20. kolo
11.02.2017 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hertha BSC 2:0

Sobotní program 20. kola 1. Bundesligy přinesl několik nečekaných výsledků. Mezi ně můžeme zařadit i vítězství Schalke, které letos jinak zůstává hluboko za očekáváním, nad Herthou. Berlíňané nevyužili zaváhání svých konkurentů a namísto poskočení až na třetí místo v tabulce mohou po neděli klesnout až na sedmé.

Stará dáma přitom ve Veltins Areně nezačala vůbec špatně a po čtvrthodině hry mohla jít do vedení. Rychlý brejk táhl Niklas Stark, vysunul rozběhnutého Salomona Kaloua, bývalý útočník Chelsea však z úhlu přestřelil. Poté už se ale do zakončení častěji dostávali Königsblauen - především pak Leon Goretzka. Talentovaný středopolař nejprve z dálky povedenou ranou orazítkoval tyč, o chvíli později ho zase v souboji tváří v tvář vychytal brankář Jarstein.

Skóre se poprvé měnilo krátce před odchodem na poločasovou přestávku. Nabil Bentaleb využil rozhozené defenzivy soupeře, pěkným obloučkem oslovil Guida Burgstallera a lednová posila z Norimberku z druhého doteku propálila Jarsteina.

Zlepšení hry Herty nepřinesl ani Vladimír Darida, který o půli vystřídal nevýrazného Švýcara Valentina Stockera. Naopak Schalke pokračovalo v dobrém výkonu a v 62. minutě přidalo pojišťující branku. Aktivní Leon Goretzka vnikl do otevřené obrany, elegantně se dokázal uvolnit a křížnou střelou na zadní tyč rozradostnil zaplněný stadion v Gelsenkirchenu podruhé.

Hosté si sice v závěru vytvořili několik zajímavých příležitostí, Ibišević však ztroskotal na Fährmannovi a Pekarík z nadějné pozice prostor mezi třemi tyčemi minul. Schalke tak porazilo Herthu 2:0.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele