebylo. No, a z protiakce šel mnichovský celek do vedení. Ribéry ze své levé strany přihrával pod sebe do vápna, kde si balon vyčíhnul Arjen Robben a z první to trefil přesně k pravé tyči - 0:1. Hosté však měli schovaný ještě jeden zářez na závěr prvního poločasu.

Už víme, že skóroval David Alaba. A asi nebude překvapení, že se tak stalo poté, co technickou střelou levačkou vymetl šibenici Wiedwaldovy brány - 0:2. Složitý úkol stál před družinou Alexandra Nouriho. Druhou pětačtyřicetiminutovku započali svými pokusy Arjen Robben a Serge Gnabry, jenž to zkoušel hned dvakrát.

Prosadil se až Max Kruse v 53. minutě. Zlatko Junuzović jej našel na hranici vápna, načež si bývalý hráč Borussie Mönchengladbach udělal dobrý den z Davida Alaby a napálil kulatý předmět do protipohybu brankáře - 1:2. Ve zbytku zápasu to zkoušeli ještě Gnabry, Kruse na jedné a Douglas Costa a Joshua Kimmich na druhé straně, nicméně na výsledku už se nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele